Hirdetés
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Molydeus
őstag
válasz
Synthwave #105949 üzenetére
OK, akkor lesz mivel kipróbálni.
A CF-et én simán az acél mellé raknám. A legutóbbi GDCTech-es plate-eknél volt alkalmam kicsit összehasonlítani pár anyagot, igaz 60%-on, nem Arisu-ban, ami azért elég sajátos geometria és nem is beépítve, csak a két rövid oldalon megtámasztva egy kis terheléssel.
A CF könnyű, de flex-cutok* nélkül nagyon merev, merevebb, mint az azonos vastagságú alu. Az FR4 pedig rugalmasabb, mint az alu. És ahogy írod, mindkettőnek előnye a fémekkel szemben, hogy nem pengenek (kivéve persze, ha pont a rezonanciakeltés a cél).A puha műanyagoknál, amit eddig próbáltam, ott kb ez a sorrend hajlékonyságban:
POM < PP~=ABS < PCAz ABS hangjáról még nincs tapasztalatom, mert nem építettem még be, de a másik 3-nál én így hallom (a mélyebb hang irányában):
PC < POM < PPIgazából a PP kicsit hangosabb a POM-nál, de mélyebb is. Eltér az érzékelésünk és az elvárásaink is, szóval simán el tudom képzelni, hogy valaki a POM-ot hallja mélyebbnek éppen azért mert csendesebb. Nekem jelenleg a PP a kedvencem.
A POM inkább egy allrounder a puha műanyagok között, ahogyan az FR4 is középen. Mindkettő jó halkított buildekhez, mindkettő jó bounce mellé, a POM-mal a flex is megy és meg lehet célozni vele a pincét is a megfelelő switch-ekkel és kupakokkal. Az FR4 cserébe stabilabb és szinte egyáltalán nem színezi a hangot.Amig ki nem próbáltam, azt gondoltam, hogy a CF nem az én világom. Valójában nagyon is, csak a megfelelő konfighoz, amikben nem cél a mélyebb hang. Szvsz long pole és clicky mellé ideális, de a stabilitása erősen taktilisekhez is jó lehet. Viszont legfeljebb bounce lesz, flex nem.*
*: 60%-on soronkénti hosszú, horizontális flex-cutokkal és pár mm-es befogásokal viszont nagyon is rugalmas tud lenni. Valamennyire akkor is, ha a plate anyagában alakítunk ki "ál" leafspringeket.
A Gina-ban erre sok helye nincs, pedig a geometriának ebben az esetben nagy szerepe lenne, de azért érezni, hogy nem olyan merev, mint a szintén gyári alu plate. Simán el tudom képzelni, hogy nagyon rövid befogásokkal és hosszú karokkal kifejezetten rugalmas lenne.M.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Keychron Q3 Pro ISO UK RED hot swappable switch
- AKCIÓ - 20% Gamer Billentyűzetek Hatalmas választékban 2.000ft-tól.
- Keychron K2 Pro Wireless, hotswap Red switch, RGB háttérvilágítás, alumínium ház, ISO-UK
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Ducky One 3 full size billentyűzetek többféle színben és különböző kapcsolókkal
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Pad 7 Pro 11"2 / 8GB/256GB / Szürke / Újszerű állapot / 1 év garanciával / Csak WIFI
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest