Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ittakary
nagyúr
Sziasztok!
Ismerősöm szeretne gépet összeállítani. 120k lenne rá kb, és minden kellene. A cél a Diablo3 futtatása, de ha már új gépet vesz, akkor szívesen kipróbálna néhány mai játékot is.
Tudnátok ajánlani egy erre alkalmas konfigurációt?Előre is köszönöm
-
ittakary
nagyúr
Hmm korrekt Köszönöm szépen
Szerk: Basszus! Egy a baj, totál elfelejtettem, hogy monitor is kell. Monitorból egy 22"-os Samsung csodára gondoltam (1680x1050-es felbontással) Apróból.
És így viszont a határ 130k - 20k = 110k lenne.
Hol s miből kellene faragni?
[ Szerkesztve ]
-
-
ittakary
nagyúr
Lesz diszkrét VGA, szóval a CPU rész érdekelne. Mert i5 2300 34k-ért már akad apróban, viszont ez 36%-os pluszköltséget jelent csak a CPU-t tekintve. És ha ez ad akkora pluszt játékoknál, akkor talán ki tudom sírni ezt a tulajnál, viszont ha felesleges, mert pl alig jelent plusz játékoknál, akkor felesleges.
Szóval a lényegi kérdésem: megér-e a valós négy mag (a 2mag/4szál helyett) +10ezer forintot?
Csak játék!
[ Szerkesztve ]
-
ittakary
nagyúr
1-1,5k az nem tétel már ezen felül.
Viszont még kérdeznék a lapokról: kétfélét ajánlottatok, egy Gigát (12,5k) és egy ASRock-ot (11k). Ezek között lényegi különbség van? Vagy mindkettő egyenlőképpen kiszolgálja a leendő i3/i5-t, esetleg RAM bővítést, és az egy darab diszkrét VGA-t?
PLUSZ:
Elég hosszúak az FSP táp kábelei az alsótápos Sharkoon VAYA házikóba (ti ajánlottátok ezt a kombót )?
[ Szerkesztve ]
-
ittakary
nagyúr
válasz Vegyigyümi #5844 üzenetére
VGA-t és CPU-t én tuti apróból vennék
Persze szigorúan garisat. Ki lehet fogni egészen jó ajánlatokat. Pl én 32ért veszek 6850et 2 év garival és 1 év garival i5 2300-at 34k-ért
De ezt még meg szerettem volna kérdezni. i5 2300 az csak 2.8GHz-en jár (3.1 turbo), míg az i3 2100 3.1en alaból. Még így is nyerőbb az előbbi?
-
ittakary
nagyúr
Lehet meglepő, de semmi sem végtelen élettartamú ezen a bolygón
Bátran lehet vásárolni SSD-t, nem kell félni ilyenektől. Előbb kidobod őket, minthogy tönkremennének.
Nekem is van, és jelentem imádom. 40 másosperc bekapcsológombbenyomástól, és már netezhetek is. Minden elképesztően gyors
[ Szerkesztve ]
-
ittakary
nagyúr
Így van, de még ekkor is csak HIGH beállításokról beszélünk.
Az ULTRA-hoz már 5870 szintű VGA kellene, de itt már kifutsz az 1GB videómemóriából (ez a tapasztalatom legalábbis 1680x1050es felbontásnál). Szóval ehhez 2GBos kártya kellene, pl 6950, de az meg már 60ezer körül van...
Az biztos hogy rosszul nem járnál egy 5850/6850 valamelyikével...(#5891) pityaa23 az hogy a CPU-d kihajt-e a VGA-t, annyira nem egyértelmű kérdés. Játékfüggő. Pl DiRT3 alá simán elég lenne a procid, de BF3 alá ... hááát ... egy akciódúsabb multi alatt biztos nem lennének valami magasak a minimum FPS-eid.
[ Szerkesztve ]
-
ittakary
nagyúr
A Sharkoon Vaya házikóba hátulra szeretnék venni egy légkavarót ami kifelé fújja a levegőt. Mit ajánlotok? Én erre gondoltam: [link]
Jó lesz?
-
ittakary
nagyúr
Őőő ez egy hülyeség. A procija egy egymagos harmatgyenge ezeréves darab, azért nem játssza le a YT vidiket. Videokarinak igen kevés köze van hozzá
TGWH ne vegyél olyat. Amit linkeltek 5450 tökéletes. Apróról párezer (4-5) forintért meg lehet kapni és tökéletes a fullHD filmek GPU gyorsítására is (DXVA)
-
ittakary
nagyúr
Sziasztok!
~90ezer forint tetővel keresek számitógépet, ami kell bele:
- alaplap
- CPU
- CPU hűtő (csak ha AMD! ha INTEL, akkor bőven elég a gyári)
- RAM 2x4GB (AMD APU -> 2133/2400 ; Intel -> 1333/1600 bőven elég)
- HDD 1TB
- VGA (ha nincs integrált, minimális játékra is alkalmas)Cél: általános felhasználás, illetve valamennyi játék is. Természetesen nem a legújabb AAA cimek maxon való futtatása, főleg netes játékok, de azért az sem baj, ha elindulnak rajta a pár éves cimek, közepes / low beállitásokkal.
Nagyon szépen köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest