- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Milyen széket vegyek?
- Egérpad topik
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vibalazs
tag
Sziasztok!
Reméltem, hogy ide nem kell írnom. Viszont elegem lett abból, hogy néha felmegy 90°c.
2 hűtő között variálok:
Deepcool Gammaxx 300
Cooler Master Hyper 212 RGB Black Edition
Ahogy néztem mind a 2 típus ajánlott.Konfigurációm:
CPU: Ryzen 3 2200G (hűtő gyári)
MBD: Gigabyte GA-A320M-S2H
RAM: Crucial 8GB DDR4 3000MHz CL15 Ballistix Sport (2*8)
GPU: Sapphire RX570 (1 hűtős)
CASE: Bitfenix nova (2 hűtő)Alap: 30-35 °c
Böngészés: 55-60 °c
Játék: 80-90 °cAmit talán a legfontosabb lenne, hogy halkabb legyen a gyári processzorhűtőnél és ne katapultálja magát stress test alatt.
Később tervezek venni Ryzen 5-öt. Így ha nem muszály 30K+ nem költenék rá. Jelenlegi keret max 15K. -
Z_A_P
addikt
Off kerdes (haz huto), de ott nem jott valasz, itt meg vannak hozzaertok, hatha:
KerdesEzt adjak alapbol a hazhoz.
Jol latom hogy a nanoxia koroket ver erre? Sokkal halkabb, megis tobb levegot szallit, stb? Vagy.... -
Khaosz55
addikt
Hali
van egy kb 4-5 éves be quiet shadow rock 2 hűtőm. Gépet fejlesztek AM4-es foglalatos gépem lesz. Ahogy nézem ez a procihűtő nem lesz jó rá mert am3-as foglalatot támogat max akkoriban még nem volt AM4. Gondolom nem tudom felrakni majd rá.
Szóval kellene egy halk hűtő 3700+ vagy 3800+ procihoz ami halk és nem nyúlik be a memória fölé.
Van ötletetek? -
fogtunder
nagyúr
válasz
Agenor99 #87140 üzenetére
Ha még nincs meg a ház, én első körben inkább abból néznék egy másikat. Az Aerocool csinált pár jó ár/érték arányú cuccot, de ez egy förtelem, nincs hely, ahol be tudna menni a levegő, innentől fogva minden legalább 4-7 fokkal melegebb lesz, ez egy i7 esetén, ahol a kupak alatt akármi lehet, kis túlzással még lámaköpet is, nagyon nem jó kombináció. A másik gond, hogy léghűtést 155mm-ig fogad, ami i7 tuningra nem igazán lesz elég, a nagyobb hűtők inkább 160mm-től kezdődnek.
Szóval leginkább egy másik házat kellene nézni, olyat, aminek nyitott az eleje, pl Fractal Meshify C, Phanteks P600s, ilyesmik. -
Agenor99
csendes tag
Üdv, boldog új évet minden olvasónak.
Olyan dolgok után érdeklődnék, hogy i7-4790k processzorhoz milyen kompakt hűtést alkalmazzak. (főleg, ha későbbiekben kicsit fel kell rángatni az óra jelet)
- ASRock Fatal1ty Z97 Killer Alaplap
- Aerocool Cylon gépház
- GTX 1070 VGA
- 16GB 1600MHz Samsung ram (ezt is cserélem majd)
- 700-750W - os TápegységÉs a kérdés ténylegesen melyik a legjobb kompakt vizhutes esetleg, ami jó a házba is, illetve a proci nem fog túl melegedni szeretném ilyen 50-60°C tartani.
Köszönöm a válaszokat!
-
Z_A_P
addikt
válasz
Speed® #87133 üzenetére
Koszi. Meg egy kerdes, melyik a jobb huto, ha elfer mindketto: Alpenföhn Brocken ECO Advanced -vs- Alpenföhn Ben Nevis Advanced? Mert arban kb ugyannnyi.
(amugy el van irva az osszefoglaloban, mert a ben-nevis-advanced az 130 mm ventis, nem 120) -
harusakura1
tag
Sziasztok!
Szeretnem lecserelni a gyari hutot a gepemben, ehhez kernek segitseget.
Mennyit szánsz a hűtőre?
10-20k
Milyen házba kerül?
Zalman Neo Z9
Milyen alaplapra lesz?
Gigabyte X470 Aorus ultra gaming
Processzor típusa?
AMD Ryzen 5 2600x
Ramok típusa?
Corsair Vengeance LPX 3000Mhz
Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Nincs
Szeretnem majd tulhuzni is, remelem ekkora budgetbe belefer egy olyan huto amivel megoldhato ez.Elore is koszi
-
fogtunder
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #87131 üzenetére
Ez egy nagyon jó kérdés, sajnos nem találtam olyan tesztet, ami direktben összehasonlítja őket, de józan paraszti ész alapján a Brocken 2 egy nagy légnyomású ventivel azért jobban kellene, hogy teljesítsen a nagyobb felület miatt. De egy Ryzen 5-nél igazából nem tud nagyon kijönni a különbség, mert hacsak nem fogsz ki valami extrém jól tuningolható példányt, mindkettő halkan le tudja hűteni.
-
-
Z_A_P
addikt
Azt olvastam itt hogy a ID-Cooling 214x és az Alpenföhn Brocken Eco Advanced között csak a ventilátor a különbség, utóbbi javára.
Ezt mit jelent pontosan, miben jobb? -
Eddy_
csendes tag
Sziasztok, tudom mindenki (en is) ryzen 5 3600ra keres hutot, visszaolvastam. Az en kerdesem inkabb az hogy erdemes e Brocken BE-t venni vagy meg dragabban dark rock pro 4-et hoznak e erezheto kulonbseget egy 10 korul ajanlott hutohoz kepest.
haz: silverstone raven rv03 (163 mm max huto magassag)
alaplap: msi b450 tomahawk max
cpu: ryzen 5 3600
ram: crucial ballistix LT
OC: meg nem volt idom ezzel foglalkozni este raktam ossze de a gyari kavedaralo hamar kiverte a biztitha lesz is akkor is valami minimalis inkabb optimalizacionak hivnam talan
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Ptakacs74 #87124 üzenetére
kellene tudni, hogy max milyen magas hűtő fér be, ehhez kell a ház pontos típusa.
amúgy az első kérdésre volt válasz, ha nem is neked, de kb hónapok óta majd mindenki 6 magos Ryzenre keres hűtőt, a RAM-ok alacsonyak. ha elfér 160mm, akkor a korábban emlegetett Enermax 8300-ért.
-
-
Ptakacs74
csendes tag
Sziasztok!
A korábbi kérdésemre nem kaptam választ, kérlek, ha lehet válaszoljatok, nagyon kezdő vagyok a témában.
Egy régi számítógép felújításához már csak a processzor hűtő hiányzik.
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? Vajon a gyári hűtő nem elég?
2.: Milyen házba kerül? Régi ATX-es házba szeretném beépíteni. A házon van hátul egy ventilátor.
3.: Milyen alaplapra lesz? MSI B450-A-Pro Max
4.: Processzor típusa? AMD Ryzen 5 3600
5.: Ramok típusa? G.skill Aegis 2x16GB kit
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) nincs semmi egyéb igény.
-
fogtunder
nagyúr
Általában kevesebb fém van bennük, illetve az átlagos ház légáramlása úgy van tervezve, hogy elől bemegy a levegő, aztán nagyjából vízszintesen megy hátra és ott ki. Az átlag toronyhűtő ebbe pont beleillik, a topflow viszont belezavar, turbulenciát kelt, nem lesz optimális a légáramlás.
-
Z_A_P
addikt
2.: Top Flow hűtések: ......Előnyük, hogy a ventilátor hűti a processzor környékén található alkatrészeket is az alaplapon.
De mi a hatranyuk? Mert ez eleg utos elonynek tunik, miert erdemes megsem TopFlow hutot venni? -
fogtunder
nagyúr
válasz
ledgeri #87112 üzenetére
Alpenföhn Brocken 3 Black/White, 20K alatt kicsivel, pár hete volt pár darab aprón jóval olcsóbban is, ár/érték arányban ez a legjobb.
A gyári hűtő jól szellőző házban alap frekin elég, csak hangos. Én jobban örültem volna, ha olcsóbb 2000-el a proci és nincs mellette.
-
ledgeri
nagyúr
Üdv!
Aktuális piac-dreamkombóhoz (r5-3600, b450mortat max, Crucial ballistics) milyen árban van már jó, egy színre fújt hűtő (teli fekete/fehér/szűrke full copper? Házam fractal arc mini R2, 165 MM-es cpu cooler magassággal.
És még kérdezném, hogy -10 - +10-es skálán mennyire "szükséges" váltani a gyárit? [-10: gyári jobban hűt >< +10 jobb lenne, ha nem is adnák mellé]
Hogy változik a két kérdésre a válasz, ha r7-3700X lenne a konfigban?
-
Ptakacs74
csendes tag
Sziasztok!
Egy régi számítógép felújításához már csak a processzor hűtő hiányzik.
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? Vajon a gyári hűtő nem elég?
2.: Milyen házba kerül? Régi ATX-es házba szeretném beépíteni. A házon van hátul egy ventilátor.
3.: Milyen alaplapra lesz? MSI B450-A-Pro Max
4.: Processzor típusa? AMD Ryzen 5 3600
5.: Ramok típusa? G.skill Aegis 2x16GB kit
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) nincs semmi egyéb igény.
-
TommyGun
őstag
Köszönöm Szépen!
-
-
Banderos
tag
Sziasztok egy Intel Xeon Quad-Core X3450 procihoz elég lenne egy RAIJINTEK AIDOS hűtő vagy erősebb kellene Üdv Bandi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- The First Berserker: Khazan
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Diablo 3
- Nintendo Switch 2
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- További aktív témák...
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest