Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• dqdb

nagyúr

válasz Molydeus #71591 üzenetére

Így belegondolva, nem biztos, hogy a R2-ben gyakori az 1.25...
    A matek ott csúszott el a legvégén, hogy az R1 hiányzik és így R2 a legfelső sor :)

R2-ben a bal szélen 1.5u széles a Tab, ennek a helyére jön egy 1u billentyű, R3-ben 1.75u széles a Caps Lock, ennek a helyére kerül egy 1.25u billentyű, és 2.25u széles a Shift, ennek a helyére kerül egy 1.75u széles billentyű. Jobb oldalon hasonló a helyzet: 1.5u pipe helyett 1u, 2.25u Enter helyett 1.75u és 2.75u Shift helyett 2.25u Shift vagy 1u + 1.25u Shift. Az alsó sor pedig tényleg változatos tud lenni, split space mindig opció, sok esetben HHKB (ilyenem volt, és bár nem bírtam megszokni, azóta is bánom, hogy eladtam) vagy WKL is lehet, és persze a poén kedvéért előfordul 10u spacebar támogatás is, plusz némelyiknél van kurzorblokk is.

Előfordul az is, hogy a jobb oldalon nem rövidítenek, így marad az ISO Enterrel kompatibilitás, vagy csak 0.25u-t rövidítenek, mint a 12.75u széles Minivan esetében, ami az egyik legnépszerűbb 40%-os kiosztás.

Közben beugrott egy 14u széles 50%-os (de nem erre gondoltam tegnap), itt csak egy billentyűt vettek ki, és így megmaradt az ISO kompatibilitás is.

Aztán van az az eset, amikor 5 soros a billentyűzet, de nem 15u széles az alfanumerikus rész, szóval 60% alatt nehéz mondani egy alap kiosztást, mert annyiféle akad.

Végezetül persze akadnak a trollkodásból bedobott ötletek, amire szintén trollkodásból ráharap a 40%-os közösség, és olyasmi válik valóra, aminek nem biztos, hogy valóra kellett volna válni, mint ez és ez :)

Új hozzászólás Aktív témák