Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Videós, mozgóképes topik
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
horush
addikt
Hát ennyiből azért kijön erősebb VGA-val is:
LAP: Asrock H61M/U3S3 ~17,5eFt
CPU: Intel I5-2300 BOX ~45eFt
RAM: CSX 4096Mb DDR3 1333MHz CL9 CSXA-LO-1333-4G ~5eFt
HDD: van
ODD: -
SSD: OCZ 60GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-60G ~21eFt
VGA: ASUS ENGTX560 DC/2DI/1GD5 PCIE ~44,5eFt
TÁP: Sharkoon WPM 400W ~14,5eFt
HÁZ: Sharkoon VAYA ~8eFt
CLR: Arctic Cooling F12 PRO PWM ~2eFt
Összesen: ~157,5eFt.Moduláris táp, erősebb VGA.
Jim-Y: S miért nem vennél pro pwm-et? Az alaplapon csak 1 venticsati van ház hűtőnek, ergo rá se tudná kötni mind a 2 ventit. A pro pedig halkabb és hatékonyabb a sima verziónál..
[ Szerkesztve ]
-
kene84
aktív tag
Sziasztok!
Egy jó barátomnak ollóztam innen a hozzászólások alapján össze az alábbi gépet.
165k-t mondott mint összeghatárt monitor nélkül,azt ő már el is döntötte előre hogy Dell U2212hm lesz a kiszemelt.
Kérlek Titeket hogy fussátok át és ahol úgy érzitek lehetne jobbat is vagy nem túl kiegyensúlyozott a konfig,akkor kérlek javítsátok/egészítsétek ki. A cél csupán játék,nem is a most kijövő játékokkal első sorban,no meg hd sorozatok/filmek. Köszi szépen.ASRock H61M/U3S3
Intel Core i5-2310 2.9GHz Box
VTX3D HD6850 1GB DDR5 VX6850 1GBD5-DH
Kingmax DDR3 1333MHz 4GB
HDD - apróról már beszerezve
OCZ 60GB Agility 3 Series AGT3-25SAT3-60G
Chieftec A-80 CTG-500-80P 500W Active PFC
Sharkoon Vaya
ARCTIC COOLING F12 Pro PWM
Optikai meghajtó - nem kellÜdv
-
petata
őstag
igen, gondolkodtam azon is, meg a GTX 460 1gb-on... de hát új gyártástechnológia, érdemes lehet kipróbálni...
Az FSP-t azért, mert nagyon olcsó, és jó is, a CTG-k 5k-val drágábbak, s mivel elég szűkös volt a keret, azt ajánlottam. Persze elfogadom és megfogadom ha kijavítasz, elvégre "nagyobbaktól" tanulni nem bűnszerk: tudom, arra értettem.
[ Szerkesztve ]
I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.
-
horush
addikt
6850 olcsóbb és erősebb is.
Mondjuk az fsp35060apn-t nem tudom miért ajánljátok annyira, még ha a teljesítménye bőven elég is, de a kábelei nagyon rövidek még felsőtápos házba is, nemhogy alsótáposba. A 400-as hosszú kábelekkel kemény 1,5k-val drágább..
Mian: 100k:
LAP: ASROCK H61M-S ~12eFt
CPU: INTEL Pentium G840 2.80GHz 1155 BOX ~18eFt
HDD: WD 500GB Caviar Blue 7200rpm 16MB SATA3 WD5000AAKX ~20,5eFt
ODD: NEC AD-7280S ~4,5eFt
VGA: VTX3D VX6770 1GBD5-HV3 PCIE ~24,5eFt
TÁP: FSP400-60APN ~9,5eFt
HÁZ: Sharkoon Vaya ~8eFt
Összesen: ~102eFt.Erős 2 magos proci, 4gb ram, 500gb gyors hdd, játékra is megfelelő vga, minőségi táp, korrekt ház.
[ Szerkesztve ]
-
TGWH
őstag
válasz Boogie33 #6091 üzenetére
HTPC
Én is szerettem volna egyet dvd lejátszó helyett, csak az a baja, hogy 60 ezer alatt nem sikerült passzív hűtésűt kihoznom... meg ugye kb. 20 ezer egy androidos lejátszó, az meg visz mindent
De lehet más is, csak az nem jut eszembe. Minden fajta elnevezésnél van álló, fekvő, ill. csavart elrendezésSzeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
Boogie33
senior tag
Hali. Eszembe jutott valami de nem tudom hogy hívják , segítsetek légyszi .
Arról lenne szó hogy láttam egyszer egy videót egy gép össze szerelésről, és nagyon pici házba tettek bele mini-ITX lapot normál ATX tápot ill nagy VGA-t és elég furin voltak a cuccok elhelyezve a táp oldalazva volt betéve s mivel az alaplap is fekve volt benne ez által a VGA is állítva volt benne úgy hogy a ventilátorjai a ház oldala felé nézett. Na az lenne a kérdésem hogy hívják az ilyen házat ??"Gyerekek,ne legyetek már ilyen közönyösek"
-
TGWH
őstag
Semmi gond, nekem majd pár hónap és 250 körül kell dell u2312-höz és hd7850-hez ragaszkodom
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
petata
őstag
Na, beszállok:
LAP: ASROCK H61M-HVS ~12k
CPU: INTEL Core i3-2120 3.30GHz 1155 BOX ~31k
RAM: KINGSTON 4096MB HyperX Blu DDR3 1600MHz CL9 ~8k
VGA: GIGABYTE GV-R777OC-1GD HD7770 1GB GDDR5 PCIE ~37k
HDD: keress apróban (100/100) ~10k
TÁP: FSP FSP350-60APN ~8k
HÁZ: SHARKOON Vaya ~8kÖsszesen: ~114k
Kicsit túllépi a keretet, viszont egészen vállalható
Új/jobb/nagyobb HDD-t akkor vegyél, ha lejjebb megy az áruk. Vagy majd SSD is szóba jöhet...szerk: Mian-nak akartam.
[ Szerkesztve ]
I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.
-
M@cika
őstag
Nekem asszem 1x az életben volt Inteles gépem azóta is AMD volt/van, de ha most vennék új gépet,csakis Intel lenne. Azt mondom -és asszem ezzel nem vagyok egyedül-, hogy mióta a Sandy Bridge-el kijött az Intel, azóta a legtöbb alkalmazási területre az a nyerő.
100-ból pedig mint azt írták a kollégák ki lehet hozni intel proccal is gépet és nem lesz gyengébb, mint az AMD. :-)
Nasit a kis fehér medvének!
-
TGWH
őstag
Na kezdjük, szedd elő a jegyzeteléshez szükséges cuccaidat...
Az intel procik az 1333 mhz-es ramokat támogatják, az újabb amd-k meg 1600 mhz-es ramokat, asszem jól tudom, és a köv generáció mindkét esetben 2000mhz-re teszi a lécet.
Tehát egy intel processzoros gép nem lesz gyorsabb 1600mhz-es ramokkal... Megnézheted, de nem lesz gyorsabb.
Tehát az amd árazása az első tényező (minden árkategóriában van olcsóbb intel, ami jobb, amd vissza is vonult, alsó, ill közép kategóriákra koncentrál, valamint tömörítésre... meg ugye a csodára, ami egy új win patch formájában rakéta formájában lövi a bull-t a ph! teszt eredményeinek csúcsára...), második hogy drágábbak az alaplapok hozzá, igaz most jelent meg pár olcsó amd-s lap 24 ezer körüli áron. Harmadik, hogy az 1600mhz-es ram drágább, mint az 1333mhz-es. Ezekből következik, hogy amd rosszabb mint intel, és drágább. Persze nem játékra lehet jó egy amd is, lásd a példát lejjebb.Legalábbis én így látom. Aztán lehet jönnek az amd fanok, de ahogy én néztem, játékra még vettem volna bull-t, de az ára miatt inkább nézek majd v.mi mást...
Jim-Y, bullokat néha még az i3 is leveri...
[ Szerkesztve ]
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
Jim-Y
veterán
Z68 és H61 között nyílván van különbség, de mint ahogy írtam is, és te is, leginkább csak felszereltség, hűtés, anyagminőség. Abban nincs, hogy a proci/rendszer jobban működne vele. Na, de ne is lovagoljunk ezen többet Személy szerint az i3-at nem tartom drágának, ár/értékben a 2120 plusz a 2100 a mostani AMD-k fölött van az biztos, de ha a Bull procikat nézem AMD vonalon, INTEL oldalon a SB i5-ket, akkor megkockáztatom, hogy még azok is jobb ár/értékkel rendelkeznek Egyébként tényleg mindig drágák voltak az intelek, mostmár az AMD is, yess -.-
Nem is az a lényeg, hogy az egyik 2200-at is kezel, hanem azon, hogy 1333 és 2200 között csak tesztekben van gyorsulás, érzetben Nincs!, így tök mindegy, hogy csak ennyit kezel, ha többet kezelne se lenne jobb. Mára ott tartunk, hogy az alsó szegmensben is jobb az intel a Pentium G* kategóriával, mint az AMD az X2-vel... nem nagyon éri meg AMD-t venni:/ üdv
-
Mian
aktív tag
Ez igaz, de azért az is túlzás szerintem, hogy egy z68 és egy h61 között nincs különbség... na mindegy abban viszont teljesen igazad van, hogy a szolgáltatások a lényegesek.. de h61es lappal is még bőven 100fölött van Vagy csak én nézelődök rossz helyen... az mondjuk tény, hogy a core i3 2100-2120 nagyon el lett találva... de mondjuk az is tény, hogy az intel mindig is drágább volt, kérdés az ár/érték arány... az 1333at arra értettem, hogy érdekes, hogy egy 10e hufal drágább alaplap ennyit kezel max, míg olcsóbb társa a 2200at is, ezt csak amolyan hab a tortára-ként írtam... az tény, hogy minek 2200 ha nem is lesz belerakva olyan ram, meg minek 2200 ha az i3 nem is használja ki "csak" az 1333at max, meg egyébként sincsenek nagyon kihasználva még ezek a csillagos eget verdeső MHz-el ellátott ramok, max az APU használja ki... azért nem vagyok teljesen homályos a témában csak azért télleg drágább az intel, jó persze jobb is, csak most a pénzt is figyelembe kell venni
[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
Alaplapot az alapján választunk, hogy milyen szolgáltatásokra van szükségünk. Egy i3-at érdemes egy H61-be vagy H67-be tenni, de H67-et választani csak akkor érdemes H61 ellenében, ha kell a 4 ram slot (anyudnak nem hiszem, hogy kell), vagy kell a RAID, lássuk be, erre se lesz szüksége szerintem. Az, hogy csak 1333mhz-ig lehet bele ramot tenni, és, hogy ez mennyire gáz, hát ezt inkább válaszra sem méltatom
Én szóltam, rajtad múlik, hogy mire költöd a pénzed. üdv
-
Mian
aktív tag
TGWH: Okés. Köszi!
Jim-Y: Erre most nem írnék semmit..
na mégis: Lehet, hogy nem vagyok prof, de nagyon nem mindegy... Nekem anno pl az MSI lapom baklövés volt, egy nagyon jó lap egyébként és stabil meg minden semmi bajom nincs vele, csak hogy a PCIE slotja 1.1-es és egy 4830at hajtok vele :]
Persze most már nem költök rá, majd egy új konfig lehet nálam is bejátszik még az idén... és prociban is jobban kihajt egy z68 mint egy h61, szerintem aki hülyeségeket beszél az itt nem én vagyok. Na mindegy inkább visszaolvasok, haggyuk..[ Szerkesztve ]
-
Mian
aktív tag
Oké, jegyzetelek.
Egyébként APU-val én is próbálkoztam, de rájöttem, hogy pár ezressel olcsóbb mint az általam felírt AMD-s gép, és azért egy APU-ban levő HD 6550D-t lazán elver egy 6670, szóval ár/érték arányban még mindig nem valami jó az APU, szerintem. (2,5E-el volt olcsóbb azt hiszem a sima gépnél)
és azokhoz 1600as ramokat ajánlanak minimum[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
Ez wtf? -> "De a H61-es ASRock kihajt egy Core i3 2120-at?" mondd már meg, hogy egy alaplap, hogy hajt ki bármit is? Ha egy i3-at beleteszel egy H61-be ami mondjuk 13K, majd beleteszed ugyanazt a procit egy 60K-es Z68-ba, utóbbinál semmivel sem lesz gyorsabb a rendszer. Úgy bírom egyébként az olyanokat akik azért vesznek méregdrága alaplapot, merthogy azzal majd gyorsabb lesz a gép (facepalm).
"az alaplap amit néztem még hozzá az egy h67es chipsetes asus volt 26ért és az a vicces, hogy max 1333as ramokat tud kezelni, ez az amds lap meg jóval olcsóbb nála és még a 2200at is viszi... szal intel no comment..."
most adj magadnak a nevemben egy laza tockost, ha nem értesz a dolgokhoz akkor minek erőlködsz?:/ No oofense
[ Szerkesztve ]
-
TGWH
őstag
Szerintem kihajtja. Milyen monitort használ?
100 ezerből írtak jó pár konfigot, nézd meg azokat, azok eleve jó ár/teljesítményre vannak belőve, meg nem is fog elfüstölni a táp
Nem egy erőgépet, de egy játékra is alkalmasat ki lehet hozni, ismétlem, olvass vissza.Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
Mian
aktív tag
De a H61-es ASRock kihajt egy Core i3 2120-at?
Egyébként úgy van, hogy neki most van egy hp laptopja, és van egy régi talán p3as gépe amit az apja használ netezésre meg pasziánszra kb, viszont a pár éves hp laptopjának pl az aksija már felmondta a szolgálatot, és úgy tervezi, ha majd a laptop is kuka, akkor fogja ezt a gépet ő is használni, és akkor már játékra is gondolom. (Nem hardcore gémer de azért nem árt ha elfut rajta ez az ) Nem egy PC guru a srác, úgyhogy szerintem ezzel a géppel kb a következő 6évre minimum tervez. Na most már tiszta a szitu? -
Ratrak
tag
Sziasztok!
Pont 1 éve vettem gépet a segítségetekkel, azóta nem jártam erre, de most Muternek kellene gép. Meglepődve tapasztaltam, hogy 1 éve majdhogynem olcsóbban vehettem meg ugyanazt a konfigot, mint most...Szóval. Építész- és statikai tervező-programokra (Nemetschek, ArchiCAD, WinWATT, Axis VM11, stb), de nem felhőkarcoló-tervezésre kell a gép elsősorban. Másodsorban office-alkalmazások, netezés. Játék Muternál a passziánsz, nem a Crysis.
Szempont, hogy iszonyat tartós/megbízható legyen, és megbízható USB-i legyenek, mert vagy 8 USB-kulcsot használ egyszerre a sok különböző szoftverjével (van neki külső bővítő hozzájuk, de a régi gép nem bírja mindet mindig lekezelni) Megbízható alaplap, táp, vinyó, ezeket kiszolgáló ház kell, design lényegtelen, zaj is majdhogynem (azért ne legyen traktor fölöslegesen, de mindig van alapzaj az irodában)
Monitor, bill., egér nem kell. Vinyó viszont sajnos igen, ha nem is feltétlenül túl nagy. (durvák az árak, tavaly ilyenkor az 1TB-s 7200-as Samsung 13k volt ezen lehaltam...)Videokártya nem tudom, hogy kell-e neki. Persze, a programok mondják, hogy jaj-jaj, vedd meg a legújabbat, de én úgy tapasztaltam, hogy a jelenlegi gép GeForce 8400GS kártyája is szerintem bőven sok hozzá. Hogy' viszonyul ehhez a H61-es alaplapra integrált kártyája?
A keret rá: fentiek figyelembevételével minél kevesebb, válság van. Ár/érték mindenek felett.
Köszi előre is!
if you think you can - you can. If you think you can't - you're right!
-
Jim-Y
veterán
LAP: ASROCK A75M 17.768 Ft
CPU: AMD A8-3850 2.9GHz FM1 BOX 30.189 Ft
RAM: KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz 5.766 Ft
HDD: HITACHI 500GB 7200rpm 16MB SATA2 HDS721050CLA662 21.006 Ft
HÁZ: COOLERMASTER RC-335U-KKN1 Elite 335 Fekete 9.715 Ft
TÁP: FSP FSP350-60APN 8.115 Ft
Összesen: 92.560 FtMaradék pénzből 24pinTo24pin + 4pinTO4pin adaptert vegyetek ~1.000 Ft +
Egy CPU-hűtőt +
ha kell! akkor DVD írót. üdvVol2: egy ennél is jobb ajánlat, az AMD-t el is felejteném a helytekben:
LAP: ASROCK H61M-S 12.273 Ft
CPU: INTEL Pentium G840 2.80GHz 1155 BOX 17.739 Ft
RAM: KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz 5.766 Ft
VGA: GIGABYTE GV-R775OC-1GI HD7750 1GB GDDR5 PCIE 28.474 Ft
HDD: HITACHI 500GB 7200rpm 16MB SATA2 HDS721050CLA662 21.006 Ft
HÁZ: SHARKOON Vaya 8.268 Ft
TÁP: FSP FSP400-60APN 9.639 Ft
Összesen: 103.166 Ft[ Szerkesztve ]
-
TGWH
őstag
Kijön az intel-ben is mondjuk itt sem értem, miért a drágább asus-t írtad a jól bevált Asrock helyett
Attól függ mire kell neki, de szerintem még játékra is bőven kijön 100ból, olvass csak vissza.Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
Mian
aktív tag
Sziasztok!
Haverom megkért, hogy írjak neki össze egy gépet 100E Ft. alatt, mindegy, hogy intel avagy AMD. Az intel sehogy sem jött ki 100E alá, úgyhogy azt elvetettük. (Persze codegen táppal és hasonlókkal kijönne... minőség meg aztán lenne?!..)
a gép:
Ház: Asus TA-K51
Táp: FSP400-60APN
Alaplap: Asus M4N75TD
CPU: AMD Athlon II X2 270 3.40GHz
Memória: Corsair 4096MB XMS3 DDR3 1333MHz CL9 KIT
VGA: Sapphire AMD Radeon HD 6670 GDDR5 1GB
HDD: Western Digital Caviar Blue 500GB (WD5000AAKX)
ODD: NEC AD-7261SEz így kb 100 környékén van, picivel több.
Kérdésem az lenne, hogy az az nvidia chipset az alaplapon mennyire jó/nem jó, nvidia chipsetekben annyira nem vagyok otthon meg, hogy hogy vannak a kategóriák.
Elég jó lapnak tűnik és meglepően olcsó is, azon gondolkodtam, hogy valami oka csak van, hogy ilyen olcsó? Vagy ez ilyen korrekt lap, korrekt áron? Igazából nem kell bivaly teljesítményre a gép, főként netelés folyna rajta, meg néha egy kis játék...
Ja és annyit akartam még, hogy azok a ramok nincsenek benne a támogatási listájában az alaplapnak. Szerintetek megfelelnek az alaplaphoz?
Köszi a segítséget előre is!(Szerk: Az intel gépet egyébként egy Core i3 2120assal szerette volna szerelni a srác, az maga 30e ugye, + a hdd-k sem valami olcsók mostanság :S, az alaplap amit néztem még hozzá az egy h67es chipsetes asus volt 26ért és az a vicces, hogy max 1333as ramokat tud kezelni, ez az amds lap meg jóval olcsóbb nála és még a 2200at is viszi... szal intel no comment... egyébként azt mondta, hogy apránként fogja összevásárolni a gépet, szóval nem holnap délután így az egészet, úgyhogy ez egy egy-két hónapos periódus lesz.)
[ Szerkesztve ]
-
TGWH
őstag
válasz ittakary #6073 üzenetére
Viszont ha elbírta a gépe a legújabb játékokat is, akkor szemezgethet még nem mondom, hogy 4-5 évig szemezgettem de most már csak pár hónapot fogok XD
Ha neten szeretnék rendelni, vannak boltok, amiket ajánlotok a konfighoz, vagy kérdezzem máshol
-
st0ff
tag
Hali!
Jelenleg ilyen konfigom van:CPU - i5 2500K - nem húzva
táp - CM GX450
ram - 2*4gb Kingmax
vga - egyelőre kölcsön, most vennékEredetileg egy 6950 2Gb-os VGA ment volna bele, de most nézem hogy a 7850 2gb-os kb ugyanannyiba kerül, és teljesítményben kicsit jobb is.
A kérdésem az lenne, hogy a gx450 ki tudja hajtani a 7850-et is, vagy tegyek le róla, és maradjak a 6950-nél?
Esetleg vannak még érvek/ellenérvek egyik/másik irányába?Nyilván játékra is használom, meg tanulásra, filmezésre. 24" monitor@FullHD.
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
TGWH
őstag
válasz ittakary #6067 üzenetére
Nem akarok olyat venni, mint írtam, olyanom van csak szó volt róla, hogy kevés-e hd videóhoz. Úgy gondolom nem lenne kevés, és a p4-es miatt nem játssza le majd új gépet tervezek venni.
-
nagyúr
Őőő ez egy hülyeség. A procija egy egymagos harmatgyenge ezeréves darab, azért nem játssza le a YT vidiket. Videokarinak igen kevés köze van hozzá
TGWH ne vegyél olyat. Amit linkeltek 5450 tökéletes. Apróról párezer (4-5) forintért meg lehet kapni és tökéletes a fullHD filmek GPU gyorsítására is (DXVA)
-
TGWH
őstag
Ha már felmerült a kérdés, egy 6600as geforce jó lenne?
-
horush
addikt
válasz honfoglalo #6060 üzenetére
Szerintem is érdemes lenne picit rászánnod. Pl. 2 magos 775-ös procik már 5k körül vannak, hozzá alaplap szintén ennyi kb. Valami low-end vga még 3-4k és meg is vagy kb.
[ Szerkesztve ]
-
TGWH
őstag
válasz sketchifun #6063 üzenetére
Proci teljesen le van terhelve hd film alatt... ez akkor proci limit. De a youtubon én le tudom játszani minden gond nélkül a jobb minőségűeket is, szaggatni csak néha szokott, de akkor a videó nem tölt be rendesen (szürke csík).
Nézz meg kérlek egy fullhd filmet, közben a feladatkezelőt. Akkor okosabbak lehetünk, bár nem hinném, hogy a proci csak 80-90%-ra lesz terhelve, és akkor a vga egyértelműen gyenge...Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
TGWH
őstag
Nekem a proci miatt nem játssza le a full hd filmeket. Azaz lejátssza, csak szaggat.
P4 2,8 ghz és gef 6600
Lehet a proci nem bírja?Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
ludla
őstag
Én szerintem csak videó kártyát kellene cserélned, a legolcsóbb neked megfelel a te céljaidnak, Gigabyte Radeon HD5450 512MB 64bit DDR2 PCI-E ettől felfele bármit választhatsz, ez az én véleményem, a többiek is biztos írnak valamit.
https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/
-
honfoglalo
senior tag
Sziasztok!!
Adott egy régi gép:
Alaplap
CPU típusa AMD Athlon 64, 2000 MHz 3200+
Alaplap neve Abit KN8 / KN8 Ultra (3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Rendszermemória 2048 MB
Megjelenítés
Videokártya GeForce 6600 GT
Mivel elég öreg csak a 480p-t viszi youtube-on, HD tartalmakkal nem bírkózik.
Kérdés, hogy mit kéne cserélni benne, hogy menjenek a 720p-s tartalmak. Semmi más nem cél (se játék, se semmilyen program), csak a 720p.
Elég lenne egy új videokártya, ha igen, milyen (a lehető legolcsóbb) vagy mást is cserélni kéne?
Egyébként ilyen monitorral van használva.
köszi[ Szerkesztve ]
-
horush
addikt
Mondjuk akár igaz is lehet, a legolcsóbb árgépes (mármint azok közül, ahol kapható a cucc) 121k jött ki, tehát, ha találtak vmi. olcsó nagykert, és nagyon nagyon minimális haszonnal dolgoznak, akkor akár lehet valós ajánlat is. Mondjuk szerintem is elírás lesz, vagy csak 6750, vagy vmi. i3 proci.
-
Badtor
tag
Jó estét!
Az lenne a kérdésem,hogy van-e valakinek tapasztalata a PC MARKT nevű számítógépes bolttal.
[Ezen a linken]látható egy INTEL Akció 02 gép ami összeszerelve, letesztelve, 1év cseregaranciával Bruttó: 116900Ft.
Az lenne a kérdésem,hogy meg lehet-e bízni bennük mert szerintem 117ezer forintért ennél jobbat nem igen lehetne kihozni.
Túl szépnek tűnik ahhoz,hogy igaz legyen -
törölt tag
válasz Nagynozi #6047 üzenetére
LAP: Asus s1155 P8H61-M LE/USB3 R3.0 USB3 ~ 16k
CPU: Intel s1155 Core i3-2120 3,30GHz/3MB BOX ~ 31k
RAM: Kingmax DDR3 1333MHz / 4GB ~ 6k
VGA: Gigabyte PCIe GV-R687OC-1GD - HD6870 1GB ~ 45k
Gar: 2-3év, Készítette ShellK. / össz: ~ 97kAz i3-2120 kb. 5%-al van az i5- 2400-as alatt teljesítményben. Teljesen jó egy 6870-es VGA-hoz, tenni fogják a dolgukat full HD-ben is. Néhol jöhet szóba esetleg egy kis kompromisszum a beállításokban.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kokopeti #6027 üzenetére
Amennyiben erős GAMER gépet akarsz, akkor pl. GTX 560 Ti-vel, XONAR minőségi hangkártyával, usb3-as fekete belsős jól szellőztethető TT házzal ( A Vaya-ba csak 2 db venti tehető, ebbe akár 5 is). Hosszú kábeles Corsair fekete táp. Gyors Barracuda HDD:
CPU: Intel s1155 Core i5-2310 2,90GHz/6MB BOX ~ 46k
HDD: Seagate SATA3 Barracuda 500GB 7200rpm / 16MB ~ 19k
VGA: ZOTAC PCIe GTX560 Ti 1GB DDR5 - GTX560 Ti 1GB ~ 53k
ODD: SONY SATA AD-7280S-0B OEM Fekete ~ 5k
TÁP: CORSAIR 500W - CMPSU-500CXV2EU ~ 15k
HÁZ: Thermaltake Spacecraft VF-1 USB3 ~ 16k
TFT: Philips 22" TFT-LCD W-LED V-line full HD ~ 31k
OTH: Arctic Cooling F12 házventik (1k/db) ~ 2k
OTH: ASUS Xonar DG ~ 7k
Gar: 2-3év, Készítette ShellK. / össz: ~ 215kAmennyiben SSD-t is szeretnél a win7 gyorsítására és elegendőnek tartasz egy kevésbé erős VGA karit, akkor szintén erős 2120-as i3-as CPU-val:
CPU: Intel s1155 Core i3-2120 3,30GHz/3MB BOX ~ 31k
SSD: Corsair 2.5" SATA2 60GB - Force ~ 21k
VGA: Gigabyte PCIe GV-R687OC-1GD - HD6870 1GB ~ 45k
TFT: Philips 22" TFT-LCD W-LED V-line full HD ~ 31k
Gar: 2-3év, Készítette ShellK. / össz: ~ 212k -
horush
addikt
válasz rewentlow #6044 üzenetére
LAP: Asrock H61M/U3S3 ~17eFt
CPU: Intel Core i5-2300 3000MHz 6MB LGA1155 Box ~45eFt
RAM: CSX 4096Mb DDR3 1333MHz CL9 CSXA-LO-1333-4G x2 ~10eFt
HDD: WD 1000GB Caviar Blue 7200rpm 32MB SATA3 WD10EALX ~27eFt
VGA: ASUS ENGTX560 DC/2DI/1GD5 PCIE ~44,5eFt
TÁP: Chieftec CTG-500-PB ~13eFt
HÁZ: SHARKOON Vaya ~8eFt
CLR: Arctic-Cooling F12 Pro PWM ~2eFt
TFT: DELL U2312HM Fekete ~50eFt
Összesen: 221eFt.Mondjuk a hdd-t apróról venném inkább, 15k körül simán kapsz hibátlan, garis 1TB-ost.
[ Szerkesztve ]
-
Crias
senior tag
válasz Nagynozi #6049 üzenetére
A 6870-et kihajtja ez is, és ez is képes 4 szálat használni, játékok alatt az i3 gyengébb változata is elveri a 4 magos phenomot.
Itt van egy régebbi teszt, de azóta az újabb driverekkel már egyértelműen jobb az i3 (játékra).
Másik
Frissebb teszt.[ Szerkesztve ]
Crias
-
-
Crias
senior tag
válasz Nagynozi #6047 üzenetére
így első ránézésre sima kingston/kingmax 8GB-os ram ~11-12k körül van a SandyBridge-hez elég az 1333-as is, de játékokra elég lenne 4GB is ez olyan 6k körül már van ezeket figyelembe véve -4/-9k, persze most olcsó a memória így megéri a 8GB de persze lehet úgy is hogy msot 4 aztán majd mellé csap még 4-et ha összejön rá a pénz.
Lap: Asrock h61m-u3/s3 ~17,5k // feltéve ha nincs semmi extra igény, mert ez csak mAtx-es lap
Procinak meg mondjuk egy i3-2120 ~30,5kEzzel megint spórolsz olyan 6k-t és még erősebb géped is lenne a vga meg maradhat.
De a hyperx ből is van 13k körül is 1600-as ram, ha kell a design is bár szerintem nem sokat fogja nézegetni, meg esetleg a jövőre való tekintettel ha belefér vehettek ilyet is mert nem sokkal drágább és elvileg az Ivy bridge támogatni fogja, de a sandy nem fogja kihasználni a gyorsabb ramot.
[ Szerkesztve ]
Crias
-
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! Egyik ismerősöm VGA-t akart vásárolni, de végül bővítené a gépét! Nem túl nagy körültekintéssel IPON.hu-n nézelődtem és erre az összeállításra jutottam, mivel a keret véges. 120k-ban jött ki bár nekem azt mondta, jobb lenne 100k körül tartani.
GIGABYTE GA-880GM-USB3 21.642Ft
AMD Phenom II X4 965 3.40GHz AM3 BOX Black Edition 32.793 Ft
SAPPHIRE 11179-02-20G HD6870 1GB GDDR5 FLEX PCIE 48.170Ft
KINGSTON 8192MB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3K2/8G 15.512FtJátszani lesz a gép, 1920x1080-as felbontásban! Ha lehet faragni az árból, de nem megy a teljesítmény rovására akkor megköszönném, ha segítenétek nekem, vagy ha egészen más elképzelésetek van 100-120k-ban gondolkodva annak is örülnék.
Amúgy a táp: az Chieftec 650W és 2x500GB-os winyó társasága mellé jönnének ezek az alkatrészek.....
-
horush
addikt
Mire használnád?
Így elöljáróban:
Ez a ház nagyon gagyi, a hűtése sem túl jó, minimum sharkoon vaya, s bele egy arctic cooling f12 pro pwm venti.
Ha játszanál akkor inkább vmi erősebb vga-t vennék.
Ezt a monitort is bűn lenne megvenni ennyi pénzért, 50k körül már van dell u2312hm, minőségi ips panellel, sokkal jobbak a betekintési szögei s a kép minősége is, mint egy tn paneles monitornak.
Táp helyett FSP400-60APN, a hosszabb kábelek miatt.
A seagate hdd-k pedig nem a legjobbak, elég sok meghibásodik közülik idejekorán. Feltétlen kell neked 2TB?
-
pohár
félisten
pár ezressel többért kapsz IPS paneles monitort is... de azt se tudjuk mire kell a gép
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
rewentlow
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi konfigot szeretném venni:
CPU: INTEL Core i5-2310 2.90GHz 1155 BOX ~43eFt
RAM: 2x KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz ~12eFt
HDD: SEAGATE 2000GB Barracuda 7200rpm 64MB SATA3 ST2000DM001 ~35eFt
ODD: NEC AD-7280S Fekete OEM ~5eFt
VGA: VTX3D VX6850 1GBD5-2DHX PCIE ~35eFt
TÁP: FSP Hexa 400W ~10eFt
HÁZ: ASUS TA-8J1 ~7eFt
CLR: ARCTIC COOLING F9 Pro PWM ~2eFt
MON: Benq G2420HD 24" LCD monitor 45K
Össz.: ~211eFtMit szóltok hozzá? Valamin érdemes volna változtatni?
R.
-
Crias
senior tag
válasz akela91 #6039 üzenetére
Nem... Belinkeltem csak meg kellett volna nézni a tesztet, nem feltétlen intelpárti játékokról van szó hanem olyanokról amik kihasználják a több magot/szálat és vannak olyanok amik nem. Az 1-2 szálon futó játékoknál azért jelentősebb a különbség az hogy mennyire veszed észre vagy sem az megint más kérdés.
TGWH
A bull olcsóbb... jelenleg a proci 2-3k-val drágább viszont 20-25k-ért tudsz venni értelmes lapot alá amivel úgy húzod a bullt ahogy akarod míg egy értelemsebb felszereltségű lap, P-s 30k-tól kezdődik z-s meg 40k körül van... így összességében olcsóbb...
Amúgy meg játékoz VGA kell elsősorban nem proci.Azért is mondtam hogy megfontolandó a bull mert a srác írta hogy neki elsősorban munkára kell amiben meg nincs nagy különbség az intel és az amd között, sőt majdhogynem jobb is mint az i5
[ Szerkesztve ]
Crias
-
TGWH
őstag
válasz bluemirage #6041 üzenetére
Még a bull teszteknél jött két amd fan csoport. Az egyik szerint alig van különbség a 2500k és a 8150 között, míg a másik szerint olcsóbb azonos tudású amd. Na ez ott bukott meg, hogy a 8150 drágább volt, az ,,azonos tudású'' meg éppen sosem volt olyan jó, vagy drágább volt, mint az intel procik. Viszont bámulatos, mint ha két világ lenne a két nagy gyártó, a bull iszonyat erős lett tömörítésben pl. Kár, hogy másban még a csoda patchek sem segítették...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
A játékok köztudottan nem skálázódnak még annyira és ott a VGA nagyon számít. Ezért is jó még modern BF3 alá is egy alapjában 2 magos, de 4 szálas I3.
És mindenki tudja, hogy néhány spec. területtől eltekintve tényleg nem javasolt a sok magos koncepcióra építő Bull. Ezért nem ajánlják itt sem. Ha tudatos vásárló lennék... én a technológiai zsákutcától, kvázi a bővíthetőségtől is félnék. Egy K-s I5 után még mindig van tovább, ha lesz pénzed és van igényed. Ott a SB-s I7, vagy közelgő Ivy Bridge.
A FX-es Bull után... hát nem tudom...[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
DjEszti
tag
Mi volt annak az oldalnak a neve ahol be lehetet állítani congifot és kiírta mennyi fps várható(milyen teljesitményű lesz)?
-
akela91
addikt
-
TGWH
őstag
válasz akela91 #6031 üzenetére
Elég érdekes, hogy nem játék tesztek alatt jobb (kivéve videóvágás), mint a 2500k, viszont játékok alatt meg már egy gyengébb intel proci is elveri...
-
akela91
addikt
válasz #98593280 #6036 üzenetére
Jó ez, hogy megvitatjuk a dolgokat, tanácsot kértem, meg is kaptam, és köszönöm is!
Anandról annyit, hogy Intelt is jobban szereti egy pöppet.
Én csak az ár/értéket szeretem, nem pedig a gyártókat. Ezért is veszek többek között Sapphire 7850-et, nem egy 10-essel drágábban Asus 7850-et.
Viszont egérre még mindig nem kaptam más alternatívát De ha nem ide tartozik, akkor húzok az egér topicba.(bár ide bármi tartozik ami desktop pc tartozék). -
horush
addikt
válasz kokopeti #6027 üzenetére
Szia, parancsolj:
CPU: Intel Core i5-2300 3000MHz 6MB LGA1155 Box ~45eFt
HDD: Western Digital 500GB 7200rpm 16MB Blue WD5000AAKX ~20eFt
VGA: GIGABYTE GV-N560UD-1GI GTX560Ti 1GB GDDR5 PCIE ~57eFt
TÁP: Chieftec CTG-500-PB ~13eFt
HÁZ: SHARKOON Vaya ~8eFt
CLR: Arctic-Cooling F12 Pro PWM ~2eFt
TFT: DELL U2312HM Fekete ~50eFt
Összesen: 221,5eFtJól felszerelt alaplap, erős i5 proci, 4gb ram, 500gb gyors hdd, erős gtx560ti vga, minőségi táp, korrekt ház, bele 12cm-es venti, 23"-os fullhd monitor minőségi ips panellel.
-
Crias
senior tag
válasz akela91 #6029 üzenetére
Mivel csak 10%-ban lesz játékra használva ezért én nem tartom teljesen hülyeségnek megvenni a bullt.
A fenti linken megnézheted hogy mi a fontos, habár pont a vs fordításnál van hátul, de csak 1-2s az eltérés.
Photoshopnál meg pont hogy csak az i7 2600k van csak a bull előtt
Játékoknál meg tényleg ahogy a linken levő tesztet végignézegeted akkor láthatod hogy minden attól függ hogy hány magot használ ki az adott progi, 1-2 szálon egyértelműen gyengébb mint az intel.
Jah apropó, nézd meg hogy a win8-al hogy alakulnak a mért értékek. Mert a bull javul míg az intel inkább romlik valamelyest.Ugyanakkor én azt mondom hogy ha az i5 az alternatíva akkor inkább azt vedd (kb ugyanannyiban jön ki a lap+proci), ha az i7 akkor tényleg el lehet gondolkozni a bull-on, habár az i7 mindenben jobb a többi procinál.
A bulldozert sokan a phenom1-hez hasonlítják és olyan javulást is várnak a piledriver érkeztével mint amit a phenom2 mutatott, de ez megint csak találgatás.Röviden nézd meg a fenti linken hogy mire van szükséged és ott összességében mi teljesít jobban, és vedd azt, rosszul egyik procival se jársz.
Szerk:
Ja hogy 8120 arról értelmes tesztet nem nagyon találtam ami tény 500Mhz-el alacsonyabb az alap órajele.[ Szerkesztve ]
Crias
-
akela91
addikt
válasz DjDanee87 #6030 üzenetére
Tényleg nem vagyok abszolút nagy játékos, főleg FPS huszár, annyi az elvárásom, hogy a MIN FPS ne menjen 30 alá, és ebből a szempontból teljesen mind1 melyik cput veszem ezek közül... Másrészt Bull fórumon vannak kint tesztek, amely bizonyítja, hogy igenis kihasználja 6 magot, persze lehet ez sokat nem dob a dolgon, de majd a BF4-nél sokat fog pl... A másik pedig az ár/érték arány, amiben verhetetlen a 8120 ~ 44.000Ft, míg 2500k ~54.000Ft. 5% teljesítmény különbségért nem fogok 22%-kal többet kiadni... Egyébként nem hasraütésből választottam ezt a konfigot, hanem 3 hónap alapos átgondolás után jutottam erre. Ha sok pénzem lenne Intelt vennék, de valahol határokat kell szabni, mert így is + 80K lett a vége...
-
DjDanee87
addikt
válasz akela91 #6029 üzenetére
Kicsit off, de itt van BF3 CPU teszt. [link]
Összefoglalva. Azt írják, hogy az AMD kijelentése ellenére, hogy a BF3 majd kihasználja a 6 és 8 magot, úgy fest a dolog, hogy teljesen lényegtelen.
1680x1050-en is VGA limit van, de gondolom ennél a többség magasabb (fullHD) felboöntáson játszik, ahol még inkább igaz ez. De 1680x1050en lekapcsolt turbo boosttal, csupán 2 maggal is hozta az 80FPS-t az i7 2600K, ahol a VGA limit van.
Vannak szép kis grafikonok, ha érdekel nézd meg a linkelt oldalon. Persze érdemes rákeresni azon programokra, amiket használnál. Azok alatt hogy teljesít az AMD és az Intel, mert játékra, kb mindegy, főleg a VGA számít.[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
válasz #98593280 #6026 üzenetére
Azzal azért tisztában vagy, hogy az Anadtechnek elég durván az Nvidia felé hajlik a keze...
A fő irány amerre haladni szeretnék, az nem a Photoshop és társai, hanem programozás. Már most elég nagy projecteket kell feldolgozni és fejleszteni, amitől a kétmagos laposom kifekszik. Másrészről BF3 a 6magos bull mind a 6 szálán egyformán dolgozik, hogy egy példát hozzak fel.
Kérhetnék konkrét tanácsot Egér ügyileg(10% játék 90% munka) illetve ház venti ügyileg(ne legyen hangosabb mint a 912 hátsó ventije)? -
kokopeti
csendes tag
Sziasztok!
Voltam már a notebook-os szekcióban is és kértem "ajánlásokat" hozzám illő laptophoz.
Most azért vagyok itt, hogy segítségeteket kérjem egy asztali PC összeállítására.
Elvárásaim a következők lennének:
ár: Max. bruttó 220.000 .- Ft
Használnám mindenre szinte az irodai munkától, internetezéstől kezdve a játékokig. Lehetőleg tudja a full HD-t és nem ártana ha a monitor legalább 21 colos lenne, ami benne lenne az árban.
Nagyon szívesen venném a segítségeteket és viszonyítási alapom is lenne, hogy megérné-e egy notebook hordozhatósága számomra vs. egy erősebb PC-vel szemben.
Előre is köszönöm mindenki hozzászólását, aki tudna nekem egy jó és használható konfigot írni! -
törölt tag
válasz akela91 #6023 üzenetére
A "jelenleg" és a "jövőben" az egyenlő a jóslási tudománnyal. Anno a fizikai 4 magról is azt mondták, hogy MAJD mennyire jó lesz és MAJD mi minden ki fogja használni. Nos az elmúlt években szinte semmi sem derült ki ebből. Sőt, fiz. 2 magos i3-2100 alázza a fiz. 4 magos Phenom 955-öt és társait. A 6 magos Thuban is anno elvérzett ugyanúgy, mint a sokak által várva várt 8 magos Bulldozer. Toldozgatják a win7-et miatta, meg ígérgetnek fűt fát. A tény: a Sandy Bridge jelenleg jobb és csak ez számít. A mendemondáknak és a varázslatnak én már régóta nem hiszek. Mindamellett azt veszel amit akarsz, a Te döntésed, még ha rossz is...
A "legtöbb helyen"-hez szólva: NEM, a legtöbb helyen nem hozza a 8 magos Bull a 2500K teljesítményét. Nézd meg pl. az Anadtech-en: link. (A lower is better-nél fordítva kell nézni
Azt is tegyük hozzá, a 2500K-t is lehet már alapfeszen is jól húzni. A Bulldozer nem rúg mellette labdába. Sőt, azt se felejtsük el, 1-2 hónap és megvehető az IVY Bridge is, ami még kevesebbet fogyaszt, még erősebb lesz és beletehető 1155-ös alaplapba is. Félek az AMD-nek ugyanúgy rossz alternatívái lesznek a jövőben is, mint ahogy eddig volt...
A VGA kérdéshez hozzászólva: mivel CAD-et és modellező programokat is fogsz használni, sőt PhotoShop-ot és videószerkesztést sem zárnék ki, akkor egy nVidia kártya jobb lenne, ami egyértelműbben támogatja és gyorsítja ezeket a szoftvereket. A GTX560 Ti mondjuk 52eFt-ért van, akár egy 3 év garos Gigabyte is, ami ugyanazt a power-t tudja mint a 7850 és a 6950.
Egér: tudomásom szerint, az erőteljes gamer használat tönkre vágja idő előtt az A4tech egerek görgőjét. Én sem ajánlanám játszani.
-
DjEszti
tag
Sziasztok!
Változott a konfig egy picit:
Szia köszönöm a segítésged!
Válozott némiképp a konfig:
ASUS P8Z68-V/GEN3 IntelZ68 DDR3 ATX
Intel Core i5-2500K 3300Mhz 6MB LGA1155 Box
8Gb DDR3 8192/1600 Kingmax KIT (2x4GB)
Geforce GTX560Ti MSI N560GTX-Ti HAWK 1Gb GDDR5
Samsung 1TB 7200 32mb S-ATA2 HD103SJ
NEC AD-5280S DVD OEM Fekete SATA
ATX HÁZ Cooler Master RC-335U-KKN1-GP Elite 335 Fekete
CHIEFTEC 550W A-80 CTG-550-80PB21.5 monitoron lenne használva játékra.Köszi előre is
-
akela91
addikt
Procihűtő már megvan: Mugen 2 apróból
Nos, nem vagyok hardcore gamer, nem csak játékra lesz a gép, sőt...
Végzős informatikus vagyok, ez már munkaeszköz is lesz. Minimum 5 évre lesz a gép, és a sok mag kelleni fog a jövőben, van ami már most kihasználja, természetesen nem most fogom élvezni az előnyeit még. Sok fejlesztői környezetet használok(VS, eclipse...,SQL dev), mellette modellezés(CAD), virtual box, meg még ki tudja hova sodor a szél. Sok minden érdekel.
Játékra elvárás, hogy a MIN FPS ne essen 30 alá, erre tökéletes only Full HD-ra a 7850. 7850-en a 6950 teljesítményével pedig felér simán, mellette kevesebbet fogyaszt, halkabb, hűsebb. (66.000Ft a Sapphire 7850, teljsen jó ár/érték, és olcsóbb mint a 6950!!!) Intel 2500k lehet jobb játkra mint a bull, JELENLEG, de legtöbb helyen hozza a teljesítményét, mindezt egy tízessel olcsóbban.
Mellesleg lesz egy nagyobb tuning is, mint procira nézve, mint VGA-ra.Egyébként mi a probléma a ventikkel? Főleg a 20cm-essel? Elvileg jobb mint ami alapból a házban elöl van 20centis. Ajánljatok jobbat, kértem is a házhűtős topicba, de nem jött válasz.
Egér elvárás: lehessen állítani a DPI-t, nagy legyen, kényelmes. Jókat olvastam erről az egérről, többet nem is adnék ki érte. De ebből is várok akkor más ajánlatot.
Köszönöm a segítséget!
(Még 1x, nem a jelenre veszem a gépet, hosszútávra...)[ Szerkesztve ]
-
honfoglalo
senior tag
Üdv!
Adott egy régi gép:Alaplap
CPU típusa AMD Athlon 64, 2000 MHz 3200+
Alaplap neve Abit KN8 / KN8 Ultra (3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Rendszermemória 2048 MB
Megjelenítés
Videokártya GeForce 6600 GTMivel elég öreg csak a 480p-t viszi youtube-on, HD tartalmakkal nem bírkózik.
Kérdés, hogy mit kéne cserélni benne, hogy menjenek a 720p-s tartalmak. Semmi más nem cél (se játék, se semmilyen program), csak a 720p.
Elég lenne egy új videokártya, ha igen milyen (a lehető legolcsóbb) vagy mást is cserélni kéne?
Egyébként ilyen monitorral van használva.köszi
-
balpis
őstag
válasz akela91 #6016 üzenetére
Az előttem szólók mellé: felhasználási területet nem írtál, nem kizárt, hogy jó legyen a konfig - ha a játék mellett egyéb, nagy számolásigényes feladatok is tervben vannak nagy súllyal, ami esetleg kihasználja az FX procit (más esetben intel...). De ebben az esetben nagyon hiányzik egy komoly CPU hűtő is, ennek a processzornak előnye csak komoly tuning melett lehet - esetleg.
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
-
törölt tag
CPU: Intel s1155 Core i5-2310 2,90GHz/6MB BOX ~ 46k
SSD: Corsair 2.5" SATA2 60GB - Force ~ 21k
VGA: Sapphire PCIe HD6950 1GB GDDR5 + DEUS EX játék ~ 57k
Gar: 2-3év, Készítette ShellK. / össz: ~ 209kUSB3-as ház, hosszú kábeles CORSAIR táp, HD6950 VGA a full HD játékra. 8GB nem fog gyorsítani a játékokon, ha van pénzed megveheted a plusz 4GB-os modult, de nem szükséges. A XONAR DG hangkari viszont sokkal szebben szól, mint az alaplapi integrált. Játékokhoz is ajánlható.
-
akela91
addikt
Összeált az asztali konfigom, vetnék rá egy pillantást, hogy minden kompatibilis-e?
HÁZ: COOLERMASTER RC-912P-KKN1-GP HAF 912 Plus
ALAPLAP: ASROCK 990FX Extreme3
RAM: KINGSTON 8192MB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3K2/8G
CPU: AMD FX-8120 3.10GHz AM3+ BOX
VGA: SAPPHIRE 11200-00-20G HD7850 2GB GDDR5 PCIE
SSD: SAMSUNG 128GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC128D/EU
TÁP: SHARKOON WPM power supply series 500W
VENTI1 20cm: COOLERMASTER R4-L2R-20AR-R1 SickleFlow piros
VENTI2 12cm: COOLERMASTER R4-LUS-07AR-GP
EGÉR: A4TECH XL-750BH
BILL:GIGABYTE GK-K6800 USB Magyar Fekete
MONITOR: DELL U2312HM Fekete[ Szerkesztve ]
-
Immiboy
csendes tag
válasz gyenesmartin #6010 üzenetére
Fekete-sárga : 12,50V , Fekete - Piros: 5,01V.
Köszönöm szépen a segítséged!
Üdv![ Szerkesztve ]
-
-
Immiboy
csendes tag
válasz Immiboy #6009 üzenetére
Hozzáérintettem ahogy mondtad és felpörög a ventilátor akkor lehet hogy nem is az volt a legutóbb a baja.
Látom, hogy rá van írja hogy 12V, viszont azt semmilyen kombinációra nem írja ki, gondolom akkor adná le ha betenném a gépbe és megnyomnám a powert. Gépvásárlás előtt visszateszem az FSP-t és megpróbálom beindítani, ha bekapcsol a gép akkor nem kel új táp.Hogy ne legyen teljesen off: a kollega által ajánlott celeron ki tud hajtani egy 15 ezer Ft körüli VGA-t? Én ezekre gondoltam:
- GAINWARD GEF. 240GT 512MB DDR3 16.000 Ft
- GAINWARD GEF. 430GT 1024MB PCIe GDDR3 14.000 Ft
- ATI RADEON PCX HD6570 1GB DDR3 17.000 Ft -
gyenesmartin
őstag
-
Immiboy
csendes tag
válasz gyenesmartin #6008 üzenetére
Elővettem fater voltmérőjét és a következőket tettem:
- zöldhöz és bármelyik máshoz érintve 4,10-4,12 V-ot mutat, és ha ugyanezt megcsináloma lilával akkor is ezt írja. Viszont a 4 dugaszosban nem reagál semmire, akárhogy érintem hozzájuk. Keresek egy drótot a venti próbához!
-
gyenesmartin
őstag
válasz Immiboy #6006 üzenetére
Én kipróbálnám, hogy jó-e az az fsp. Dugd be a konnektorba ha van rajta kapcsoló kapcsold be majd keress valamilyen drótot. Van a tápegységen egy hosszú csatlakozó. Abba megy bele elég sok vezeték. Itt csináld azt, hogy valamelyik feketébe bedugod először a vezetéket majd átdugod abba a csatlakozóba ahova egy zöld színű vezeték is megy. Így ha minden jó a táppal akkor el kezd forogni a ventilátor és feszültségeket leadni. Ha nem megy akkor valamit nem úgy csináltál amit írtam vagy nem jó a táp.
-
horush
addikt
válasz Immiboy #6006 üzenetére
Igen, a feszültségek szinte minden esetben a megengedett tartományokon kívül esnek, s megfelelő védelemmel sincsenek ellátva. Így bármikor úgy dönthet, hogy megöli a szép új géped.
S mint láthatod, 38k-ból kijön új táppal is, ezért szerintem mindenképp megéri így venni.
-
Immiboy
csendes tag
Amikor legutóbb semmilyen reagálást nem produkált a gépem akkor egy havertól kölcsönkért tápot tettem be az enyém helyett + újra szétszedtem és összeraktam az egész gépet, így most legalább valamennyire működik.
A régi tápom egy FSP ATX-350 PNF, elképzelhető hogy nincs is baja, csak én már nem merem szétszedni ezt a gépet. Ha elviszem egy számtechboltba ott megtudják mondani hogy esetleg mégis jó? Bocs ha nem ebbe a topikva vág a témám.
Az az igazság hogy egyszerre nem tudok kiadni 60-70 ezret gépre, hitelesen meg nem akarok venni. Inkább 2-3 hónap alatt raknám össze, de sajnos a jelenlegi gép abszolút kezd meghalni.
Attól lehet baja az új alkatrészeknek, ha 2-3 hónapig egy noname táppal megy?
Köszi Neked is a segítséget![ Szerkesztve ]
-
Immiboy
csendes tag
válasz gyenesmartin #6003 üzenetére
Szia!
Sajnos Nekem még régi típusú monitorom van, de remélem kapok a laphoz átalakítót. Akkor ehhez a procihoz nem jó az 1333-as memória? Sajnos a jelenlegi gépem 10 percenként fagy le kék képernyővel és fogalmam sincs mi lehet a baja, de most csak ennyit tudok rászánni.
Köszi a segítséget. -
horush
addikt
válasz Immiboy #6002 üzenetére
Táp kell, egy noname vacakra nem szabad semmilyen konfigot bízni.
Inkább:
LAP: ASROCK H61M-S ~12eFt
CPU: INTEL Celeron G530 2.40GHz 1155 BOX ~10,5eFt
RAM: CSX 2048MB DDR3 1333MHz CSXO-D3-LO-1333-2GB ~3eFt
ODD: Nec AD-7280S ~4,5eFt
TÁP: FSP FSP350-60APN ~8eFt
Összesen: ~38eFtJobban felszerelt alaplap, a g620-nál alig gyengébb, a x2 260-nál erősebb proci, 2gb ram, jobb minőségű odd, minőségi fsp táp. Így kb. annyiba kerül, mint az amd-s koncepciód.
Ha meg használtan is megfelelne, akkor 300-350w körül Delta / FSP tápokat már 3k körül kapnál.gyenesmartin: Inkább tápot akkor már...
[ Szerkesztve ]
-
gyenesmartin
őstag
válasz Immiboy #6002 üzenetére
Az Intel-eset némi alkatrész cserével:
Alaplap: Netes géphez jó lesz szerintem, ha d-sub monitor kimenet kell.
Proci: Kicsivel többért van g840-es ami valamivel erősebb meg támogatja az 1333mhz-es memóriákat
Memória:2 ezerrel drágábban van 4gb-os. Később jól jöhet majd a fejlesztéshez.
Író: Samsungot nem venni helyette egy Nec 7280-ast.
Szóval összesen 4K plusz költség lenne így. -
Immiboy
csendes tag
Sziasztok!
Alacsony igényű gépet szeretnék venni (most főleg netezésre kellene, régebbi játékra pedig akkor, ha majd később lesz keret egy VGA-ra 20 eFt körül+ kapna még egy 2GB-os memóriát), az alábbi 2 konfig közül szerintetek melyik érné meg jobban (vagy Ti mit cserélnétek le ezekből?)
Amiket a régi gépemből szeretnék megmenteni: HDD (SATA-s), TÁP (350W noname...később ez is csere), ház, monitor, billentyűzet, egér.INTEL:
1 LAP AS Rock H61M-VS B3 alaplapi VGA - - - 12.000 Ft
2. CPU Intel Dual Core G620 - - - 15.000 Ft
3. RAM Kingmax DDR3 1333MHz 2GB - - -3.500 Ft
4. ÍRÓ SAMSUNG SH-222A 22x dvd - - - 4.600FtAMD
1 LAP AS Rock N68C-S alaplapi VGA - - - 12.500 Ft
2. CPU IAMD ATHLON X2 260 - - - 17.500 Ft
3. RAM Kingmax DDR3 1333MHz 2GB - - -3.500 Ft
4. ÍRÓ SAMSUNG SH-222A 22x dvd - - - 4.600FtVálaszaitokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Autós topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Windows 11
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- Szólánc.
- További aktív témák...
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 3060 Ti 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- GAMER PC - RTX 3080 - i5 13400F - 32GB RAM - 1TB SSD - VÍZHŰTÉS
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2060 Super (RTX 3060 Szint)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Gamer PC Eladó: i7 6700K RTX Asus Rog 2070
- Eladó 2020 Apple Mac Mini M1, 16GB RAM, 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest