-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Enton
addikt
Nem is szörnyű ducky ellen 80e környékén tkl szép tokkal, de csak ansi de wireless is:
The official discord keyboard was a mistake
Kupakszett még kéne is róla.
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
dqdb
nagyúr
válasz AcHanGE4 #71996 üzenetére
Lineárisban egyetlen hagyományos kapcsoló sem tud olyan simán járni, mint egy optikai vagy mágneses, ahol lenyomáskor nincsen fémlemezen súrlódás, ezért cserébe kompromisszumot kell vállalni az utólagos szervizelhetőség terén. Ha kapsz pár pótkapcsolót és fontos neked ez a simaság, akkor én a helyedben nem vetném el ilyen gyorsan.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz AcHanGE4 #71994 üzenetére
A helyzet változatlan. Gateronét úgy-ahogy be lehet szerezni, de ötletem sincsen, hogy a Redragon kinek a kapcsolóját címkézi át.
A másik probléma a bonyolultabb nyák kapcsolónként egy egyszerű dióda helyett bonyolultabb elektronikával, ha ott van valami baj, akkor azt nem javítod (azt is hozzá kell tennem, hogy nem tudom, hogy a gyakorlatban ez mennyire létező probléma).
-
AcHanGE4
tag
válasz nyunyu #71993 üzenetére
Uhh, akkor ez az opció teljesen kilőve.
Másik dolog, volt már róla szó párszor a fórumban, hogy az opto-mechanikus kapcsolók (a kinézett amsában ilyen van elvileg) eléggé nehézkesen cserélhetők, mert kb mind házi megoldások. Van e téren változás? Be lehet-e könnyen szerezni redragonos ilyen kapcsolót, ha kéne?
-
nyunyu
félisten
válasz AcHanGE4 #71992 üzenetére
Picit nehéz lenne 110 SMD LEDet kiforrasztani kézzel, aztán másik színűt rakni a helyére.
Meg az is kérdéses, hogy pl. működne-e egy fehér SMD LED a piros helyén, mert a kékeknek, fehéreknek 1-1,5V-tal nagyobb a nyitófeszültségük.
Ha úgy lőtték be az elektronikát, hogy a piros LEDhez szükséges ~2V-ot biztosítsa, akkor a kék, fehér LEDek nem fognak világítani benne.[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
AcHanGE4
tag
válasz nyunyu #71991 üzenetére
Köszi!
Ahogy nézegettem magyar csak a sima, pirosan világítós van. Emagról 16k-ért tudtam rendelni rgb-t pirossal switchel, csak az valóban ANSI volt.
A világítás színe az eleve meghatározott, vagy kapcsolóval lehet cserénli? Lehet kénytelen leszek megbékélni a pirossal.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz AcHanGE4 #71990 üzenetére
Úgy tűnik, mintha eltűntek volna a boltokból a magyar Mitrák.
Amire még oda kell figyelni: hogy 4 féle verziója van:
K551N: nincs világítás
K551R: egyszínű piros
K551?: soronként fix szivárvány
K551RGB: állítható RGB+ Brown vagy Blue kapcsoló (ANSIban asszem van Red is.)
-
AcHanGE4
tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni választásban egy olcsó(bb) billhez.
1.Mekkora összeget szánsz rá? Nagyon Max 30k
2.Használt szóba jöhet? Inkább ne, de nem kizárt
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Volt 2 mechanikus már, az egyik (Redragon, forrasztott switches) blue swithces volt, annak már annyira zavart a hangja, hogy nem bírtam. A másik (Trust GXT Asta, forrasztott red switches) meg rondán szivárványos - azt hittem állítható - és idővel az A betű körüli zónában eléggé feladták a gomok valszeg leöntés eredménye, próbáltam kimosni, szárítani de nem lett jobb. Most épp tartalék membrános K120.
4.Mire használnád a billentyűzetet? Kódolás, játék
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) Mechanikus red v brown switch.
6.Van konkrét modell ami tetszik? Redragon Mitra [link] , Redradon Amsa [link] , Cooler Master CK550 (ez úgy tudom nem hotswap)
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) ISO Legyen meg a helye a magyar gomboknak, a felirat lényegtelen.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) Full
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) RGB világítás folytonos 1 színű, de állítható szín. Hotswap.
Egy Mitrát már rendeltem emagtól jó olcsón, "nemzetközi kiosztásút", de ez épp az US-t jelentette, így visszaküldöm. Fontos lenne, az előző beszart trust miatt, hogy tudjam forrasztás nélkül cserélni a kapcsolókat.Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Ha most kezdi a bizniszt, akkor nem lehetne egyből seamless doubleshotot gyártani?
Ez a fajta első generációs világítós doubleshot kiment a divatból vagy 3-4 éve, már csak a nagyonolcsó kupakoknál használják a kínaiak.
Egyébként ennyiért nem tűnik veszélyesnek a szett, csak a numpadot hiányolom belőle, de azt nagyon.
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #71985 üzenetére
Igen, alaposan meg kell nézni, hogy pontosan milyen kupakokat kapsz, mielőtt megy a megrendelés. A hagyományos IC-GC rendszerben ezt megteszi helyetted pár elhivatott a Geekhacken még IC fázisban (és van ajánlás gyártófüggő vagy gyártó+MOQ függő kittingre is), azonban a noname kínai gyártóknál jön a saját kútfő vagy a másikról másolás, és ennek eredményeképpen, a majdnem jó, csak ez meg ez hiányzik (mint az alattad eggyel linkelt készlet, amiben ugyan van ISO Enter, csak éppen NUBS és NUHS hiányzik a fizikai kompatibilitáshoz).
-
Horvi
őstag
válasz Tomi_Sci #71986 üzenetére
Azt mondjuk én is furcsáltam, hogy ISO van náluk. Bár nézzenek oda milyenek vagyunk. Máskor azért megy a sírás mert csak ANSI van. Most, hogy meg ott az ISO az ANSIt hiányoljuk
Lehet akad elfekvőben ilyesmi nálam viszont nem biztos, hogy a budget kategória
Hello darkness, my old friend...
-
Tomi_Sci
őstag
válasz Mephike #71931 üzenetére
Egy K6-ra majdnem lecsaptam ezen az áron, de látom, hogy ISO. ANSI-t nem is árulnak? Érdekes.
Más:
Budget PBT keycapek ternén ennél tud valaki jobb vételt? Nem kell átvilágítható, inkább a vastagság a lényeg. Ez 1.5mm, ebben az árban csak 1mm-eseket találtam ezen kívül.
Másmás:
Esetleg ha valakinek elfekvőben bármilyen lineáris kapcsoló szettje, szívesen levenném a kezéről, budget táskába dobálós irodai klaviatúra készülne.Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
Molydeus
őstag
Érthető, sajnos. Saját bőrömön tapasztaltam a klónokkal, hogy ha nincs meg egy jó általános kompatibilitása a készletnek vagy pl. nem szokás szerint vannak a billentyűk színei (az Iceberg klónomnál mod színű Space), akkor az gondot tud okozni később, és kereshetem a kiegészítőket.
M.
-
p4t4_
csendes tag
Na megint én vagyok. Ledumáltam a német sráccal, angol nyelvű kiosztással adja majd nekem. Emellett mondtam neki, hogy nincs olyan magyar cég, aki fröccsöntene magyar nyelvű ISO-s, vagy ANSI kiosztású caps-eket. Ráharapott.
Azt mondta, hogy most kezdték a céget és akkor lehet, hogy elkezdik ezt a piacot bevállalni.
Kezdésnek küld három termékmintát. Megnézem, megköpködöm és persze majd a képet lököm ide is. Az ár egyáltalán nem tragikus: 15 eurót kér a színekért. Van jelenleg zöld, barna, fehér. -
dqdb
nagyúr
válasz Ganz-[HUN] #71979 üzenetére
Logi wireless billentyűzetet keresek ... és ne legyen katasztrófa a keyfeel ala' Dell és HP ipari hulladékok
Nem lesz egyszerű küldetés, mert a kínálatból éppen az ilyenek vannak magyarítva.Molydeus: pont a kék Space kit - már el is fogyott
Az extrákból tipikusan a spacebar kitek szoktak legelőször elfogyni, mert hamar rájönnek a saját kárukon az emberek, hogy miért mondogatják azt nekik a tapasztaltabbak, hogy mindig vedd meg a spacebar kitet.[ Szerkesztve ]
-
Molydeus
őstag
A CMYK feliratok nekem is tetszenek a modokon, de kupakban nem tudnám elképzelni.
Nekem nincs ellenemre az accent Space, de még az Arrow-k sem.
Általában azok a készletek tetszenek, ahol az alpha + mod + accent 3 színből áll és a felirat valamelyik másikkal passzol. Pl. ha a feliratok színe megegyezik az accentek színével, ha az alfák és a modok hasonlóan világosak/sötétek, vagy mondjuk a mod felirata alfa színű, az alfák és az accent-ek színei pedig fordítva vannak egymáshoz képest.Ha már Arctic.
Megnéztem a MYKB KAT profilú Arctic-ját. Sok szempontból pont az, amit kerestem a Q8-hoz, és tudom, hogy jó minőségű, de nagyon drága lenne, ha minden szükséges kiegészítőt bedobnék a kosárba (Ft árfolyamról most ne is beszéljünk...). Ráadásul mire megláttam a linket hozzájuk, pár kiegészítő - pl. pont a kék Space kit - már el is fogyott.
Útban van egy doubleshot SA Fishing klón, azzal majd kipróbálom ezt a high profile kérdést és egy egyben egy sötétebb készletet is.M.
-
Molydeus
őstag
Akko, RK, Drevo, GS/K, MagicForce és pár Alis noname... másfél éve volt egy kis táblázatom 65%-oshoz mindenféle szempontokkal, de általában többmindent kellett volna feladni (hotswap vagy legalább silent switch opció, ha lehet ISO, remapping, wireless, stb).
Egy szinttel feljebb a wirelessről lemondva a Vortexeket néztem és a Varmilo/Ducky Miya-t, de akkor hónapokig nem volt egyikből sem Silent Red. Utána kezdtem el barebone-kat nézni és jöttem ide.Akkoriban még nem volt RK-ból ISO. A Drevokból volt. Azt gondoltam, hogy a Drevo és az RK talán ugyanaz a gyártó csak eltérő branddel és minőséggel, színekkel, mert úgy tűnt, hogy az ANSI kínálatuk teljesen megegyezik.
M.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Sziasztok!
Irodai dolgozóknak van szüksége rá. Magyar leosztás, full-size, és ne legyen katasztrófa a keyfeel ala' Dell és HP ipari hulladékok.
Logi wireless billentyűzetet keresek, ami Unifying, stand-alone, és magyar.Esetleg valami BT-s megoldás is működhet, nem feltétlen ragaszkodok a Logitech-hez. Azért ragaszkodom hozzá, mert amúgy is Logi egeret szeretnék hozzá párosítani, és az úgy kényelmesebb.
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
dqdb
nagyúr
-
micafighter
nagyúr
-
ATI
senior tag
Dqdb [link]
A végén 200+ dollárba kerülő kupakkészletet én nem nevezném szegényember megoldásának
Jogos! :) mondjuk az eredeti terv szerint lett volna szegény ember szettje, ha eladom a denim szettet. Mert akkor ket 40$-os szettből jott volna ki anyagilag.
Egyelore meg nem hirdettem meg, sot talan meg a modern dolch szettemet is megtartom. Szép az.Nekem pedig bejön a Nuphy palettája és pl a gmk spark is. Szerintem ezek mögött van munka, egy ilyet megálmodni.
-
nyunyu
félisten
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #71972 üzenetére
Teljesen szubjektív, de az accent spacebar szerintem is ronda. Vagy accent Escape és Enter szigorúan csak együtt, de inkább semmi sem. Monokróm készletnél pedig semmi sem.
Az RGBY, CMYK és hasonló módosítók ellenben bejönnek, persze ott sem mindegy a hogyan, fekete-sötétszürke készlet esetében esetében szigorúan színes feliratként , fehér-bézs készlet esetében szigorúan színes kupak formájában.
-
nyunyu
félisten
Én nem vagyok a színes szóköz híve, meg az 1-2 accent árnyalatnál több is zavaró egy kicsi billzeten.
(9009-en volt eredetileg 3 accent.)Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dqdb
nagyúr
ha már WoB
[link]
olcsón SA-szerű, de annál alacsonyabb doubleshot ABS WoB kupakkészlet helyes 1-1-2-3-4-3 profillal[link]
MyKeyboardnál még nem élesedett, érdemes megvárni ott. Megerősítetten doubleshot PBT (és nem doubleshot "PBT") kupakkészlet ISO támogatással és eléggé jó támogatással raktárkészletrőlés a végére némi szürke, de még mindig monokróm:
[link]
doubleshot ABS SP SA (azaz "eredeti" SA) kupakkészlet eléggé jó áron raktárkészletrőlATI: A múltkori szegényember ThinkCaps szett után most egy szegényember Nuphy air75 színséma klónozásán gondolkodom.
A végén 200+ dollárba kerülő kupakkészletet én nem nevezném szegényember megoldásának[ Szerkesztve ]
-
ATI
senior tag
válasz nyunyu #71969 üzenetére
Az engem is zavar, de csak kicsit.
A múltkori szegényember ThinkCaps szett után most egy szegényember Nuphy air75 színséma klónozásán gondolkodom.
Az általad linkelt szett elég nagy részét ki tudná adni, csak kellene hozzá még egy naracssárga enter, egy világos zöld Esc gomb fehér legendekkel, és egy szép sárga space.
alpha + modifiers ebből a szettből:
Citromsárga space ebből a szettből (bár nem jó az árnyalat):
világoszöld Esc ebből a szettből:
Már csak egy ISO enter kellene, de csak ez van:
Kb ilyen lenne:[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Ezen legalább nem tudták elrontani az ISO Shift melletti gomb színezését, mint az összes többi billzetükön/kupakszettjükön.
-
ATI
senior tag
Sziasztok!
Hátha nem volt még.
Kechron-ék csináltak egy WOB keycap set-et, de még egyelőre nem lehet rendelni belőle.Elég jól néz ki.
Cherry Profile Double-Shot PBT Full Set Keycaps - White on Black Wob - $40.00
-
br4adam
aktív tag
Én elégedett vagyok vele, nekem azért kellett, hogy a vékony IKEA asztalon ne legyen olyan hangos a gépelés. Ha jól emlékszem, akkor 5 mm vastag, alul gumis, a teteje pedig filc, semmi nagy csoda nincs benne. A másik verzióból nincs nekem, az úgy emlékszem picit vékonyabb.
Most épp van minden Keebmatre 20% kedvezmény.
[ Szerkesztve ]
-
Enton
addikt
válasz Archttila #71956 üzenetére
Tervben van egy tkl házikó 3d nyomtatni vagy kimaratni fémből az még kérdéses avagy mindkettőt.
De előbb a lustaságon kéne továbblendülni és keresni egy cad szoftvert neki, 10-en x éve nem piszkáltam hasonló dolgokat, ideje lenne valami kis tudást összeszedni amúgy emlékeztetőnek, még anno autocad tudom is én hánnyal zaklattak minket ilyen témában.Már-már lassan megszokott lesz sajnos, covid 1-x-ig, most a háborús és időjárási vészhelyzet, csak drágulni tudnak a dolgok.
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
dqdb
nagyúr
válasz micafighter #71955 üzenetére
TL;DR tőlük inkább semmit se
Részletek privátban, mert eddig is elitista köcsögnek tűntünk a kívülálló számára, de szintet azért nem akarok lépni
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
válasz micafighter #71955 üzenetére
Most tegye fel a kezet akinek van mar valami K8 project féleség CAD-ben
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
micafighter
nagyúr
Találtam egy kínai bérgyártó céget, akik vállalnak custom billentyűzet legyártását, és MOQ 1db, tehát vállalják 1db gyártását is: [link]
Vannak választható dizájnaik, de lehet nekik küldeni saját dizájnt is, és legyártják. Sok féle anyagból tudnak dolgozni, pl aluminum,steel,brass,abs,polycarb,polypropylene,pom,copper,nylon,carbon fiber etc.
Én egy műanyag + súly bakenekot szeretnék nagyon, ilyet fogok majd tőlük rendelni valószínűleg: [link] Polycarb ház, fekete stainless steel PVD súly Ez pl open source dizájn, tehát lehet simán rendelni tőlük ilyet, de szoktak náluk kis privát group buyokat is futtatni, például ennek az ALU verziójának a group buy-ába még be lehet szállni: [link] Mivel ez nem open source dizájn már, így ha simán írsz a gyártónak, akkor megkérdezi a dizájn tulajdonosát, hogy csinálhat-e neked. Mivel ez a group buy még nem futott le, írt a kliensnek, azok meg bevettek a group buy-ba, úgyhogy úgy néz ki, ebbe be tudok szállni. Eredetileg ilyet akartam volna műanyagban: [link] Ennél a gyártónál készült ez is, tehát náluk van a terv és tudnának csinálni, de ez a GB már lefutott, és a dizájn tulajdonosa meg nem engedte meg a gyártónak, hogy ilyet csináljanak nekem
Képek, videók alapján jónak tűnik a minőség, majd írok még mi sült ki ebből
Két kérdés is a végére: műanyag ház anyagnak mit lenne vajon érdemes választani? A legtöbb ilyen custom műanyag billentyűzet amivel találkoztam polycarb volt, úgy rémlik.
Illetve műanyag háznál vajon a súly anyaga (réz vagy acél pl) befolyásolja a hangzást, vagy csak a súly a lényeg?
[ Szerkesztve ]
-
Enton
addikt
Ha ezt el tudnád engedni 2 -3 nap alatt megszárad egy többrétegű festés is. És akkor még olyan fehér lesz amilyet te szeretnél:
6.Van konkrét modell ami tetszik?
Keychron K8 TKL jó lenne, csak a base legyen fehér[ Szerkesztve ]
-
p4t4_
csendes tag
Sziasztok Nagyok,
szeretném a segítségeteket kérni. Sosem szoktam ilyet, de már végső elkeseredésemben rászántam az időmet és itt a fórumon érdeklődöm... nálatok.
Sehol, ismétlem sehol nem találtam a nekem megfelelő billentyűzetet.
Mondom is, hogy mit szeretnék:
- fehér színű alap
- mechanikus
- ISO layout
- wireless
- RGB
- TKL1.Mekkora összeget szánsz rá?
Az alapra 30K Ft-nál többet nem szánnék. Egy wireless Keychron-t már lehet kapni annyiért. Csak az meg fekete színű mind. Ami meg nem fekete az meg nem RGB.
2.Használt szóba jöhet?
Nem.
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Valami vacak gumis Geniust. Szeretnék már egy mechanikust az új géphez.
4.Mire használnád a billentyűzetet?
Játékra
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel?
fehér, mechanikus, ISO, wireless, RGB, TKL
Keychron K8 TKL jó lenne, csak a base legyen fehér
7.Milyen kiosztást szeretnél?
ISO
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél?
TKL, vagy lehet annál kisebb, csak legyenek rajta a funkcióbillentyűk.
9.Extra igények
WIFI, fehér, RGBEgyébként még azon is gondolkodtam, hogy ANSI-ra áttérek és a Maxkeyboardon nyomattatok magamnak magyar ékezeteket (Enter fölé ű betűt, stb). De ott a tervezés részéhez meg nem értek.
Vagy bármilyen lézergravirozós cég esetleg? Azok egyáltalán meg tudnák ezt oldani? Erről van-e tapasztalatotok?Válaszotokat várom és előre is köszönöm.
Üdv:
p4t4 -
br4adam
aktív tag
válasz micafighter #71948 üzenetére
Igazából ez egy alap fekete Keebmat Glorious logóval, sok újdonságot nem tudtak mutatni. De biztos lesz piaca, mert nem sokan csinálnak ilyen kis méretű keyboard mat-et. Nekem van egy Keebmat Felt a billentyűzet alatt, mert nem akartam nagy, teljes asztalt beborító egérpadot, de szerintem többen használják a nagy méretűeket.
-
micafighter
nagyúr
A Glorious is előállt a saját keyboard mat-jukkal:
https://www.gloriousgaming.com/products/glorious-sound-dampening-keyboard-mat
Alternatívaként ott van ugye a https://keebmat.com/, ahol azért több féle méret illetve anyag elérhető már. -
Attila2011
aktív tag
válasz Mephike #71945 üzenetére
Nem személyesen neked róttam fel, hogy nem segítettél, az se szokott zavarni, ha csak néhány napra rá kapok választ, de ebben a témában az a jellemző, hogy a kérdezők egy jelentős része nem kap választ, ahogy én sem. Nem feltétlenül tőled (nyilván nem itt dolgozol), hanem senkitől sem.
Ezzel sincs gond, csak át kell nevezni a témát és nem jönnek ide feleslegesen kérdezni az emberek. Vagy beírni az összefoglalóba, hogy "70 ezer forint alatt ne kérdezz". Csak jó szándékú tipp.
Egyébként néztem az ajánlott listát is, de azok közül nagyon sok már egyszerűen nem kapható. -
Mephike
őstag
válasz Attila2011 #71943 üzenetére
Megtörténhet, hogy nem kaptál választ. Tedd fel újra. Rengeteg embernek írok privátban, próbálok tanácsot adni. Természetesen ez nekem is időbe kerül, és úgymond nem kapok érte fizetést. Max leb@szást, hogy miért nem írtunk, meg, hogy belterjesek vagyunk, stb...
Hozzáteszem, hogy pár hónappal ezelőtt én is úgy érkeztem, hogy közöm nem volt a billentyűzetek világához. Ugyanakkor rengeteg választ, segítséget kaptam itt. Szóval nem tudok egyet érteni az általad leírtakkal, még akkor sem, ha értem a problémádat.
-
copass
veterán
válasz NvidiaRTX #71938 üzenetére
"Na ezért nem érdemes már PH fórumra járni."
akkor ne járj!
ha azt mondjuk hogy azt ne vedd mert XYZ rosssz tapasztalat van vele, akkor meg jönne rá valami kontrázás hogy mer mérne...
mindenkinek más az ingerküszöbe.
van akinek belefér a zörgő stabi, van akinek nem, van aki azt se tudja mi az!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Attila2011
aktív tag
válasz Mephike #71940 üzenetére
Azt írod, 30-40k, én 35-ért akartam venni, kértem segítséget, mégse válaszolt rá senki, még annyit se, hogy ennyiért nincs.
Sok topikot követek, néhányban írok is, közülük ez az egyik leginkább belterjes, ahol néhányan nagyon jól elszórakoztatják magukat, de arról messze nem szól, ami a címe.Hát van ilyen is, maradnak külföldi tesztek, esetleg más fórumok. Lehet a gépösszerakósba előbb ajánlanának egyet, mint itt.
[ Szerkesztve ]
-
-
Mephike
őstag
A fő gond, hogy az emberek 90%-a 5-10k, max 20k pénzből akar magának billentyűzetet, és gyakran olyan igényekkel, hogy azt lehetetlen megoldani ennyi pénzből. Mit lehet az ilyen kérésekre írni? Menj be egy boltba, nézd meg mit kapsz ott ennyiért és vedd le a polcról, amelyik a legjobban tetszik. (Sajnos ugyanolyan gyenge lesz az összes.)
Hogyan magyarázzuk el valakinek, hogy ebbe megéri pénzt fektetni, és jobb lesz a gépelési élmény, ha ő váltig állítja, hogy a 10-20 éves billentyűzete a mai napig tökéletes és azon a legjobb a gépelés.
Illetve azt se felejtsük el, hogy aki létezik X millió olcsó/vacak/gyenge billentyűzet, amibe én nem fektetek pénzt érthető okokból, szóval nem tudom azt mondani, hogy vegyél ilyen billentyűzetet, mert az csak picivel rosszabb mint a másik.
Sajnos el kell fogadni, hogy egy normális billentyűzet ma már 30-40k körül kezdődik, 20k-ért van még a Redragonnak pár megoldása, de ott már kompromisszumot kell kötnöd, alatta meg ott van a Media Markt. Ezen a lenti részen nagyon nincs mit színezni.
De ahogy Domonkos is írta, bárki tarthat élménybeszámolót egy olcsó billentyűzetről is, ezzel segítve másokat is.
Ez persze szigorúan csak az én véleményem. -
Domonkos
Ármester
Mert akitet tenyleg erdekel a tema azok elegge hamar belatjak, hogy az atlagfelhasznaloknak szant, 98%-nak keszulo billentyuzetek nem fogjak kielegiteni az egyedi igenyeiket. Nem lesz eleg sok Hz-es, nem lesz elegge tuningolhato, nem lesz benne ez vagy az -> nem lesz az igenyeknek tokeletesen megfelelo.
Letezik tokeletes billentyuzet? Szerintem nem. De az biztos, hogy a keszen kaphatok kozul egyik sem az es valamit tuningolni kell rajta, hogy az egyennek megfelelo legyen.A topik egyebkent kivalo abban az esetben, ha ra szeretnel aldozni a temara penzt es idot, mert akkor olyanok tanacsat kapod itt meg akik mar ezt elotted megtettek es az eredmeny ritkan lesz az elvarasok alatt.
A hatranya persze az az, hogy kommersz kategoriat itt szinte senki sem hasznal es a jelenlegi alsopolcos kinalattal szinte senki sem naprakesz. De ha szeretned, akkor te is megprobalhatod a topik zoldfulujeit valahogy itt tartani, hatha majd kialakul egy alacsonyabb arkategorias billentyuzetek koreben is jartas reteg. Azzal hatalmas szolgalatot tennel a nem tuninorulteknek.[ Szerkesztve ]
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
NvidiaRTX
őstag
Ez a topic is tök jó, átlag felhasználóknak még csak tippeket sem tudnak adni mit vegyenek pedig kompletten leírják mik az igények de olyanokról 20 bejegyzés is van hogy ilyen Hz meg olyan Hz meg ilyen drága meg olyan drága szuper billentyű most le van árazva 90k-ról ami kb a felhasználók 2%-át érinti.
Na ezért nem érdemes már PH fórumra járni.
Lassan itt is csak a tuningról lesz szó mint a VGA meg CPU topic-okban.
Miért nincs az ilyen megszállott tuning őrülteknek külön topic ahol kiélhetik magukat?S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / Lian Li / S3000 Pro
-
dqdb
nagyúr
[link]
ha valaki bátor és meglehetősen áttetsző doubleshot kupakokra vágyik ISO támogatással nagyon olcsóntAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
nyunyu
félisten
válasz Steve0514 #71929 üzenetére
Elméletileg a K120/K200 váltotta ~12 éve a Value/Deluxe 250/Internet 350 vonalat, de a végeredmény egy feleannyiért összetákolt billzet lett, amit másfélszer annyiért adtak, mint az elődöket.
10 éve próbáltam egy zsírúj, díszdobozos K200-at, de nem lehetett rajta gyorsan gépelni, mert keményebb volt, mint az elődei, jóval nehezebben jártak a gombjai.
Ráadásul a plusz multimédia gombok miatt gyengébb a háza, mint az amúgy nem túl acélos K120-nak.Lehet egyáltalán még magyar K200-at kapni?
Vagy az is elfogyott sok évvel ezelőtt?[ Szerkesztve ]
-
Mephike
őstag
Nem akarok reklámot csinálni senkinek sem, de az After Hoursnál a Q szériás Keychronok most eléggé jó árban mennek! Csak hátha valaki ilyen akcióra várt eddig.
-
AlexWolf
senior tag
válasz AlexWolf #71924 üzenetére
Sziasztok megint.
Na belevetettem magam a kapcsolók rejtelmeibe, és Red, Silent red nem kattanós kapcsoló jöhet szóba....Viszont ami nagyon kéne, hogy a billentyűk színe tényleg egyesével legyen állítható. Tudnátok pár olyan klaviatúrát mondani, ami ilyen?
Nyálazom a netet, de még egyet sem találtam, biztos rosszul keresek rá.
Üdv:
AW /// Az ÉLET egy olyan betegség, mely nemi úton terjed és 100%-ban halállal végződik!///War. War never changes!
-
Steve0514
csendes tag
Sziasztok! Van nekem egy Logitech Internet 350 PS/2-es billentyűzetem, ami 15 év használatot követően is tökéletesen működik..... de már egy ideje tervezem, hogy egy újra váltok. Sajnos én nem találtam olyat ami hasonló lenne megjelenésben és billentyűk kiosztásában. Mi az ami a legjobb alternatíva lenne? RGB hidegen hagy, de fontos, hogy legyen rajt weboldal megnyitására gomb és hang ki/be kapcsolásához az eredeti elrendezés szerint. Kérem segítsetek!
-
nyunyu
félisten
válasz micafighter #71926 üzenetére
Lenyúlták az ötletemet?
Amit azóta is lusta voltam megépíteni, pedig a tönkrement K375s mellé szereztem donornak K520, K750, 2xK800-at is.
-
dqdb
nagyúr
válasz micafighter #71926 üzenetére
ez a DIY logitech-es megoldás érdekesen hangzik
Annyira nem az, többen is próbálkoztak ezzel. Fogták az adott Logitech billentyűzetből a nyákot, mint donort, és a membrános rész helyett saját mátrixot gyártottak mögé. A legextrémebb egy split billentyűzet volt, ahol a saját vevő valójában belül egy két portos USB hub volt, amibe a két oldalhoz tartozó két Unifying vevőt kellett bedugni (és sosem sikerült jóra megcsinálniuk).Most olvastam a Qwertykeys discordján, hogy a QK65 wireless PCB tudni fog BT mellett 2.4GHz-t is
A billentyűzet oldalán ugyanaz a hardver jó BT-re is, mint saját vevőre, csak a saját protokollhoz kell megírni a szoftvert, aztán aztán kapcsolódáskor adott esetben a BLE connect helyett azt használni. A másik oldalon kell persze a vevő miatt plusz hardver, és ott az MCU-ba a másik oldali szoftver.Határozottan tetszetős lépés, és remélem, hogy sikerül kialakítani egy unified daughterboard után (amitől páran eltérnek, ami nem jó, de nem is baj, ha érdemi okkal történik) egy unified protokoll+vevő párosát, és nem mindenki külön találja majd fel a spanyolviaszt.
-
micafighter
nagyúr
Most olvastam a Qwertykeys discordján, hogy a QK65 wireless PCB tudni fog BT mellett 2.4GHz-t is Gondoltam megemlítem, mert custom vonalon a 2.4GHz elég ritka, legalábbis nem sokkal találkoztam, bár nemrég láttam egy ilyet: [link] ez a DIY logitech-es megoldás érdekesen hangzik
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Ha valaki 1000 Hz-es Keychron Q vagy egyéb QMK billentyűzetet szeretne, akkor ez alapján kell fordítani új firmware-t (ha VIA keymapből indulsz ki, akkor a fordított firmware is VIA kompatibilis marad). A QMK forrását böngészve néhány billentyűzetnél látni az 1000 Hz bekapcsolását, de a Keychronnál és a legtöbbnél nem.
Úgy nézem, hogy 100 Hz a gyári érték, és ezt lehet 1000 Hz-re feltolni a
#define USB_POLLING_INTERVAL_MS 1
beállítással. A másik#define QMK_KEYS_PER_SCAN 12
sorra akkor van alapvetően szükség, ha használsz chordingot és gyorsan gépelsz, vagyis ha nem tudod, hogy mi az, akkor valószínűleg nem kell[ Szerkesztve ]
-
AlexWolf
senior tag
Sziasztok szeretnék egy új klaviátort ( ), a mostani helyett, de amikor a legutóbbit vettem, még nem voltak ilyen flancos billentyűzetek, ezért kicsit tanácstalan vagyok.
1.Mekkora összeget szánsz rá?
Amennyi szükséges. Ha megoldható 3-4 ajánlatot is szeretnék kérni a lent részletezett kritériumoknak megfelelően.
2.Használt szóba jöhet?
Nem
Logitech G510. Jobb világításra van szükségem, és mechanikusra, valamint már az LCD kijelzőre sem készítik fel a játékokat.
Főleg játékra, néha gépelésre.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Na itt vagyok meglőve igazán. Olyan mechanikust keresek, ami nem kattog, mint egy telexgép.Ezeket a különféle színű switcheket most már nem értem. Főleg hogy már mindenki is gyárt mindenfélét.
Nincs. Szeretnék Logitech-et, de nem ragaszkodom hozzá.
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
Magyart, de gondolom ez kb esélytelen.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
Szeretem a numpadot, de nem ragaszkodom hozzá. Kurzorblokk jó lenne ha meglenne. Fn sor nem kell.
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Szeretném, ha olyan RGB lenne, amin billentyűnként lehet beállítani a színeket. Vezetékes billentyűzetet szeretnék. Csuklótámasz nem szempont, de régebben használtam. Most költözéskor eltűnt, de annyira nem hiányolom. Programozhatóság sem lényeg.
Köszi előre is a segítséget.Üdv,
AW /// Az ÉLET egy olyan betegség, mely nemi úton terjed és 100%-ban halállal végződik!///War. War never changes!
-
zsoltnyiri
tag
Sziasztok! Keresnék egy új billentyűzetet, megköszönöm a segítséget!
kb. 50k, nem feltétlen kell az egészet elköltenem
2.Használt szóba jöhet?
Inkább ne.
Logitech K310 - össze vannak már ragadva a gombok, 10 éves kb.
Játék és általános felhasználás.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel?
Megköszönnék egy hagyományos, pl ollós (budget) és egy mechanikus ajánlást is ha létezik. Nem feltétlen ragaszkodom a mechnikushoz, bár ha létezik megfelelő ilyen paraméterekkel kipróbálnám.
6.Van konkrét modell ami tetszik? Keychron k5
7.Milyen kiosztást szeretnél?
Lehetőleg magyar, ha nem akkor ISO
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél?
Teljes billentyűzetet szeretnék numpaddal mindennel.
9.Extra igények
Világítás - nem kell karácsonyfa, elég ha egyszínű.
Valamint low profile - alacsony típust szeretnék. Láttam már mechanikusból is léteznek ilyenek. Nyilván kevésbé ajánlott, de nekem akkor is ilyen kéne.
És lehetőleg halk.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #71915 üzenetére
Cherry G80-1800-at nem, csak a kiosztásán alapuló mini 1800-at használtam/ok. A Windows gomb nélküli modelleknél hülyét kapnék az 1u távolságra lévő funkciógomboktól (0.5u-ra is messze lenne és egy ideje már a 0.25u esetében is az FRL használatot preferálom), a Windows gombosoknál pluszban a csupa 1u alsó sortól is A váltás az én esetemben probléma nélküli és azonnali 60%-ergo TKL-mini 1800-Alice között, az izommemória működik és magától megtalálja a kissé eltérő helyen lévő billentyűket is.
Nálam így néz ki a layout, 6.25u alsó sorral van megépítve (ha megtalálom végre a 6u drótot, akkor a második nyákot az eredeti terveknek megfelelően az ábrán is szereplő 6u alsó sorral fogom megépíteni). Azon különcök egyike vagyok, aki mindig kikapcsolt numlock mellett használja a numpad részt, így a hatos blokk közvetlenül elérhető, aztán ha mégis számokat kell bevinni tömegesen, akkor az Fn1 rétegen egykezes kombinációval elérhető mindegyik, akár többféleképpen is (ezek egy része a 60%-os layoutomból jön, elfért, így ide is beállítottam például az Fn1+P-re is az Insertet, csak sosem használom azt a kombinációt ezen a billentyűzeten).
Ha már az eredeti 1800-ra elég macerás.
Izé, linkeltem neked korábban custom PCB-t, amivel ezt pillanatok alatt fel lehetne oldani és egyúttal QMK/VIA képessé tenni a billentyűzetet. 6u space-t könnyű találni, de a Windows gombos G80-1800-ra az off center 6u miatt nehezebb, mert sok gyártó csak centered változatot kínál.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
nyunyu
félisten
válasz PR0JECTNR56 #71918 üzenetére
Ja, azért raktam össze melóra az 1800 helyett a TKLt, mert azon ugyanott van az AltGr, mint az itthon használt GMMKn.
1800 és WKL 1000/3000 közötti két gombnyi különbség kikészített, amikor kötelező HO miatt itthon is elkezdtem programozni.
[ Szerkesztve ]
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz nyunyu #71915 üzenetére
Én, a csavar mindössze annyi, hogy kizárólag 1800-at kell használni.
Kedvelem ezt a kiosztást, általában az összes gombot használom, a 100%-os billentyűzet túl széles, viszont ezen a kiosztáson vertikálisan elférnek a kevésbé használt gombok és helyet is biztosít.
Abszolút kedvencnek mondjuk a 96%-ot mondanám, így anno nagyon örültem a Keychron elérhető árban lévő megoldásának.
-
NvidiaRTX
őstag
Sziasztok.
Át szeretnék térni mecha bill-re és szeretném megkérdezni milyet ajánlotok a következő kritérium szerint játékra:
-Max 44cm széles lehet NUM pad-al együtt.
-20k körül legyen az ára.
-Legyen rajta legalább egyszínű világítás. (tehát ne kamu RGB legyen mint ez)
-Magyar kiosztás.
-RED switch.
-Multimédia gombok nem fontosok.
-Nem fontos, hogy márkás legyen.
-Vezetékes legyen.
-Kéztámasz sem fontos.Próbáltam már mecha bill-t barna, kék és piros kapcsolósat is és a piros jött be a legjobban.
Köszi.
[ Szerkesztve ]
S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / Lian Li / S3000 Pro
-
nyunyu
félisten
Volt egyáltalán rajtam kívül más a topikban, aki huzamosabb ideig 1800-at használt, és nem kapott agyfaszt a rendes billzetre ide-oda váltástól?
De legalább ezekre a mini1800-akra lehet custom kupakszettet venni.
Ha már az eredeti 1800-ra elég macerás.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Mephike
őstag
A Keychron oldalán megjelentek a különböző színű knobok és kapható már az általuk készített Gold Plated PCB Mounted Stabilizer Set is.
-
Domonkos
Ármester
-
nyunyu
félisten
Mint írta, kéznél van neki egy egérhez való pótkábel, ami belemegy a billzetén lévő csatiba.
De pár billzet PCBmen fel van szitázva az USB csati tüskéinek sorrendje, abból is kisakkozható a helyes színsorrend. (VCC piros, D- fehér, D+ zöld, GND: fekete, földelés a maradék)
(Logitechék sorrendje mondjuk logikusabb, ott a GND mellett van a D-, aztán D+, aztán 5V)[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
[link]
ez büntetEz a billzetemmel működő sorrend
Erre nincsen szabvány, dugo_ módszere a jó, mielőtt még véletlenül megsütné az MCU-t.[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz NightGT #71904 üzenetére
A kábel USB, + billentyűzet oldalon 5 pines csatlakozóba megy bele a keyboard nyák-ján...fizikailag ugyanaz a dugó, mint ami a (normális) egerek (csere) kábelein is van, de egy olyannal nem működik (nyilván nem egyformán vannak kötve, gondolom az USB csati oldalán)
Nem lehet, hogy az egér kábelben fordítva van bekötve a +5V és a nulla?
Amikor az ócókínai TKLemet próbáltam összelegózni, nem volt meg az eredeti kábele (fél évvel később megtaláltam), aztán szétnéztem, hogy mivel lehetne pótolni, aztán kéznél volt egy ~20 éves USB-s Dell MouseManWheel egér (=Logitech MM+ nagyonócó, nagyongagyi OEM verziója), amin ugyanolyan méretű JST csati volt a kábel végén, de nem ment vele a billzet.
Aztán megnéztem, hogy milyen színű a drótok sorrendje, meg mi az USB szabványé, aztán kiderült, hogy Logitechék a JST csatin felcserélték a piros +5V és a fekete nulla drótot.
Sebaj, vékony tűvel két ér kihúz a csatiból, aztán fordított sorrendben vissza.Egyből működött a billzet a rögtönzött kábellel.
Ez a billzetemmel működő sorrend:
[ Szerkesztve ]
-
snake1977
őstag
Köszönöm a gyors választ! A lyuk relatíve nagy, bőven van hely a lábak mellett, de hogy 1,5mm hely van e abban nem vagyok biztos. Sebaj egyelőre most rendelek a sima outemu-ból, találtam egy olcsó boltot alin [link] , kipróbálok többfélét ezekből a kapcsolókból.
O gyűrűt nem használok, annyira nem hangos ez a barna kapcsoló, és nem is kemény, legalábbis hamar megszoktam....BRSZK...10...2025.Június 7-8... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
dugo_
veterán
válasz NightGT #71904 üzenetére
Kiméred, hogy a mostani kábel színei miként vannak kiosztva (az 5. ér az USB háza, ami szintén földelés), levágod a rossz kábelről a nyák oldali csatlakozó utolsó pár centijét (mivel úgysem ott van megtörve, így se tüskét krimpelni, se azonos csatlakozót keresni nem kell), fogsz egy random USB A végű kábelt, másik oldalát levágod, blankolod, megfelelő sorrendben szálanként forrasztod, kivezetésnél belülről megfogatod gyorskötözővel, hogy ne csússzon ki. Profit.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz snake1977 #71903 üzenetére
Ha Outemu hotswap megoldását használó nyákról van szó, akkor abba csak Outemu, Outemu által gyártott (Gazzew például) vagy Outemut másoló (Content például) kapcsoló megy bele, mert vékonyabb a kapcsolók lába, mint az MX kváziszabványt betartó többi gyártó esetében.
Nálad forrasztott kapcsolók vannak, így jó kérdés, le kellene mérni a nyákon a lyuk átmérőjét a legközelebbi kiforrasztáskor. Ha az legalább 1,5 mm, akkor belemegy másik gyártó kapcsolója is, ha kisebb, akkor ugyanaz van, mint az előző bekezdésben.
Kupak oldaláról teljes a kompatibilitás, a dustproof kivitel az O-gyűrű használatát blokkolhatja, ha olyannal élnél.
[ Szerkesztve ]
-
NightGT
senior tag
Sziasztok!
Billentyűzet, s megtört kábel gondokkal fordulok hozzátok, nem vagyok teljességgel tanácstalan - csak a szükséges kábelt nem tudom hol beszerezni... CK550 v1 német bill (Gateron Red, doubleshot german keycaps, már nem gyártják, talán megérdemelné a fixet az eldobás helyett) lenne az alany.
A kábel USB, + billentyűzet oldalon 5 pines csatlakozóba megy bele a keyboard nyák-ján...fizikailag ugyanaz a dugó, mint ami a (normális) egerek (csere) kábelein is van, de egy olyannal nem működik (nyilván nem egyformán vannak kötve, gondolom az USB csati oldalán)
Lényeg hogy replacementre lenne szükségem, azt sem tudom hogy, vagy hol keressem...ezt a billt már megbontani sem volt egyszerű, természetesen benne volt a bontás- és repairgátló csavar, de sikerült semlegesíteni érdemi sérülés nélkül (szerencsére puha anyagból volt)
Aliexpress fiók nincs, de ha csak kínából tud jönni, mit lehet tenni, készítek egyet (privát vagy hwapro dealekre, amazonra, bármilyen német vagy európai webshopra viszont azonnal ugranék, paypal, huf/eur bankszámla van)
Köszönöm
(+1: forrasztópákával már nem bánok értelmezhetetlenül, így ha van vki sejti, hogyan kellhet azt az 5 eres kábelt az USB dugóra rákötni, én a forrasztást tudnám vállalni - vagy legalábbis megpróbálnám, ha ez lehetséges. Ha nem jön össze, akkor meg rendelek egy redragont vagy egy varmilo-t, ezt meg félreteszem későbbi fixnek/tanulási motivációnak)[ Szerkesztve ]
Speed is the only truly modern sensation
-
snake1977
őstag
Köszönöm a linkeket, még két kérdésem lenne, van e csereszabatos kapcsoló az outemu-val? Illetve, az outemu kapcsolókból láttam van dustproof kivitel, ezekre rámegy az a kupak ami a porvédett nélkülire? Nem tudom eldönteni.
...BRSZK...10...2025.Június 7-8... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
dqdb
nagyúr
válasz snake1977 #71899 üzenetére
Itthon esélytelen, és a szokásos európai beszerzési helyeken sem látom, mert azok alapvetően az építőket szolgálják ki, és Outemu tipikusan nem az a gyártó, ami ők választanak (hacsak nem Gazzew kapcsoló).
AliExpress, és ott az ismertebb boltok, mint KPrepublic, YMDK vagy MKzealots, és lehetőleg AliExpress Standard Shipping szállítási móddal rendelve.
-
Sziasztok!
35-40E de ha van olcsóbb akkor még jobb lenne.2.Használt szóba jöhet?
Inkább új .3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Mostanival sincs bajom , de jó lenne egy olyan billentyűzet & egér páros ami három különböző munkaállomáson tudnám használni egy kapcsoló segítségével . PL 1-es gomb az elsőszámú gépe , 2-es számú gomb a kettes számú gépe és 3-as gomb a notebookhoz.4.Mire használnád a billentyűzetet?
-Munkához5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
-Nekem teljesen mindegy , de ha lehet halk legyen.6.Van konkrét modell ami tetszik?
-Nincs7.Milyen kiosztást szeretnél?
- Magyar kiosztás
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
-Num pad fontos lenne.9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
-Háttér világítás ami egyszínű is tudd lenni.
Plusz a fentebb említett gépek közötti könnyed átjárhatóság miatt egy váltó kapcsoló vagy valami hasonló .Köszönöm
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!