Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Molydeus

őstag

válasz Synthwave #105949 üzenetére

OK, akkor lesz mivel kipróbálni. :)

A CF-et én simán az acél mellé raknám. A legutóbbi GDCTech-es plate-eknél volt alkalmam kicsit összehasonlítani pár anyagot, igaz 60%-on, nem Arisu-ban, ami azért elég sajátos geometria és nem is beépítve, csak a két rövid oldalon megtámasztva egy kis terheléssel.
    A CF könnyű, de flex-cutok* nélkül nagyon merev, merevebb, mint az azonos vastagságú alu. Az FR4 pedig rugalmasabb, mint az alu. És ahogy írod, mindkettőnek előnye a fémekkel szemben, hogy nem pengenek (kivéve persze, ha pont a rezonanciakeltés a cél).

A puha műanyagoknál, amit eddig próbáltam, ott kb ez a sorrend hajlékonyságban:
    POM < PP~=ABS < PC

Az ABS hangjáról még nincs tapasztalatom, mert nem építettem még be, de a másik 3-nál én így hallom (a mélyebb hang irányában):
    PC < POM < PP

Igazából a PP kicsit hangosabb a POM-nál, de mélyebb is. Eltér az érzékelésünk és az elvárásaink is, szóval simán el tudom képzelni, hogy valaki a POM-ot hallja mélyebbnek éppen azért mert csendesebb. Nekem jelenleg a PP a kedvencem.
    A POM inkább egy allrounder a puha műanyagok között, ahogyan az FR4 is középen. Mindkettő jó halkított buildekhez, mindkettő jó bounce mellé, a POM-mal a flex is megy és meg lehet célozni vele a pincét is a megfelelő switch-ekkel és kupakokkal. Az FR4 cserébe stabilabb és szinte egyáltalán nem színezi a hangot.

Amig ki nem próbáltam, azt gondoltam, hogy a CF nem az én világom. Valójában nagyon is, csak a megfelelő konfighoz, amikben nem cél a mélyebb hang. Szvsz long pole és clicky mellé ideális, de a stabilitása erősen taktilisekhez is jó lehet. Viszont legfeljebb bounce lesz, flex nem.*

*: 60%-on soronkénti hosszú, horizontális flex-cutokkal és pár mm-es befogásokal viszont nagyon is rugalmas tud lenni. Valamennyire akkor is, ha a plate anyagában alakítunk ki "ál" leafspringeket.
    A Gina-ban erre sok helye nincs, pedig a geometriának ebben az esetben nagy szerepe lenne, de azért érezni, hogy nem olyan merev, mint a szintén gyári alu plate. Simán el tudom képzelni, hogy nagyon rövid befogásokkal és hosszú karokkal kifejezetten rugalmas lenne.

M.

Új hozzászólás Aktív témák