Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Körvonalazódik az új grafikus API-k iránya
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen SSD-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Viktor1122 #27298 üzenetére
Rakd 4 re
-
Viktor1122
újonc
Gyerek cipőben jarok nagyon, a blender beállításal kapcsolatban tud valaki értékes infót?
-
Lassú Víz
addikt
válasz Viktor1122 #27294 üzenetére
Ilyenkor már minek? Szép fényeket hozzá! Ha elégedetlen vagy vele kérdezz a Nikon topikban, ha kinövöd a képességeit úgyis tudni fogod. Meg azt is, hogy hányszorosát kell ennek a pénznek elköltened egy magasabb kategóriájú gép és objektív parkért.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Fandango
veterán
Ez aranyos, amikor már megvetted akkor vársz róla véleményt.
De ne aggódj nem lőttél mellé, használd egészséggel. Ha bővebb véleményre vagy kíváncsi, lesz majd itt Nyikon szagértő aki megmondja a frankót. -
törölt tag
MIUTÁN megvetted? Nem tök mindegy?
-
Viktor1122
újonc
Vettem egy nikon d5300, 55/200mm es 18/55mm véleményt szeretnék hozzáértötöl. Koszonom
-
-
titán
válasz pityutool #27291 üzenetére
Igen, csak szart se ér a teszt, ha még az expozíciót se tudják eltalálni. Az egészről süt a dilettantizmus.
Hogy lehet ezeket összehasonlítani?
70D:
Aufnahmedetails:
24mm (KB), ISO 100, 1/2 Sekunden, F5,6PL7:
Aufnahmedetails:
28mm (KB), ISO 100, 1/50 Sekunden, F5,6Ráadásul a sokkal hosszabb záridő ellenére a 70D-vel készült kép nagyon durván alexpós.
Ha másra nem is jó ez a teszt, de arra biztosan, hogy látszik, hogy az Olympus jpeg motorja sokkal jobb, mint a Canon-é.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
pityutool
tag
válasz MrChris #27290 üzenetére
Ezen a német oldalon van lehetőség éjszakai fényviszonyok mellett is a képminőség összehasonlítására.
Topi
-
MrChris
nagyúr
annál a dpreview tesztnél vigyázni kell, mert nagyon becsapós a zajtesztje. Jó minőségű sok fénnyel van megvilágítva a magas ISO-s képük is, míg a valóságban a gyenge műfény lesz a gyakori ekkor egész másmilyen lesz a magas ISO és emiatt a valós fotózáskor rosszabb eredmény születik. Próbaképpen fotóztam ISO 1600-3200 között a Pana G6-al napfényben, mikor akár az alap ISO is megtartható lett volna és egész jó eredmény született, míg ugyanez sokkal csúnyábban néz ki a szobai kevés műfénynél.
Abban a tesztben a nikon 1 ISO 1600-ához képest szinte alig van különbség a nikon D800 ISO 3200-ához képest! Ami sejteti hogy a stúdió teszt kedvez a kis szenzornak.
[ Szerkesztve ]
-
konyi79
addikt
Az A5000 nem jó mozgó témára, max kényszerből. Statikusnak nem vészes, de pdaf nélkül szerintem felejtős a mozgó téma, akkor már mf.
Az A6000 fókuszrendszere viszont simán megfogja kivilágított csarnokban a mozgó témát, az 50f18 meg szerintem egy frankó obi, de nem erre. Pont a rendszer leglassabb fókuszmotorú obija, szóval az egyetlen amit nem ajánlanék A6000+mozgó témára.
A 35f18 sokkal gyorsabbb, de már túl tág ide. Az 55-210 nem biztos beltérben tudna teljesíteni mert sötét. A 16-70 meg a 70-200 meg már sokkal-sokkal a keret fölött van.
De nem csak Sony esetében, bármit nézhetünk nem fér bele sehol MILC-nél ennyiből a beltéri mozgó téma fotózás.
Viszont ha nem kényszeresen csak mindig a tükör nélkülieket ajánljuk, és túltesszük magunkat végre azon az 1/3FÉ fényveszteségen itt vállalható alternatíva lehetne egy A58. Az STL-k elég jók követőfókuszban, vannak A-s vállalható árú és teljesítményű obik is. -
Lassú Víz
addikt
válasz pityutool #27286 üzenetére
Értem ez alatt a viszonylag szépen sikerült több másodperces állványos fotókat (iso100on)
Ha csak ennyi a hosszú záridő, akkor egyik mai géppel sem lesz bajod. Ha egyáltalán meglátod a különbséget, akkor is a jó vagy jobb között lehet választani.
-
pityutool
tag
válasz #04230330 #27283 üzenetére
schawo, .: JuSzT :.: Köszi...
Amikor a kis szenzoros bridge gépemmel fotóztam hosszú záridővel, az eredmény sokkal kevésbé volt vészes zaj szempontjából, mint amikor megemeltem az érzékenységet az elvetemült iso 400-as tartományra. Magyarul a kis szenzoros gép sokkal jobban tűrte a hosszú záridőt, mint a megemelt iso értéket. Értem ez alatt a viszonylag szépen sikerült több másodperces állványos fotókat (iso100on) vs. értékelhetetlen iso 400as képeket. Ezért gondoltam azt, jóval nagyobb szenzorok esetén (4/3 vs aps-c) talán már-már alig észrevehető eltérés lehet hosszú záridő esetén alacsony iso érzékenységen. Sajnos ezzel kapcsolatban még nem találtam semmilyen tesztet.Topi
-
nrc
tag
válasz jjeahh #27281 üzenetére
Az a sel 50-es jó obi igen, előnye van fényerőben és a stabi is kimondottan hasznos, ha kell videó, ez nem kérdés, ha belefér az ártöbblet, akkor érdemes lehet azt választani.
Persze, jó lehet dslr is, de olyan ajánlatot már kapott, amiket írtam azok milc alternatívák a feladat megoldására, ha mégsem felelne meg pl. méret, vagy egyéb ok miatt a tükrös.
Erősen kompromisszumos megoldásokról beszélgetünk most, a Nikon1 kisebb szenzora is is egy ilyen kompromisszum, de legalább talán jobban is lehet nyitni az objektívet mielőtt elfogyna a dof.
Egyébként az 1600-as iso még használhatónak tűnik: studio shot comparsion.
-
pityutool
tag
Még arra lennék kíváncsi, hogy éjszakai hosszú záridős felvételeknél (alacsony iso érzékenységen) egy Olympus gép hátránnyal indul egy képzaj tekintetében igen jónak számító Fujifilm géppel szemben? Vagy ez inkább csak magas iso mellett jellemző?
Topi
-
jjeahh
nagyúr
cserébe elvileg valamivel lassabb és életlenebb, de erre a célra én is inkább a sony 50-est venném a fényerő meg stabi miatt.
a nikon 1-es szériával meg én azért iso800 fölé nem igazán mennék, márpedig valszeg oda kelleni fog az 1600-3200 is, F1.8-as obival is.. szal hiába gyors az af meg sorozat ha nem tudod sehogysem kihozni belőle a szükséges záridőt, gyenge fényes sportfotóra valszeg még a legfejlettebb mft gépek is kompromisszumosak, oda nem csak fix optika, gyors af, sorozat, puffer kell, hanem olyan szenzor is, ami bírja a magas érzékenységet, szal én még mindíg tartom, hogy egy sony szenzoros dslr lenne a legjobb választás neki. Persze a végső döntés rajta áll
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
tothl
addikt
Annyit elmondanék azért, hogy a kis J1 milc elég jól össze van rakva, öröm a kézben tartani és tényleg villámgyors a fókusza.
Időközben kiderült, hogy a 10-30as obikat visszamenőleg is garozza a nikon, minden országban.
Írtam is egy levelet a nikon szervíznek, hogy akkor most az enyémmel mi a helyzet, ugyanis adtak rá egy 42 rugós ajánlatot augusztusban amit baromira nem kértem.
Kicsit bonyolítja a helyzetet, hogy usában vettem a gépet és hogy az ajánlat visszautasítása után megnéztem én magam, hogy mi a baja. A VR szalagkábel szakadt. Kicserélni még nem tudtam egyelőre, de mivel más baja nincs reménykedem benne, hogy megjavítják ingyen, mivel elismerten hibás széria. -
nrc
tag
válasz nagymadve #27245 üzenetére
Annyi előnye van még az Sony sel 50 f1.8-nak, hogy azt teljesen támogatja a hibrid fókuszrendszer a Sigmánál vannak korlátozások, ahogy olvastam a teljesen automata üzemmódokban nem használható a teljes szenzoron a követő af, hanem középre van korlátozva.
Egyébként Nikon MILC-ből van most egy jó ajánlat itt az aprón, új Nikon 1 S1 60e-ért.
Ehhez lehet venni egy 18,5mm f/1.8 objektívet 54e-ért boltból és így sokkal kevesebből meg lehet úszni a fényerős, követő fókuszt használó rendszert.
Igaz, ennek az objektívnek az ekv. gyútávja már csak kb. 50mm, azaz akkor tudsz igazán közelképeket készíteni vele, ha te is közel mész a témához, de ha ez megoldható, akkor ennyiért érdemes ezt megfontolni.
[ Szerkesztve ]
-
pityutool
tag
válasz schawo #27270 üzenetére
Mégis mennyire érzékeny ez a stabi? Pl. körtepumpás levegővel kifújja az ember, attól még nem esik baja? Csak mert a boltban az évenkénti tisztítást ajánlották alkalmanként 100 euróért (első alkalom ingyenes, gondolom benne van a garanciában)? Így kicsit lehúzásnak hangzik (a laikus füleimnek)...
Topi
-
Lassú Víz
addikt
válasz TayRol #27265 üzenetére
[link] mínusz prémiumkártyás 15%
(#27266) pityutool: attól függ mennyire vagy bátor, és milyen makacs a szennyeződés. Körtepumpa szerintem mehet, de belebátorkodtam már LensPen szenzor tisztítóval is. Igaz, rettenetesen óvatosan és finoman. Szerintem a szenzor stabit (és ez által a szenzort) tudod tönkretenni, ha túl nagy erőt fejtesz ki. Ne cserélj virágzó növények közelében obit, és akkor nem igazán tud olyan szennyeződés rákerülni amit fújással ne tudnál eltávolítani.
[ Szerkesztve ]
-
pityutool
tag
Egy Olympus gép esetében a szenzortisztítás mennyire körülményes? Boltban azt mondták, hogy otthon nem kivitelezhető, mert igen könnyen megsérülhet a szenzor. Bár gondolom körte-pumpával azért ki lehet fújatni szükség esetén... mik a tapasztalatok ezzel kapcsolatban?
Topi
-
TayRol
nagyúr
-
törölt tag
válasz pityutool #27256 üzenetére
[link] esélyes hogy már most is elérhető. Vagy itt mondták hogy várni kell még rá?
Nem olcsó így újonnan.Por és cseppálló lett, az előd nem volt az. Em5, Em5 II vázakhoz passzol, így a váz és a obi is csepp és porálló. (szemerkélő esőben sem kell megijedned.)
[ Szerkesztve ]
-
pityutool
tag
Sziasztok. Mondták a fotós szaküzletben, hogy márciustól elérhető az új Olympus M.ZUIKO DIGITAL 14-150mm f4.0-5.6 II. Van valami infó róla? A régebbi 14-150-hez képest van valami számottevő különbség amatőr felhasználás esetén?
Topi
-
nrc
tag
MILC-ből a Sony A5100, Sony A6000-nek van hibrid fókusza, azok tudják a követő autófókuszt.
A szenzoruk pedig bírja a magas ISO-t, a 24MP-ben van még tartalék leméretezésre is.Objektív hozzá jó áron: Sigma 60/2.8, ami ekv. 90mm gyújtótávolságot jelent, így ezt is leginkább a "szőnyeg széléről" tudod használni ha közelebbi képeket akarsz az akciókról.
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz #40935168 #27244 üzenetére
ha szigoruan csak 6d+50 1.8 combot nezunk, akkor d610+50 1.8g sokkal jobb ilyenre sztem. 50-es is jobb, d610-en meg legalabb van 9(?) crosstype kozepen, koveto fokuszban jo lehet.
bar cselgancsnal nem mozognak gyorsan kamera fele az emberek...nem kell afc. ha beengedik a tatamira sztem egy d7k+35/50 1.8g erre tok jo. vagy ha van eleg feny, tamron 1750. ki is jon annyibol.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
jjeahh
nagyúr
szerintem ne korlátozd magad két kategóriára meg csak új gépekre, így is elég kompromisszumot kell kötnöd ennyi pénzért, szvsz neked olyan gép kéne, aminek:
- gyors-pontos az autofókusza, dslr-féle fázis af előny
- a lehető legjobb a szenzora, hogy bírja a magas iso-t
- gyors sorozat, puffer
- fényerős az optikája, ha cserélhető obis gép, akkor előny ha van rá olcsón fényerős alapzoom vagy legalább olcsó fényerős max ekv. 100mm fix, de ez már szűk lehet
szal ezek alapján neked valszeg tényleg valamilyen újabb sony szenzoros dslr lenne a legjobb...[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
nagymadve
csendes tag
válasz #40935168 #27244 üzenetére
Na! Gondoltam, hogy nehéz ügy lesz, mondjuk azt nem, hogy ennyire! Azt azért fontos lett volna megjegyeznem, hogy nem sajtó dokumentáció minőségben akarok fényképezni, inkább csak magunknak meg a szülőknek, aztán, ha valami extra jól sikerül azt esetleg nyomtatni. Egyébként köszönöm mindenkinek a válaszokat, ha valakinek van még ötlete, esetleg az én kiszemeltjeimről véleménye, azt továbbra is szívesen venném!
-
törölt tag
válasz nagymadve #27238 üzenetére
Nehéz témát választottál, pláne kisgéphez. Én fullframe Nikonnal fotóztam tornateremben aikido edzést, de vaku nélkül, hogy némileg élethű maradjon minden, ne pedig az legyen, hogy a távolabb álló ember, aki felém néz, jól exponálva, az előttem levő, akinek a háta mögött állok, meg szanaszét kiégve, pláne a fehér edzőruhában. Oldalról, amikor egy síkban vannak, jól lehet dolgozni vakuval is és vaku nélkül, nagy iso-n, nagyfényerejű fix üveggel is, de tágra nyitva az üveget a mélységélesség annyira kicsi, hogy tényleg legyenek inkább egy síkban Hozzád képest, különben egyikőjük egyből homály lesz kicsit. Neonfények, a szokásos nem túl jó világítás. Szóval raw, ISO6400 volt dobásoknál és 1600-3200 a mozdulatok végpontjain, sokadik próbálkozásra (2.8-as obival), volt is munka velük utólag, zajszűrés, fehéregyensúly, ilyesmik, de végül csak használható lett.
Ha kisebb kategóriájú gépben gondolkodsz, a fókusz (és annak sebessége) fontos, mert nonstop mozgás van (vagy előre odafókuszálsz), tehát ne hunting legyen észnélkül, mert nem találja a témát.. a fényerő is jól jön, vakuzni vakuzhatsz és akkor lesz amilyen lesz (inkább dokumentum-értékű, mint igazán profi kép, mert ha nincsenek egy síkban, egyiküket jobban világítja be a vaku, mint a másikat, a háttér pedig sötét lesz úgyis), vagy nagyobb iso-n olyan ponton fogod meg a mozgásokat, amikor épp vmilyen mozdulat végpontjában állnak meg a másodperc törtrészére vagy ilyesmi, de a dobások, elgáncsolások és hasonlók kimerevítése nem egyszerű.
Szóval sok sikert, én hirtelen megmondom őszintén, fogalmam sincs, milyen kedvező árú gép felelne meg az igényednek, de milc nem nagyon, mert amiben van fázisalapú fókuszpont (fókusz gyorsasághoz), az nagyon drága (pl. Olympus OM-D E-M1), nagy iso-kat nem szeretik, kivéve mondjuk az APS-C Fuji-t, amik szintén nem a 10 filléres kategória + az AF nem egy sebességbajnok úgy hallottam az ilyennel fotózókat, a kis szenzoros gépek pedig nem bírják a magas iso-t, szanaszét szemcsézik a képet, ezt kompenzálhatod vakuval alacsony iso-n maradva és akkor mondjuk még lőhetsz vele értékelhető képeket + a mélységélesség is nagyobb a kis szenzor miatt, hiába van tágon a fényerős obid, de a vakut meg ha első redőnyön használod és ő a fő fényforrás, nos, igen, dokumentum értékű képek lesznek, amúgy meg iso-t tolnám a magasba, obit közepesen tágra és vakuval derítés, második redőnyre.
No, szóval remélem, valaki okosabb lesz itt Neked, mint én voltam. Kölcsönözni nem tudsz vmi komoly vasat ? 6D már elég lenne, az vihető nagy iso-ba szépen, hozzá egy 50 1.8 ha engedik Neked a láb-zoom-al bemenni a szőnyegre (nekem engedték, de inkább 24-70 2.8-aztam és kb. 40-70 között zoomolgattam, mert annyira mozogtak, nagyon zavarni meg mégsem illik). A használt géptől pedig nem zárkóznék el, még az EOS 7D villant át hirtelen az agyamon, egy 35-össel vagy 50-essel pl. (használtan mindet) de a keret kevés..
Szerk.: Na, közben látom kaptál konkrét géptippeket
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz nagymadve #27238 üzenetére
Minden attól függ sztem, hogy milyen-mekkora a terem és mennyire kevés a fény... ha kompakt, akkor mindenképpen lx7 az F1.4-es fényerő meg gyors af miatt... milc fronton is olyan nézz sztem, ami a lehető leggyorsabb/pontosabb autofókuszt tud gyenge fényben is.
-
nagymadve
csendes tag
Sziasztok! Elnézést kérek azoktól akik már egy másik topicból ismerik a problémámat, de sajnos egyedül nagyon nehezen tudok dönteni. Kompakt gépről szeretnék eggyel nagyobb kategóriára váltani, ezért gondolkodom egy alacsonyabb árfekvésű milc gép vásárlásán. Az átlagos témák mellett, egy különleges dolognak kellene megfelelnie a gépnek: cselgáncsos gyerekeket fotóznék, illetve videóznék vele. Szóval borzalmasan bevilágított tornatermekben gyors mozgást kellene vele fényképeznem. Nem túl bő a keretem 100-180k a maximum amit elköltenék, lehetőleg azt sem egyben. Használt gépet nem szívesen vennék, valamint a beépített vaku is elsődleges dolog. Tudom, hogy ebből a keretből nem lehet a maximumot kihozni, de nekem elég az ennyiből kihozható legjobb. Jelen pillanatban, kicsi szenzormérete ellenére nagyon tetszik a Nikon 1 J4 kisgépe, a gyors sorozat, és a nagy sebességű videó szerintem jól jönne a judónál. Kérdés, hogy milyen objektívvel tudnám használhatóvá tenni a tornateremben, ami még a keretbe is belefér? Valamint szimpatikusnak találtam, és még beleférne a keretbe a Sony ILCE 5000. Itt is kérdés, hogy tudnék-e használható obit venni még mellé? Esetleg jobban járnék egy fényerős kompakt (LX7) géppel?
-
Ati.Inc
tag
Koszonom a gyors valaszokat!
silmatauki: sajnos addig nem es a 4k amugy sem erdekel annyira,ha a full hd-t tudja normalisan az nekem mar boven jo
jjeahh: nezegettem az LX100-at,de neki sajnos fix a kijelzoje,igy nem...egyebkent az Olyt kitobival vennem.
Amit nem emlitettem,hogy ha jol tudom akkor marcius kozepen jelenik meg a Samsung NX500,ami szinten eleg jonak tunik.
-
Ati.Inc
tag
Sziasztok!
Gepet szeretnek venni viszont nem tudok donteni,hogy melyik lenne szamomra az idealis.
Nagyjabol sikerult ket gepre leszukitenem a kort.Tudom telejesen mas tipusok.
Az egyik a Olympus E-M10 a masik pedig a Sony RX-10.
Az Olympus mellett szol a kis meret,hogy van rajta touchscreen,viszont nem hiszem,hogy tul surun fogom az obikat cserelgetni.Ezert is jott a kepbe a Sony,mellette szol a jo video,nem kell rajta obit cserelni viszont meretben nagyobb mint az Oly es persze dragabb is.
Amire igazabol hasznalnam oket: utazasok alatti fenykepezes,videozas,kis termeszetben torteno illetve csaladi fotozas.Szerintetek melyiket kellene valasztanom?
-
Byk01
őstag
Van állvány topik.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
ANDROID???
addikt
válasz silmatauki #27228 üzenetére
Nem baj, ha jól össze lehet csukni, de éppen nem lényeg, hogy folyamatosan ott lógjon a vállamon...
Egyáltalán nem sürgős az állvány (kaptam azt a hama állványt 61es),ideiglenesen megteszi az. A gép 18-55 obival 805g, az még el van rajta...
-
silmatauki
őstag
válasz ANDROID??? #27227 üzenetére
Mennyire fontos a mobilitás (mennyire akarod mindnehova elvinni az állványt)? Mert csak ennyiért (you get what you pay for?) egy ilyen (1.3kg) súlyú állvány nem épp bizalomgerjesztő...
-
ANDROID???
addikt
válasz silmatauki #27226 üzenetére
Vagy manfrotto lesz vagy egy ilyen: http://www.edigital.hu/Vanguard-allvany/Vanguard-Espod-CX-203AGH-allvany-pisztolyfejjel-p406228.html pl...
-
silmatauki
őstag
válasz ANDROID??? #27222 üzenetére
"A Hama állványokkal mi a baj, a nem túl nagy strapabíráson kívül? (.. a műanyag minősége is)"
Próbálj akár csak egyszer panorámázni Hama állványról (normális pano fejjel persze) – látni fogod, pl. arra teljesen használhatatlan. A fenti Manfrotto állvány + fejjel (+ Panosaurus v1 panofej + X-E1 + 18-55) semmi gondom nincs, abszolút stabil az egész, 1mm-t se leng ki.
-
silmatauki
őstag
válasz ANDROID??? #27220 üzenetére
"Remélem a hama azért állványban jó (az van, valahogy a manfrotto-t nem akartam anyagilag erőltetni)"
Egyszer megveszed a Manfrotto állványt, és kiszolgál 20-30 évig. Az én 055Pro + 128RC kombómat (anno 2002-ben összesen kb. 90e volt) már 13 éve használom. Sok-sok kategóriával jobb, mint bármilyen Hama (ezekből is volt jópáram).
-
MrChris
nagyúr
válasz ANDROID??? #27223 üzenetére
hogy hasznos is legyen az a vakupapucs védő, akkor szintezőset vegyél. Amúgy egy könnyen elhagyható dolog meg a hiánya nem okoz problémmát.
-
ANDROID???
addikt
Gondolom egy ilyen pumpa teljesen céleszköz..
Vaku papucs védőt (vagy mi ennek a pontos megnevezése),hol lehet jó áron beszerezni?Ez a két termék nyugodtan mehet Ebayról, vagy itthon is van normális jó áron?
-
ANDROID???
addikt
válasz Tin_Shield #27221 üzenetére
Esélyes a használt piacon való keresgélés. Nem is piszok sürgős.
Mivel a Hama állványt kaptam ajándékba, így ameddig az nem adja fel nem fogok kapkodni, ha csak nem összefutok egy olyan használt példánnyal ami tetszetős és nem ott hagyható (manfrotto, vagy vanguard, vagy velbon vagy más jobb) legfeljebb majd az "magasabbra kihúzható" vagy más lesz a válasz a miért vettél újat kérdésre...A Hama állványokkal mi a baj, a nem túl nagy strapabíráson kívül? (.. a műanyag minősége is)
-
Tin_Shield
őstag
válasz ANDROID??? #27220 üzenetére
Gagyit szűrőt ne vegyél, ha most nincs keret, akkor várd meg amíg lesz.
A Kenko és a Hoya egy cég csak két brand. Az alap Kenko ugyanolyan minőségű mint az alap Hoya...
És nem, a hama állványban sem jó . A manfrotto és a hama között azért van pár lehetőség. De az állványból is pénzkidobás gagyit venni, inkább gyűjteni kell egy normális darabra. És nem ördögtől való dolog állványt, szűrőt, stb. a használtpiacról vásárolni...[ Szerkesztve ]
-
ANDROID???
addikt
válasz Tin_Shield #27217 üzenetére
Remélem a hama azért állványban jó (az van, valahogy a manfrotto-t nem akartam anyagilag erőltetni)
A hoya pro 1 ebay-en is "jó hogy lehet kapni" Jó van 13 ért is , meg talán olcsóbban is, de valahogy egy szűrőre jelenleg sajnálok, 6-8K -t is kiadni, legalábbis most tuti nem majd később...
Viszont, ha szeretném, hogy ne tükröződjenek vissza a felületek kénytelen leszek..
Egy ilyen, szintén felejtős?
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz ANDROID??? #27209 üzenetére
Pár ezerért nem fogsz olyat kapni amelyik ne szólna bele jelentősen a képminőségbe, viszont egy rendes annyiba kerül mint egy használt kitobi.
Nekem van jópár obim 12 éve, egyiken sincs filter még soha egyiken se esett karc, ez persze a vigyázásnak és szerencsének is köszönhető. Persze ha olyanok a körülmények elkélne, csak marhára sokallom. -
törölt tag
válasz ANDROID??? #27215 üzenetére
Szűrőn nem érdemes spórolni, Hoya Pro1 Digital CPL 82-es méretben (kisebb vagyonért) szuperül teljesített Nikon D800-on, az pölö jó és a mégdrágább HD széria is, csak minek - nem láttam különbséget, mindegyik nagyon jó. Hama, Dörr és ezek nyet, bár a Dörr drágább modelljeit (Super DHG) a Marumi gyártja (ugyanígy Super DHG néven), az meg fene jó ismét, csak kevesebben ismerik itthon. A lényeg, hogy vagy kompromisszumot kötsz valami olcsó vacakkal, vagy nem használsz szűrőt, de ha a legkevesebb beleszólást akarod a képbe, az zsebbe nyúlós kicsit, viszont meghálálja.
-
Tin_Shield
őstag
válasz ANDROID??? #27215 üzenetére
Hoya van több kategóriás is. Az alap kb. semmit sem ér, a HD, a Pro1 jó. A hama felejtős szűrőben (is).
Jó minőségű szűrő pl: a komolyabb Hoya/Kenko, B+W, Heliopan, Tiffen stb. Szokták dicsérni a megfizethető árú kategóriában a Marumi DHG-t is, nekem nem volt még szerencsém hozzá. -
ANDROID???
addikt
válasz silmatauki #27214 üzenetére
Sz@rt nem akarok, annak értelme semmi. Hoya esetleg vagy az már jó (ez nem egyértelmű az írásodból)?
Az a kis napellenző jó lehet valamire, azt olyan 8-900 ft körül már találtam, azért sajnálok többet kiadni...
A hama pl jó lehet vagy milyet keressek szűrőből és hol? -
silmatauki
őstag
Ahogy a többiek is írták, a filterek felejtősek. Olcsón egyszerűen nem kapsz jót. Én egy halom 1-2 dolláros kínai 58-as ND filtert teszteltem; mindegyik botrányosan szar volt. Nem csak hogy nem fotóüvegből készültek (oldalról nézve elég durva, változó torzítást mutattak, szemben egy minőségi darabbal), hanem a képek, amit csináltak, is sokkkal kontraszttalanabbak voltak, mint normális filterrel.
Azaz: fejeltsd el az egészet, semmi értelme noname filterekért pénzt kiadni. A minimum a Hoya, de polfilterből még drágábbat / márkásabbat érdemes venni.
-
konyi79
addikt
válasz Colonel993 #27211 üzenetére
Még a mikroszálas törlő jó lehet valamire.
-
Colonel993
senior tag
Ha pumpa kell... azt kapsz olcsóbban is.
A többiben nem fogod hasznodat lelni
||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
MrChris
nagyúr
válasz Lassú Víz #27207 üzenetére
Jó, de egy kistele, normál meg nagylátó obi miért legyen nagy ha kicsi is lehet meg könnyű? Ami még hiányzik fix a m4/3-ból az kb pont az az 50-200 helyére egy kicsi pl ~150 körüli fényerős fix hogy a pici 12-14-15-17-20-25-45 sor végére ott legyen a pont. Akkor már lehet nem cipelnéd a nagy ZD-t. Ez egy fájó pontja a rendszernek amit próbálsz a régi obival áthidalni, nekem annyit nem ér ezért erre használok egy kicsi OM100/2,8-at.
-
ANDROID???
addikt
-
Lassú Víz
addikt
válasz MrChris #27201 üzenetére
Nono! Nem a tükrön múlik, és nagy hülyeségnek tartanám, ha a elzárnék magamtól témákat, mert nagy az objektív. Ma is használtam a ZD 50-200-ast. Hátizsákban vittem odáig, de ott kellett, és bizony nem lett volna meg a kép egy 14-es palacsintával vagy egy 5,6-os végű kit obival. Egy MILC felszerelés kicsi is lehet, de nem kell szükségszerűen kicsinek lennie.
-
törölt tag
válasz Gyufaaa #27198 üzenetére
(#27198) Gyufaaa
Hasonló helyzetben a kettő közül én is egyértelműen a Samsungot választanám.
(#27201) MrChris
"Nézegettem azokat a fixeket, jó méretesek"
Biztos azokat nézegetted? 45-50 mm hosszú obikról beszélünk, ekkora a 35-ös, az 50-es és a 85-ös is... A többit lásd a 27202-esnél. Nagy pakkokat cipelni én sem akarok.
(#27203) konyi79
Nincs itt kapkodás, egyszerűen csak próbálgatom, melyik milyen, mennyire tetszik használat közben (Heliosom is van). Aztán ha nem tetszik, maximum eladom - puff neki. Egyébként igen, hála az égnek elég sok modellem van, meg aztán 10 ezren kedvelnek a Facebookon, ha elfogynának a közeli ismerősök, hívok majd onnan is. Egy fényerősebb 85-ösnek is örülnék, egész alakra meg a 135-ösnek is.
(#27204) schawo
"Végül is ezért találták ki az adaptert, nem mindenkinek ugyanazok az elképzelései. "
Ez a lényeg. Egyébként is: obival lassan meg is vagyunk, már csak időből kellene több...
[ Szerkesztve ]
-
konyi79
addikt
válasz Gyufaaa #27198 üzenetére
Nem akarok hazabeszélni (de fogok), én nem vagyok attól a samutól elájulva.
Alapból nem vagyok túl samu párti, de a téma persze érdekel, úgyhogy mindig megfogdosom az újabb darabokat ha éppen belefutok. Minap végre meg bírtam tapogatni egy nem lemerült akkumulátoros kiállított darab NX30-at, és azért szerintem érezhetően alatta marad az A6000-nek. Minőség érzetre is, meg pár számomra zavaró dologban. Ugye ott a nagyobb felbontású evf benne, amit mindenütt dicsőítenek. Tényleg szép éles, de rém szar túlszaturált szinei vannak, köze sincs ahhoz, mit látok valóságban. Ugyanez igaz az lcd-re is. Amikor megvettem az A6000-et, az tűnt fel először, milyen kurvajó természetesek a szinek az evf-ben. A samuban akárhova állítgattam, borzalmasan zavaró volt. Élesebb a nagyobb felbontás miatt, de egyáltalán nem zavaró ebben az A6000 hátránya. Az A6000-nél ami zavar, a betekintő ablak mérete. Elég közel kell bújni bele, ami a szemüveg miatt nekem necces, ha nem koccantom lencséhez akkor a sarkok vigenettálnak . A samu betekintő nyílása látszólag nagyobb, de van utána belül egy szűkület, a végeredmény így mégsz*rabb, Alig tudok belenézni a sarkokat rendesen lássam.
A samu gombjai és tárcsái kicsi vackok elég kellemetlen nyomásponttal, a sony ebben is sokkal kiforrottabb. Ez annyiból elég fura, a samu érezhetően nagyobb, nem tudom miért raktak rá ennyire kicsi gombokat, meg közel. Kesztyűben tuti nem kell vele semmit csinálni, az A6000-rel azért olyankor is el lehet boldogulni. Na és pont ide illik a méret. APS-C MILC, és simán ott van szerintem a Nikon D5500 mérete körül. Szóval köszi, de nem.
Persze valamivel olcsóbb, tény. De 200k körül megér-e spórolni ennyit.
Vagy ha hideg ráz a sonytól akkor inkább egy XE-2 hasonló árban. -
konyi79
addikt
válasz #31733248 #27196 üzenetére
Elég gyorsan kapdosz mindenfelé, variálsz mi kell neked. Vigyázz ne ess abba a hibába csak vásárolsz, közben nem is tudod használni. Lassan itt a tavasz, ülj le kicsit, tapogasd az A6000-et, ha javul az idő menj ki fotózni és gyűjts vele tapasztalatokat. Ha kiforr, mit is akarsz fotózni, ahhoz szerezz be bármit, nem az előre bevásárolt technikától fogsz jobb képeket csinálni. A 85-ös tényleg jó obi, de elég imitált a használata. És valóban elég kényelmetlen is lehet ezen a vázon, nem erre való. Vagy sorban állnak a modellek, akik csak arra várják a minimal DOF-al lekapd őket? Szerintem egy 50f18 vagy 60-as sigma sokkal jobban illik a géphez, a portré téma nagyrésze meg csekély kompromisszummal ezekkel is megoldható. Próbának akár (majd jól megdobálnak itt megint a közhelyért) egy 58mm-es helios vagy 135mm-es jupiter vagy hasonló is belefér szerintem, megtudd mennyire kell neked a klasszikus portré gyutáv (mert szerintem alig fogod elővenni, ugyanúgy, mintha A58-at vennél adapter helyett). Az 55-200-ról nem is beszélve, azzal tudsz portrézni. Azt meg ugye már megvetted, adapterestől.
-
törölt tag
válasz schawo #27197 üzenetére
Ne így nézd. Mondom a szempontokat:
- Alkalmi jelleggel kerül rá, nem állandóan. Ugyanúgy, ahogyan az adapternél sokkal nagyobb külső vakut is elteszi az ember, ha beltérben készül fotózni.
- A képminőségben nyomát sem látod a féligáteresztő tükörnek.
- A fókusz az adapterrel is nagyon gyors.
- Vannak olyan nagyon jó minőséget nyújtó és olcsó obik, amiket így tudok alkalmi jelleggel használni. Már csak ezért is megéri.Mindent egyszerre úgysem viszek magammal, de ha kell, kiveszem a kocsiból. Általában a kitobi és egy-két fix jön velem, így az egész csomag 1 kiló alatt marad.
-
MrChris
nagyúr
válasz #31733248 #27185 üzenetére
Nézegettem azokat a fixeket, jó méretesek, nagyobbak mint a régi filmes Oly OM fullframe-et kirajzoló obijaim. Azzal a Tamronnal, meg végképp agyon van lőve a milc alapkoncepció. Továbbra se értem ennek mi a teteje, mintha egy kis toyota aygo-ra vonóhorgot tennénk utánfutóval meg tetősínt tetőboxal. Lehetni lehet, de akkor minek a városi mini. Nekem is volt adapterem amivel kiváló 4/3-os DSLR obikat tehettem fel teljes értékűként, csak az értelmét nem láttam, hisz maradt a nagy, nehéz fotóstáska. Így eladtam az adaptert, obikat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest