Aktív témák
-
Sipi
addikt
válasz
lazlo8 #29184 üzenetére
Nem. Formázni egyébként sem lehet a mai akkukat. Egy teljese feltöltés - teljes lemerítést eljátszva annyit el tudsz érni, hogy az oprendszer pontosabban tudni fogja, mennyi a max. teljesítménye az akkunak, és milyen gyorsan lehet meríteni - így pontosabb becslést tud adni a hátralévő időre. De ez után régi akku esetén valszeg rövidebb időt fog kiírni.
Sipi
-
Sipi
addikt
válasz
indedi #21850 üzenetére
Ez utóbbi könnyen előfordulhat. Mint írtam ugyanis, itt lényegében senki nem venné meg ezeket, amiket linkeltél.
Ezek kb. olyanok, mint a tecsó leárazott tejtermékei. Totál mindegy, milyen chipseteket és CPU-kat hasonlítgatsz össze bennük, a laptop maga ettől még kifutó szériás, valószínűleg visszamaradt termék, a kategóriája legalja, egy nem túl jó hírnevű gyártótól.
Ha romlott tejet veszel, akkor sem szokás utólag elmagyarázni, hogy de azért a csomagolása, meg a zsírtartalma milyen ütős már...
MOD: nekem is ennyim volt rá, és megvettem más leárazott bugyiját. Nem szakadt le az ég, ellenben az évtized üzletét sikerült megkötnöm.
Már elnézést, de ez elég "sértett hercegnő" beszólás volt. Olyan nincs, hogy mindenben a legjobb. Olyan van, hogy épeszű kompromisszumokkal az adott feladatra legjobb.Sipi
-
Sipi
addikt
válasz
indedi #21821 üzenetére
Az a baj, hogy azt kérdezted: melyiket javasoljuk.
Sokunk szerint egyiket sem érdemes megvenni.
Mondhatunk még újabbat, még olcsóbbat, de jó szívvel nem fogjuk tuni ajánlani. Senki sem szereti, ha ajánl valamit, majd őt szidják, amiért vackot ajánlott.Ennyi pénzért - szerintem - érdemesebb egy használt, márkás laptopot nézni, amin még van garancia.
Sipi
-
Sipi
addikt
Aztán ha el akarod adni, a leendő tulaj esetleg joggal kéri tőled, hogy ha már ott a matrica a gép alján, igazán odaadhatnád neki a telepítőt is. Mert esetleg neki nincs Vista-DVD-je, hiszen úgy tudta, jogtiszta rendszerrel veszi tőled a gépet, ezért nem szerzett be.
Meg aztán akkor sem értem, miért kell "pusztítással" kezdeni.Ja, a vinyódból ki csalt el 11 gigát? És hogyan?
Sipi
-
Sipi
addikt
válasz
vehement69 #15236 üzenetére
Lényegében a TP az egyetlen, amin vagy azonnal megy minden, vagy ha nem, könnyedén megcsinálhatod. A Thinkwikin aprólékosan össze van gyűjtve egy rakás információ, mi mivel és hogyan megy, mik a gondok és hogyan lehet megoldani.
Sipi
-
Sipi
addikt
válasz
parandroid #15213 üzenetére
Sorry, félrement.
Sipi
-
Sipi
addikt
válasz
ngabor2 #12442 üzenetére
Dell d600 és 610-es már járt a kezemben, nem nyűgözött le. (Hacsak nem az, ahogy 1 év használat után kinéztek.)
Itthon T23-mam van, Linux megy rajta jól, a gép olyan, mintha új lenne. Ezt javasolnám, némi memória és elég lesz mindenre. A videokártyája elég tré, de 3D-gyorsítás megy rajta, egyszerűbb OpenGL-játékok elfutnak.Sipi
-
Sipi
addikt
Még valami, csak lassú voltam.
Igen, a világon csak pár cég gárt laptopot, azok alkatrészeit. Ezekből azonban kétfajta van: a low-end, kősőbbi összedolására szánt alapcuccok (lásd Clevo, ALbacomp, stb. mind ugyanaz), illetve a nevesebb gyártók _egyedi_tervezésű_ , megrendelésre készülő cuccai. Ha a Dell mérnökei kitalálnak valamit, megtervezik az egész házat, alallap elrendezését, catlakozó-kiosztását és legyártatják valamelyik laptop-gyártóval, attól az még egyedi marad, nem szerelhető bele egy Clevo-vázba.
Sipi
-
Sipi
addikt
Te a való életben is ilyen kibírhatatlan vagy? Csak azért nem használom a szokásos harci-pingvin szavaimat, mert eddigi tudásom szerint nő vagy.
Azt meg leszarom, hogy szőke vagy vörös (de ha sejhajig érő fekete, jelentkezz!).Már megbocs, kérdeztél párat, válaszoltak neked olyanok, akik 5-10 éve "notibuzik". Én csak egy gyártó laptopjait szedtem már szét, és típusszámban közel álló darabok esetén sem volt nemhogy a ház, a felfogatás, de még a billentyűzet, TFT-panel csatlakozója sem egyforma.
