- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- CES 2025: 3D V-Cache és AI az új Ryzeneken
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
Aktív témák
-
B-L-A-C-K
titán
válasz maross #49898 üzenetére
Boltot nem ajánlom, ezt nem tudom említették e már, ezek a gépek azonosok a DV6-al, Y570-es nagyon jó gép, sokan szeretik, N55 lényegében ugyan az viszont kinézetre teljesen más, illetve a billentyűzeten lévő gombok elhelyezése sem éppen a megszokott helyen vannak.
Hyanon: Szia, gép méret?
[ Szerkesztve ]
-
Hyanon
csendes tag
Sziasztok!
Keresek notebook-ot, amit főleg zenéléshez, zeneszerkesztéshez, némileg játékhoz (legyen min 1gb-os videokártya benne) + kép/fotó szerkesztéshez használnám.
Ami rovására mehet nyugodtan, az a készenléti idő, ritkán használnám csak aksival. Nem érdekel h vékony vagy vastag-e, lehet nehéz. Nem érdekel a mindenféle extra (op rendszer, + gari, stb...) Az ára max 180 körül. Nincs konkrét márka igényem. Aktuális Hardver ismeretből egy pöppet kiestem, ezért kérnék segítséget. Mit tudnátok ajánlani?Köszönöm előre is
Marci -
Kozben meg y570 es asus n55sf is felkerult a terkepre, beszeljetek le valamelyikrol, figyelembe veve az arakat .
[ Szerkesztve ]
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
B-L-A-C-K
titán
válasz SocketA #49895 üzenetére
Most komolyan szerinted ha valaminek felveszed a felbontását ugyan annyi fps-t fog kapni szerinted?
Nem értem miért veszekedsz velem, ha minden egyes rácáfolásod is butaság.
Illetve nem értem miért írod most a procit, mikor a videokártyáról volt leginkább szó: [link]
Plusz nem arról volt szó hogy gyengébb a Y570-től a Z575, mert ez evidens, hanem az volt itt a téma hogy te írtad a videokártyája 2x olyan erős a Y570-nek ami megint hülyeség mint te is láttad, illetve GT525M nem jobb a HD6650-estől, csak szerinted...
De tényleg nem kötekedni akarok veled, csak már nem ez az első hogy olvasom hogy hülyeségeket írsz...
[ Szerkesztve ]
-
válasz B-L-A-C-K #49892 üzenetére
240 is nagyonmax, jobb lenne a 200. szoval 270 sajna kizarva.
szerk: megneztem, valoban szimpatikus darab, megerne a felarat. valoszinuleg a hp lesz belole, 600euroert, nagyon szimpi.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz B-L-A-C-K #49868 üzenetére
Black: Es a HD+ -os kijelzo miatt kap csak 61 FPS-et? Ahha, ertem Es Te ertesz hozza?
Nem akarok Veletek vitatkozni, mert igazam volt:
- A Lenovo Y570-es a legerosebb gep.
- A Lenovo Z575 gyengebb, mind a procija, mind a videokartya
- A Fuji AH531 pedig messze a legjobb procival van (i5) es erosebb a videokarija, mint a Z575-ben levo.Szoval nem ertem, miert nem lattok szivesen itt a forumon. Kicsit sztem sokat gondoltok magatokrol! En elmondtam a velemenyem, es szerintem nem tevedtem! Jo keszulekeket ajanlottam a kerdezonek az altala elmondottak alapjan...
-
Tikakukac
titán
válasz revibe #49889 üzenetére
Ha nem kell az i5 akkor elég oda a 150k-s változat is, de te érzed mennyire akarsz a jövőben procit terhelni. A bolt helyett meg akkor menj ide. Ugyanaz és tuti jó hely.
maross: Mellesleg az y580 megfontolandó, ha már ennyi pénzt rászánsz akkor rakj hozzá egy keveset, és tuti gépet kapsz. és nincs mutyizás sem.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
ktommy91
addikt
válasz Macisajt3 #49891 üzenetére
Nem, az áfát Németországban fizeted.
(#49885) maross: Természetesen igen. Minden gond nélkül lehet érvényesíteni a garanciát. Annyi a különbség egy Magyarországon vásárolt pavilionhoz képest hogy nem lehet garanciakiterjesztés venni rá itthon.
[ Szerkesztve ]
Nincs kerítés.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz maross #49879 üzenetére
Én azt tanácsolnám ha már 240 ezret befektetsz jóval komolyabb vga teljesítményű gépet kapsz 270 ezerért, és ugye ha játékok az elsődleges szempont akkor a vga a leglényegesebb...
Amúgy erre gondoltam: Lenovo Y580
Szóval én kipótolnám, vagy ha nem tudod akkor gyűjtenék helyedben még...
[ Szerkesztve ]
-
revibe
csendes tag
egy ideje olvasom a topikot, szóval 15,4", matt kijelző, minőség volt az elvárás, így lett probook.. és miután tegnap elfogyott a laptopszalonban ma megtaláltam ugyanazt itt 180-ért.
mivel ez a max keret, úgy látom, hogy a többi lehetőséghez képest (i3, kisebb vinyó..) ez a bestbuy
és már rendelném is, csak valaki mondja azt, hogy jól látom a helyzetet!felhasználás amúgy: poker, serato, ableton, net, film, tehát szerintem semmi extra gépigény, így jött képbe a 4535s is 150-ért, de talán ennyit megér ez plusszba, hosszútávra.
köszi a válszt!
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Attól függ. Aki szándékosan i7-et vesz, az bizony valamire használni fogja. Én is simán csinálok 100% proci használatot 1-2 óráig, elég csak mondjuk erősebben teleflashelt meg vackolt oldalból megnyitni úgy 20-at, és máris kiakad a proci, i7-nél meg mondjuk legyen 40, amikor totális nagy keresést csinálok valami alkatrészért, akkor ennyi is összejön, hogy lássam a dolgokat. Ha meg játszok akkor élből elkezdődik a főzőcske.
Amúgy messze nem kell neki egy óra sem. Hűtőpad nélkül, játék alatt 10 perc után már eléri a gép a maximális proci/vidkari hőmérsékletet. A több óra után maximum a burkolat kezd még jobban átmelegedni, de belül már stagnál a pokol. Mikor SCH Qpára vágtam a videót, akkor belekezdtem itthon, alap videó, semmi durva effektelés. 4 órán át rendereltem és ezt eljátszottam egy párszor. Na ott is, ha nincs hűtőpad, nem merem úgy hagyni a gépet, úgy felizzik szegény. De ilyen 100% terhelésre azért elég sokan tudnak gondolom példát.maross:Innen csekkold le mondjuk a 6770M karis dv6-ot. 200k, 2 év gari, és nem MSI. MSI-t azt ne.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Ezt talaltam meg, velemeny? 650m.
-
-
bugsyonic
tag
válasz runner 125 #49854 üzenetére
Ok. Köszönöm!
-
truckerboy
csendes tag
Sziasztok! Segitségeteket szeretném kérni,milyen notbookot vegyek,melyik érné meg nekem.Az a helyzet,én kamionozok és nekem csak Wifire és film nézésre,max valami idő múllató játékra használnám. A kolegámnak van egy Netbookja,ő azt mondja a célnak megfelel,na meg az ár is 20-30e olcsóbb. Nincs neki cd/dvd maghajtója.Kicsi a winyója,igaz van mellette egy külsö,de akkor már majdnem ott vagyok árban,hogy notboook.Csak én arra gondolok,hogy otthon,hogy tudom én használni azt.Igaz van asztali gépem,azzal csinálnám a fő főt.Érdeklődtem egy boltban,azt mondogatták,a proci már rég nem a Ghről szól,Tipszámát kell nézni,meg ilyenek.Na én analfabéta vagyok ehez.De az egyik bevásárló központban olvastam,hogy minnél nagyobb a Ghz annál gyorsabb,és minél nagyobb a RAM Gb.
Ha már nyakig szarban vagy,addj hálát istennek:"Köszönöm uram,hogy legalább nem hullámzik!"
-
-
kano
nagyúr
válasz Borote #49859 üzenetére
Ok fiúk, logikus amit mondotok, de az a kérdés, hogy ki használ egy notebookot (normál használat alatt) 100% CPU teljesítményen órákig? Ezek a hő adatok pedig csak akkor állnának fent, ha órákig 100%-on menne a CPU. Egyáltalán mi az az alkalmazás (talán renderelés) ami teljesen képes kicsapni a procit ilyen hosszú ideig 100%-ra?
(Nem kötekedni akarok csak érdekel komolyabban a dolog.)
maross
Mármint, hogy "felesleges az i7".
Az a baj, hogy az i5 drágább is lenne nekem, bár tény hogy messze nem kell az i7.[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
válasz ktommy91 #49874 üzenetére
ja bocs nem irtam, jatekra kellene.
kano: felesleges az i7 szerintem, ha penzben olcsobban kijon, eleg az i5.6755g2-ot neztem, de nem gyozott meg, problemakat irtak jatekok alatt. Igazabol egy 460-560m lenne szimpatikus.
kulfoldrol egy ilyent 600-as masinat hogy lehet rendelni? mennyibol jut ez hozzam? vam, ilyesmi?
[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
válasz maross #49873 üzenetére
Bocsi, félre ment...
Egyébként én most egy Samsungot nézegetek hasonló paraméterekkel és 173k-ért (kicsi trükközéssel), de nem tudok dönteni. Szerintem ennyit bőven megér, de itt kezdenek meggyőzni, hogy nem felesleges az i7, de akkor vegyek i5-öt 200k-ért? Nem tudom...[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
ktommy91
addikt
válasz maross #49873 üzenetére
Mire használnád a gépet? Ha nem futtatsz CPU igényes alkalmazásokat akkor felesleges az i7, bőven elég az i5. A radium egyébként is külföldi gépeket árul. Ha már külföldi, akkor én ezt ajánlom neked:[link], még SSD-vel is olcsóbban megúszod.
mod:Ez is jó választás lehet:[link]
[ Szerkesztve ]
Nincs kerítés.
-
HP Pavilion DV6 BRUTAL EDITION - 240k, i7-2670QM, 6770 tudtok jobbat, arban 240ig? Az is jo ha kevesebbol kijon hasonlo, az is ha erosebb lesz ugyanennyi penzbol. Koszi!
-
Borote
addikt
válasz Borote #49869 üzenetére
Naháááát, mééééég ilyet.... Nézzük csak meg a CoD: Modern Warfare 2-t
GT555M (bár továbbra sem az Y570-é):
low: 137.6 és 157.9
med.: 55.6 és 65.8
high: 45.2 és 54.1HD6650M:
low: 151.2 és 157.1
med.: 55.7 és 97.9
high: 43.9 és 59.5Látod milyen egyszerű kiragadott példákkal bután érvelni?
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz SocketA #49867 üzenetére
Tehát sikerült egy, azaz egy darab játékeredményből levonni ezt a messzemenő következtetést?
És milyen különbséget fogsz látni, hogy a fifa12 61 helyett 144fps-sel megy?Illetve honnan jön a 144FPS-es Fifa eredmény? Csak nem az MSI GE620DX tesztjéből, amiben nem az Y570 GT555M-je van?
Száraz, ámde irreleváns tények
Továbbá hallottál már olyanról, hogy egy játék NV-nek kedvez, a másik meg AMD-nek?
Fifa12 eredmények alapján a GTX560M erősebb, mint a HD6970M
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz SocketA #49867 üzenetére
Nem mondunk ellent egymásnak, te nem tudsz értelmezni, 3Dmarkban számít a proci, játékokban már közel sem annyira...
"Elmondom inkább neked az i5-ös proci miatt, ami tényleg megdobja a pontot," Akkor erosebb a Fuji? Tehat, igazam volt. Akkor meg mit kotozkodsz? 6720G2 melle nem lehet i5-os betenni "
3Dmarkban tényleg jobb, de te azzal játszol?
"Fifa 12 high res I5+6650 = 61 FPS - Lenovo Z575
i5+gt555m = 144.5 FPS - Lenovo Y570"Ez meg megint ciki amit mutattál mert G770-esel van nézve ott, ami nagyobb felbontású mint a Y570-es és azért is jóval kevesebb...
-
senior tag
Azt birom, hogy engem fikaztok, mikozben teljesen ellent mondtok neha magatoknak es egymasnak is
Egyik azt mondja, nem szamit a proci, masik, hogy azonos procival teszteljunkBlack: "Elmondom inkább neked az i5-ös proci miatt, ami tényleg megdobja a pontot," Akkor erosebb a Fuji? Tehat, igazam volt. Akkor meg mit kotozkodsz? 6720G2 melle nem lehet i5-os betenni
Fifa 12 high res I5+6650 = 61 FPS - Lenovo Z575
i5+gt555m = 144.5 FPS - Lenovo Y570Borote: ez most 30 vagy 50% ?
Ezek a szaraz tenyek gyerekek. Cafoljatok !
-
Borote
addikt
válasz SocketA #49864 üzenetére
Köszönöm szépen a személyeskedést
Jelenleg sajnos van 'jobb' dolgom is, mint hogy alapos kereséssel kigyűjtött érvekkel támogassam a mondandómat, enélkül pedig nem szívesen vitázom, így most érd be egy kérdéssel: Te benchmarkokkal szoktál játszani?
Illetve ha benchmark alapján hasonlítasz össze GPU-kat, akkor nem úgy illik, hogy azonos processzor legyen mellettük? Benchmark optimalizáltságról és elavultságról nem is beszélve.
A GT555M nagyjából 30-50%-kal erősebb, mint a HD6650M - nem éppen 100-zal.[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz SocketA #49864 üzenetére
Hűha, innen látszik semmi közöd hozzá.
GT 525M-ben tudod miért kap annyi pontot? Elmondom inkább neked az i5-ös proci miatt, ami tényleg megdobja a pontot, de itt játékokat kell nézni nem pedig a pontokat. Játékok alatt i3/i5/i7 ugyan azt a teljesítményt hozza. (teszt, teszt)
Illetve: Z575-ben 6650-es vga van ami 7534.4 pontot mutat...
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz B-L-A-C-K #49863 üzenetére
Z575-ben levo 6720G2 3D mark 06 6324
Y570-ben levo GT 555M 3D mark 06 10585
Fuji AH531-ben levo GT 525M 3D Mark 06 7056
Sorrendbe tudod oket rakni, okoska?
Es akkor a Z575-ben levo A6-os procit hadd ne kezdjem mar el osszehasonlitani a Fujiban levo i5-tel. Bar ugy latom, Neked azt is el kellene magyarazni...
Borote: Neked is szol az elozo sor, de ezen kivul nezhetnel nehany benchmark eredmenyt:
Dirt 3 high res: 6720G2 35.3 FPS GT 555M 51 FPS
Fifa 12 high res: 46.7 FPS 158 FPS !!!
Szerk.: Ja, es Black: Varom a tovabbi eszreveteleidet, ami alapjan szerinted en nem ertek hozza.
Szerintem nem volt tulzo a dupla teljesitmeny meghatarozas, de hagyom inkabb a sok okoskodot ervenyesulni....
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz SocketA #49861 üzenetére
Erre gondoltam én is először, de azt hittem másra érted mert ez eleve nagy baromság amúgy, de nem baj legyen így, ezután te mit írtál: "Ebben az árban én a Fuji Ah531-et mondanám: i5 proci, Gt525m-es kari, 3 ev gar."
Azaz 6650-es fele annyit tud mint egy GT555M szerinted, és ezek után ajánlod a GT525M-et ami meg még a 6650-esnél is gyengébb...
Nem tudom de kezdem úgy érezni (nem csak abból a hozzászólásodból) hogy nem sok közöd van az egész topikhoz....
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Talán a proci érdekel a legkevésbé. Egész életemben eddig 1 procit tudtam kinyírni, pedig öltem őket, van egy elég durva vízhűtésem asztaliban. Ahhoz képest, hogy egy szerverházam van és a FET-től megkezdve mindenen blokk van, iszonyatosan melegszik, ezért van még az egész megfejelve egy jóféle huzattal is.
A gáz, az a környezet. Maga a lap és hűtőrendszer olyan mennyiségben ontja a meleget a környezetére is, hogy ha nincs atomjól megcsinálva és megtervezve a gép, akkor bizony valaki kapni fog ebből, akinek nem kéne. Notinál ugye ez főleg gyilkos, mikor a proci pecsenyét süt, általában kap a VGA is, meg ugye lehet, hogy együtt sütögetnek, olyankor olvad ki a gép alja, lásd a kicsi Pavilionom ugyebár Aztán ugye kitágul minden, aztán összehúzódik. Na a sok ilyen hatalmas deltáktól volt az ominózus nVidia probléma is, amikor szanaszét repedtek szegény tokok és mentek a gépek vagy bontásra vagy gariba, némi vacak anyagminőséggel kombinálva ezt kapjuk.
Tervezésnél megmondják a mérnöknek, hogy mit akarnak. Mikor kész, a műmenedzser azt mondja rá, hogy heló, ez drága, olcsóbbat. És ez megy nagyon sokáig, míg valahol kiegyezik mindenki. Hogy eközben hány kondi lett sokkal gyengébb vagy hasonlók, az mindegy, gari időben lehetőleg ne legyen bajuk, ne hulljon szét, kérem fáradjon a kasszához. Még nagy gyártók is sokat mókolnak egy géppel, hogy belső szélcsatornákat hozzanak létre és mindene korrekt legyen, ez persze sok pénz is, de hosszabb távon megéri, lásd mondjuk a rengeteg 4-5-6 éves Thinkpadot, amik még mindig élnek, max a műanyagokat cserélgetjük rajtuk.
A saját kis HP-m pedig 5400-as vinyóval is képes megfőzni magát, mert valaki frankón körbeműanyagozta, így mondjuk elég stabil a váz, cserébe kávét tud főzni szegény nagyobb másolásoknál, és vinyóknál is árt a magas hő. Pontosabban a magas deltahőmérséklet, a tesztek szerint legalábbis.
Hát ennyit tudok mondani.[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
Nem a CPU-nak fog csökkenni az élettartama, az bírja talán a legjobban.
Asztali géppel ellentétben itt viszont minden egy pici helyen van - ahol a processzor 90 fokos, meg a burkolat 50 fok körül izzik, ott a környező alkatrészek is hevülnek. És amíg a processzor ezt relatíve jól tűri, addig a alaplapi forrasztások, kondenzátorok, egyebek kellemesen károsodhatnak (az egyik leggyakoribb hiba: 'alaplapos' lett a gép, vagy a GPU BGA forrasztása szállt el - ráadásul a legtöbb gépnél közös hűtése van a CPU-nak és a GPU-nak). Illetve az akku élettartamának sem tesz jót...[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnék kérdezni:
Biztosak vagytok ti abban, hogy az i7 hőtermelése annyira jelentősen csökkenti egy notebook élettartamát? Mert én nem.
Egyrészt ezeket az alkatrészeket túlméretezték a hőtűrő képesség szempontjából olyan 10-15%-al, másrészt pedig egy notebook nagyon ritkán megy 100% terheléssel több órán keresztül. Szerintem ezen hő kb. annyit árt a gépnek mint egy asztali CPU túlhajtása. Amennyivel csökken(ne) az élettartama a CPUnak gyakorlatilag érzékelhetetlenné válik a felhasználó számára, mert úgy is vesz már másik készüléket.
Természetesen nyilván nem kell továbbra sem a számok bűvöletében élni, de azért nem is kell túlzásba esni az i7 hőtermelése miatt.
Szerintem.„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Tikakukac
titán
válasz bugsyonic #49853 üzenetére
Régen is jó volt a Fujitsu Lifebook széria, volt sulimban azok voltak a rendszergazdinál. Amiről te beszélsz meg a többiek is beszéltek az mindenféle Teszkós gépek voltak a Fusi korszakból, és hát igen, hullottak rendesen, nincs para, megnézed, megfogdosod és jó lesz.
Egy picit drágább meg AMD (mondjuk ezzel 1,5 éve nekem semmi bajom, árban jól adják a cuccokat a gépekhez, akinek nem kell feltétlen izzasztó hardver, annak elégséges) a Probook, de tapintgatás után meg fog tetszeni. Elitebook után nyáladzom mai napig, az még finomabbKözben írt a szivaros bácsi is, hidd el, nem beszéltünk össze
[ Szerkesztve ]
-
kiskekko
tag
válasz runner 125 #49852 üzenetére
Ráérek
"Az elitet csak az különbözteti meg az összes többitől, hogy bárki másnál jobb az alapokban."
-
runner 125
nagyúr
válasz bugsyonic #49853 üzenetére
Az A531-gyel garantáltan jól jársz. Nagyon egyben van az a gép.
(Amilo-kból az első szériák kifjezetten jók voltak, most épp arról pötyögök, 7 éves notebook, igaz majd 3 kiló volt annó. Aztán volt egy piszkosul szar széria, amelynek 70%-át teszkó adta el..)
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
kiskekko
tag
válasz runner 125 #47300 üzenetére
Az ára is legyen ilyen mint most és rendelem . Kíváncsi leszek hogy az i3 3110-el is 140k körül lesz e mint most az 531-es i3 2330-l. Írtam egyébként a Fujinak de nem tudtak érdemleges választ adni mikortól lesz elérhető csak belinkelték a weblapot...
"Az elitet csak az különbözteti meg az összes többitől, hogy bárki másnál jobb az alapokban."
-
Tikakukac
titán
válasz bugsyonic #49846 üzenetére
Ez lenne a tökéletes gép. De azért ez még jobb. 15% sebesség különbség sincsen a 2 gép között, ami úgy sem nagyon érzel meg még photoshop alatt sem, árban meg 20k minusz. De belefér az i3-mal is, úgy sem rossz vétel. 150k-ból meg kijön egy ilyen, amit azért lehet meggondolnék, mert ez tényleg majdnem a minőség teteje ebben a szegmensben.
-
bugsyonic
tag
Helo!
Egy nootebook ajánlásra lenne szükségem. Erre lenne használva: net, minimális photoshop, cinema4d (alap szinten, eddig egy akármilyen celeron-on is elfutott). Árban olyan 130-140k.
A lényeg hogy minőséges legyen a gép, már amennyire lehet ilyen áron, és mindenképp intel (i3). Előre is köszönöm a válaszokat! -
Classius
aktív tag
válasz mrThomi #49840 üzenetére
Üdv!
Mindenképp a Lenovo y570 készüléket vedd meg, 200k körül a legjobbak között van, multimédiás használatra és hardverilag jól össze lett rakva. Az pedig külön érték, hogy kívülről is gyönyörű! Viszont én a memóriát kibővíttetném.
Más laptop 200k körül nem ad ilyen komplett tartalmat, arról nem is beszélve, hogy az amd procik nem valami ütősek, ahogy azt SocketA barátunk is írta.“Nem az számít, hogy a leggazdagabb ember legyek a temetőben. Ami igazán számít, hogy úgy térjek nyugovóra éjszaka, hogy valami csodálatosat alkottunk.” (Steve Jobs) # Lenovo Y580 _ Apple iPhone 7 #
-
mrThomi
addikt
rendben köszönöm mindenkinek ! ha van még kérdésem irok !
-
senior tag
Nem rossz ez sem, de az olcsosag oka az AMD: a proci kb. Intel B950 szintu, a videokartya meg majdnem fele annyi mint a GT555m... Ha sokat hasznalod, jobb valasztas lenne az I3, szerintem. Ebben az arban en a Fuji Ah531-et mondanam: i5 proci, Gt525m-es kari, 3 ev gar.
-
Borote
addikt
Attól függ, hogy mennyit szánsz rá, az Y570 értelem szerűen nagyobb teljesítményű, játékra erősebb.
Z575-t az edigitálnál jobb áron van(#49839) SocketA: ja, nem bántásként, csak nem teljesen értettem
Mondjuk ez sem világos "(nem Vram, ne a rendszermemoriat egye)" -
Tikakukac
titán
válasz mrThomi #49838 üzenetére
2 év gari van rá és plusz pénzért tudsz még rá 1 évet venni. Van még 200k környékén sok ajánlat, a játék része az, ami igazán köti a kezünket. 4k pixel garancia meg egyéni ízlés, nekem nem kéne, de ennyi pénzért lehet tutira is menni. Én boltban emgnézném és ha nem okés minden pixel akkor nem veszem meg, vagy visszaküldöm x napon belül, neten valami 8 nap személyesen 3 talán, de ez már valamikor változott, jogászosabb kollegák pontosabbak.
Kevesebb pénzből meg a Z575-öt szoktuk ajánlani, pontosan.
[ Szerkesztve ]
-
mrThomi
addikt
-
senior tag
En csak azt mondom, ha van lehetoseg 2 Gb dedikalt memoriaval szerelt (nem Vram, ne a rendszermemoriat egye) valtozatot venni, akkor vegye azt! Ne bantsatok mar ezert!
Az uj Lenovo gar tenyleg erdekes. Romaniba megy a hivas, akik torik a magyart, de a gepet lengyelbe kuldik. De a Lenovo sztem hozni fogja a szokasos minoseget! Remelem
-
mrThomi
addikt
válasz Tikakukac #49836 üzenetére
Egyenlőre faterom használná, késöbb pedig én ! Kijelentette hogy 200 ig választhatok ! erre gondoltam ! Megbizható forrásból kellene, garanciával ! Most az oldalon nem igazán értem hogy van erre a gépre a gar, de irok nekik egy imélt ! Meg hogy a pixelhiba gar plusz 4k-ba fájna ?
-
Tikakukac
titán
válasz Integrale #49830 üzenetére
Hidd el, mondanék mást, de nincs. Ennyi pénzben ami hardveresen és külsőben valamint gariban is okés leginkább a Samu, viszik is rendesen.
A G6 meg az Acer is nagyon gyengus zsanér/burkolat/kijelző téren.
Hidd el, semmi okod nincs félni a Samsungtól, dedikált karis és sima változatát is használják nagyon sokan, panaszt nem hallottam még.
Az anyaga pedig fog érdekelni. Mikor mondjuk befeszül a zsanér és törik ripityára a gép, jobb esetben garin belül, rosszabb esetben azon túl. Plusz ocsmányul kopik, nem tartja a gép belső védeni való részeit. Hidd el, mi sem vágjuk földhöz a Roll-cage vázas TP-inket vagy Elitebookokat, amikben több a fém, mint ezek valaha is láttak gyártásuk során. Némi pénzmag emelésével még tudunk mondani 1-2 gépet.SocketA: Dupla erős videókari iszonyat magas felbontáson ütközne limitbe legrosszabb esetben is. Ott meg ugye maga a kártya döglik ki, bőségesen elég az 1 giga.
mrThomi: Amit linkeltél és ahonnan linkelted jó lesz. Láttam már ejtett példányt, elég jól bírta, és az anyagminőség sem rossz. Garis most még nem az igazi, ez talán még nálam necces lenne. Esetleg ha elmondod mit és mennyire akarsz játszani, meg pontosabb árkeretet. Meg, hogy jó-e apróból előszedett garis gép. Elég bitang vételek vannak.
-
-
mrThomi
addikt
válasz Tikakukac #49829 üzenetére
Az is játszik ! erös gép legyen ! és ugy nézem hogy ez megrfelelő ! lehet 1 év mulva huzok elö rajta egy need for speed-et, késöbb talán ezekkel a paraméterekkel jobban is eladható !
azért kérdeztem hogy ebben az árban ezzel a felszereltséggel jó e ? Illetve milyen hasonló boltok vannak még ahonnan érdemes rendelni ? -
senior tag
válasz mrThomi #49828 üzenetére
Nagyon jo gep! Ahhoz kepest, hogy gamer gep eleg jol birja a strapat.
Ha komolyabb jatekokkal jatszol, vagy hosszabb tavra gondolkozol, akkor viszont a 2gb-os Gt555m-el szerelt valtozatot vedd (kb. 10eFt-al dragabb). Amit linkeltel, abba csak 1Gb-os a videokari...(#49830) Integrale: Ha a minoseg nem erdekel, akkor miert minket kerdezel? Menj fel a notebookcheck.net -re es olvasgasd a tesztadatokat....
[ Szerkesztve ]
-
Integrale
veterán
válasz Tikakukac #49827 üzenetére
Ezekről mi a vélemény? Leginkább hardveresen, mert akkor hasonlókat tudok keresni!
Már kb két éve nem követem nyomon a CPU/GPU fejlődést, így fogalmam sincs róla, hogy melyik milyen szinten áll!Anyaga nem különösebben érdekel, nem zsonglőrködni akarok vele!
[ Szerkesztve ]
"Bad reklám is reklám too"
-
Tikakukac
titán
válasz Integrale #49819 üzenetére
Szeresd meg a Samsungot, főleg mert ennyi pénzből kapsz jó kopogós vacakokat.
Samu bácsiék számodra ideális gépe. Ami nem használt vagy aprós, az ennyi.SocketA: Azokat az Acereket ne. A billentyűzetük horror, és a ház minősége valamint a képernyő is finoman szólva "nem jó".
[ Szerkesztve ]
-
-
zsolt19900
őstag
válasz Magnum_ #49822 üzenetére
meglássuk
picit túl van a kereten az alapkoncepció az i5 15collos is, de lehet, hogy hosszabb távon -néznék rajta filmet stb.- megérné a nagyobb tárhely, meg a nagyobb kijelző
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
mrThomi
addikt
sziasztok ! mit gondoltok erröl a laptopról ezzel az árral erröl a helyröl ? esetleg más ajánlott boltok még ?
-
senior tag
válasz Integrale #49819 üzenetére
130-ert videokartyaval csak gyengebb minosegu gepek lesznek, pl:
Acer - i3- Geforce 610
Acer2 B950 (gyengebb, mint i3), GT520 (erosebb, mint 610)Ugyan ez Asusba, szinesbe, 2 ev garral es alu boritassal belul: [link]
En azt ajanlanam, toldd meg meg 10eFt-tal, es kapsz egy Toshibat 1 ev no problem garanciaval (amugy 2 ev futarszolgalat a gepre):
ToshibaVagy ez a Toshiba gyengebb procival 5eFt-al olcsobban: [link]
zsolt19900 Igen, 17 colban is jo gep!
[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
válasz zsolt19900 #49821 üzenetére
én még a 2kg-t se szeretem lakáson belül cipelni
I humbly and respectfully decline™
-
zsolt19900
őstag
válasz Magnum_ #49820 üzenetére
laptopszalonba majd megemelem max. ennyi lesz aaaa próba, de ahogy néztem 1kg +/- jó tudom rengeteget tud számítani
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
Magnum_
nagyúr
-
Integrale
veterán
Sziasztok!
Laptop vásárlás előtt állok, kb.130.000 a keret
vegyes felhasználásra! Újabb játékok is fussanak rajta, de nem igénylem a full full grafikát!
Marka teljesen mindegy, (samsungot nem szeretem semmiben!)
Oprendszer nem szükséges!
15" lenne az optimális! 500gb körüli HDD-vel! Többi természetesen minnél jobb!Válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
"Bad reklám is reklám too"
-
zsolt19900
őstag
probookból a 17collosat veszem meg, ugye ugyan az a minőség meg minden egyéb mint a kisebb társánál? -lehet, hogy nem jó kérdés,de azért feltettem-
-
senior tag
válasz Andyka0908 #49814 üzenetére
G6-ot en sem ajanlanam, gyenge minosegu gepek. A Probook valoban jobb minoseg, de (nyilvan) kicsivel gyengebb teljesitmenyu. Ugyanide sorolnam az elobb emlitett Lenovo G570-et (i3-as proci, 6370es alap videokartya, gyengebb jatekokhoz eleg)
Tikakukac valaszohoz meg annyit tennek hozza, hogy ha 150 a keret, akkor befer erosebb Samsung is: [link] akar Win7-tel is (itt kisebb a winyo, de megeri a jogtiszta op.rendszert, plane, hogy upgradelheto lesz Win8-ra) [link]
Ha pedig a minel jobb teljesitmeny kell, akkor:
ASUS K53TA-SX149V A6-os proci, 6 giga memoria, 6650-es VGA es W7. De melegszik, mint a baj, nem a legjobb minoseg.ACER Aspire 5742G-384G32MN i3 es GT610-es VGA. Gyenge minoseg, 1 ev gar.
ACER Aspire 5750G-2334G50MN i3 es GT520-es VGA. Gyenge minoseg, 1 ev gar.
-
Tikakukac
titán
válasz Andyka0908 #49814 üzenetére
Ez lenne a legtutibb érzésre és minőségre. Ez is jó, árban főleg.
A Paviliont amit kinéztél nem ajánlanám.
[ Szerkesztve ]
-
Andyka0908
tag
Sziasztok!
Már korábban kérdeztem, hogy milyen gépet ajánlatok ~150 000 Ft-ért. Kb. ennyit szeretnék rászánni. A gép mindennapi használatra lenne, játékra is szeretném, nagyrészt a League of Legends és a World of Tanks lenne rajta futtatva, mint játék.
Kinéztem egy gépet és ezt mennyire ajánlatos lenne megvenni:
[HP Pavilion]Köszi előre is!
Asus TransformerBook T100, Lenovo IdeaPad A10, PocketBook Mini 515
-
senior tag
Szerintem Lenovo G570 a Te geped, ha nem a teljesitmenyt nezed: i3-as proci, 6370-es videokartya (nem a legerosebb, de HDMI-vel egy kulso monitoron, tv-n elnezhetsz full HD-s filmeket, sot az i3-as procinak koszonhetoen vezetek nelkul is ), aluminium boritas, szerelheto hatlap (ventillatort konnyu takaritani, memoriat boviteni, winyot cserelni), 2 ev futarszolgalatos garancia. Annyi hatranya van, hogy fenyes a fedlapja.
Vagy en is tudom nagyon ajanlani a Fujit A531-et, de az tenyleg inkabb irodai gep, akkor erdemes valasztani, ha naponta sokat hasznalod. Tenyleg gyengebb a hangszoroja, de nem veszes, viszont 3 ev gari, matt kijelzo.
-
senior tag
válasz Chaser #49801 üzenetére
Chaser: Ugyfel siman kifizetne a bevizsgalasi dijat, szentul meg van gyozodve, hogy gyengebb eszkozt kapott, mint kifizetett, de a Dell szerviz semmi ilyen nem ajanlott fel! Ezert jar a nagy fekete pont!
Declare #49802: Szerintem latszik rajta, hogy nem ert tulzottan a notebook-okhoz, ebbol adoan en azt a kovetkeztetest szurtem le, hogy:
- 200k korul neki azt jelenti, hogy 200eFt-ja van a vasarlasra. 275 az mar szerintem 300 korul lenne.
- kezdo felhasznalonak nem ajanlanek, egy hasznalt, kulfoldi billentyuzettel ellatott hasznalt gepet, garancia nelkul! Nem tudja, mire kell odafigyelni vasarlaskor, es ha egy ilyen uzleti szerias Elitebook vagy ThinkPad meghibasodik, akkor lehet, hogy megegyszer ra fogja kolteni a 200eFt-ot.
- mivel nem professzionalis felhasznalasra keres (hiszen akkor nem itt a forumon kerdezoskodne), igy nem feltetlenul kell neki magnezium hazas termek, quadro videokartyaval.De ahogy eddig is mondtam, szerintem is a legjobb valasztas CAD programokhoz az altalad is ajanlott Elitebook, Latitude, ThinkPad-ek lennenk, de csak akkor ha irodai kornyezetbe kellene, es 400eFt lenne a vasarlasra fordithato osszeg.
Konkluzio: 200eFt-bol bemehet a boltba, es vehet egy relative jo kis gepet egy gigas cudas nvidia kartyaval, 2-3 ev garanciaval, vatta ujan! Az en velemenyem szerint ez az egyszerubb, es biztosabb ut.
De ez a forumozas szepsege, mindenki elmondja a velemenyet, lehetoseg szerint ervekkel alatamasztja, a kerdezo pedig eldonti, hogy kinek (mit) hisz. Peace
-
Tikakukac
titán
Pedig lehet, hogy a használt gép 5-ször odavágja az újakat minőségben,de a szokásos válaszok: Fuji A531, Samsung 3-as sorozat, Esetleg 150k-ért a Probook. Utóbbi talán a legjobb 150k-ért.
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
G6-t ne, elég gyenge az anyaghasználata, Edge-t pedig csak 1 év garanciával kapsz ennyiért, ami kevés (amúgy jó gép). Az E325 amúgy is csak netbook processzorral van...
Amúgy ha 13", akkor EZ százszorta különb (igazából bármelyiknél is, amit néztél), hiába használt (Sokkal inkább, mint az Edge).
A többi amúgy rendben van, de továbbra is az A531 a legjobb minőségű az újak közül (és a legrosszabb hangzású ez persze hangszóróval könnyen orvosolható).
[ Szerkesztve ]
-
deezy
csendes tag
Még ezeket néztem
SAMSUNG Series 3 NP300E5Z-A04HU Ezüst
Lenovo Thinkpad Edge E325 laptop
Lenovo ThinkPad Edge E320 Midnight Black
HP Pavilion G6-1213EH laptop
Samsung NP300E5A-A03HU
Toshiba Satellite L750-1H5
Toshiba Satellite L750-1H5 -
Borote
addikt
Azóta már eltelt párszáz hozzászólás, ne haragudj, hogy nem emlékszem rá
Ha nem lesz játék, ennyi pénzért a legjobb vétel a Fujitsu A531 - bár a hangszórója nem a legjobb. 3 év jóféle garanciával.
Használt gép is jöhet?
Illetve ami még opció ennyiért: Samsung NP300, Lenovo G570, Toshiba L750Az a Dell pedig a Dellnek a legeslegalja. Ráadásul csak 2 év szervizgarancia van rá.
-
deezy
csendes tag
Sziasztok a véleményetekre lennék kíváncsi
Dell Inspiron n5050 laptop (Intel Core i3 2350M / 4GB / 500GB / Intel HD Graphics 3000 / Windows 7 / Fekete)
-
Declare
őstag
válasz SocketA #49798 üzenetére
Lehet nem ugyan azt a topicot olvassuk : a 200k körül az nálam nem azt jelenti hogy max 200k, ezen kívül amit nézett 17" inspiront azt Ő írta, h 249k
2. a 8540w a maga 179k jával nálam benne van a 200k maxban is, de a t520 is egy kis alkuval 250 ért elvihető ha ügyes alkudozó és ugye mint írtam Ő is 249k ért nézett egy dellt.
jah és azt sem írta,h használtat nem akar. Szóval kitartok a Borote ajánlása és a véleményem mellett
-
Chaser
legenda
válasz SocketA #49800 üzenetére
Ez mondjuk nem "hiba", hanem egy gyanú. Tehát ha teszem azt és azt mondják eredeti, te kifizeted azt az esetlegesen elkért 20-30-t ami várható a bevizsgálásért? Sztem tudod mennyi a szervizek óradíja. Ezt nem fogja nekik kifizetni a dell. Magának a szerviznek ehhez semmi köze, dellnek meg nincs itthon képviselete sajnos.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Vallás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- CES 2025: 3D V-Cache és AI az új Ryzeneken
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...