- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
diegho
nagyúr
A 75 és 144 Hz-es freesync monitorokat Windows desktop-on is lehet az emelt freesync frissítésen használni, vagy ez csak game alatt megy?
-
B@ldrick
aktív tag
Az Acer CB271HUbmidprx (UM.HB1EE.005) kávája igazi műanyag vagy pedig áll (kép beljebb kezdődik) mint ebben a videóban? Bármelyik esetben van emiatt bevilágítása? Akinek van ilyen monitora elégedett vele? Köszi.
▌iPhone 12 • Huawei P20 Pro • OnePlus 3 • HTC One ▌Voyager • Proxmox • OpenMediaVault ▌
-
félisten
válasz Franklin #79797 üzenetére
Igen, linkeltem/másoltam az előbb, de az angol nyelvű EMEA oldalon is ugyanez a helyzet.
Connectivity
1 x VGA
1 x HDMI (2.0)
1 x HDMI (1.4)
1 x Audio Line-out[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Szityak
tag
válasz Szityak #79768 üzenetére
Bocsi, rosszul tettem fel a kérdésem vagy nehéz kérdést tettem fel. Csak azért mert nem jött rá válasz.
Kérlek szóljatok, ha rosszul csináltam valamit és javítom mert kíváncsi lennék a válaszra.Üdv
Ryzen 7 5800x, ASUS ROG STRIX b550F Gaming, 2x16 gb G.SKILL, Sapphire 5700xt
-
félisten
válasz frankdelgado #79793 üzenetére
Ne má'. Egy 80k+ HUF-os monitoron csak 1 db digitális bemenet?
Ezt mégis hogy gondolták?
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
frankdelgado
őstag
válasz AxBattler #79792 üzenetére
Nem. Egy darab van csak, ami gondolom 1.4 és 2.0. Kicsit megtévesztő volt a dolog. Egyébként, a sivatagi boltban így szerepelt a leírásban.
"D-SUB, HDMI(1.4)/HDMI(2.0) és 1 hangkimenet." gondolom a "/" jel az akar lenni, hogy mindkét szabványt támogatja. De csak 1. db. HDMI bemenete van. Amikor élőben megnéztem, akkor ezzel nem foglalkoztam.
A gyári oldal ezek szerint megtévesztő.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ja. Ezért sem értem azokat, akik beírják, hogy "csákány, XYZ monitort rendeltem, holnapra ideér, szerintetek jól döntöttem?"...
(#79791) frankdelgado
Grats, szép lehet!De hogy lehet rajta csak 1db HDMI bemenet, amikor a gyári oldalon is 2db-ot írnak?Csatlakoztathatóság1 db VGA
1 db HDMI (2.0)
1 db HDMI (1.4)
1 db vonalszintű hangkimenetJa, hogy 2.0-ból van csak 1db... így már értem.
[ Szerkesztve ]
-
frankdelgado
őstag
Hali!
Csak hátha segítek valakinek ezzel...
Tegnap jött meg a DELL S2718HN monitorom. első benyomások.
Kezdem a negatívumokkal:
- tükröződő felület. Aki nem szereti, ne vegye. nekem pont rossz helyen van a monitor ilyen szempontbol, tehát rendezgetnem kellett, hogy kényelmes legyen. Macerásabb.
- csak egy HDMI bemenet van, ami 2.0, mondjuk ez orvosolható egy switch-el, nehezíti a dolgot, hogy abbol is 2.0 kell, de Ebay megoldja.
- fényes műanyag a hátulja, könnyen ott maradnak az ujjnyomatok (már aki ezzel ölelkezve akar aludni, annak fontos lehet)és ennyi.
Pozitívumok (így elsőre)
-egyben van a cucc, masszív talp, jó ránézni
- a menü egyszerű, átlátható, a gombok nyomkodása nem kínszenvedés, mint a korábbi LG érintősnél volt.
-gyönyörű a képe, majd kiveri az ember szemét.
- ez a kamu, szoftveres hdr is rátesz egy lapáttal, akármilyen is, de HDR-es játékoknál élettelibbek a színek. Nem toltam még fullos 4k HDR tv-n tehát nekem ez is előrelépés.
- A boxnak rögtön felajánlotta a 4K felbontást, néztem is, hogy ez most minek van, az XBOX S felskálázza 4K-ra, a Monitor meg visszaskálázza 1080-ra? ezt nem is igazán értettem, de adtam neki lehetőséget bizonyítani
- a 27 col tényleg nem gond, ha 20 centiről néztem, akkor láttam pixelesedést, sztem jó az a full hd 27 col-ban.Nagyjábol ennyi így elsőre. Ilyen IPS Glow, meg milyen a feketéje dolgokba igazábol nem mentem bele, csak amit józan paraszti érzékszervekkel néz az ember, azokat vizsgálgattam.
-
plck
tag
Sziasztok.
Tudnatok ajanlani monitort olyan 70 k korul? Elsosorban jatekra kellene. Meretben vacilalok hogy 24 vagy 27 col lenne a jobb.
-
Brekk
addikt
válasz Cingáriusz #79771 üzenetére
Csak hogy fájdítsam a szíved, most mértem meg egy CG2730-at. Olyan polarizátor van előtte, hogy tettettem a hajam. Hibátlan fekete mindig mindenhonnan. Fejlődik a technika, és úgy tűnik, és az EIZO nem akar lemaradni... Flagship...
[ Szerkesztve ]
http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
Brekk
addikt
-
félisten
Tapasztalat, hogy remek monitor, de nem állítható a talp, viszont szerviz menűből remekül kalibrálható, és nagyon szép.
Akkor tényleg megérheti az árát, köszi a véleményt!szedje össze mi az a tudás ami kell
Na igen, minden kinek ezzel kell kezdenie...[ Szerkesztve ]
-
Brekk
addikt
válasz AxBattler #79782 üzenetére
Itt az egyik fórumos srác vitte ezt a monitort (MX259H). Meg is nyúztem rendesen, főleg, hogy kért rá mindent... Tapasztalat, hogy remek monitor, de nem állítható a talp, viszont szerviz menűből remekül kalibrálható, és nagyon szép. Persze ebben a Delles kérdéskörben nem gondolom, hogy elő kéne kerülnie ennek a típusnak, mert ilyen erővel ajánlhatnék Benq monitort is ami szintén remek választás lehet, de ez csak egy további mellékág, és nincs igazi érv a választása mellett.
Magyarul ebben a kategóriában annyi a versenyző, hogy szinte megszámlálhatatlan. Nincs igazán jobb választás csak "vergődés".
Én mindenkinek azt tanácsolom:
1.szedje össze mi az a tudás ami kell: csatlakozók, állíthatóság, pl talp. Ha ezek megvannak akkor keressük meg a lehetséges versenyzőket, és utána:
2. az esztétikum döntsön.
És ez utóbbi nagyon fontos. MErt van aki a "tank" designt szereti, van aki a "légiest".
Persze itt feltételezem, hogy a kiválasztott monitorok képminőségben megegyeznek.http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
Dr_Senkihazi
aktív tag
üdv
itt is megkérdezem,hátha a 1080-as topikban nem lesz megoldás...
3dmark valami g-sync-röl beszél nekem,hogy befolyásolja az fps-em,de nincs is a monitoromban ilyen.( LG 27MP59G-P )
azt hiszem freesync van a monitorban,de legjobb tudomásom szerint ki van kapcsolva.
ezért összpontszámot se hajlando adni.
ez mitöl lehet?...i need a [̲̅$̲̅(̲̅1)̲̅$̲̅] ____http://steamcommunity.com/id/drsenkihazi...WoT/Uplay:Dr_Senkihazi origin:x_Dr_Senkihazi_x https://www.twitch.tv/dr_senkihazi
-
Brekk
addikt
Senkivel sem szúrunk ki, főleg olyannal nem, aki szól előre, hogy nem 100% a döntése. Ez az egész lényege, hogy egyrészt meg tudodnézni nálunk, de ha otthon jössz rá, hogy nem erre gondoltál ott a 14 nap elállás. Még céges számla esetén is (ha előre egyeztettünk) hajlandóak vagyunk az elállást érévnyesíteni, ami ebben az esetben már inkább jófejség tőlünk.
Tehát végül reményeink szerint mindenki azzal a megjelenítővel legyen boldog amire szüksége van.
Ha a PB248Q-t kéne szembe állítaniom az U2417H val akkor baromi könnyű a döntés. Az ASUS sokkal komolyabb monitor mint a Dell, de átlag felhasználásra soha nem fog kijönni a plusz tudása, ellenben sokkal szebb a Dell megjelenésre.
És ilyenkor azt szoktam mondani, ha jó és szép kell akkor dell. Itt már érdemesebb az olcsóbb U2414-et is számba venni, ami csak egy kicsi alsó kávával több mint az U2417, de sokkal olcsóbb.
P2417h egy igazi iparos munka, mindent hoz amit kell. Jó ár, jó tudás, közepes kinézet. De van kint belőle.[ Szerkesztve ]
http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
félisten
Továbbra is a Dell P2417H az ajánlott a kategóriájában?
Attól függ, mire kell?Megéri-e többet áldozni egy U2417H Infinity Edge-re vagy egy ASUS PB248Q-ra?
Lehet, hogy inkább megérné kalibrálást kérned a P2417H-ra... vagy egy P2717H-ra.Én egyébként az Asus MX259H-ra lennék kíváncsi, hogyan viszonyul ezekhez a DELL-ekhez, vagy a szokásos LG-khez?
[ Szerkesztve ]
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Az Oazisos fiúkat kérdezném, hogy mekkora gondot okoz az, ha valaki nem vesz át egy rendelt ( raktárkészleten lévő ) monitort?
Nem szándékoznék ilyet tenni, de elég összetett lesz a monitor cserém. Pénteken elvinném a jelenlegi megjelenítőmet az új tulajnak és ha tényleg megveszi - átveszi akkor mennék is az újért.
De ugye mindig vannak az embernek fenntartásai az üzlettel kapcsolatban, azért bizakodom, hogy nem lesz ilyen gond és létre jön a biznisz.
Csak hogy on is legyek:
Továbbra is a Dell P2417H az ajánlott a kategóriájában? Megéri-e többet áldozni egy U2417H Infinity Edge-re vagy egy ASUS PB248Q-ra?
-
diegho
nagyúr
válasz Dr_Senkihazi #79778 üzenetére
A mostani monitorom is LG, ennek is nyihogtak a talpáról, de szerintem ha törném mellette a betont légkalapáccsal se mozogna be, akkor ezek szerint megint a sok okoskodó...
-
Dr_Senkihazi
aktív tag
-
diegho
nagyúr
23-24" 75Hz freesync-es monitorok közül van olyan, ami falra szerelhető? Az LG24MP59G-t néztem ki alapvetően, de azt írják, hogy szar a talpa és nem is lehet falra szerelni.
-
Dr_Senkihazi
aktív tag
válasz Ochocinco46 #79774 üzenetére
köszönöm a leirást
nekem is megjött tegnap reggel,egy 29um58 -at váltott,csak 16:9-re vágytam inkább mégis de mindenképp ips kellett mert nagyon megtetszett,ezért helyette 27MP59G-P .
engem inkább az érdekelt hogy mennyire pixeles a 27" fhd...a pixelsűrűséget most szokom,de színben valahogy kicsit fakónak tűnik a um58 után....i need a [̲̅$̲̅(̲̅1)̲̅$̲̅] ____http://steamcommunity.com/id/drsenkihazi...WoT/Uplay:Dr_Senkihazi origin:x_Dr_Senkihazi_x https://www.twitch.tv/dr_senkihazi
-
Aby_2014
aktív tag
Sziasztok!
Részben tartozik a fórum témájához a kérdésem, ezért előre is elnézést
Monitor vásárlás előtt vagyok, a kiszemelt áldozat már megvan egy LG 23MP68VQ-P tárgyában.
A kérdésem, hogy meghajtásához milyen HDMI kábelt javasoltok elég a legolcsóbb valueline minőségű is vagy ajánlott egy jobb kábel hozzá?
Mivel 10 méter kábelt kell, hogy vegyek ezért nem mindegy a minőség és az ár..
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
Ochocinco46
aktív tag
válasz Dr_Senkihazi #79710 üzenetére
Üdv!
3 hete használom a kisebb tesóját (a keresés miatt beírom) LG 24mp59g. Kételkedtem a vásárlás előtt, hogy annyira szembetűnő változás lenne-e a 75 Hz-re váltás, de minden forintot megért. OW és pubg-vel játszom leginkább és érezhetően sokkal folyamatosabb játékélményt kapok. A freesync is iszonyat jó dolog, főleg olyan játékokban ahol nincs meg a kívánt fps fixen. A panellel is megvagyok elégedve, egy hasonló kategóriás LG-t váltott, de abban nem volt fs és 75 hz. IPS glow az mindig lottó, a bal alsó sarkában azért nagyobb mint az előzőn volt, de egyáltalán nem zavaró.
Sok helyen lehet olvasni, hogy remeg az állványon a monitor egy porszemcse ráesésekor is, szerintem a korábbi LG megoldásokhoz képest sokkal jobb állványt kapott (persze asztalcsapkodós gamereknek nem ajánlott )
Én 45k-ért jutottam hozzá, ennyiért egy olyan monitor, amin filmezni is nyugodtan lehet, illetve a játékélményt és egy kicsit akár a tudást is növeli szerintem remek ajánlat.
HDMI kábelen használom, anno megkérdeztem én is, hogy van-e különbség, de nem érkezett válasz. Ezen is tudja a fs-t és a 75 hz-t, de ha egy szaki leírja, hogy ajánlottabb a DP akkor váltokui: a válasz ugyan neked ment az érdeklődésed miatt, de inkább egy villám beszámoló lett belőle akár másoknak is.
-
thomasvold
őstag
Sziasztok!
Egy DELL U2412M-ről váltanék nagyobbra, 32"-ban gondolkodom. 1/3 arányban film/játék/böngészés lenne, de a 34"-tól kicsit ódzkodom. Kicsit böngészgettem a topikot, többek közt említve van a BENQ BL3200PT és a PHILIPS BDM3270QP.
A keret kb. 140k lenne. A BENQ-nál olvastam függőleges sávosodást, akinek van ilyen monitor, meg tudná erősíteni, hogy ezt javították-e? Tudnátok még ajánlani hasonló kaliberű, ajánlott monitorokat a megadott árban?
Köszönöm szépen a válaszokat.
-
Brekk
addikt
Acer XR342 egész jó cucc. Kicsit túl a kereten, igaz adnak hozzá egy fejhallgatót.
De van még alternatíva, LG 34UC98 vagy 99, utóbbi sztem csak drágább, de ugyanaz, 34uc88C vagy P itt a thunderbolt a különbség amire még osx alatt se biztos h szükséged van.
Dell U3417W még ami jó cucc, mert ven benne digitális homogenitás kiegyenlítés.http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
őstag
Sziasztok!
4éves LG monitorom van, teljesen átlagos specifikációkkal: IPS, 60Hz, 27', FHD
Erről váltanék egy WQHD monitorral, bár ha marad FHD, az sem akadály.
Ami érdekelne, hogy válaszidőben mennyit javultak a VA panelek az utóbbi években? 4évvel ezelőtt egy Benq MVA paneles monitorom volt, ami válaszidőben nagyon gyenge volt, bőven látható utánhúzása volt minden esetben (videó, játék), viszont feketében rommá alázta az IPS-t.
Na, ezt a feketét szeretném visszakapni, de csak akkor ha válaszidőben is tudtak fejlődni annyit a VA panelek, hogy nincs már extrém utánhúzás gyorsabb tartalmak esetén.
Szívesen vennék újra Benq monitort is, ha tudtok valami jót ajánlani 100-120ezer Ft-ig bezárólag.[ Szerkesztve ]
-
Brekk
addikt
válasz Lazarus911 #79767 üzenetére
Én kipróbáltam egymás után a kettőt összehasonlítás miatt. Az AOC egyértelműen jobb feketével és kontraszttal rendelkezik, de talán hajszálnyival mintha lassabb lenne a panel. Ellenben egy collal nagyobb is.
LG szokásos IPS, kis bevilágítás kis glow, de játékra hibátlan. A beégést nem tapasztaltam soha, pedig elég sok volt a kezemben.http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
Szityak
tag
Sziasztok!
Látom itt nagyon sok hozzáértő van ezért fordulok hozzátok. Jelen pillanatban egy BenQ G2222HDL típusú monitorom van. Jó, nem jó nem tudom de szeretnék elsősorban nagyobbat. Egyszerű oka van, ehhez már közel kell hajoljak hogy lássam a betűket (programozás közben). Tudom, menjek orvoshoz és vegyek szemüveget (folyamatban). Ettől még szeretnék egy újabb nagyobb monitort.
Amiket néztem és nagyon tetszik külsőre azok Asus-ok.
24" => https://www.arukereso.hu/monitor-c3126/asus/vx24ah-p260046123/?sgst=1
25" => https://www.arukereso.hu/monitor-c3126/asus/mx259h-p264589922/?gclid=Cj0KEQjw-ezKBRCGwqyK0rHzmvkBEiQAu-_-LDW9nGzVaLK8TRIjs6wwS-C9Emx-C0dvQc4o8pjCqNIaAjdN8P8HAQ
Ebből az ezüst Asusból van 27"-ban is. Olvastam, hogy fullHDban nem kell 27". Bár írtátok, hogy kb 80-100 centiről nem lesz pixeles. Akkor tudnám szépen hátradőlve nézni és játszani rajta. Van sok Asus ebben a kategóriában, csak párat linkeltem be. Ez a vékony ezüst/króm tetszik.
Ettől függetlenül várom a véleményeket, mit néztem rosszul, mit nem vettem figyelembe és mi az ami olcsóbb és jobban megéri. Keret az olyan 70ig de jöhet azért nagyobb ajánlat is meghallgatom és majd asszony dönt
Tehát főleg programozásra lesz meg játékra. Filmezni tv-n filmezünk.
Köszi előre is a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5800x, ASUS ROG STRIX b550F Gaming, 2x16 gb G.SKILL, Sapphire 5700xt
-
Lazarus911
aktív tag
Üdv!
Panel kérdésem lenne. Ugye van az IPS ami elterjedt, és az LG-nek van megoldása gaming IPS monitora a LG 34UC79G-B - viszont hallottam olyan hibáról, hogy a panelbe beleég a megjelenített kép, amit fekete árnyalaton látni (ilyen megfigyelhető az lg g5 telómon is)
Alternatíva lehet az AOC Agon AG352QCX de a panel típusát, tehát a amva3-ról semmit nem tudok, de találtam videót a youtube-on ahol mutatták, hogy melegedik stb..
Mi a véleményetek? -
deja vu
addikt
válasz kkp900 #79760 üzenetére
LG 27UD68 az jobb mint amit kinéztél. Gondolom az a Macbook megbírkózik a 4K-val. Az, hogy mi a problémájuk az almásoknak azt inkább tőlük kérdezd.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
pinnacle
nagyúr
-
Forestgreen
aktív tag
-
deja vu
addikt
válasz SPeti1984 #79759 üzenetére
Nincs probléma sem a márkával, sem a kinézett típussal. Veheted ha ebben az árkategóriában nézelődsz.
(#79762) Bici
Szerintem tévúton jársz ha LG-ben gondolkodsz. Valami VA paneles monitort vegyél, azzal sokkal élvezhetőbb a mozizás. Nem hiába van VA panel a felső kategóriás fél millió fölötti TV-kben.
21:9-ből sajna most nem tudom milyen VA panelesek vannak, de 16:9-ben én ezt venném: AOC Q3277PQU - Pro-line
[ Szerkesztve ]
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
félisten
Sziasztok!
TV célra keresek 21:9 képarányú monitort HTPC mellé.
Nincs szükségem semmilyen extra funkcióra, csak legyen szép a képe filmezéshez (pl. jó fekete).Néztem LG monitorokat 100-130 között, és találtam olyat, ami megfelelő lenne, de azoknak 2560x1080-as felbontása van, ami számomra felesleges, mert elég messziről nézem a TV-t, és 99%-ban 720p-ben filmezek.
A kérdésem, hogy van-e a régebbi modellek közül ajánlható 21:9-es monitor, ami filmezéshez kifejezetten jó, és a felbontása és a kora miatti olcsósága miatt jobb vétel, mint egy mai olcsóbb fajta 21:9-es monitor.
Köszi!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
kkp900
senior tag
Macbook pro 13" retina 2015 Earlyhez szeretnék monitort venni.Annyira lebeszéltek az https://edigital.hu/monitor/lg-27ud58-b-uhd-ips-led-monitor-p455863 hogy ide is feltenném a kérdésemet,hogy ez miért nem jó a laptophoz?Tudja a 4K a laptop szóval nem értem mi a bibi.Mit ajánlanátok helyette?Vagy kisebb méretben gondolkozzak? 24" felfelé azért! Lenne ugyan lg 24 " 4k annak a ppije 183 elmagyaráznátok hogy ha több a ppi akkor mi a baj ?És ha csak 90ppi mint egy FULL HD nál kb 25" collon annyi jön ki ,hogy azzal mi a bbi?hogy értsem mi a baj azokkal a monitorokkal amiket kinéztem eddig.
-
SPeti1984
senior tag
Mi a véleményetek a Benq gw2470h monitorról? Hétköznapi célokra megfelelő? Mennyire megbízható a benq márka?
-
light0416
tag
Sziasztok!
144Hz-es TN monitor mellé szeretnék venni egy másodlagos, filmezős monitort eddig a VA szálon gondolkodtam, de félek hogy a 144hz mellett kifolyik a szemem a motion blur-tól. 24" FHD-n gondolkodtam, bármilyen ajánlást meghallgatok maximum olyan 65.000-re gondoltam érte. Köszi!
Iphone 14 pro
-
Raz3r
tag
27" fölötti méretekben gondolkozok.
21:9 monitorok közül mit ajánlanátok OSXhez?ár: plafon 300k
bejönnek az ívelt LG-k de véleményetekre lennék kíváncsi.
munkára/játékra egyaránt lenne használva. -
frankdelgado
őstag
válasz AxBattler #79743 üzenetére
Köszi a tanácsokat, végül is Dell lett a vége, azt a monitort láttam és tetszett. !K ból majd veszek 50 colosat fél milláért, abban mindenki egyetért, hogy jó lesz . Egyenlőre XO S-hez ez tökéletes lesz, az x-es megvásárlása még nincs kőbe vésve, nem vagyok olyan biztos benne, hogy kelleni fog.
-
félisten
válasz sutyesz96 #79752 üzenetére
Sajna ezek már 100k HUF felett kezdődnek:
Lenovo ThinkVision P27q
AOC Q2781PQ
AOC Q2775PQU
BenQ GW2765HT
... bár ez utóbbi kettő talán inkább munkagép, mintsem játékos.Brekk WQHD toplistája, bár a P27q-ról azt írta, hogy beszt buáj; van is most egy aprón, újonnan, 95k HUF-ért. Helyedben rácsapnék.
Vagy még apróról U2713HM.... vagy más.[ Szerkesztve ]
-
sutyesz96
őstag
Még egy igényt ki kellene elégíteni:
Felbontás: 2K+
Felhasználás: Játékra, munkára
Méret: 27"+
Panel: IPSMaximum 100k, de lehetne olcsóbb is. Van ezekre az igényekre így alternatíva?
Köszi előre is.
No matter what, you keep finding something to fight for.
-
deja vu
addikt
válasz B@ldrick #79739 üzenetére
A leírt kívánalmaknak mind a két modell megfelel.
-
félisten
válasz frankdelgado #79742 üzenetére
Hát, ha egyedül az X1X-ért nézed a 4K-t, akkor szvsz felesleges, de Te tudod... meg kell nézni.
-
félisten
EDigital-ban most július 9-ig minden Asus és LG monitorra -10% kedvezmény!
-
félisten
válasz frankdelgado #79737 üzenetére
4K 24"-ra? Minek? 27" felett már látnám a különbséget, de alatta inkább vennék egy jobb panellel rendelkező, de 1080p-s monitort, ha már mindenáron többet akarok költeni.
(Illetve ami még nekem tetszik, az a 25", FHD, de azok picit túlárazottak, és nincs belőlük AMVA-s. Pedig az az ASUS MX259H... hajh. )[ Szerkesztve ]
-
B@ldrick
aktív tag
24" FHD TN-ről váltanék valami minőségi, szembarát monitorra (50-60cm, böngészés, munka, kevés játék, film). Melyiket vennétek?
Acer CB271HU 125e (külsőre tetszik, vékony káva, tesztet nem találtam róla)
ASUS PB278QR 132e▌iPhone 12 • Huawei P20 Pro • OnePlus 3 • HTC One ▌Voyager • Proxmox • OpenMediaVault ▌
-
Anonymus23
veterán
válasz frankdelgado #79737 üzenetére
24 colon 4K? Miért akarod magad kínozni?
;) - The Power of the Light Side
-
frankdelgado
őstag
válasz AxBattler #79736 üzenetére
Köszi a gyors válaszokat. gondolkodom még az lg occsó 4k monitorán ( LG 24UD58-B), mivel tervezem, majd megvenni az új xone x-et, ami már 4k ban csapatja. Ott a fenntartásom az, hogy az a DP-n tudja a freesyncet, meg a !K 60Hz-et. A boxon meg hdmi 2.0-a lesz. Ha HDMI to DP átalakítót használok, akkor ugyan úgy fog működni?
-
félisten
válasz frankdelgado #79725 üzenetére
+ (#79728) SPucu
27"-os, FHD LG IPS-t használtam 60-80cm távolságról. Akkor nagynak tűnt, lejjebb váltottam, AMVA-s 24"-ra, de most ott tartok, hogy kicsit bánom, hogy elpasszoltam... erősen nézegetem a 27-29"-os kategóriát, és 1080p-nél nem szeretnék többet.[ Szerkesztve ]
-
Anonymus23
veterán
1,2m-ről már nem zavaró a FHD, már ha a pixelekről beszélünk, nagyon jó/vagy rossz szemednek kell lenni, hogy onnan lásd az egyes pixeleket.
Én 32 colos TV-t használtam, kb 60 cm-ről nagyon látszottak a pixelek, akkor feltettem hátrébb a falra, és az a +20cm megoldotta, 80 cm-ről már szép homogénnek hatott. Egy 27 colos monitornál szemfüggő, de szerintem 60 cm környékéről már nem látod külön a pixeleket. 27 colos monitor 1,2m-ről szerintem még kicsi is;) - The Power of the Light Side
-
Apone33
őstag
Hello!
Segítség kellene. Full hd-s 24 colos monitor kellene elsősorban játékra. 60.000 Ft-ig.Nem kell hogy free vagy g-synces legyen. "Egyszerű" is megteszi. Preferált márkák, Asus vagy Acer. Szerintetek 27 colon már csúnya lenne a full hd?
[ Szerkesztve ]
Play Hard!!!
-
deja vu
addikt
A tesztben szereplő az tényleg tökéletes, remélem ilyet fogsz majd ki. Jó áron adják az iponban, de ott nem kalibrálnak és pixelgarancia sincs. Ha ezekre nincs szükséged akkor jó az ipon is, legfeljebb visszaküldöd ha pixelhibás. Ha tutira akarsz menni van egy sokat emlegetett bolt a topikban, ott egy picit drágább.
-
Atee86
csendes tag
Sziasztok,
Ha választani kell (és csak ezen kettő közül lehet), munkára melyik a jobb?
Acer G247HLbid
Benq GL2460Köszönöm!
-
Molk
tag
válasz deja vu #79729 üzenetére
Értem, köszönöm a válaszodat.
Te melyik boltot ajánlanád? Én eddig az ipon-t néztem, bár itt nem látok kalibrálást."...mivel vékony kávás ezért a háttérvilágítása nem a legjobb" - Most it a backlight bleeding-re gondolsz?
Én ezt itt néztem, de nekem nem tűnt ez rossznak.pinnacle
Igen, köszi. Én is erre gondoltam.[ Szerkesztve ]
-
deja vu
addikt
Nagyon szép monitor, akciós áron már megérheti. Azért nem vették ill. veszik mert drága volt, és mivel vékony kávás ezért a háttérvilágítása nem a legjobb.
Sok szemét bolt van ezért mindent csak neten szabad megrendelni, vagy megbízható boltból rendeled pixelgaranciával.
Én ezt a monitort már azért kalibráltatnám, és plusz kétezer forint hozzá a pixelgarancia. Ennyit már megérdemel ez a kategóriás termék.Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
Dr_Senkihazi
aktív tag
én pont igy vagyok,megrendeltem a 27-es full hd ips lg-t,de elbizonytalanodtam azok alapján amit irtak..de majd élőben kiderül.remélem tetszeni fog.nem vagyok igazán felbontás fétises,pedig lenne mivel hajtanom,de nekem elég a fullhd,inkább legyen fixen ultra felbontás,és sok fps-em
...i need a [̲̅$̲̅(̲̅1)̲̅$̲̅] ____http://steamcommunity.com/id/drsenkihazi...WoT/Uplay:Dr_Senkihazi origin:x_Dr_Senkihazi_x https://www.twitch.tv/dr_senkihazi
-
Molk
tag
Sziasztok!
Irodai használatra egy Dell U2417H-t néztem ki.
A tesztek amiket néztem azt mutatják, hogy hozza a kategóriától elvárható minőséget.
Itt is rákerestem, de nem találtam sok véleményt róla. Esetleg nem ajánlott, vagy csak még új?
Illetve monitort érdemes neten rendelni? - (Mivel így ha pixelhibás akkor így egyszerű visszaküldeni) -
deja vu
addikt
1,2 méternél már nem biztos, hogy kevesellnéd a felbontást.
-
frankdelgado
őstag
Üdv.
Most egy kicsit elbizonytalanodtam, mivel többen mondtâk, hogy full hd ra nem jó a 27 es monitor. A dell s2718hn-t rendelném, de most megint elbizonytalanodtam, h lehet elég lesz a 24-es kistesója is. Xbox one lesz ràkapcsolva, meg egy mini pc filmnézésre. 1,2 méterről nézem. Kellene döntenem és rendelnem, mert holnap elviszik a mostani monitoromat, és kéne az új. Az mégsem jàrja h napkig monitor nélkül maradjak😀. Jótanàcsaitokat szívesen fogadom.
-
Tomy27
tag
Üdv,
Tanácsot szernék kérni, tapasztaltabb felhasználóktól.
Notebook mellé akarok használtan venni egy 23-24" körüli monitort,
akár VGA akár HDMI csatlakozással, ez majd elválik, adott mind a kettő.
De mindenképpen HDMI kimenettel rendelkezőző monitort akarok, ez biztos.
Elsősorban leginkább filmek, videók lejátszására lenne használva, esetleg játék.
Jelenleg van három típus, ami most szóba jöhet, egy ASUS, Samsung ami TV is, meg
egy LG, bár ez körülményes picit, de ez részlet kérdés,a típusokat a legalján említem.
Nekem elsőre az ASUS tűnik legjobb minőségűnek, de a Samsung is jó, TV sem hátrány.
Két kérdésem lenne, az ASUS esetében vajon lehet a gyakorlatban jelentősége a hirdetett
VividPixel technológiának, gyengébb felbontású videók esetében valóban javíthat a minőségen?
Illetve ha úgy is 1,3 - 1,5m távolságból lesz nézve, akkor elég lehet a HD Ready is felbontásban?
Gondolom a Full HD- s videók részletesség fölénye ekkora kis méretnél, nagyon közel jönne elő.LG 24MP57VQ-P
Asus VC239H-W
SAMSUNG LT24E310EW/EN"Ha mások hülyesége miatt idegeskedsz, magadon állsz bosszút!"
-
alfa7699
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy 24"-os monitort, amivel az a probléma, hogy rengeteg van a piacon. 50-60 ezer ft közt gondoltam, amire használva lenne az leginkább fotó-videó szerkesztés és néha játékra is. Tudnátok ajánlani nekem egyet? Előre is köszönöm! -
skbalint
tag
Igen, kb 3-4 monitor van ahogy most utánanéztem, beleértve egy 150 ezres Eizot..
Ha ez igaz, akkor 40-ért nagyon jó vétel szvsz papíron, aztán majd meglátjuk élőben milyen.
Igen, egy Dell állványnak én is jobban örülnék, de legalább Vesa szabvány, szóval max cserélem.
A DP hiánya engem egyáltalán nem zavar amíg van HDMI.[ Szerkesztve ]
-
saen
veterán
válasz skbalint #79718 üzenetére
Volt már szó erről a monitorról többször is. Ami infora emlékszem, hogy kb 95% sRGB, illetve a színpontosságra már nem (talán 0.3delta kalibrálva ).
Azt azért tudni kell, hogy ez egy kicsit spórolós monitor (nincs display port, nincs fullos állvány), ilyen kategóriában nem várható profi fotós kategóriás képminőség. Ettől függeltenül sokan szeretik és jó híre van, szerintem pont filmezéshez az igazi. Emellett 24", fullHD és VA panelből választék sem igazán van, szóval nehéz mást ajánlani. -
artiny
őstag
helo
ha monitort szeretnek venni nagyobb meretut, nagyobb mint 32". miert dragabak a pc monitorok a tv ktol, es miert nem hasznaljak tvket monitorkent? nem jo a szemenek?. vagy mitol mas a montor a tv tol?
-
quby
őstag
Sziasztok!
3 monitoros használatra szeretnék vásárolni monitort. 24-es elég, de lehet 27-es is. Betekinési szög lényeges. Munkátra lenne használva, minimális játékra, de az nem elsüdleges szempont. Hang elöny, de nem feltétel. minnél több digidtális bemenet (HDMI DVI). full HD kell, de lehet több is. Nyilván minnél olcsobb annál jobb.
Mit javasoltok?A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
Alvin_ti4200
félisten
-
Dr_Senkihazi
aktív tag
válasz AxBattler #79708 üzenetére
ezt természetesen olvastam de köszi.
inkább olyanok véleménye érdekelt volna akik esetleg megvették,és egy ideje használják már.más...van-e bármi jelentősége hogy hdmi vagy dp kábellel kötöm a vga-t a monitorral?
[ Szerkesztve ]
...i need a [̲̅$̲̅(̲̅1)̲̅$̲̅] ____http://steamcommunity.com/id/drsenkihazi...WoT/Uplay:Dr_Senkihazi origin:x_Dr_Senkihazi_x https://www.twitch.tv/dr_senkihazi
-
Meridius11
aktív tag
válasz skbalint #79704 üzenetére
Samsung C24F390, én is ezzel szemezek, illetve a nagytesóval, a C27F390-nel.
Apropó, a C27F390, C27F396, C27F398 között van különbség a talpon és a Displayporton kívül? A Displayspecifications szerint a C27F390 SVA paneles, míg a másik kettő MVA, de ennek nincs sok értelme, amikor az utóbbiak ránézésre csak az F390 apróbb ráncfelvarráson átesett változatai. Valakinek meg tudja erősíteni?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Dr_Senkihazi #79703 üzenetére
Daywalker-t kérdezd, Ő találkozott ezzel a modellel.
Mondjuk engem is érdekelne, hogy a Dell SE2717H-hoz képest jobb?[ Szerkesztve ]
-
diegho
nagyúr
válasz Alvin_ti4200 #79706 üzenetére
24" az optimális FHD-ra, ha jól gondolom.
-
diegho
nagyúr
27"-on a FHD mennyire pixeles?
-
skbalint
tag
Sziasztok!
Van valamilyen ajánlott FHD VA monitor 24-es méretben főleg sorozatokra/filmekre?
Lehet használt is akár, 70-et szánnék rá maximum.[ Szerkesztve ]
-
Dr_Senkihazi
aktív tag
üdv
LG 27MP59G-P-röl vélemény aki már találkozott vele?egy 29um58-at vált le.
szinte csak játékra lesz használva (+netezés esetleg film)
már megrendeltem (és olvastam is rola elötte) ,csak amig várok addig személyes tapasztalatok is érdekelnének ha vannak
(oázis-nál meg nagyon rendesek voltak,a kommunikácio valami eszméletlen gyors )[ Szerkesztve ]
-
thomasvold
őstag
Sziasztok!
Egy DELL U2412M-ről váltanék nagyobbra, 32"-ban gondolkodom. 1/3 arányban film/játék/böngészés lenne, de a 34"-tól kicsit ódzkodom. Kicsit böngészgettem a topikot, többek közt említve van a BENQ BL3200PT és a PHILIPS BDM3270QP.
A keret kb. 140k lenne. A BENQ-nál olvastam függőleges sávosodást, akinek van ilyen monitor, meg tudná erősíteni, hogy ezt javították-e? Tudnátok még ajánlani hasonló kaliberű, ajánlott monitorokat a megadott árban?
Köszönöm szépen a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest