- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Philips LCD és LED TV-k
- Táp ventilátor csere
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi haladó szinten
- Milyen SSD-t vegyek?
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
s4hu|SyD^
addikt
válasz Mr.Csizmás #88999 üzenetére
Teljesen jó lenne, de nem rendelhető. De felíratkozom rá. Igazából nem sűrgős. Logi-t még a feature-ök miatt is néztem, nem kifejezetten a Logi név miatt.
"Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"
-
Mr.Csizmás
titán
-
s4hu|SyD^
addikt
Jó estét!
Úgy tűnik, hogy lesz egy home office programozói állásom és ahhoz keresnék egy megfelelő billentyűzetet. Jelenleg egy Corsair K40 van, ami kissé már megkopott és szeretnék wireless-re is váltani.
1.Mekkora összeget szánsz rá? - 150-180 euró környéke (60-70.000 Ft)
2.Használt szóba jöhet? - Nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? - Corsair K40, kikopott, szeretnék mást kipróbálni és wireless-t
4.Mire használnád a billentyűzetet? - Munka, programozás, esetenként játék
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) - Nem kifejezetten értek hozzá, de ha jól láttam akkor a mechanikus barna az halk is és olyan középúton van
6.Van konkrét modell ami tetszik? - Sok van, de a Logi MX Mechanical-t néztem az MX Master 3S egér mellé
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) - US vagy UK
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) - Full, 100%, kell minden lehet extra gomb makróra meg media gombok is
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) - világítás, wireless, ergo is lehet, programozható, profilok esetleg gépek közötti váltás, média vezérlés
Egyelőre csak a Logi MX Mechanical-t nézegettem a gépek közötti váltások miatt és természetesen az MX Master S3 társa miatt. 35% céges kuponom van így a kettőt együtt tudnám megrendelni. Örülnék ha valakinek lenne tapasztalata itt vele és megosztaná munka, programozás, produktivitás végett.
Előre is köszönöm!"Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"
-
Domonkos
Ármester
válasz plehoczky #88995 üzenetére
Meglepodnek ha nem lenne, de en egyrol sem tudok.
Amugy nem ajanlom, hogy mas kiosztasat tanuld meg. Pontosan ugyanolyan logikatlannak fog hatni az osszes, mint a szabvanyositottak. Persze otletet szerezni beloluk a sajathoz jo lehet, de azokat megtanulni tok folosleges, mert neked ugysem az lesz az optimalisjo.
Ha van lehetoseged atprogramozni a billentyuzeted, akkor eloszor eliminald az altalad kevesszer hasznalt karaktereket; kezd el begyakorolni a tobbit, es ha egyik-masik nem esik kezre - vagy ugy erzed, hogy mashol lenne jo helyen - akkor azokat pakold at!
Egy kicsit pepecselosebb, az biztos; de az ujraprogramozgatasba hamar bele lehet jonni, az emberek tobbsegenek amugy is jobban tetszik, hogy igy "nem kell tanulni", es a vegeredmeny is - vitathatoan - jobb lesz, mintha csak atvennel egyet valaki mastol.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
tl;dr: Olyan hangja lesz, amilyen alapról amilyenre építed.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz dabadab #88979 üzenetére
Adj egy ANSI Q8-at az ISO Q8-am helyett, és problem solved.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Domonkos
Ármester
válasz plehoczky #88991 üzenetére
Amugy siman bekapcsolhatjatok a kepernyobillentyuzetet is, amig be nem gyakoroljatok a billentyuk helyeit. Vagy ha az valamiert nem lehetseges, akkor ki is lehet nyomtatni egy lapra, amit a monitor also kavajara lehet ragasztani.
Igy sokkal ertelmesebb helyre kerulne a puska, mint akar a datahand-en.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
plehoczky
tag
-
Tequila86
tag
Köszi a részletes összefoglalót.
i5 13400f/Asus TUF B760M-Plus wifi/Asus TUF 3060Ti/2x16Gb Kingston DDR4 3600Mhz/500Gb Samsung 980 Pro m.2 SSD/500Gb Samsung 970 Evo sata3 SSD/1Tb WD Green HDD/Alpenföhn Ben Nevis Black RGB/Seasonic 750W gold modular/Deepcool D-shield v2/Arctic F12 value pack/Samsung C24FG73FQU 1080p 144Hz
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #88986 üzenetére
A pogo pin mount hasonló a prophethez, csak ebben a nem a sarkokban?
Köze nincsen hozzá, ez nálam a néhány csak a számot növelni jó kategóriába esik az itt látható rögzítési pontok miatt a két rugós társával együtt. A maglev kérdőjeles, a másik három jónak tűnik (a top mounthoz kell majd egy kép a plate-ről).tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
nyunyu
félisten
válasz plehoczky #88985 üzenetére
Ez a gombonkénti OLED már az 1800$-os Optimus Maximusnál is hogy bejött.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dqdb
nagyúr
válasz Tequila86 #88982 üzenetére
A következő hangok jöhetnek egy mechanikus billentyűzetből:
1. bottom out hangja, amikor a kapcsoló szára a kapcsolóház aljának ütődik
2. a felengedés hangja, amikor a felengedett kapcsoló szárát a rugó a kapcsolóház felső részéhez csapja
3. rugó pengése
4. plate pengése
5. stabilizátor csattogása
6. ház visszhangjaAz O-gyűrű ezek közül a leglesőt orvosolja csak, ami sokaknak elég, de amit linkeltél, az valami rettenetesen drága.
A második pontra kizárólag egy halkított kapcsoló a megoldás (ami az első pontot is megoldja), ha nem hotswap a billentyűzet, akkor nehezített terep.
A harmadik pontra normális kapcsoló használata, ahol a rugó eleve nem hajlamos pengésre, vagy meg van kenve, és ezért nem peng, ha nem hotswap a billentyűzet, akkor nehezített terep. A nyák alsó részének festőszalaggal leragasztása is segíthet.
A negyedik pontra műanyag plate a gamer billentyűzeteken megszokott alumínium/acél helyett vagy egy normális ház design. Ezen a ház szivaccsal kitömése segíthet.
Az ötödik pont akkor él, ha a gyártó igénytelen volt, és a szokás szerint hulladék minőségű stabilizátort meg sem kente. Ezen egy kenés segíthet, ez szerelés nélkül is orvosolható.
A hatodik ponton a ház szivaccsal kitömése segíthet.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Molydeus
őstag
HE vs maglev
Ez logikusan tűnik valóban.Easter egg
Meglódult a fantáziám. Idukciós megoldás? A hurokban mozog a belső a gépeléstől. Egérnél tudjuk, hogy működik.
Persze ahhoz kellene a giant hard mat...A pogo pin mount hasonló a prophethez, csak ebben a nem a sarkokban?
A légrugó, meg a hidrofób varázslók még kimaradtak...M.
-
Tequila86
tag
Sziasztok!
Sorry, ha off. Nem vagyok kibékülve a mechanikusok hangjával. Értelmes ötlet ilyen gumigyűrűket tenni a billentyűk alá?
[link]
Használ valamit vagy csak pénzkidobás?i5 13400f/Asus TUF B760M-Plus wifi/Asus TUF 3060Ti/2x16Gb Kingston DDR4 3600Mhz/500Gb Samsung 980 Pro m.2 SSD/500Gb Samsung 970 Evo sata3 SSD/1Tb WD Green HDD/Alpenföhn Ben Nevis Black RGB/Seasonic 750W gold modular/Deepcool D-shield v2/Arctic F12 value pack/Samsung C24FG73FQU 1080p 144Hz
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #88974 üzenetére
[link]
Közben kijött az angol nyelvű IC is.Ez a rész eléggé érdekesnek tűnik, olyan, mintha beépített Qi töltésre utalnának, ami a tegnap kifogásolt magasságot megmagyarázná.
"Easter eggs
What if a wireless keyboard didn’t need to be plugged in, never needed to be charged, and didn't need to be charged in a fixed position on a table mat? What if a mouse does not need to be plugged in, never needs to be charged (maybe there is no battery?), and does not need to be charged at a fixed location? All of the above, and no need for a giant hard mat? WOW!? What is this?!"
Lehet, hogy totál amatőr kérdés, de a maglev felfüggesztés nem kavar be a HE szenzoroknak?
Tippelgethetnékokosságokathülyeségeket, de majd meglátjuk Az mindenesetre biztos, hogy mért-kalibrált értéktartományt használnak HE esetben érzékelésre, amibe a környezeti dolgok is beleszámítanak, és akkor ugyanúgy lenyomáskor a legerősebb a mágneses tér a kapcsolóban magában és a rögzítés részeként is.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Molydeus #88977 üzenetére
Ja, hát egy DCS szett nem ártana valamikor, viszont az alap (Q8 + brass plate) már adott. A plateless dolog érdekes, de csak Arisu (vagy osztott) vonalon mozgatna jobban.
Ezekre a full POM/POK motyókra vagyok mán kíváncsi. MX-ekből inkább a vintage vonal mozgat.
[ Szerkesztve ]
-
Molydeus
őstag
válasz Synthwave #88976 üzenetére
Ha jól emlékszem, éppen a cerakeys kupakokról látott a feleségem egy videót. Megtetszett neki hangjuk, utána kérdeztem a topikban, aztán nem sokkal később írta dqdb, hogy a DCS kupakok plateless buildben, nylon mx black-ekkel nagyon hasonló hangot adnak. Nálam azóta ott van a polcon, ahova az egyszer kipróbálandó ötletek kerülnek.
A DCS sem olcsó mulatság, de legalább van ISO támogatottsága és elérhető. A plateless pedig egyre több mostanában megjelenő billentyűzetnél opció, legutóbb az MKC65-ben futottam bele, de a Neo80 is tud ilyet.M.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Egész guszta, csak kár, hogy nincs több fekete modifier.
Émmeg rájöttem, hogy a Cerakeys kerámia kupakjaihoz nincs ISO támogatás. Brühühü.
-
dqdb
nagyúr
Zoom65 V3 kínai IC
Lényegében lemásolták a QK75N belsejét, azaz búcsút intettek a JST kábelnek és pogo connector váltotta, valamint a Cycle7-ből ismert golyós zárat is átvették, így a szerelés vagy a belső cseréje minden eddiginél egyszerűbbé vált: ha van egy második build, akkor 15-20 másodperc alatt ki lehet cserélni a billentyűzet komplett belsejét (szóval egy lineáris/taktilis mindennapi használatra optimális buildet 15-20 másodperc alatt tudsz lecserélni egy játékra optimalizált Hall-effect belsőre, és játék után ugyanennyi idő alatt vissza).Mounting terén hétféle megoldást támogat, ebből néhány jó, néhány csak a számot növelni jó. A maglev érdekes lehet, mert minden eddigi ilyen kísérlet IC fázisban ragadt, mert a szép elmélet a gyakorlatban kudarc lett különféle problémákkal (plate drift, zavaró hangok), de az igazán jó dolog szerintem a top mount opció megjelenése, ha a rögzítési pontok rendben lesznek.
A knob is vége opcionális, így ha valaki blocker nélküli billentyűzetet szeretne, akkor lehetősége van rá, valamint badge, világító badge és OLED kijelző is kerülhet a jobb felső sarokba az encdoer mellett.
Azonnal elérhető lesz a HE opció is jön az MX vonal mellett, valószínűleg innentől kezdve ez igaz lesz az összes Zoom modellre, ami jó.
A billentyűzet eleje a rendereken eléggé magasnak tűnt, aztán a méretezős ábra megmutatta, hogy nem csalt a szemem: a 20,8 mm nagyon nem alacsony, és ez még nem is adjusted front height, egy jó 3 mm-rel magasabb, mint kellene.
[ Szerkesztve ]
-
plehoczky
tag
válasz 4nick8 #88842 üzenetére
Ez a
Varmilo BT+2.4Ghz
Nekem tetszett ez, nem olcsó ugyan, a silent listaára 80e, viszont tetszik ez az egyedi betűtipus és hogy az USB és BT közt is tud váltani hotkey-vel.
A családi teszten viszont elbukott, a betűk felét és a számokat nem találták meg rajta. -
Molydeus
őstag
válasz Pöttön #88967 üzenetére
Nem vagyok nagyon otthon a taktilis kapcsolók terén, de az elméletet le tudom írni.
Nem csak a rugóerő tér el, a kapcsoló mozgó részén (stem), ahol az érintkezőhöz ér a eltér a taktilitásért felelős dudor vagy huppli formája és helye. A Cherry MX Brown (vagy pl. a Gateron Brown) stemjén ún. "p" formájú huppli van, ami gyenge taktilitást ad, inkább reszel a kapcsoló, mint határozottan döccen. A Panda (és pl. Gazzew U4 vagy Durrock Shrimp, stb.) "d" formájú, erősen taktilis, ami az akadály hamarabb érezhető, határozott döccenéssel jár.
A Panda amúgy nem különösebben ajánlott az erősen taktilis switch-ek között a nem jó ár/érték aránya miatt, csak nagyon erősen bent maradt a köztudatban. Majd ajánlanak jobbat, akik ilyet használnak.M.
-
Bdanyy
addikt
válasz fuximaxi #88964 üzenetére
Köszi szépen Ennél hogy működik az eszközök közti váltás? Van 3 BT device ahogy látom amihez tud csatlakozni, illetve ha valahol be van dugva a 2.4ghz vagy a kábel, akkor az is választható, vagy fixen azt használja? Logitech egérrel jártam úgy, hogyha be van dugva a stick, akkor mindenképp arra csatlakozik, hiába van párosítva másik géppel BTn.
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
Pöttön
őstag
Ennyi, bölcsebben választottál mint én.
Más:
Glorious Panda Tactile switch-ekkel van esetleg valakinek tapasztalata?
Ez gyakorlatilag egy keményebb barna switch? (67g)A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
fuximaxi
senior tag
válasz Bdanyy #88962 üzenetére
Keychron K1 Max esetleg? Igaz jelenleg csak ANSI van belőle, de low-profile és kijössz a keretből szállítással együtt is. Tud BT, 2,4 GHz és kábeles csatlakozást is.
Ha segítséget szeretnél kérni, akkor azt ne privátban tedd. Valószínűleg mások is tudnak segíteni illetve nem csak neked lehet szükséged az információra.
-
fuximaxi
senior tag
válasz Synthwave #88961 üzenetére
Nyugodt vagyok, csak az asszony ne tudja meg
Mivel még nem jött meg maga a bill, ezért még csak alap dolgokat vettem rá.
Ugye a Q6 Max-ot eleve egy csomo foammal küldik szóval majd meglátjuk.
A plate is akkor derül ki ha már használtam
Csuklótámaszból egyelőre HyperX ennél is kiderül majd mennyire válik be ehhez.
Szóval egyelőre csak maga a Q6 Max, egy kupak szett és 150 db kapcsololó, meg a wrist rest.Aztán ha kell akkor persze jön a stabilizátor meg a másik kupakszett amit már kinéztem, de előbb kirpóbálom azt amit rendeltem. Ahogy írtad, modelltől függően. Ennél jelenlegi árfolyam környékén ugye eleve 80k-90k a billentyűzet maga szállítással együtt attól függően, hogy barbone vagy készre szerelt. Persze ha készre szerelt gyári állapot és veszel még hozzá egy csuklótámaszt és itt megálltál, akkor tényleg ez is kijön 100 körül.
Colpa mia
Ha segítséget szeretnél kérni, akkor azt ne privátban tedd. Valószínűleg mások is tudnak segíteni illetve nem csak neked lehet szükséged az információra.
-
Bdanyy
addikt
Sziasztok!
1.Mekkora összeget szánsz rá? Legyen kb 50 a lélektani határ
2.Használt szóba jöhet? igen
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Teljesen egyszerű irodai membránosak, sok helyet foglalnak és messze is a gép folyton átdugdosni
4.Mire használnád a billentyűzetet? Általános felhasználás, játék nem lesz vele
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) Majdnem mindegy, de low profile
6.Van konkrét modell ami tetszik? DELL PREMIER KM7120W, mivel hasonló egér is van hozzá
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) ISO elsősorban, de ANSI is ok
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) Full vagy TKL
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) Vezetéknélküliség, legalább 3 eszköz. Előny, ha van hozzá stick.[ Szerkesztve ]
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz fuximaxi #88957 üzenetére
Amúgy nyugi, a Carbon Black UK ISO Q8-am is már kerek 100-nál jár az alternatív kapcsolók, a Shenpo kupakszett, a fa csuklótámasz, a sárgaréz plate és az akril porvédő miatt, pedig készre szerelve 40 pénzes ajándékáron vettem eredetileg. És még nincs aviátor kábel. Szerencsére a foamot nem hiányolom belőle.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
válasz Pöttön #88952 üzenetére
2-3 éve lett a Corsairek kupakja PBT?
Első szériás K70-nek még a vékony feliratos ABS kupakja volt, aztán a második-harmadik generációnál váltottak a Strafe vastag feliratos ABS-ére.
Most kb. az ötödik vagy hatodik generációt tolják a K70-ből.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
fuximaxi
senior tag
válasz Synthwave #88950 üzenetére
még így is viszonylag messze járhatsz a 100-tól.
Ez attól is függ melyik Q Én nem merem összeszámolni mennyinél tart a Q6 Max és még meg sem érkezett.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Pöttön #88955 üzenetére
Nekem a WASD V2 és hozzá egy GMK kupakkészlet ~63e forintra jött ki 2016 második felében, amiből az ár fele a feleslegesen túltolt kupakkészlet volt. Az a billentyűzet még a mai szememmel nézve is rendben van, a minőségével a mai mezőnyben is simán megállná a helyét, a kupakjait kivéve bőven Varmilo szintet képviselt (éppen ezért vettem eleve barebone-ként). Így utólag azt mondhatom, hogy elsőre sikerült belenyúlni a jóba, hogy aztán mégis egy rakás pénzt költsek el billentyűzetekre
[ Szerkesztve ]
-
Pöttön
őstag
válasz Synthwave #88954 üzenetére
Egészen pontosan 78k.
58k ért vettem a billentyűzetet, arra már nem emlékszem hogy hol.
Emlékszem Argep-en kerestem olyan boltot ahol volt iso kiosztású, mert rengeteg bolban csak ansi volt.. és 20k volt a kupak módosítás.[ Szerkesztve ]
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Mr.Csizmás #88953 üzenetére
Hát, engem a K9x szériával ki lehet üldözni a valóságból, mindenesetre nála majdnem 80 volt a vége. Mármint 80 000.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Synthwave #88949 üzenetére
a G.Skill ua. oem beszállító volt mint a Corsair K9x sor. akkoriban németből, normális euróért akciósan bestbuy volt. (én is birtokoltam egyet ) takán 32k volt postával.
Datum: 04.04.2017
Sie haben folgendes bestellt (alle Preise inkl. 19% MwSt.):
1x G.Skill Ripjaws KM780 RGB, Gaming-Tastatur (GK-KCL1C3-KM780S10DE) (2537883) zu je 119,00 €
Lieferung bis 06.04.2017
1x Versandkosten 9,99 €[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Pöttön
őstag
válasz Synthwave #88946 üzenetére
A K70-es Corsairek egyébként doubleshot PBT(+valszeg. ABS blend). Pont tegnap este dobtam fel az asztalra kicsit funolni a K70 RGB Pro Mini Wirelesst.
Az új széria az lehet.
De anno a régi az tutira abs-es volt, tudom mert volt az is, és ugyan olyan fos volt a kupak szettje, mint a késöbbi strafe rgb-nek.
Ezekre külön lehetett vásárolni doubleshot pbt kupak szettet, ami ide haza beszerezhetetlen volt kb.88950: Vettem már egy kumara-t, ha majd le jár róla a gari, akkor majd szét moddolom, és próbálok belőle csinálni valami jobbat.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Pöttön #88948 üzenetére
Hát, pedig pont most lenne értelme gondolkodni valami komolyabb darabon, mert lassacskán úgy érzem, hogy Kánaán van a szegmensben.
Ha nem akar az ember nagyon mélyre merülni, akkor Q szériás Keychronokra például igen jó akciók szoktak lenni, veszel hozzá valami jó 3rd kapcsolót (nem muszáj, de ha lúd...), meg valami csecse kupakszettet, esetleg egy másik plate-et, netán csuklótámaszt/porvédőt, ha arról van szó, és modelltől függően még így is viszonylag messze járhatsz a 100-tól.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Na, de egy Varmilót egy lapon említesz azzal a G.Skillel?
Vagy egy Ducky-t, esetleg szimpla Cherry-t.
Ugye, hogy nem.
[ Szerkesztve ]
-
Pöttön
őstag
Mentségemre szóljon, hogy ez a vásár akkor volt, amikor még nem volt tele a piac Cherry mx klón mechanikus billentyűzetekkel, és ajánlott billentyűzetnek számított mindenhol. (Többek közt tisztán emlékszem hogy itt is )
És amikor a k70 rgb számított etalonnak, akkoriban ez a g skill azért számított nagy ágyúnak, mert ennek volt már beépített memóriája, így makrózható volt, ill a csili vili effekteket is megjegyezte.Persze utólag tudatosult bennem hogy mekkora baromságot követtem el pl az abs kupak szett magyaríttatásával.
Ha pár évvel késöbb vettem volna rá magam hogy ezt a halom pénzt elszorjam billentyűzetre, akkor biztosíthatlak hogy nem erre esett volna a választásom, hanem pl egy csináld magad szettre, amiben legalább forrasztás nélkül cserélhetőek a switchek...A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
dqdb
nagyúr
70-100-ért már elég komoly billentyűzetet is lehet venni
Manapság ez így van. De 2-3 éve a drágább kategóriában volt a mostaninál kevésbé elérhető Varmilo (ami akkor a helyes választás volt), és volt a túlárazott gamer szemét, így aztán ha jobbat akartál, ami nem a Varmilo volt, akkor az nagyon mélyen zsebbe nyúlós kalandba kezdtél.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Pöttön #88941 üzenetére
Dat KM780...lmaooo, ez ránézésre kb. a boltból 25 000-es kategória. 70-100-ért már elég komoly billentyűzetet is lehet venni, amivel még csak köszönviszonyban sincs ez a G.Skill.
"Így megfogadtam hogy többet nem költök ennyi pénzt egy billentyűzetre.."
Inkább csak azt kell megfogadni, hogy ilyen alsópolcos mechára nem költesz egy vagyont.
A K70-es Corsairek egyébként doubleshot PBT(+valszeg. ABS blend). Pont tegnap este dobtam fel az asztalra kicsit funolni a K70 RGB Pro Mini Wirelesst. Kattogós TTC Gold Blue kapcsolókat raktam bele, ezek remekül elmaszkolják a konstrukció két árkategóriával olcsóbb hangzását. No iCUE ofc, mert már alapból is kopaszodom.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Pöttön #88944 üzenetére
cat5e utp-ből kiszedtem egy eret, és azt próbáltam meg hogy a switch lábára ráforrasztva, a másik végét meg a nyákra, kicsit odébb mint ahol a switch lábának forrszeme volt
Most már utólag mindegy, de leírom, mit lehet ilyenkor tenni, hátha másnak majd jól jön: a mátrixot kell szemmel lekövetni, és a kapcsolási rajz szerint szomszédos kapcsoló lábára kell ráforrasztani a kábel másik végét vagy ha a dióda felé menő rész a problémás, akkor a dióda lábára. Nagyon ritkán a dióda okozhat problémát, de az könnyen cserélhető és ha csak egy kapcsoló problémás, akkor tipikusan rövidre is zárható csere helyett annak a veszélye nélkül, hogy ghosting lesz a vége.Egy tipikus mechanikus billentyűzet nyákja az SMD alkatrészek ellenére faék egyszerűségű, lényegében ez az utolsó olyan számítógépes komponens, amit otthoni körülmények között is meg lehet általában javítani évekkel a garancia lejárta után. A kivétel az MCU hibája lehet (bár például egy Keychron K Pro sorozatnál még az sem lenne) vagy a vendor lock-inba önkéntes belesétálás (Logitech Romer G, Asus RX kapcsolók, idióta alsó sorok).
-
Pöttön
őstag
Hát most már mindegy.
Anno hogy a szervizes ember ezt mondta, (bár a szemem előtt cserélte ki a switch-et, és utána se működött).
Utána otthon neki esetem annak amit írsz, egy cat5e utp-ből kiszedtem egy eret, és azt próbáltam meg hogy a switch lábára ráforrasztva, a másik végét meg a nyákra, kicsit odébb mint ahol a switch lábának forrszeme volt, de így se működött.
Így egy ismerősömmel kiforrasztattam az összes switch-et kb 2 sör áráért, azt eladtam aprón, meg a kupak szettet külön a többi meg ment az elektronikai hulladékba.Említetted a duplázást, ezzel meg a Strafe RGB-mel szívtam.
Annak volt olyan billentyűje ami konkrétan triplázott is, és így kb használhatatlan volt pl jelszót csak úgy tudtam vele begépelni, hogy jegyzettömbe és onnan vágolapra helyezve írtam be a jelszó mezőbe..
És ezt fél évesen csinálta, amit végül nem cseréltek nekem gariba se..
Így csak játékra volt használva, vagy néha arra se.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Pöttön #88941 üzenetére
Lényegében gyakorlati példát hoztál erre. Tudom, ez téged nem boldogít, de legalább most már van egy ár-érték arányban jó billentyűzeted.
az alaplapja mikrorepedéses lett, és elszállt a szóköz, amit javítani se tudtak
Ennek kilométerekről érezhető kamuszaga van. Mármint annak a részéről, aki ezzel a szöveggel hajtott el. Olyan van (és nem is ritka), hogy megreped egy forrasztás, és a kapcsoló előbb duplázni kezd, majd idővel megszűnik működni, de ez forrasztópákával javítható. Annak már kisebb a valószínűsége, hogy megsérül egy trace, de mivel egy tipikus billentyűzet nyákja egy rétegű és kétoldalas, így szimplán egy vékony kábellel orvosolható a probléma. Ha pedig az MCU-ra menő trace sérült meg, még akkor is megoldható ez extrém vékony kábellel és nagyon stabil kézzel. Az ilyen gamer billentyűzetek halála az MCU halála, mert az tipikusan ismeretlen/beszerezhetetlen típus, és ha azt szerzel is, firmware-t nem tudsz belevarázsolni.[ Szerkesztve ]
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Jelenleg egy A4tech Bloody B120 billentyűzetet használok.
Az igényem egyszerű(nek tűnik): ugyanilyen billentyűzetet szeretnék, csak vezeték nélküli kivitelben Létezik ilyen max 20e Ft-ért? (magyar, szolid háttérvilágítás, num pad, nagy enter, ű-í a helyén)
Árukeresőt végiggörgettem, de nagyrészük nem tetszik, vagy drágaKöszönöm!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
Pöttön
őstag
válasz dabadab #88940 üzenetére
Volt Corsair k70rgb-m Cherry mx blue kapcsolóval, Strafe Rgb-m mx silent-el (utáltam)
G.Skil Ripjaws Km780 rgb-m mx red-el, ez volt a legdrágább billentyűzetem 78k-ban állt meg mire kézhez kaptam.
Gyárilag német kiosztású volt, és magyarítattam egy szakival, nagy kopásállóságú lapokkal, a gyári abs kupakjait (nem voltam 100-as az biztos).
Utólag már nagyon bánom, pláne hogy az alaplapja mikrorepedéses lett, és elszállt a szóköz, amit javítani se tudtak, természetesen garancia meg már lejárt addigra róla, egy szó mint 100 sokban is volt, és rohadt sokat buktam rajta ..
Így megfogadtam hogy többet nem költök ennyi pénzt egy billentyűzetre..
Így most erősen szem előtt tartottam az ár-érték arányt.A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Pöttön
őstag
válasz Tequila86 #88929 üzenetére
Én nem rég vettem egy Redragon Kumara-t barna kapcsolókkal.
És nagyon meg vagyok eddig elégedve vele!
Volt már egy jó pár mechanikus billentyűzetem, de eddig ez tetszik a legjobban, pedig volt ami 4x többe került anno mint most ez a kumara.
Ár érték arányban szerintem szenzációs, pláne hogy hot swap-os!A garancia lejárta után tervezem hogy kicsit meg modolom, kap majd egy usb-c-s aljzatot, és egy beépített usb hub-ot, és hibátlan lesz számomra.
Addig meg a kupak szettet cserélem rajta valami értelmes pbt-re.
A gyári az festett abs, de ennyiért nem is vártam mást mivel a 2x vagy akár 3x-os áron kapható Corsair billentyűzetetknél is ez a szitu...[ Szerkesztve ]
-
Molydeus
őstag
Ebből az Alin belefutottam párba, "Aula" néven fut az MKB65, 75Lite (gasket) és a 87 (gasket). Valami alap kapcsolóval és ismerős színsémás "PBT" kupakokkal 25eFt körül mennek, ami azért brutális ajánlat mecha belépő szinten egy gasket mount, szivaccsal kitömött, tri-mode billencsért. Persze ISO verzió nem lesz belőlük, de halk mecha játékhoz...?
Kíváncsi lennék, hogy mondjuk a DP-70 és 80 CNC milyen áron jelenik majd meg.
M.
-
Molydeus
őstag
válasz Tequila86 #88929 üzenetére
Az Asus csak látszólag mechanikus, valójában membrános. A Redragon pedig optikai kapcsolós.
Mecháknál a kapcsolócseréhez első körben olyan billentyűzetet kell választani, aminek a kapcsolói külön is beszerezhetők. Emiatt a Cherry MX kompatibilisek a javasoltak.
A módszer pedig attól függ, hogy a nyomtatott áramköbe bele vannak-e forrasztva a kapcsoló lábai, ha igen, akkor értelemszerűen csak a régi ki- és az új beforrasztásával tudsz cserélni.
Ha viszont hot swap foglalatos, akkor egy egyszerű célszerszámmal* ki lehet szedni az előzőt és csak a helyére kell nyomni az újat, vigyázva, hogy a lábak ne görbüljenek.Redragonból a Kumara (TKL) és a Mitra (fullsize) utólagos módosításáról és a hozzájuk használható kapcsolókról nagyon sok infó van a topikban, csak rá kell keresni.
*: A legtöbb hot swap bill.-hez adnak is egyet, az IC csipesz is jó, de aliról is olcsón be lehet szerezni.
M.
-
dqdb
nagyúr
válasz motown5l #88934 üzenetére
Nekem is angol nyelvű a billenytum.csak jó lesz hozzá
Ha az angol = UK angol, akkor nem lesz jó, mert az ISO kiosztáshoz szükséges négy kupakból csak az Enter és az 1.25u Shift van a készletben, a Í és Ű billentyűkre való kupak hiányzik.Ha az angol = US angol, akkor jó lesz hozzá, de azzal a kupakleszedővel óvatosan, mert ez a típus alkalmas arra, hogy végigszántsa a festéket a festett-lézerezett kupakokon, valamint óvatosan, mert a kupakfelfüggesztés eléggé törékeny, nehogy beletörd a kapcsolóba.
[ Szerkesztve ]
-
ATI
senior tag
Sziasztok!
Vennék egy GMK klón BOW (Aifei) keycap szeettet, de ahogy látom a yong qui bezárt az Ali-n. Máshol meg nem találok. Hol tudnék ilyen szettet venni jó áron?
Ez a V1-es, de v2-es is jó lenne elvileg:
Mindezt azért, mert a WOB szettben nincs 7U fekete spacebar.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz motown5l #88931 üzenetére
Ha ANSI kiosztásra kell, akkor AliExpress.
Ha ISO kiosztásra, akkor szintén AliExpress, bár egyáltalán nem biztos, hogy sikerrel jársz. Rendelés előtt alaposan meg kell nézni a kittinget, mert amikor legutoljára ránéztem ezekre, akkor kivétel nélkül az összesnél hiányos volt az ISO támogatás.
-
motown5l
senior tag
Üdv.logitech g915 kupakokat keresek.esetleg valaki tudna ajánlani valahonnan?
-
pulcsi
tag
Alin most 1970 ft 35 db Outemu Peach vagy Lemon
''A cmabrigde-i etegyemen kéüszlt eikgy tnuamálny áítllsáa sznreit a szvkaaon bleül nincs jlneestőgée annak, mkénit rdeeőzndenk el a btűek'' " Ezért a megrendelése teljesítése legkésőbb a hétfői (január 06) napon 15:00 - 18:00 óra között"
-
Tequila86
tag
Sziasztok!
Mivel a nem mechanikus kategóriában nem találok kedvemre való billentyűzetet, úgy döntöttem kipróbálok egy mechanikust (max. elállok ha nem tudom megszokni) és ehhez szeretnék ajánlást kérni.1. Összeg: 25e ft a plafon
2. Csak új jöhet szóba
3. Mostani billentyűzetem: A4tech Bloody B120 / a gombok elhasználódtak, lyukadnak, kopnak.
4. Felhasználás: gaming / netezés
5. Ilyet keresek: Mechanikus, de ha ebben az árkategóriában van ajánlott nem mechanikus, akkor az is érdekel.
6. Amik tetszenek: Redragon K582 Surara, Asus K1
7. Kiosztás: magyar
8. Méret: bármilyen érdekel
9. Extra igények: állítható háttérvilágítás, halk kapcsolók (barna vagy piros)Ugyanitt szeretném azt is megkérdezni, ha mondjuk egy billentyűzetben nem tetszenek a kapcsolók, mert zajosnak találom, akkor vehetek bele másik kapcsolókat? Úgy értem, hogy pl. MX Silent Red kapcsolókat bármilyen billentyűzetbe bele lehet pakolni?
Előre is köszönöm a válaszokat!
i5 13400f/Asus TUF B760M-Plus wifi/Asus TUF 3060Ti/2x16Gb Kingston DDR4 3600Mhz/500Gb Samsung 980 Pro m.2 SSD/500Gb Samsung 970 Evo sata3 SSD/1Tb WD Green HDD/Alpenföhn Ben Nevis Black RGB/Seasonic 750W gold modular/Deepcool D-shield v2/Arctic F12 value pack/Samsung C24FG73FQU 1080p 144Hz
-
Deer76
aktív tag
válasz dabadab #88926 üzenetére
Régen a Revoltec márkával jártam így. Asus ellen szól a kopáson kívül más? Most van egy a hardveraprón. Vagy más magyar, ISO kiosztású vezetékes billentyűzet? Világítás nem lényeges, úgy néztem brown, esetleg red switch. Kék biztos nem, fekete, zöld kapcsoló nekem ismeretlen.
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
dqdb
nagyúr
válasz Pöttön #88922 üzenetére
Az XDA régen kizárólag dyesub PBT volt és tudomásom szerint most sem létezik belőle doubleshot változat.
Cherry profilból (és az összes profilból) az összes doubleshot PBT kupakkészlet, amit AliExpressen így hirdetnek, az doubleshot "PBT" valójában, ami ABS+PBT keveréket jelent az előbbihez közelebb álló tulajdonságokkal. Érdemesebb inkább jó minőségű dyesub PBT-re rámozdulni.
XMI, JC Studio/JCS és Shenpo a keresőszavak, ezek jó minőségű dyesub PBT kupakot takarnak olcsón éppen a klasszikus bézs színvilággal, ha van az első kettőből, akkor érdemes azt választani. Mielőtt megrendelnéd, dobd be ide a linket, mert előfordulhat, hogy az ISO támogatás hiányos adott készletben.
-
Molydeus
őstag
válasz Komplikato #88921 üzenetére
Nem a kedvetek akarom elvenni, csak többen is rátaláltatok ezekre az akciókra és jobb, ha értitek, hogy miért jön tőlünk szinte azonnal, hogy nem, így sem éri meg az árát. Az a helyzet, hogy egy-egy kivételtől eltekintve ezek a gyártók a nevükből élnek billentyűzetek terén.
#88919 Mephike
Nem leminősítés akart lenni. Szerintem éppen, hogy a Redragon ára van a helyén. Arról nem is beszélve, hogy van benne fejlesztési potenciál. Én is majd másfél évig reszeltem a GMMK TKL-t, mire odáig jutottam, ennyi, ennél többet nem tudok kihozni belőle. Sokat tanultam belőle és szerettem is csinálni.
Persze most már a gamer vonalon sem ritka a hot swap, szóval forrasztás nélkül is lehet kísérletezgetni legalább, csak kérdés, hogy érdemes-e, főleg egy túlárazott eszközzel.M.
[ Szerkesztve ]
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani valami jó ár-érték arányú xda vagy cherry profilú vastag pbt-doubleshot kupak szettet?
Iso kiosztásra.
Színben a jó öreg retro, fehér-szürkének örülnék a legjobban ha lenne.Pár évvel ezelőtt tele volt az ebay jobbnál jobb kupak szettekkel, most meg kb 1-et se találtam eddig, ami megfelelne a fentebbi leírásnak.
-
Deer76
aktív tag
-
Molydeus
őstag
válasz Komplikato #88916 üzenetére
Az a baj ezzel az Apex-szel és nagyon sok hasonló ismert márka gamer billentyűzeteivel, hogy az RGB oltárán mindent feláldoztak a tervezéskor. Lebegő kupakos design (kilátszanak a kapcsolók), integrált acél plate az üreges műanyag vázon (peng), átlátszó polikarbonát tetejű kapcsolók (magas a hangjuk), ki tudja hogyan kezelt stabilizátorok, ha egyáltalán kezeli őket a gyártó, plusz ugye az átlátszó kupak, amit legtöbbször doubleshot PBT-nek hazudnak és valójában legfeljebb a külső öntés az, vagy pudding-ok, aminek csak a felső része PBT, vagy még rosszabb esetben a szokásos vékony, festett, lézer gravírozott vékony ABS.
A dobozból kivéve kapsz egy csörgő-zörgő vackot, aminek az RGB mellett esetleg annyi előnye lehet, hogy az ilyen-olyan tesztoldalakon kimérik, hogy mennyi a latency (ezt a hc gamerek esetleg valóban ki is tudják használni).
Ez a billencs ugyanaz a műszaki színvonal, mint mondjuk a CoolerMaster CK550 vagy egy random Redragon, csak nekik nincs pofájuk ennyit elkérni érte.
Aztán jön a kérdés a topikban, hogy hogyan lehetne ezt halkítani, amire a Steelseries a nagyon hangzatos "muffler kit"-et ajánlja, ami egy marék filléres szilikon gyűrű, ami valóban halkítja a kapcsoló becsapódását - és ezzel kiöli a mechanikus gépelési érzet nagy részét, de a visszatérését nem, amikor a mozgó rész nekicsapódik a kapcsolóház tetejének.
Lehet ilyen design-nal kitalált billencsből is viszonylag halkat gyártani (pl. a GMMK- barebone-jaiból, erről van itt bőven tapasztalat) és ott legalább a költség fele nem a márkanévre megy el, viszont a végösszeg annál is tartani fog egy már gyárilag jól megtervezett billentyűzet árához.Nézzetek rá a Keychron K Pro sorozatra (az ISO-knál a kupak ennél is ABS), vagy esetleg a Varmilo háza táján (nem fényáteresztő, de sosem kopó vagy fényesedő dye-sub PBT kupakokkal), ott is ki lehet fogni akár Silent switch-ekkel is (bekoptatás után reszelni sem fog).
M.
-
Ispy
veterán
válasz Komplikato #88916 üzenetére
Ezért egy forintot nem adnék, nemhogy 50000 darabot.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Komplikato
veterán
válasz Komplikato #88895 üzenetére
A Steelseries Apex 7 TKL Ghost Red mennyire jó vagy rossz az általában itt ajánlott mechanikus TKL cuccok mellett, helyett? Most akciós.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Molydeus
őstag
válasz Molydeus #88886 üzenetére
inkább veszek egy fekete nylon házas Gateron KS-3X-et a Gateron Silent Red mellé és rakom bele a utóbbi stemjét
Ez a verzió amúgy létezik a Gateronnál is, de eddig csak a gyártói honlapon lehetett rendelni aránytalanul drága szállítási költség mellett. Most végre megjelent az Alis store-jukban, és bár még mindig drágább, mint a DIY előállítani (plusz ugye ott lesz egy alap kapcsolód mellé), de legalább egyben megvehető: [link]A másik újdonság, hogy upgrade-elték az alap KS-9 Silenteket, a v2.0 megkapta a megerősített pineket és gyári kenést: [link]
A Gateron Alis árai még mindig magasak, de talán megjelennek a többi forgalmazónál is, ahol eddig is olcsóbban lehetett hozzájutni a kapcsolóikhoz.
Early bird akcióban megjelent a KPR-nél a 0° is:
[link]
Kíváncsi lennék, hogy mitől jobb - ha jobb egyáltalán - ez az szilikon inzertes megoldás a házban, mint az eddigi a stemen.M.
-
Deer76
aktív tag
Asus ROG Strix Scope - Cherry MX Brown használtan szerintetek ajánlott?
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Gara1979
csendes tag
Köszönöm a tanácsokat!
Sajnos a teljesen kompromisszummentes álmom nem volt reális.
Az átvilágítható PBT magyar keycap szett állítólag nagyon unikornis, és ha mégis találkozom vele nincs garancia rá hogy bejönne a stílusa.Így végül a Keychron K10 Pro lett a kiválasztott. Tetszetős, viszonylag halk és van upgrade potenciálja, ha netán kevés lenne a gyári.
-
Ispy
veterán
válasz Ereshkigal #88904 üzenetére
Azt nem mondtam, hogy hangtalan, csak nagyon halk, igaz én nem püfölöm a billt, lehet ez is közrejátszik.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
dqdb
nagyúr
[link]
Így néz ki most egy random kínai OEM gyártó aktuális katalógusa, amiből a vevők rábökhetnek, hogy mit szeretnének saját néven eladni. Két éve az egész piacon nem volt akkora választék, mint amit egyetlen cég kínál.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz Ereshkigal #88904 üzenetére
Igen, én is arra jutottam, hogy az, hogy mi számít halknak, teljesen relatív fogalom.
Egy sima gasket mount megoldás flex cut nélkül és full PC plate-tel kevés ahhoz, hogy kellően kimozogja az erőhatásokat. Hallhatóan halkabb lesz persze, mint valami merevebb és könnyebb, de halknak ettől még nem nevezném, a muted jelzőt szokás erre alkalmazni.
Ami nem halkított kapcsolókkal hozza egy átlagos halkított kapcsolós billentyűzet szintjén bármiféle szivacs nélkül, az tapasztalatom szerint a Prophet a pin mountjával, nylon half plate-tel és két hatalmas flex cuttal a nyákon, az egész billentyűzet szó szerint táncol gépelés közben, annyi a flex.
[ Szerkesztve ]
-
Molydeus
őstag
Igen, nekem is volt egy ilyen sejtésem, hogy nem muszáj a halkított kapcsoló, de biztos, ami biztos alapon írtam a Silent K pro-kat, mert ez volt a kiemelt kritérium.
Amúgy ez a TKL Neo még a sorozaton belül is komoly előrelépés a kétrészes, csavarmentesen rögzített vázzal, 4 különböző mounting megoldással...M.
-
Ereshkigal
őstag
-
Molydeus
őstag
válasz Gara1979 #88901 üzenetére
Ha én most 100k körül akarnék halk billentyűzetet magyar feliratokkal, akkor valamelyik Neo-t választanám POM vagy PC plate-tel (a plateless opciót csak azért nem írom, mert ahhoz forrasztani kellene a switcheket):
- Neo 80 [link] TKL méret, szóval numpad nincs
- az egyik újabb Keychron dye-sub PBT készlet [link]
- vérmérséklettől függően valamelyik Silent switch, amit fentebb írtam, pl. ez [link] ), és akkor a kenéssel sem kell vesződni
nagyjából benne is maradnál a keretben.
A minőség, a hang és a gépelési érzet pedig egészen más liga lenne, mint amit a Steelseries marketingesei ígérni mernek, a valóságról nem is beszélve.szerk.: Q2-ben szállítanak, szóval nem a polcról veszik le, ezzel is számolni kell persze.
M.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Honor 200 Pro - mobilportré
- OTP Bank topic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- AliExpress tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Roccat Vulcan II Titan II Mechanical Billentyűzet.
- Trust GXT 838
- Logitech G Pro gamer billentyűzet új 6hó jótállás!
- Glorious GMMK Pro 75% TKL épített, mechanikus billentyűzet - Glorious Panda, Black Ash
- Magyar Microsoft Type cover Surface Pro 3,4,5,6,7 háttérvilágítású billentyűzet GO is van.Várólistás
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest