- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Aktív témák
-
spyduck
nagyúr
válasz szörnyeteg77 #48976 üzenetére
Király vagy
-
margithid
veterán
Az új inspiron egész pofásra sikeredett.
Jól látom, hogy az oldala talán fém?
Laptopszalonban szép árak vannak azért, a legolcsóbb i3as verzió is 200k... -
Borote
addikt
Őszintén szólva én nem adnám el a helyedben azt a Latitude-ot, ha minden más rendben van vele, csak játszani nem tudsz.
Ennyiért játékra való üzleti gépet (legalábbis ezt minőségben akár csak megközelítőt) nem kapsz Esetleg használt (Workstation) gépek között foghatnál ki egy-egy szép példányt.
dGPU-val van 180-200 körül a 4330s, de hát abban is csak egy HD6490M van, annál meg akkor már jobban jársz egy konzollal, ha játszani szeretnél.Apple gépeire is meg szoktak jelenni a játékok, vagy legalábbis egy részük mindenképp, viszont X Ft-ért (játékra) jóval gyengébb Apple gépet fogsz kapni.
Tehát 13"-ban 2-3 éves MBA-k vannak, amik messze nem az erős grafikáról híresek... max 9400M, ahogy néztem.(#48993) eddie17: ha külső hangfallal használod, akkor mindenképp Fujitsu A531-est vennék, mert ennyiért nagyon rendben van a minősége és 3 év garanciával jön.
Vagy 150k-ért megkapod a ProBook 4535s-t, A4-es processzorral (azért az atom féle csodáknál jóóóóval erősebb ez is), 3 év garanciával, minőségi anyaghasználattal (kategóriájában) és a hangszórói is elfogadhatóak.[ Szerkesztve ]
-
Davs
tag
Hat, attol fugg, milyen grafika van bennuk
Ha integralt Intel HD3000, akkor ilyenek kb:
http://www.notebookcheck.net/Intel-HD-Graphics-3000.37948.0.htmlMeg amennyire tudom, talan AMD 6490M szokott bennuk lenni, de ez csak egy tipp, viszont az elobbi oldalon rengeteg kartyahoz van par benchmark info, azt lesd meg
-
eddie17
addikt
Sziasztok!
Remélem nem fárasztalak benneteket a kérdésemmel.
Mostani gépem egy Dual Atomos, Nvidia Ion-os gép nettop.
Ez szeretném felülmúlni egy laptoppal. 140 ezer forintig gondoltam az árkategóriát.
Igazából linux menne rajta, hd videó lejátszás fontos, amúgy csak zene és internet.
4 giga ram-ra gondoltam minimumnak, meg egy erősebb 2 magos proci.
Mit ajánlanátok nyugodt szívvel, ami megbízható és már bevált?
Köszönöm. -
csmat
senior tag
válasz Tikakukac #48991 üzenetére
köszi a válaszotokat, Davs neked is !
Én mondjuk most hajlok a 13-as felé, lehet eladom a dell latitude e6400-át teszek hozzá még egy keveset és akkor 170 e Ft körül tudnék keresgélni,
vagy megtartom az e6400-át és veszek mellé egy ps3/xbox-otEgyébként 180 e környékén mit lenne érdemes venni?
-főleg irodai alkalmazások: Excel, Word
naponta hoznám vinném munkába ezért strapabíró kivitel
-13,14-es méret
előny: pöcök egér, usb3
egy - két játék fusson rajta (nem kell feltétlen hogy a 2 éves játékok menjenek)Más: az apple gépein mennyire mennek a játékok?
[ Szerkesztve ]
-
csmat
senior tag
Sziasztok!
A lenovo edge-ről mi a véleményetek? felveszi minőségben a versenyt egy üzleti géppel?
Esetleg van valakinek ilyen gépe? -
Dhampir
félisten
válasz szörnyeteg77 #48986 üzenetére
Mondjuk fel lehetett volna ajánlani határon túli iskolának vagy bárkinek.
Egy nyomtatott irodalom nem pótolható olyan könnyen, nem készül mindig utánnyomás belőle, főleg a mai szűkösködő, anyagias világban.
X példányszámot kinyomtatnak, majd eladják. Az eladatlan raktárkészlet könyvdiszkontban köt ki, vagy később antikváriumból szerezhető be.
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz szörnyeteg77 #48986 üzenetére
Te tényleg szörnyeteg vagy...
-
szörnyeteg77
tag
annyira nehéz felfogni,srácok??? a könyv nem kellett nekem.!!! senkinek nem kellett. lábamra szoktam tenni ezt a könyvet és a lapost. ez a legjobb megoldás nekem! a kivágott könyvet eltudom tenni a könyvek közé és senki nem látja,hogy kivan vágva.
-
vilmaboy
őstag
sokáig azt hittem, hogy az én szakmám csúcsa az volt amikor kiszedtem egy guppit egy alaplap alól. a gépnek nem volt oldala, az akváriumnak meg teteje .. azóta többszörösen csalódtam
bocs az offért
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
Dhampir
félisten
Vár helyett "légvár". Könyvmészárlás, micsoda barbárság.
-
B-L-A-C-K
titán
Hé te szörnyeteg77 kolléga, hallottál már hűtőpadról?
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz szörnyeteg77 #48980 üzenetére
Én inkább aláraktam volna 2 kisebb könyvet, középen helyet kihagyva, de ez tény hogy precízebb megoldás
-
szörnyeteg77
tag
könyv nem kellett nekem. kettő van belőle. úgy kaptam a könyvet
-
vilmaboy
őstag
nem tudom menyiért vetted a könyvet, de egy usb laptop aljat 4 ventivel már 1500ért hozzádvágnak szakbarbár
-
visszamennyé
csendes tag
Ezt a könyvet képes voltál szétbarmolni?
Igazi techbarbár vagy -
tag
Nekem is megvan ez a könyv, de nem biztos, hogy fel fogom áldozni a leendó laptopom miatt, remélem nem lesz ilyenre szükség
-
brumi1024
veterán
válasz Psychonaut #48971 üzenetére
Tudom azért gondoltam, hogy kicsit érdekes lenne, ha először náluk lenne kapható
-
vilmaboy
őstag
48959-re valami szaki?
-
brumi1024
veterán
Y580(legalsó gép), elérhetőség: azonnal raktárról? szerintem itt valami nem stimmel
-
őstag
Üzleti gép mint a jó kis thinkpadod és játékhoz is jó videókártya az = workstation = kereted sokszorosa. Consumer gépben is elég necces ennyiért jó videókari.
Esetleg használtan thinkpad t500 (3dmark06 4000 körül). Vagy szintén használt elitebook 8540p (3dmark06 6000 körül).
-
Sayan_
csendes tag
Üdv! Sok utánaolvasás után ez a 2 féle laptop köül lesz valamelyik a befutó:
[link]vagy
Fő felhasználás HD filmek, netezés, letöltés, néha 1-1 játék (fifa, nfs, star wars) sokat lesz bekapcsolva. Annyi lenne a kérdésem, hogy melyik az ajánlott, van-e valami ismert hibája v gyengéje a 2 modellnek? Akármelyiket veszem a linkelt oldalról lesz! Illetve a Samsung Series 3 NP300 E5Z E5A S03 S06 szériák közül van-e lényegi különbség, illetve a legfontosabb, hogy mindegyik matt kijelzős-e? Köszi előre is!
-
TeeJay
félisten
válasz B-L-A-C-K #48957 üzenetére
az a Pentium B950 és a Intel HD2000 olyan sokat fogyasztana?
eddig a P6100+Radeon5470 alig volt langyos és szinte hangtalan volt az Acer notim
ez picit hangosabb bár még mindig szinte hallhatatlannem akarok brutál gépet mert elég sokat megy a netezés filmnézés zenehallgatás meg fotószerkesztés miatt és inkább ne tekerje a villanyórát feleslegesen
na meg ugye elég sok a netes letöltésem is így egész éjszaka megy
inkább halkabb legyen nincs szükségem brutál teljesítményremég megfontolom hogy mennyiért tudnám eladni mindkét notit és kb. mibe kerülne egy olyan ami számomra oké lenne
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
csmat
senior tag
Sziasztok!
elgondolkodtam egy új gép vásárlásán..
Amire kéne:
-főleg irodai alkalmazások: Excel, Word
naponta hoznám vinném munkába ezért strapabíró kivitel
-13,14-es méret
előny: pöcök egér, usb3
egy - két játék fusson rajta (nem kell feltétlen hogy a 2 éves játékok menjenek)Eddig egy IBM t43-am volt, most meg egy dell latitude e6400 ssd-vel nagyon meg vagyok elégedve vele, csak a játékok nem az erőssége , ja és a tachpadja is lehetne jobb, de ott a pöcökegér szerencsére
De most jön a buktató sajnos a keret 120 +/- 20 indokolt esetbenAmi tetszene, egy lenovo edge, de nem tudom annak mennyire masszív a háza..
Mit ajánlanátok ? -
Psychonaut
veterán
válasz Viper26 #48961 üzenetére
Ez alapjan gyakorlatilag barmilyen business gep lehet, de akar konzumer is (Lenovo peldaul femes boritassal gyartja a modelljei egy reszet)...valamivel (joval) tobb info kell ahhoz, hogy biztosra meg lehessen mondani.
Uzleti vonalrol peldaul HP EliteBook, ProBook szeria, Dell Latitude, Vostro szeria, konzumer iranybol Lenovo Y szeria, csak, hogy nehany lehetoseget mondjak.
SZERK: USA-ban meg kaphato a Studio 1747, itthon meg ugyanugy egy keresesbe kerul nekem is megnezni, mert errol nem tudok informaciot.
[ Szerkesztve ]
-
Viper26
nagyúr
Remélem valaki tud segíteni...adott egy notebook fém / fémes kialakítással, és elég tisztességes hardverrel, de sajnos nem emlékszem a gyártóra / típusra...
Ez így nem sok info, de hátha valaki emlékszik rá melyik lehet ez.
Egyébként a Dell studio 1747 már nem kapható?
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
vilmaboy
őstag
ezen a linken láttam először a vostro 3350 leírásában, hogy leesésérzékelő védi a winyót. Ezekszerint van bent giroszkóp?
-
félisten
válasz TeeJay #48950 üzenetére
Jó lesz az a Dell.
A hétvégén egy ugyanilyen B950-eset volt szerencsém megtapogatni a Media Markt-ban, és szerintem rendben van, csak egy kicsit meleg az alja, de ez a notebook pad miatt gondolom nem lesz olyan nagy gond.
Mondjuk mellette volt egy Core i7-tel, és GeForce-szal szerelt példány is. Na, az aztán alapjáraton is majdnem tűzforró volt.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
TeeJay
félisten
válasz B-L-A-C-K #48943 üzenetére
sosem akartam drága notit mert úgyis hamar elveszti az értékét, és mivel itthon asztalon használom egy notebookhűtő padon így szinte sosincs hordozva oda meg szerintem jó.
1-2 dologban masszívabbnak tűnik az Acer de mivel már 1éves múlt és gyengébb is mint ez a Dell így szerintem még jó áron meg tudok válni tőle abból pedig fel lehet bővíteni a kívánt szintre a Dell-tnekem bőségesen elég lesz, internetezni filmezni nem hiszem hogy kell komolyabb cucc
így is pár dologgal előrébb leszek mint pl USB3 és ebben már komolyabb a Chipset is így egy Samsung 830SSD-t jobban ki tud majd használni mint az Acer notimRAM-ot nem drága venni, kiderül mi lesz belőle.
tudom hogy 110-120ezer forint körül semmi sem ajánlott, de itthoni használatra láttam már ettől sokkal gyengébb gépeket is amiket megelégedéssel használtak évekig.Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
vilmaboy
őstag
válasz pacseryk #48944 üzenetére
Én most fogok rendelni egy dell vostro 3350-et, ami ezeket a kondikat tudja. Sajna csak 4 cellás akksikkal adják. Oprendszer nélkül i3-al belefér simán az elképzelésedbe, de még i5el is talán. Plusz billentyű háttérvilágítás és cseppálló billentyűzet. nézz utána. jó kis gép szerintem. Ipon-on egész kellemes az ára is. (lehet máshol is jó áron van)
-
B-L-A-C-K
titán
válasz pacseryk #48944 üzenetére
Szia!
Ujjlenyomatólvason kívül (bár lehet ezzel is lehet kérni, érdeklődni kell ez ügyben) ebben minden van az elvárásaidnak megfelelően.
bambi33: Szia! Gondolom használtan keresel, ugye?
Adams15: Szia! Dellben ennyiért nem kapsz ajánlott darabot, Inspiron gépek pont nem ebbe a kategóriába tartoznak, gyenge minőség/anyaghasználat, hullámzó bill. stb. Ilyen áron ezek az ajánlottabb típusok:
- Lenovo IdeaPad G570GH (i3-2350M)
- Samsung NP300E5Z (GT 520MX vga, matt kijelző)
- Fujitsu Lifebook A531 (cseppálló bill, matt kijelző, 3 év gari)[ Szerkesztve ]
-
Adams15
aktív tag
Hello!
A nővéremnek kellene egy Dell típusú laptop. Árban kb. 130-ra gondolt.
[link]
Én ezt találtam, a kérdés az az, hogy tudtok-e ennyiért jobbat mondani, a másik pedig, hogy ha játszani nem akar rajta, de hdmi-vel tv-n szeretne majd filmeket nézni stb, elég-e bele a "Graphics Media Accelerator (GMA) HD Graphics"
Köszi szépen a segítséget! -
bambi33
csendes tag
Sziasztok melyik üzleti gépet tudjátok nekem ajánlani?
70.000 és 120.000 között?Nem szeretem a hazug, inkorrekt embereket...
-
pacseryk
csendes tag
Sziasztok,
Kérlek segítsetek:Olyan üzleti notebookot keresek ami kb. ezeket tudja.
- stramm felépítés
- üzleti felhasználás (játék nem kell)
- vinyó titkosítás
- ujjlenyomat olvasó
- chip kártya olvasó előny
- erős garanciális háttér
- garancia minimum 2, de inkább 3 év
- Win 7
- min 4 GB memória
- min 14" matt kijelző
- vinyó méret mind1
- dokkolási lehetőség
- hosszú akku időMinderre van max 250e Ft.
Ti mit ajánlanátok?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz TeeJay #48942 üzenetére
Hát Dell-ben ezek az inspiron-t gépek elég felejtő kategóriának számítanak, hullámzó billentyűzete, illetve a gyenge anyaghasználat miatt főleg. Viszont ha ingyen volt a gép akkor mindenképpen azt mondanám tartsd meg. Már csak a 3 év garancia miatt is inkább az Acert add el. HD2000-es videokártya meg átlagos felhasználásra elég...
-
TeeJay
félisten
válasz B-L-A-C-K #48940 üzenetére
azt gondoltam linkeltem
nos erről a Dell notiról van szó ezt nyertem hatalmas mázlival
[link]Inspiron N5110
Pentium B950 2,1GHz, 2GB DDR3-1333 RAM, 320GB Toshiba HDD, Intel HD2000 VGAjelenleg pedig ilyenem van
[link]
Acer Aspire 5742ZGPentium P6100 2,0GHz, 3GB DDR3-1333 RAM, 640GB WD Blue HDD, Radeon HD5470 512MB RAM
ami a DELL mellett szól hogy vadiúj, van rajta 1 USB2, 1USB2/E-SATA ami powered tehát lehet tölteni róla USB kütyüket, van rakta NEC USB3 portból kettő is, ez szintén nagyon erős plusz mert van egy ADATA USB3 külső vinyóm
erősebb a procija mint az Acer notimban, AIDA64 tesztek alatt legalább 20-25%-ot vert az egész gép az Acer-reaz Acer mellett szól hogy dedikált VGA ami erősebb mint az Intel HD2000
abban 640gigás vinyó van bár vélhetően azt át fogom cserélni a két gép között
valamivel normálisabb Broadcom N-es wifi adatper van benne, a Dell-be is valami Broadcom van csak nem tudom rajta állítani a 300megabites sebességet...ezen felül abban 1GB-al több a ram
vélhetően még pár nap kell hogy mindent szépen beállítsak a Dell-en
aztán ha az IntelHD nem lesz gyenge nekem, és a HD videókat is hasítja majd akkor megtartom a Dell-t az Acert pedig eladom és abból veszek SSD-t meg 4GB RAM-ot még a Dell-be aztán elvagyok én azzal pár évig mert netezésre filmnézésre zene hallgatásra és fotó szerkesztésre tökéletes. főleg ha SSD-t sikerül venni utána nagyon fog pörögni a masina.egyelőre tetszik ez a Dell és 3év gari még bíztatóbb
már csak azt kell kiderítenem milyen hátrány fog érni a gyengébb videókártyával
mert ha kb. semmi akkor nem éri meg vacakolni emiattDXVA-t gondolom támogatja ez is, akkor ha már az MKV-t pörgeti nekem megfelel
-
momesz22
csendes tag
válasz Kyle777 #48920 üzenetére
Én a másodikra szavazok az adatok alapján. Nekem már 2 éve egy Toshiba laptopom van. Nagyon meg vagyok elégedve vele igaz az aksi megadta magát és egy kicsit karcos de más baja nincsen.
A HP nem ismerem
Ha most vennék egy laptopot akkor egy intel core i5 procival és egy GTS540M vagy HD6650 videokártyával venném meg, igaz ez egy másik árkategória.
-
TeeJay
félisten
válasz B-L-A-C-K #48883 üzenetére
köszönöm a tesztes linket
a Sprinter futárszolgálat 2hete volt 15éves
és a rendezvényen kisorsoltak egy laptopot és engem húztak ki.úgy néz ki mégis jó lesz nekem ez a kis egyszerű Dell noti
az Intel VGA sem annyira gáz benne, igaz gyengébb mint a Radeon HD 5470 amit most használok de ha tekeri a HD videókat akkor nekem oké lesz
a proci pedig még erősebb is mint a P6100 ami az Acer notimban van2GB RAM kevés nekem de veszek mellé még 4-et azzal már elvagyok
a merevlemezt átrakom az Acer-ből mert az 640gigás WD
meg veszek egy 64gigás SSD-t aztán jó kis gép lesz ez netezni meg filmet nézni
ja és persze fotókat szerkeszteni.sosem játszok úgy meg jónak tűnik ez a noti
-
Kyle777
csendes tag
Köszi szépen a válaszokat.
Azt hiszem megvan a végleges "hármas".
Lenovo Z575
Toshiba L755D/50D
Toshiba L850
Már csak választani kéne.A Lenovo, főleg amit Borote mutatott, nagyon király lenne abban az árban végkép. Csak a hazai támogatottságról nem tudok még sokat.
A Toshiba-nál a 755D felé húzok erősen, az tűnik az arany középútnak jelenleg. Már csak egy kis teszt vagy személyes tapasztalat kéne a bizonyosságomhoz és megvan a választottam.
Vagy a Toshiba L850, de itt kicsit tartok az Intel - Ati párosítástól és ugyancsak teszt hiányom van.[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
-
Tikakukac
titán
válasz stickfa #48933 üzenetére
Ez játékra kicsit gyengébb, de elég minőségi, 3 év garival.
Ez plusz 9k ugyan, de játékra sokkal inkább alkalmas, szintén jó anyagból van és ajánlott gép.
Szerk.: Picivel kisebb vinyóval olcsóbb: hopp
Ezek közül választanék, ha új gép kéne.[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
félisten
Lenovo ThinkPad Edge E530 Review. Jó darab, remélem AMD-s változatban is jön.
És még:
Állati, hogy kibír 11 órát - pedig egy gt520mx is van benne..."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Tikakukac
titán
válasz stickfa #48929 üzenetére
Ha tényleg első gép, és nincs szükséged semmi extra dologra, akkor mondj egy összeget és, hogy mire használnád és valaki aki itt forgolódik a topikban mondd egy jó gépet. Azért nagyjából ugyanazokat szoktuk mondogatni, nagyon mellé nem lövünk.
Ez egy elég régi, táppal és mindennel majdnem 5 kilós monstrum. Ha mondjuk azt mondanád, hogy nincs pénzed, de kéne valamit tervezned terepen, vagy valahol ahol nincs asztali még akár rá is bólintanék egy hűtőpaddal megspékelve. De így ez felesleges, hétköznapokban nem sokra mennél vele.
Egy összeget és felhasználást mondj, és kapsz rá egy gépet, a lehető legkorrektebbet.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz Borote #48926 üzenetére
A régi MSI Gémer notik csillogós műanyaga, ha megvan, na olyasmi ezeknek is a borítása. Nem egy Probook, ez fix.
Ha mondjuk valaki jó lenne, és gyártana bele tiszta vörösrézből egy rendes hűtést, és írna egy új ventihez vezérlőprogramot, akkor még talán érdemes is lenne megvenni. De még akkor is ott van a gagyi ház, meg a negyed kilowattos fogyasztás. Nagyon érezni kell a bugit, és kell egy dagadt hímtag ezt bevállalni hosszabb távrastickfa: Első laptopnak egy ilyet? Az kemény lesz.
Első körben: minek neked ekkora teljesítmény mobil gépben?[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
stickfa
csendes tag
válasz Tikakukac #48919 üzenetére
Az a helyzet, hogy a srác Kanadában dolgozik ,onnan van a gép.
Ő használta idáig és ha jól emlékszem azt mondta ,hogy még 8 hónap gari van rajta ,lehet holnap megnézem.
Tudnátok tanácsot adni ,hogy mit kell ilyenkor nézni, tesztelni ,mert laptopom még nem volt
kösziCsak a Sony!
-
Borote
addikt
válasz Tikakukac #48925 üzenetére
Én biztosan nem venném meg, így csak a pro és kontra érveket tudom felsorolni:
Pro: ennyi pénzért sehol sincs ekkora teljesítmény
Kontra:minden egyébnincs garancia, melegedhet, nem tudni mennyire lett agyonhajtva stb...
Semleges: nem tudom, hogy maga a gép milyen minőségű. -
Tikakukac
titán
válasz Borote #48923 üzenetére
Ahogy a tulaj mondja. tényleg "nem szarral gurigázós" a kártya. Igen ritka, tényleg nagyon kevés van SLI kiépítésben. Ellenben hadd beszéljem helyettem ez. Nos ha valamiért, akkor egy jó grillezés miatt érdemes ilyet venni
stickfa: Olvasd, amit ide írtam Borote-nak. Ha elkezdenél játszani bele fog égni az asztalba az a gép. Igen ingoványos talaj.
A Raid kiépítés pedig azt jelenti, hogy ha benne van 2 vinyó akkor gondolom választhatsz 0 és 1 között. 0-ban a 2 vinyó egyként "él" gyorsabban fognak működni, cserébe ha egyik is behal akkor nagyjából cseszheted a másik adatait is. 1-ben pedig tükrözni fog, tehát ami az egyik vinyón van, az megy a másikra is. Így a másik vinyó kapacitása "eltűnik" cserébe biztonságosabb a dolog. Mondjuk ezekhez ugyanolyan vinyó ajánlott. De ettől a géptől óckodnék.
Az a proci szvsz elég gyengusnak hat egy ekkora batárban, ezt nem tudom, hogy sikerült anno összeállítani[ Szerkesztve ]
-
stickfa
csendes tag
Bocsi!
Akkor folytatnám
17-es képernyő, 1440x900
4gb ram ,1066
NVGeforce ded. memoria, 9800M GTS SLI VGA
2 Ghz intel core2 duo Centrino max. 3.06Ghz
7800 Mah 9 cell akku
2 merevlemez férőhelyes gép, alapból 1 db 500gb van benne ,ha kettő winchi van benne RAID-ben használható.
Ez utóbbit vki elmagyarázhatná.
Köszi
CsáCsak a Sony!
-
Borote
addikt
-
Tikakukac
titán
válasz Borote #48921 üzenetére
Majdnem 2-szer annyit tud,mint a 9600M GT-m és ezt is alig lehet lehűteni, szóval sejtem mi mehet abban a kazánban. Ilyen bolti vagy saját szakálas garira gondoltam, hogy ha befosna 2 hét után akkor azért legyen kin leverni. Ebben szerintem nincs SLI, csak egy darab karis. De az is bőven sokat termel. Szerintem is veszélyes üzem...
Kyle777: Procikban én konkrétan abszolút nem húzok sehova, amelyik jobban kiadja. Minőségi, sok garis, játékra is alkalmas gép 150k-ért ez Ennél jobb perpill újonnan nem nagyon létezik.
Borote összefoglalta a témát. Ha csak egy kis lövöldözés kell akkor az általa javasolt utolsó gép, amit én is írtam remek vétel.[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz Tikakukac #48919 üzenetére
9800M GTS SLI 150W Azért ahhoz már kell hűtés
Garancia sicher, hogy nincs rá, főleg nem magyar - olyan 2,5-3 éves lehet a gép.
Mondjuk vicces, hogy a 150W-os GPU mellé egy 25W-os 2GHz-s tettek... Pedig ezen a szinten már talán nem ártana erősebb CPU.Új korában nem lehetett két fillér, ha be meri vállalni a garancia hiányát (egy majdnem 200W összteljesítményű gépben)...
Summa summarum, ebben a kérdésben én nem nagyon tudok segíteni.(#48920) Kyle777: Ha játszani szeretnél, akkor ennyiért Lenovo Z575-t, vagy Toshiba L850-t vegyél. Ezeknél sokkal inkább alkalmasak játékra. És minőségben is egy szinten vannak, vagy jobbak. A Pavilion G6-t hanyagold, pocsék háza van.
Ha kevésbé szeretnél játszani, akkor Fujitsu A531 a nyerő, vagy gyengébb processzorral ProBook 4535s
[ Szerkesztve ]
-
Kyle777
csendes tag
Sziasztok!
Három noti között variálok. Előnybe a Toshibá-kat részesítem. De kíváncsi vagyok
más véleményére és tapasztalatára a HP tekintetében is.Az első (preferálási sorrendben is): [Toshiba L750D]
A második: [Toshiba L755D]
A harmadik: [HP Pavilion G6]Az első nem hiába az, jobban utána néztem, tesztet is olvastam róla, véleményt is kértem már. Aztán jött a második és afelé kezdtem húzni. De kicsit félek, hogy miért csak 5e-vel drágább az előzőtől mikor több részében is jobb (+oprendszer) és nem 5e értékben (talán akciós vagy csak drágább a festék ).
Gondolom annak egy fejlesztése, tehát érthetően jobb viszont megakarok bizonyosodni, hogy nincs e valami hátul ütője a még így is jóval kedvezőbb árnak. Ezért is lenne szükségem esetleges tapasztalatra.
A harmadik gépezetről nem túl sokat tudok csak ami speckoban le van írva. Szóval ehhez a géphez bármi info jöhet.Ezen kívül még az AMD - ATI vs INTEL - NVIDIA konfig érdekelne. Ki melyiket szereti jobban és miért? Azaz melyik miben jobb (persze csak röviden )?
Nekem a notebook elsősorban tovább tanuláshoz, programozáshoz, kép-/videószerkesztéshez, egyéb alkalmazásokhoz kellene. De azért nem árt ha egy olyan gép duruzsol az ölembe vagy a padon amin egy Stalker : CoP vagy egy CoD:MW 2 elszalad.A leglényegesebb kérdés: Szerintetek melyiket válasszam, illetve tudtok-e hasonló de mégis más (gyártó tekintetében) konfiggal rendelkező hasonló árfekvésű gépeket ami szerintetek jobb mint az előbb felsoroltak?
[ Szerkesztve ]
-
stickfa
csendes tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a notiról?
Kb. 1 éves és 110k az utolsó ára.
Gateway Gcp 7815uCsak a Sony!
-
Tikakukac
titán
válasz Borote #48916 üzenetére
1-2 gépnek tudom a gari idejét (meg a többi hacacárét vele kapcsolatban) a többit meg általában megnézem (vagy nem ), mivel gerjedek a régi vasakra, így saját személyemet nem érinti ez a téma.
Ellenben van egy raklap akciós Inspiron laptopszalonéknál, ha venni szeretnél occóért, akkor most lehet[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz Tikakukac #48914 üzenetére
Nem gyári Lenovo garancia, IdeaPad-ra sajnos nem bővíthető hivatalosan.
Ez a Laptopszalon által biztosított garancia, a feltételeit nem tudom, majd talán polip jön és elmondja (vagy talán a honlapjukon is fent van ), az viszont biztos, hogy ők voltak a hivatalos IdeaPad szerviz, tehát szakértelemben nem lesz hiány, legfeljebb alkatrészben (meg max hajlandóságban )(#48915) tischler1: használt egészséggel!
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz tischler1 #48913 üzenetére
A z575-be már beleférnek akár újabbak is.
És, hogy lásd mennyivel is szorgosabb Borote, mint én, keresett neked apróból is gépet. Mondjuk azokat megnézném első körben, hátha.Pixel garancia, hát nem tudom van akinek megéri, de büntetlenül vissza lehetne adni 3 napon belül úgy is, szóval én nem fizetnék ilyenért.
A Laptopszalon extra gariját nem tudom, hogy ők vállalnak-e rá pluszt, vagy csak simán aktiválják rá a plusz garit, ezt okosabbak megmondják.Az a Probook viszont tényleg nagyon minőségi, ha lenne hurcolva, vagy lentebb adnál a játékokból akkor megnézném élőben, elég impresszív.
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz tischler1 #48910 üzenetére
Alig egy hónapos Z575 - lehet, hogy megvan még neki.
Illetve Z575 újonnan!
Toshiba l850 - sajnos ez is 158kEnnél olcsóbban Samsung NP300V5
Ha játékra kell, akkor mindenképp megéri azt a kis pluszt a Z575 vagy az L850, ha megelégszel gyengébb teljesítménnyel játék téren, akkor a Samu, viszont a fentieknél sokkal jobb minőségben, de gyengébb processzorral: ProBook 4535s
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz tischler1 #48908 üzenetére
Akár karcmentes, garis gépet is lehet találni, csak keresni kell.
Ez nagyon felül van árban?
Esetleg ez lenne még, de erre már nem mernék azért annyira komoly játékokat küldeni.
Ha pedig jó az apró akkor tudunk zsír új 2 év garival és mindennel játszós gépet, ezt.
Használtban meg jó kérdés.
(A DV6 az egy korrekt gép ennyiért, ha nem baj a fényes kijelző akkor vedd azt, ár/géming performansz arányban az a legjobb talán)[ Szerkesztve ]
-
tischler1
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Gép vásárlás előtt állok és én is tanácstalan vagyok.
Neten nézegettem de azt tanácsolták h érdeklődjek itt mert sok hasznos dolgot tippet szoktak adni a fórumon.A keret amit a gépre fordítanák az olyan 150 ezer körül van nézegettem már neten Pl.:
Packard Bell TK81-SB-475HG Notebook
Toshiba Satellite L750D-16K Black NoOs
Acer Aspire 7250G-4504G50Mnkk Grey LXA hozzá szólások és a hasznos tippeket ötleteket nagyon köszönöm előre is.
-
Borote
addikt
válasz Macisajt3 #48902 üzenetére
Alacsony részletességgel elmegy a HD6490M-en is sok minden, persze van, ami nem fog.
2410 alap órajel: 2300 MHz turbó órajel 2 magon: 2600 MHz 1 magon: 2900 MHz
2430 alap órajel: 2400 MHz turbó órajel 2 magon: 2700 MHz 1 magon: 3000 MHz
2450 alap órajel: 2500 MHz turbó órajel 2 magon: 2800 MHz 1 magon: 3100 MHzA turbó órajeleket nézve 2,8/2,6=>7,7%-os különbség a 'legkisebb' és 'legnagyobb' között. Ami egészen halvány.
Ha ezt egy i3 2350-hez nézed, 2,8/2,3%=>22%-os különbség 2 szálon, 35%-os különbség egy szálon - mindennapi használatban már ez is nehezen észrevehető, benchmarkban már jobban.Jelenleg ott tartunk, hogy MESSZE nem a processzor a szűk keresztmetszet egy számítógép felhasználást tekintve, mert egy 5 éves processzorral szerelt gép is gyorsabb lesz a mindennapok során, ha kap egy SSD-t, mint akár egy i7-es.
Jelenleg ekkora teljesítményű processzor oda kell, ahol valaki munka (vagy legalábbis komoly hobbi) szinten szerkeszt nagy méretű fájlokat (feltéve, ha nincs GPU gyorsítás), renderel, 3d-ben tervez, éjjel nappal programkódot fordít, virtuális gépek garmadája fut a gépén, meg még a jó ég tudja, hogy mit csinálnakNekem egyszerű halandónak internet böngészésre, szövegszerkesztésre, tanulásra, filmnézésre, skype-olásra kell a gép, erre pedig egy 6 éves T60 is tökéletesen megteszi. IdeaPaddal össze nem mérhető minőségben és kényelemben
-
Tikakukac
titán
válasz stickfa #48901 üzenetére
Ezt mondanám Esetleg picivel többért Samsung 3-as széria, egy hangyányival erősebb kártyával ha játékra kerülne a sor.
-
Macisajt3
tag
válasz Borote #48900 üzenetére
Köszi szépen a segítséget, csak igyekszem alaposan körbejárni a témát mielőtt bármit is veszek.
Számtech témában nem vagyok teljesen idegen, csak aktualitás hiányában az elmúlt 2-3 évben egyáltalán nem figyeltem a piacot.Ha jól értem, amit mondasz, akkor az i5-ön belül kb tök mindegy, hogy az 2410, 30 vagy 50.
A játék része nem domináns, csak nem szeretnék úgy járni, hogy beruházok 200ezerért egy új gépre a mostani helyett, és a munka mellett egy kis játék nem fér bele. Szóval nem vagyok gamer típus, inkább filmnézésre használom a gépet.
Bár most, hogy ezeket leírtam kb meggyőztem magam arról, hogy a Hp 4730s nekem jó választás
-
stickfa
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék gépvásárlásához!
A keret 100-120k a célra.
Főleg netezésre kellene, de örülnék, ha 1-2 nem túl csöves játék is futna rajta!(jó lenne, ha pl. a fifa futna)
Ezekről vélemény?
HP 635
FujitsuAH531
Lenovo ideapad g575
Lenovo Essential B570
Toshiba c660-2c4
Acer aspire 5733
Az utolsó 3 gép i3. core-al szerelt, ez esetemben mennyit számít?
KösziCsak a Sony!
Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Rendszergazda topic
- Ukrajnai háború
- iPhone topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...