- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- A GDDR7 memóriák okozzák az új GeForce-ok magas árazását
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Philips LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
válasz Domonkos #70498 üzenetére
Két billentyűzet van az asztalomon, az egyik kissé oldalt csak az egyik gépre kötve, a másik középen és KM hubbal mindkét gépre kötve.
USB billentyűzetnél ~3 másodpercig tart egy váltás, ha csak pár billentyűt kell lenyomni a máslik gépen, akkor egyszerűen gyorsabb átnyúlni egy második billentyűzetre. Ha gépelni kell, akkor természetesen a hubon váltok.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
0xmilan
addikt
válasz Skynet258 #70493 üzenetére
Most nezem csak... Mihez kell a kulon tapellatas? Ilyen sok aramot eszik az RGB az egeren?
#70498 Domonkos
Egyetertek az egesz hozzaszolassal. En is sokkal jobban szerettem Linux alatt i3-mal ugralni az appok kozott, mert a macOS ablakkezelese egy remalom. De kenytelen vagyok abbol fozni, ami van. Az ergo split vonalra meg nem holnap fogok valtani, de nem kizart, hogy egyszer belevetem magam.[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
Ármester
válasz 0xmilan #70496 üzenetére
Egyszerubb? Minden bizonnyal. Jobb? Elegge ketseges.
Ha gyakran kell valtogatni, akkor az kenyelmetlen. Ha kevesszer, akkor meg tenyleg, minek van 2 billentyuzet az asztalon?Mondjuk ez addig lehet hogy kevesbe tunik fel, amig nem veszed ra magad es szokod meg, hogy mindent (de tenyleg mindent) egy kis billentyuzetrol csinalj.
Akkor nem kell az egeret keresgetni, nem kell ide-oda pakolgatni a kezeidet, nem kell arra semmi figyelmet forditani, hogy visszatalalj az alap keztartasba, nem kell a szemeidet levedd kozben a monitorrol, hogy megtalald a kozepso sort, de meg az ujjaiddal sem kell, hogy a billentyuzet szeleit, sarkait probald meg kitapogatni referenciakert. Egyszeruen minden ott van egybol a kezek, ujjak alatt.Ezek az apro kis megszakitasok nagyon meg tudjak am torni a bevitel folytonossagat.
Szoval en azt mondom, hogy ha keztartast kell valts, hogy elerj egy masik gepet, akkor vesztettel; ha azt csak egy masik periferia hasznalataval tudod elerni, akkor duplan vesztettel.
Ha tehetitek, akkor keruljetek az eger hasznalatat is! (tenyleg)Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
nagyúr
válasz nyunyu #70492 üzenetére
Mondtam is a gazdasági igazgatónak a beszerzés kapcsán, hogy az 50 db billentyűzet árából jön ki egy normális split bill, de nem értékelte a dolgot.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
0xmilan
addikt
válasz Domonkos #70487 üzenetére
Szerintem sokkal egyszerubb fel mp alatt atnyulni egy masik billzethez, mint gombot nyomogatni es varni, hogy a masik OS felismerje az uj periferiat... aztan megnyomni megegyszer a switchet, ha a kovetkezo masodpercben meg visszavaltanal az elsodleges billzetre.
A letisztult designon nem segit, de ha streamer vagy, akkor igy is tele van az asztalod kutyukkel.@Skynet258
Nekem a laptoptarto hatso felen ul, igy szembol semmi nem latszik, mert a monitor kitakarja a kabeleket.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Skynet258 #70493 üzenetére
akkor gondolom neked másfajta van, ennél szemben van egymással az input/output.
Pont ezért lehet. Nálam egy 25 centis kábellel van rákötve a billentyűzet, az egér pedig wireless, így a Unifying vevő alig lóg ki a a hubból.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Skynet258
veterán
válasz [Prolixus] #70489 üzenetére
Van csavarozva egy IKEÁS kábeltartó alul, de az utóbbi időben cserélgettem ezt azt így nem néz ki vállalhatóan a dolog, neki kéne állnom. Oda van nálam téve a hosszabbító is szóval ennek is lenne hely, csak akkor kényelmetlen lenne nyomkodni.
Amúgy van kábelvezető is ami öntapadós, szóval meg lehet oldani a dolgot szépen ha úgy van.nuke7: akkor gondolom neked másfajta van, ennél szemben van egymással az input/output. Asztalra kitenni ezt kultúráltan... képtelenség.
[ Szerkesztve ]
-
Skynet258
veterán
válasz 0xmilan #70486 üzenetére
Én az USB 2.0-ás változatot vettem meg mert csak perifériát toltam rá (Varmilo VA109M + Razer Basilisk v3) de semmi késleltetést nem érzékelek, szóval jó cucc. Én laptop és asztali gép közé használom (meguntam a laptop mellé használt gagyi bill és egér használatát, dugdosni meg lusta vagyok). A kábelek eléggé összevissza állnak ki belőle (2 ellentétes oldalra mennek) így asztalon nem igazán lehet szépen elhelelyezni - két oldalúval ment az asztallap alsó részére, így olyan, mintha pánikkombot nyomkodnál amikor váltasz. Távkapcs még jöhetett volna hozzá de amúgy jó kis eszköz.
-
0xmilan
addikt
válasz Domonkos #70484 üzenetére
Sok streamernek kulon van egy streamelos gepe a fo gep melle, kulon periferiakkal. Ez a megszokott es kb. senki nem hasznal switcheket. Lehet, hogy az extra latency-tol tartanak.
Egy ilyen Ugreen USB switch pl. ad barmi kesleltetest?
Rovid kereses utan azt talaltam, hogy nem, de hatha itt valaki jobban tudja. -
-
dqdb
nagyúr
[link]
Zseniális ötlet streamereknek olyan billentyűzetet gyártani, ami szélesebb, mint egy 100%-os. Ha valahol, akkor itt erőteljesen értelme lenne a southpaw felállásnak, hogy több hely maradjon az egérnek, és ha nyomkodnád az érintőképernyőt, akkor nem az egeret kellene elengedni, hanem a billentyűzetet.A funkciósorért külön jár a dicséret, kevés rosszabb dolog van, mint blocker nélkül 15 billentyű egymás mellett.
-
meri
aktív tag
Sziasztok! Ha egy Ducky Shine 7-esben 1-2 LED nem minden színben képes ragyogni (pl. a kék hiányzik), az valószínűsíthetően LED hiba, vagy vmi a NYÁK-on? Persze simán lehet bármelyik, de hátha van valakinek tapasztalata, hogy melyik az esélyesebb...
uff
-
nyunyu
félisten
Azt már sokszor írtuk, hogy ez volt az egyetlen dyesub kupakszett 4 éve, amihez sikerült magyar addont gyártatnom, azóta sincs más. (KAT Napoleonicot inkább hagyjuk )
Árazása akkor is drága volt, rajzolatának a minősége is csapnivaló a konkurenciához, de akár a mostanában 2/3 ennyibe kerülő 5 oldalon dyesubokhoz képest, ész nélkül öntött PBT kupakok zsugorodása is brutális, plusz a Granite színsémát sem sikerült eltalálniuk, sem a mod, sem az alfa gombok szürkéje nem kellemes
Azt neked kell eldöntened, hogy magyar feliratozás, vagy a normálisan kinéző kupakok a fontosabbak.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
Jéé, nem is emlékeztem, mekkorát kattan a Cherry kupak, ha a Cherry kapcsolóra teszem rá.
Cherryken ki van vágva a kereszt északi oldalából egy darab, hogy beleakadjon a kupak, ne eshessen le magától:
Outemu stemről 2 ujjal erőlködés nélkül le lehet húzni ugyanezt a kupakot.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
A kprepublic féle magyar kupakszettet nem lehetne keresztezni egy ilyen 9009-es szettel, ha ugyanolyan profiluak? Úgy értem, hogy a kprepublic base + magyar addon + egy iso 9009-es szett a maradék gombokra.
Ha a hülyeség kellő kitartással, szorgalommal + mély pénztárcával párosul, akkor kivitelezhető...
Ennyire tér el egymástól a KPR és az eredeti Cherry.
Cherry felszínének élei jobban le vannak kerekítve, nem olyan éles, mint a legtöbb Cherry profilú kupaké.(Ejnye, de csillog az alig használt Cherry textúrája. Kopottabb Cherryjeim még durvábbak.)
[ Szerkesztve ]
-
Mephike
őstag
Közben kijött a Q0 hangtesztje is a Keychron csatornáján. Közel a júniusi megjelenés
-
-
Throme
veterán
thx, jól néz ki, de már megrendeltem a keychron szettet, amit többen itt a fórumról is megtettek.
Egyelőre ez lesz, aztán meglátjuk menmnyire kap el a gépszíj...... azon is gondolkodtam, hogy páromnak is kéne egy mech bill-t venni és ahhoz egy másik kupakkészletet .
Csak ő nincs rámozdulva erre.... egyelőre -
dqdb
nagyúr
Szerencsére mindig volt/van belőle egy legjobb változat. Tavaly év végéiig a felül milky, alul fekete volt a nyerő, mostanában ha gyári állapotban (vagy legfeljebb rugócserével) használnád, akkor full milky yellow pro vagy ha te akarod kenni, akkor a Gateron X.
-
nyunyu
félisten
Gateron Yellow az 60gr bottom out, mint a Kailh Red, Outemu Red, MX Nature White, Outemu Silent White?
-
dugo_
veterán
Mindenesetre az kijelenthető, hogy az előző tulajdonos erős volt.
Igen, nekem is ez volt az első gondolatom, amikor segítséget kért itt februárban.
Gateronból a sárga pontosan a piros és fekete közé esik rugóerőben, így a barnánál nehezebb.
Ezt tudtam, csak nem jár a kezem között annyiféle kapcsoló, hogy el tudtam volna helyezni előre az érzést adatlap alapján.
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #70451 üzenetére
Ha nem állsz neki, akkor biztosan nem szúrod el. Azonban ha nem állsz neki és nem szereted a mostani állapotát sem, akkor biztosan nem lesz jobb.
dugo_: Ebbe szaladt bele az előző tulaj, amikor elkezdte kitépni a kapcsolókat nyákból és szakadtak a lábak, forrpontok.
Az azért a gyári forrasztásra nézve nem túl hízelgő, hogy sikerült kitépnie kapcsolókat és/vagy forraszpontokat letépnie Mindenesetre az kijelenthető, hogy az előző tulajdonos erős volt.Gateronból a sárga pontosan a piros és fekete közé esik rugóerőben, így a barnánál nehezebb.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #70451 üzenetére
Ha nem állsz neki, akkor biztosan nem szúrod el. Azonban ha nem állsz neki és nem szereted a mostani állapotát sem, akkor biztosan nem lesz jobb.
dugo_: Ebbe szaladt bele az előző tulaj, amikor elkezdte kitépni a kapcsolókat nyákból és szakadtak a lábak, forrpontok.
Az azért a gyári forrasztásra nézve nem túl hízelgő, hogy sikerült kitépnie kapcsolókat és/vagy forraszpontokat letépnie Mindenesetre az kijelenthető, hogy az előző tulajdonos erős volt.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
-
dugo_
veterán
Itthoni cucc, most épp a Rufuszban a legolcsóbb az ismertebb boltok közül:
https://egerpad.arukereso.hu/natec/time-zone-map-npo-1119-p403621921/ -
copass
veterán
óhogyezforrasztásos...akkor meg pláne nagy gratula.
nézd a jó oldalát: rutinos leszel a kiforrasztásban!
én satan numpadba tettem gateron yellow pro-t, oda pont jó a rugó keménysége.
lehet kifogom forrasztani megint, hogy ezeket a szivacsok a nyákra tegyem![ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
dugo_
veterán
A taktilis pukli hiánya feltűnő, ugyanakkor sokkal simábban jár, nem reszelős egyáltalán. Amikor megvettem, gyárilag Kailh Red volt a Lolitában egy évig, így azért nem ismeretlen a lineáris, csak elszoktam tőle. A rugóerő a Gat Brownhoz képest érezhetően nagyobb.
De amúgy tényleg minimálisat gépelek, ezzel a 4 hsz-szel több heti adagomat ellőttem most...[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
A plate-PCB közötti szivacsot így is sikerült először úgy berakni, hogy akadtak a stabok, öröm volt mind a 174 lábat újra ki-, majd beforrasztani. Viszont idegből másfél órára sikerült redukálni ennek a szintidejét.
Na, pont ezért nem állok neki a billzeteimet babrálni...
-
dugo_
veterán
válasz Molydeus #70448 üzenetére
Ez még a régi, 2015 körüli Kumara, nem hot swapes. Ebbe szaladt bele az előző tulaj, amikor elkezdte kitépni a kapcsolókat nyákból és szakadtak a lábak, forrpontok...
Nincs összehasonlítási alapom, mert pont a forrasztás miatt nem akartam többfelé verziót összerakni és tesztelgetni. A PE pad videó alapján lett választva a Poronnal szemben, de fogalmam sincs, hogy hallanék-e különbséget a kettő között. Stabok is megkapták alulra a band aid modot, Holee modot, kenést, rugalmas lábak le lettek vágva az aljukról, aztán ennyi.
A plate-PCB közötti szivacsot így is sikerült először úgy berakni, hogy akadtak a stabok, öröm volt mind a 174 lábat újra ki-, majd beforrasztani. Viszont idegből másfél órára sikerült redukálni ennek a szintidejét.
USB aljzatot először rosszat rendeltem, csak töltéshez jót, ahhoz viszont nem küldtek csavart, ezért fel lett fúrva az aljzat M2 menetre, ahhoz a ház átmenő d2-re, miközben a későbbi jó csatlakozó M1.2 csavarral érkezett, aminek a feje átesett a d2 furaton... Felfúrni azt már nem tudtam M2-re, mert még ridegebb volt, mint az előző, rögtön kitört belőle a persely. Epoxival be lett tömve a lyuk a házon és újrafúrva. Szerencsére 4-4 darab aljzatot rendeltem, hogy legyen min bénázni.
-
Molydeus
őstag
válasz Throme #70445 üzenetére
Éppen ez tűnt fel, amit a végén írsz. A Kumara az Outemu hotswap socketeit használja. Ehhez szoktuk ajánlani a saját kapcsolóit.
@dugo_
A Gateron Yellow Pro-k gond nélkül belemennek, ki is lehet őket szedni?
Mert ha igen, akkor kibővül a hozzá választható kapcsolók köre, ami jó hír.Ezeken a switch pad-eken én is többször gondolkodtam, de arra jutottam, hogy a GMMK integrált plate-je miatt valószínűleg semmi hatása nem lenne. Nagyon stabilan beékelődnek a kapcsolók, a plate pedig ahhoz túlságosan merev, hogy a PCB felé számottevő mozgása lenne, amit csillapítani lehetne pad-ekkel. A Kumara viszont tray mount, lehet, hogy itt kijön az előnye.
Nekem is tetszik, ezekkel kupakokkal olyan "egyben van" látvány, mintha eleve így tervezte volna a gyártó.
M.
-
dugo_
veterán
Köszönöm.
Throme
Amelyik karaktert nem találom meg, annak addig csapkodom a környékét, amíg elő nem bújik. Side printed Dolch utánzattal kezdtem a kupakrendelgetést. Form over function, mivel számomra a pc nem munkaeszköz. Az utóbbi években meg aztán főleg redukálódott az előtte töltött idő, nem is akartam gépelős videót csinálni, mert botrányosan elszoktam tőle.
copass
Köszi, elmentem. Valamiért úgy rémlett, hogy a gyári műanyagot fóliáztad le, de akkor lehet összetévesztettem a felülete miatt.
-
copass
veterán
grat. igazán igényes kis mod lett.
ha érdekel én nyomtattam egy alacsonyabb takarólemezt a nyilak felé. az eredeti nekem túl zavaró volt.
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Throme
veterán
Szerintem is szép munka, csak a kupakkészletből választottam volna magamnak mást, mert engem zavarna a sötét kupakon a fekete felirat (nem tudok gépelni vakon).
Jól felépítetted (már ahogy laikusként ezt meg tudom ítélni ). Egyik yt átalakításnál a redragon feliratot simán leradírozták az eredeti helyéről.
Szoktam ilyen átalakítós videókat nézni néha és ez a típus párszor előkerül. Viszonylag olcsó a gyári, ráadásul cserélhető kapcsolós alapból. -
dugo_
veterán
Redragon Kumara K552 mod
A múltkor pórul járt fórumtárstól szereztem egy Kumarát donorbillentyűzetnek. Az átalakítás célja főleg a hétvégi hobbitevékenység kiszolgálása volt, így nem voltak különösebb elvárások a végeredménnyel kapcsolatban. Nem került bele semmi drága dolog, inkább az itt olvasott, elmúlt években divatos házi praktikák lettek kipróbálva.
4 évnyi Gateron Brown után mind a rugóerő, mint a linearitás furcsa, de egész kellemes lett végül. Az eddigi DSA profil után kicsit szokatlan, illetve maga a billentyűzet is magasabb, mint a floating designos Lolita.
Lekuponozott USB kábellel és pár hónappal ezelőtti devizaváltásokkal kb. 33ezerre jött ki az építés a donorral együtt.Beépített alkatrészek:
- PBT dye sub Cherry profilos kupakkészlet - Aliexpress
- Gateron Yello Pro 5 pin, milky top - Aliexpress
- szivacs a plate és a nyák közé - Aliexpress
- PE pad a kapcsolók alá - Aliexpress
- szivacs a házba - Aliexpress
- O-gyűrű a plate és a ház közé, a házcsavarokra húzva - Aliexpress
- USB C aljzat - Aliexpress
- Vention mágneses kábel - Alza
- Leukoplast
- teflonos szilikonzsír
- márkajeles műanyag pakett helyett faragtam egy alulapot a helyéreKépek: https://imgur.com/a/mgwDDt6
Hang: https://gofile.io/d/jfeN3M -
0xmilan
addikt
Koszi az infokat! Ezek szerint nem azert ez az elso wireless QMK billzet, mert masnak meg nem jutott ilyen eszebe.
-
dqdb
nagyúr
válasz 0xmilan #70436 üzenetére
QMK + BT vonalon két probléma van:
1. a QMK nem akkus működésre lett kitalálva, így eléggé pocsék akkuidőket hoz, mert folyamatosan és teljes intenzitással fut a mátrix lekérdezése (ezen persze adott billentyűzet kódjában lehet javítani valamennyit, de a power state-ek hatékony kezelését beletenni nem egyszerű)
2. licencütközés van (legalábbis a QMK fejlesztőcsapata szerint) a BT-s billentyűzetekhez legtöbbször használt nRF MCU-k SDK-ja és a QMK GPL-je között, így oda nem engednek be olyan billentyűzetet, amely direktben ilyen MCU-n fut. Ezzel persze nem mindenki értett egyet, fokrolták is, de ez már nem hivatalos QMK, nem hivatalos VIA, így egy cégnek már melegebb pite lehet erre építeni, mint egy hobbistának). Az STM-nek is van egy megfelelő termékvonala, aminél nincsen ilyen licencelési nyűg, de ahhoz nincsen kész a támogatás.
Ezt a problémát úgy szokták feloldalni, hogy a QMK-t futtató fő MCU mellé egy BT modul is felkerül a nyákra, és az végzi a BT kommunikációt a fő MCU által SPI-n keresztül vezérelve (a K8 Pro esetében is ez a helyzet, ott zöldül a BT modul, és kicsit jobbra van a QMK-t futtató MCU), azonban az energiahatékonyságot így is bukod, hiszen a QMK jobban zabál eleve, és két MCU-val oldod meg azt, amit eggyel kellene.
Amúgy a billentyűzet firmware-je még nem került be a QMK-ba, PR-t sem látok rá.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
dqdb
nagyúr
válasz kleinguru #70430 üzenetére
Windows esetén ezt megoldottam a jobb control bindolázával a kívánt funkcióra, de mióta macin keresztül RDP-zek Windowsra ez nem megy.
A legtöbb helyen a Shift+F10 előhozza ezt a menüt, vagy ugyanúgy Windowson oldd meg a jobb Ctrl átkötését, akárhonnan is RDP-zel be oda.Ma már elég esélytelen Fn nélküli billentyűzetet venni, ha az nem a legegyszerűbb darab.
-
addikt
Sziasztok! Segítségeteket kérném!
1.Mekkora összeget szánsz rá?
Nincs limit.
2.Használt szóba jöhet?
Igen.
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Logitech K800, a context menu gomb helyén fn van. Windows esetén ezt megoldottam a jobb control bindolázával a kívánt funkcióra, de mióta macin keresztül RDP-zek Windowsra ez nem megy.
4.Mire használnád a billentyűzetet?
Munka (szövegszerkesztés, programozás, file kezelés, videóvágás, kép szerkesztés)
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Ha nem tévedek, akkor a mostani ollós, ez jó lenne
6.Van konkrét modell ami tetszik?
Nincs.
7.Milyen kiosztást szeretnél?
Magyar, vagy vele egyező
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
Teljes méretű kurzor, numpad, fn nem kell
9.Extra igények
Bar extra, de elengedhetetlen, hogy vezeték-nélküli (is) legyen. Deal breaker, ha nem az.A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
Gomez86
őstag
válasz copass #70427 üzenetére
Sorry mindegyik kérdésre egyben válasz, mert telefonról vagyok.
Hajnalban probáltak vásárolni a kártyával többször több felületen (egyik sem sikerült, mert tőlem is kér megerősítést a bankom természetesen).
Ez egy virtuális kártya amit borzasztóan ritkán használok, akkor is steamen vásárolok vele (onnan csórhatták még el, de azt azért kétlem, mert annak már zaja lenne).
Úgy adtam meg az adataimat ahogy kérte a keychron, ha pingpongpay akkor úgy, nem emlékszem őszintén szólva.
[ Szerkesztve ]
"A man is a success if he gets up in the morning and gets to bed at night, and in between he does what he wants to do." Bob Dylan
-
nyunyu
félisten
-
Gomez86
őstag
Aztabüdösmindenit
Komolyan még nem sokkal ezelőtt sem gondoltam hogy ennyire megfog a dekéne érzés egy billentyűzettel kapcsolatban....
Ez most erősen rászaladt a wishlistre azzal együtt hogy most rendeltem egy keychron-t....
Mellesleg a keychron fizetésnél ellopták a bankkártya adataimat. így aki onnan rendel az nagyon óvatos legyen (virtuális kártya, 2fa mindenképpen). Felvettem már velük a kapcsolatot, anyagi kár engem nem ért.
"A man is a success if he gets up in the morning and gets to bed at night, and in between he does what he wants to do." Bob Dylan
-
Barnahalo
tag
Gondoltam beküldöm ide ezt a csodálatos Leet.hu videót, kicsit lehet rajta csámcsogni. Azt a Razer kupakszettet nem jól rakták fel, ahogy néztem... De cáfoljatok meg.
Leginkább azért illik ide, mert mutatják benne a Glorius kupakszettet, a Keychronét és a Razerét is kicsit. Bár pár b-rollt még megnéztem volna róluk.
[link] -
micafighter
nagyúr
QK65-ből nemsokára lesz unlimited round 2, juniusban előre láthatólag, tehát akinek nem sürgős, azt érdemes lehet megvárni. Utána se kell hónapokat várni a szállításra, nekem a round 1-et rendelés után pár héten belül hozta a futár. Round 2 után pedig ha jól értettem amit discordon írtak, az lenne a terv, hogy a partnereknél készletről kapható legyen.
Zoom65bol is úgy rémlik jön restock, ezek nagyon jó vételek most szerintem amiket említettél. Picit macerásabb beszerezni őket mint a készletről kapható keychront, de azért kategóriában fentebb vannak és mivel nem raffle vagy limited group buyrol beszélünk amiket hónapok múlva szállítanak, így én biztos inkább ezekből valasztanék most a Keychron helyett, 150 EUR körül.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
Ahh értem, akkor ezért ZMK a PCB. Azt tudja a nyák, ugyhogy akkor az pipa
Találtam bakenekohoz pom platet, ami valoszinüleg rugalmasab lesz a gyári FR4-nél: https://www.greendoorgeeks.com/products/bakeneko-pom-plate-pro
Illetve találtam FR4 half-platet is, ami szintén kompatibilisnek tünik: https://carolinamech.com/collections/frontpage/products/60-fr4-plate-mx?variant=37524533543076
Berendeltem ezeket is hozzá de még úton vannak, majd irok egy hosszabb hsz-t ha összeállt a build
Ugyanitt kapható egyébként CF half-plate is https://carolinamech.com/collections/frontpage/products/in-stock-universal-60-carbon-fiber-plate-mx
Azt monduk nem tudom a half-plate mennyire lesz barát a hotswap socketekkel ezért csak az FR4-ből rendeltem egyenlőre. Mivel flexcutok nélkül a nyák igen merev, így nem feltétlen lesz vele gond szerintem, de ha szükséges akkor váltok forrasztós nyákra, ha látom értelmét
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz micafighter #70417 üzenetére
qmk/via
A wireless és QMK nem barátok, ZMK kell (vagy esetleg Vial), hogy értelmes akkuidőt és wireless feature-öket kapjál.flexcutok, esettleg vékonyabb nyák
A flexcut akkor ér valamit, a felette a plate-en ugyanúgy megvan a vágás, egyébként nem fogod érezni. A vékonyabb nyák is akkor érződik, ha a plate rugalmasabb anyagból készült.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
micafighter
nagyúr
CYBER60 a nyák, ennek a hotswap verziójával kísérletezek egyenlőre: [link] Hiányolok róla pár dolgot, qmk/via, flexcutok, esettleg vékonyabb nyák, ezekért a hotswapot is szívesen elengedtem volna, de sajnos nem találtam jobb 60 vagy 65%os nyákot ami wireless és gummy o-ring mount kompatibilis (a nyák szélein ott vannak a kis bevágások, bakenekohoz).
Kapcsoló az Gazzew U4 bár ez gondolom annyira nem releváns :) A PCBn kailh hotswap socketek vannak ha jól emlékszem, de megnézem majd alaposabban.
Köszönöm szépen akkor tesztelgetek, szakadást lehet multiméterrel is ki tudnám mérni. Van hőlégfúvóm is, úgyhogy rendelek akkor pár hotswap socketet ha esetleg azzal lenne gond, köszönöm a segítséget mindenkinek
[ Szerkesztve ]
-
-Skylake-
addikt
A gépeléstől várom. Alapvetően nekem a "gyári" megoldásokkal sem lenne problémám, egyszerűen csak a keretemen belül egyik sem ilyen "azta ez kell". Ezért szeretnék építeni egyet, de nem mint hobby, hanem csak szükségem van egy jó billentyűzetre. Köszi egyébként a segítséget, akkor elkezdek a Keychron felé nézelődni.
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
nagyúr
Ugyanez volt a problémám a hagyományos billekkel. Mondjuk ekkora tentinghez a mostani üléspozíciómnál jóval magasabban kellene ülnöm, illetve ez már csak negatív tiltinggel okés, mert különben megintcsak rossz szögben áll a kezed.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
dqdb
nagyúr
[szöveg] [videó]
hotswap, wireless, columnar staggered split gamer billentyűzet tenting és tilting támogatássalA thumb cluster eléggé zsúfoltnak tűnik gépelésre, de lehet, hogy játékra pedig pont ez a jó (és lehet, hogy említik, de hang nélkül pörgettem végig a videót).
[ Szerkesztve ]
-
-Skylake-
addikt
Kicsit szubjektiv kerdes. Szeretnek egy 60%-65% billt epiteni. Nincs konkret keret, de amennyit meg jo szivvel ra tudnek szanni, abba maximum vagy valamelyik Keychron Q fer bele (Q1,Q4) , vagy egy KDBlite R3/R4 , nagyjabol ez a 130-150€ amit ra tudok szanni a barbobne-ra magara. A kerdesem az lenne, hogy designtol eltekintve (mert azt hagyjuk ki hogy kinek melyik tetszik jobban) , megeri a felarat a keychron ? Elerhetosegben sokkal jobb, lenyegeben barmikor tudok venni egyet, illetve fem haz nem muanyag. Viszont valahogy a KDBlite-ot tartok ilyen "igazi" epites cuccnak. Minosegben ezek hogy helyezkednek el egymashoz kepest ? Melyik lenne jobb valasztas es miert ?
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
dqdb
nagyúr
válasz micafighter #70405 üzenetére
Van egy hotswap PCB-m amin kettő socket nem működik
Milyen nyák és melyik két kapcsoló?Próbáltam másik kapcsolóval is, nem a kapcsoló a gond.
Ne kapcsolóval nézd, hanem egy csipesszel zárd rövidre a két oldalát. Próbáld a socketbe belenyomva a csipeszt, a socket két szélén is és a mellette a forraszpontokon is. VIA-ban van lehetőség a huzalozás megjelenítésére, vagy így, vagy szemmel végigkövetve a trace-eket a szomszéd kapcsolókhoz próbáld meg úgy is rövidre zárni, hátha a két socket közötti huzalozás sérült.áthidalást ha forrasztanék rá ahhoz milyen vastag illetve milyen kábelt javasolnátok?
Bármilyen vezetek jó, amit otthon találsz, a vékonyabb és rugalmasabb szerencsésebb, mert könnyebb vele bánni, és garantáltan elfér a nyák alá.Ha nem lenne megszakadva csak mondjuk a hotswap sockettel van gond, az gondolom simán forrasztással cserélhető?
Nem simán, de cserélhető. Ha ragasztva van, akkor hőlégfúvó is kell, ha nincsen, akkor ónszívó szalag elég lesz. A probléma ott van, hogy legtöbbször sérül a forraszpont, így a socket cseréje[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
amit találsz otthon!
ha nem szakadt fel a forrszem a nyákról akkor igen."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Bubaaa
aktív tag
Sziasztok! [Hama urage exodus 410] Ez mennyire ajánlott? És még olyan kérdésem is lenne,ha be van dugva a normál kiosztású Bill,illetve a fent említett darab,ez működik egyszerre?
-
dugo_
veterán
Én ezzel forrasztottam a kézzel huzalozott billentyűzetem: https://arwill.hu/termekek/vezetekek-kabelek/tekercsben/1-eres-bekoto/sodrott-vezetek-1x0-14-731230/
2018-ban 50Ft volt ez a tekercs...Lehet itt is elég csak újrafolyatni a forrasztást. Többször volt róla szó, hogy a hot swap socketeket ragasztani is szokták a nyákhoz, emiatt macerásabb lehet a cseréje.
-
micafighter
nagyúr
Van egy hotswap PCB-m amin kettő socket nem működik. Próbáltam másik kapcsolóval is, nem a kapcsoló a gond. Ránézésre a forrasztás rendben van a socketeknél de majd nagyítóval alaposabban átnézem. Az áramkör valahol megszakadt arra tippelnék, áthidalást ha forrasztanék rá ahhoz milyen vastag illetve milyen kábelt javasolnátok? Ha nem lenne megszakadva csak mondjuk a hotswap sockettel van gond, az gondolom simán forrasztással cserélhető?
[ Szerkesztve ]
-
-
őstag
válasz Champipi #70373 üzenetére
Én háromnegyed éve nagyon örültem volna neki, mert 75%-os billentyűzethez voltam szokva, és mindenáron olyat szerettem volna. (Mondjuk a PgUp/Dn ezen is máshol van, de még mindig könnyebb lett volna átszokni.) Viszont most, hogy éppen kezdem megszokni a K780-as kiosztását, kevésbé vonz a visszaváltás...
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
ATI
senior tag
Nem, mert egy kapcsoló annál simábban jár, minél jobb az alsó része, és a Pro sorozat előtti Gateronoknál a fekete alsó részes öntőforma volt a legjobb.
Köszi! Lehet akkor veszek egy-két marék fekete alsó részes yellow-t is.
Most már megvárom a milky-t, ami már a vámom csücsül. Összehasonlítom a 3pines yellow pro-val és utána döntök.
Illetve hátha megveszi a GMMK TKL ISO billentyűm és akkor felszabadulnak a yellow pro-im.Tetszett volna nem floating design billentyűzetet venni
Hát ja. Nem baj, majd a Q3 nem lesz floating design.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Mikrotik routerek
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- ASUS routerek
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
Állásajánlatok