Hirdetés
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Apple MacBook
- Milyen TV-t vegyek?
- Fujifilm X
- RAM topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Molydeus
őstag
Sajnos a Lofree-t nem, vagy legalábbis nem szépen és mindenképpen hiányosan lehetne csak magyarítani, ráadásul rosszabb minőségben, mint ahogy gyárilag érkezne.
Viszont ha már így rátaláltál, mindenképpen kell neked a magyar kiosztás?
Azért kérdezem, mert a felépítése messze jobb, mint amit a low profile Keychronok tudnak. Papíron egészen ígéretesnek tűnik az a billentyűzet, double gasket mount (ilyet én LP-ben még nem is láttam), dye-sub PBT kupakok, POM házas kapcsoló, hangtompítás, teljesen alu ház...
Ha kivesszük a képből azt, hogy ANSI a kiosztás (és többen vagyunk, akiknek az sem valódi hátrány), akkor az egyetlen előnye lenne egy LP K Pronak, a programozhatóság, ami viszont a két méretben, amiben kapni lehet a Lofree-t nem életbevágóan fontos.Legalábbis elgondolkodtató.
M.
-
용 Bob
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #88798 üzenetére
A gyártó oldalán sem sokkal jobb a helyzet. ISO-ból az összes régió kiosztás sold out.
Kapós a billentyűzet.
-
PROTRON
addikt
válasz
Molydeus #88786 üzenetére
Nekem külön billzet tálcám van, ott takarásban van a monitorhoz képest a billzet, szal a hozzám hasonló helyzetekben max a tálca fölé led szalag kihúzás működik, ezek a nem átvilágító kupakosok este tényleg rontják a felhasználói élményt, most ilyenem van mert jobban esik rajta a gépelés, de gondolkodom a cserén...csak low profile...
Nem akarok megtanulni vakon gépelni, mert sokszor másik billzethez kell ülnöm és akkor megy a félregépelés.
-
용 Bob
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #88795 üzenetére
Nagy tetszetős, csak nincs raktáron sajnos sem a brown kapcsoló, sem HUN kiosztás
Raktár beérkezésre feliratkoztam, addig várok. -
용 Bob
senior tag
Sziasztok!
Tudja valaki esetleg, hogy a LOFREE FLOW billntyűzetet lehet-e magyarosítani? Illetve ha nem, akkor hasonló méretű LP mecha billentyűzet létezik-e magyar kiosztással?
Köszönöm!
-
Throme
veterán
válasz
Wolfskin #88785 üzenetére
Nekem se jönnek be a keychron gyári, átvilágítós kupakjai, hasonló okok miatt.
Elég gyorsan lecseréltem őket.Van keychonnak is magyar karakteres kupakszettjei.
Azt is feltüntetik, hogy mely kiosztásokat támogatnak.
Ezek nem átvilágítósak, de a karakterek nagyobbak, olvashatóbbak.
(hangjuk is jobb, de ez szubjektív)Ha zavar a kiszűrődő led fény, akkor fent említett, vagy máshonnan származó nem átvilágítós magyar karakteres kupakkal és egy monitor világítással szerintem megoldódik a problémád. Van akinek elég a monitor fénye, nekem nem.
Az RGB-t meg ki is kapcsolhatod, vagy nagyon alacsony fényerőnél bekapcsolod, ahogy éppen jó. -
dqdb
nagyúr
válasz
fuximaxi #88790 üzenetére
Azonkívül, hogy nagyon magas és QWERTY, nem sok köze lesz az írógépekhez.
Arra gondoltam, hogy gépelés közben az egész billentyűzet billegni fog az ujjaid alatt. Flex nem lesz, bounce lesz, de sok billegéssel kiegészítve.
-
Szaboocs
csendes tag
Sziasztok,
Billenytyűzetet keresek az alábbi paraméterek alapján:
1.Mekkora összeget szánsz rá?
20-30K
2.Használt szóba jöhet?
Igen
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Jelenleg egy Genius KB-G235-öm van. Párom panaszkodik hogy hangos amikor alszik a másik szoában hallja ha gépelek. Zörgős csörgős az egész.
4.Mire használnád a billentyűzetet?
Játék, böngészés, chatelés
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Szerintem nekem majdnem mindegy. Szeretem ha érzem a lenyomását a billenytyűzetnek. Mechám sose volt ha belefér a keretbe lehet áldoznék rá többet kb 10-ezerrel.
6.Van konkrét modell ami tetszik?
Nincs
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
ISO (magyar)
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
Numpad előny de nem feltétel. A fet említett jelenleginél ne legyen nagyobb.
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Halk legyen, vagy legalább csendes. Háttér világítás előny. Csuklótámasz kizáró ok.Macrózhatóság média gombok nem érdekelnek.
Segítségeteket előre is köszönöm. -
dqdb
nagyúr
[link]
eszméletlenül drága, billentyűzetként csapnivaló lesz, az overengineering mintapéldája, de ha mint ipari designt nézem, akkor minden elismerésem a tervezőnek, volt egy őrült koncepciója és azt sikerült zseniálisan végigvinnie a csuklótámaszon át ahordtáskáigbőröndig, a winter edition pedig még erre is rátesz egy lapáttaltipikus showcase darab, amit megépítesz, kiteszed a polcra, és időnként gyönyörködsz benne, mert gépelni rajta bűn ugyan rossz lesz, de látványra az egyik legjobban sikerült darab az utóbbi időkből
-
Molydeus
őstag
válasz
Wolfskin #88785 üzenetére
A kupakok körül előtörő fényt azért érzed erősebbnek, mert a ún. délre néző LED-eket használ a K Pro sorozat, vagyis a kapcsoló alsó, feléd eső élén vannak. Ehhez hozzáveheted az átvilágítós kupakok miatt alkalmazott áttetsző polikarbonát kapcsoló tetőket, amin aztán gond nélkül ömlik át az RGB.
A helyedben megfontolnám, hogy nem lenne-e jobb megoldás egy nem átvilágítós, világos alapon kontrasztos sötét feliratos kupak készletre váltani. A keychronnak van ilyenje, ami megfelel a K10 Prora is: [link]
A tapasztalatok alapján gond nélkül olvashatók a monitor fénye mellett is (ha nem valami extrém sötét hátteret használsz). Emellett dye-sublimation eljárással készülnek a felirataik a PBT anyagú kupakokra, ami sosem fog lekopni, de még fényesedni sem, valamint az akusztikának is jót tesz.
A LED-eket nyugodtan ki lehet kapcsolni mellettük.
Kb erre számíthatsz (a szobában csak a monitor volt fényforrás éjszaka és a prohardver volt megnyitva): -
Wolfskin
őstag
Sziaszok, vettem egy Keychron K10 Pro billentyűzetet (brown).
Azelőtt nem sok figyelmet fordítottam a klaviatúrára, legyen vízhatlan, hogy csap alatt elmoshassam és ne folyjon bele a kakaó (sajnos ment már tönkre billentyűzetem, épp a legrosszabbkor, hogy elázott, és sajna sosem szárad ki teljesen), de megtetszett az a vallásos misztérium, ami körüllengi a mechanikus billentyűzeteket, így gondoltam kipróbálom. Nem bántam meg, azóta meg akarok tanulni gyorsírni, hogy még többet gépelhessek.
Pro:
1. álom hangja és leütés érzete van
2. nehéz, jól tapad nem csúszkál el
3. nagyon jó vele írni (ja, ez volt már)Kontra
és ami miatt írok is, van két dizájn hibája,1: a dizájn oltárán feláldozták a funkcionalitást, a szürke alapon filigrán és apró fehér betűk, a kis méret és kis kontraszt miatt nagyon rosszul olvashatók. Szemüvegben (olvasó) is alig látni őket, míg másik billentyűzetekkel szemüveg nélkül sincs gond. Ezen nem segít a háttérvilágítás sem, mivel még úgy is pöttömök a betűk és a fény is alig hatol át rajtuk. Azt gondolom, hosszú távon érdemes lesz cserélnem, vagy felmatricáznom.
2: A másik, ami csak rontja az olvashatóságot, hogy a billentyűk közt rengeteg fény szivárog át, sokkal erősebben mint maguk a megvilágított betűk, így ez meglehetősen vakít (kb 45 fokos szögből nézve). A másik géphez vett OXON Conquertor, bár kopog és nem túl kellemes a hangja, ebből a két szempontból messze megelőzi.
Kérdéseim: lehet-e kapni, ezzel kompatibilis, magyar nyelvű gombokat, ahol nagyobbak és határozottabbak a betűk, vagy marad a matrica?
A szóródó fényt már tűntette el valaki? Festékpötty, ragasztó szalag, van esetleg bevált megoldás?
-
Tequila86
tag
válasz
fuximaxi #88777 üzenetére
Nekem a mechanikus túl hangos. Sokszor éjszaka játszok akikor a család már alszik, felvernék vele mindenkit.
Próbáltam “extra halk” kapcsolókat a pénztárcámhoz mérve, de nekem azok is nagyon hangosak.
5 éve egy Bloody B120-at használok, semmi baja csak 1-2 billentyű kopik és nagyon tetszik, hogy a WASD gombok piros színűek. Választanék B140N vagy valami hasonló l billentyűzetet az A4tech-től, de jelenleg nem kaphatóak magyar kiosztással. Mindegy, szerintem egyenlőre kivárok, tavasszal/nyáron fognak amúgy is mérséklődni az árak. -
havri1
félisten
Ezen túl vagyok, így használom, de borzaslmas így is
Tudtok ajánlani minőségi billentyűzetet?
Legyen minőségi vezetéskes, és minőségi vezeték nélküli (távolság akkor fail, de akkor marad az usb monitor).
Sokat gépelek, és szeretem, ha azt könnyű. Nem nyeklik nyaklik a bill lenyomáskor, akad stb..ahh...
Ha vezetékes, akkor szeretnék háttérvilágítást is. Numpad az feltétel, és a magyar kiosztás.
-
PROTRON
addikt
válasz
Tequila86 #88775 üzenetére
Árat nem tudok, de nézz utána a razer ornata V3, vagy a cynosa sorozatokra, mert a razer szoftverêben bizonyos billzeteknél tutira van egyenkénti beállíthatosag....hasznalt piacon szoktak lenni jo aron jobb allapotuak is.
Az ornata v1 es v2 meg "hybrid" , tehat imitalja a mechanikus erzest egy kapcsoloval, de attol meg mukodesileg nem mecha, csak ugyanolyan hangos.
-
fuximaxi
senior tag
válasz
Tequila86 #88775 üzenetére
Szerintem esélytelen. Persze vannak nálabb tájékozottabbak, de a billentyűnként állítható világítás szerintem nem ez az árkategória.
Ami magyar kiosztású és közel van ehhez a kategóriához azok általában zónánként állíthatóak. pl. MSI Vigor GK30 vagy Logitech G213 ProdigyMiért zárod ki a mechanikust?
-
havri1
félisten
Sziasztok!
Teljesen feladtam, nem tudom én vagyok ilyen szerencsétlen, vagy tényleg ilyen szarok ezek a vezeték nélküli egységek?
Szettben vettem egy Logitech egér+keyboardot. A szett típusát nem tudom, billen semmi infó, de az egér egy M170. Előtte rapo, Microsoft, volt itt minden. Ugyanez a baj.
Az tényleg normális, hogy a vevőegységtől 1-1.5m-re lévő bill akadozik, kihagy? Egér szintén?
Most jött el az a pillanat, amikor normálisat szeretnék venni.
3m, nem több, 3 m legyen a hatótáv, de az satbilan.
Márka mindegy. Semmi extra kérés, minőségi magyra kiosztású bill, nem értek hozzá, nekem a laptopoké nagyon tetszik (Dell Latitude 5500 használok), valami hasonló létezik?
Ár, már mindegy, tényleg. Ha egér is van hozzá, annak örülök, ah nem, megoldom külön.
Tudnátok ajánlani?
Köszönöm! -
Tequila86
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani nekem billentyűzeteket a következő kritériumokkal?:
magyar kiosztás, nem mechanikus, háttérvilágítás, szoftverrel billentyűkként állítható szín, max 20k.
Előre is köszi!
-
4nick8
őstag
Hátha valakit érdekel hogy befutottak az Akko billentyűzetek és kapcsolók.
-
metaa
tag
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, hogy valaki ismer-e esetleg olyan PBT fehér keycap szettet (ISO), ami kifejezetten south facing ledekhez való (Keychron V3)?
Wooting just white kupakot használok, nagyon szeretem, csak hajt a kíváncsiság, hogy vajon létezik-e olyan, ami "normálisan" is át tudná világítani?
-
-
dqdb
nagyúr
válasz
eagleberg #88762 üzenetére
bal kéz: Caps Lock (eredeti funkció rétegre száműzve), ebből ritkán szokott lépcsős Function feliratú kupak lenni, így Caps Lock kupakkal, valamint a Caps+Tab további rétegre visz
jobb kéz: osztott jobb Shift jobb oldalára tett billentyű, erre szokott lenni 1u Fn feliratú kupakosztott Space-nél próbáltam a jobb oldali Space-re tenni, mert bal kézzel ütöm a Space-t, de az nem vált be, továbbra is a Shift mellettit nyomkodtam
Ha home row-ra tennék modtap layerváltókat, akkor a két homing billentyű (F és J) lenne a cél, mert azt vakon is ki lehet tapintani értelmes kupakkészlet mellett. A lépcsős Caps Lock és a jobb Shift jobboldala is erről szól (és a split Space is erről szólna, ha a kezem ráállna), 100-ból 100-szor lehet eltalálni, míg a klasszikus Space és jobb Ctrl közé tett Fn-re ez nagyon nem igaz.
-
Domonkos
addikt
válasz
eagleberg #88764 üzenetére
Most egy Datahand-et.
Elotte egy choc skeletyl-t, azelott pedig par dactyl-manuform-ot. Pluszban van egy ferris sweep-em, amit legtobbszor akkor hurcolaszok magammal, ha a laptop melle csak ez fer be. -
eagleberg
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #88758 üzenetére
FN billentyűnek mit használtok?
Csak a tényleg FN feliratú, annak szánt billentyűket?
Én jelenleg inkább az F és az S billentyűket használom a két rétegváltóhoz. (Röviden nyomva S és F, hosszan pedig váltok réteget)
Esetleg még a space-t. -
malystryx
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #88751 üzenetére
Óóóóó és tényleg, csak le kell tekerni a legaljára...
Itt volt a hiba. Köszönöm....
Ha nem volt még, 2 elég érdekes és szép szettet találtam Gyűrűk Ura témában: [link]
A Shop-ra kattintva van 3 nagyon egyedi kupak is.
Szerk.: Vagyis a Drop-ra.. -
p4t4_
csendes tag
válasz
[Prolixus] #88374 üzenetére
Cső,
elkezdtem az Eva-01 kupakokat rajzolni.
Kellene pár infó: billentyűzet típusa, mérete, layout, ISO/ANSI, nyelv milyen legyen?
Legyen magyar ékezetes?Ha kész (1 hét szerintem) akkor majd írok, posztolok róla képet és megköpködheted. Aztán már csak egy cím kell és ígéretemhez híven ingyen kipostázom...
Üdv:
p4t4 -
Mr.Csizmás
titán
-
Ereshkigal
őstag
válasz
Domestos #88753 üzenetére
Oda teszed, ahova akarod. Nálam a Q2 (főleg) azért esett ki, mert csak két billentyű van. Mondjuk a knobless verziónál három, de az meg szerencsétlenül néz ki. Nálam 3 billentyű esetén így néz ki fentről lefelé: delete/ins, home/pg up, end/pg down. Ha van negyedik billentyű is a ↑ mellett, akkor az layer választó.
Máig nagyon szeretem a K2 kiosztását, kompakt, F sorral, öt billentyűvel a → fölött. Ha nem 3x1u lenne a space mellett, akkor nekem tökéletes lenne. Sajnos én még az elején vettem, az nem programozható verzió.
-
dqdb
nagyúr
válasz
1. nem használják ezeket a billentyűket (meglepően sokan vannak, a Delete kell a legtöbb embernek, az Insert a legkevesebbnek)
2. eleve meg sem veszi az ilyen kiosztású billentyűzetet
3. Home-End-PgUp-PgDn megy az Fn+kurzorokra laptop stílusban, és Insert-Delete a két billentyűre
4. PgUp-PgDn megy a két billentyűre, a Home-End pedig Fn-nel ezekre (vagy fordítva), két billentyűnél a Delete Fn+Backspace-re, háromnál legfelülre, az Insert pedig tipikusan sehováÉn az ilyen kiosztást meg sem veszem, mert az Fn legjobb helye szerintem a ↑ jobb oldalán van, amit itt lespórolnak, ISO kiosztású billentyűzet esetében az Fn+PŐÚÉÁŰ hatosra mappelem ezeket a billentyűket, és ott szoktam használni (hiába elérhető a harmadik pont szerint is). Az Insert nálam mindig Fn+Enter-re megy, MacBook billentyűzeten láttam, az utóbbi 30 évből talán az egyetlen értelmes ötletük volt billentyűzetek terén.
-
Domonkos
addikt
válasz
Akik hjkl-en (vagy jkl;-n) hasznaljak a kurzorokat, azok jellemzoen a nyilak fole, home, pgdn, pgup, end sorrendbe rakjak fel. Akik spacefn-es mintat kovetnek, azok inkabb az unho-ra.
A delete az legtobbszor a backspace-re kerul az elso (es sokszor az osszes) fn retegen.
Az insert viszont valtozo, mivel ez talan a legritkabb - es amugy is szinte csak kombinacioban fordul elo - igy amit eddig lattam az fn+c, fn+v volt (ctrl es shift-es kombinaciokkal) - plusz ugye a shift+del az fn+x-en. -
Domestos
tag
válasz
Mr.Csizmás #88744 üzenetére
Az ilyen méretű, jellegű billentyűzeteken, ahol 2-3 gomb van jobb szélen, a PgDn, PgUp, Home, End (és Del, Ins) gombokat hova szokták jellemzően kiosztani? Vagy ez minden billentyűzetnél más és más?
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
malystryx #88750 üzenetére
pedig ottvan elvileg mindegyiknél
[Customize Q2]
-
malystryx
senior tag
válasz
Köszönöm az illusztrációt, nekem is blue navy házam van a Q6-al, abszolút illik hozzá szerintem ez a szürke kupakkészlet.
A fehér nekem nem jön be, ez tetszetős. Így már bátrabb leszek, ha új szettet vennék.
Kár hogy nincs (vagy legalábbis nem találtam még) az oldalukon egy tervezőt. -
ricogsm
őstag
válasz
Mr.Csizmás #88747 üzenetére
wao!
Jó ez a magyar keycap. átvilágít? (keychron?)
Csúklótámasz úgyanúgy néz ki mint az Alisom
(aliexpress)
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
ricogsm #88745 üzenetére
ez csak a keycap, amit ismerős Q2 építéséhez csaptunk hozzá - azt most raktam össze az övét is, lásd lent, ő vett egy szürke non-knob ISO barebone-t itthon, és rendeltünk rá fa csuklótámaszt (K14 jó hozzá méretre), rá a linkelt kéksarkú magyar keycapeket, és gateron silent pro brown switcheket.
-
ricogsm
őstag
Q2 barabonehoz kaptam szivacsot a csomagolásban. Az minek?
-
ricogsm
őstag
válasz
Ez szép!
megjött a KeYcrone billencsed amit az akció ideje alatt rendeltünk?
Nekem még úton van. -
Mr.Csizmás
titán
végre
Express One hozta ki a KC-s rendelést. havertól nyúltam silent brown pro-t egy marékkal, a gaming billeket kiraktam vele a wertz oszlopokban.
-
ricogsm
őstag
Megjöttek ezek a ringek is.
Szerintem nagyobbat kellett volna rendelni?
Nem tűnik hangosnak csak ki akartam próbálni milyen lehet.
Kapcsolóra nem megy rá a kupakra rámegy. -
dqdb
nagyúr
válasz
Synthwave #88741 üzenetére
Vagy clacky hangzást, ami az old school Cherry billentyűzetek kopogós hangját célozza meg, amihez full nylon kapcsolók kellenek nuku szivaccsal. Na az én fülemnek ez a hangzás kell.
A thockyhoz alapvetően switch foam kell és még több szivacs, és onnantól kezdve lényegében teljesen mindegy a kapcsoló anyaga.
-
nyunyu
félisten
válasz
Mephike #88728 üzenetére
Ráadásul a V3 Cream Yellow Pro koppanása szerintem még idegesítőbb, mint a teljesen polikarbonát CS Crystalé, amit azonnal cseréltem az első Akko billzetemben Outemu Silent Whitera, aztán Outemu Silent Peach V2-re.
(Még mindig adós vagyok az Akko CS Crystal, Akko V3 Yellow Pro, Outemu Silent Lemon V1, Outemu Silent Peach V2 hangteszttel, majdnem azonos Akko billzetzekben.)
-
Molydeus
őstag
válasz
Mephike #88738 üzenetére
Egy ideje a Gateron Silent Redekből csak a stemet használom fel és azonnal megy a KS-3X fekete nylon házába. Ez egy olyan kombináció, ami egyszerre halkított ÉS mély hangzású, úgy, hogy nem túl puha a bottom-out sem. Az a legjobb az egészben, hogy ezt egy merev GMMK TKL-ben is hozta. Nyilvánvalóan kenni is érdemes és a rugócserét is meghálálja.
Ha megérkeznek a Gateron Smoothie-k, akkor a POM házas verzióját is megnézem ennek a hibridnek.Billentyűzetben még nem tudtam kipróbálni, de ha a Geon-Haimu Silent Linear hangzásban hasonló amellett, hogy érzetre még kevésbé nyúl bele a leérkezésbe, akkor könnyen endgame lehet számomra szerk.: silent vonalon, még ha a rugókarakterisztika nem is az én világom, így én azt is cserélem.
M.
-
Ereshkigal
őstag
válasz
fuximaxi #88734 üzenetére
Keychron Silent K Pro - olcsó és gyárilag kent
Van ilyenem, ha nagyon halkat akarsz, akkor felejtős.Ha nem zavar, hogy nincs határozott bottom out, hanem kicsit gumiszerű, akkor egy szavazat az Outemu Silent Peach-re (v2). Amikor kicseréltem a Kumara kapcsolóit erre, minden mod nélkül, leesett az állam.
-
dqdb
nagyúr
válasz
fuximaxi #88734 üzenetére
Bár nem feltétlen linear vonalon gondolkozom.
Abból a Haimuból van taktilis változat is, de azt még csak kézben próbáltam, billentyűzetben nem. Ennek a két kapcsolónak az az előnye, hogy nem egy szilikon pad tompítja az ütközést, hanem nylonból készült rúgószerűség, így nincsen nyúlós érzésed, cserébe kicsit hangosabb, mint egy nagyon puha szilikonos kapcsoló (ami cserébe még az átlagnál is jobban nyúlik).Silent Alpaca V2
Az egy átszínezett Durock Silent Linear, vagy más néven Durock DolphinÉs még mindig ott van a lehetőség, hogy valami linearis nem silent kapcsolót rakok bele.
Nem tudom, hogy a Q6 mennyire jó ilyen téren, de ha nem műanyag plate-tel van szerelve (abból is inkább POM, mint PC), akkor az kevés lesz a muted hangzáshoz normál lineárisokkal, és még valószínűleg úgy is, mert nem extrém flexibilis az a billentyűzet. Szóval ha a halkság a cél, akkor valószínűleg halkított kapcsoló kell. -
fuximaxi
senior tag
Szokásos megjegyzés: a halkított kapcsoló önmagában messze nem elég a halk billentyűzethez, a ház és belső felépítése sokkal többet számít.
Igen tudom, bízom benne, hogy a Q6 Max már gyárilag sem lesz azért annyira hangos.
Micafighter eléggé jól körbejárta a témát többször is
Átnyálaztamakkor egyértelműen Haimu x Geon Silent Linear
Már megérte feltennem a kérdést, mert bedobtál egy olyat amire nem gondoltam. Bár nem feltétlen linear vonalon gondolkozom.Eddig amik képben voltak:
Keychron Silent K Pro - olcsó és gyárilag kent
Gazzew Boba U4 + TX film - ár/értékben ez tűnt az egyik legjobbnak taktilis vonalon
Silent Alpaca V2 + TX film - linear vonalon erről is jókat olvastam.És még mindig ott van a lehetőség, hogy valami linearis nem silent kapcsolót rakok bele.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nem kell ahhoz profin játszani, hogy számítson, mit nyomkodok állandó jelleggel.
Az a) lehetőség, hogy megveszed azt a Logi "csodát" huszonezerért, vagy b) hozzáraksz egy ~10-est, veszel egy belépő Keychront, ami ötfelé hugyozza azt a Logit, és játékhoz vezetéket használsz, minden máshoz meg BT-t.
-
Mephike
őstag
válasz
Synthwave #88725 üzenetére
Azért azok a Akko V3 Cream Yellow Pro kapcsolók annyira nem jók. Nem azt mondom, hogy rosszak, de kapásból modnok 2-3 switchet, ami jobb nála. A nálam lévő Akko billentyűzetnek az egyik leggyengébb pontja pont ez a switch. Szépen jár a kenés miatt, de leérkezéskor azért hallatja magát.
Persze ez csak az én véleményem. -
NYPD
aktív tag
Köszönöm szépen mindenkinek, akkor marad a K650 Signature amivel szemeztem.
Igazából a K540 is teljesen rendben kiszolgált eddig, csak eljárt felette az idő. Billentyűzetben annyira nem vagyok otton, de azt nem gondoltam volna, hogy egy valamire való 30k-ról indul..
40 rugót nem adok billentyűzetért, nem profi játékra kell
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Mr.Csizmás #88724 üzenetére
Ja, persze, a real time játék felejtős BT-vel, ahhoz csakis 1000 Hz-es polling rate-tel dolgozó, 2,4 GHz rádió. Vagy kábel.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Éjjel kicseréltem a nylonházas Cherry MX1A Speed Silverek rugóit a 14 mm-es, 45 gF-es single stage Geonokra. A kapcsolók járása nem lett olyan finom, mint a gyárilag enyhén lubrikált Akko V3 Cream Yellow Próké (nyilván a bármiféle kenőanyag hiánya miatt), viszont az eredetilag tapasztalt pengésük megszűnt, és az aktuációs erő...ez durva.
Mármint DURVA, hogy milyen könnyen járnak. Ehhez képest a gyári állapot egyenesen nehéz. Szinte elég csak hozzáérni a gombokhoz az aktuációhoz. Szerintem, ha marad ez a felállás, kell majd egy kis megszokási idő, hogy ne legyen annyi félreütés. A touch typing új szférája ez.
A kupakokra raktam ~50A/Thin O-gyűrűket, de az az érdekes, hogy sem a hangjukat, sem az általános feeljüket nem befolyásolja számottevően. Meg az egész szett jóval halkabb (Q8, ugye, és no foam, csak a gyári tape mod), mint az Akkóval vagy a Gateron G Pro Brownokkal, és az az ablakpárkányon kopogó eső hang sincs többé gépelés közben (amin egyébként a gyári OSA ABS kupakok Cherry dye-sub ABS-PBT blendre cseréje is mélyített már picit). Sajna.
Lehet, hogy a Gateronokban ki kéne majd próbálni a 14 mm/55 gF-es Geonokat? Mármint ezek a rugók lineáris switch-be valók, de a G Pro Brownok amúgy sem a hangsúlyos taktilitásukról ismertek. Bár az is lehet, hogy a polikarbonát felső házzal rendelkező MX1A Speed Silverekbe kéne őket rakni. Azoknak egy kicsivel magasabb a hangjuk alapból, mint a full nylonházasoké, és a überlightosság is kevésbé volna hangsúlyos a némileg nehezebb rugó miatt.
-
Mr.Csizmás
titán
szorozd be 1,5x legalább, és csuklótámasz nélkül. Billentyűzetek – After Hours
-
NYPD
aktív tag
Sziasztok, billentyűzetet keresek az alábbiak szerint. Most egy Logitech K540 van, jó pár éves, kezdi már megadni magát, sokat lagol, sokszor nem érzékeli a bevitelt.
1.Mekkora összeget szánsz rá?
- 20 000 Ft, -+2000 Ft
2.Használt szóba jöhet?
- Újat szeretnék.
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
- Fentiek szerint
4.Mire használnád a billentyűzetet?
- Játék, általános használat
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel?
- Ennek az előnyeit/hátrányait nem ismerem, igazából mindegy is, bármelyik jó.
6.Van konkrét modell ami tetszik?
- Mindenképp a jelenlegihez, valamint a K650 Signature kialakításához hasonlót keresek, amihez van csuklótámasz.
7.Milyen kiosztást szeretnél?
- Magyar.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél?
- Teljeset, numpaddal, kurzorral, mindennel együtt.
9.Extra igények
- Mindenképp vezetéknélkülit, csuklótámasszal. Előny, ha van egy-két plusz programozható gomb, vagy az egész programozható.Köszi!
-
dqdb
nagyúr
válasz
fuximaxi #88717 üzenetére
Szokásos megjegyzés: a halkított kapcsoló önmagában messze nem elég a halk billentyűzethez, a ház és belső felépítése sokkal többet számít.
Ha a gépelési érzet fontosabb és nem az elérhető leghalkabb billentyűzet a cél, hanem csak egy halk billentyűzet, akkor egyértelműen Haimu x Geon Silent Linear, és opcionális rugócsere a neked megfelelő stílusúra/súlyúra.
Ha a tökéletes halkság a cél, akkor a Durock Silent Linear/Dolphin mellett tenném le a garast, mert azt ismerem, és tudom, hogy mit tud, de azt kenni kell, és a mai választékból már nem arra böknék rá. Micafighter eléggé jól körbejárta a témát többször is, a TL;DR olcsón Gateron Silent, és opcionális rugócsere a neked megfelelő stílusúra/súlyúra.
-
AndrewTdi
addikt
válasz
Ereshkigal #88704 üzenetére
Vevő? Az alaplapom tudja az USB-t. nincs külön vevő
-
fuximaxi
senior tag
Ki melyik silent kapcsoló mellé tenné le a garast? Igyekszem halk billentyűzetet összehozni. Alapvetően gépelésre kell.
-
pulcsi
tag
Készen van a billentyűzetem Keychron q2, Durock v2, Outemu Peach v2, de a legjobb a Mario keycap
-
Domonkos
addikt
válasz
Molydeus #83447 üzenetére
Amugy vicces, mert ha a q11 ket felet megcsereled, es forditva rakod, mint az a termekfotokon szerepel, akkor nem egy rossz ergo elrendezest kapsz! - mar ami a mostani felhozatalukat illeti; az alice-oknal biztosan jobb.
Mindket oldalon lesz 6x4 billentyu - igaz, row-stagger elrendezessel - es a huvelykujjak ala is kerul legalabb 3-3. -
Mephike
őstag
válasz
tomee152 #88709 üzenetére
Ezt neked kell tudni.
A már említett dolgok mellé még a magyar feliratot tenném hozzá a K10 Pro esetében, bár ha V6-od van, akkor ez nem hinném, hogy Téged annyira lázba fog hozni.
Ha előrébb/feljebb akarsz lépni, akkor én a Q szériában gondolkodnék a helyedben. (Q6 barbone) -
fuximaxi
senior tag
válasz
tomee152 #88709 üzenetére
Gondolom afterhours-t nézted és ott ha jól tudom a V6-ból a knob verziót árulják, amit talán jobban kihasználnál ha nincs szükséged a bluetooth kapcsolatra. Illetve nem zavar a UK kiosztás, de ez is olyan amit utólag kupakcserével meg lehet oldani, és nem feltétlenül kerül még úgy sem többe. Szóval véleményem szerint nem éri meg, ha nem kifejezetten a bluetooth-ra van szükséged. Persze ez szubjektív.
-
dqdb
nagyúr
válasz
tomee152 #88707 üzenetére
ezt tudom használni, a felirattól függetlenül, ugye?
Igen.A Logitech mechanikus billentyűzeteit a nevük adja csak el, és nem az, hogy annyira jók lennének. A G413 SE legalább nincsen túlárazva, körülbelül ennyi az egyetlen pozitívuma, a G512-ről még ez sem mondható el.
Ha már a G512 árkategóriájában elgondolkodtál valamin, akkor inkább ez.
GX Red kapcsoló
= piros Kailh PG1511, előnynek nehéz lenne nevezni, cserébe legalább nem hátrány, mint a korábbi Romer-G kapcsolóik voltak. -
tomee152
csendes tag
Köszi szépen!
Akkor gondolom magyar billentyűzetként (magyar nyelv beállítással a Windowsban) ezt tudom használni, a felirattól függetlenül, ugye?A G413 SE-n túl a G512-t nézegettem még Logitech vonalon, de az érdemben húzósabb ára mellett úgy láttam nem ad annyi pluszt (az RGB nekem nem fontos), mondjuk az egyetlen aspektus amit miatt elgondolkoztam az utóbbin, hogy van GX Red kapcsolóval is.
-
ricogsm
őstag
válasz
Mephike #88688 üzenetére
Wao !
Rtings tesztet megvárom. Kiváncsi leszek összemérik e a wooting 60H-val? Vagy valaki már megrendelte?
Tetszik ez a Q2 báró vele játszani. Low profilrol váltottam magasra. Vettem egy támaszt, jobban fáj illetve zsibbad a kezfejem ha használom a támaszt.Persze carpel tunnel 2 éve megyek műtétre.
-
fuximaxi
senior tag
Imádtam az IBM Model M 1394312 -t. Unokatesómnál a mai napig megvan. Volt még egy 1989-es Model M 102 gombos UK kiosztással, de az már nincs meg
-
AndrewTdi
addikt
válasz
Ereshkigal #88700 üzenetére
Sajnos így sem találja.
Kihúzom a kábelt, átváltok bluetoothra. Fn+1 sokáig, villog a Bluetooth led és az 1es, de az eszkozkeresés nem jár sikerrel. -
PROTRON
addikt
Van valakinek infoja hogy az ilyen Keychron K17 Pro-ból mikorra várható UK vagy hasonló kiosztás, kifejezetten shine-through capekkel? [link]
Mert írjak hogy az alap keycap szett nem átvilágítós és ezeknél a low profiloknál tényleg használhatatlanná válik az éjszakai köd világítás...
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- BestBuy ruhás topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Formula-1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Konteó topic
- Autós topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- További aktív témák...
- Jóáras Angol Mechanikus billentyűzetek - Frissítve!
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Ducky One 3 FULL/TKL billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal!
- Bontatlan! Logitech G Pro TKL Clicky Magyar kiosztású
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest