- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- iPad topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- CES 2025: titokban még hozott pár új processzort az AMD
- Milyen egeret válasszak?
- CES 2025: AMD Ryzen AI CPU-n alapuló okosságok a Minisforum fémjelzésével
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
Aktív témák
-
lalimano
tag
válasz Tikakukac #50718 üzenetére
és (#50717) Borote
Igazad van, ezt a gariztatás dolgot tényleg jobban át kellene gondolni, főleg, hogy a srác akinel a notebook kéne Finnországban fog tanulni...
Na, de egyelőre annyiban maradtunk, hogy megkérdezi egy ismerősét (aki notebookokat árul valami helyi boltban), hogy tud-e szerezni konkrétan olyan HP-t (az beszerzési áron lenne meg a garit is vele intézné). Ha ez nem jön össze, akkor meg megkeresem SeniorTillát privátban.
És köszönöm a segítséget, meg a jó tanácsolat!Keresek használt CCFL/UV/Neon csövet inverter nélkül
-
-
mrThomi
addikt
válasz Tikakukac #50587 üzenetére
még a y570hez és ugy általában ! Ha elsö bekapcsolás megvolt, valami hangcuccot, esetleg drivert kell e telepiteni, vagy azt megoldja magától a gép vagy már rajta van alapból feltelepitve ? Apámnak ezt nem tudnám elmagyarázni hogy teee dobd föl a legfrisebb nvidia drivert, már a skyp telepitéssel is 40 percet szarakodtunk
Én meg majd csak 1 honap mulva láthatom a kicsikét(y570)
-
senior tag
-
Chaser
legenda
válasz Tikakukac #50572 üzenetére
Sajnos nőknél ez nem megy lehet business, csak akkor cép' legyen Múltkor lehidaltam mikor az egyik tag T400 árult és olyan pitsásan' írogatott, azt hittem meleg. Végére kiderült hogy csajszi na de ilyenből kevés van nagyon.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
senior tag
válasz Tikakukac #50572 üzenetére
Igen. Csak ez a forum arrol szolna, hogy segitunk embereknek keszuleket valasztani. Ha dolgoztal volna ertekesitesben, akkor tudnad, hogy egyes ugyfeleknek nem szamit, ha lassu a gep, vagy szar minosegu, van akinek emiatt kifejezetten szerethetobb, privatabb egy keszulek.
A nok nagy resze nem tudja, hogy pl mitol lassu egy weboldal: a net rossz, a gep vagy az op.rendszer?! De nem is erdekli, ha kozben olyan gepe van, ami neki tetszik.Nem kotozkodni akarok Veled, csak kerlek, hogy ezt fogadd el, ertsd meg.
Illetve egy mernoknek biztos, hogy nem az alma egy ilyen vasarlo, ezzel ellentetben par gyarto kifejezetten szereti az ilyen ugyfeleket! Szoval ne fogd vissza a gazdasagot, ha valaki penz akar kolteni, akkor tegye!(Amugy teljesen egyetertek Veled!)
-
christofer
csendes tag
válasz Tikakukac #50426 üzenetére
Ilyen szempontból egyet értek veled.Eredetileg ez a laptop a családba kell.Nekem sajátnak egy Asus G53SX-van.Nem tudom erröl mi a véleményetek, de mielőtt vettem akkor is itt kértem segítséget, és akkor is a Asus már nem örvendett nagy elismerésnek itt de ezt a szériát azért elismerték. Hála égnek mai napig meg vagyok vele elégedve.
Köszi a tanácsokat megfontolom a fujit. (Bár a döntés nem csak az enyém lesz)
De én is azt fogom most már tolmácsolni amit ti mondtatok. -
superecneB
őstag
válasz Tikakukac #50375 üzenetére
Kinn úgynézem 150-160 ezres laptopokat dobálnak 100 körül. Csak jobb lenne egy olyan. Azt mondjátok, hogy érdemesebb inkább 500 dolcsi körül nézni egy Vostrot vagy Probookot? Melyik a jobb? B9XX vagy i3-at nézzek? 4GB ram minimum kell nem? Op rendszer sem ártana ha benne lenne csak XP-nk van itthon az meg már nem valami friss.
A Toshik jók? - mondjuk a fém probookok meg a vékony kis vostrok tetszenek!
Sony refurbished eket szabad venni?[ Szerkesztve ]
-
buca84
őstag
-
-
deathtania
senior tag
válasz Tikakukac #50188 üzenetére
most nem kell az aksi, mivel vizsgaidőszak van, és itthon tanulok végig, nem pakolgatom a gépem sehova. így szerintem akkor most kihúzom a töltőből, és 65-70%ra lemerítem, és elrakom a noti dobozába a fóliába, aztán ha majd 2-3 hét múlva kell, akkor majd előveszem és feltöltöm, ha meg nem pakolgatom megint sehova a gépet, akkor is azért 3 hetente feltöltöm, lemerítem egy darabig, aztán elrakom megint. ez így jó ugye?
(#50190) Fecogame: és kérdésedre íme itt a válasz.
és Tikakukac, csabiks, Borote: köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
Termi92
tag
válasz Tikakukac #50177 üzenetére
Az hogy kicsi meg hogy játékra is jó legyen az nem fontos... meg játéknál nem GTA IV-re gondolok meg Crysis 3-ra... A fő szempont hogy bírja a két említett progit... a mostani laptopom (packard bell tk-81 amd 2 magos (II P360) meg Ati 6650m elég gyakran megfekszik alattuk (hiába a 8 GB DDR3 ram) (a gépet ajándékba kaptam olyantól aki nem tudja én mire használom gépet (csak azért vette mert akciós volt Tesco-ban)
[ Szerkesztve ]
-
agger5
csendes tag
-
C1trom
tag
válasz Tikakukac #50008 üzenetére
Oh a SeniorTilla féle linken valahogy átugrottam Ezzel a konfigurációval tényleg dögös. Ennél valószínűleg nem találok jobbat (igaz épp a felső határon van árban)
Nem tudjátok, magyar billentyűzete van-e?
A csak fehér toshiba esete meg fura... pedig annak is tetszik a hardvere, de fehérben nem kellene.
Köszi a segítséget Tikakukac és Borote!
-
kerlac
őstag
válasz Tikakukac #49998 üzenetére
Perzse ez tény, csak van pár gyártó ami kimondottan bizonyos termékre állt rá, de abban a legprofibb. Attól függ milyen kategóriában gondolkodik az ember, jelen esetben egy hozzá nem értőnek kellen egy alap masina, amiben a Samo is megfelel tutira, pláne ha szép ezüst színű...
-
C1trom
tag
válasz Tikakukac #49957 üzenetére
Sry nem tudtam hogy 3 'lol' már kimerítette a napi keretemet...
Light gaming alatt azt értem, hogy nem a leghardverigényesebb játékokkal (pl BF3, crysis, stb) játszanék órákig, de azért az 1-2 éves és idősebb, meg általában jól optimalizált játékok játszhatóak legyenek natívban.
A lenovo amit linkeltél valóban nagyon jónak tűnik, bár sajnos 209k már több, mint amire keretem van (150-200k alatt azt értem hogy igazából 150-ért kellene de 190-ig még vért izzadva megoldható)
A másik noti amit még néztem egy TimelineX. Ez már egy igényesebb kategória mint az előző, de sajnos drágább is, viszont még 200k alatt van. Erről van konkrét rossz tapasztalat? (Tények / példák nélkül az 'acerazszar' kategorikus kijelentésekkel inkább nem foglalkoznék, mert tesztekben meg dícsérik.)
A llano-s notik meg nekem nem elegendőek. (A trinity félek 200k fölött lesz csak, és kicsit felemás teszteket láttam róla eddig... ami leginkább aggasztó, hogy játékokban a cpu turboja elviszi a tdp keretet és a gpu nem megy a turbo frekvencián amitől gyakorlatilag gyengébb mint egy nvidia 540m, még ha full turboval gyorsabb is lenne).
[ Szerkesztve ]
-
-
Vedro
tag
válasz Tikakukac #49957 üzenetére
Az a Lenovo amit linkeltél nagyon zsír gép. Negyed éve nyúzom, játékra a legalkalmasabb ennyi pénzért (210k), ha meg tanulok róla (pl. könyvtárban) nem kell töltőt hurcibálni, mert elmegy 6-7 órát (wifi on), és még nem is merül le teljesen. A klaviatura nem melegszik játék közben, viszont a légkiömlő mellé nem szabad olyat tenni aminek árt a meleg
SocketA: Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.
[ Szerkesztve ]
HTC Touch Diamond -> HTC Legend -> Google Nexus -> Samsung Galaxy S -> Acer CloudMobile S500 -> Motorola Moto G-> Google Nexus 4->Wileyfox Swift
-
Tapsi Hapsi
csendes tag
válasz Tikakukac #49940 üzenetére
Mindennapos hurcolászás.
Igazából ez a kettő még amin rágódom. Dell Vostro 3350 i3, Dell Vostro i5Ezek jelenleg kielégítené szükségleteimet (csak a szoftverest).
Nehéz döntések, már az étteremben is bajban szoktam lenni, ha túl nagy a választék, hiszen a célnak sok kaja megfelel, de a tutit kiválasztani az igazán nehéz Notebook téren meg aztán főleg durva a kínálat.
-
Tapsi Hapsi
csendes tag
válasz Tikakukac #49927 üzenetére
Photoshop a weboldalak készítéséhez szükséges. Egyenlőre nem szükséges brutál hardver, de hosszú távra tervezem a mostani vásárlást.
Ez amit találtam, messze felülmúlja igényeimet, de az ár-érték arány miatt lett vonzó, pedig praktikusabb lenne egy kisebb, könnyebb gép.Inkább új gépben gondolkodnék a garancia végett.
-
Hyanon
csendes tag
válasz Tikakukac #49913 üzenetére
Szia!
Zeneszerkesztésre, majdnem mindegy, mert külső hangkártya végzi a komolyabb dolgokat.
Egy alap stabilítás kell, meg jól kell bírnia a 8-10 órás folyamatos munkát. Alap kérdés, hogy intel, vagy amd, ha már intel akkor i3, i5 /mittomén. Ehhez nem értek pl.Mivel külső hangkártya van, mindenféle multimedia-s dolgok: kamera, 3d-s hangzás, hangszóró, feleslegesek.
Nagy előny ha van pcmcia(nemtudom ez mostanában mennyire elterjedt), vagy firewire csatlakozó.
Min 4gb memória VST hangszerek miatt. Bár nekem 3gb-al sem volt komolyabb bajom.
Játék: Skyrim, Fallout, Mass Effect3, ha fut kellemesen az jó lenne. Gondolom egy 1gb Vga jó lenne, bár ezt sem tudom, hogy ez mostanában mennyire számít, vagy mi számít.
Nekem egy Asus F5SL van most, de azt nem merném élőben használni már. Az pl. nagyon melegszik.
-
senior tag
válasz Tikakukac #49919 üzenetére
(#49913) Tikakukac
"Azért abba a 2 Acerbe nagyon belekötnék ami mutattál, ha már jó gép ajánlásoknál tartunk."Hol ajanlottam en jo gepet? Elmondtam, hogy ennyi penzert ha jatek a szempont, akkor sz.r gepet kap, inkabb toldja meg 10eFt-tal es vegye meg a Toshiba.
(#49823) SocketA válasza Integrale (#49819) üzenetére
(I)"130-ert videokartyaval csak gyengebb minosegu gepek lesznek, pl:"
"En azt ajanlanam, toldd meg meg 10eFt-tal, es kapsz egy Toshibat 1 ev no problem garanciaval (amugy 2 ev futarszolgalat a gepre):"(/I)Es valoban, nem volt szo Lenovorol, legalabb ennyit sikerult eszrevenned. Tovabb lephetsz, mehetsz 2. osztalyba...
Raadasul a legnagyobb vicc, hogy a srac kifejezetten Neked irta, hogy nem erdekli a minoseg:
(#49830) Integrale válasza Tikakukac (#49827) üzenetére
"Anyaga nem különösebben érdekel, nem zsonglőrködni akarok vele!"Ugy latom, megint sikerult befutnom egy olyan forumba, ahol par magat okosnak tarto ember probalja uralni a forumot, es mindenkire raeroltetni a maga velemenyet. GRATULALOK NEKTEK!
-
válasz Tikakukac #49919 üzenetére
Ha te felprofikent codoztal, mint ahogy en felprofikent q3aztam, akkor igazan jobban tudhatnad. Meg 2000 kornyeken, mikor voodoo2-om volt, mondta peace.sr, aki akkor epp orszagos 3. helyen vegzett f2f, hogy "60 fps alatt nem lehet", es k*a igaza volt. Bar akkor szenne rohogtuk magunkat, mert a voodoo2-on volt kb 30-40fps-em, es innentol kezdve csak szettarhattam a karom. Lenyeg, hogy 60fps mar akkor alap volt egy jo jatekosnak. En pl 40 alatt nyuglodok, 60 folott mar nem nagyon erdekel, de ez mindenkinel mas, es ezert is nehez meggyozni barkit is a masik igazarol, meg nincs is sok ertelme.
[ Szerkesztve ]
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
válasz Tikakukac #49913 üzenetére
"Afölött meg pont nem érdekel mert a szemem 30fps-t bír, kenhetem a hajamra a 120-at."
Megoszlanak a velemenyek mennyinel nem valtozik az erzekeles, de ez a szam mindenkeppen 100 folott van. Valaki linkelt is csak egy 30 es 60fps videot a ketkedok kedveert, nem osszehasonlithato a latvany. Ez a 24fps-es baromsag mindig kiakaszt.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
mrThomi
addikt
válasz Tikakukac #49836 üzenetére
Egyenlőre faterom használná, késöbb pedig én ! Kijelentette hogy 200 ig választhatok ! erre gondoltam ! Megbizható forrásból kellene, garanciával ! Most az oldalon nem igazán értem hogy van erre a gépre a gar, de irok nekik egy imélt ! Meg hogy a pixelhiba gar plusz 4k-ba fájna ?
-
mrThomi
addikt
válasz Tikakukac #49829 üzenetére
Az is játszik ! erös gép legyen ! és ugy nézem hogy ez megrfelelő ! lehet 1 év mulva huzok elö rajta egy need for speed-et, késöbb talán ezekkel a paraméterekkel jobban is eladható !
azért kérdeztem hogy ebben az árban ezzel a felszereltséggel jó e ? Illetve milyen hasonló boltok vannak még ahonnan érdemes rendelni ? -
Integrale
veterán
válasz Tikakukac #49827 üzenetére
Ezekről mi a vélemény? Leginkább hardveresen, mert akkor hasonlókat tudok keresni!
Már kb két éve nem követem nyomon a CPU/GPU fejlődést, így fogalmam sincs róla, hogy melyik milyen szinten áll!Anyaga nem különösebben érdekel, nem zsonglőrködni akarok vele!
[ Szerkesztve ]
"Bad reklám is reklám too"
-
cafatmaister
csendes tag
válasz Tikakukac #49662 üzenetére
arban kb 600-650euro a max.
kijelzo 13.3-14 matt,de nem feltetel
suly max. 2kgBorote: jelenleg ketmagos pentium p6000 van,2gb ram-mal.
a suly nelegyen tobb 2kg-nal,kijelzo max. 14" es nelegyen fenyes a billentyuzet sem,a legfobb szempont a hordozhatosag es hogy hozza kb a jelenlegi teljesitmenyt[ Szerkesztve ]
A1018->5110->3310->k700i->6230i->N70->6500s->6120c->E71->Legend->Defy->BB9700->Neo->Arc->P->N4
-
Bandris80
csendes tag
válasz Tikakukac #49600 üzenetére
Az árat kb 160-200 közé lőném be.
Játék tekintetében nem vagyok egy megszállott.
Pl. a Diablo 3 tutira nem fog kelleni.Kb. 2-3-4 éves játékok is bőven elegendőek számomra.
Nem szokott megtámadni túl sűrűn a láz,hogy játszani szeretnék.
A lényeg a megbízhatóságon és a strapabíróságon van.
Minimum 5-6 évig szeretném nyúzni. -
bajbal
tag
-
brumi1024
veterán
válasz Tikakukac #49518 üzenetére
Csak hát a régi 10W-os tdpjű SU procik teljesítménye elég harmatos(az atomok meg még kevesebbet esznek, csak hát... ). Ezért nagy szó, hogy egy jó teljesítményű gép alapjáraton fogyaszthat ilyen keveset(ahol még az is bejön, hogy a nagyobb kijelző többet fogyaszt). Az SL/SP procik meg ugyanúgy 17w-os tdp-vel rendelkeznek mint az ivy u-k, úgyhogy ott van elég látványos fejlődés.
A P procik 25w-os tdpjűek voltak, azok nem nagyon alacsony fogyasztásúak.[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz Tikakukac #49515 üzenetére
Igazából azóta folyamatosan javult a minimális fogyasztás... Szerintem azt mindenki elfelejti, hogy pl a Penryn óta sok minden integrálódott bele a processzorba, ami a processzornak ugyan növelte a fogyasztását, de összességében a proci+chipset-é csökkent
Pl mindent minimumra véve (és azt amit lehet kikapcsolva) az Y570 i5-ös processzorral olyan 6-8W-ot evett alapjáraton (HDD-vel!)[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz Tikakukac #49471 üzenetére
Ha már karcállóság... Le a kalappal a Corning előtt (legalábbis a weboldaluk szerint az van benne), másfél éve van meg a Desire-öm, végig zsebben hordva, fólia nélkül, és 1-2, csak oldalról látható hajszálarcot leszámítva még mindig tip-top állapotban van a kijelző. (Illetve a relatíve könnyű tisztítás is teljesen igaz, ismerősök X8-asához és Blade-jéhez viszonyítva).
Az más kérdés, hogy a hátlapon a soft-touch gumiborítás az éleken lekopottTokot meg nem vagyok hajlandó rátenni, ha már egyszer vékony a telefon, akkor ne kelljen egy tégla méretű tokba beletennem, oldják meg tok nélkül, hogy ne kopjon szarrá, ha már egyszer megy ez a vékonyítási verseny.
(#49473) spyduck: franciáknál ám 10%-os a fanta is
(#49478) Tikakukac: külföldön ott a rost, tényleg. Csak nem túl sok
(#49479) spyduck: hát Te meg miről írod azt a szép fordított 'é' betűt? o.O Csak nem telefonyról?
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz Tikakukac #49471 üzenetére
Azoknak az előlapjuk nagyon durva, zafírüveg. Van még valahol egy 3-4 éves iPod touch-om és soha nem volt rajta fólia, de karc az nincs rajta. Jó nem ejtettem le, de zsebben hordtam...ellenben a lassan 2 éves sgs-emen már vannak szép kis mikrokarcok(bár alig látszik). Az i4 előlapja is hasonlóan jó, a háta na az már nem annyira.
(#49473) spyduck:
[ Szerkesztve ]
-
-
zsolt19900
őstag
válasz Tikakukac #49386 üzenetére
és Borote köszi megint
igen lenne játékra használva havi 1x
de ha azt mondjátok, hogy pl a fusi gépnek a cpu és gpu párosa az m520 asra gondolok, is megfelelő ezekre, akkor nem nagyon érdemes +50k-t rááldozni a probookra.
Amennyiben, azt mondjátok, hogy a probooktól eláll kb. a lélegzetem is mert olyan szép és igényes, akkor igen akkor érdemes rááldozni azt a pluszt
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
Declare
őstag
válasz Tikakukac #49309 üzenetére
Mindig ezzel jöttök....de nem erről van szó...
Nem az a kérdés, hogy az edge a jobb vagy egy T W thinkpad.... de ha előjön az edge, akkor huu azt hagyjuk és senki nem mondta még miért? Emiatt kíváncsiskodom .Nincs rollcage....nincs a probooknak sem meg a vostronak sem meg a fujitsunak sem....garancia: lehet én születtem szerencsés csillagzat alatt, de nem igen tapasztaltam olyat, hogy egy számítógépes alkatrész 1évig jól működik, aztán 2,5évesen magától tönkremegy...
(apumnak olyan cége van, ahol olyan 12-13 gép megy nap mint nap min.8 órát és az elmúlt 25 évben nem volt egy olyan gép se amelyik 2-3 évesen döglött meg. Think centrek vannak általában, olyan volt, amelyik az elejétől fogva gyanúsan lassú volt, lefagyott néha stb, vitték hozták, alaplapcserés volt és további no problem.) Ugyan ez elmondható a családban előfordult notebookokról és pc kről is. Az én Hp m is 5,5 évesen (állítólag ) kondenzátora kiszáradt az alaplapon ezért lapcserés volt, de ott már megint mind1, h 1 év vagy 3 év a gar.
Szóval erről csak annyit, h persze nem elhanyagolható kérdés a gari, de nekem pl nem lenne egy kulcs kérdés, ha csak ennyi van az előbb beszélt vostro és lenovo között akkor én a lenovot vinném de ez már szubjektív teccik/nemteccik szempont[ Szerkesztve ]
-
korpicschess
veterán
-
félisten
-
crea1984
tag
válasz Tikakukac #49257 üzenetére
Köszi a tippet
Apró is játszik, nincs vele semmi gondom, garis, megbízható eladótól jöhet laptop
Használtam HP dv9787eg laptopot ( T9300/3GB/8600 vga) nagyon élveztem a 17" kijelzőt, a felbontást is, ujjlenyomat olvasót a különböző featuret ami ezen a laptopon nincs, viszont sokkal nehezebb ( amit most megnéztem 1 kg különbség ami viccnek tűnik), de valahogy mégis nehezebb mozgatni tehát jobb lenne ilyen súlykategóriában mint az acer mindennel ami volt a HP-ben és erősebb teljesítménnyel ( nem sok igényem van tudom )
-
04ahgy
nagyúr
válasz Tikakukac #49246 üzenetére
Hmmm, a Samsung NP300 elsöprő sikert aratott, egy pár hasonló kinézetűt tudsz még linkelni? Új, bolti garis érdekel csak...
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
crea1984
tag
válasz Tikakukac #49250 üzenetére
Devizakereskedelem ( ezért lenne jó nagyobb felbontás) ezen kívül különböző kereskedési stratégiák optimalizálása, tesztelése aminek jó nagy a proci használata és ram, de ha néha játszok akkor legyen benne egy jó VGA. ( persze ezeket eddig is megtudtam csinálni max egy optimalizálás nem 2 óra hanem 3-4 ) Numerikus bill. része legyen, hang, akku idő, portok, optika stb nem számít 200 felé nem szeretnék menni, de kompromisszumot tudok kötni ha mutattok egy párat ami jó lenne
Ja és ne legyen túl nehéz
[ Szerkesztve ]
-
isa08
csendes tag
válasz Tikakukac #49202 üzenetére
alexan: tavaly év elején én is vettem egy Inspiront, de én sem vagyok annyira megelégedve vele. a billentyűzete sem az igazi már...
Tikakukac: igazából azért gondoltam, hogy Dell lenne a legjobb választás, mert tavaly még azt mondták, hogy Dell és HP ár/érték aránya korrekt. viszont HP nem nagyon jön be. nem tudtam, hogy mostmár más márkák a megbízhatóbbak.
igazából heti 5 napon tv-re lenne kötve, 5.1, billentyűzet és egér is rá lenne kötve... mikor hazautazom hétvégére akkor használnám laptopként... néha használnám a szabadban is és jó lenne valami matt kijelző, vagy létezik már valami fólia amivel meglehetne oldani ezt? -
lujo10
aktív tag
válasz Tikakukac #49194 üzenetére
Ilyet nézegettem 0Km-esen 114-ért:
Packard Bell Easynote F4211
Kijelző: 15,6" LED HD 16:9
Mobile Calistoga Ati
DVD író
CPU: Amd Processzor A4 3305M
Ram: 8Gb DDR3
VGA: Ati Radeon 6480G DDR3 VRAM 2980Mb
HDD: 500Gb sata hdd
Lan: Broadcom NetXtreme BCM5753M PCI-E Gigabit
Mode
USB: 2.0
WifiRO/Wireless 3945ABG
HDMI
Touchpad
Beépített mikrofon
Kamera
kártya olvasó[ Szerkesztve ]
Egy igazi férfi Internet Explorer-t használ -> Kaland, veszély, kockázat. (Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm Uram, hogy legalább nem hullámzik!") Navigare necesse est, vivere non est necesse. Ja és Széles Utat!!!
-
deathtania
senior tag
válasz Tikakukac #49177 üzenetére
a használt és hasonló hardveres gépeket pár ezerrel olcsóbban akarják csak eladni, akkormeg rászánok ennyit és zsír újat veszek.
hát igen, nem egy üzleti modell, de olyat majd akkor veszek ha jól menő ügyvéd leszek és megengedhetem majd magamnak.
addig meg elég ez is szerintem. +4gb ram ahogy nézegettem kb 4-5k, szal az sem egy nagy összeg... -
deathtania
senior tag
válasz Tikakukac #49175 üzenetére
hehe, most adtam el az asztalim, mert megyek külföldre tanulni.
most spec nem épp crysis 2 a lényeg(mivel főleg inkább tf2zök), hanem ha elindítok valami game-t akkor többé kevésbé élvezhető legyen, ne csak 800x600ban fusson low beállításokkal. a max keretem 160 (+10%). ahogy meglestem a linkeket szimpi lett ez seniortillánál.hp dv6-6126sl alu - 164 900.-Ft
AMD A8-
A3510MX,4GB,500GB,HD6755G2 1GBa vga egész kis pofás, még 4gb ramot tolok bele, ssdvel meg várok egy kicsit míg lesz rá keret.
csak win ne lenne rajta...vélemény?
btw arra is gondoltam, hogy megvárom a trinityket, de az még 3-4 hónap, mire lesz kínálat belőlük... nekem meg nyárra kell gép...
-
deathtania
senior tag
válasz Tikakukac #49172 üzenetére
nem azt mondtam, hogy királyságos az asus, csak jó tapasztalatom volt vele eddig.
a lenovo-s dolgoz iPonon olvastam, a HPset itt ph-n.
a radiumrol meg meggyőztél, hogy ne ott vegyek...
amire nekem kell: filmet nézni, netezni stb meg pici játékra. annyit akarok, hogy pl a Crysis 2 mediumon azért egy masszív 30fps körül fusson el 1366x768ban vagy valami. ssd azért kell, mert asztalmiban is volt, és azóta megőrülök barátnőm hdd-s notijàtól, hogy milyen lassú... a 22sec-es win boot meg kattra induló progik kellenek.
de ha ssd akkor meg nincs lapozó, mert szétírja az ssd-t, ezért 8gb ram alá nem adom, mert 4gbnél játék alatt már sír a win...
és majd elfelejtettem, hogy usb 3.0is kell, mert olyan külső hdd-m van.
win meg nem kell rá, mert van jogtisztám, sőt hdd is felesleges, úgyis kiszedem belőle...[ Szerkesztve ]
-
margithid
veterán
válasz Tikakukac #49165 üzenetére
Ennyit tényleg nem érdemes kiadni egy ilyenért.
Én a B800-as lenovomat vettem ennyiért, ami azért processzorteljesítményben és anyaghasználatban nem kicsit odaveri ezt a gépet.
Aki nem tud hozzátenni még 20-30e-t, hogy egy samsungot vegyen, az tényleg gondolkozzon inkább használtban.[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Apple Watch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Házimozi belépő szinten
- Google Pixel topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- További aktív témák...