- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Radeon RX 6600 XT GAMING OC PRO 8G hiba
- TCL LCD és LED TV-k
- CES 2025: 3D V-Cache és AI az új Ryzeneken
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
Aktív témák
-
Declare
őstag
válasz brumi1024 #50664 üzenetére
"Ez pont olyan mint egy normál 2,5"-os hdd": bahhh hát ebbe nem gondoltam bele, igazad van, köszi!
Meg a saját tapasztalatod is köszi! Mindenesetre egy biztos, először ssd nélkül fogom kipróbálni (lévén, hogy 100k ért nem szeretném a lenovos fiúk áétal beszerelt ssd t kérni) és most komolyan elkezdtem hajlani a 128gb ssd re, legalább látni fogom tényleg ilyen nagy durranás e
Na majd "be off átlankodom" ide is az első tapasztalatokkal ha meglesz
-
Declare
őstag
(#50658) brumi1024: ebolt ban néztem az árát, amit linkeltél, köszi, tényleg jó ár, de az csak a csupasz ssd, gondolom eboltban ami van notebook KIT az azért van mert kell hozzá a beépítő keret, ami ugye plusz zs... eboltban is amúgy 35k maga a 128ssd
(#50659) Borote: Az a szépséghibája ennek a dolognak, h persze ritkán kell az ODD de ha kell akkor pont kell és akkor az ember megint külön hurcolkodhat (sok kicsi sokra megy , töltő, egér, ilyen kábel, olyan kábel....+ODD ) de kösz srácok a tippeket ! Lehet lesz egy külső "tok" a winyónak + 128ssd....csak annyi kényelmes lenne, minden benne a gépben, 500gb bőséges nekem
-
Declare
őstag
-
Declare
őstag
(#50651) Borote : ezeket jegyzem, majd kipróbálom köszi Hát az ssd még vajúdás, 128gb samu-t néztem (45k ) csak az elég kicsi vagy egy 64gb msata (30k), ami meg lassabb (bár szerintem ez felhasználói élményt tekintve észrevehetetlen kb) meg 10x annyit fogyaszt mint a sima ssd....szal per pill nem egyenlőre a wow hatást meghagyom a gépnek egészében aztán majd max később..meglátom
(#50653) brumi1024 : Végül beláttam, hogy i5 el is ellettem (SZERK: el lettem )volna, de sajna i5 +fhd kijelző nem működik MO-on. Mivel a képarányt úgyis elizélték 16:9 re , úgy döntöttem, akkor a FHD ból nem engedek. Így végül i7 3610 lett nvs5400 vga val FHD vel (y580 fórumban is nagyon dicsérik, gondolom ebben is az lesz) Amire még kíváncsi leszek, h világítós bill. lesz-e vagy sem
[ Szerkesztve ]
-
Declare
őstag
Srácok, én révbe értem a notebook kérdéssel egy időre a T530 assal, remélem péntekre megérkezik Sokat frissült a kis tudásom a notikkal, itt Veetek beszélgetés közben .
Tudtok mondani 1-2 progit, amit érdemes ráereszteni, kíváncsi vagyok, ha meg van nyaggatva, hogy viseli a hűtés, melegedés, zaj stb Még lehet, h egy gyors tesztet, pár képpel írok róla logoutba, főleg ha ehhez ad valaki néhány támpontot -
Declare
őstag
válasz _adaml21_ #50523 üzenetére
Tényleg leírta az elvárásait?
Nyilván egy olyan kérdés után, h "fusson el normálisan az autocad" nem kell következtetni pro autocad használatra, de azért ilyet kijelenteni, h autocadnek nem kell jó gép, azért ez erős A core i7 procik a quadro vga val kifejezetten 3Ds autocad es munka és társaihoz vannak ajánlva (kitalálva), 4gb ram pedig 64 bites verzióban max a win7 nek elég .Persze minden felhasználás függő, néhány száz vonalat meghúzni 2D CAD ben elég egy i3 4-8GB rammal is 64 biten, egy 2010 es cad nek ugyanehhez még ennyi sem kell persze....
[ Szerkesztve ]
-
Declare
őstag
válasz Fecogame #50190 üzenetére
Nekem is volt olyan időszak, amikor nem vittem semerre, illetve az elmúlt hónapokban már nekem sincs akkum, mert kb 10 percet bír már és most már akkut nem veszek , de ettől függetlenül tudom vinni ahova kell, mert konektort tudok találni
(#50191) Borote: Me too....
[ Szerkesztve ]
-
Declare
őstag
válasz fogass #50181 üzenetére
Csak k hsz el ezelőtt írtam le ...
A 150-200k (vagy lehetőleg még olcsóbban) és a cpu igényes 3D tervező programok igen csak ellentétben állnak azért azt vedd figyelembe.
Ha mindenképp notebook kell és nem jó a pc (ez esetben én ezt átgondolnám a helyedben!), akkor ezek közül a hp....inspiron nem jó, melegedős gyagyiság, de a pavilonra is azt írják, hogy baromi hangos ha terhelve van.
Még inkább szerintem használt notebookokta nézd meg itt az aprón is pl (pl egy elitebook w szériás Hp vagy T vagy W lenovo, dell6xxx, vagy ha találsz használtban ebben az árban dell precision). Ha visszaolvasol nem is olyan régen linkelt itt valaki egy nagyon jó kis hp elitebook w szériát használtban 180k körül.
(photoshopnak jó kijelző kellene, erős 3d munkára az autodesk pl i7 es cput nvidia quadro kártyát ajánl 16gb rammal.....ez így mind együtt véve notebookban fél milló minimum de pc be is több mint 200k, ezeket azért tarsd szem előtt....de nyilván Te tudod milyen szinten használod a progikat és mit használsz most)
-
Declare
őstag
válasz gyutyo #50171 üzenetére
Attól függ milyen szinten használod ezeket a progikat. Mivel y580 as lenovot nézel, arra következtetek, hogy nem egy hardcore autocad gépet keresel szóval i5+ssd
Autocad és társai sztem annyi processzort esznek meg annyi memóriával amennyit adsz neki sosem elég De ha az lenne a cél akkor quadro kártyát keresnél.
-
Declare
őstag
válasz SocketA #49798 üzenetére
Lehet nem ugyan azt a topicot olvassuk : a 200k körül az nálam nem azt jelenti hogy max 200k, ezen kívül amit nézett 17" inspiront azt Ő írta, h 249k
2. a 8540w a maga 179k jával nálam benne van a 200k maxban is, de a t520 is egy kis alkuval 250 ért elvihető ha ügyes alkudozó és ugye mint írtam Ő is 249k ért nézett egy dellt.
jah és azt sem írta,h használtat nem akar. Szóval kitartok a Borote ajánlása és a véleményem mellett
-
Declare
őstag
válasz Assdak #49791 üzenetére
Egy jó tanács ha rám hallgatsz: 1366x768 felbontás felejtős! Minimum hd+ de méginkább FHD felbontást keresd ha nem külső monitorról akarod használni. 1366x768 ban egy homályos vacak és semmit nem látsz a cad ben....
Ha nem professional szinten nyomatod a 3D modellezést a quadro kártya nem kritérium, egy sima dedikált is megteszi!
Ha amúgy ez a fő cél, használtban is érdemes utána nézni egy Dell precisionnak (ha mindenképp dell kell és nem akarod hurcolni) vagy egy dell latitude 6520, viszont mivel én nem vagyok dell párti(ez a precisionra nem vonatkozik), sokkal inkább Lenovo T520 W520 széria vagy hp elitebook W (8560w az én etalonom csak megmozdítani ne kelljen ) szériát nézném használtan 1-2 évesen (ha van ilyen...)
mod mos látom csak: Amit (#49795) Borote linkelt elitebook w vagy méginkább (a kijelző miatt) T520 az a Te géped szvsz
[ Szerkesztve ]
-
Declare
őstag
válasz B-L-A-C-K #49715 üzenetére
Samsungokat nem ismerem, de így kép alapján azért ez egy masszívabb (vékony, könnyű, fém ergo merevnek kellene lennie), komolyabb gépnek néz ki mint az y580. Munkára biztosan nem vennék y580 at, az kinézetre inkább egy játék gép feelinget hozza nekem (de ez képek alapján szvsz)
Mondjuk ha valaki mond valami tény indokot ez ellen a samu ellen, akkor egyértelműen a dell amit linkeltetek!
szerk: gyorsban rákerestem, a monitor betekintési szögére panaszkodtak, touch padra meg hogy hangos....nem túl nagy piros pontok
[ Szerkesztve ]
-
Declare
őstag
válasz Zuperapuka #49614 üzenetére
Hát ezt vagy nagyon régen frissítették vagy elírták egy 0 val, vagy lehet 3 gépet kapsz ennyiért
-
Declare
őstag
válasz vilmaboy #49561 üzenetére
gép és gép között nem annyi a különbség, h melyikben milyen perifériák vannak....engem baromira idegesít ez az ár érték arány szöveg....kinek mi az érték....nekem pl nem érték a gtxxx999xxx99xx sli vga kárty, ellenben érték, hogy ha egy mód van rá a legkisebb valószínűséggel hibásodjon meg, meleedjen túl stb.....
(#49566) ktommy91 : ez megint csak az "attól függ" kategóra szvsz...ha valaki csak nappali fényben használja a gépet, 3db usb 3at akar rákötni meg esata csatit akkor pont lexarja a világító billt, ellenben kell neki az esata
[ Szerkesztve ]
-
Declare
őstag
-
Declare
őstag
válasz rgeorge #49523 üzenetére
Köszi a tippet! Érdeklődtem náluk is korrektek nagyon, mysoftnál picit drágábbak.
Alapjáraton ismerős számtechestől venném, ha be tudja szerezni (volt már olyan rendelésem amit nem tudott) és ezekkel az árakkal egy szinten lesz...még nagyon hallgat
Ha nem tudja, akkor meg van ez a 3 bolt, majd aki a legoccsóbat mondja (eddig a mysoft vezet) csak előbb érkezzenek már meg a gépezetek és ne comeing soon legyen a státuszuk
-
Declare
őstag
Jólvan jólvan jólvan többet nem hangoztatomezt a véleményem, amíg nem próbálom ígérem
-
Declare
őstag
válasz spyduck #49480 üzenetére
Én pontosan ezért pártoltam el a 8560w vásárlástól, pedig legszebb gép számomra és legmasszívabb
(#49466) Borote: ssd nem más mint egy adattároló (nem read only memory ) innentől kezdve ár érték arányról beszélni.... jópofa dolog ez az ssd én is erősen tendálok a vásárlás felé a kíváncsiság miatt, de nekem továbbra is az a véleményem, hogy túlárazott valami azért, h gyorsabban bootoljon a win meg induljon a PS...mondjuk ha videóvágásnál lassú már valakinek a 7200rpm az más tésta lehet.
-
Declare
őstag
válasz vilmaboy #49460 üzenetére
Ezt elolvasod és szerintem kb mindent tudsz, meg a milyen ssd t vegyek topic első hsz ét....
Jó ár/érték arányú ssd na ez ami nincs....a cikkben leírja Bodor, h milyen márkákat ajánlanak, abból válassz egyet, ami a legolcsóbb (nekem a samsung tűnik most a legszimpatikusabbnak).
Notiba a hdd vel megeggyező méretű 2,5" kell venned. Túlgondolni a dolgot nem érdemes, ezt a cikkben is leírják.
Na én ennyire jutottam ssd ügyben
-
Declare
őstag
válasz Borote #49458 üzenetére
Jaja! Képernyő mérete önmagában semmit nem jelent szerintem... én pl a 80 as tv men ami 720p felbontású kevesebb rajzterületet látok mint a 15,6"os 1600x1050 es felbontású notimon. Arról nem is beszélve, hogy a kis felbontás rém randa szvsz...1360x768 is egy pixeles maszatnak tűnik az 1600x1050 hez képest....
-
Declare
őstag
válasz brumi1024 #49440 üzenetére
Igen, ez is opció...IPS monitorok
Magyarul egy i3as gép kerestetik 100k ért + egy fenti moncsi.
szerk: panel típus kiválasztásánál az előző linken nem jegyezte meg,h ips
[ Szerkesztve ]
-
Declare
őstag
válasz pooley88 #49436 üzenetére
Ha jól érzem, azért nem egy professionális PS re keresel gépet. Egy olyan noti, tényleg ips kijelzővel, színkalibrációval 500k minimum.
Ha arra gondolsz, hogy normálisan fusson, alap dolgokhoz, gyakorlatilag bármelyik mai újonan kapható gép egy i3 al elég szvsz.
Én azt javaslom, legalább HD+ os kijelzőt keress 15,6" al, 1366x768 felejsd el....ehhez ha visszaolvasol is van egy két ajánlott gép, de biztos fognak a többiek linkelni (fujitsu lifebook, esetleg egy kis költség növeléssel hp probook, lenovo y570...). De azért azt érdemes szem előtt tartani, hogy ezek a kijelzők nem egy színhű kijelzők...csak egy ips asztali monitor önmagában ilyen 60k körül van minimum ha jól emléxem.
De érdemes lehet használtak között is körbenézni, vannak itt ph! n is nagyon korrektnek tűnő /és véleményezett/ eladók, mert a 150k keret az egy igencsak belépő szintű gépre elég újonan.
-
Declare
őstag
-
Declare
őstag
B-L-A-C-K, runner 125, M3oH : Köszi! Korrekt ár, meg közben láttam valami hivatalos lenovo guruk is Ha ismerős számtechboltos nem tudja beszerezni akkor lehet tőlük rendelek!
(#49425) wens33: vegyél akkor alá egy notebook hűtő padot, az azért szerintem segíthet!
[ Szerkesztve ]
-
Declare
őstag
erről a boltról van valakinek rossz tapasztalata vagy korrektnek tekinthetők?
Azt nem tudjátok, hogy az új Ivy Bridge notik támogatják a "Lucid Virtu MVP" feature t ? (röviden ha jól értelmezem, a PC k nél olvastom, h a Z77 chipsetes alaplapok támogatják ezt, vagyis a cpu integrált vga teljesítményét ha kell hozzá tudják csapni a dedikált vga teljesítményéhez és így ilyen 50% os erősödés is tapasztalható a nem top vga k esetében....nem egy rossz dolog Lenovo t530 ami konkrétan érdekelne )
szerk:
margithid: ezt írtam "ha nem jó a hűtés..." => konzumer noti
(#49423) B-L-A-C-K : kérdéseiddel fordulj bátran a Sandisk hez (memory vault a termék) ....tutui vissza küldetem majd az ükükük unokámmal ha 1300év után nem tudja nézegetni róla az idei családi képeket
[ Szerkesztve ]
-
Declare
őstag
válasz wens33 #49420 üzenetére
M3oH val kell eggyetértenem, érdemes átgondolni,h i5 öt vegyél, mert a Sandy i7 esek tényleg tudnak melegedni (ezeknek utánaolvasgattam nemrég)....ha nem jó a hűtés, sokat használod nagy terheléssel akkor könnyen kihasználhatod a garanciális javítás örömeit....vagy Ivy i7 es procival veszed, ami azért javult a hőleadás terén, ár nem tudom mennyire egetrengető a különbség...
(pl most olvastam egy cikket a hőmérséklet hatásairó, tök érdekes szerintem: egy hosszú élettartamú flash diskre -most ez a hosszú adattárolás üdvöskéje - 1311 év tartósságot jósolnak 20°c on, 40°c on 105 év, 85°c on 1 év ....elég off, de szerintem ez Nektek is érdekes lehet szerintem ez jól mutatja a hőmérséklet szerepét és hűtés fontosságát) -
Declare
őstag
válasz Borote #49318 üzenetére
Azért mondtam, h lehet szerencsés a csillagzatom gari ügyben
Az nem egy elképzelhető variáns, h mondjuk az edge egy jobban összerakott gép? (anyag minőség, jobb hűtés, akármi...)?
szerk:
(#49320) brumi1024: Ok ez tény!
(#49321) Tikakukac: Akkor tényleg eddig mákos voltam/ vagyok garral , ha lesz "élmény" az edge el, arra kíváncsi leszek majd!
[ Szerkesztve ]
-
Declare
őstag
válasz Tikakukac #49309 üzenetére
Mindig ezzel jöttök....de nem erről van szó...
Nem az a kérdés, hogy az edge a jobb vagy egy T W thinkpad.... de ha előjön az edge, akkor huu azt hagyjuk és senki nem mondta még miért? Emiatt kíváncsiskodom .Nincs rollcage....nincs a probooknak sem meg a vostronak sem meg a fujitsunak sem....garancia: lehet én születtem szerencsés csillagzat alatt, de nem igen tapasztaltam olyat, hogy egy számítógépes alkatrész 1évig jól működik, aztán 2,5évesen magától tönkremegy...
(apumnak olyan cége van, ahol olyan 12-13 gép megy nap mint nap min.8 órát és az elmúlt 25 évben nem volt egy olyan gép se amelyik 2-3 évesen döglött meg. Think centrek vannak általában, olyan volt, amelyik az elejétől fogva gyanúsan lassú volt, lefagyott néha stb, vitték hozták, alaplapcserés volt és további no problem.) Ugyan ez elmondható a családban előfordult notebookokról és pc kről is. Az én Hp m is 5,5 évesen (állítólag ) kondenzátora kiszáradt az alaplapon ezért lapcserés volt, de ott már megint mind1, h 1 év vagy 3 év a gar.
Szóval erről csak annyit, h persze nem elhanyagolható kérdés a gari, de nekem pl nem lenne egy kulcs kérdés, ha csak ennyi van az előbb beszélt vostro és lenovo között akkor én a lenovot vinném de ez már szubjektív teccik/nemteccik szempont[ Szerkesztve ]
-
Declare
őstag
válasz Chaser #49299 üzenetére
Mi a baj azzal az Edge el? Így látatlanban kép alapján, komolyabbnak tűnik mint az a vostro....ráadásul könnyebb is. Élőben nézted?
Amúgy is a dellekről sok helyen olvastam, hogy Mo on túlárazottak ahhoz képest amit valójában képviselnek (pl precision is jó gép, nade nem 2x olyan jó mint egy kategóriatárs hp vagy lenovo, pedig 2x annyiba kerül itthon). A gar meg szerintem egy dolog, legyen rá 1év-2év de soha ne kelljen szervízbe vinnem -
Declare
őstag
Nem módosítjuk a topic címét "milyen notebookot vegyek? /inspiront biztosan ne!/ " topicra ?
[ Szerkesztve ]
-
Declare
őstag
válasz Szaszabond #48823 üzenetére
Ha nem érdekel a grafika, 400k ért miért akarsz asust venni komolyan! Ha nem a játék a fő cél, akkor szerintem is jobban járhatnál egy dell precisionnal, vagy egy hp elitebookkal, vagy egy lenovo T vagy W szériával!
(#48842) brumi1024 jaaaaa igazad lehet mind1 akkor is Preckó, Elitebook vagy T ennyiért
[ Szerkesztve ]
-
Declare
őstag
I see... nagyjából világos, csak azt nem értettem, hogy nem nagyon láttam, h ajánlanátok senkinek, pedig azt gondolnám designe hasonlóságon kívül valamivel többet ad minőségben is ha már thinkpadek között írja a lenovo...és itt volt nemrég ugye akinek meg túlmelegedett az y570 elvileg normál körülmények között....azért ez nem egy jó pont...igazából emiatt gondolkodtam itt hangosan .
-
Declare
őstag
Ez az ideapad mitől ennyire jó? Csak ár/teljesítményben jobb mint egy probook vagy egy lifebook? Vagy másban is?
A lenovo edge nem komolyabb modell? Az mégiscsak thinkpad és az is van ilyen árakon nem? -
Declare
őstag
Leírta
Hp elitebook, Dell precision, Lenovo T W széria (inkább w az erőssebb vga miatt, de az csak használtan játszik ebben az árban)
De pl én is Hp elitebook 8560w párti voltam, azt szerettem volna venni, de utána olvasva kiderült, hogy dögnehéz a gép, dögnagy/nehéz a táp és nagyon keveset bír az akkuja ezért pártoltam el tőle...szóval ha utazol vele sokat érdemes a súlyokat is megnézni, hosszú távon fél kiló is sokat számíthat...
-
Declare
őstag
válasz Macisajt3 #48600 üzenetére
Nem márka, típus függő. A hp, Fujitsu, lenovo, dell...mindegyiknek van minőségi és gagyi gépe. (baromi jó példa a dell...inspiron=borzasztó, precision az egyik legjobb gép a piacon).
Teljesítmény, minőség, ár....ezek szorosan együtt járnak az esetek 99% ban. Ergo minél olcsóbban veszel minél nagyobb teljesítményt, annál kevesebbet kapsz a minőségből. Pont azért, amit írtál, h ugyan az a processzor ugyan annyiba kerül az inspiron és precisionban egyaránt, tehát valahol máshol van a difi... keress rá a fórumban a K asus ra, inspiron ra és olvasd el ki miket írt.
Az üzleti attól üzleti, hogy sokkal kisebb valószínűséggel lesz pl melegedés gondja, akármennyire is max teljesítményen járatod, masszív (felemeled a sarkánál fogva akkor sincs semmi, míg egy inspiron alaplapja kis túlzással kettétörhe, leesik akkor jó eséllyel semmi baja nem lesz, nem kopik a billentyű, nem esnek ki a gombok, nem reped stbstb)...ilyenek.
Szóval ha egy asztalon áll biztonságban egy jól hűtött szobában egész életében nyilván nem érdemes egy elitebookot, Preisiont vagy T, W lenovot venni, de akkor sem a legolcsóbb, gagyi anyagminőségű inspiront vagy társait.
Ezt érdemes szem előtt tartani szvsz...konkrét gépeket amit érdemesebb lehet venni ennyiért, kissé gyengébb konfiggel de jobb minőségben írtak feljebb, de biztos Neked is fognak konkrétumot is írni akik ezt a kategóriát régóta nyomon követik!
cpu teljesítmények itt meg tudod nézni kb hol vannak egymáshoz képest
[ Szerkesztve ]
-
Declare
őstag
válasz Macisajt3 #48598 üzenetére
Én is bele estem ebbe a hibába, de engem meggyőztek itt a többiek, hogy a gyors fejlődés miatt amennyivel többe kerül most egy i7, annyival valószínűleg messze nem hoz többet pár év múlva...erre tök jó példa, az új i5 ös procival kijött notik olyan teljesítményűek mint az eggyel régebbi középkategóriás i7 esek....
A baj az, hogy Te is a teljesítmény miatt a minőség oltárán gyakorlatilag mindent feláldozol... 230k ból akarsz egy olyan gépet venni, ami a közel csúcs kategóriába tartozik, miközben egy minőségi üzleti gépet talán i3 al kapnál ennyiért.... szvsz gondold át mi a fontos, lehet jobban jársz egy kicsit minőségibb géppel i5 el, 15"-14" al és egy külső monitorral, mint egy low end minőségű de i7 meg 17coll és tsai géppel.
[ Szerkesztve ]
-
Declare
őstag
válasz ledgeri #48562 üzenetére
De ez így akkor is nagyon általános...kezdő grafikai munkára? Mit jelent ez? Mi az a program, mik a progi követelményei, milyen konfiggel használja most.... erős vga kell vagy erős proci vagy IPS kijelző? Ezek nélkül nem tud sokat segíteni senki. Amúgy ha valami speckó grafikai program és 100k körül mozog a megirányzott ár, akkor az csak valami használt gép lehet, amihez meg megint csak a konkrét paraméterek kellenek, hogy valaki ajánlani tudjon.
Hosszú akku élettartam...ez mit jelent? 2 óra 3 4 5 6...30? mindegyikre van megoldás, ott vannak a külső akkuk, csak ugye azok is 20astól indulnak legalább általában...
-
Declare
őstag
válasz ledgeri #48557 üzenetére
meg pl nem árt normálisan kérdezni... 3d s alkotásra....kemény 3d s alkotásra kissé kevésbé jó mint kissé kevésbé kemény 3d s alkotásra, de egész gyenge 3d s alkotásra egészen jó...
ezekből nagyjából látod mit tud a gép és még mindig kérdezhetsz konkrétan mira, hogyan stb...ha valaki tudja az meg fogja válaszolni.
-
Declare
őstag
válasz Qorthral #48550 üzenetére
Írj moszkító kollegának egy e-mailt, ha nem kell számla, elég jó árakon tud adni gépeket, korrekt, nem svindlis emberkének tűnt nekem amikor beszéltem vele (vásárlás nem történt).
Amit leírtál T vagy W lenovo, Hp elitebook, amik ilyen tulajdonságúak, vagy a dell precision vagy dell latitude e6520 széria amit ajánlottak nekem. Precisiont 300 alatt talán be tudsz szerezni moszkítótól és azzal a géppel valószínűleg nem járnál rosszul
-
Declare
őstag
válasz B-L-A-C-K #48516 üzenetére
Ha a minden igaz Mobile Intel® HM65 Express chip készleted van
Erre azt írják, elvileg a chipkészlet támogatja a sata3 at, de ennek ellenére nem minden ilyen chipsetes alaplap, mert egyes gyártók ezt kihúzták mégis a support közül érdekes....
itt ugyan ezt írják, dell e5520 ra, elvileg támogatja, de mégsem 100%...mail a dell eseknek szerintem!
-
Declare
őstag
válasz VMatteo #48512 üzenetére
SZVZS baromi jó amit írt és inkább szívleled meg, nem rossz szándékból írta!
Sokan sajna abból indulnak ki, hogy van 100-150 ezer forintja, ami baromi sok pénz (és lényegében tényleg sok is...) és ezért akar venni egy szép, erős proci erős vga, sok ram nagy kijelző stb gépet, amivel lehet játszani, videót nézni netezni, minden.... és nem hajlandóak tudomásul venni, hogy ez nem működik és nem véletlen, h egy üzleti Hp vagy Lenovo 2x legalább drágább és még talán a hardver is gyengébb!
Sajna ha nem tapasztaltad amiket leírt már itt sok mindenki, hogy a minőség mit is jelent, akkor vagy elhiszed, vagy nem... meg lehet venni az erős olcsó gépet aztán vagy szerencséd lesz vele vagy nem...
Nekem is volt itt "vitám" a gyengébb vs erősebb proci és a szükségem van e rá vs számomra felesleges témában és én is beláttam, hogy nem beszéltek hülyeségeket a srácok itt
-
Declare
őstag
válasz brumi1024 #48388 üzenetére
Köszi!
Asszem felkeresem majd az ssd topicot is .
Bodor cikkét átolvasva főként megint oda jutottam, hogy klassz az ssd de főleg arra jó, hogy gyorsan bejön a win és betölt 1-1 progi (de ez megér e annyit amennyit kérnek érte...)
Meg akkor az is kérdéses, hogy a 64Gb os ssd (mondjuk egy msata ban) mennyire érdemes/elég...csak a win elfoglalja a felét durván sőőőt és akkor még az is kérdés, hogy ha melegszik az msata az hogy befolyásolja a notebook mindennapjait
átnyálazom ezeket a linkjeidet majd alaposabban !
[ Szerkesztve ]
-
Declare
őstag
válasz vilmaboy #48364 üzenetére
A dell honlapon általánosságban írják le, mi lehet a gépekben...ország, specifikáció függő (hp 8560w is háttér világítású billentyűzettel is kérhető, csak nem Európában...)
Ujjlenyomat olvasó, nem egy lényeges szempont, lehet soha nem fogod használni
Amit linkeltél abban úgy néz ki csak az integrált vga van, igen.
Írj nekik egy mailt, ők tudják megmondani...szerintem amúgy ujjlenyomat olvasó és világítós bill. is van benne
-
Declare
őstag
-
Declare
őstag
válasz VMatteo #48365 üzenetére
Alapvetően én se szeretnék fényes kijelzős gépet, de szerintem azért nem a világ vége...ha sokat használod szabadban, akkor nem jó az biztos, de bent szobában, kicsit döntöd a kijelzőt/kicsit máshogy ülsz akkor el lehet vele lenni szerintem...ha van választás nyilván matt!
Amúgy youtuube on találsz sok ilyen videót
-
Declare
őstag
válasz balikabo #48354 üzenetére
Hát őőő úúúúgy kb szerintem maximálisan (egy notebookhoz képest) 5850 fps ek
-
Declare
őstag
válasz brumi1024 #48328 üzenetére
Huh, ah ez érdekel TP topikban nekem azt mondták (kedvenc szavaim lettek ezek most ) "tök mind1", hogy milyen gyors, mert az elérési idő a lényeg és abban így is úgyis rommá veri a hdd ket...amiben így laikusan bele gondolva lehet igazság (pont Te írtad nekem a melegedést is, ami msata hátrány)
-
Declare
őstag
brumi1024: Thx , jóóó, ebben arany ár cpu vs ssd ez telitalálat volt igazad van....csak egy hddt kicserélni ssd re az még mindig sokkal egyszerűbb dolog, mint használt régi tokozású cput vadászni, szétszerelni, pasztázni stb! (autocad Civil3d a proci zabálóm)
B-L-A-C-K: nekem nem játékhoz kell, nem kell a vga, csak a proci!
Borote: Az eleje nem, de a vége ...mobil cpu csere az valahogy tényleg nem került előtérbe, visszarettent egy "pici" notebookot szétszedni, proci, csere, paszta, hűtés jó lesz e stb... neccesnek érzem... azon kívül asztali gépben sem cseréltem még soha, mert mire odaér a technika egy új proci alaplappal arányaiban olcsóbb lesz mint használt (lutris) régi processzort vadászni....
Úgyhogy köszi tényleg mindenkinek, ha érveket hoztok és nem csak szajkózzátok, hogy nem elég ez se az se úgyse hallgatok én az érvekre! Most már kezdem átérezni a dolgot
mod: (#48118) brumi1024:
utolsó mod: szóval akkor szumma szummárum, inkább a 3210m SSD vel mint 3610qm, később egy ssd vel, mert az a 2x sebesség különbség nem lesz kihasználható, 5 év múlva meg alig számít majd....ez az álláspontja a kedves Fórumtársaknak
[ Szerkesztve ]
-
Declare
őstag
válasz Tikakukac #48113 üzenetére
Mennyivel? Nem tudom, de több lesz!
Konkrét példa: AMD 2,8ghz Bartonos gépem (kb több mint 10 éves, de még szolgálatban ez is ), régen flash játékoztam rajta, ma már nem lehet mert akad (win xp sp3...)De nem is ez a lényeg, programok is fejlődnek (én szemszögemből pl az autocad). 2005 ben a legdurvább CAD is röhögve futott a notimon, 2010ben már nem, ma meg már a legújabbat fel sem tudom telepíteni és ez pl mind proci....nem ssd nem memória....azokat bármikor cserélheted, bővítheted, a procit nem.
-
-
Declare
őstag
válasz VMatteo #48091 üzenetére
Ebben a sorrendben
Na jó ez túlzás, de rohadt sok múlik ezeken a dolgokon, ha nem csak egy asztalon áll egész életében.
Ahol az anyagokon spórolnak (olcsó gép de faja i5 és társai), azok kopnak repednek igen! Billentyűzete kényelmetlen, kiesik egy két betű, ízléstelenül lekopik mindenhol, koccanástól reped és ahogy valahol feljeb írtam egy Dell Inspironnal volt olyan szerencsém, hogy megemeltem a sarkánál fogva fél kézzel és ettől elment a kép!! Egyszerűen rossz az anyagminőség, hajlik, nyiklik, nyeklik....plussz a hűtése is lehet, hogy sz.rul van megtervezve, túlmelegszik, előbb tönkremehet....
Én ilyen dolgokat tapasztaltam az erős hardver de mégis milyen olcsó típusú gépeknél....ez nem 100% hogy bekövetkezik, lehet szerencséd de peched is.... -
Declare
őstag
válasz Borote #48079 üzenetére
ne kezdd már Te is.... miért vesz valaki személyes támadásnak egy ilyet amit írtam? Neked kudarc, ha valakit nem győzöl meg? Kérdeztem valamit, segítettél, köszöntem...azon kívül nem egyformák az elvárásaink, nekem kell az ODD és nem akarok plusszba sem egy külső sem egy belső ODD t cipelgetni magammal.... ráadásul a 256gb is kevés ma már, engem pedig nem zavar, ha 1 perc alatt tölt be a win és kerreg a winyó....legalábbis annyira nem amennyi pénzt elkérnek manapság az ssd ért....jó dolog vitathatatlanul de nekem jó lesz 1-2 év múlva is, amikor 20 ezerért veszek majd egy 500GB osat...
Szóval én hülye vagyok a Te szemedben mert nem veszek arany árban SSD t, Te meg legyél hülye az én szemebe mert veszel? Szerintem ennek semmi értelme.... -
Declare
őstag
válasz B-L-A-C-K #48078 üzenetére
Na majd megadom a kedves fórumtárs elérhetőségét, hogy megmondhassa Neked is milyen hülye vagy
Amúgy egy M-sata SSD n elgondolkozom majd, ilyen msata SSD vel nincs tapasztalata valakinek? Befér a HDD mellé és talán fogyasztásban se dob sokat, főleg, hogy ha nem kell a hdd talán le is kapcsol
-
Declare
őstag
válasz Borote #48064 üzenetére
Köszönöm!
Tényleg az M végződésekre nem figyeltem
Valószínűleg igazad van, de nem érzem magam meggyőzve egyenlőre (ugyan azt tudom mondani mint régebben is, 2005 ben a pentium-M 1,8ghz es procim baromi jó volt, jobb mint az akkori PC m...de ma már nem, míg ha nem tudom volt e olyan, hogy P-M 2,5 GHz et veszek, lehet még most is jó lenne.... de lehet ez marhaság...
Na mind1, júniusig van még idő, alszom 1-2 t rá (100k a különbség az i5-i7 között, ami nem kevés )SSD: Nah ez jó téma TP topickban amikor mondtam, hogy az én szemeben jelenleg egy 256gb os ssd ért kiadni 60-80k t sok, közölte egy intelligens fórumtárs, hogy hülye vagyok ...
-
Declare
őstag
válasz Borote #48057 üzenetére
Intel honlap...mondjuk ilyeneket, h 3210m nem találok, de az i7 között ott a 3610qm szóval ezek akkor nem csak a pc s procik...
És ez a különbség mégis mennyit jelent jó érzem én is, h ez hülye kérdés, de nem tudom...nem futtatok olyan modellező progikat, amik 1 napig mennek és ezerrel számol a proci...ugyanakkor mint írtam régebben, szeretném, hogy sokáig up to date legyen a leendő gépem....persze itt kérdés mi a különbség az i7 és a legjobb i5 között árban és teljesítményben.
-
Declare
őstag
Hi!
Megkaptam az ajánlatokat a T530 asokra, júni közepén érkeznek meg!
Viszont core i7 3710qm a leggyengébb változat és most körbenéztem, más gyártónál sem találtam ivy bridge s platformból i5 ös változatot ez hogy lehet? Ha a 2760qm re azt mondtátok feleslegesen sok, akkor ez pláne az lehet...
Ugyanakkor az intel honlapja szerint az i5 ös procik többet fogyasztanak
Egy i5 3210M vs i7 3610qm összehasonlításban tud valaki segíteni? Fogyasztás mennyit számít akku időben, hő termelés, hol lehet kihasználni az i7 es többletet?
-
Declare
őstag
válasz Tom1939 #47649 üzenetére
No backlit ??? váááááá, az egyik vágyam az új gépembe ez
Amúgy meg kell adni egy esélyt az újnak szerintem mindig, aztán max ha pár hónap alatt nem tudod megszokni és rossz, akkor kell lehúzni...tesztekből kiderül majd úgyisA TP topickosokkal beszélgetve, azt hiszem várakozó álláspontra helyezkedem ...ha minden igaz júni/júliban jönnek az új lenovók sandy bridgeel, usb3 al, világítós billel ( ), és akkor megnézem ezt a t530 at!! Csak kicsit tartok tőle, hogy újdonság miatt biztos kicsit magasabb lesz az ára....
-
Declare
őstag
válasz [DE2JAY] #47586 üzenetére
Huh, az inspironnal én nagyon vigyáznék, az egy borzasztó egy konstrukció, ha fel akarod emelni az asztalról, felejsd el .
Múltkor megemeltem egyet, ahogy az enyémet szoktam, a sarkánál megfogtam, fél ézzel, hogy arrébb rakom, erre elment a kijelző....gyorsan visszaraktam az asztalra, szerencsére újra lett kép....a billentyűzete meg olyan, ha megnyomod a "H" gombot kb 3cm et rugózik a gép....szóval ha hurcolni szeretnéd szerintem felejtős....brumi1024: Akkor sony
[ Szerkesztve ]
-
Declare
őstag
válasz Tom1939 #47577 üzenetére
backlit chicklet bill.....miért van olyan sok ember ezen kiaakadva? (ez nem csak egy olyan megszoktam valamit, jajj ne legyen már újdonság dolog? Lehet sokkal szerethetőbb az új bill, egy kis megszokás után). Te is egy háttérvilágítású előtt ülsz, ahogy látom az aláírásodban . Minden gyártó megy az apple után ebben, aki évek óta használja és nem szoktak rossz dolgokat beépíteni...
amúgy azt olvastam a w520 nem kapja meg az új billt.[ Szerkesztve ]
-
Declare
őstag
válasz Tom1939 #47571 üzenetére
Na jól van mostmár....már unom itt a dilemmák sorozatát nem is hallottam erről a nyári új thinkpad akcióról, meg chicklet bill ről....nem tudsz erről valami linket adni, ahol ezekről lehet olvasni? Augusztusig ráérek, csak már nagyon türelmetlen vagyok...
Meg ahogy itt is írták már, mindig lesz újabb és jobbTikakukac: ezt a sokmindennek nem örülnek a Thinkpadosok, mert vissza fele fejlődik erről tudsz mondeni valami konkrétumot is ??
(#47573) Borote: Köszönöm, értem én amit mondasz és meg is fogom fontolni ezt az i5 öt, vagy az új i5 öt esetleg ha lesz hamarosan
[ Szerkesztve ]
-
Declare
őstag
válasz Borote #47546 üzenetére
Nekem is egy nx8220 asom van és ezt 2005 ben vettem! Azóta annyi üzemórát ment, hogy eszméletlen, rengeteg helyre elcipeltem és most is tökéletes...csak már lassú (ennek ellenére el nem cserélném egy dell inspironra pl...).
Autocad Civil3D ami a legmegterhelőbb alkalmazásom, ez főleg proci és memória zabáló. De nem egy élhetetlen dolog, a kis nx8220 pentium M 1,8ghz el is elboldogul a 2010 es verzó . Egy komolyabb terepmodell azért eléggé megkínozza és dühítő tud lenni azért ülni a gép előtt még hajnal 1 kor is mert döglassan konvertálja ki pdf be a dolgokat de egy i5 vagy egy i3 proci is szerintem megfelelne (MOST!).
De amúgy sok mindenre használom, PS (messze nem profi szinten), játék is olykor olykor jó lenne majd, de mondjuk nem mind1, ha nyaralásos videókat szeretném gépen kicsit megszerkeszteni és kiírni....ezek mind olyan dolgok, hogy elvileg egy i3 proci is elég tudom, de azért nem egy hátrány ha gyorsabb és az ember kevesebb időt kell, hogy eltöltsön a várakozással (más dolgoktól vesz el időt) és ezen kívül én szeretném ha ez a leendő gépem is legalább 5 évet kiszolgálna.(#47568) Borote : azt hiszem nem...lenovoban van az optimus technológia, ami lekapcsolja a dVGA t ha nem kell! Baromi okos dolog!
[ Szerkesztve ]
-
Declare
őstag
válasz Tom1939 #47551 üzenetére
tényleg a 8560w ami legjobban tetszik, de 3,6 kg (ugyanis mérlegre dobva ennyi és nem 3 ahogy a hp mondja), nagyon kevés üzemidő (aszt hiszem notebookchecken olvastam, hogy kb 1 filmet lehet megnézni rajta és annyi, míg egy lenovo 6-7 vagy akár 9 órát is megy akkuról)....ezek mind elég nagy negatívumok
meg hát az ár se mind1, pl egy olyan t520 ból kijönne mellé még egy fain ssd is a különbözetből -
Declare
őstag
válasz Borote #47539 üzenetére
Csak amit írtam, olyan gépet szertnék venni, ami a legtovább megfelel majd mindennek amire használni szeretném, ergo jobb processzor, jobb esély erre
SSD is tervbe van véve, de ezeket a benchmarkokat átnyálazom majd ha lesz időm, feleslegesen sokat nem akarok költeni kis teljesítmény különbségért persze...
-
Declare
őstag
válasz brumi1024 #47531 üzenetére
itt mondjuk azt írják nincs 15% különbség, meg fogyasztása sem lett kevesebb.. az ára meg biztos magas lesz amikor kijönnek vele ezek a gépek...
viszont ha azt nézzük, az i5 mondjuk 10%al gyengébb az i7 nél, az új i7 meg 10% al erősebb a réginél, az már 20% többlet az i5 el szemben...na itt még bogarászom a benchmark listeket
-
Declare
őstag
Hát köszi szépen mindenkinek a hasznos hozzászólásokat/segítséget!!!
Akkor azt hiszem arra jutottam, hogy ha 8560o/t520 akkor t520 FHD kijelzővel
A notebookcheck en azt a 3 tesztet végigolvasom, de mondjuk ez a latitude akkor is messze áll tőlem....(tudom aki hülye haljon meg, de most mit csináljak ...elolvasom a teszteket!)
a proci teljesítménynek is utána nézek, de amúgy ezen az új 22nm es architektúrás core i7 en elgondolkoztam, augusztusig tudnék várni (bár már nagyon nem szeretnék ), főleg, hogy már asus meg msi gépek vannak a piacon az új i7 es proccal.
Borote ezt a boltot láttam már, de több mint gyanús....bruttó 350 ért precision ? itt valami cslafintaság van, szerintem ennyiért itt PH! n se lehet beszerezni számla nélküli változatban sem ennyiért...egy mailt mondjuk lehet megér, de akkor is nagyon gyanús...
-
Declare
őstag
válasz brumi1024 #47522 üzenetére
Köszi szépen!
Hát most ezen az i7 en elgondolkodtattál... igazából nem néztem utána pontosan a teljesítményének, amiért az i7 et néztem, az az, hogy olyan gépet szeretnék venni, amivel a következő 5 évben nem kell foglalkoznom (nem akarom bővítgetni, cserélni stb..). Elég gyorsan avul a technika, de ha az ember nem játék szemszögéből közelíti meg, akkor úgy gondoltam egy i7 proci 5 év múlva is elbír mindennel amivel kell....egy i5 nem tudom de most utána nézek pontosan mit is adnak többért az i7 nél.
i7 es t520 mehetett 350 ért, de az tuti nem FHD kijelzős volt. 1366x768 15coll ban nagyon nem tetszik, olyat láttam jópárat, 1600x900 ast még nem láttam, de azt tudom, hogy az én 1680x1050 Hp m az nagyon szép és nagyon nagyon hasznos kijelző..dell: sokan mondták már ezt a dell t, de valahogy nekem nem szimpatikus márka (igaz jobbára az olcsóbb inspiron okkal találkoztam...azok borzasztóak). Nem tudom, nekem a tartósság és minőség az lenovo és hp (na meg apple, de az olyanoknak jó, akik egymegukban ülnek és videót/zenét szerkeztenek, mert semmivel nem kompatibilisak azok a gépek )
-
Declare
őstag
B-L-A-C-K : Igen, még régebben beszéltem vele, de nekem számlával kell a gép
Dhampir: Köszi, de a vga, monitor, proci, egyike sem olyan amit szertnék.
Nem kevés időt töltöttem el a notik mojolásával, mire a T520 és 8560p maradt a két alternatíva. Szívesen veszek minden ajánlást, de elsősorban, az első kérdésemben szereplő dilemmákra lenne jó választ kapnom, mert egyenlőre döntetlen a dolog és dönteni pedig kell . Vagy ha valki tényleg mutat egy olyan gépet amit nem gondoltam eddig, nettó 320 körül megáll, core i7, fullHD kijelző és üzleti, strapabíró kivitel, na ő kap egy csokit
-
Declare
őstag
Sziasztok!
Újra visszatértem . Végre aktuálissá vált a notebook vásárlás, néhány héten belül kellene a masina.
Kicsit változtak a körülmények, 8560w nél mobilabb gépre lesz szükségem (pedig a designe, vga, kijelző az nagyon jóóó lett volna )Két gép ami most szóba jöhet és ebben kérném a véleményeteket:
(t520:
előny: jobb vga (talán optimus technológiával ami kedvező az akkunak, jó proci, fullHD kijelző, könnyű (relatíve)
hátrány: nincs usb3 , nincs numpad a billentyűn (ez nem tudom egyértelműen hátrány e), kevésbé tetsző designe, műanyag ház (tudom tudom, ez tuti műanyag, de akkor is műanyag ergo kocc és repedhet, míg a fém az fém), nincs firewire (?) ( szerintetek ami itt van t520 - 4240-5xg (utolsó előtti) ez egy újabb kiadású t520, mint az előző amit linkeltem, itt pl full hd webcam és firewire is van benne )
8560p: ezt egy másik helyen megtaláltam az előző t520 al egy árban kb.
előny: fém ház, modernebb designe, usb3, chiclet bill.+numpad (ez nem tudom előny e, de újabb és állítólag jó, 8560w nek is ez van+ az apple se szokott hülyeségeket csinálni), elfogúltságom a hp iránt
hátrány: kijelző (gyengébb mint a mostanim és tartok tőle, nehogy csalódás legyen), gyengébb vga, picit nehezebb, picit kevesebb akku idő
Szóval összegezve, Hp nagyon bevált eddig, modernebb kinézetű, (usb3 stb.) ez a 8560p, de a monitor és vga nagy előny a t520 nál, ami meg úgy tűnik, mintha leragadt volna a fejlesztésekben és csak a perifériákat cserélgeti, az amúgy minden másban 5 éve változatlan t520 házban...
Kíváncsi lennék kinek mi a véleménye!
[ Szerkesztve ]
-
Declare
őstag
válasz darvak #44380 üzenetére
hmm, itt csakugyan nem leheletnyi a különbség itt néztem és pontszámát tekintve 80 pont volt a különbség,ami nem tűnt túl soknak....köszi az nfot!
-
Declare
őstag
umek7: világos, a 150k nem a gamer konfig piac....
darvak: hát ha már így írod, mindenképp vga limites a rendszer játék szempontból, csak azt hittel azért mondta AxBattler a lenovo z575 öt pl mert abban HD6650M van, meg A6 os cpu. Processzor meg vga benchmarkok alapján viszont ez a vga lehelletnyivel erősebb csak egy 4330 as probook HD6490M -hez képest, a proci viszont egyértelműen gyengébb (és ez a probook konfig azért nem tudom milyen játékok futtatására ok). Ezért írtam kérdésként...pl egy nfs run gyártó által ajánlott minimum szintjét messze nem ütik meg ezek a kártyák
AxBattler: kissé ingerült vagy nem? pont írtam, hogy nem kötözködés, csak érdekelt a dolog, amit egy bekezdéssel feljebb írtam....
-
Declare
őstag
válasz AxBattler #44329 üzenetére
Nem kötözködés, de nem könnyelműség "játékos" gépnek ajánlani egy egy ati HD6650m és egy 1,6 os amd Quad core procit? Ahogy néztem ezek teljesítményben kb megegyeznek egy i3 as proci (az még taláán jobb is) meg egy HD6490M el, amik azért nem azok a masszív játékos alkatrészek nem ? ( ilyen konfig pl a probook 4330 vagy 4530 ban van, ha már inteles megoldást keres)
-
Declare
őstag
válasz Borote #39439 üzenetére
Vagy mint jópár évvel ezelőtt amikor megjelent a hp probook....először azt gondoltam húú, ez valami pro tehát professional meg hp, képről jól nézett ki. Aztán amikor megláttam élőben majdnem dobtam egy hátást, hogy ez ugye vicc, hogy hp logo került rá. Sajnos nem az volt (a mostani probookok nem tudom milyenek, talán javítottak az anyaghasználaton, de az amit én láttam olyan gagyi műanyag volt, hogy kb a saját súlyától az asztalon volt benne egy ív Szóval nem elég annyi hogy márka és az tuti lesz...Márka és széria...
-
Declare
őstag
válasz Pocok256 #39441 üzenetére
Egészen elképzelhetetlennek tartom amit mondasz. "felhúzod a procit" ergo nagyobb frekvencián, nagyobb számítási kapacitásra készteted egész biztosan több hőt kell termelnie. Max azt tudom elképzelni, hogy többet forog a venti. (többször kapcsol be, gyorsabban megy és így oké lehet, hogy nem nő a rendszer hőmérséklet...legalábbis az a része ahol hőmérő van benne...)
-
Declare
őstag
válasz Real93 #39419 üzenetére
Szerintem a latitude jó választás lenne. Gari bővítést kérdezd meg mennyi, ha sok, akkor is jobban járhatsz egy 1 év garis géppel ami jó össze van rakva mint egy gyengébb minőségűvel amin van sok év gari és rohangálhatsz a szervizbe.. (lásd nemrég linkelt emberke akinek az asus notebookja hullik szét...sokra megy a garival, úgyis megmagyarázzák, hogy miért a te hibád)
-
Declare
őstag
válasz runner 125 #39358 üzenetére
ez most nem jött be nálunk sokan jönnek előadásra ipad el. Rajta a Pdf +szerkesztő progi, tud mellé rajzolni, írni (írni digitális felületen sem sokkal lassabb mint billentyűn, főleg mondjuk egy swype progival) és még hangjegyzetet is tehet mellé.
Engem mondjuk ez annyira nem vonz de ha lenne soksoksok pénzem biztos vennék egy ipadet "ágyból nyomkodni, utazás közben filmet nézni+ jegyzetelni is kipróbálnám". Az meg hogy nem Win. inkább lehet jó szerintem mint hátrány. De mindenképpen érdekes -
Declare
őstag
válasz runner 125 #39354 üzenetére
ok. Meggyőztetek...de akkor már inkább egy iPad....az legalább innovatív
-
Declare
őstag
válasz bigmasterg #39321 üzenetére
Hát ezt köszönöm szépen! Meg fogom kérdezni Őt is, bár már anno a hp nál sem vonzott a refurbished gép, de egy PÜ t mindenképp megér mit tud mondani !!!
-
Declare
őstag
Bahh....na hát pont erről beszélgettünk az előbb....
Perelni szerintem is teljesen felesleges, többe kerül mit amit nyerhet vele....önmagában a garancia semmire nem jó ha szar a vas amit adnak...
(#39312) GaborGh : Valószínűleg Inspiron, nem vettem fel a kedvencek menüpontba, nem tudom már
-
Declare
őstag
"nem ajánlott kategória, miért? -az ujjadon marad a billentyű? ...meg, ne csalódjon: úgy is fog hiszen a technika halad előre a gép pedig marad., és szépen lassan elavul több százezres masina."
Szerintem nagyon is fontos a support és a minőség. Elavul minden persze, de nem mind1, hogy elavul vagy tönkre megy. Sajnos nagyon sok low price gépet úgy tudnak csili vili processzorral meg vga val adni, hogy mellette a leggagyibb anyagokat pakolják bele +zéró hővezetés tervezés, ergo rátüsszentesz és eltörik, túlforrósodik stb. kb, meg 1 év után lekopik a billentyű meg a ratyi festés az egész gépről (jó esetben nem reped törik mindenhol...). Jó pár ilyen gépet láttam ( 100-200k s acer, fujitsu, dell, asus....) de még múltkor amikor egy boltban voltam az eladó srác mutatta, hogy menjek oda a nagy akciós 240k s dell géphez és nyomjam meg a középső gombot a bill.en. Úgy hajlott be a közepe a gépnek, hogy nem akartam elhinni....ok core i7 nagybetűkkel rajta
Persze ha valaki csak kiteszi az asztalra és ott néha nyomogatja akkor jó lehet egy ilyen gép is. De ha hozod viszed magaddal akkor a support( hisz akár milyen 1milliós apple gép is elromolhat ezért van a gari.), minőség nagyon fontos....szerintem. Ezt azért jó mindenkinek aki gépet keres elmondani, hogy az ár/teljesítmény arány az csak 1 szempont a sok másik mellett.
-
Declare
őstag
válasz bigmasterg #39288 üzenetére
Köszi! Néztem, de drága.. egy core i7 es változat 700k. Nekem ennyit nem ér. (ráadásul 2db venti + bumfordi mint a hp és akkor a hp design inkább mondjuk a backlit billentyűzet az nagyon baba )
-
Declare
őstag
válasz rgeorge #39269 üzenetére
Thx, a rollcage az ok, nem attól félek, hogy kettéreped a gép, vagy ne bírná azt ha leesik az asztalról, csak amíg egy fém váz nem kopik nem reped és nem is igen karcolódik, addig a műanyagról ugyan ez nem mondható szerintem el. Csupán esztétikai igény az, hogy nem szeretném ha 3 év múlva kopások, repedések lennének a műanyagon. A mostani hpm közel 7 éves rengeteg használat és hurcolás után olyan állapotban van, hogy kis túlzással ki merném rakni egy bolt polcára. Nincs kopás a csuklónál, sem a billentyűn (!!) és a ház külseje is a monitor két sarkán lévő kis kopástól eltekintve szinte gyári.
Elég magasra rakta ez a gépem a mércét és ezért vajúdok -
Declare
őstag
válasz GaborGh #39266 üzenetére
Köszi! Tényleg az ecard helyre lehet tenni usb3 kártyát!
(amúgy a 8560w be néhány 10 dollárért kérhető a bill.háttér világítás...csak nem Mo.-on.... )
Azt hiszem akkor megtudtam amiért jöttem, akkor kérek árajánlatokat aztán mindent feldobok a mérlegre, nagyobb mobilitás vagy a picit erősebb kivitel valamivel nagyobb teljesítmény ami kell nekem....
-
Declare
őstag
válasz GaborGh #39254 üzenetére
Köszi, igen ez így van, meg mint mondtam most is hp van és nagyon szeretem, de elbizonytalanodtam a jópár negatív hozzászólástól amiket olvastam külföldi fórumokon a 8560w ről, a bill.világítás is fájó pont, a súlya is fél kilóval legalább több mint a lenovonak, az akku ideje meg jóval kevesebb ezért dilemmázom....a lenovo t520 ról meg szinte csak jót olvastam és amiket előbb írtam, a paraméterek is kedvezőbbek....csak a borítása és az usb3.0 .......... ezért érdekelne, hogy az usb 3.0 mennyire lehet bajos később ha nincs, meg az a fránya műanyag borítás....
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mobilinternet
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- PlayStation 4
- Napelem
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Energiaital topic
- Két Redmi Note 14 Pro és egy Pro+ futott be
- További aktív témák...