- Hobby elektronika
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin
veterán
Kicsit kezdem unni a monitoros problémákat, nem értem, miért nem lehet normális minőségű paneleket gyártani.
Vettem karácsony előtt egy LG 32UN880-at. Megjött, egy hotpixel a bal felső részen, ám legyen, előzőn is volt, annyira nem látszik, a bevilágítás viselhető, jó lesz. Beállítottam mindent, kikapcsoltam a gépet, az éjszaka folyamán a (külső) tápegység levágta a biztosítékot, megdöglött. Visszaküldtem, félreraktam a dolgot, mondván ráér. Ez akkor 620€ volt.
Mostanában megint belelendültem, rátaláltam az LG 32BN67U nevű modellre, ami ugyanaz a 4K panel, mint az UN880-ban, igaz csak sima álló talpas, de legalább emelhető-dönthető-forgatható, és nincs USBC bemenet, de az annyira nem is volt fontos. Viszont csak 440€. Be is rendeltem.
A monitor tökéletes lenne. A bevilágítás még jobb, csak a bal alsó sarokban van valamennyi, megörültem. Akkor már kevésbé, amikor a jobb felső 20%-ban középről kifelé elindulva találtam 6 erősen látható, és még vagy 10 kevésbé pislákoló hotpixelt. Meg még egy erőset a bal alsó sarokban. Már rezgett a léc, de mondom nézési távolságból úgysem látszik annyira. Erre a képernyő kellős közepén ez fogad, és nem tudom, hogy ez deadpixel, vagy csak egy szemétfolt a panelben, de ez már zavaró, mert minden színnél látszik, ahol homogén a terület.
Értem én, hogy ez az árkategória nem a prémium, és 1-2 hotpixel vagy minimális bevilágítás még bele is fér, de ezt nem tudom, mégis hogy gondolja a gyártó. Biztos, hogy van minőségellenőrzésük, hogy mehet át rajta ez? Ennél még 4K-ban is 2 kategória van LEFELÉ, ráadásul ugyanez a panel van a "prémiumabb" kijelzőjükben is. Nem értem, hogyan lehet ennyi selejtet kiadni.
Sajnálom, mert amúgy a monitor teljesen megfelel az igényeimnek, pont ilyet kerestem. Most nem tudom, mit csináljak, próbálkozzak tovább, vagy fogadjam el, hogy nem lehet normális minőségű monitort venni?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby elektronika
- Diablo IV
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- Építő/felújító topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen monitort vegyek?
- Politika
- Sorozatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkVision IPS LED Full HD Monitor 22 " T22i-10
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG-27UP85NP 27 inch / UHD 4K monitor / IPS / VESA DisplayHDR 400 / USB Type-C / FreeSync
- Acer CB342CK 34 inch UW-QHD / IPS / 75 Hz / Freesync / 1 MS / Kibontott
- Samsung S22E450 monitor
- 27"-os monitorok számlával, garanciával! IPS FHD QHD! Dell, HP, Samsung
- 19"-24"-os monitorok nagy választékban számlával, garanciával! Dell, HP, Samsung, Lenovo
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest