Új hozzászólás Aktív témák

• Alan[HUN]

senior tag

Hejhó,

akit érint, megjött a Nascent és már nyúztam is pár napot, alább pár tapasztalat:

- viszonyitási alap egy Redragon K551 (fullsize), amit o-ring mountra alakitottam (rendes gasket, nem szóval ki lettek vágva a lábak, és megreszeltem a PCB-t is), az már sokkal jobb volt, mint alapból, de néha kicsit puhának éreztem (erősen taktilis, 68g-os U4 kapcsolók vannak benne)
    - az í és hosszú ü hiányát még szokni kell, az i-nél már sikerült leszokni a jobb shiftről, az ü és a teljes blokk az enter felett még szoknivaló, igaz nem könnyitettem meg a dolgomat a split backspace-el, itt azért még gondolokozom nagyon, hogy kell-e ez nekem, vagy tanuljam meg rendesen a 60%-ot és próbáljak rá a Nue R2-re
    - split backspace miatt néha ó helyett Home lesz, ezt remélem sikerül megszoknom, mert ha a Del van ott, akkor nagyon messze van a home/end (sokat dolgozom terminálban, úgyhogy nekem ezek majdnem annyit vannak nyomkodva, mint az alfák)
    - nyilak kicsit kiesnek, de azért igy is kényelmesebb talán, mint layeren, de ennek azért adnék még 1-2 hónapot (utolsó 1 hónapban a Redragont kb. 60%-osként használtam, a többi key le volt tiltva VIA-ból)
    - a mounting hibátlan, tényleg egyenletes mindenhol, merev, de pont annyit enged, hogy ne érezzem azt, hogy odaverem az ujjaimat (a mostani kapcsolók még taktilisabbak, U4 stemek kétszintes rugóval T1 házban)
    - meglepően súlyos még súly nélkül is, kupakokkal mindennel együtt 1.3kg
    - a hozzá adott tok elég durva, én elviseltem volna kisebbet is, konkrétan akkora, mint egy fullsize billenytuzet (cserébe mint mutatták, gyakorlatilag dobálni lehet benne a billencset és kibirja

Összességében mind a plateless, mind maga a billentyuzet hozta, amit vártam, a forrasztás sem volt vészes végül, Blacksimon videóját tudom ajánlani mindenkinek :))

Új hozzászólás Aktív témák