- Projektor topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szatesz.
aktív tag
Sziasztok
Szeretnék egy 27-30” -as 1440p-s monitort vásárolni.
Leginkább játékra, tehát fontos lenne a képfrissités és a válaszidő is.Azt ,hogy ívelt legyen vagy sem nem tudom eldönteni Pro/kontra? Nem tudom melyik panel lenne a legmegfelelőbb, kicsit lemaradtam a
fejlesztésekben és hatalmas lett a monitor kínálat. Ezért szeretném ha segítenétek nekem.
max ár 200.000ft.
Nagyon köszönöm![ Szerkesztve ]
-
selton
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném, mert teljesen laikus vagyok a témában és az összefoglaló III./3. pontja után sem érzem magam okosabbank magam.
Egyre aktívabban játszok FPS játékokat, és kezdem úgy érezni, hogy hátrányom származik az alacsony képfrissítési rátából. Néhányszor ki tudtam próbálni ismerősök jobb monitorjait, és eldöntöttem, hogy beruházok valami "Kifejezetten túlárazott 2ms-os "gémer" monitorba"...
Egy Intel 9700K és egy Geforce RTX 2080 van a gépemben, és mostanában CS:GO-zok és CoD MW-zek (de más FPS is szóbakerülhet később).A lényeg, hogy olyan monitort keresek:
- Aminek alacsony a válaszideje (ahogy nézem 2-3 ms az ami jónak számít?)
- Egyenletesen van megvilágítva (a színhűség nem érdekel, de ha nem egyenletes a megvilágítása, azt észreveszem és nagyon zavar)
- A felbontása legalább 1440p, de inkább 4K (a 4K azért lenne jó, mert egyrészt közel ülök, másrészt munkára is használnám, és akkor nem kéne másik monitor is, hogy "elférjek")
- A képfrissítése legalább 144Hz (de ha belefér, nyilván több is lehetne) - gondolom G-Sync kell (?)
- A keret 200kHa a monitor "túl jó" a géphez, és a gép nem tudja jól kihajtani max beállításokkal, az nem érdekel, legfeljebb játszani nem 4K-ba hanem 144p-be fogok.
Remélem tudtok ajánlani valamit a kereten belül, a válaszotokat előre is köszönöm! -
inf3rno
nagyúr
válasz inf3rno #105797 üzenetére
Ehhez a bestbyte-os sztorihoz annyit hozzátennék, hogy végülis részben talán igaza volt a fazonnak, hogy olyan gyártótól lehet érdemesebb venni, aki maga csinálja a paneleket is, nem beszállítóktól rendeli. Talán így kevesebb a selejt. Például LG és Samsung ilyenek.
Buliban hasznos! =]
-
Misogi
aktív tag
Sziasztok,
mivel a 144Hz számomra nem játszik jelenleg, ezért egy 75Hz-es monitort szeretnék venni, két jó deal-t találtam jelenleg erre a két monitorra:
Benq GL2460BH (https://www.arukereso.hu/monitor-c3126/benq/gl2460bh-p427157604/#termek-leiras 1)
és
Acer SA240Ybid (https://www.arukereso.hu/monitor-c3126/acer/sa240ybid-um-qs0ee-a01-p443171664/#termek-leiras)
Melyiket választanátok ártól függetlenül? Egy GTX 1070 mellé lesz.
-
Hamuuuu
tag
Sziasztok!
Monitor vásárláson gondolkodok illetve már elkezdtem utána is olvasgatni. Kérdések merültek fel bennem és a véleményetek kérném.
Monitorrt tekintve 24-27 coll-ban, 75-144 mhz, 1-5 ms válaszidővel peraméterek között gondolkodok. Kb 100eft határig. (i5-9600K,gtx 1050ti, 32gb memória)
Főleg autós simultárookkal játszok(f1, asetto, project cars2, iracing).Mit javasolnátok?
"A fizika elsőszámú törvénye : a testek igyekeznek megőrizni nyugalmi állapotukat."
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Lenovo monitorokról viszonylag keveset olvastam a topic-ban. Van ennek valami oka? Nem ajánlottak? Vagy sok velük a gond?
-
-FLY->
őstag
válasz s4tch #106488 üzenetére
Nem sokkal drágábban már van Acer Nitro VG270UPbmiipx, ami már 144Hz-es és 5év garis.
Még kicsivel drágábban meg a Acer Nitro VG271UPbmiipx, ez már 10bit-es 120Hz-ig, tudja a "HDR"-t, és szintén 5 év garis. Szerintem a fentiek miatt nem találsz róla semmit, nem nagy deal 120k környékén. -
s4tch
veterán
https://www.benq.com/en-us/monitor/entertainment/ew2780q.html
Benq EW2780Q
Tudunk erről valamit? A topik keresője alapján nem is létezik...
-
inf3rno
nagyúr
-
r6man123
senior tag
Sziasztok!
A BenQ gw2765ht monitorom mellé keresek egy második monitort.
Az új monitor felé az elvárások:
- Freesync, minimum 120 fps
- legyen játékra alkalmas, de "kazsuál" vagyok
- 120-130 ezer forint környéke.A BenQ-val teljesen elégedett vagy (meló+ game is), de az új videókártyám miatt elérhető lett a 120FPS tartomány is. (költői kérdés: észrevehető-e egyáltalán hobbi gameben a 120 fps!?)
[ Szerkesztve ]
-
Bivaly26
tag
válasz dobost #106468 üzenetére
Nekem ez a tipus van bármint a MSI Optix MAG272QP.Nagyon elégedett vagyok vele.Volt egy hozzászólásom ezzel a tipussal kapcsolatban.Nekem bevált.
-
Rockybro
tag
Egy ilyen szintű glow merőlegesen középről nézve normálisnak mondható egy Dell U2419HC-nél, ami a 24"-os Dellek csúcsa kéne legyen?
Megpróbáltam olyan beállításokkal fotózni, hogy nagyjából annyira jöjjön ki a probléma a képen, mint szabad szemmel.
Félig sötét szoba, közepes fényerő:
Teljesen sötét szoba, közepes fényerő:
-
sdex000
csendes tag
Sziasztok!
Fotó szerkesztéshez keresnék monitort, olyan 40-50 körül igazabol nem nagyon tudom mit kellene nézni ajándékba venném.
Segítségetek köszönöm!Üdv Norbi
-
SaitoX
tag
Nem tudok választani az LG 34WL750 és a Samsung S34J550WQU
közöttVan itt olyan esetleg aki látta már ezeket élőben, vagy netalán használta őket?
Munkához használnám elsősorban (főleg coding), sok helyen azt mondják, hogy erre az IPS jobb, de mivel VA-val még nem volt dolgom, nem tudom.
Az biztos, hogy jelenleg 2 régebbi monitorom van, 1 TN és 1 IPS, a TN pedig nem igazán mondanám, hogy jó munkára, nagyon zavaró a fehér fénye az IPS mellett, meg azért érezhető a különbség szinte mindenben.
Samsung-nál viszont tetszenek az extra funkciók, mint pl. PIP, amiket az LG nem tud. Illetve néhányan a VA panelről is mondanak jó dolgokat (pl. nincs glow). Ha valaki még meg tudná osztani a véleményét / tapasztalatait ezekről vagy hasonló monitorokról azt megköszönném
-
littleNorbi
aktív tag
Sziasztok!
Dell S2419HGF monitort vennék. Egyes oldalakon azt írja, hogy HDMI 1.4-essel rendelkezik, máshol azt olvastam, hogyha HDMI 2.0-ás kábellel kötöm össze akkor tudja produkálni a 144Hz-et. Eleve honnan tudom megállapítani, hogy egy HDMI kábel milyen verziójú? Nekem van egy, amin azt írja, hogy High Speed Ethernet, ez 2.0-ás vagy 1.4-es? Akkor néhol azt írják, hogy AMD FreeSync, máshol G-Sync technológiája van. A különbség a kettő között, az hogy az egyik csak AMD a másik meg csak nVidia kártyával kompatibilis?
Nekem XFX AMD RX560 4GB-os videokártyám van, amin van DP is, ha esetleg HDMI-vel tényleg nem megoldható a 144Hz, akkor DP-vel lehetséges?
Bocsánat, hogy ostoba kérdéseket teszek fel, de nem volt még dolgom 144Hz-es monitorral, és nem gondoltam volna, hogy ez ilyen fejtöréssel jár...
Válaszaitokat előre is köszönöm! -
Mclovin
senior tag
Sziasztok!
Keresném a legolcsóbb vállalható 22-23-24", FHD, 75 HZ monitorokat, lehetőleg IPS vagy VA panellal szerelve. Átmenetileg lenne főmonitor, utána váltanék. Valaki esetleg pár opciót tudna ajánlani? Köszi!
-
dobost
senior tag
Köszi!
Én jobb szeretnék olyat, ami nem csak dönthető, hanem emelhető is.
IPSnél a kontraszt hogy alakul most? Elvileg a sebességben már megközelítik a TN/VA paneleket, szebb az IPS színe, viszont a kontraszt elmarad.
Ez hátrány lehet mondjuk sötétebb helyeken/játékokban, amikor az árnyékból nem látod kirajzolódni az ellenfelet.
Köszi a linket, ott is említik az MSI előző szériáját, mint jó alternatíva, de kevés teszt van róla, mert viszonylag új típus. -
dobost
senior tag
Sziasztok!
Monitor vásárlásában szeretném kérni a segítségeteket!
27"es 1440p 144Hz-es monitort keresek 140e Ft-ig, Freesync nem rossz, ha van, de nekem nem létfontosságú.
Jelenleg egy kb 8 éves IPS LG van 8ms késleltetéssel, azt váltaná.
Hajlítottság indifferens számomra, viszont a képernyő magassága állítható legyen.Kocajátékos vagyok jórészt FPS-el és ha már áldozok rá így 8 év után, akkor olyat szeretnék, ami minden igényt kielégít az adott összegig.
Első kiszemelt példányom egy Asus VG27WQ, melynek kijelzője gyárilag hibás volt, szabályos körív a kijelzőn, mely kikapcsolt állapotban is látható, most megy a bevizsgálás (nem alapból csere ) a szerviz oldalról, hogy mi okozhatta. Most van egy monitorom 1.5 hete, amit 5 percet használtam. Na mindegy, a lényeg, hogy emiatt a márka monitorjait nem szeretném többet látni.
Van olyan bolt Oázison kívül, ami extra pixelgaranciát ad és kibontja, leteszteli a monitort?
Most a MSI OPTIX MAG272QP típussal szemezek.
FPSek miatt én a VA panel felé tendálok a magasabb kontraszt miatt. A mostaninál sokszor előfordul, hogy a sötétebb területeken alig látom a körvonalakat. (bár azért 8 év alatt IPS technológia is sokat fejlődhetett)Köszi!
Üdv,
Tamás -
tbalazs3
friss újonc
Hali!
Tudtok ajánlani monitort 24''-es monitort 40-45K-s kerettel? A kikötés kb annyi lenne, hogy IPS legyen és FullHD. Van még más paraméter amit érdemes nézni? Kódolásra, filmezésre, netezésre kéne. Ha csak márkát mondtok amit érdemes nézni, már az is előrelépés számomra
Előre is köszi -
Whysperer
addikt
Sziasztok 3 monitorom van bent a cégnél és REMOTE-ból 2db FHD-vel elég nehéz.. kérdésem az lenne,hogy Én 32" 1440p vagy 4k monitort sezretnék ,de nincs aprón most . Erről mia véleményetek ez már nagyon nagy? (játéknál WOW és dota 2 vagy max Warzone néha.) [link]
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
HSM
félisten
válasz inf3rno #106449 üzenetére
Érdekes, nekem megy az EIST, de nem okoz ilyen gondokat. Mondjuk erre a win alatt beállított energiatakarékossági profil beállítás is hatással van, kiegyensúlyozottnál előfordulhat, teljesítménycentrikusnál kevésbé.
Érdekes a minimum fényerős dolog, elvileg 55nit 0%-on, az nem valami sok. Én este is 80-100nit körül szoktam használni az enyém, nappal 125. Mondjuk valamennyit tuti levesz még ebből a bekapcsolt kékfény szűrő, azt csak akkor kapcsolom ki, ha indokolt, pl. filmezés.
(#106451) inf3rno: Az Rtings teszt alapján inkább másmilyen. [link]
-
Prego
senior tag
válasz schawo #106460 üzenetére
Nem grafikai munka, úgyhogy elég ha látom a kódot Filmet nézni ágyból már kicsit érdekesebb a TN panellal
Hát méret nálam is jó kérdés, a 24 colosokkal teljesen elégedett vagyok, de ahogy ismerősöm mondta: "képátlóból és női mellekből nincs olyan hogy elég nagy"
És ha egy darab UltraWide-ra esne a választás, akkor is jó lenne ha a képernyő magassága legalább az előzőekkel megegyezne.
A 150 sem olyan kőbevésett érték: a két 28-as Samu is 160 lenne, anno, amikor bejöttek a 34-es UltraWide-ok, a kis kedvenc LG volt valami 250. Szóval még nézem ilyen szempontból is hogy mi merre hány.Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
atua
aktív tag
válasz fogtunder #106458 üzenetére
Kereslet-kínálat. A vírushelyzet előtt is volt monitor, ami hiánycikk volt, és most a home office/távoktatás miatt is szépen veszik a monitorokat és az egyéb számtech eszközöket. Plusz a jelenlegi helyzet az euró árfolyamán kívül a gyártásra, szállításra is hatással lehet.
-
Prego
senior tag
Sziasztok!
Még nem vagyok közvetlenül monitorvásárlás előtt, csak a koncepciót igyekszem kialakítani.
Szóval most van két fullHD-s Samsung LED monitorom (23 illetve 24 col), ezeket szeretném valami újabbra cserélni őket. Azt sem tudom hogy legyen két monitor, vagy legyen egy ultrawide.
Jelenlegi hétköznapokon az irodai gépem fut, Eclipse IDE, böngésző meg a fejlesztett szoftver. Munkaidőn kívül marad a net, film, illetve X-Plane 11 repszim. Ehhez egyik monitoron fut a szimulátor, másikon pedig minden más, ami kell útvonaltervezéshez, térképekhez. A szimnél már nagyon örülünk az 50-60FPS-nek, úgyhogy a 240Hz-es gamer monitor sem szükséges. A jelenlegi VGA-m egy 1080Ti.
Kollégám nagyon ajánlja a Samsung U28E590DS-t, hogy minden elfér rajta és nagyon jól van árazva, utánaolvasva már felemásak a vélemények, igaz ő csak munkára használja, SSH-nak meg mindegy.
Én lehet megelégednék egy 1080 vagy 1440 képpont magasságúval, két HDMI vagy DP bemenettel. Árkategóriában még nem gondolkodtam, szerintem olyan 150e környékén már kijönnék az 1 és a 2 monitoros megoldással is.
Tanácsokat szivesen fogadok.Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
Na közben kiderült, hogy az FPS drop-ot nem túlmelegedés okozta, hanem az, hogy az EIST be volt kapcsolva UEFI-ben. Anélkül atom stabil az FPS a játékban. Lag szerű jelenség még mindig mintha lenne valami, de nem ilyen periodikus, mint amit a throttling okoz, és FPS visszaeséssel sem jár.
Ma beállítottam végre a színeket is, szépek. :-) Igazán mondjuk nekem a felbontás ver oda. Minden sokkal élethűbb rajta, és olvasni is könnyebb. A fényerő nekem egy kicsit erős, főleg estére. A brightness-t nullára vettem és kontraszt is csak 50%-on van.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
blaca83
őstag
Köszi Srácok!
Körvonalazódik a dolog.
Ezek közül melyik a legjobb választás?
Ár/Érték/Teljesítmény arányban?1. SAMSUNG C27FG70FQU - (FHD, VA panel Quantum Dot,144Hz) - 18 hó gar-70E
2. SAMSUNG C27JG50QQU - ( WQHD, VA panel 144Hz)- 2 év gari - 75E
3. LG 27GL650F-B - (FHD, IPS panel, 144Hz, AMD Freesync + G-sync) - 2 év gar.- 85E
4. ACER NITRO VG271PBMIIPX- (FHD, IPS panel, 144Hz AMD FreeSync) - 5 év gar - 85E
Én az ACER-t venném leginkább a paraméterei és a garancia miatt.
szerintetek?A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
Rájmó
tag
válasz Komplikato #106445 üzenetére
Köszönöm a gyors választ, túl szép lett volna, hogy igaz legyen. Akkor valószínűleg maradok az Acer VG271UPbmiipx-nél, csak gondoltam hátha van egy másik opció is. Köszi még egyszer a segítséget!
Privátra illik válaszolni :)
-
Komplikato
veterán
válasz Rájmó #106444 üzenetére
Túl új, összesen egy darab nem igazán részletes német tesztet találtam csak róla, ami HP terméknél elég fura. Ott negatívumként kiemelték az itt a topikban is kísértő bleadinget. A színvisszaadásáról kb. semmit nem lelni.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Rájmó
tag
Sziasztok,
látott/használt már valaki ilyen monitort? Böngésztem az alzát és szembejött. Esetleg ha valaki használta, akkor írjon már róla légyszíves. Egész jó áron van, ahhoz képest hogy 1440p, 144hz és IPS.
Privátra illik válaszolni :)
-
titán
válasz stereodead #106441 üzenetére
Orosz nyelvű tesztből google-fordítva
Flicker-Free: No, or we would not know about its availability.Ez egy PWM háttérvilágításos monitor. Nem a képfrissítés frekvenciáját látod, hanem a háttérvilágítás villogását.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
saen
veterán
válasz stereodead #106441 üzenetére
LCD monitorok nem vibrálnak, lehet még PWM háttérvilágítású monitorod van. Manapság már nem gyártanak ilyet...
-
stereodead
csendes tag
válasz KAMELOT #106438 üzenetére
"Arra, hogy zenélsz és egész nap nézed a 60hz elég. Inkább a kép minősége az ami bántja a szemed."
"DAW-hoz minél nagyobb monitort minél nagyobb felbontással. Legalábbis a saját preferenciák szerint. Hz aztán hótt mindegy. Semmit nem csinál egy DAW, amin a képfrissítés látszana."
Azt láttam, folyamatosan vibrál a kép, pont úgy amikor a másik monitoron 60Hz-re állítom a frissítést. 80Hz-en nincs ez. Ezért gondoltam, hogy a képfrissítéssel van a gond. De ha valami más beállításban van a hiba megoldásának kulcsa szóljatok pls. Köszi.
Viszont ebben a formában ezzel a monitorral képtelen vagyok dolgozni. Folyamatosan azt látom, ahogy futnak végig a vízszintes vonalak a képen és elképesztően zavaró.fgsfds!
-
Rockybro
tag
Sziasztok! Vett valaki mostanában Eizo EV2450-est? Mik a tapasztalatok IPS glow-val, backlight bleedinggel? Most vettem egy Dell U2419HC-t, ami a Dell-ek csúcsa kéne legyen ebben a méretben, de minimális fényerőn ([kép])is sárgásak a sarkok tökéletesen középről, normális távolságból nézve is...
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz stereodead #106436 üzenetére
DAW-hoz minél nagyobb monitort minél nagyobb felbontással. Legalábbis a saját preferenciák szerint. Hz aztán hótt mindegy. Semmit nem csinál egy DAW, amin a képfrissítés látszana.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
KAMELOT
titán
válasz stereodead #106436 üzenetére
Arra, hogy zenélsz és egész nap nézed a 60hz elég. Inkább a kép minősége az ami bántja a szemed.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
NOKA32
aktív tag
Sziasztok.
Berendeltem az AOC 24G2U monitorát, az lenne a kérdésem akinek van az mekkora válaszidővel használja? Mi az 1ms mprt feltétele? Illetve ez
a kalibrálás mennyire számít jónak?
[kép][ Szerkesztve ]
-
stereodead
csendes tag
Sziasztok, kellene egy kis segítség mert utoljára sikerült erősen mellényúlnom.
Zenélésre kellene nekem monitor, ami kb annyit takar hogy sokszor egész nap a képernyőt nézem, és ugyanazt a sötétszürkés felületet. Nemrég vettem egy HP N246V-t, de csak 60Hz a képfrissítése amivel egyszerűen nem bírtam pár óránál tovább nézni a képet, és végül odaadtam az öcsémnek gamelésre. Arra jó, viszont ugyanazt a felületet nézni folyamatosan, itt kikészít a 60Hz-es képfrissítés. Szóval tudnátok ajánlani monitort erre a célra? Előre is köszönöm.fgsfds!
-
SaitoX
tag
válasz AxBattler #106421 üzenetére
Hmm értem, VA-val még nem nagyon volt dolgom, így nehéz eldönteni.
Még annyi kérdés lenne, hogy mivel sokat olvasnék / fejlesztenék rajta, van különbség VA és IPS között ilyen téren (pl. kép élesség), vagy nem igazán?Fekete hátteren való fejlesztéshez a VA még talán jobb is lehet, mint az IPS?
-
Ciccuka
veterán
válasz lgdavid112 #106428 üzenetére
Samsung S27F358
Spec ugyanez, de pluszban van DisplayPort is[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
blaca83
őstag
Főleg játékra lenne használva és időnként filmnézésre.
Megìrtam, hogy mindenképpen 27"-os kellene és magas képfrissítéssel.(144Hz) és azt vennénk meg neki ami a legtöbbet nyújtja 100E alatt.A többivel kapcsolatban kompromisszumot tudnánk kötni.
Erre ìrtam még, hogy:
-felbontás minimum FHD vagy magasabb. (WQHD lenne a legjobb)
-G-sync, tudom magasabb szint, de ha esetleg valahol van akcióban akkor szerencsénk is lehet.
-panel tekintetében én az IPS-t preferálom, de játékra egy jó TN is tökéletes.A fenti listából egyébként melyik lenne a legjobb választás?
Ezt találtam még:
SAMSUNG C27JG50QQU- 80EA technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
Sziasztok.
Azt szeretném megkérdezni, hogy valaki rendelkezik e itt ezzel a típusú monitorral: Asus ROG Strix XG248Q
Ha esetleg igen, akkor lenne szíves nekem lemérni a hátsó lábát, hogy milyen hosszú? Neten nem találtam erre vonatkozó exact infot. Előre is köszönöm.
-
lgdavid112
csendes tag
Sziasztok! Kezdő kisvállalkozó grafikusnak lenne szüksége egy használható 27" méretű monitorra, 4k nem feltétel. A keret elég szerény, javaslatok?
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Egyik barátomnak kell keressek monitort 27"-os méretben.
144Hz-es, lehetőleg G-sync-es és mindenképpen 100E alatt!!!Jó lenne,ha a felbontás nem csak FHD lenne, hanem mondjuk WQHD és még IPS-is, de ne akarjunk lehetetlent.
Most több helyen vannak akciók, én hirtelen ezeket találtam:
1. LG 27GK750F 27" FullHD 240Hz -99E
2. Samsung C27FG70FQ - 70E
3. MSI MAG241C (VA, Ívelt, Full HD, 144Hz) - 80E
4. Asus VG278QR -99E
5. MSI Optix MAG272 - 86E
6. Acer Nitro XZ272Pbmiiphx- 99E
7.Acer Nitro VG271Pbmiipx- 95EEzekről mi lenne a vélemény?
Egy 1660TI-vel használná jelenleg a monitort.
Továbbá,ha valaki látott ezekkel a paraméterekkel valahol jó áron akkor légyszi küldjétek át nekem vagy ide a topikba.
Köszi
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
SharpSA
veterán
válasz schawo #106420 üzenetére
Azt nem is néztem, köszönöm a listát. Mivel árukhoz képest kicsi a különbség, vajon LG 34GK950G-B vagy Alienware AW3420DW? A másik kettő már kissé drága, bár ezek sem oplcsók. Nem értem miért kerülnek ezek ennyibe. Hasonló tudású 16:9-es monitor jóval olcsóbb, de talán tévedek...
Egyébként a VA panel mennyivel más az IPS-hez képest például a betekintési szöget és a feketét nézve? Nem láttam még élőben egymás mellett mindkettőt.
[ Szerkesztve ]
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
SharpSA
veterán
válasz Rengete #106414 üzenetére
Ezzel szemezek én is és az Acer Predator x34p-vel. Az LG közelebb áll hozzám, most is ez a márka van. Ahogy itt olvastam, a sarkokban nagyobb a bevilágítás vagy minek hívják (szép magyarul ugyebár...).
Feltettem itt a kérdést, hogy 3440x1440 felbontással, minimum valós 100Hz, de inkább 120Hz-el és lehetőleg legalább 350 cd/m²-vel mely monitorok ajánlottak, érhetők el jelenleg, de sajnos választ nem kaptam...Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
félisten
válasz SaitoX #106416 üzenetére
Valamennyi elmosódás biztos van, de szvsz nem lehet olyan szörnyű... ha mégis, akkor 14 napon belül el tudsz állni a vásárlástól.
IPS-nél meg ott lenne a glow.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Rengete
aktív tag
Sziasztok!
Tegyük fel, hogy a pc is bírná és az ár is elmehet kb 300e-ig.
Eddig 102cm-es tv-ket használtam monitornak. (Jelenleg LG UK6750PL ) Nem is volt velük semmi bajom ezidáig. Most, hogy elkezdtem újra COD-ozni rettenetesen zavar az egér szaggatott mozgása ami nyilván az ekkora kép méretből és a 60hz-ből illetve a válaszidőből adódik.
Szeretnék egy 21:9-es monitort ami minimum 144hz-es G-sync-es vagy ami képes összedolgozni egy 1080-as karival, minél nagyobb méret. 34-38". Illetve ha belefér az árba, akár nagyobb is. Ha esetleg 16:9 vagy 16:10-es ben van olyan ami érdemesebb lenne a feladatra akkor az is szóba jöhet. Elsősorban játékra használnám.
Illetve ha megjelenik az új XBOX akkor azt is szeretném rákötni, addig a meglévő XBOX X-et.Köszönöm előre is a segítséget..
bár eddig nem jártam sikerrel -
félisten
válasz SaitoX #106407 üzenetére
Szerintem nyugodtan vedd a 34"-os Samsung-ot, elég jókat írnak róla Redditen + tesztben is: CRU-val elvileg megvan a 35-90Hz-es Freesync range, DP-n keresztül.... ráadásul Nvidia karival is megy a sync.
Gyorsabb játékoknál ghosting valamennyire jelen van, de nem kompetitív játékra simán jó lehet. Viszont megtapogattam élőben, és az anyaghasználata kicsit bazári volt, 110k HUF-ért ezt kell elviselni."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
littleNorbi
aktív tag
Sziasztok!
Kettő monitor között dilemmázok:
1. LG 24GL600F-B
2. Dell S2419HGF
Melyiket vegyem? -
SaitoX
tag
Hali,
Ezek közül melyiket javasolnátok?
Samsung S34J550WQU - 34", 21:9, 1440p, VA - 110k
LG 34WL750 - 34", 21:9, 1440p, IPS - 140k
Dell U2719D - 27", 16:9, 1440p, 144kMéretben a 34"-esek vonzóbbak, nem tudom, hogy a Dellnek van-e annyival jobb képminősége amennyivel többe kerül
Illetve VA vs IPS között se tudom, hogy melyiket válasszam, nem grafikai munkára kell, hanem elsősorban programozásra, netezésre, másodsorban film és játékra (de itt sem igazán gyors játékokra, mint pl. FPS)Samsung tetszik a PIP és egyéb funkciók miatt, illetve árban is elég jó a többihez képest, de nem tudom, vannak-e nagy hátrányai a mások kettőhöz képest. Olvastam olyat is, hogy a VA miatt már szemből nézve is zavaró, hogy a szélei máshogy néznek ki a gyenge betekintési szög miatt mint a képernyő közepe.... Nektek erről mi a véleményetek? Melyik monitort ajánlanátok?
-
Nurum
lelkes újonc
A kettő monitor közül kell döntenem. Megtartom aoc 24g2u5 vagy helyette a Tn asus vg245q ra cserélem. Igazából a hivatalos aoc driverjetol teljesen megbolondult a monitor es megzavarodott. A szinek összevissza lettek es a betuk hianyoztak osd menuben is. 1 ora volt mire visszasikerult allitani. Azota driver torles utan minden helyre állt, de kicsit elvette a kedvem tőle, bár most szép a képé, ha nem teszek fel drivert. Ezert gondoltam cserélem egy Asus vg245q ra. Erről nagyon sok jót lehet olvasni a Tn panel ellenére is ami Aocra nem igaz. Gondolkodom maradjon vagy cseréljem.
-
atua
aktív tag
-
HSM
félisten
válasz inf3rno #106368 üzenetére
Nem tudom, mivel csatlakozol, de ez bizony hálózati vezérlő, vagy annak drivere is könnyen lehet. Szolgáltatótól nem kéne beessen az FPS, max magasabb ping. Mondjuk én online sokat csak a BF3-4-et toltam viszonylag többet.
A háttérfotódon én azt látom, hogy amennyire IPS lehet, szép egyenletes, főleg középen, a sarkok felé pedig kicsit rosszabb a helyzet, ahogy lenni szokott.
(#106396) Komplikato: Pedig ott, van az első képen az overview pontban, Nano IPS az is... [link]
-
Komplikato
veterán
válasz Ciccuka #106401 üzenetére
AOC és AOC között is van nem kicsi differencia, pl. az AG szériára (kivéve itthon) van gyári 1+2 év pixelgari. Cserében ott is vannak árban mint drágább Asus vagy GigaByte, stb.
[ Szerkesztve ]
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest