- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- TCL LCD és LED TV-k
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Computex 2025: Háznézőben a Chieftec-nél
- Androidos tablet topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Arti1
aktív tag
Sziasztok,
otthoni photoshoppra, videovágásra, ilyesmire (hobbi szinten, se gaming, se filmnézés), használt monitorok közül melyiket ajánlanátok? (Eizo vagy Dell)
1. EIZO FlexScan S2202W (nem fullHd de EIZO)
2. DELL Professional P2212H (fullHD de nem EIZO)
24 colos nem biztos, hogy kényelmesen elfér, de nem kizárt
Ha ebben tudnátok segíteni, tudok tovább gondolkodni
Köszi:
Arti1
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #107304 üzenetére
Lehetséges az, hogy a BenQ 3200Q-t 10bites monitornak árulják, de valójában 8bites sincs? EIZO monitortest 12, 14 ábrája homogén, 21-es viszont már sávos függőlegesen. EIZO-nál le lehet tölteni 8-16 bites tesztábrát, ez is sávos, kicsit még függőleges rózsaszínű elszíneződés van a sávszéleken. Olyan 2-3cm-es sávok vannak. EIZO L557, 2433-on semmi, pedig azok csak 8 bites monitorok, igaz valós. Régebben is mondták, hogy a 6bit+2frc monitorok sávoznak a natív 8bithez képest, de a BenQ 8bit+2frc-s. Állítottam 8 vagy 10 bitre, akkor is maradtak a sávok.
Mondjuk az érdekes, miért nem sávoz a 16bites kép, a 8bites EIZO-kon, érdekes módon a régebbi L557 képe jobb a 2433-hoz képest, utóbbinál ha jól megnézem, enyhe színárnyalatnyi sávok látszódnak. -
sanya53
aktív tag
válasz
KAMELOT #107343 üzenetére
Ezeket néztem ki: LG 27GL850-B
Gigabyte Aorus FI27Q
Árban is elfogadhatóak számomra. -
-
Janoo_07
aktív tag
Sziasztok,
Monitort szeretnék vásárolni, amelyet programozáshoz, illetve játékhoz szeretnék használni.
Az első miatt fontos, hogy nagy felületen tudjak dolgozni 1 monitoron is, ezért 29"-os 21:9-es arányban gondolkozom. Továbbá fontos lenne olyan FreeSync ami működik a 1070-es kártyámmal. Az árnak max 80 körül meg kellene állnia. A magas FPS szám miatt 1070-el elég lesz szerintem a 2560 x 1080-as felbontás. Illetve IPS panel.Jelenleg a következőt néztem ki: 29UM69G-B
Szerintetek megfelelő, vagy más hasonló árú monitor jobb ebben a szegmensben?
Ehhez szeretnék még egy állványt, ami stabil és szerelhető fel hozzá laptop tartó állvány rész is. Ilyet esetleg tudtok ajánlani?Köszi előre is a segíséget!
-
*Ropi*
félisten
válasz
xhege #107200 üzenetére
Beri fórumtárs tanácsát ("Én kevés pénzből inkább egy használt IPS-t vennék, amit valaki már bekalibrált.") fenntartásokkal kezelném a helyedben, mert azt a monitort korábban egy másik rendszerhez kalibrálták, így a Te gépeddel nem lesz színhelyes. Ha érdekel, hogy miért, akkor olvasnivaló a monitorkalibrálós szaktopikból. Persze ettől még vehetsz használt monitort, viszont ha fotót is szerkesztenél rajta, akkor erősen ajánlott a saját rendszereden bekalibrálnod.
Szerk.: Tovább olvasva látom, hogy a #107204-ban KAMELOT is megjegyezte.
-
Andrsaint
csendes tag
Sziasztok,
Tervezem lecserélni a p2314h full hd monitoromat egy 27 colosra, de ott már inkább a 1440p-t szeretném használni. Nem feltétlen a játékra, az is lenne, de nem a prioritás. A kérdésem, amikor nem játszom, csak szörfölök a neten vagy mondjuk munkára használom és animálok, vagy sony vegast használok vagy youtube videót nézek, akkor megéri a magasabb felbontás?
Tehát általában a 1080p a legelterjedtebb video felbontás a youtube-on, mennyire lesz gáz a képe egy 1080p-s videónak 27 colon? Hiába 1440p a monitor felbontása, ha maga a tartalom nincs akkora...azért vennék 1440p-t, hogy élesebb PPI-m legyen ekkora méretben, nem feltétlen a játékok miatt...nem tudom érthető e a kérdés, azt szeretném, hogy a magasabb felbontás miatt ne lássak pixelesedést a könnyed felhasználás mellett...
Vagy ha nem éri meg a váltás mert nem lesz jobb a végeredmény sokkal, akkor maradok 23 colon és 1080p-n.
Köszi
-
4pache
csendes tag
válasz
Valdez #107333 üzenetére
A 32UL950 jelenlegi bolti ára is durva, annyiért már biztosan nem vennék monitort. Mondjuk itt a Hardveraprón láttam 220-ért, ami viszont elég jó ár. Kérdés, hogy nekem egyáltalán szükségem lenne ilyenre, mert ugyan munkához is használnám, de nem videóvágásra vagy képszerkesztésre, amire ezeket a típusokat legjobban ajánlják. Az meg a másik, hogy egy ilyen komoly monitor mért nem tudnak pwm mentesre csinálni, nem is értem.
Elég nagy a választék, ráadásul nagyon sok kiváló monitor van, azonban mindegyiknek megvan a maga hiányossága, ami megnehezíti a döntést. Viszont hosszabb időre tervezek monitort venni, ezért is próbálom a lehető legjobb választást belőni. -
TomMusic
őstag
válasz
Feketelaszlo #107334 üzenetére
Valóban, köszi!
-
Valdez
őstag
válasz
4pache #107322 üzenetére
Igen, nekem is elmenne a kedvem, de az a szar helyzet van, hogy ha ilyen kategóriás monitort keresel, ebben az árfekvésben, akkor még most sincs jobb. Egyszerűen nagyon silány a helyzet és mindent aranyáron mérnek. A design flawok ellenére is a 32ud99 a legjobb ebben az all-rounder kategóriában a legjobb (az utódja - 32UL950 ugyan nano ips és hdr600, de 1.5X drágább és pwm-es). Már ha lehet még kapni egyáltalán.
A többihez nem volt szerencsém.
-
TomMusic
őstag
Sziasztok,
Ennek a monitornak a touch része jól sejtem hogy Win7-el is működik?
[Dell P2418HT] -
Üdv. Srácok volt régen még old_artist mondása, hogy DELL az DELL, stb. Most az új monitoroknál mi a helyzet? Acer, LG? Konkretizálom: LG 27GL83A-B, amit most többen írtak, hogy jó áron van. Nincs túl sok infó róla, azt írják tesztekben egész jó monitor. Van aki esetleg használ is ilyet?
-
Beri
addikt
válasz
sid.:Rc211v #107319 üzenetére
Ahogy itt láthatod, nincs nagy varázslat (a piros a képfeldolgozásból adódó delay, a zöld a panel tényleges resp.rate-je). Overdrive mire van állítva?
-
Hátha idevág, ezt a topikot sokan olvassák, hátha rákeres valaki akit majd érdekel.
Akinek a AOC Q3279VWFD8 az AMD gpujával max sebességen jár a memória annak a Custom Resolution Utilityvel meg lehet szerkeszteni [link] erre az értékre, és a vga memóriája le fog menni az alap értékre, majd nem maxon jár. -
Andrash22
csendes tag
válasz
Pepe78 #107324 üzenetére
Ez most jobb választás LG 27GL83A-B főleg ennyiért (ufós) , Hétfőn érkezik hozzám
-
Pepe78
őstag
-
4pache
csendes tag
válasz
Valdez #107309 üzenetére
Köszi, hogy megosztottad a tapasztalatod. Kicsit elment most a kedvem ettől a monitortól, de nyilván kevés helyen olvastam utána, magyar tesztek meg ami van, azok meg áradoznak róla.
32UD99 helyett nem tudsz valami jó alternatívát, ami tényleg nem csak marketingre épít, hanem kihozza magából azt, amit ígérnek, és persze a 1070 Ti is elviszi játék alatt megfelelő beállítások mellett?
Ugyanakkor valamiért nagyon tetszenek a HDR képes kijelzők, ha nem is a legmagasabb szinten, de legalább képes legyen használni a monitor filmek és játékok esetén is.Néztem még a Samsung C32HG70-t is, de mikor megjelent, sokan jelezték, hogy a HDR-t nem kezeli szinte egyáltalán, holott úgy hirdetik, viszont valami firmware meg javítja állítólag a hibát.
Illetve még ezekkel szemeztem:
- LG 34WK95C vagy 38WK95C
- LG 38UC99
- Samsung C34H890Minél többet tököl vele az ember, annál nehezebb a választás
-
Albigator
őstag
Köszi, ezt az oldalt láttam már régen is, de a hivatalos g-sync kompatibilitás nem izgat egyáltalán.
Viszont most akciós az LG 27GL83A-B (136e), ami tkp majdnem ugyanaz mint az LG 27GL850-B (170e) - USB portok híján - így teszek még egy próbát, hátha ennél nem lesz akkora bevilágítás.
-
sid.:Rc211v
őstag
Sziasztok, Van egy ilyen monitorom [link] jó meg minden , de nekem ghost-os picit, ha lassan húzom az egeret akkor kondenzcsíkot húznak a dolgok és ez nem tetszik. Ez a válasz időtől van ? Ez 4ms-es. Vagy az IPS panel ezt tudja ? Ha erre le cserélném [link] akkor ez nem volna ilyen ? Ez 1ms-es. Valaki homályosítson föl köszi!
-
Dadpool
aktív tag
válasz
Hauptmann #107314 üzenetére
Maximálisan. Volt nekem Tn 144hz HP omen 25, utána egy VA 240hz Samsung c27rg50 és végezetül az Alienware. Toronymagasan a legjobb monitorom eddig. Persze ennyi pénzért lehetett volna 1440p monitort venni de úgy voltam vele hogy maradok a magasabb képfrissítésnel. Én szememnek pont jó a full hd 27colon.
Multi fps minimum grafikán játszom csak a textúrákat rakom feljebb,single player meg max settings. IPS glow szinte nincs a gsync hibátlan és semmi ghosting. -
Beri
addikt
válasz
Keem1 #107308 üzenetére
A leírásodból úgy tűnik, hogy azon kívül, hogy mindenképp IPS paneles monitorra van szükséged, a dizájn a fő szempont. 24" simán kijön ennyi pénzből (sőt, 50től már 27-esek is vannak), úgyhogy első körben szűrj rá valami random webshopban az IPS paneles monitorokra, döntsd el, melyikek tetszenek dizájnra, a maradékból meg majd segít valaki választani.
-
Hauptmann
veterán
Használ valaki Alienware AW2720HF-et?
-
Pepe78
őstag
válasz
Gabor777 #107256 üzenetére
Sajnos itt németországban alig van valami raktáron ami jó ár/érték arányban.
Pont a 27 zoll / full HD kombó lenne elérhető elfogadható áron.
Asus - Gaming Monitor VG279Q 27" 144Hz
Már 3x raktam be a kosárba, de félek a pixelek mérete miatt..
Kb egyik slágernek számító 24-es IPS / 144hz-s monitor sincs raktáron... -
Valdez
őstag
válasz
4pache #107271 üzenetére
32UD99 óvatosan, ha jobban utánanézel külföldi oldalakon, akkor van ott bőven rossz tapasztalat is.
Mondom a tapasztalataim róla:
panel oldalra nem fordítható,
sötétben jól látható bevilágítás, főleg a jobb alsó részen,
VesaHDR szabvány előtti a monitor, így nem kapott semmilyen plecsnit, de elvileg majdnem megfelelne a hdr600-nak is,
még ilyen áron is lespórolták az 1.4-es DP-t róla, így HDR csak hdmi porton keresztül van
HDR-SDR váltáskor - ritkán - hajlandó "beakadni", ilyenkor hangyás lesz a kép, csak a ki-be kapcsolás segít,
nekem nemrég megjelent rajta egy piros függőleges csík, ami pár hét múlva magától elmúlott
pwm mentes,
gyönyörű képe van,
1+2 év garral kaptam.Kb. ennyi.
-
Keem1
veterán
Sziasztok, monitorban még nem kértem tanácsot, de úgy alakult, hogy a kissé elavult, ám gyönyörű képű 14 éves monitorom kezdi megadni magát, így muszáj lesz vennem egy újat. Ez azt is jelenti, hogy kb. semmilyen tapasztalatom nincs. Csak annyiban, hogy akárhány monitor járt itt, az én régi őskövület monitorom színben és élességben verte a többit (az 500 ezres céges Lenovo laptomom érintőképernyője is nagyságrendekkel "fakóbb").
A keret 40-50k, nagyon-nagyon maximum 70k (de őszintén szólva ennyit már nem igazán szeretnék költeni, csak akkor, ha beleszeretek az adott modellbe). Az alábbi szempontok nem kőbe vésettek, örülnék, ha lenne ilyen monitor az árkategóriámban, de a cél, hogy a kiszemelt áldozat minél több kritériumot teljesíthessen:
- 24" körül (esetleg egy jobb 22-es még belefér, de alatta, vagy pl 30 fölött már nem igazán)
- 1080p (4k és fölötte nem kell)
- célok: munka, otthoni szórakozás (filmezés), hobbi szintű fotó és videovágás (minél színhűbb nagyon jó lenne)
- legalább két bemenet (ha a céges laptophoz is használom, ne kelljen kihúzogatni a kábelt), amik közül a két HDMI a legjobb, de egy HDMI+DP vagy HDMI+DVI se problémás
- lehetőség szerint minél vékonyabb káva
- minőségi kiépítés; ez nagyon nem kritérium, de ha különböző irányban stabilan forgatható, az jó lenne (időnként [most állandóan]home officeban nem baj, ha bizonyos helyzetekhez tudom forgatni), a régi céges Samsungom pl. körbe és magasságban is pazarul forgatható volt, és bármelyik pozícióban hagytam, ott stabilan, láthatóan nem erőlködve maradt
- ha picit drágább is (ésszel), előnyben részesítem a minőség megtartása mellett a frissebb modellt
- IPS vagy valami más hasonló panel. TN felejtős, azt köszönöm, nem kérem. Vannak még ilyen mostanság új, modern típusok, hogy VA és hasonlók, de őszintén, ezekről semmit nem tudok. Viszont enm zárkózom el, ha hozzáértő azt mondja, hogy nekem ilyen jobb lenne, mint IPS
- letisztult, friss, modern forma, fekete szín, nem csillogó/fényes
- Samsungot előnyben részesítem, ha nem mondok le számomra fontos dolgokról. Rengeteg dolgom Samsung, a tévém is egy 200 ezres QLED, ami ráadásul még szemrevaló is. A monitornál csak azért fontos, mivel egy már vad dolgaiból kinőtt, 30-as évei végén járó, modern, de konszolidált informatikus ember lakásában minden mindennel harmonizál, ami látszikEgy felesleges kábel se látszik, vagy gabalyodik az asztal körül. És elég sokat használok monitort ahhoz, hogy a harmóniából kiesssen. A tévém (Samsung QE43Q60RA) tökéletesen illik a lakásba
- hosszú távra tervezekÖsszességében egy hétköznapi, vagy kicsit a feletti (hobbi photoshopozás) használatra + munkára használnék egy megbízható (a mostani LG-m 14 éves), szép, modern monitort. Nem játszom (leszámítva GTA San Andreas, vagy valami hasonlót
), így ez nem szempont, következésképp a vad, "gamer" dizájnt se, hanem az egyszerű, szép formákat.
Előre is köszönöm!
-
balii22
csendes tag
Sziasztok! Monitor vásárlás előtt vagyok. Főként fotó/videó fényelésre, úgyhogy fontos színhelyesség és a 4k. 3 típust néztem:
Phillips 276E8JVSB (árban ez a legkedvezőbb és kb az LG-vel megegyezik a képminősége. Panda panel)
LG 27UK600 (LG panel)
Samsung U28R550 (új típus, nem sok teszt van még róla. Innolux panel)Ha van valakienk tapasztalata ezekkel szívesen hallgatom!
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Johnny Cage #107301 üzenetére
Köszi Johnny Cage, HSM!
Meilyen monitort ajánlanátok? Jó lenne ez típus, elméletileg itt összes. Farbraum DCI-P3-ra is lehet szűrni.
Egyébként a szőke nő arcán van pirosító vagy csak az EIZO rajzolta oda?Jó lenne valami objektív tesztkép. Most látom, hogy a Windows mappa ikon az BenQ-n sárgás árnyalatú, az EIZO-n meg barnás, tartok tőle az utóbbi a helyes. Ennek a fórumnak a hátterében az EIZO-n semmi zöldes árnyalat sincs, BenQ-n van. Csak az a furcsa, hogy úgy emlékeszem, ez a BenQ 3200Q még fotószerkesztésre is ajánlott volt.
-
sanya53
aktív tag
válasz
KAMELOT #107300 üzenetére
Gépem: Alaplap: ASUS PRIME X570-P
Kártya: SAPPHIRE Radeon RX Vega 64 8G
Proci: RYZEN 7 3700X
Táp: EVGA 850W GQ 210-GQ-0850-V2
Ram: G.Skill Flare X F4-3200C14D-16GFX 3200C14 / 2x8GB
Monitor: Eizo Foris FG2421
Legtöbbet játékra használom és filmnézésre.
Szeretnék egy nagyobb felbontású monitort. Én 27" vagy 32"-ra gondoltam. Minimum felbontás: 2540x1440, de nagyobb is jöhet, ha szerinted bírja a gépem. -
HSM
félisten
válasz
pinnacle #107298 üzenetére
"Fura lenne ha nagyobb színmegjelenítése lenne, mert ez csak egy irodai monitor."
...96% AdobeRGB fedéssel...
Nem csoda, hogy nem tetszik az új, ami csak sRGB-s. Ismét ezt mutatnám: [link] . Ajánlat az pedig, hogy valami széles(ebb) színterű monitort keress, minimum egy jó DCI-P3 színtérrel a manapság alapnak tekinthető sRGB-hez képest. -
Johnny Cage
addikt
válasz
pinnacle #107298 üzenetére
Az Eizo-d egy wide gamut monitor - nem színmenedzselt környezetben túlszaturált/neon színeket fogsz rajta látni (magyarul a színárnyalatok, amiket a képről hiányolsz, nem biztos, hogy helyesen jelennek meg az Eizo-n). Mondjuk 10 év után a fénycső is valószínűleg durván besárgult, de ha színhelyes képet akarsz mindkettőn látni, nincs más út, kalibráltatni kell. Az helyreteszi nagyjából mindkettőt (de az Eizo-t akkor is élénkebbnek fogod látni CMS-t nem használó környezetben..).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- TCL LCD és LED TV-k
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Shakes&Fidget Online Szerepjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motoros topic
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E780 - i5 I 3GB I 160GB I 15,6" HD I DP I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest