-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
dogab93
tag
Sziasztok! Erről a moncsiról: Lg 29um68-p mi a véleményetek??Gondolkozom egy ilyen beszerzésén ezért érdekelne ,hogy milyen.
-
vzsryl
nagyúr
"Ez a jövó+eleve többet látsz,csak az Lg 21:9-esek állítólag flickeringesek."
21:9-es LG-m van, de szerintem nem ez a jövő. Ez csak alternatíva a sok közül. Maximum a 21:9-es felbontású mozifilmekből látsz többet egy azonos méretű 16:9-eshez képest. Ezenkívül még munkában van haszna, meg esetleg reflex játékokban, másban nem tudom elképzelni. Nekem nagyon tetszik az ultrawide kijelző, de rengeteg ember számára visszataszító.
Flickering nálam nincs, szóval erről nem tudok bővebben nyilatkozni.(#68596) myckey: Azért egy 25"-es 21:9-et ne hasonlíts egy 27"-es 16:9-hez. A 25"-es mindenben alulmarad, és csak filmeknél hozza nagyjából azt a méretet, amit a 27"-es, de a magassága miatt óriási hátrányban van. Egyébként 29" alatt hülyeségnek tartom a 21:9-et.
-
Yodamest
veterán
Szasztok,
Nagy hezitálásban vagyok én is mint itt sokan, röviden megpróbálom vázolni a helyzetet:
Jelenleg egy 32" Sony W705 1080p smart TV-t használok monitorként, ami egyébként baromi jó, hatalmas, de ahogy nézem manapság ezeket a 144hz, 1440p szörnyetegeket, kezdem úgy érezni, hogy lehet váltani kellene egy proper moncsiraAz 1440p még oké, eltudom képzelni, élesebb kép, több részlet. Viszont a 144hz-ben segítsetek kicsit plz, akinek van ilyen monitora. A gond az, hogy mint a hdd-ről ssd-re váltáskor, mindenki írja, hogy soha többé vissza nem néz stb., de ezek mind olyan játékosok akik CS:GO-val játszanak éjjel-nappal. Most az itt a kérdés, hogy ha én nem játszok ilyen FPS-játékokkal, hanem mondjuk DOTA, LoL, WoW, Diablo, Tomb Raider, Witcher stb., tehát TPS, MOBA, RTS gémeket tolok, akkor van értelme a 144hz-ért vagyonokat kiadni vagy ez tényleg a CS:GO játékosoknak van csak kitalálva?
Előre is köszi, aki válaszolna nekem erre.
-
core i7
addikt
Sziasztok lehet még kapni valahol olcsón samsung syncmaster 2233RZ-t esetleg viewsonic vx2268wm-et? Lehetőleg ilyen 40 körül?
-
Franklin
addikt
válasz
Ghostfighter #68582 üzenetére
Jó választás, itt a fórumon Brekk is dicsérte.
-
deja vu
addikt
válasz
Ghostfighter #68582 üzenetére
Ez kb. ugyan az mint a 46 ezres ASUS VX239H, csak van rajta vesa felfogatás, meg masszívabb a talpa. Jó monitor egyébként. De ha már 55 ezernél járunk akkor már 58-ért DELL P2317H, vagy 60-ért Asus PB238Q még jobb.
-
PepLogan
tag
Sziasztok! 27-28-as meretben keresek egy IPS paneles monitort,jatekra filmre egyarant.
A kivansagok:
FHD
16:9
Falra szerelheto
es a design sem utolso,a "káva nélkuli" Asusok nagyon bejonnek,de nem lehet oket falra passzintani.
Mit tudnatok ajanlani kb. 80k hatarig?Ha valamivel tobb,viszont sokkal jobban megerne,az is johet -
giornalista
senior tag
válasz
deja vu #68578 üzenetére
köszönöm a választ.
végül is az én hibám, mert nem írtam keretet, de azért 100 ezernél nem költenék többet monitorra (mondjuk, hogy 60-90 ezer között keresek leginkább, remélhetőleg azért ebben a kategóriában már van elfogadható kompromisszum).
nem profi játékra kell, lelkes amatőr vagyok csupán.
-
deja vu
addikt
válasz
giornalista #68577 üzenetére
Szia!
Ezek nagyon tutkó monitorok, itt van a fórumon egy tag aki RX480-al hajtja valamelyiket, mondjuk lehet, hogy nem elégséges teljesen hozzá a kártya, de később feljebb léphetsz RX490 fele.
185-190 ezer: WQHD IPS 144Hz AMD FreeSync monitorok
ASUS MG279Q
Acer XF270HU -
giornalista
senior tag
sziasztok!
alapvetően full hd monitort keresek, FPS lövölde (főleg Battlefield 1 és Rainbow Six Siege) használatra. a konfig egy RX 480/470 és egy i5 6500 lenne körülbelül (még nem állt össze, de ebben a sávban tervezek mozogni).
most egy Samsung monitor-tévém van (P2270HD), elvagyok vele, de szeretnék váltani. konkrét anyagi keretem nincs. vagy tudok jót venni, vagy nem veszek egyáltalán.
olvastam a freesyncről, ezért is nézek AMD kártyákat. érdemes a freesynchez kötnöm magam, vagy az annyira nem fontos, hogy legyen? árukeresőn keresgélek, ezen az oldalon szoktam ellenőrizni: [link]. hány Hz-es monitorokat lenne érdemes néznem? illetve méretben szeretnék feljebb lépni, legalább 24, de akár 27-es is szóba jöhet.
1440p-ben egyelőre azért nem gondolkozok, mert olyan erős hardware-re nem lesz pénzem, ami értelmesen kihajtaná a BF1 multit 1440p-n (ha arra költenék, monitorra nem jutna egy fitying sem).
bármilyen javaslatot köszönettel fogadok.
-
Skinny26
aktív tag
Sziasztok!
Grafikai munkára keresek monitort, és a következő monitort néztem ki: DELL P2417H
Megfelelne? Továbbá, Ti mit ajánlotok?Köszi előre is!
-
-Solt-
veterán
válasz
Marmonkanna #68563 üzenetére
Az, de a kezdeti nehézségek ellenére elégedetten használom lassan 2 éve!
Morogtam én is anno rájuk, mert nem hozta az U2414H az U2311H szintjét, de ennek ellenére még mindig a legjobb ár/érték arányú cuccok!
Megigazítottam a DP kábelt, el is ment a kép párszor... vagy a kábel ment tönkre, vagy a DP kimenet a monitoron... a következő napokban kiderül!
-
edda80
tag
Tudnátok ajánlani egy jó monitort 40.000FT-ig (+1-2 ezer még belefér maximum)?
Ha jól tudom az IPS a legjobb, nekem elsősorban játékokhoz kéne, és filmekhez másodsorban.
Legalább 23,6colos legyen és FULL HD-s.
Köszönöm! -
Franklin
addikt
válasz
Ghostfighter #68565 üzenetére
Az általad linkelt monitor 144 Hz-es, TN panellel. Versenyszerű FPS játékokra jó választás, de koca gamerkedésre és filmnézésre rossz.
Inkább vmi IPS modellt válassz, itt DELL-t fognak ajánlani, de szerintem nem jársz rosszul egy LG-vel sem 50e körül. Játszani ezeken is lehet.
-
BudaiZoli
tag
Sziasztok!
Játékra, átlag felhasználásra, nem nagyigényű emberként néztem monitort és találtam 2 PWM menteset ASUS, AOC, igazából mindenben megegyeznek. Annyi, hogy az AOC tudja 75-ig a Freesync-et, amit használnék is. Mindkettő az "isteni" TN paneles, de eddig is ilyen monitorjaim voltak, jétékra elvoltam velük. Szóval Ti melyiket vennétek? Egyenlőre a mérleghinta középen áll és nem tudom, hogy melyik lenne a jobb. Tudom, hogy f*s monitorok, de ez van..
Még egy kérdésem lenne, ha már itt vagyok.Az ASUS-on csak DVI bemenet van, az mennyivel hátrányosabb a HDMI-vel szemben?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Üdv.:
Zoli -
Ghostfighter
csendes tag
Sziasztok!
Monitort keresek kb 60ezer Ft-ért(max 80). A lényeg hogy főleg játékra, illetve filmnézésre lenne használva (utóbbit kb 2-3 méterről a kanapéból). Mit ajánlanátok?http://www.mediamarkt.hu/hu/product/_acer-predator-gn246hlbbid-24-full-hd-1ms-monitor-dvi-hdmi-1151182.html#m_C5_B1szaki-adatok
Erről mi a véleményetek?
Válaszokat előre is köszönöm! -
body2008
csendes tag
válasz
Cingáriusz #68538 üzenetére
Max még ez : LG 34UM68-P (főleg , ha amd a videokarid)
info: [link]
-
-Solt-
veterán
Urak,
Kicsit off, de mi van akkor, ha a monitor néha fekete képet ad pár másodpercre? Nem kapcsol ki, egyszerűen csak használat közben elmegy a kép, aztán pár másodperc múlva visszajön.
-
Marmonkanna
tag
több oka is lehet...
-vertikális fov-ot használ a játék
-fos konzol port (ilyenkor a fekete csík még talán jobb is)
-vagy csak szimplán lusták a készítők rendesen megcsinálni erre a felbontásra, egyszerűbb levágni az 1080p széleitpersze ez nem szentírás, de ez a tapasztalatom, meg amit fórumokról összemazsoláztam.
KÉP 1
KÉP 2
KÉP 3
KÉP 4
KÉP 5
KÉP 6ezért is gondoltam, hogy maradok az 1080p-nél, úgyis az a szabvány.
-
saen
veterán
válasz
Marmonkanna #68558 üzenetére
Nekem nem ez a tapasztalatom, miért látnék kevesebbet?
-
saen
veterán
válasz
Marmonkanna #68554 üzenetére
Mai játékok támogatják a 16:10-et, nincs levágás.
-
TIT
veterán
Sziasztok!
Fhd-s monitort keresek és az alábbiakat szemeltem ki hirtelen,mert Lg van most is 8 éve és megvagyok vele elégedve.
LG 25UM58-P
23MP68VQ
22MP67 vagy 68.
55000-ig bezárólag lenne jó.
21:9 vagy a 16:9 lenne jobb?
Attól félek a21:9-nél a 2 szélén le lenne vágva.
Az 5ms nem sok egy kicsit?Mondjuk mindegyik ez nagyjából.
A 25UM58-ról azt írják Flickeringes több embernek.
Itt egy video.https://www.youtube.com/watch?v=QolCmeSn6dI
Ha van jobb ilyen árban más márkába az is jó.
Más márka is tudja azt a funkciót,hogy sötét résznél kivilágosodik,hogy lássam az ellenfelet?
Mi a hátránya ha nincs displayport?
R7 260X 2gb a vidikari egyenlőre.
Játékra+netezni kéne.
Köszi. -
deja vu
addikt
válasz
Marmonkanna #68554 üzenetére
EIZO FLEXSCAN EV2450
Sati most váltott Dell U2414H-ról erre és teljesen oda van érte, a Dell-t gyűlölte ezt meg szereti.
Mondjuk ez még az alap Eizo-k egyike, talán a legolcsóbb modell. -
Marmonkanna
tag
válasz
deja vu #68551 üzenetére
Először azon agyaltam, hogy akkor végre átnyergeljek-e ips-re, állítólag ha pl nem ilyen hc CSGO szintre kell, akkor simán el lehet játszani ezeken is.
Aztán nézegettem a 16:10-es monitorokat, ezt az Asus-t, vagy pl a BenQ BL2411PT-t, de utána mégis inkább a 16:9-re adtam a fejem. A legtöbb játék ahelyett, hogy több képet adna a magasabb monitoron, inkább csak lecsapja a 16:9 szélét, aztán nesze.Az új Dell-ekben meg ugyanúgy benne van a hiba, hiába új firmware, új széria.
-
szasanyi
félisten
válasz
Marmonkanna #68549 üzenetére
...lehet végül szarok az ips-re, maradok a tn-nél... - ezt simán megteheted, de ha nem akarsz kitolni magaddal, akkor előtte legalább nézz meg egymás mellett IPS és TN paneles monitort (lehetőleg uo. vagy nagyon hasonló forrásról).Az IPS képminőségét látván eszedben sem lesz TN panelt választani.
Nekem (és a fiamnak is) DELL U2311H van itthon, de eszemben sincs cserélni. Ha cserélni fogom akkor csak 1440p-s szintén DELL és csak IPS jön szóba. Nem véletlenül. -
deja vu
addikt
válasz
Marmonkanna #68549 üzenetére
dell fan club
Az első kettő már alapból kifutott Dell modell.
Ez nem Dell fan club, csak nincs pénze az embereknek minőségre, ez nem Svájc. Azért megy ennyire itt a Dell mert csak picit drágább mint egy LG, vagy Samsung, de annál sokkal jobb. Hibák meg minden monitornál vannak. Egyébként jogos, egyre több a hiba a Dell-eknél.Asus PB248Q, ez magasabb kategóriás mint a felsoroltak. Ezzel garantáltan nem szívsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! MacBook AIR 13" Early 2014 - i5 I 4GB I 128GB SSD I OS X Big Sur I Cam I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁRZUHANÁS -30%
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest