- Radeon RX 6600 XT GAMING OC PRO 8G hiba
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- CES 2025: 3D V-Cache és AI az új Ryzeneken
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz Klepti #50719 üzenetére
Hőtermelésben vagy gyakorlati hasznosságban?
Legendás lett a Dell Inspironos Furmarkos melegszenya készítésem prog előadáson. Kegyetlen durva, hogy 20 perc alatt valóban rendesen megpörkölte a szendvicset és megolvadozott a sajt is. Egyetem ugye, ahol a kreativitás az ifjú mérnökökből kiszabadul
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Borote
addikt
válasz Klepti #49134 üzenetére
Nem is egy nagy üzleti noti, a Dell-nek a nagyon belépő üzleti, irodai szériája. Üzleti notinak ugyanennyiért a Latitude van. Inkább a TP Edge-el mérhető össze, ennek ellenére pofás kis gépek, relatíve jó összeszereléssel, háttérvilágított billentyűzettel, matt kijelzővel, fém burkolattal, és a legjobb, 3 év helyszíni garanciával.
(#49140) Felcser: azt hiszem erről beszéltünk
(#49142) Felcser: rablás
(#49152) Felcser: ne iHD3000-re Furmarkozd, hanem a GT525M-et! (Kis teljesítményű GPU - kicsi melegedés, kicsi processzorhasználat. Ha nincs GT525M benne, akkor használj Pirme95-t a Furmark helyett vagy mellett
(#49156) nemigazmar: jól látod, overkill bele az i7 Melegedéséről nem tudok nyilatkozni
(#49157) Felcser: terheld már meg normálisan Furmarkkal nem fogod a processzort is rendesen megterhelni, ha csoffadt GPU van benne.
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz Klepti #48695 üzenetére
Nézegesd gyakran az aprót (mentsd el könyvjelzőnek a keresést), ProBook b, EliteBook, Thinkpad, Latitude E6xxx - ezek után érdemes nézelődni. Ezt Te is pont ugyanolyan hatékonysággal tudod végezni, mint mi Aztán ha látsz valamit, kérdezz rá nyugodtan. (TP után pl pont a ThinkPad topicban érdemes érdeklődni).
Ha van rá garancia, EZ pl egy egészen barátságos vétel
(Esélyes, hogy ez egy w(orkstation) modell lesz)Llano processzort természetesen csak Llano-ra lehet cserélni, de A4-est lehet cserélni A6-A8-ra
PCMCIA illetve ExpressCard bővítőhelyet szoktak lenni bizonyos gépekben, jellemzően az üzleti gépekben. Ide sokféle dolog mehet, jóval több, mint amennyiről én tudok, de hangkártya, USB3 is akár, wifi azok mehetnek bele, sőt, mehet bele SSD gyorsítótár is, meg még a jó ég tudja, hogy mi.
[ Szerkesztve ]
-
rizso
addikt
válasz Klepti #47730 üzenetére
Ugyan nem ACII, de egy GRID vagy Borderlands nagyon szépen fut a Probookon - hátha van viszonyítási alapod az erőforrásigényükben
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
runner 125
nagyúr
válasz Klepti #47427 üzenetére
Nem feltétlen, mivel a por eleve fentről száll lefelé. Nézd meg mondjuk a polcodra lerakott bármidnek (mittomén mondjuk egy modell) az alját, h poros-e.
Természetesen a lentről szívó gépeket is kell takarítani, de nem olyan sűrűn."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
válasz Klepti #47349 üzenetére
Csupán azért, mert sokkal könnyebben porosodik, sokkal előbb belehullik minden mocsok, mint egy alulszívós gépnél.
Sajnos tapasztalat, egy barátomnak ilyen gépe van, igaz használja non-stop és cipel is. 3-4 havonta ki kell pucolnia, mert elkezd melegedni."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz Klepti #47266 üzenetére
Progmaton nem kell erő, igazából gép sem. ( :-( )
Egyszer kellett erő (sok szál pontosabban), de akkor meg rögtön az egyetemi klaszter.
Szerintem ezen ne izgasd magad. (ELTE)
Szeged és Debrecen gyakorlatiasabb, és ma már az ELTE is kevésbé elméleti, de nem hiszem, hogy ez szűk keresztmetszet lenne.[ Szerkesztve ]
http://www.arrayoflilly.com
-
brumi1024
veterán
Én ugyan nem programtervező infón vagyok, hanem bme villamosmérnökin(ilyen kevert infós+villanyos képzés, első év tananyaga nagyon hasonló), de a első évben a programozáshoz, amihez kell gép abszolút nem kell erős gép, én erre egy intel t4300-at használtam és tökéletesen megfelelt(és ilyen felhasználásra kevés a különbség t4300 és az i5 2450 közt).
-
rizso
addikt
Nem merem biztosra állítani, de én úgy tudom, hogy ez is támogatja a turbot. Ha gondolod holnap megnézem neked öcsém gépében - már ha lehet valahogy mérni.
Egyébként maga a gép elég tuti kis masina, frankó anyagokat használ, jól össze van rakva, viszonylag hűs, és még játékra is be lehet fogni (tudom, hogy nem olyan erőforrás igényes, de pl. GRID gyönyörűen fut rajta). Átlag felhasználás mellett szerintem nem érezhető, hogy kevés lenne a teljesítménye.
Hogy elég lesz-e neked suliban? Ezt passzolom.
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
Tikakukac
titán
válasz Klepti #46140 üzenetére
15" és 14" között van átmérőben 2,54cm. Szerintem nem halálos. Max kompaktabbnak tűnt a dolog.
Minden használati függvény. A DV5-öm erősen konzumer, full műanyag, de 3 év után is patika állapotban van. Szinte sohasem gépeltem rajta, nem volt sokat hurcolászva meg nem mondanád, hogy idősebb fél évesnél.
Ellenben ha tényleg nekiállsz írni majd 500-1000 később meg még több karakteres progikat meg főleg hozod-viszed akkor kopni fog. Meg ugye nagyobb eséllyel kap egy ütést, egy kis vizet, bármi mást. Nem beszélve a jobb billentyűzetről meg hűtésről sem ami azért hosszabb távon nem kis előny.
Én vagy megvenném a Probookot, vagy nekiállnék vadászni Elitebook és Thinkpad vonalon. Iszonyat boltokat lehet csinálni...A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Borote
addikt
válasz Klepti #46140 üzenetére
1 éves, használt gép, semmi pláne nincs az árában, ha azt nézed, hogy a sokkal jobb minőségű Latitude-ot vagy EliteBook-ot mennyiért adják. (Ezek ugyanis 3-400 EZER forintba kerülnek újonnan, ez meg csak 180).
Amúgy rendben van szerintem.Nehéz számszerűsíteni, hogy mennyivel bírják tovább az üzleti gépek - senkinek sem érdeke, hogy ilyen felmérések készüljenek. Sok olyat sztorit hall az ember, hogy garancia lejárta után tönkremennek - gyártói szemszögből ez a tökélesen megtervezett gép, legalábbis a consumer vonalon mindenképp.
Amit a business gépektől lehet várni, hogy tovább maradnak egyben, jobb hűtés miatt kevesebb alaplapi problémával lehet számolni, jobban tűrik a fizikai behatásokat, jobb billentyűzet - ilyesmi(#46120) mathgery: egyiket sem. Mire szeretnéd használni, mennyid van rá?
-
Tikakukac
titán
válasz Klepti #46095 üzenetére
14" bőven elég, nem nagyon veszed észre a különbséget.
Átlagéletkora meg egy Elitebooknak mindenképp több, mint egy konzumernek. Gyártási hiba előfordulhat, de azért egy fém borítás és belső váz nem kicsit többet véd, mint egy műanyag darab. A hűtésük is jobb ilyenek miatt ne parázz.1 évet használtakat lehet venni most 130k körül, zsanérnak, billentyűzetnek meg másnak azért elég gyárinak kell lennie. Nem is szabadna, hogy meghaljanak ennyi idő után.
Gari legyen, gyártásból adódó alaplaphiba vagy bármi más bejöhet mindenkinek. Apróban most van 1 tonna frankó gép, szívem szerint vennék most vagy 4-5 notit a mostaniak mellé.A Lifebook annyi pénzért pedig jó.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz Klepti #46081 üzenetére
120k-ért vettem ma egy Elitebookot, egy fia kopás, karc sincs rajta 2 év garival még tokkal vonóval. És köze sincs ezekhez a gépekhez. Prociban i5, HT-vel 4 mag, 4 giga ram meg ami kell. És ennyi pénzből nem nagyon kapsz jobb ajánlatot, nekem elhiheted
Amit Borote kolléga mutatott 8440p-t vettem én is csak 520-as procival. Ha azt leviszed árban 135k-ra akkor jó vétel lehet az is.[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz Klepti #46081 üzenetére
A ProBook nem rossz gép, de az alább linkelt Latitude-ök egy osztállyal feljebb játszanak! Azért lesz más is...
Szóval akkor itt vannak a gépek, nem csak Neked, 125-160k-ért business gépek:Kezdem talán a legjobbal: E6410
E6510
E6410
E6510
E6420 - ez is rettenet jó vétel
E751 Lifebook sem rossz
ProBook 4530s - áráért jó kis gép
EliteBook 8440p - ez talán mehetne olcsóbbér' is
E4310Ja, a végére pedig egy garancia nélküli 8460p EliteBook
Várom az észrevételeket.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Klepti #45982 üzenetére
A Fusi amit már ajánlottak szerintem megfelelő. Ha viszont marad az egyetem közben szerintem úgy is upgrade lesz, hiába jó konzumerben ez a gép ennyi pénzben, igen gyorsan fog az kopni. Sokkal gyorsabban, mint egy üzleti társa pölö. Saját tapasztalat, ezért vettem második notinak egy régebbi Thinkpadet
-
félisten
válasz Klepti #45982 üzenetére
Toshiba Satellite L750D-169
Lenovo IdeaPad G570GH 59-324351
Samsung NP300E5Z-S08HU
Fujitsu Lifebook A531Fujitsu Lifebook A531 még egyszer...
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Klepti #45938 üzenetére
Válaszoltam neked a #45939 hozzászólásba csak véletlenül offban maradt, és nem volt időm javítani...
Fecogame: Egyik se ajánlott kategória, inkább írd le mennyi pénzed lenne gépre, és mire szeretnéd használni...
Borote: Eddig se volt tiszta, de innen végképpen elásta magát szerintem...
[ Szerkesztve ]
-
Dyingsoul
veterán
válasz Klepti #15267 üzenetére
Nagyon köszi ezért a linkért! Nagyon jó proci ez a i7 2630QM, mindenképp ilyet fogok venni szerintem, ha valamikor végre oda kerül a sor hogy lapost veszek.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
jooker82
nagyúr
válasz Klepti #15123 üzenetére
Nyilván azok is gyengék az Acerrel együtt.....de most nem akartam rangsort állitani...
A fujitsiknak a wifije,nincs jól megalkotva... Venni kellett hozzá egy külön sticket,h működjön 6 rugómba fájt...
2,5 ghz-el hogyhogy nem jó játékra?? a Fifa 2011 elmenne rajta?? a FullHD-t lejátsza??LG G2 32 GB 4.4 AOS
-
Aprósólyom
addikt
válasz Klepti #14715 üzenetére
Attól függ. Ne a belépő kateg.-t vegyed és akkor biztosan. A belépő szitű lapik újonnan, renew-ként sem megbízhatóak. Multkor a nagy eDigital akcióban néztunk olyan ezüstös olcsó (~110e br. körüli) HP lapit. A környéken nézegett lapikat egy öltöny középkorú férfi, majd odaszólt nekünk, nem kifejezetten ajánlja a lapi, mert az irodájukba több ilyen lapit vettek (ha jól emlékszem 6-ot mondott) abból egynek működik a hangkártyája. Nem foglalkoznak vele, mert nem használják, de akkor is... Felsőbb kategóriát kell választani, vagy egyébként ne szidd magad, ha szívsz majd az olcsóval. Az én haveromnak még akkor vettünk renew HP-t, mikor mé viszonylag új volt a dolog magyországon. A notebookstore akkor még nyúlcipőben járt a mai állapotához képest. Kb. ma már 4 éves lehet a laptop. középvállalati notesz kategória. Tehát jó közép. Pontos típusra már nem emlékszem. Máig tökéletesen működik hiba nélkül. Memó lett benne bővítve, de még ma is állja a sarat, és még a win7-et is elfuttatná, ha nem használna WinXP-t. Ennyit az én tapasztalataimról.
Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
válasz Klepti #14626 üzenetére
Itt egy probook. Jó áron van és legalább nem a HP legalja: HP Probook 4520s
Vagy egy picivel komolyabb: hp_probook_6450b_business
[ Szerkesztve ]
Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
válasz Klepti #14615 üzenetére
Nem akarok rossz szándékú lenni, de ebben az árkategóriában mázlistának kell lenni, ahhoz, hogy hibamentesen kiszolgáljon éveken keresztül. A notiknál ez az ár igen csak belépő szint, nem szabad ezt elfelejteni. Sokakat megtéveszt a név meg a design, de ne hagyjuk átverni magunkat. Akkor már tényleg egy renew hp notesz, valami jobb féle.
Jevons paradox
-
Damage401
senior tag
válasz Klepti #14377 üzenetére
Szia!
http://h10010.www1.hp.com/wwpc/hu/hu/ho/WF06b/321957-321957-3329744-64354-64354-5046257-5095945.html
1x VGA bemenetet ír.Üdv
Siemens MC60>Sony Ericsson K300i>Sony Ericsson K750i> Sony Ericsson C902> HTC Desire > Nokia C7> Sony Ericsson Neo>Sony Xperia P>HTC Desire X> Sony Xperia L>Nexus 4>LG G2>Sony Xperia Z1 Compact> Sony Xperia Z3 Compact> Apple Iphone 6>Sony Xperia Z5 Compact>Samsung S7
-
rizso
addikt
válasz Klepti #14281 üzenetére
Szerintem egészen használható.
-
Bikkrom
senior tag
válasz Klepti #14100 üzenetére
Hát igen. Mindenki azt mondaná, hogy gyűjts egy Fuji A530ra. Azt hiszem 114ezer. De ha nem megy akkor ez a legjobb amit 100körül kaphatsz: Toshiba C660. Ennél viszont tényleg ne add alább. Vannak eMachinek, gyenge MSIk, PackardBellek. Nem szabad ennyiért azokat venni. Ez a Toshiba teljesítményben bőven elég lesz, meg aksiban is. Természetesen Wifi is van benne. Itt egy teszt, habár ez nem konkrétan az a C660.
Esetleg még ez jöhet szóba.Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
Aktív témák
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Radeon RX 6600 XT GAMING OC PRO 8G hiba
- Warhammer 40.000
- Sweet.tv - internetes TV
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ukrajnai háború
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- MIUI / HyperOS topik
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...