Más magyarázatot is hallhattál: egy adott kasztnit úgy terveznek, hogy az adott alkatrészek elférjenek benne, az adott alkatrészek hőjét el tudja vezetni. Ebbe fizikailag nem fér el nagyobb méretű cucc, illetve problémás lesz a hőelvezetés, amitől károsodhat az egész laptop.
Vannak rendelésre összeállítható laptopok, de ott sem az összes alkatrészt válogathatod meg. Egy adott alaplap (chipset) esetén a csatlakozók kiosztása még állandó, sőt, még a hőelvezetést is lehet úgy tervezni, hogy pl. nagyobb videokártyát tegyél bele. Másik alaplap setén (eltérő alak!!! könyörgök, szedj már szét egy notit, utána beszélj... nem olyan nehéz dolog, max összerakni) már a belső elrendezés is más, ha eleve integrált videóra tervezték, nem lesz benne hely, hűtés dedikáltra.
Mod: offenzív leszek, sajnálom. Ha azt írod, biztosan szőke nőnek nézünk, aki jó ideje nem dugott, akkor valószínűleg a félelmeidet vetíted ide. Engem egyik sem zavar, de eddig csak tizenéves srácokra volt itt jellemző ez a stílus.
Sipi
-
Sipi
addikt
Kb. az összes hozzászólásod felesleges. Eddig négyféle akadt:
- az MSI az überász, vegyél inkább azt! ("szakmai jótanács" másoknak)
- melyik a jobb vétel, MSI vagy Lenovo? (naponta feltett kérdésed - csak azt nem értem, ha az MSI az überász, miért nem azt veszed?)
- jujj, ilyet ide ne linkelj, mert itt utálják az MSI-t ("szakmai jótanács 2" másoknak)
- amiben d900t-t fikázod, teljes mellszélességű személyeskedéssel.Ebből szerinted melyik NEM felesleges?
d900t eladói és szervíztapasztalatából melyik NEM szakmai?Mod: pedig óvoáskodsz. Az idézett hozzászólás előtt te már túl voltál pár beszóláson, leszóláson, szakmainak szánt félsoron. Ezek után nem meglepő, hogy kiosztott. (Ráadásul alapból kissé érdes a stílusa.)
Sipi
-
Sipi
addikt
válasz
cornail #7927 üzenetére
Saját tapasztalat, illetve máshonnan összekapirgált: a ThinkPadek a leg Linux-barátabb laptopok. Jó tapasztalatok vannak még Dellekkel is, a Latitude-sorozatból. Viszont a ThinkPad-hez a ThinkWikin annyi infót találsz, hogy belezöldülsz. Ha van kedved játszani, meghálálja, ha nincs, akkor simán fájintosan fog működni.
Sipi
-
Sipi
addikt
válasz
HUNTER-mobil #6485 üzenetére
Mik ezek a dolgok? Erről a sorozatról a fórumokon nem sok szó esett, szerintem sokaknak érdekes lehet ebben az általános topikban olvasni, mik azok a minimális kézügyességgel javítható problémák, melyeket felesleges gariztatni. Ami egyébként is sok idő.
Sipi
-
Sipi
addikt
1. A 17-es az nem laptop. Nem hordozható, nagyon nehéz.
2. Ekkora méretben ha nincs rendes belső merevítés, szó szerint elhajlik a laptopnak látszó tárgy. MM-ben jártam már úgy ilyen csodával, hogy megemeltem, és olyat reccsent, hogy azt hittem, lelőnek a biztonsági őrök.
3. Egy laptopot a legtöbb, anatómiailag korrekt ember max. kézhossznyi távolságról néz. (A laptop eleje a billentyűzet, odáig nyúlsz, hogy gépelj.) Ez a legtöbb embernél egy méternél is kevesebb. Ilyen közelről egy 17-es kijelző iszonyat nagy.
4. Egy 17-es kijelzőhöz ilyen közelről mondjuk egy 1900x1400-as felbontás illik. (Különben nagyító nélkül számolhatod a pixeleket.) Ilyen vagy nincs, vagy iszonyat drága. Ráadásul a nagy pixelszám nagy fogyasztást is jelent.
5. Nagy felbontást a notik nem annyira gyors videokártyája úgysem bír rendes fps-sel meghajtani. Ha meg lentebb veszed a felbontást a játékban, a tft panel tulajdonsága miatt undorító, "szöszös" lesz a kép minősége.Hozzáteszem: mindez csak szerintem. Nincs, nem volt és nem is lesz 17-es kézközelben használható TFT-panelem.
Mások szemszögéből nézve van azért előnye is:
1. Minden haver előtt villogni lehet vele.
2. Dicsekedhetek a haverok előtt, nekem mekkora.
3. A lányoknak is mondhatom, hogy "és ez még csak az, ami kívülről látszik!"Sipi
-
Sipi
addikt
Elnézést, kedves R2-D2, de sajna, mink kissé húgyagyú humanoidok vagyunk, ezért nem sokat mondanak olyan számok, hogy aszongya, GB833EA.
Vagy úgy gondoltad, hogy copy, amit írtál, paste gugliba, kikeressük, vadászunk a pontos leírásra? Mert így érthető, és elnézést, hogy eddig senki nem volt hajlandó rá. Lusta dögök vagyunk.Homály emlékeim alapján d900t finoman célogaztott rá, hogy egy laptop pici kijelzőjén a FIFA nem az igazi... Ha látni akarod a labdát és a játékosok többségét, akkor a labda igen picur lesz, pár pixel, Ez pedig marha jól követhető egy laptop apró kijelzőjén. Erre próbált utalni anno.
Mint írtad, a FIFA-nak kvázi semmi rendszerigénye nincs. Így látatlanban, a GB833EA kódszó alapján elmondható, hogy jól fog a gépen futni, bár látni az égvilágon semmit nem fog a labdából.
Sipi
-
Sipi
addikt
Kezdő, amatőr noti-szétszerelőként, főleg, ha - mint egyes helyeken szokás
- video is van róla, nem nagy cucc atomjaira szedni és összerakni a notit.
Azt viszont látatlanban nem hiszem, hogy egy Albacomp és egy ThinkPad kb. egyforma, és a szerelése is hasonló. Persze, meggyőzhető vagyok, ha küldesz egy T60-at és egy Albacompot, hogy teszteljem...Sipi
-
Sipi
addikt
Ééééértsed mán az iróniát!
Egyébként tudom, hogyan készül. Tudom, hogy 3 ember van, az egyiket ismerem is (Lian Xiu-Hang a neve, ha tudni akarod). Több helyen készítik elő, éa harmadik hely pedig Kínában van, ahol gyúrják a titkos recept szerint.
Egyébként hóttmagyar.
Sipi
-
Sipi
addikt
Akkor hajrá.
(Bár nemrég volt olyan apró bibim, hogy a Dell szerverekbe vinyó kellett. A magyar Dellnél és a magyar szakzsargonban a szervergép külső oldalába illeszthető vinyó "front bay". A cseh Dellnél azonban ez egy belső, másfajta csatlakozójú típust jelöl. Ha véletlenül nem kell összevesznem egy cseh technikussal, sosem derül ki, hogy totál mást rendelek, mint kellene...)
Ez persze nem releváns. Véleményem szerint is Dell típusú cuccokat, amíg (a sosem megérkező) Dell világgarancia itt fel nem üti a fejét, nem szabad itthoni cégektől rendelni. EU-n belüli, hivatalos Delltől kell venni, azzal nincs gond. Magyarországon persze sosem fogják szervizelni, de mint amol is írta, nem gond. Magyar szervizeknél előírás, hogy minél kisebb legyen a raktárkészlet. Ergo, az ír Dell-központtól rendelnek, ami ezután legyártatja az alkatrészt. Alaphangon is 3-4 hét.
A kinti Delleknek legalább ménkű nagy lerakatuk van, így előfordulhat, hogy éppen van raktáron az, ami kell. (Bár a Dell pont attól is ilyen olcsó, hogy nem raktároz, ami kell, gyártatja.)
Sipi
-
Sipi
addikt
De, éppen erre céloztam. A cseh Dellel jók a tapasztalataim. S ami meglepő: a Next Business Day garancia náluk azt jelenti, hogy Brnoban autóba vágja magát egy cseh fickó hajnalban, lebumlizik Pestre, ideér deéllőtt és alkot. Kicsit ugyan töri az angolt...
Csak tudod, az átlagembernek nem kézenfekvő angolul nem túl jól beszélő, idegen országban venni. (Az áfa és egyéb vonzatait sem ismerem, de tudtommal még mindig olcsóbb, mint itthon. De azt nem tudom, mennyi szarakodás ez a papírokkal.)
Mod: Polip, én semmi reményt nem fűzök hozzá, mivel már régóta hallom ezt a neverending storyt.
Sipi
-
Sipi
addikt
Ezt a "kiterjeszti a Dell a garanciát" régóta hallom már, jó lenne látni is.
Ha pedig jól értelmezem, egy kalap szart ér az egész. Ha disztribútortól vásárolsz, nem érvényes a rendes Dell garancia, direktben a Delltől pedig nem tudsz Magyarországon venni. (Max. neten rendelve.)
Sipi
-
Sipi
addikt
Már hogyne lenne lényeg? Rendes Dell garanciával, rendes, Delltől vásárolt, de nem magyarországi cuccal úgy elhajtanak itthon csalánt pisilni, hogy ihajj.
Mod: és ez azt is jelenti, hogy X magyarországi disztribútortól véve, Y-nál nem tudod érvényesíteni a garanciát. Budapestiként ez nem gond, csak minden más helyen...
Sipi
-
Sipi
addikt
Ja, értem.
De úgy tudom, Dellnél nem létezik 3 éven túli garancia Magyarországon. A rendes +2 év Dell garancia csak odaát (kvázi bárhol máshol) érvényes. A magyarországi forgalmazók egyes esetekben vállalnak plusz két évet, de ez nem Dell garancia, nem teljes értékű.Természetesen az EU miatt nyugodtan veheted a gépet a cseh Dellnél, a érvényesítheted ott a garanciát. Ami meglepő: NBD-t ugyanúgy kapsz náluk, és az tényleg NBD. De nem tudom, hogy magánszemély, laptopra kaphat-e hasonlót.
Sipi
-
Sipi
addikt
Nem mindegy, megvan-e a gép? Ha garival adod el, jóval többet ér, ergo nem bukod az összeget. Ha pedig nem adod el a 3 év garancia alatt, és nem is romlik el, lényegében elenyésző összegért kaptál biztonságot.
Mod: szerintem fordítva nézed. Elvileg a vételnél kellene garival venned, de lehetőséged van olcsóbban, anélkül venni. És még van x napod, hogy mégis vegyél rá pluszban. Főleg Magyarországon, ahol az 1 év garancián túl ritka holló, ha mást találsz.
Sipi
-
Sipi
addikt
Ha már így elmentünk ebbe az irányba, kis adalék. Jól jöhet a "húdevazze szar fos gagyi kínai" embereknek.
Üdültem Horvátországban, Kicsi magyar, keresni szuvenyír. Találtam sok-sok szép. Mindegyik alján ott volt, hogy Made in China.
Azon is, amelyik valamely horvát hírességet ábrázolt. A "Welcome to Hrvtska!" feliratúak is. Mind.A tengeri csillagom és a szivacsom alján nincs ilyen. Mentésgükre: nincs alja, echte original tengeri cuccok. Lehet, hogy a Kínai-tengerből vannak, de nem nyomtatták rá.
Minden Kínában készül. Talán már a Pick-szalámi is, csak kínosan titkolják.
Mod: Hanee, és a játékboltos cucc adatlapján megnézted, hol készült eredetileg?
Mod2: egyébként meg nem mindegy? Nem ismerjük a sötét oldal hatalmát. Van, aki nem tér át. Van, akiben viaskodik a jó és a gyűlölet. De az uralkodó vár minket, hogy megmutassa az erő igazi mivoltát.
Sipi
-
Sipi
addikt
válasz
kerjani #6206 üzenetére
SZERINTEM érdemes, mindig, mindenhol. Laptopban gari nélkül a dolgok 90%-a egy új laptop árát jelenti. (Mivel alaplap vagy kijelző-csere a legkisebb hiba is.) Az árát sokallhatod, de ez csak kb. egy új vinyó ára...
Ezek szerint nem vetted a lényeget. A Lenovo-szerviz _jelenleg_, a megnövekedett forgalom miatt, lassú. DE VAN! Ha kivárod az 1-2 hetet, mire a géped sorra kerül, utána alaposan tesztelik, rendelik az új alkatrészt és cserélik.
A hangsúly azon van, hogy cserélik. Nem szarakodnak, nyomnak a képedbe mondvacsinált, visszataszító indokokat, hanem cserélik.Egyébként azt csinálsz, amit akarsz, sem Lenovo-m, sem garis laptopom nincs.
Csak egy idős jedi-lovag sirámait hallgattad, aki éppen az Endoron lavíroz, a susnyás közepén.Sipi
-
Sipi
addikt
válasz
kerjani #6201 üzenetére
Uhh, meglehet, bevallom, nem jegyeztem fel ennyire az itt leírt típusokat.
Ennyi idő alatt nem biztos, hogy kiderülnek a gondok, de - mint írtam - a szerviz lassan ugyan, de biztosan cserél, ha gond van. Egyébként ThinkPad-"rajongóként" egész pofásnak tartom a Lenovo-k külsejét, azzal nincs semmi gond.Sipi
-
Sipi
addikt
Tudom én, de:
1. a kínai 1% is többszöröse Magyarország éves GDPjének, illetve lakosságának.
2. Nem szégyen nem tudni valamit, de baromságokat szajkózni, az igen.
Ha már globalizálódunk, ráadásul ebben a topikban vagyunk, túl kellene lépni a MIÉP/Lelkiismeret88 "látószögén".Sipi
-
Sipi
addikt
Ugye, ezt véletlenül nyomtad nekem válaszul? Ugyanis éppen ezt írtam én is...
Hülyét kapok, ha valaki a szokásos "kínai = hóttgagyi" sztereotípiával jön. Illene észrevenni, hogy ez akkor élt, amikor még NDK-ba mentünk, és a Wartburg tetején cipeltük haza a görényládát.Kicsit színesebb a világ ennél a kétségkívül egyszerű szemléletnél. Persze, akinek ez a kényelmesebb...
Sipi
-
Sipi
addikt
Ne kérlelj.
Valami rémlik, hogy tényleg ezt írtad, de olyan messzire én nem bírok visszaemlékezni.
Összefoglalóul azonban jó volt ez a hsz-váltás. Akinek a gyöngyös-terrakotta dizájnelemek jönnek be, úgyis mindegy, ki mit mond, lehet az menő boltos vagy ferdeszemű dzsunka-kisiparos, a többiek pedig tudhajtják, hogy az Acerről - reklám ide vagy oda - semmit nem lehet még tudni (csak a lehangoló előzményeket), a Lenovo pedig küzd és bízva bízik, kintileg OK, bentileg még nem, bár a szerviz OK.
Egyébként csak kvázi-személyes tapasztalatot írtam le. Egy ideje érlelődik bennem, hiszen hosszasan visszhangzik idebent a Lenovo-tulajok kérdése: és ezzel mi a tapasztalat? Mi értelme lenne elhallgatni? Íme, lássátok feleim, szümtükkel. Kutya jó külső és homu vogymuk.
Sipi
-
Sipi
addikt
Imádok ilyeneket olvasni...
Jó, akkor nézzük. Kínában él összesen... khm... kibaszott kurva sok ember.
Kínában van... khm... rohadtmocskosul sok gyár.
Kínában gyártat... khm... a világ 99,9%-a. Benne a legmenőbb márkákkal.És akkor a kltői "leülhetsz, egyes!" kérdés: szerinted Kínában ma is kizáírólag dzsunkákon, gázlángon forrasztják az alaplapokat?
Szerinted nem fordulhat elő véletlenül, hogy abban az iszonyat nagy országban itt-ott, elvétve, eldugva, szégyellve, mégis található olyan hipermodern gyár, amelynek éves bevétele mellett Magyarország GDP-je kerekítési hibának tűnik?Tudod, még itthon is működik ez. Ha adok neked 100 forintot, hogy csinájjá má bazmeg, he, kuuurva jó hifit nekem, akkor kimész a kínai piacra és veszel lcázott Sokolt.
Ha adok egymilliót, akkor meg elkészíti valamelyik modern gyár.Az alkatrész-minőség meg hát persze, hogy szerencse kérdése, elvégre a multik imádnak lottószerűen gépet vásárolni, és a beszerzett 5000 darab laptopból legalább 2500-at a "nem nyert" kategóriába sorolni. Pont ezért hajlandók többszörös árat fizetni egy olcsó gagyihoz képest. Mert az izgalom megér minden pénzt...
Sipi
-
Sipi
addikt
Szerintem pedig pont, hogy erről szól ez a topik. Tapasztalatokat ütköztetünk.
A Lenovo-Acer témában: a kiforrottabbal azért vitába lehet szállni.
Hiszen a Lenovo ezen típusai nem régóta vannak piacon, míg az Acer már régóta nyomul a hasonszőrű megoldások piacán. (Jujj, de finom fogalmazás.
)
A minőséggel már lehet vitázni. Tekintve, hogy a Lenovo laptopok teljes külső váza, belső merevítése, hőelvezetése (vagyis a mechanikai részek) átvették a régi IBM megoldásait, le merem fogadni, hogy jobbak az Acer bármilyen megoldásánál.
A belsőről pedig felvetettem pár problémát. Pár hónapja még mindenki - Te is - annyit tudott írni, hogy várjuk ki, túl új még, nincs tapasztalat.Most már vannak tapasztalatok. Mint várható volt, nem hozzák az IBM minőséget, legalábbis a régebbi típusok betegségekkel küzdenek.
Ugyanakkor nem hallgattuk el azt sem, hogy az agyonterhelt szerviznél - bár hetekig kell várni - mindenképpen javítva lesz a gép, a problémák ismertek és ingyen javíthatók.
Márpedig ez alapján R=1 user akár el is döntheti, mi kell neki. Sőt, a régebbi "és milyen tapasztalatok vannak a Lenovo-val?" kérdésre is választ lehet már adni.Sipi
-
Sipi
addikt
Én nem vagyok szakszerviz, semmilyen szerviz. Csak azt írtam, ami magánemberként tapasztalat, illetve a központi szerviz tapasztalata. Egy TP-tulajt nem tudsz ezekkel megvigasztalni, tekintvem, hogy borsos árat fizetett a gépéért. És most, sajna, le van szarva mindez, ha előtte 20 Lenovo áll, akkor ki kell várnia. Mindegy, hogy fizetett plusz százezreket a minőségért és szervizért, a dömpingben érkező olcsóbb Lenovok miatt sokat kell várnia, míg bevizsgálásra kerül. Onnantól viszont a régi IBM-színvonal érvényesül, max egy nap teljes tesztelés után 3-4 nap, míg a legdurvább alkatrész megjön és beszerelik.
Valószínűleg Te is olvasod a Lenovo topikot: egyre több embernek van USB-gondja, illetve volt még vagy két hiba, ami sűrűn előfordult. Mindkettő alaplap-cserével orvosolható. Ezek szerintem típushibák, ha már itt is sűrűn előfordulnak. Gondolom, Pesten több Lenovo fogy, általános statisztikát nem tudok levonni, de úgy néz ki, egyes sorozatok (jellemzően N-széria) még gyermekbetegséggel küzdenek.
Mellesleg én is TP-rajongó, már akkor is az voltam, amikor TP-t csak messziről olvastam...
Azt ugye te is tudod, hogy a lenovo nem jött vissza egy sem, viszont thinkpad volt/van nálunk tonnaszámra, leginkább a T4x széria... így, ebben a formában semmit nem jelent, értelmetlen? Már bocs... Akkor nyer értelmet, ha elmondod, mennyit adtatok el ebből és abból, illetve a környéken kb. miből mennyi fogy. De akkor megragadom az alkalmat, és megkérdem: mit a tipikus T4x hibák? Mennyi idő múlva jön elő?
Mod: vicces, hogy ezt írod.
Szerintem az alaplap is kínai - bár ennek az égvilágon semmi jelentősége. Kínában gyártanak mindent, szerintem a NASA cuccait is.
De kb. erre céloztam: hogy a hibák jó részét csak alaplap-cserével lehet orvosolni.
Sipi
-
Sipi
addikt
Kiforrottság ide vagy oda, mióta Lenovo gépeket is lehet kapni, az IBM szerviz agyon van terhelve. És nem régi IBM gépekkel, hanem raklapszámra áll náluk a javításra (leginkább alaplap-cserére) váró Lenovo xxx. A burkolat tényleg jó, meg minden mechanikai cucc, csak mintha a benne lévő dolgokkal lennének problémák.
Sipi
-
Sipi
addikt
Mindenki elégedett a gépével, miután jó pénzért megvette.
Nem kell ilyet írnod. Tudom, mikor van igazam
- de jelen esetben ennek nincs értelme. Százalékokról beszélünk. A radioaktív radon-gáz 3%-a bomlik el 1 óra alatt. Elbomlik-e egy kiszemelt gázrészecske? Nincs értelme. A halmazon van értelmezve a reláció, nem az egyes elemeken. (Bocs, direkt példa a bölcsész-agy felrázására.)
Egyébként a régi, 5 éves Acerek még manapság is bírják...Nagyon off. A laptop-tesztekkel csak csínján. Én is szoktam olvasni egyes oldalak "tesztjeit". Mivel jópáran péhán is tagok, nem akarom vérig sérteni őket, ezért csak finoman: a hároméves rothadt lószart is képesek finoman egekbe dicsérni. Még nem láttam olyan tesztet, ahol kimondták volna: ez az izé laptopnak alkamatlan tárgy. Valami jót mindig találtak benne (ha mást nem, a légy fényben villódzó cégjelvényt a tetején). Sajna, a legtöbb oldal tesztjeit vagy maga a gyártó/forgalmazó rendeli meg, vagy őstulok az írója.
Sipi
-
Sipi
addikt
1. Én sem hiszek, csak ha én hamisítom. (Egyébként ezek itteni szervizesek "statisztikái", nem hamisított cégeredmények.)
2. Emberek véleményének, tapasztalatának hiszek.
3. Plusz a saját szememnek, kezemnek.Ez a "miért használja sok ember"-megközelítés hülyeség. Mekdonáldzos kaját is rengetegen esznek, pedig szar. (Ismered a szart és a legyeket?) Tessék szépen megtanulni, hogy az emberek alapvetően ostobák és lusták. Azt vesznek, amit a reklám eléjük vág. (Itt kérek elnézést minden Acer és FuSi-tulajdonostól, nem rájuk vonatkozott, hanem úgy általában a mai agymosott, reklámzabáló társadalomról.)
A magyar ember egyébként is unikum. Egyetlen tényező fontos: az ára. Díszpéldányok esetén még egy: amellett, hogy ingyé legyen, a legnagyobb számok legyenek ráírva. Teljesen hidegen hagyja, hogy (hasraüt) 100.000 forint egy 17-es TFT kijelző, 20.000 egy Core2Duo proci, a laptop meg 80.000 forintba kerül. Ordít, hogy átverés, de olcsó és nagy, tehát csak jó vétel lehet.
A többi pedig pszichológia: ha megvettem úgy, hogy sajt véleményem szerint überfasza vételt csináltam, pénzt adtam érte, elég magas IQ kell hozzá, hogy másoknak is bevalljam: hát, át lettem baszva, egy halom ócskavasat sikerült szereznem.Senki nem állítja (én sem), hogy egy Acer tuti bukás. Csak - mint mondtam - statisztika: nagyobb a valószínűsége. A szervize rosszabb. (Személyes véleményem alapján pedig legtöbb modelljét undorító megfogni is. Hátzsírgyűrűzésem van a használt szappantartó-morzsalékból újrahasznosított, fröccsöntött, űrhajó-gagyira fújt műanyagtól.)
100%-ot sehol nem írtam. Egyébként pedig csak véleményeket olvashattál, azt veszel, amit akarsz.
Előbb vagy utóbb: vannak márkák, ahol az utóbb az iszonyat sok év... Utalnék a nálam tartózkodó T23-ra... 2002-es példány (legalábbis egy része, van 2000-es darabja is), de kb. úgy néz ki, mintha vadonatúj lenne.Ja, és elnézést a nyomdafestéket ütő szavakért. (Mert mintha Hölgy lennél.) Engem nem zavar, legközelebb dudálok, ha csúnya jön.
Sipi
-
Sipi
addikt
Az a FuSi. Az Acer inkább csak 30%.
Statisztika, kérem alássan, statisztika... Ha már nem játékra "teccik venni", hanem felhasználásra, akkor miért ne legyen megbízható? Még fél üveg bor, és fel merem ajánlani töréstesztre a húdeidős ThinkPad T23-as laptopomat, egy vadiúj Acer-csoda ellen.Ha adott X és Y, mindkettő hozza azt a minimumot, ami a munkához kell, de az egyik többek szerint jobban összerakott, kevésbé hibásodik, akkor...?
Sipi
-
Sipi
addikt
válasz
LordVader80 #4822 üzenetére
Méretben asztali noti.
Ezt hogy érted? Asztalra lehessen tenni? 90x50x30cm-es legyen, mint a Chieftec házam? Vagy 25 kiló?
Sipi
-
Sipi
addikt
válasz
kekegsm #4590 üzenetére
Jenelét van, Dell nincs. A környező országokban a Dell is ott van, Dell Czech, stb. Nálunk csak partnerek.
Mod: azért csinálnak, mert megveszik. Az emberek 99%-a bármit megvesz, ha jó marketinggel elé rakod. Akkor meg miért ne csinálnának? Ne abból indulj ki, hogy ha valamit sokan vesznek, az jó.
Sipi
-
Sipi
addikt
válasz
#16820480 #3981 üzenetére
Öt.
Plusz egy. Kiadták a lezáró részt (End of Ages), illetve van egy megbukott, 3D-s, valamiféle online barangolós rész Uru néven, amihez két kiegészítő készült még.
Elég nehéz azt mondani rá, hogy ''ilyesmit'', mert önálló stílust teremtett, aminek majdnem csak ezek a képvieslői.Még vagy két játékot ismerek hasonló megvalósítással, játékmenettel.
Nekem is szokott szikrázni, sőt, a desktop gépeken is. Szerintem normális dolog.
Sipi -
Sipi
addikt
Neked is csípi a szemed?
Engem roppantul idegesít, hiszen akárhonnan nézem, hazugság, átverés.
Ráadásul többször előfordult, hogy xy jelezte az üzletnek, hogy a weboldalukon, khm, téves információ található. Vagy leszarják, vagy leugatnak. Illetve engem egyszer ThinkPad-buzi fannak neveztek, hiszen nem tökmindegy, hogy IBM vagy Lenovo, Lenovo vagy ThinkPad?
Lehet, hogy elkezdem őket fogyvédelni...
Sipi -
Sipi
addikt
válasz
Declare #3424 üzenetére
Uhh, ennyire mikroszkopikusan én sem ismeren a lion akksikat.
Annyit tudok, hogy a lionnak rosszat tesz: magas hőmérséklet (15-20 celsius az ideális), a túlzott áramfelvétel, az alacsony belső cellafeszültség (ezt pl. túlerőltetéssel lehet elérni...), illetve maga a lemerülés-feltöltés. Ilyenkor káros kémiai folyamatok indulnak be, ezek egy része visszafordíthatatlan, más része spéci töltővel gyógyítható, de veszélyes. (Remélem, egyesek nem kezdenek bele, mert tűz- és robbanás-veszélyes.)
Két fogalom van: a merülés, illetve az, amikor az akksi veszít a tölthetőségéből. (Bocs, nem jutnak eszembe a szakszavak.) Úgy emlékszem, legtöbb helyen ''wear''-nek mondják az akksi aktuális állapotát, amennyi delejt tud tárolni. Ez mindig csökken, ha nem használod, akkor is. Nagy hőmérsékleten a leginkább, 45 fok körül egy év alatt majdnem a felér ecsökken a kapacitása. (Viva la játéknoti.) Erősen veszít az értékéből maximum töltöttség esetén is. Ezért szokták javasolni, hogy nem használt akksit hűtőben, 40%-os merültséggel kell tárolni. Ekkor 1 év alatt (emlékeim szerint) 80-90%-ra csökken csak.
A 70%-nál kezdd el tölteni azért jó, mert a legtöbb ember nem úgy használja, hogy cipeli, lemeríti, tölti. Ha csak rövid időre megy akksiról, felesleges 95%-nál rátölteni, mert a töltés pár százalékát egy-két nap alatt magától is elveszti, ergo szinte folyamatosan rá-rátölt egy kicsit.
A lemerül, újratöltöm rendes használat. Ha a fentiekre állítod be, de folyton hurcolod, úgysem kezdi el túl hamar tölteni, hiszen szinte egész nap akksiról megy.
Egyébként megoszlanak a vélemények, van, akinek ez az egész csak akksi-vodoo. De láttam már fél kapacitással rendelkező akksit, ami nem ment - valószínűleg túlerőltették, és az alacsony cellafesz miatt az elektronika ''tönkrevágta'' az akksit. Holott elméletileg még félig jó. Ugyanakkor az én 2000-ben gyártott akksim, amit gondos tulaj őrzött és védett, még mindig olyan 40 percnyi töltéssel rendelkezik, holott a számítások szerint már döglöttnek kellene lennie.
Véleményem szerint nem nagy dolog így beállítani az akksi töltési módját és használatát, téged csak kicsit korlátoz, de nyersz 1-2 év akksiidőt.
Sipi -
Sipi
addikt
válasz
Declare #3411 üzenetére
Egy normális töltőáramkör nem csak azt nézi, mennyi kapacitás van az akksiban, hanem az áramfelvételt és a cellák feszültségét is. Túl nagy áramfelvétel idő előtti tönkremenetelt jelent. (Elöregszik, kristályosodik az akksi belseje.) Ha túlterhelve használod, az akksi cellafaszültsége is csökkenhet, ez végzetes az akksira nézve. Van egy pont, ami alá menve többé nem használható. Ha ez történne, a töltőelektronika direkt szétveri az akksit, megszakítja a kivezetéseit. Egy túl alacsony feszültségre csökkent akksit ugyanis veszélyes tölteni, spéci töltő kell hozzá. (Ilyenkor is kvázi visszafordíthatatlan kémiai folyamatok indulnak be.) Egy adott fesz alatt pedig spéci töltéssel sem álltítható helyre az akksi, valószínűleg elég vagy felrobban, ha próbálod.
A villanykörte űramfelvétele valószínűleg nagyobb, mint a notié. Ha 13-15 W-ot veszel a notira, és 60W-ott a körtére, ezzel túlterheled az akksit. Az áramkör mindenképpen lekapcsolja egy adott merültség alatt, de mivel túlterheled, túl nagy áramot veszel ki belőle, jelentősen amortizálod szegényt.
Sipi -
Sipi
addikt
Nem írt ellentmondást, csak tudja, mit írt. Egy dolog hagyni lemerülni (akár nullára), és más dolog kisütni.
A mai lítiumos akksikat nem érdemes kisütni és maxra tölteni. Akkor érzik jól magukat, ha valamennyire lemeríted (pl. 70%), majd innen töltöd fel. A ''lemerült 98 százalékra, majd maxra töltöm'' módszer nem javallott.
Ugyanakkor olyan harminc naponta érdemes lemeríteni (nem kisütni, az visszafordíthatatlan folyamatokat jelent az akksiban!), majd visszatölteni. Nem az akksi, hanem a töltőáramkör miatt, hogy tudja, az akksi mennyit vesztett a kapacitásából, és újrakalibrálja magát.
Sipi -
Sipi
addikt
Megfogadtam az első tizenvalahány hozzászólásodnál, hogy nem írok. De nem bírtam.
1. A segítő szándékú fórumozóknak nem félelmei voltak, hanem tényeket közöltek. Nem kötelező gondolkodni, el lehet hinni, hogy x vga-ra és y procira tervezett notebook x+1000MHz és y+1500Mhz esetén sem melegedik jobban. Csak éppen, khm...
2. Hidd el, a notid nagy ívben leszarja, mit gondolsz az asztali gépek alapján. Az első dolog, ami hamar meghal benne nagy hőmérséklet esetén: az akksi. Ezt nem veszed észre túl hamar, de az általad leírt kazánok olyan 40 fok fölöttre melegítik a házba zárt akksit, így pedig egy év alatt kb. a felére csökken az elérhető kapacitása.
3. Kérlek, ha írsz, mindenhova írd be vastagon, nagy betűvel, hogy ''szerintem'', ''nem néztem utána'', ''valószínűleg nem így van''. Te valami különleges fajt képviselsz notebook-felhasználás terén, mások tutira nem örülnének, ha megcsinálnák azokat, amiket te, és hopp, szénné ég a drága notijuk. Nem kell ám elhinned, amit itt hozzáértőbbek írnak, de ne hidd, hogy a tartósan magas hőmérséklet nem árt a noti alkatrészeinek. Nem csak prociból meg vga-ból áll a laptop, más is elromolhat rajta.
Sipi -
Sipi
addikt
Huhh...
Laptopot szerenék venni, de most elbizonytalanítottatok.
A következőket már a magam kevés eszével le tudtam szűrni a vitából:
- Az ASUS jó VGA-t és alaplapot gyárt, tehát a laptopjai is egészen jók.
- A HP szar digikamerákat gyárt (illetve szerel, hiszen sem az optikát, sem az elektronikát nem ő csinálja), ergo a laptopjai sem kiemelkedőek.
Én viszont a Sony-val szemezek. A Sony kiváló minőségű tévéket, monitorokat gyárt, ugyanakkor csapnivalóan szar ''hifiket''. Innentől fogva meg vagyok lőve: vajon a Vaio milyen?
Egyébként azon is fontolkodom, hogy anno volt egy Acer soros egerem, ha nem töröm el, ma is menne. Legyen inkább Acer noti? Mert a Sony hifi-cuccai azért elég izék...
Sipi
Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- AliExpress tapasztalatok
- Google Chrome
- Tőzsde és gazdaság
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Formula-1
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Milyen autót vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- 16" macbook pro m1pro.
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, RTX 4050, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- Hibátlan,garanciás ASUS TUF gamer laptop Full HD 144Hz/Core i5 11400H/RTX 3050/16GB DDR4/512GB SSD
- 27% Számlával! HP Gaming! 16.1" IPS 144Hz / 7640HS / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- AKCIÓ! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest