- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Isual
veterán
válasz
Gaben06 #55848 üzenetére
Nem az. És a bevilágítás minden csak nem kizárólagosan IPS karakterisztika, hanem minden LCD-nél van, előfordul.
(#55846) Kesalon: "Rengeteg fórumozás és keresgélés után tudtam meg, hogy ez az úgynevezett "backlight bleeding" hiba, ami IPS paneles monitoroknál jelentkezik. Nem összekeverendő a ledek természetes bevilágításával, viszont annak két oldalt vagy alul-felül egyenletesnek kell lennie" - Ez nagy szamárság.
-
dan390
aktív tag
Nálunk Szlovákiában, a DELL P2314H -t forgalmazzák két különbözö jelöléssel:
859-BBBE és MOP2314H
Leírás alapján semmilyen különbség nincs, jelent ez egyáltalán valamit?
A 859-BBBE többnyire párszáz forinttal olcsóbb. -
Kesalon
csendes tag
válasz
Gaben06 #55837 üzenetére
Hali, én is nem rég vettem egy LG IPS paneles 23"-os monitort. Ugyanilyen bevilágítás volt rajta, nem egyenletesen mindenhol, hanem a bal alsó részen egy tenyérnyi világos folt, a jobb alsó részen egy kisebb világos folt, mindkettő hasonlóan a tiédhez sötét képernyő esetén látszott. Visszavittem a boltba a vásárlástól számított 3 napon belül. Elismerték, hogy a készülék hibás és kicserélték. Kaptam csere garanciában egy ugyanolyat, aminek ugyanez volt a baja, szintén visszavittem és újra elismerték a monitor hibáját. Rengeteg fórumozás és keresgélés után tudtam meg, hogy ez az úgynevezett "backlight bleeding" hiba, ami IPS paneles monitoroknál jelentkezik. Nem összekeverendő a ledek természetes bevilágításával, viszont annak két oldalt vagy alul-felül egyenletesnek kell lennie, illetve az "IPS glow" nevű jelenséggel, ami tudomásom szerint az IPS gyártási technológia velejárója. Mindkettő sötét képnél jelentkezik, de a glow a nézőponttól függően változik, míg a bleed fix helyen van, előbbi természetes dolog, nem hibajelenség, míg az utóbbi hiba és a javítása/cseréje bele kell, hogy tartozzon a garanciába. Remélem tudtam segíteni!
-
macskea
őstag
válasz
BullKoxa #55842 üzenetére
Próbáld ki a Dell Display Manager-t. Elvileg tudja azt, amire neked kell. Valószínűleg többet is.
Fogod tudni vele az OS alól állítani fényerőt, az biztos, illetve létrehozni egy csomó ezzel (is) kapcsolatos konfigurációt.
(#55844) ko-ko82 Csodálkoznék, ha lenne benne ilyen.
Nem szokás, használd a windowsos billentyűparancsokat. Ctrl - Alt - nyilak.
-
Isual
veterán
válasz
Gaben06 #55837 üzenetére
100%-on semmiképp nem ajánlott.
Kalibrálás során 120 cd/m2-re állítják a fényerőt, ami olyan 30-50 közötti Br. értéket ad a monitorok 90%-ában. Ez egy olyan börús nappali szobában elégséges, de erős napsütésben kevés, matt sötétben meg sok. Én 100 cd/m2-re kalibrálom a monitoromat, ami 45%-nak felel meg és 15-25%-ra veszem le este, nappal meg 65-75%-ra emelem, ha kell. Tehát igen, én dinamikusan állítom a környezeti fényviszonyoknak megfelelően. S ezt ajánlom is mindenkinek, aki nem abszolút color-critical céllal kalibráltatta a monitorát, mert akkor csak +-10%-ot szabad állítani a kalibrált fényerő értéktől, hogy a fehér pont (és hosszú távon pár szín) ne másszon el.Esetedben este 15-ös fényerő szerintem elég, nappal meg annyi, amennyi kell. Nyilván OSD menüben kicsit tovább tart állítgatni a fényerőt, mint nekem, de amikor U2711-em volt, én akkor is vettem a fáradtságot, hogy kézzel állítgassam a fényerőt. Szóval azért nem a világ vége ez.
(#55835) hpeter10: mintha
(#55838) Motion_Blur: Elégedett vagyok összességében én is vele, csak egy minimális szivárgás van jobb felül, de azt nehéz kiszúrni és nem zavaró. Bevilágítás meg megfelelő fényerővel használva nincs.
-
dabadab
titán
válasz
ggbuffon1897 #55824 üzenetére
"Egyébként én TN paneles monitoroknál egyáltalán nem emlékszem ilyen bevilágítós meg glowos mizériákra"
A glow az IPS sajatossag, bevilagitas viszont van TN paneleknel is, maximum nem figyeltel ra (illetve regebben, amikor meg nem az edge LED volt a divat a hattervilagitasban, akkor kisebb problema is volt).
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Motion_Blur #55838 üzenetére
Nekem is 35% on van a Dell, néha leveszem 20-ra, ha nagyon olvasnék és full sötét van.
-
Gaben06
tag
-
Koczka
tag
Üdv.
2db monitor vásárlása előtt állok eddig Dell U2414H volt a befutó de ára miatt a LG 24MP76HM-S is lehet alternatívája vagy van olyan hátulütője ami miatt nem érdemes megvenni?
Lényeg: Flicker Free (PWM mentes)
IPS de legalább hasonló jóminőségű panel
Falra szerelhető -
d@minator
addikt
válasz
Régen is volt jócskán bevilágítás a TN-eknél főleg amikor a 16:10-es monitorok megjelentek aztán lehet, hogy előtte is volt de a kutya nem foglalkozott vele.
-
Isual
veterán
válasz
Gaben06 #55825 üzenetére
Ennyi. Ennek tudatában tartom az első hsz-em, hogy nem, nem durva ez a bevilágítás. Vedd le 30-ra, sötét szobában meg 0-15-re a fényerőt és az egész nagyon sokat finomul majd. 95-ös Br-szen ilyen az én monitorom képe:
Itt is jól látható 4 sarki, csóvás bevilágítás...nem 70k volt.
15%-on, ahogy este használom így néz ki:
Hát így.
(#55824) ggbuffon1897 : Pedig így van. Sőt 100k felett is alakalmasint. 200k felett már csak nagyon keveset.
-
Gaben06
tag
válasz
#Morcosmedve #55826 üzenetére
Nem sütötte meg a szemem.
Nem zavaró legalábbis Nekem nem. A képe és a színei nagyon tetszik a monitornak.
-
CLAWz
tag
Sziasztok!
Új monitort keresnék otthonra, 24" méretben 1920x1080 felbontáshoz. Sokat játszom rajta levezetésképpen, elsősorban ez érdekel. Emellett nyilván netezés, és a terepmunka után excel / jegyzőkönyv készítés / nem művészi fotók átnyálazása napi 1 órában, de ez gyanítom nem oszt nem szoroz.
Nagyon régen vettem utoljára monitort, sok mindennel nem vagyok tisztában és a bevezetőben leírtak össze is zavartak. A játék prioritás miatt TN monitort terveztem venni, mer' hogy a késleltetése jó. Emiatt elkezdtem nézegetni a ASUS VX248H-t és hasonló 1-2ms-os monitorokat.
Ezzel szemben, mikor a topic bevezető ajánlására megnéztem TFT central-on a preferenciáim beállítása után a Dell P2414H-t ajánlotta fel ami pedig IPS-es, de állítják, hogy a glow már nem olyan vészes, gyors a kijelző, ajánlott játékra.
Barátaim sem feltétlen ajánlják az IPS-t játékra, panaszkodnak színtorzulásra, után húzásra. Volt aki vissza is váltott TN-re.Kezdem elveszteni a fonalat... segítsetek dönteni. A büdzsé olyan 60k magassága.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Mert az TN panel, ez meg IPS, aminek ez a gyártási hátránya, szerintem nem világít be nnyire, de ha mégis, akor ritka gyenge panel...
Cserében az IPS színhű, TN meg csak pont középről nézve próbál valamit kezdeni magával.
(#55825) Gaben06: szerintem a fényerő baromi magas
neked a szemed nem sütötte meg?
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
dabadab #55820 üzenetére
értem én, csak az szerintem vicces h 70-80k-s monitornál kompromisszumokat kell kötni..
nyílván vkinek ez nem pénz, illetve low budget kategória, de azért szerintem a legtöbbünknél nem az.
Egyébként én TN paneles monitoroknál egyáltalán nem emlékszem ilyen bevilágítós meg glowos mizériákra, bár mondom, nem vagyok szakavatott a témában, így nem is okoskodásnak szánom.
-
Gaben06
tag
Mindenkitől elnézést kérek, nem akartam csak úgy dobálózni képekkel.
Egyáltalán nem értek a monitorokhoz és azok tulajdonságaihoz, mint ahogy ahhoz sem, hogy hogyan kellett volna feltennem a kérdést, vagy milyen képet kellett volna készítenem. Olvastam korábban erről a bevilágításos jelenségről. Ma megvettem a monitort, használat közben lettem rá figyelmes.
Egy kérdés volt semmi több. Vagy meg barátkozom vele, vagy nem tartom meg a monitort.Köszönöm a segítséget.
-
dabadab
titán
válasz
ggbuffon1897 #55814 üzenetére
A bevilágítás nem a panel típusától függ.
A vékonykávás ledes darabok alapból hajlamosabbak erre, a bevilágítás konkrét mértékét meg nehéz egy ilyen képen megítélni. -
-
old_artist
addikt
válasz
PlatiaAmos #55805 üzenetére
Üdv!
Látom, hogy van rajta HDMI csatlakoztatási lehetőség a notidon, ezért kompromisszum mentesen 1.4 ver. HDMI-HDMI vagy esetleg aktív HDMI>dual DVI-D kábellel összekötve haszálhatóvá válik natív felbontás alatt a monitor.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Motion_Blur #55802 üzenetére
Kiégek tőled
Kis álmom az a moncsi(csi), de nem tudom miért érzem, hogy sok az most nekem és inkább a PB298Q...
Illetve várni árcsökkenésre esetleg G/Free sync...mert az jó lenne, valamint 120Hz...most szállingóznak azok a megjelenítők.
(#55803) Isual: Köszönöm!
-
Scale
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy 120hz-es monitorok közül mi az a legalsó kategória amit ajánlanátok? A kritérium még annyi, hogy legyen fullhd, min ~23as legyen és legyen rajta hdmi, bár az utóbbi már gondolom alap.
Előre is köszönöm a választ!
-
PlatiaAmos
tag
Sziasztok!
Elég amatőr vagyok a témába szóval mielőtt belenyúlok valami rossz vételbe ezért, ha lenne valaki olyan kedves és segítene azt megköszönném.
http://www.arukereso.hu/monitor-c3126/lg/29um65-p-p221031452/#termek-leiras
Ezt a monitort szeretném rákötni egy dell latitude e5520 (Grafikus kártya Integrált Intel® HD Graphics 4400
Opcionális NVIDIA GeForce GT 720M 2 GB grafikus kártya)
Már majdnem meg is rendeltem amikor ezt a sort olvastam : *A 21:9-es teljes képernyős megjelenítés, vagy a 2560x1080-as felbontás beállítása problémákba ütközhet tartalomtól, eszköztől, csatlakozótól és grafikus kártyától függően.
Fogom tudni használni optimálisan ezt a monitort így vagy sem?Hálás lennék,ha egy hozzáértő felvilágosítana.
-
nzozz
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy 1080p felbontású, 21,5-24" monitort 50 000Ft körüli összegért, átlagos felhasználásra (beleértve a játékot is), lehetőleg nem túl fényes kijelzőfelülettel.
Mit ajánlotok?Köszönöm
-
Isual
veterán
válasz
#Morcosmedve #55765 üzenetére
Teljesen jó monitor, abszolút ajánlott, veheted.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
#Morcosmedve #55785 üzenetére
Én Asus PB278QR-t vennék. Sőt... azt is vettem
Szerintem 27-28"-ra "sok" a 4K.
Az én szememnek a 2560x1440 tökéletes ebben a méretben -
#Morcosmedve
veterán
válasz
szegto #55800 üzenetére
Oazis computer
Monitorguru
Mediamarkt
Biztos van mas, a sorrend tetszoleges, de a minoseg inkabb az elso ket resztvevonel van, kalibralas, hozzaertes. Ettol meg Mediaban is van sokfele biztos.Szerk.:
Jah, Edigital, Bestbyte talán, esetleg 220Volt, nezd meg a weblapokat. Plazakban tuti van valami még, ha ezek nem is lennének.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Ubuntu Linux
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bundle topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- További aktív témák...
- BONTATLAN! HP E24m G4 (40Z32AA) / 23,8 hüvelykes Full HD (1920x1080) IPS panellel rendelkező monitor
- LG UltraGear 32GQ85X-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- LG 27UP650P-W IPS Monitor! 3840x2160 / 5ms / 60Hz / FreeSync
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GR75Q-B GAMING IPS Monitor! 165Hz / 1ms / 2560 x 1440 / G-SYNC / FreeSync
- FÓLIÁS LG 32UR500-B VA Monitor! 3840x2160 / 60Hz / FreeSync / 4ms
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest