- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Otthoni időjárás-állomás
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Bluetooth hangszórók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
atiska007
senior tag
Xigmatek Alfar fekete-narancs rendelés bluechip-től, 2 hét érkezési idő
Honnan a büdös p....ból szerzik ezek be? Közvetlenül a kínai gyártótól?
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #53093 üzenetére
Örülök, hogy neked is bevált!
-
zsolthee
senior tag
-
Revoltek
aktív tag
Sziasztok! A Deepcool Smarter ajánlott ház? Menne mellé egy gammaxx 300 is. I5-4570, tt Hamburg 530, 4gb ram, ssd, később még egy videokártya is menne bele.
-
törölt tag
válasz
Planner555 #53086 üzenetére
A közepes INTEL konfig mit takar? CPU, borda, VGA, hány HDD/SSD?
yaken: http://logout.hu/cikk/thermaltake_core_v21_kicsiben_is_nagy/kivulrol.html
-
YAKEN
aktív tag
Thermaltake Core V21 házról van tapasztalata vkinek?
-
juve600
nagyúr
válasz
Planner555 #53086 üzenetére
nincs jobb ennyiért
-
Planner555
csendes tag
Sziasztok.
Egy csendes, de azért jól szellőző házra van szükségem egy közepes Inteles konfighoz.
Annál amit juve600 fórumtárs linkelt, van jobb ajánlat?
http://hardverapro.hu/apro/nzxt_h2_classic_-_fekete_es_feher_szinben_is_van_tobb_db/Vagy ebben az árban jobb a Zalman z9 Plus? Vagy fölösleges ennyit költeni és van 10 ezer körül valami szuper ajánlat?
-
benvolio
őstag
válasz
Assdak #53077 üzenetére
Az én javaslatom a Corsair Carbide 330R.
-
Assdak
őstag
Őszinte leszek, nem a hangszigeteltség a lényeg, hanem hogy egy tágas, értelmesen elrendezett, minőségi ház legyen és ne nézzen ki úgy, mint Optimus fővezér valaga. Ha az R5-re azt mondjátok hogy ezeknek megfelel, akkor nekem az csak pluszba jó, mert még egy ötössel olcsóbb is.
-
törölt tag
válasz
zsoltnyiri #53078 üzenetére
Kulfoldi teszt alapjan rosszabbul hűt mint az R4:
http://www.bit-tech.net/hardware/cases/2014/11/24/fractal-design-define-r5-review/3
A gpu hutese meg max speed-en is siralmas. -
Assdak
őstag
be quiet! Silent Base 800 -ról mik a vélemények? Illetve ebben az árkategóriában más ajánlott?
-
ron8
senior tag
Sziasztok!
Tervezem egy uj ház vételét.Nem tudom mennyit számít de a konfigom a következő:
Gigabyte b85m d3h alaplap,R9 280 (2 ventis), fsp 500w táp, lenne benne még egy ssd és 2 hdd,egy dvd meghajtó és azt hiszem semmi más lényeges dolgot nem hagytam ki. Elsőre szeretném megcélozni a középkategoria alját. És szeretném ha minél halkabb lenne.. -
-
pilu85
őstag
csupa plexi házat akarok...valaki?
-
törölt tag
válasz
Sunsetjoy #53055 üzenetére
Ez nem tűnik rossznak:
LCPOWER PRO-930B - Silent Thunder
Van benne menedzsment, elforgatott HDD bay, több ventihely, USB3, szerelhető PCI takarók, felülről és elölről érdekes formavilág, de mondjuk nekem bejön
12k-ért jónak tűnik, talán egy gyári venti is van benne.
Azt kell mondjam, az LC-POWER házak tekintetében kezd jó ár/érték arányú, igaz belépő szintű, de ígéretes házakkal előállni. -
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Ki kell írnom magamból, mert egyszerre sírok és röhögök. Üzembe helyeztem egy 6 éves konfigot, vettem hozzá egy full olcsó, de piroskás házat (asszonynak lesz): XDL HAPPY-27R fekete-piros
Ez a ház egy KATASZTRÓFA. Elsőre még jónak tűnt, "láttam már rosszabbat is ennyiért" kategória, legalább a furatok nem sorjásak pl, de... Egy mATX laphoz van benne 6 db távtartó, de a meneteik vastagabbak, mint a megszokott, úgyhogy ki sem tudtam pótolni, ATX lap hat csavarral van bent (a furatok megvannak, nem csak mATX-re szánták a házat). A csavarokban alig van anyag, nagyon gagyik, ráadásul a ritka menetesből van 9 darab: alaplapra 6, tápra 4, helló?! Minden centit lespóroltak, a lap fölé úgy belóg egy HDD, hogy kitakar egy SATA portot, vagy egyel feljebb egy másikat, vagy egyel feljebb egy 17 centis VGA és a HDD között alig férnek el a kábelek, plusz nekem ekkor már ramot sem lehet kicsattintani, de mondjuk, hogy ez a lap hibája
És ennél feljebb már a ramoktól be sem fér. De a legdurvább a VGA bepasszírozása volt (benyomtam, nem érdekelt, régi gép). A VGA "felső" csatlakozójának "felső" kábel rögzítőjét ki kellett csavarnom, máshogy nem fért be, ekkor meg a hátlap "alja" nem ment be, be kellett görbítenem, hogy be tudjam nyomni teljesen a kártyát a lapba. Nem hittem a szememnek. Jó pár mm-el odébb vannak a vájatok a házban (alig lehet látni) ezeknek a kártya-hátlap-alsó-elkeskenyedő-részeknek. Egyetlen esetben lehet alternatíva ez a ház. VGA (és egyéb kártya) nélkül, szigorúan mATX laphoz... És max olyan helyre ahol soha többet nem kell hozzányúlnotok.
Szerencsére most egy CM N300 jön egy normális géppel, közben lenyugszom.
-
Sunsetjoy
aktív tag
válasz
#98593280 #53053 üzenetére
Azt elfelejtettem írni, hogy iponos vásárlás, ott meg pl. 936B nincs :S A Pro 920-as sorozatból valamelyik nem egyívású ebben a tekintetben (926B, 928B Mechadroid, 930B Silentthunder)?
Amúgy ellenkező esetben a Bitfenix NEOS is totál olyan, amit kritériumnak gondoltam.Köszönöm a választ, tanácsot!
-
zsolthee
senior tag
Sziasztok!
Arc Mini R2-t tervezek venni és egy ilyen tápom van
Toldás nélkül elér szerintetek majd mindenhová 24 és a 4 pin-es kábel? (gyári értékek szerint 40 cm hosszúak) -
Sunsetjoy
aktív tag
Üdv!
Új gép vásárlása előtt állok, a ház kérdéses most.
Alkatrészek: i5-4440 vagy i3-4130 (nem végleges a döntés, pénzügyileg)+ AC procihűtő (i5), Gigabyte GTX 750Ti 2 GB (kvázi keveset fogyaszt és kvázi hűsebb), Asrock B85M Pro4 mATX lap, FSP HEXA+ 400W, 1 SATA HDDEgyéb:
- Legalább 1 rendszerhűtő gyárilag elöl vagy hátul, a gépnek oldalt nem sok helye van, ahová értelme lenne. Utólagos rendszerventi csere jobb hűtésért nem akadály. Amennyiben nem helikopter vagy ütvefúró, a csendessége nem elsődleges szempont.
- Nem kell sok perifériahely (5,25 meg 3,5), SSD-t is ha lesz odaszerelem (vagyis nem kell külön hely)
- Kinézetben jó a szimpla egy színű téglatest is, de ne világítson.
- Első összeszerelését üzletben végzik, utána nem birizgálom igazán, le lesz rakva egy helyre és kész. Ha az említett alkatrészekkel jól elfér az ember, nem probléma az mATX ház sem.
- Ha alsó tápos kivitel, az plusz öröm
- Alkatrészek nem lesznek húzva (+melegedés)Ár, amit szánok rá: max. 11-12 ezer
Köszönöm előre is a választ!
-
Pgraph
aktív tag
Sziasztok!
Múltkoriban érdeklődtem itt egy I5-ös, egyelőre dVGA nélküli munkagéphez egy elfogadható ház felől. Akkor a CM N200-ra állt a dolog. (Nincs játék, fűtős részegységek, 1 HDD, 1 ODD, 1 SSD, VGA valószínű később se lesz. Viszont napi 12 óra használat.) Nos, múlt hétvégén kicsit tovább nézelődtem, és látókörbe kerültek ők:- Corsair 100R Silent
- Nanoxia Deep Silence 4
- FD2500
(- Corsair 200R?)
(- Zalman Z3, Z9?)Mivel forgalmas irodai munkakörnyezetben fog működni, az elfogadható szellőzés mellett jó lenne, ha nem szedne össze sok port. A FD-n például nagyon ritkának tűnik mindenhol a rácsozás, ott azért menne be por...
Ha jól érzékelem, a Corsair 100R Silent mostanság került forgalomba. Ő hogyan áll hűtésügyileg a többihez viszonyítva?
A Nanoxia 4-nek van (lehet) olyan jó a hűtése, mint a Silence 2-nek? Talán még ez lenne a legszimpatikusabb. -
atiska007
senior tag
-
törölt tag
válasz
atiska007 #53039 üzenetére
A honlapomon a SZERELÉS menüpont alatt van egy MAX CPU cooler összeállítás, ott meg tudod nézni melyik házba hány cm-es CPU borda fér el.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
thomasmorten #53040 üzenetére
Szia.
Nekem most Cooler Master HAF XB házban vannak a cuccok.Kicsit nagy de cserébe könnyen szerelhető, jól szellőző "kétszintes" kuckó.
Ezt is érdemes megfontolnod.....szerintem.
-
thomasmorten
csendes tag
Sziasztok,
szeretnék egy erős PC-t építeni, GTX 970/980, 4Ghz körüli CPU - val, ami Intel lesz (SSD stb..). Ehhez szeretnék jól szellőző házat. Kérdésem, hogy vízhűtés vagy Noctua? Mi a véleményetek mi lenne jobb?
https://ipon.hu/webshop/product/nzxt_source_340_feher/880176
Ez a ház nagyon megtetszett a jó szerelhetősége és belső rendje miatt, és azt olvastam jól is szellőzik, de most nem nagyon kapható sehol.
-
YAKEN
aktív tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek egy Thermaltake Core v21-es házról? Megtetszett, hogy a lap vízszintesen helyezkedik el a házban,18k körül kapni. Melegedési problémák nem lennének benne pl egy 290-es kártyával? -
Torzi05
tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, mit gondoltok erről a házról: Fractal Design Core 1500?
Minőség, anyaghasználat, kábelmenedzsment?
Ha valakinek van ilyen háza szívesen meghallgatom a tapasztalatait -
YAKEN
aktív tag
Sziasztok!
Egy I7 2600k+ 7970-et (nem lenne proci se vga tuning) elbír egy ilyen táp (Silverstone st50f) vagy jobb a békesség és csere?
Üdv, ÁkosBasszus rossz helyre írtam, sorry...
-
atiska007
senior tag
Sziasztok!
A témában jártasabbaktól kérnék egy kis segítséget.
Adott egy elég 'régi' PC konfig, amit cserélni már nem nagyon akarok, de régen egy bazi nagy server házat vettem neki
Hely szűke miatt eljött az ideje, hogy a házat kisebbre cseréljem.Ajánljatok légyszi valami nem túl drágát, amibe az alábbi cumók feférnek, hogy esetleg még szellős is legyen.
alaplap: GA-EP45-DS3 - GIGABYTE
Radeon 5770 (*2) crossfire (!!!!)
+3 * 3.5" HDD
1db DVD íróSzóval fontos lenne, hogy 3 vinyó + crossfire rendszer bemenjen, illetve eseleg előre egy HDD hűtő venti is.
Max 10k HUF
Köszi előre is!
-
Fowles
csendes tag
Hali!
A lehető legjobban szellőző házat keresem egy gtx 970, b85-plus, nh-d14 mellé. A keret kb. egy 20as lenne. Eddig a midgard II-ben, illetve a fractal design 3000-ben gondolkodom, de nem tudtam eldönteni, hogy melyik a jobb, illetve szeretném kérdezni, hogy egy midgard III van-e olyan jó mint a kettő? Alapvetően a hűtés, és a pormentesség lenne a fő szempont. (HDD egyelőre 1 van benne, max 1el többet szándékozom beletenni.) -
törölt tag
válasz
MaxxDamage #53013 üzenetére
Amennyiben drunky puskája jó, a hivatalos site-ról, akkor igen.
-
törölt tag
válasz
MaxxDamage #53009 üzenetére
Ha az a kérdés, akkor + 1 db alulra és + 2 db felülre szerelt ventivel így módosulnak a gyári hőfokok:
Alaplap 5, proci 4, hdd 1, a vga szintén 5 fokkal lett hűvösebb. -
MaxxDamage
félisten
válasz
drunkyboy #53008 üzenetére
Igen, de kicsit zavaró lehet ez a sok "db" hely
Én innen indultam ki.Termékleírás
fekete
E-ATX
207 mm x 468 mm x 588 mm
10,9 kg
5,25 Zoll, extern 3
3,5 Zoll, extern
3,5 Zoll, intern 7Hűtés:
140mm 4 x opcionális
120mm 3 x beépítveExtrák: rejthető csatlakozók a tetőn, kétlépcsős ventilátorvezérlés akár 6 ventilátorhoz, variálható HDD beépítő keretek, cable management
Max VGA 370 mm
Eszköz nélkül szerelhető meghajtókHátlap: alsótápos, 1 x 120 mm ventilátor beépítve, 7 x slotnyílás, 4 x vízhűtéslyuk
Előlap: két részben nyitható előlap, 2 x 120mm ventilátor beépítve, 1 radiátor beépíthető, 1 x USB2.0, 2 x USB3.0, Audio in/out
És ebből jött a kérdés, hogy mit is érdemes még beépíteni, s mire van lehetőség.
Ezt igazából az tudja megmondani aki személyesen használta, és tesztelte akár, mint ShellKretor fórumtársIgazából, ha elegendő a gyári ventikkel is, akkor felesleges telerakni ventivel a házat.
L
-
drunkyboy
aktív tag
válasz
MaxxDamage #53006 üzenetére
Tudom nem tőlem kérded, de a cikkben elég világosan megvan a válasz:
"Gyárilag 3 db Nanoxia halk ventilátort kapunk, az első HDD blokk előtt teker egy-egy darab, ezenkívül hátul van még egy beépítve. További ventit tehetünk még a HDD blokk belső oldalára is (2 db-ot), kettőt felülre és egyet még alulra is."
Ezt úgy értelmezem, elől van kettő 120as és hátul egy 120as.
Bővíteni lehet az alábbiakkal:
- alul egy 120 vagy 140es
- a HDD blokk belső oldalára kettő 120as
- felülre kettő 120 vagy 140es
(jó itt a méreteket puskáztam gyártói oldalról -
MaxxDamage
félisten
válasz
#98593280 #53001 üzenetére
Megtaláltam [link] , arra lennék kíváncsi, hogy a gyári Ventiket használva (ami Nanoxia) mi a fennmaradó üres helyek száma? /darab már megvan, de méret az kérdéses <--> "felülre további 2 db és alulra még 1 db ventilátort beszereltem" / (méret és mennyiség) ugyanis látatlanba nem tudom miből mennyit is rendeljek be mellé (FAN) és nem akarok a ventik miatt x-szer +postaköltséget fizetni. Ebben kérném a segítséged, akár Privátba is jöhet !
Szerk.:
Ezt találtam:
Hűtés:
140mm 4 x opcionális /ez a "felhasználható - fennmaradó hely? "4db"amennyiben jól értelmezem/
120mm 3 x beépítve /ez a "gyári" ventik száma és mérete, gondolom/L
-
törölt tag
válasz
MaxxDamage #52999 üzenetére
Nincs benne a cikkemben az info? A hazakban altalaban 3 pines vezerlok vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest