- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen TV-t vegyek?
- Gaming notebook topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Projektor topic
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
punish3r
aktív tag
tothbe: esetleg vmelyik Zalman-t ajánlanád nekem?
[Szerkesztve]Már a jövő sem a régi...
-
Integrator
aktív tag
Hát mert pedig a lapom egy Intel D945GNT, és a Thermaltake Beetle CPU hűtőből is kilógó vezetéket egyféle képpen lehet az alaplapra dugni. Így biztos nem bennem, ill. a gépben van a hiba, hanem a CPU hűtő olt (Vagy ennyire faszok az Intelnél, hogy ott kúrtak el valamit). A lényeg a lényeg, hogy így nem tudok semmit csinálni a géppel, mert egy hosszabb (10-20 perces) Windows Media Player-rel való zenehallgatás miatt is 80-90 fokosra hevül a CPU-m, és ez nem valami jó hír. Szóval nem érdekel a sufni tuning, ill. annak veszélyei, kcisit tudnál segíteni, hogy mivel érjem el, hogy a venti a szabályos módon (a bordák felé fújja a levegőt és ne a bordák közül szívja ki) működjön?
-
flegos
senior tag
válasz Integrator #602 üzenetére
Segítek szivesen, de kellene még pár fotó ha tudsz csinálni nem akarok látatlanban baromságokat mondani.
Csinálj képet: az alaplapi csatiról ahová a hütö ventijét kötöd, meg magáról a venti csatijáról, hogy a kábelek is látszódjonak.''A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!'' - William Petersen
-
AMD Power
titán
Erről mi a vélemény?
Cooler Master X Dream K640
[link] -
szasanyi
félisten
Üdv.
Kérdésem az, hogy a Hyper TX helyett melyik léghűtést kellene választanom,
hogy a hűtési teljesítmény egyértelműen jobb legyen?
Árakat is dobjatok, mert sajna az sem mind1.
Köszönettel... -
SN2O
aktív tag
Sziasztok
Az öcsém gépében egy 530-as P4 van és a gyári hűtő meglehetősen gyenge!
Meg tudná valaki mondani, hogy jelenleg melyikek a legolcsóbb hűtők amik lényegesen jobban teljesítenek a gyáritól? -
flegos
senior tag
válasz Integrator #607 üzenetére
várom a képeket.
''A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!'' - William Petersen
-
Integrator
aktív tag
Nah, most végeztem, ne haragudj a képek minőségéért, de a fényképezőgép nem egy mai darab, sztem még a mobilommal is szebb képeket tudtam volna csinálni! Így amelyik képen kivehetetlen egy kcisit, leírom, hogy mit látsz
[link] <--- Ez ahol csatlakozik a CPU hűtés kábele az alaplapon lévő csatlakozóval
[link] <--- Ez maga az alaplapi csatlakozó, mint látod négy kis pöcök van, és egy kis ''sín'', ami tereli a csatlakoztatni kívánt kábelt. Bár ezen a képen ([link]) ez sokkal jobban látszik.
[link] <--- itt pedig a CPU hűtő csatija, sajna elég ramaty minőség. Amit látsz, hogy 3 kis lyuk van a csatlakozó végén, a csatlakozó szélein 2 db kis terelősín, így máshogy sem bírom kötni az alaplapra. A lyukakba meg úgy futnak a vezetékek, hogy egyikbe 2 fekete, másikba egy piros, harmadikba egy sárga. Remélem ez segít valamit... -
K.I.T.T.
csendes tag
válasz Integrator #611 üzenetére
Csak szerinted, sajnos!
Ez egy rézmagos hűtő, és tapasztalat, hogy a legtöbb teljesen alu coolernél lényegesen jobban hűt ez is! -
SN2O
aktív tag
válasz K.I.T.T. #613 üzenetére
Hát nem tudom te miből indúlsz ki, de ez eggyáltalán nem rézmagos!
Full alumínium!
Mondjuk abban igazad van, hogy némelyik teljesen alumínium hűtőnél jobban teljesít.
A lényeg, hogy nekem valami relatíve olcsó, de az árához képest(és ehhez a gyári hűtőhöz képest) sokkal jobban hűtsön! -
SN2O
aktív tag
válasz Integrator #615 üzenetére
Azt hittem az ''530-as P4'' világos, de ezek szerint nem indenkinek.!
Már ne haragudj, de inkább egy ''öregebb'' PH-s tanácsára várok!
Én se tartom magam zseninek semmiben sem, de a nagyon amatőrök szoktak ilyet mondani, hogy ''Hát mondj egy árat ... és az árhoz mérten mondok egy pár nevet''
Azt énis tudom, hogy melyik hűtöket tartja a köztudat jónak, de itt most valami tapasztalatokra alapozott választ szeretnék! -
Eagle16
addikt
Arctic Freezer 7 Pro, ez az olcsóbb(és ilyen van nekem is), vagy Cooler Master Hyper TX2, ez a drágább. Mindkettő hőcsöves, jobban hűtenek mint a gyári alumínium darabok, és sokkal halkabbak is.Szóval én személy szerint az Arctic-ot ajánlanám, nálam bevált, nincs vele semmi probléma.(egyik se nagyon drága, az arctic 5k körül van, a coolermaster meg 6k körül)
[Szerkesztve]₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
Integrator
aktív tag
Ez elég láma hozzáállás, hogy ahhoz mérten adsz a tudásra, hogy ki mikor regsiztrált be, de te tudod. mellesleg arra voltam kiváncsi 478-as, vagy LGA775-ös foglalathoz kell. merthát aztán te is sok infót adtál meg: ''melyikek a legolcsóbb hűtők amik lényegesen jobban teljesítenek a gyáritól''. Nekem a 10E Ft-os Zalman VGA hűtő is olcsó, mert nekem megéri, de nem tudom, hogy te a 4-5E Ft-os CoolerMaster csodákra vagy-e kiváncsi, vagy egy komolyabb Thermaltake ill. Zalman-ra. Dehát te tudod okoska
-
bypass|HUN
aktív tag
ÜDV!
Tanácsotokat kérnémOWER COLOR X1800XT 512MB-re kéne valami hűtő.
Mit ajánlotok?
Zalman VF900CU,Fatal1ty FS-V7,ezekről mit gondoltok?
Nagyon melege van,everest szerint:GPU WRM:73fok,GPU69fok,GPUkörnyezet59fok.
És most nem megy a game,ha játszok pl.BF2,BF2142,akkor még rosszabb a helyzet.
Üdv:bypass"A globális mindenség nem tönkretehető." by Tiby
-
SN2O
aktív tag
válasz Integrator #619 üzenetére
Egyrészt nem a regisztráció idejére, hanem a tapasztalatra céloztam!
Másrészt a 3számjegyű számozást a 775-ös foglalatú prociktól használja csak az intel(Ha rosszul tudom, javítson ki valaki!), tehát szerintem eggyértelmű volt, hogy LGA775 a foglalat.
Ugyanakkor nem bántásnak szántam a dolgot! De ha ezen megsértődtél... -
Integrator
aktív tag
válasz bypass|HUN #620 üzenetére
Az én másik gépemben a GPU-t egy Fatal1ty FS-V7 hűti. Annyi a különbség ez és a VF900CU között, hogy más a színe, ill. a Fatal1ty sokkal csöndesebb. Hűtőteljesítményben tudtommal nincs különbség...
-
Flagstaff2
senior tag
válasz bypass|HUN #620 üzenetére
Szerintem az Arctic Cooling háza táján nézelődj! Olcsóbb és legalább olyan jó hatásfokú hűtőket gyártanak mint a Zalman.
X2 4000+,AC Freezer64Pro,MSI K9N SLI-2F+HR-05 SLI,Sapphire X1950GT+AC Accelero S1,2x1024M Kingmax DDRII/800MHz,ASUS DRW-1814BLT
-
bypass|HUN
aktív tag
Köszönöm a tanácsokat.
A vf900 és a fatal1ty között nem a hűtés típusa a különbség?
Csak léghűtés,heatpipe+léghűtés.Szerintem a vf900 picit hatékonyabb lehet.
Integrator,neked is egy x1800xt-d van?Erre raktad fel a fatal1ty-t?Esetleg
hőmérsékleti adadtokat is tudnál írni?
KÖSZÖNÖM
Üdv:bypass"A globális mindenség nem tönkretehető." by Tiby
-
fradi81
veterán
Abit nf7-s alaplapra (socket 462) + barton2800+ melyik a jobb, az alcomp hűtője, a zalman 7000b alcu, vagy valami egyéb ötlet? mindenképpen halk ventis kell rá.
Csöves hűtők erre a foglalatra nincsenek?
[Szerkesztve]moto g72, Ninebot d28e
-
Integrator
aktív tag
válasz bypass|HUN #624 üzenetére
Fatal1ty egy ASUS EN7900GT TOP-ot hűt. Azért kellett rajta hűtést cserélni, mert terhelve volt, hogy 75 fölé, ment a fok, ami nem is lenne baj, csak 75-80-nál elkezdett a gép emiat szaggatni, hiába volt a maglassulás 128 fok. Azóta terhelés mellett 50 fok felé nem nagyon megy, de az is igaz, hogy rendszeresen kifújom a port hűtőlamellák közül
-
Integrator
aktív tag
Hát, ha valóban halk kell, akkor a Zalman 7000b AlCu-t felejtsd el, mert nem tartozik az épp csendes CPU hűtők közé... Ajánlani tudnám a Thermlatake CL-P0114-01-es elnevezésű (BigTyp 120) hűtőjét. Teljesítményben simány felveszi a harcot fentebb említett Zalmannal, csak sokkal halkabb ([link])
-
Calibos
addikt
válasz Integrator #627 üzenetére
Tényleg nagyon jó hűtő de csak egy gond van vele, többen panaszkodtak hogy túl nagy
PH-s topik [link]
Gondolom hogy pont emiatt nincs akkora sikere annak ellenére hogy tesztekben nagyon jól szerepel... -
Flagstaff2
senior tag
válasz Integrator #627 üzenetére
A Zalman 7xxx-es szériáját ma már sztem bármi elveri akár taljesítményre akár zajra. Lásd a nonpro kivitelű Arctic Cooling Freezer a 7700Cu-val (asszem ez a legjobb 7xxx-es Zalman) egyformán teljesített hőmérsékletre,csak a zaja volt jóval kisebb. És a nonpro Freezer nem egy nagy lumen hűtőkirály. Szal a Big Typhoon egy nagyon jó hűtő,nem lehet holmi Zalmannal együtt emlegetni őket.
X2 4000+,AC Freezer64Pro,MSI K9N SLI-2F+HR-05 SLI,Sapphire X1950GT+AC Accelero S1,2x1024M Kingmax DDRII/800MHz,ASUS DRW-1814BLT
-
Flagstaff2
senior tag
A lapodon a processzorfoglalat mellett vannak likak? Ha igen,akkor van jópár univerzális cooler amit fel lehet rá szerelni. Ha nincs,akkor szívás,mer a foglalatot egy nagyobbacska hűtő igen erősen terheli. Esetleg nézd meg a Thermalright termékeit TTS-nél.
-
fradi81
veterán
válasz Flagstaff2 #631 üzenetére
oké, vannak lukak 4 db. Erre kéne nekem egy hűtő. de a táp és az alaplap széle közt kb 1,5-2 cm hely van. és ha túl nagy lehet nem fér el. [link]
-
Flagstaff2
senior tag
Nekem is volt ilyen lapom,azért kérdeztem mert van furatos és furat nélküli is belőle. AZ enyimén egy Thermaltake Silent Tower hűtötte a proccot,de ha keresel találsz még más egyéb és jó hűtőt amit fel tudsz rá applikálni. A lényeg hogy a likak megvannak hozzá.
-
Rush888
tag
Hi!
1 kis helpre lenne szükségem! Pentium D820-as procin a gyári hűtőt akarom lecserélni, mert tul hangos, ha beindul...nemtudom melyik lenne a jobb választás:
Scythe ninja plus rev.b
Zalman CNPS9500 LED
Thermaletake CL-P0257D Blue Orb II(ezt nem iserem, de 17dBA!)
kb. 1 árba vannak, az fontos, hogy nagyon halk legyen(ha a ninja elvinné passzívan...)
ja és oldalplexim van, tát első szempont h, halk legyen(amellett, h hűt is), a 2. pedig a kinézet
vélemények? -
Rush888
tag
és kb mennyi annak az esélye, h a ninja elviszi passzívan a 820-ast(eredeti órajelen, nem tulhajtva)
-
Rush888
tag
van a gépembe egy 8cm-es venti oldalt, +egy 8cm-es venti felül + 12cm-es tápventi...
-
BioNiCMaN
addikt
Sose vót 820-as procim, de ebben a kánikulában folyamatos terhelés alatt tartva a procit (World Community Grid) amely 3GHz-re van tuningolva, a házban egy 80-as ventivel hátul és ugye a Corsair 120-as ventije figyel, a szobában 32° van, a magok everest szerint 60-67 körül ingadoznak. A Ninja ventije 1200-on pörög. Gyakorlatilag nincs hangja.
A végére kicsit belekavarodtam...Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
-
Flagstaff2
senior tag
A sorrend így jó ahogy leírtad. Ha paszívan nem is viszi el de egy 5V-on járatot 120-as ventni biztos nem lesz hallható a gépben. A BueOrb nem hőcsöves így sztem meg sem közelíti egy normális heatpie-os hűtő teljesítményét.
-
Rush888
tag
Oks. Világos! nállunk is 30° körül van a lakásba, és úgy zúgnak a ventik(cpu+vga), hogy kibír6atlan...eldöntöttem csinálok 1 naon halk gépet. A Sapphire(1650xt) gyári hűtését cserélem egy zalman vf-900 cu-ra A proci meg akkor kap egy Scythe ninja rev.b-t
és télleg csak 20dB-A-n megy a scythe ventije
THX srácok a segítséget, már csak egy olcsó példányt kell találnom -
Flagstaff2
senior tag
A VF900 helyett egy passzív Arctic Cooling Accelero S2-t javasolnék. SOKKAl olcsóbb és tuti megfelelő hőmérsékleten tarja a karid mentesen a legapróbb zajtól is. Nekem a nagytesó szolgál az X1950GT-n és azt kell mondjam hogy jól teszi a dolgát. CPU hűtőnek meg ha nem húzod a procit nagyon jó megoldás lehet egy CoolerMaster HyperTX is,olcsóbb mint egy Ninja és a célnak szvsz megfelel,de húzás nélkül egy AC Freezer7PRO is elegendő lehet ami kb 4e Ft. A CM-re is azt mondják igen halk és ha csökkentett fordulaton megy az AC is gyakorlatilag hangtalan. Nekem most a Chieftek tápom a leghangosabb komponens a gépemben,mondhatnám azt is csak azt hallani,pedig egyenlőre a procin a gyári hűtő van. Persze ha játszok már hallani a gyári hűtőt,a Freezer viszont még akkor sem kapcsol rá.
-
Flagstaff2
senior tag
Nekem egy 9800pro-n volt egy VF700Cu és az 5V-on nem bírt el a karival,melegedett mint a dög,12V-on meg hangos volt. Volt 6600GT-m is,arra is rákerült a Zalman,de azt e bírta 5V-on. Gyanítom terhelve a 7900GS-nek sem elég 5V-on a hűtő. Igaz ez már VF900-as,de annyival nem jobb hogy 5V-on vigye
-
Pero
senior tag
válasz Flagstaff2 #646 üzenetére
nekem egy sapphire x1950 pro ultimate kártyám van, gyárilag ilyen zalman hütővel, és nálam még nem volt 55 foknál melegebb. nálam elég szépen teljesít, és nagyon halk, semmi hangja, csak amikor bekapcsoláskor felpörög maxra akkor van egy kis szélzaj amúgy semim, mert utána rögtön leszabályoz,
-
Rush888
tag
Huh, az az igazság, hogy a vf-900 az már majdnem biztos 5000-be +tudom szerezni Visszamondani + nem akarom mert akitől veszem...tudjátok.
Azonban a CPU hűtőn most törhetem a fejem, hogy a CM hyper tx legyen, ami lényegesen olcsóbb, vagy a ninja, ami halkabb!? Húzni nem akarom, igaz D820, de vmiért a lapom se engedi...de ez mind1
szal akkor még1x fussunk neki a történetnek
mennyivel lehet halkabb a ninja a tx-nél? megér-e annyival többet? ninját olyan 8-9k között tudnék venni a tx-et még nem néztem, de kb a fele -
fradi81
veterán
Jó ez a SI-97. [link]
kérdés nem jobb-e a scythe katana copper. [link]
Kérdés belefér-e valamelyik a TT volcano helyére?
[link]
[link]
Kell egy másik hűtő mert nem tudom a gépet terhelve használni ha alapból 60 fok.(37C-os szobában)
más, az egyik régi házventi így csatlakozik a tápra:
[link]
Ez nekem nem kell, hogy tudom kiszedni a fekete és a sárga vezetéket? ha kirántom gondolom nem egészséges
-
Rush888
tag
válasz Flagstaff2 #645 üzenetére
én is gondolkodtam a passzív hűtésen, csak nem szellőzik sztem a legjobban a ház. Nincs se elől, se hátul Házhűtő venti ami áthúzná...ha +raknák bele akkor ugyanott vok árban és hangban is. nemtudom a te géped szellőzése? van a vga közelében vmi venti?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nintendo Switch
- Gaming notebook topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Mobil flották
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest