Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Csizmás
titán
-
Alan[HUN]
senior tag
válasz
Turist #62248 üzenetére
Mechanikusból ennyiért szerintem Redragonok lesznek, Kumara/K552 azt hiszem a TKL (tenkeyless, nincs numerikus billentyűzet), és van RGB-s a keretből. Az RGB bill-ről állítható, és elég jól testreszabható, a fehér világítás is teljesen korrekt, mind szín, mind fényerő tekintetében vállalható. Plusz pont, hogy ha később fejlesztenél, AliExpressen az összes kompatibilis (Outemu) kapcsoló kapható bele, illetve könnyen szerelhető és szabványos a többi része is. Játékra Red kapcsolót szokták ajánlani, de van akinek (nekem is) túl könnyű, szóval nyugodtan érdemes élni a 14 napos elállással, ha nem jön be. (Vagy $20-30 körülből kijön egy teljes kapcsolócsere is.)
Ami fontos, hogy a Redragon mechához képest is cseng-bong (valahol kellett spórolni, ugye), ez akkro zavaró, ha nincs rajtad fejes/füles. -
Turist
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék billentyűzethez. Olyat keresek ami:
-Nincs numerikus billentyűzet.
-Magyar kiosztás / vannak rajta ékezetes betűk.
-Van ki-be kapcsolható világítása. Lehetőleg fehér vagy állítható.
-20 ezer körüli összegre gondoltam, újonnan.
-Nagyrészt játékra leszKöszönöm
-
dqdb
nagyúr
válasz
Csandi #62246 üzenetére
Az az alu "ház" csak egy vékony hajlított fémkeretet jelent a műanyag házra rácsavarozva. Nekem nem érne meg 10 dollárt ez az extra.
Epomakerek között nézzél körbe, azok között akad több modell is, ami belefér az árkeretbe.
-
Csandi
őstag
Wired és wirelesst is tudó kompakt (60%-nál nagyobb) mecha, amire nem kell hónapokat várni most csak a Keychron K2 van? Abból a hotswapos alu házas 100$ ért teljesen jó lenne, de van jobb opció? Mehet drágábban is, mondjuk 200€ körülig.
-
DewiL
senior tag
170$ (144€)ért jó vétel lehetne, de így hogy 80e+ HUF felett lenne szállítással nekem pl már nem instant buy, pedig vártam hogy rendelhető legyen az ISO
Viszont ha azt nézzük, hogy valaki most csöppen bele ebbe az egészbe, akkor nagyon jó mert a végén úgyis 100e HUF felett lesz egy jó épített, amit több helyről kell összeszedni, gmmk pedig ugye árul mindent ami kellhet, az más kérdés hogy milyen a választék, tehát aki nem akarja / tudja beleásni magát a témába az összekattintja egy webshopban a cuccokat aztán annyi. Szerintem a megcélzott felhasználók nem Magyarországon vannak, de talán nem is az EU-ban, bár ez talán a legtöbb custom billre igaz.
A korábbi gmmk-hez képest prémium szerintem úgy gondolták
-
dqdb
nagyúr
válasz
copass #62241 üzenetére
Alapvetően nem tűnik rossznak (a buzzwordökre építő marketingjük miatt rosszabbra számítottam), azonban látok pár érthetetlen tervezői döntést (plate és PCB egymáshoz rögzítése ilyen mértékbe, oldalsó fülek a plate-en és ahogyan Nathan is megjegyezte, az egy csavaros daugtherboard rögzítése eléggé meh). És azért látszik rajta, hogy olcsón gyárthatóra tervezték (amivel nincsen semmi probléma), a prémium szót kicsit kevesebbszer kellene használniuk, mert ez messze nem prémium kategória.
200 euróért már egyáltalán nem biztos, hogy ezt választanám, és ha hozzávesszük a kapcsolókra és kupakokra további 100+ euró környékét rá kell költeni, egy kész billentyűzet ára 100e fölé fog csúszni.
Majdnem lemaradt a lényeg: remélem, hogy a GMMK Pro sikerének hatására (mert sikeres lesz, az nem kétséges) több nagyobb gyártó is elindul ebbe az irányba, hogy a billentyűzetüknél a billentyűzet funkció lesz a hangsúlyos a fényforrás helyett.
-
copass
veterán
glorious megcsinálta a gmmk pro-val a tutit?
elvileg 160€, asszondja lehet lesz iso is! -
dwelablack
tag
Sziasztok,
még karácsonykor vásároltunk az irodába 2db mechanikus billentyűzetet. Mindkettőnél kitétel volt, hogy brown switch legyen, azért ne legyen hangzavar gépeléskor.
- ASUS ROG Strix Scope brown switch
- Cooler Master CK550 Gateron Brown Switch (v1)3 hónapja használjuk (a ROG napi szinten ütve vágva van, az 550 alig volt nyomkodva) bírják a strapát, nincs ezzel gond. Viszont a CK550 sokkal-sokkal-sokkal hangosabb mint a ROG. Konkrétan a ROG már majdnem olyan halk, mint egy gumis billentyűzet. (lehet hogy bekopott?
)
Nyilván a kérdés szubjektív, de hátha van rá valami magyarázat, hogy miért van két elméletileg ugyanolyan színű kapcsolónál ekkora hang különbség? - mert most azon gondolkodunk, hogy emiatt lecserélnénk a CK550-et egy másik ROG-ra.
Mi a véleményetek?
Köszi,
Üdv,
Gyula. -
Geth
veterán
Nu, megjött a Leopold FC900R, még a hatása alatt vagyok
Ha jól értem van egy ápr. 7-én lejáró 5%os kuponom az MK-ra, ha valakinek kell, írjon rám. -
dqdb
nagyúr
válasz
Synthwave #62237 üzenetére
Cherry profil biztosan akad, XDA vagy DSA talán jó lehet, lusta vagyok tolómérőzni a belsejében. KAM-ot nem fogsz egyszerűen venni, a biztosan jó MBK-ból pedig csak 1u/2u van.
Ha felém jársz, akkor meg tudjuk nézni, hogy jó-e rá a két profil egyike. DSA-ból létezik 6uc space, szóval ha középen van a kapcsoló a space alatt, akkor DSA-val le tudod fedni az alsó sort is. Az XDA kicsit nehezebb dió, alig kapni valahol, az AliExpressen elérhető XDAS pedig eltér formára.
A kupak formája mellett még az eltérő kialakítású stabilizátor is okozhat problémát, a TTC LP kapcsolóra például rámegy a Cherry profilos kupak az 1u billentyűknél, de a stabilizált billentyűkre nem tudod rátenni, mert a kupak belseje összeakad a stabilizátorral.
-
-
dqdb
nagyúr
-
Tudtok valami alacsony profilú, kontúros kupakkészletet, ami színes (akár több szín egy készleten belül)? PBT előnyben és az sem hátrány, ha "RGB kompatibilis", de ez sem 101 százalékos kitétel. Magyarnak sem kell lennie.
Ami felmegy MX stemekre, az elvileg jó; egy Tesoro Gram Spectrum TKL-t dobnék fel egy kicsit. Sajna az alsó sor nem egészen sztenderd, de legfeljebb azok maradnak feketén...
-
Alan[HUN]
senior tag
Hali,
Boba U4, de azért azóta nem vagyok benne biztos, hogy bölcs volt egyből az árát rákölteni a billre, hasonló élményt ad elvileg a sima Outemu silent gray is, esetleg Silent Sky/Forest (itt fórumban is írtak már róla nálam bölcsebbek), elvileg már vámon van, az eddig tapasztalataim alapján olyan 1-2 héten belül tovább is engedik, és akkor majd írok róla részletesebben is.
-
OTika
aktív tag
válasz
Alan[HUN] #62080 üzenetére
Szia,
"Részemről egy barna kapcsolós Redragon K551 mellett döntöttem (munka miatt nem annyira praktikus a TKL), az határozottan hangosabb, mint az uRage volt (de már úton vannak a csendes kapcsolók bele
)."
Melyik kapcsolót rendelted bele? (Ha jól láttam Ali-ról jön?)
Köszi
-
Iraklísz
csendes tag
válasz
nyunyu #62226 üzenetére
Jól néz ki, de a teszt, meg egy két vélemény nem győzött meg, legalábbis slim vonalon. A többi változatban viszont nem láttam más kivetni valót mint a szoftverbeeli hiányosságokat. Ínnen nézve (bár eléggé elszökik a fény a kupakok alatt), úgy hogy nem nagyon van másik iso+magyar kombó a piacon, még a minőséggi aggályokkal együtt is érdekes lehet egy tesoro, mondjuk a (külön jó pont az állítólag barna switch) Tesoro Excalibur Kailh (TS-G7NL)
-
dqdb
nagyúr
válasz
(ex)Cat #62227 üzenetére
Az a saját switch valójában Kailh KH kapcsolót takar, amivel az a baj, hogy semmivel sem kompatibilis kupakok terén, így még rosszabb a helyzet, mint fent említett Kailh LP-klónos XS-nél.
Tudom, van gyárilag magyar kiosztással, de ilyen árkategóriában a javíthatóságot is illik nézni. A kapcsoló nem probléma, a kupak igen.
-
dqdb
nagyúr
Kupakból low profilnak meg dsa-t lehet hozzá
Én a DSA-t nem nevezném low profile kupakprofilnak. Alacsonynak ugyan alacsony egy OEM-hez képest (azonban egy Cherryhez képest csak a felső két sorban van magasságelőnye), és dupla olyan magas még így is, mint egy Kailh LP-re való kupak. Ha pedig a kapcsolót is belevesszük a számításba, akkor eleve vesztes helyzetből indul. -
nyunyu
félisten
válasz
Iraklísz #62225 üzenetére
Tesoronak volt valami vékony magyar mechája, talán a Gram XS?
De abban TTC ultraslim kapcsoló van, ami ránézésre a Kailh Choc klónja lehet, amire nem nagyon lehet egyedi kupakot venni. (Legalábbis ISOt még nem láttam.)
Így be kell érni a billzeten lévő szigetes laptopbillzet dizájnú tangával. -
Enton
addikt
válasz
Iraklísz #62214 üzenetére
"3. Trust Gxt 865 Asta Rgb QWERTZ"
Kapudrognak a mechák világába tökéletes, rgb az soronkénti külön szint jelent itt, kicsit puhább a piros kacsoló mint a "nevesebb" gyártóknál.
a 14 napos elállási joggal meg semmit nem tudsz veszíteni egy próbából(max a postaköltségeket, ára is kezd közelíteni a kb reálishoz).Szokásos tejfölös doboz kupakok a zsírgyűjtés minden erejével, nálam még nem kopik de sokat sincs is úgy használva, meg már egy ideje bátyámnál teljesít szolgálatot ha használja egyáltalán. 10e ft és alatti ár mellet simán ajánlott kategória, drágábban már megérheti cm ck-kra összespórolni/rálocsolni a rávalót.
"magas nyomásponttal (beáldozható)"
Ezalatt te hosszú utú lent érzékelős kapcsolóra gondolsz vagy ponn a fordítottja hogy kapcsoljon fent és legyen sok üresjárat kapcsolás után?
-
nyunyu
félisten
válasz
copass #62218 üzenetére
Anno próbáltam hasonlóan puha Gateron Cleart vastag PBTvel, az egyértelműen használhatatlan volt.
Kailh Speed Coppernél legalább a minimális taktilis púp megakadályozta azt, hogy magától átessen a kapcsoló, ha rátettem a kezem.
De arra meg nem építenek boltban készen kapható billzetet, csak DIYben létezik.Cherry viszont úgy méretezte az MX Speedet, hogy a rövidebb kapcsolási úthoz kb. hasonló keménység tartozzon, mint az MX Redhez, így ott talán nem kell tartani attól, hogy rálehelve elsüljön.
Nem tudom Kailh kapcsolóknál miért nem bírtak keményebb rugót használni, mint a Redjüknél. -
nyunyu
félisten
válasz
maxika2004 #62216 üzenetére
27gr-s kapcsolási pont nem lesz egy picit túl puha?
Kb. ráteszed az ujjbegyedet, már attól elsül kategória!
-
maxika2004
őstag
Közben ezt találtam, mi véleményetek rola ? :
Kingston HyperX Alloy FPS RGB Kailh Silver Speed UK Gaming billentyűzet (HX-KB1SS2-UK)
[link] -
Iraklísz
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy prémium érzetű (zörgés nélkűl, lehetőleg a billentyűzeten át világító és nem mellette, persze megbízható kapcsolókkal) billentyűzetet magas nyomásponttal (beáldozható) és ha lehetséges az sem baj, ha egy ütvefúrónál halkabb. Igazából vétel, átalakítás és építés is szóba jöhet.
1. Annyit költenék rá, amennyiből ki lehet hozni. Amennyire lehet kompromisszummentesen szeretném kivitelezni. A mostani billentyűzetemben sorban mondják fel a szolgálatot a kapcsolók.
2. Újat szeretnék
3. Trust Gxt 865 Asta Rgb QWERTZ
4. Gépelés – játék, 50 – 50 %
5. Mechanikusat szeretnék
6. Nem néztem ki konkrét modellt
7. ISO, magyar
8. Numpad-et és legalább fn-es médiagombokat szeretnék. 100% lenne az ideális de kisebb is lehet, csak legyen meg az összes gomb 😊
9. Vezetékes billentyűzetet szeretnék anti-ghosting-al, lehetőleg világítással (a világítás esetleg elhagyható, ha egyébként minden rendben van). Alacsony kivitelű lenne az igazi, de ezt is beáldozom ha kell.Tudom a lehetetlen kategória, meg bilibe lóg a kezem
-
maxika2004
őstag
Sziasztok!
Segítsetek lécci billentyűzet vásárlásban :
1.Mekkora összeget szánsz rá?
- 15-40k
2.Használt szóba jöhet?
- igen
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
- Hama uRage Illuminated Gaming / Mechanikust szeretnék
4.Mire használnád a billentyűzetet?
- Gaming
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
- mechanikus
6.Van konkrét modell ami tetszik?
- Kingston HyperX Alloy FPS RGB (HX-KB1SS2) [link]
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
- magyar vagy angol
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
- numpad - fn sor kellene
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
- világítós - RGBElöre is köszi a segítségeteket !
-
nyunyu
félisten
Majdnem új Cherry vs nagyon kopott Cherry szett (GMK elődje)
Egy billzeten, UJM a kopott(Múlt héten majdnem lecseréltem a FrankenCherryn lévő kopott kupakot, de KPRék elszabták a numpadomat
Mondjuk annyi eszem lehetett volna, hogy a 3 hónapja félrerakott BSP dyesub szettet tettem volna fel a kopott doubleshotok helyett.) -
dqdb
nagyúr
A mostani GMK GB-k valami fertelmesek, mert 22 q1 a várható teljesítés dátuma.
Kis türelmetlenHiába bővít folyamatosan kapacitást a GMK (2019 végén arról beszéltek, hogy egy helyett két fröccsöntő gépük lesz, tavaly év végén további 6-7-ről szóltak a hírek), a havi 10-13 group buy nem segít. A Keyreative sem győzi, ők is bővítenek a gyerekbetegslgek leküzdése mellett, SP SA mindig is lassú volt (annyira azért nem, mint a linkelt GB, az a rengeteg egyedi öntőforma miatt ilyen lassú és SP viszonylatban is drága), talán még az EPBT állja a rohamot, bár ezen az elmúlt időszakban megnövekedett számú group buy gyorsan ronthat.
Érdemes egyáltalán a PBT-n rugoznom, vagy nyugodtan vállalják be GMK ABS-t?
Az ABS fényesedni fog, ezzel nem lehet mit kezdeni. Ha ez zavar, akkor kerüld el. Nekem nem is a fényesedés a problémám vele, hanem az, hogy számomra zavaróan csúszóssá válik a felülete, és ezt köszönhetően a biológiai smirgli bőrömnek nagyon gyorsan elérte, szóval van az elsőt sosem fogja másik GMK készlet követni a gyűjteményemben. Sokáig teljesen hanyagoltam az ABS-t is, mint alapanyagot, aztán kíváncsiságból kipróbáltam milyen is az MT3 ABS, és bár közel 6 hónapnyi napi használat után látok egy-egy fényesebb foltot, ha alaposabban megnézem, de nem vészes és a csúszósság érzete sincsen meg, miközben a GMK ilyenkorra már hónapok óta fényes korcsolyapálya volt. Azt nem tudom eldönteni, hogy a szférikus profil vagy a másik gyártó által használt ABS keverék eltérése miatt van-e, de a korábbi kategorikus kijelentésemet, hogy csak PBT, mindenesetre megváltoztatta. Egy SP SA ABS készlet vár arra, hogy az legyen a következő tesztalany a következő kupakleszedéssel járó takarításnál (vagy ha rászánom magam végre, hogy megkenjek egy adag kapcsolót).És persze a PBT sem tökéletes, az ABS intenzitású színeket nem lehet vele elérni, ahogyan a kifli space is visszatérő probléma tud lenni.
Én azt tudom javasolni, ha árban belefér, hogy kipróbálás nélkül ne vesd el a GMK-t, hajts rá egy neked tetsző készlet extráira (az átfutási idő miatt javaslom az extrákat egy GB helyett), próbáld ki 1-2 hónapig, és azután döntsél (de véletlenül se ugorj bele több group buy-ba addig, amíg nem tapasztaltad meg). Vagy nézz körbe MKEU Discordján, a /r/mm-mel szemben akad ott árában hirdetett új/alig használt készlet.
-
(ex)Cat
senior tag
Sziasztok.
Létezik MX LowProfile Red switch-ekkel épített magyar kiosztású billentyűzet? -
Kasya
nagyúr
válasz
darky01 #62204 üzenetére
Leopold FC980M (de nehezen kapható és nem világít), illetve az ilyen 95% kiosztásu billentyűzetek.
Ha erre a kiosztásra gondolsz, akkor lehet építeni kellene.
95%, világítós és ISO kiosztás nem tudom kapható e boltban. -
darky01
csendes tag
Sziasztok!Létezik e egyáltalán olyan világítós teljes billentyűzet,ahol a nyilak fölött nincs kihagyva egy sor a del, end, page downig?Én nem találtam. A4 tech x7 g800v utódja lenne.Magyar kiosztás és makró már álomkategória.
-
Alan[HUN]
senior tag
válasz
nyunyu #62195 üzenetére
De, az összes Outemu, ami nem "színes", azt ő követte el (Sky, Silent Sky, ICE housing, Boba U4/U4t, Bobagum)
Az U4-nál elvileg a más színű nejlon a tuti anyag, de gyakorlatban nem tudok róla nyilatkozni, mert még mindig úton van, de ha megérkezik akkor szívesen felajnánlok párat a "tudomány nevében"
Viszont ezt jó tudni, hogy lehet közvetlen tőle is, bár gondolom postával együtt kb. ugyanannyi, de akkor ezek szerint nem csak a mintacsomagoknál nagylelkű
(Redditen többen is írták, hogy mintákat gyakorlatilag ingyen küld.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Bundle topik
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ford topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Logitech G915 TKL Lightspeed Wireless (Tactile)
- Razer Huntsman V2 Tenkeyless (Purple Switch) - US 2026.11 ig alza gari
- Keychron PBT Dye-sub Cherry Profile Keycap Full Set MX-style - Iceberg
- Gamer Billentyűzetek Hatalmas választékban 4.000ft-tól. Akár Beszámítással!!
- Fellowes deluxe billentyűzet tartó tálca
- DELL Precision 7530 - Intel Core i7-8750H 16GB 512GB SSD NVIDIA Quadro P2000 (ELKELT)
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest