- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- Projektor topic
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- E-book olvasók
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Vakegérke #53199 üzenetére
Van, elöl, és hátul.
"Includes two SickleFlow 120mm fans arranged for optimum airflow in the front and rear with support for up to 8 fans (KKN1) / 7 fans (KWN1)"
Forrás: Cooler Master -
törölt tag
válasz DR|FTK|NG #53195 üzenetére
"Aerocool: Jó a marketingje, viszont se szellőzésben, se anyaghasználatban nem jeleskedik(instabil)."
A szellőzésben vannak jól telesítő egyedek, pl. a
Mechatron és az XPredator X3 is nagyon előkelő helyen van a listámon, csak ahogy írtad, a többi negatív jellemző miatt nem szoktam őket ajánlani. -
DR|FTK|NG
veterán
válasz Vakegérke #53193 üzenetére
Van rajta reset gomb: [link]
Egyébként a kép készítője írt róla egy cikket: [link]
Ha nem hetente cseréled a hardvereket a gépedben, illetve nem viszed ugyan ennyi időnként LAN party-kra, akkor jó lesz.A szűk hely miatt nézd meg, hogy befér-e a ház a tartócskába(190mm széles, 426mm magas, 492mm mély, és mellette termésezesen legyen egy kis rés). Egyébként egy jó hatásfokkal rendelkező táp, ami nincsen maxon járatva, nem teremt sok hőt.
Aerocool: Jó a marketingje, viszont se szellőzésben, se anyaghasználatban nem jeleskedik(instabil).
Szerk.: A 4+4 pin-es CPU árammal lehet gond, mivel a felső tápos házba ehhez nem kell hosszú vezeték(10-20cm), viszont egy alsó tápos házban hosszabb kell(40-50cm).
[ Szerkesztve ]
-
Ateszpapa
addikt
Sziasztok!
Milyen házat tudtok ajánlani, amin elég jó a porszűrő benne?
HD 7970 peter hűtéssel+ ventik -
Vakegérke
félisten
válasz DR|FTK|NG #53192 üzenetére
Ha nem is szőnyegre, de szűk helye van. Az íróasztal oldalán gyárilag van egy polc, amin pont elfér. Nagyon közel van a "szomszéd" bútorhoz, hátul meg közel a panel, mondhatnám be van zsúfolva.
"Az vele a gond, hogy Aerocool."
Annyira nem jó a gyártmányuk, hogy nem szabad megvenni? Mi a gond vele?
Jól szeretnék dönteni, ezért kérdem, hiszen nem értek hozzá, tapasztalatom nincs. Jelenleg egy ilyen (nem az én hirdetésem) Super Power házban "lakom", és őt szeretném sok-sok évre leváltani egy fincsi kis házzal.Mit ne mondjak, rágom a körmöm. Nagyon tetszik a Cooler Master N300, még jobban, mint amit kinéztem magamnak, hiszen szolid, nem hivalkodó. Csak az a fránya alsó táp, amitől félek, és ahogy elnézegetem a képeket, nem látok reset gombot.
[ Szerkesztve ]
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Huroq
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy 25-30k kategóriában jelenleg melyik házat érdemes megvásárloni?
Egy ilyen konfig lenne benne:Asus Z97-PRO Gamer
Intel Core i5-4460
ASUS STRIX-GTX960-DC2OCElőre is köszi.
-
Vakegérke
félisten
A táp alulról szívja a levegőt. Lehet, hogy hűvösebbet, mintha a házból szívná, de sokkal kevesebb a tér, még ha lábai is vannak a háznak. Egyszerűen félek tőle. A kábel hosszúság nem probléma, hiszen ha felülről elér legalulra, akkor fordítva sem lehet probléma.
Biztos dűlőre jutunk, hálás vagyok, hogy törődtök velem. A kiszemeltemmel van valami probléma? Van valami, amiért fekete listára kell tenni? Szerintem jó a kiépítése, beosztása, lásd itt.
Még nem döntöttem, tehát ne vegyétek úgy, hogy kérdezget a csávó, de hiába beszélünk, megvan a választottja.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
-
dannyl
addikt
válasz Vakegérke #53184 üzenetére
Ezt szokás ajánlani errefelé: Cooler Master n300
-
Vakegérke
félisten
Üdvözletem a topiclakóknak.
A házcsere aktuális, ősrégiben "lakom". Anyagi téren nem vagyok túl jól eleresztve, szóval nincs rá több tízezer Forintom.
Ezt néztem ki. Tetszik, az adatlapomon szereplő alkatrészek viszonylag kényelmesen elférnek benne.Elfogadható döntés, vagy ebben az árkategóriában tudtok jobbat?
A választ előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
lorcsi
veterán
sziasztok..
help kellene
nagy nehezen 2-3 éve kiválasztottam a Nexus Prominent R pc házat, fasza méretileg, szellőzésben stb..
viszont most egy másik pc asztal lesz..és abba nem fog beleférni
kellene egy kisebb ami kb. ugyanezt a minőséget és csendet, szigeteltséget adja...
24,5x48x50 helyre kellene beférnieszerintetek mi az a ház ami a fentieknek megfelel ?
ui.:
adataimnál lévő konfiggal használomeladó: vadi új soundcore motion+
-
Williams
aktív tag
Sziasztok!
Az adatlapomon lévő konfigot szeretném átköltöztetni egy jól szellőző házba. Jelenleg CM HAF932 Advanced-re esett a választásom, nem tudom hogy ennyiért, vagy esetleg olcsóbban van-e esetleg valamilyen jobb javaslat helyette amit érdemes lenne megfontolnom. Nem vagyok jártas a mai házakban, inkább a benne lévő dolgokat szeretem nyúzni. Sajnos a jelenlegi házzal lehetetlen halkan kordában tartani a videókarit, egy idő után a Petert hűtő ventijei csak a belső forró levegőt forgatják...
Köszönöm előre is! -
krumplikft
csendes tag
Sziasztok !
Házra lenne szükségem a következő konfighoz :
Asrock h97 performance fatality
i7-4790
deepcool gammaxx 300
2x8GB ddr3 1600 mhz
msi gaming gtx 970
1000gb hdd
SSD 250GB kingston fury
Táp: Seasonic m12 520WMaximum 30k-ból ki kellene jönnie.
Olyat szeretnék, ami ablakos és sok ventillátor van benne (minél több ledes).Eddig leginkább az antec ninehundred two v3 tetszett meg.
Mi a véleményetek róla ?
Tudnátok-e ajánlani másik alternatívát ? -
dannyl
addikt
Ezekből a házakból lenne kedves nekem ajánlani pár darabot? Azért ilyen sok, mert nem szűrtem márkára. Bal oldalt le lehet szűrni, csak magamtól nem akartam, mert lehet kihagyok valamit, ami jó, de nem ismerem. Köszönöm!
Esetleg a bal oldalon lévő menüből még az ATX mellé be lehet pipálni a "gaming"-et pl.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Assdak #53175 üzenetére
Idézek a cikkemből: "A Silent Base 800 egy kifejezetten stabil nagy, masszív oldallapokkal rendelkező hangszigetelt monstrum."
Több mint 9 kg a Silent Base, nekem egyáltalán nem volt műanyagos érzésem a teszt során. Olyan általában Aerocool és Sharkoon házaknál van...
Az AIR 540 elég hangos, én 54 decibel-t mértem.
[ Szerkesztve ]
-
Assdak
őstag
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz Assdak #53170 üzenetére
Corsair Carbide Series Air 540
Be Quiet Silent Base 800
NZXT H440
Fractal Design Define XL R2
Fractal Design Define R5
Corsair Carbide Series 500R
Corsair Carbide Series 300REz elég durva gép lesz. A 300-as Carbide mondhatni alul tervezett hozzá.
Az AIR 540 nagyon jól hűt, de hangoska. Egyébként is kockaház, más stílus.
Az R5 rettentően szarul szellőzik, a H440 sem remekel a VGA hidegen tartásában.Én a Be Quiet-be tenném, hangszigetelt is, tágas és aránylag tűrhetően szellőzik.
Nagyon jó benyomásom volt arról a házról.
Ha pedig elülső csatlakozókat gombokat akarsz, akkor az 500-as Corsair is jó választás lehet ebben az esetben.Még a Define XL R2 is szóba jöhet, de az letisztultabb, mondhatni kissé unalmas, bár ez szubjektív.
-
Assdak
őstag
-
Tafaya
csendes tag
i7-4790 + GTX 970
Corsair 300R vagy Zalman Z11 Neo?
Köszi!
-
Assdak
őstag
Még mindig házon ellődök... A versenyzők tetszési sorrendben,
Corsair Carbide Series Air 540
Be Quiet Silent Base 800
NZXT H440
Fractal Design Define XL R2
Fractal Design Define R5
Corsair Carbide Series 500R
Corsair Carbide Series 300RKi melyikre szavaz? =)
-
dannyl
addikt
Sziasztok! Az adatlapomon lévő config beférne egy cm n200-ba, vagy kellene az N300? Esetleg ebben az árkategóriában más ház? Köszönöm szépen!
-
Nagy587
csendes tag
Hello!
Eljött az ideje,hogy lecseréljem az Aerocool AEII-es gépházamat,mert már nagyon kinőttem.
A gépem jelenleg: Asus Sabertooth 990Fx R2.0 + FX 8350 + GTX560Ti (ez nyáron cserés lesz egy GTX970-re,aminek el kellene férnie bőven az új házba majd). A másik fő szempont a jó szellőzés és a megfelelő anyaghasználat. A keret max 55e lenne (ennyi most a 750D)
Sikerült egy jó hosszú listát összeállítanom,és ebben kellene a segítség, hogy melyik lehet a legmegfelelőbb.
[link] CM 690III
[LINK] CM Silencio 652S
[LINK] NZXT Phantom 410
[LINK] CM Cosmos SE
[LINK] Corsair 550D
[LINK] NZXT Phantom
[LINK] Fractal Design Def. XL R2
[LINK] Corsair 500R
[LINK] NZXT Phantom 530
[LINK] CM Stryker
[LINK] Corsair 750DElőre is kösz a segítséget.
Üdv
Norbert -
RolEnD_
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék, mint itt oly' sokan.
Ehhez a konfighoz keresnék nyilván jól szellőző, nagy és HALK házat:
ASUS P8H61M-LE/USB3
I5 4570 + Cooler Master hűtő
R9 290 + Raijintek Morpheus (32cm így a kártya és 4 slotot foglal a hűtő)A keret max. 20k, de inkább jobb lenne a 15 felé orientálódni.
Köszönöm!
-
juve600
nagyúr
válasz DealTheBest #53149 üzenetére
Corsair 200R
-
szkink
aktív tag
Üdv.A két gyártó közül melyik ajánlott,és melyik típusok Cooper master,corsair?Max 30k-ig.
[ Szerkesztve ]
-
DealTheBest
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi gépet kéne egy jól szellőző házba rakni:
- MSI z97m-g43
- Intel i5 4590
- Corsair vengeance 4gb 1600 MHZ x2 (Nem LP)
- Samsung 850 EVO
- Egy régebbi 480-as Cooler master táp
- Illetve majd lesz bele videó kártya GTX960 vagy GTX970 nem tudom még (Akkor madj a táp is cserélve lesz).Extra igény:
- SSD-nek 2,5-es hely vagy külön SSD tartó (ha van ilyen)
- 3.0 USB elől.
- Fontos hogy jól szellőzzön (3-4 év tervezem a házat).Ár: Szűkös a költségvetés szóval olyan 15-16 ezer, de ha van valami kihagyhatatlanul jó akkor max. 20 ezer
A segítséget előre is köszönöm.
-
Reweall
csendes tag
válasz Xmister #52927 üzenetére
Köszi a választ
atee: Hát igen ritkán kell de akkor nagyon
Bocsi hogy még csak most írok vissza de közbe történtek dolgok és jelen pillanatban lenne keretem egy Phanteks Enthoo Luxe-ra emellett persze meglestem a Razer edition H440 de ugye még mindig az Enthoo jobb a léghűtésben(tudtommal). Tehát most megerősítés szempontjából kérdeznék hogy a Luxe-ra van értelme több pénzt kiadni ?(a szép világításon kívül)
Válaszotokat előre is köszönöm!
Youtube/Steam/Origins/etc.: Reweall
-
törölt tag
válasz juve600 #53144 üzenetére
"gondolom minden teszt más és más"
Melyikre célzol? Találtál olyant, ahol az NZXT H2 esetleg jól hűt?
"nálam ua az hőfok van mint a Corsair 500R,NZXT Phantom 630-nál"
Ezt egyrészt, eddigi tapasztalataim miatt, nehezen hiszem el.
150 db házat megmértem már, de nem volt eddig még "egyforma".Másrészt dokumentáltad valahol ezt a mérést? Annak körülményeit?
Leírtad valahol? -
törölt tag
válasz juve600 #53140 üzenetére
"a hangszigetelés ellenére jól szellőző ház"
Olybá tűnik, a bit-tech ezt a véleményt nem osztja:
http://www.bit-tech.net/hardware/cases/2011/05/03/nzxt-h2-review/2 -
-
szkink
aktív tag
Sziasztok.Feljebb infót kértem ház vásárlás ügyben,kaptam is pár tippet (jöhetnek még ajánlatok) termék ügyben,annyival változtatnám az elképzelésem ,hogy ez helyett (modecom feel 307) szeretnék jobbat ami felső tápos akkor mit tudnátok ajánlani,vagy várjak pár hónapot és vegyek alsó tápos házat plusz tápot (FSP 550W 80+ Raider Silver) de milyen házat ezeknek i5 4570 r9 280 a lényeg hogy jól szellőző legyen,eltűnjenek a kábelek és kényelmesen elférjen minden.Előre is köszi.
-
BuffoneDeDio
csendes tag
Az Antec az igen kedvezó áron kaphato a tobbihez képest. Akkor azt konkrétan jó alternatíva lehet részemre?
Koszonom a segítséget.Amit én még hasonló árban láttam az az XFX Type-01 Bravo Chassis Mid Tower. Errol tudtok valamit?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
HRicky
tag
Sziasztok!
Vélemény erről?
NZXT H230
COOLERMASTER Silencio 550
BITFENIX Shinobi Window Fekete
BITFENIX Shadow feketeHasonló áron van valami bestbuy?
(Fontos az igényes kinézet, mindenféle ledet hanyagolnék) -
juve600
nagyúr
válasz BuffoneDeDio #53131 üzenetére
nzxt h2 16k
-
BuffoneDeDio
csendes tag
Sziasztok
Gepujitas utan a regi 11-eve vasarolt hazba pakoltam az alabbi dolgokat
Amd8320 processzor
msi 970 g43 alaplap
gigabyte r9 280 winforce 3 gb kartya
fsp raider 650w tap
egy szinten 10 eves hddeleg hangosan bug de foleg ugy gondolom azert mert a tap kicsit hangos raadasul a haz berezonal az alaplap az nem melegszik 30-35 fok a processzor az kb olyan 75 fokra megy amikor hasznalom arra amire kell. Gyari ventillator van benne.
Szoval vennek egy uj hazat. Aminek a fo szempontja nalam az lenne hogy halkuljon a gep amit gondolom a jelenleginel sokkal jobb szellozes lehetove tenne foleg a tap kornyeken. Semmilyen extra led csilivili megoldas nem erdekel, az fontos hogy mindent atalakitas nelkul beleszerelhessek ami a jelenlegi hazba is gond nelkul sikerult szoval ez minimum egy mostanitol. Fogalmam sincs mitol jo egy haz ugyhogy remelem tudtok segitenei.
ar/ertek aranyban gondolkozom minel jobb legyen alacsony aron persze tudok ra aldozni tobbet is ha mondjuk +3000 ft ert 10 decibellel halkabb[ Szerkesztve ]
-
XenHai
senior tag
Üdv !
Ki kérném a véleményeteket gép házat szeretnék venni a régi családi pc hez.
e4600 (gyári hűtés) 2g ddr2 (érkezőben 4g ddr3) x1650 2hdd jelenleg régebbi gamek mennek rajta.
Később lesz fejlesztve talán kap egy quad procit és új vga-t (talán hd4000 szériából valamit ).Melyik házat ajánlanátok.
cm n300
zalman z3 plusesetleg NZXT H2 Classic de ez már túl megy a kereten. (13k) phn asszem van 16k ért .
Esetleg tudtok jobb ár/értékű házat ajánlani?
-
mekker
őstag
válasz #98593280 #53127 üzenetére
Egy LC 7005B házam van. Most jutott eszembe, hogy a házventi elég alacsony fordulaton ment, azért volt ennyire leterhelt a táp-ventilátor.
Ettől függetlenül szeretnék venni egy új házat a nyáron.-Legyen valamivel nagyobb
-Jól szellőzzön
-Ne tudjon berezonálni
-10 ezer Ft környéke
-A kinézet sokadlagos
-A VGA közvetlen kapjon levegőt elölről, vagy oldalrólmost is ki van oldalt flexelve, mivel nincs első venti foglalatДанное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
mekker
őstag
Üdv!
Egy CTG-500-asom van (80PB), és ha maxon jár a rendszer - pl. GTA 5 -, akkor az általában halk ventillátor elkezd magas fordulaton járni, és a játék leállítása után is egy ideig elég meleg levegőt fúj ki. Ez nem az ártamfelvétel miatt van, vagy tévedek?
Segítene a problémán egy alsótápos ház? pl. Vaya 2Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
windlord
őstag
válasz windlord #53124 üzenetére
Linkelnék az előző hozzászólásomra pár kuckót.
Kérlek, ha ismeritek őket akkor véleményezzétek!Xigmatek Nebula Mini-ITX
Silverstone SST-SG13B-Q Sugo
Sharkoon CA-M
Cooltek V6 - Silver
Sharkoon QB ONEA lényeg, hogy egy 3.5" hdd és egy SSD beférjen.
A későbbiekben (talán) egy hangkártya.
Szellőzőn azért, hogy nem följön meg a cucc... -
windlord
őstag
HTPC építés előtt-közben vagyok és egy kis tanácsra lenne szükségem.
Ami már biztos gépből.
Alaplap: FM2A78M-ITX+
Processor: AMD A6 7400K Egyenlőre a gyári hűtővel, 45W teljesítményen járatva. Ha hangos lenne, akkor cserélném valami kicsi de jó coolerre...
RAM: alakul még...Táp: Pico PSU + AC-DC 120W (házon kivül lesz).
Lenne benne még egy 3.5 HDD és egy SSD.Talán kerülne még a házba egy hangkártya...
Beszereztem egy Bitfenix Prodigy házat a majdani masinának, de őszintén szólva nekem annyira nem jön be.
Nagy nekem... de viszont tényleg ötletes, kompakt.. stb.Ami tetszik az a Sharkoon QB ONE.
Jó lehet egy ilyesféle konfighoz?
Azt tudom, hogy szellőzésben elmarad a Prodigy -től...Esetleg ajánlanátok valamit.
[ Szerkesztve ]
-
atiska007
senior tag
Kicsit talán oof topic, de ShellKretor fórumtárs javaslatára beneveztem egy Xigmatek Alfar-ra.
Kérdés, hogy ebbe érdemes-e szerelni még a felülre plusz ventilátor(oka)t?
Ha igen, milyen ajánlanátok, ami (NAGYON) csendes?
Egyet terveznék, hogy esetleg beledobnék, de nem tudom érdemes-e.
[ Szerkesztve ]
Mittudomain!
-
Skynet258
veterán
válasz IntelKiller7 #53121 üzenetére
Pont most vettem egyet fehérben (fóliásan 23k-ért nem lehetett otthagyni), baromi jó "kis" háznak tűnik eddig. Még nem költöztem bele, de minőségi cuccnak tűnik sok venti hellyel, na és jól néz ki (mondjuk ez szubjektív kinek mi szép).
-
IntelKiller7
veterán
HAF 932-t megérné lecserélni egy NZXT Phantom 530-ra?
Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz szkink #53117 üzenetére
Melyik Sapphire R9-es VGA-d van? A méretek között nagy különbségek is lehetnek(pl R9 285 Compact, R9 290X Tri-X)?
Felső tápos ház 2015-ben? Felső tápos ház csak az olcsó, kicsik között van. Inkább tápcsere.CM N500
Corsair Carbide 200R
Zalman Z5 > kifutó modell, ha még tudsz szerezni
Zalman Z9 -
szkink
aktív tag
Sziasztok.Szeretnék egy tágasabb otthont az alkatrészeknek,most elég szűkös a hely ezeknek ( i5 4570,saphi r9,2db m.lemez az utóbbi alkatrészek szinte össze érnek,és alig szellőzik a ház,a lényeg hogy legyen jó szellőző,felső táp hely,ár 15 körül,csendes,egyenlőre elég ha csak pár márkát írtok amit nézegethetek,eddig csak a coolermaster-t néztem,ennél a gyátónál ebben az árban van kedvelt típus?Előre is köszönöm.
-
Mosqu!to
addikt
válasz #98593280 #53112 üzenetére
Ezeket a házakat azért említettem, mert ezekbe botlottam, amik nagyjából szimpatikusak voltak, azonban nem jelentenek kizárólagos opciót. Épp azért jöttem, hogy további alternatívákat találjunk
A táblázatodból kivágott rész felkeltette az érdeklődésem. Ezt te készíted? Megosztod esetleg az egész táblázatot velünk?
Mellesleg az említett házak mellett te mit ajánlanál?
[ Szerkesztve ]
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
törölt tag
válasz Planner555 #53107 üzenetére
Amennyiben komolyabb VGA lesz benne később, akkor ezeket ajánlanám:
CORSAIR Carbide 200/300/230T
ZALMAN Z5
Cooler Master N500
ANTEX GX 500
XIGMATEK Alfar -
törölt tag
válasz Revoltek #53108 üzenetére
3-ról van cikk a honlapomon. A Shadow instabil és gyengén hűt, a NEOS közepesen hűt de kevés a kábel menedzsment benne, a Shinobi masszív, de hagyományos a HDD blokk-ja.
[ Szerkesztve ]
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
A Fractal R5 cikk felkeltette bennem a kisördögöt, hogy korosodó CM690-es házamat lassan valami modernebbre cserélném, de igazából nem nagyon ismerem a mostani top kínálatot.
Egyelőre csak az R5-öt és a Be Quiet Silent Base 800-at néztem (utóbbi mondjuk kicsit nagynak tűnik), de bármi más hasonló érdekelhet, ami az alábbiaknak megfelel:
- csendes (hangszigetelés, hdd rezgéscsillapítás)
- jól szellőzik
- jól szerelhető
- minőségi anyagokból készült (nem vágja el a kezem úton útfélen, minden pontosan illeszkedik, kevés a bóvli műanyag, mint ami az R5 tetejénél/ajtajánál volt kritika)
- belefér egy ATX alaplap, R290-es vga, Scythe Ninaja 3 cpuhűtő (+1 ODD+1 SSD+1 HDD)
- USB3.0 kivezetés előre/tetőre
- SSD tartó az alaplap mögött
- kábel management
- kivehető felesleges HDD/ODD rackek
- proci mögött az alaplapi tartó ki van vágva
- porszűrők
- Mid Tower (igazából a méret mindegy, de ne legyen full tower méretű szörny, mert felesleges)Nice to have:
- hotplug SATA csatlakozó a ház tetején (ahogy pl a CM690 II-től)Ár szempontjából nincsenek kifejezetten megkötéseim, de nyilván minél olcsóbb, annál jobb, és leginkább valami bestbuyra törekszem..
Mit ajánlotok még az R5-ön, CM690 III-on, Silent Base 800-on túl esetleg?
Köszi,
Mosqu!toComputer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
Revoltek
aktív tag
Nem tudok dönteni: Bitfenix Comrade, NEOS, Shadow, Shinobi? Melyikkel járnék a legjobban?
-
Planner555
csendes tag
válasz #98593280 #53089 üzenetére
Hát most próbálom összerakni.
Első körben ilyesmi:g3240
1x4GB DDR3 hyperr x fury 1600 mhz
WD blue ezex 1TB
120GB kingston fury ssd
fsp hexa+ 400W
GTX 750
+ olyan alaplap amire lehet erősebb procit is tenniNa de a lényeg, hogy ezt majd szeretném fejleszteni i5-re és egy komolyabb GTX kártyára + RAM.
Szóval ennek fényében kéne találnom egy házat, ami csendes és jól néz ki (nappaliban lesz, FULL HD filmnézés is lesz).Egyébként ha marad az eredeti konfiguráció és nem akarok nagyon fejleszteni, akkor milyen házat ajánlanátok?
-
MurdR
veterán
válasz #98593280 #53103 üzenetére
7k-ért veszem.
juve600:
Igazából nem is az a lényeg, hogy belefér-e, hanem hogy nem-e túlzottan nagy. Régi vágyam egy ilyen szerver-style ház, az OldSchooltól sem rettenek vissza, csak attól tartottam, hogy túl nagy lesz neki. No nem fogok 7750-nel meg egy 350 wattos táppal nyugdíjba menni, most kezdtem el az upgradet, az első a proci volt. Most fizukor veszek egy ~500W körüli tápot (FSP- CS- XFX...)és megy bele egy 7970, 1 SSD, és majd egy új lap is. (Meg szerintem váltok inkább i7 4770-re, és veszek egy értelmes hűtőt is...
[ Szerkesztve ]
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
törölt tag
Ez a Bravo rettenetesen nagy, hatalmas, nagyon nehéz. Szerintem oldstyle konstrukció is. A leírt konfig azt gondolom nem indokolja a megvételét, kisebb korszerűbb, több szolgáltatással rendelkező ATX-es házba is belefér.
A 220 volton látok ilyent 33-ért, de én nem adnék érte ennyit, az tuti.
6k-ért adtam el egy ilyent (hasonlót) pár hete használtan[ Szerkesztve ]
-
MurdR
veterán
Sziasztok!
Chieftec Chieftec Bravo BA2-B-B-B -t ismeri valaki? Ezt néztem ki a gépem alá.MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen notebookot vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
- PlayStation 5
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- BestBuy topik
- Autós topik
- Google Pixel topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1050W Thermaltake TPG Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális ÚJSZERŰ Deepcool PX1200G 1200W 80 PLUS Gold
- BESZÁMÍTÁS! 1000W EVGA SuperNOVA GQ Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Noctua NH-U12S SE (Garancia, AM4, AM5)
- ASUS TUF Gaming 850W Gold Moduláris Tépegység PCIe 5.0 12VHPWR ATX 3.0
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest