Hirdetés
- OLED TV topic
- Teclast Tablet Topic
- E-book olvasók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
horush
addikt
Hali. Pl. ezt:
LAP: Asrock H61M/U3S3 ~17,5eFt
CPU: INTEL Pentium G620 2.60GHz 1155 BOX ~15eFt
RAM: CSX 4096MB DDR3 1333MHz CSXO-D3-LO-1333-4GB ~5,5eFt
HDD: -
SSD: OCZ 120GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-120G ~37eFt
ODD: NEC AD-7280S ~4,5eFt
TÁP: FSP FSP400-60APN ~9,5eFt
HÁZ: Fractal Design Core 1000 ~11eFt
Összesen: ~100eFt.2 magos modern proci, jól felszerelt alaplap, 4gb ram, gyors sata3 ssd, minőségi táp, korrekt matx ház.
TGWH: Geil ramok nem igazán ajánlottak, az fsp hexa kábelei pedig nagyon rövidek, főleg alsótápos házba. Az SSD-t nem tudom értelmezni, mert ilyen, ahogy látom sehol nincs..
[ Szerkesztve ]
-
TGWH
őstag
Heló, olvass feljebb, elég sok 100k körüli gép volt, de írok egyet, én mit vennék, aztán majd kijavítják, mi jó, mi nem jó
ház: ThermalTake VM30001W2Z 11e /mert ez tetszett meg /
táp: FSP Hexa 400W 10e /tápokban megint nem vagyok otthon/
lap: ASRock A75M-HVS 15e /nem keresgélek, majd megmondják mi a jó /
cpu: AMD A6-3650 25e
ram: 4 GB DDR3 1600 MHz Value Plus Geil 6e
odd: Nec 5e /van pár /
ssd: Kingston SSDNow M 160 GB SSD 29e
sum: 101ePl. egy variáció tudom hogy jobban utána kellene néznem, de valaki fejből mondja majd melyik lap lenne ehhez jó, bocsánat, nincs kedvem/erőm kutakodni a gyártók honlapján.
Vegyigyümi, én igazából nagyjából tudtam mit akarok 220 körül, abból próbáltam levonni az eggyel kisebbet, valahogy azért összejött
De ez ugye csak amit én vennék, rám nem kell hallgatni[ Szerkesztve ]
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
Joltee
aktív tag
Irodai célokra kellene egy megbízható gép: a lényeg, hogy több egyszerre futó böngészőt/Office alkalmazást is nagyon gördülékenyen futasson, gyorsan álljon fel a rendszer, netezést kenje-vágja. Egy SSD ebből a szempontból gondolom igencsak nem árt. Monitor és külön PCIE graf. kártya nem kell, elég mondjuk egy CPU-ba integrált VGA. Szellős MIDI házzal.
Max. 100k-ból mit érdemes venni? Köszi.
Chuck Norris elszámolt végtelenig! Kétszer is... :D
-
TGWH
őstag
Jogos, 32 a legalja, volt egy 22-ért, de az akkor úgy tűnik valami fake volt, vagy elírás.
De ha hozzámvágnák, elfogadnám
Maradjunk akkor a legaljánál 120gb-osban, megéri 32-ért, vagy érezhetően lassabb, mint a drágábbak?http://www.digitaldepo.eu/termek/ssd/ocz_ssd2_vertex_30gb_sata2__25
120 gb volt ahonnét küldött, akkor picit elírták[ Szerkesztve ]
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
TGWH
őstag
válasz Xanderas #5692 üzenetére
Üdv.
Én azt vallom, hogy felesleges ilyen drága alaplap, akkor már veszek fele ennyiért, és abból a pénzből kijön egy olyan proci, amit már csak alaplappal együtt érdemes lecserélni.
Az intel pont nem arról híres, hogy egy lapba több proci is belemegy, de már az amd is elmegy ebbe az irányba. Szerintem egy jó, 50 ezres proci (ha sok pénzed van rádobsz egy 10est még) és egy korrekt alaplap max 25-30 ezerig bőven elég kell hogy legyen a következő évekre.
Nem azért drágák ezek a lapok mert annyira jók, hanem mert olyan előnyeik vannak, amit egy egyszerű, játékra összerakott gépnél nem szükségszerű kihasználni, pl. remekül lehet őket tuningolni.
A kevesebb szerintem itt több.Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
Xanderas
csendes tag
Üdvözletem mindenkinek. Amatőr vagyok számtech ügyben, így kérem előre is nézzétek el nekem ha hülyeséget kérdezek.
Új gépet szeretnék és olyan alaplapot akarok amit egy későbbi fejlesztés során nem kellene lecserélni. Gondolok itt a Sandy bridge - Ivy bridge kompatibilitásra sata3, usb3.0 és PCIe 3-ra.
Jelenleg 2 ASUS alaplap a nyerő nálam
Asus Maximus IV GENE-Z/GEN3
Asus P8Z68-V PRO/GEN3
Szeretném kikérni a hozzáértő véleményeteket, hogy melyikkel járnék jobban vagy milyen más alternatívát tudtok.
( a gép felhasználását illetően: grafikai programok, játék, filmek, TV-re is rákötöm)
A segítséget előre is köszönöm -
TGWH
őstag
válasz Vegyigyümi #5689 üzenetére
25 körül vannak a lassabb ssd-k, amik már 120 gb-osak, legolcsóbb asszem az OCZ, amit annyira kis márkának én nem neveznék
Aztán 35-ért vennék egy FX-6100-ast, a ramokra kicsit többet kell áldozni, mivel 1866mhz-esek az igaziak az fx-hez, kb. 8 gb 15 ezer talán kijön, de lehet 20...
Aztán innentől be is sokalltam, 40 ezer vga-ra, mindenképpen 2 gb-os gddr5-ös.
Így már 120 XD 30ból nem jön ki a lap-ház-táp hármas... Esetleg ha a ramot meg lehet szerezni olcsóbban, akkor 15 a lap, asrock már elég kell hogy legyen, és így 10-10 marad a házra és a tápra, ami viszont már elég.
A gond az, hogy nem láttam 8gb 1866-os ramot 15-ért igaz nem is nagyon kerestem.
Egy ilyen géppel már lehet játszani. Én mondjuk eggyel nagyobbra gondoltam, vga 65-70 (hd7850), proci 45-50 (i5-2400-2500/K, vagy az újabbakból csemegézek), ez pont egy kategóriával lenne jobb, és ugye 40-50 ezer plusz, valahol 200 felett van a határ + 50 ezer monitor, és majd karácsonyra kérek bill-t meg egeret, esetleg egy wifi routert hangfal meg ha már nem bírja.fezlergabor, szerinted nem érné meg +3 ezret rááldozni egy ocz-re, ami 120 gb-os, és nem sata3-mas? Olyan hatalmas, és érezhető különbség van közte?
Neked azért könnyebb dolgod volt az 1333mhz-el[ Szerkesztve ]
-
horush
addikt
válasz Vegyigyümi #5687 üzenetére
Ha van külső tárolód, akkor mindenképp SSD-t érdemes venni.
150k:
LAP: ASROCK H61M/U3S3 ~17,5eFt
CPU: INTEL Core i5-2310 2.90GHz 1155 BOX ~43eFt
RAM: CSX 4096MB DDR3 1333MHz CSXO-D3-LO-1333-4GB ~5,5eFt
HDD: van
SSD: OCZ 60GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-60G ~22eFt
ODD: ?
VGA: GIGABYTE GV-N460UD-1GI GTX460 1GB GDDR5 PCIE ~41eFt
TÁP: CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W OEM ~12,5eFt
HÁZ: SHARKOON Vaya ~8eFt
CLR: Arctic Cooling F12 PWM ~1,5eFt
Összesen: ~151eFt.GTX550ti fullhd játékra nem túl erős.. Egy gtx460-at javasolnék inkább, belefér simán. I5 is.
Hogyha van külső hdd-d, akkor nagyobb belső tárhely nem tudom miért kell, de ha van ennek vmi. oka, akkor: WD 500GB Caviar Blue 7200rpm 16MB SATA3 WD5000AAKX.
A programjaid egyébként a cuda technológiát kihasználják? Mert ha nem, akkor már 34k-ért vehetnél VTX3D 6850-et, ami játékokban kb. ugyanazt tudja, mint a gtx460.
Vagy egy másik lehetőség, AMD-vel:
LAP: ASROCK 870 Extreme3 R2.0 ~20eFt
CPU: AMD Phenom II X4 960T 3.00GHz AM3 BOX ~31eFt
RAM: TRANSCEND 8192Mb JetRAM DDR 1333MHz KIT JM1333KLN-8GK ~11eFt
VGA: ASUS ENGTX560 DC/2DI/1GD5 PCIE ~46eFt
többi ugyanaz, ár is kb. ugyanannyi.Az i5-nél gyengébb, de 4 magos, sok esetben 6 magosítható proci, 8gb ram, erősebb vga.
[ Szerkesztve ]
-
Vegyigyümi
tag
200 GB azért minimum kéne, egy olyan SSD meg azonnal átvariálja az árat.
TGWH: te mit tudnál kihozni 150k-ból a nulláról?
Nekem az intel proci azért szimpatikus, mert azzal van (csak azzal, de több helyen több gépben) tapasztalatom, és soha semmi gond nem volt velük. Az előző gép ami végleg kuka elég szép kort élt meg, és ez a tervem a mostanival is.A GTX550 Ti -vel csupán csak ennyi problémám van: " Terhelés alatt 2300 rpm-en már azért szép kis szélzajt csap, de még így is bőven tolerálható, és a játék hevében fejhallgató/bármilyen hangrendszer mellett észrevehetetlen." idézet prohardver tesztből.
Plusz a fogyasztása is fajlagosan nagy.
Lehet hogy sokat nyafogok, de nekem 150K-ért ne csapjon szélzajt.
Pont ezért hajlok továbbra is a hd6790 vagy a hd5770 felé.Ami nem kék, az más színű.
-
TGWH
őstag
válasz Vegyigyümi #5683 üzenetére
Azt azért nézd meg az alaplap hivatalos honlapján, mert előfordul, hogy a legnagyobb ram mhz-et csak tuninggal érheted el! Igaz, ezt * karakterrel szokás jelölni, de sok helyen egyszerűen lehagyják...
150k az szép kis összeg, mi lenne, ha az FX-6100-as vonalon indulnál el? 35 ezerért jó vétel, igaz 2310-es van ha jól emlékszem másik oldalon abban az árban. Maradjunk annyiban, nem lenne rossz vétel.(#5687) Vegyigyümi
Pedig egy ssd nagyon megdobná a gépet. A hdd-vel az a gond, hogy most elég drága.[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
válasz Vegyigyümi #5681 üzenetére
Vehetsz 1600-as ramot is, egyrészt az 1600 az 1333hoz képest zéró gyorsulást hoz, de másik oldalról, árbeli különbség sincs. A lap pedig automatikusan visszaveszi az órajelet, ha nem kezeli az 1600-as ramokat. Röviden: vehetsz 1600-as ramokat is, 1333-on fognak menni, de később lehet könnyebb lesz eladni/ profitálhatsz még belőle. üdv
GTX550 Ti pedig jó lesz, más alternatíva 30K alatt nem nagyon van. -
horush
addikt
válasz Vegyigyümi #5683 üzenetére
150k-ba minek kell beleférnie? Csak amiket írtál? (Ergo hdd / odd van?)
-
Vegyigyümi
tag
válasz bluemirage #5682 üzenetére
Köszi! Már intézkedtem! Ott is fent van a kérdés.
Ami nem kék, az más színű.
-
Vegyigyümi
tag
Köszi TGWH!
Számon - bánom, de tényleg zöldfülű vagyok még. Már több napom ráment a fejtágításra, de még sok mindent nem látok tisztán...
A keret 150K ebből kéne kijönni. Kicsit mozoghat, de nem nagyon.
Nagyon szívesen fogadom a konfiguráció tippeket, ha valaki veszi hozzá a fáradtságot.Ami nem kék, az más színű.
-
őstag
válasz Vegyigyümi #5675 üzenetére
A milyen VGA-t itt kérdezd, de írd meg nekik, hogy milyen procihoz, mire szeretnéd használni stb...
Meliora sunt bono inimica
-
-
TGWH
őstag
válasz sutyesz96 #5679 üzenetére
Hova? A Keplerhez igen...
Amúgy egy általános gépbe bőven elég az i5-2600k, de az tényleg a teteje, évekig nem lesz gondod vele, legalábbis illeneSzeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
TGWH
őstag
És immár én is unom, de megint leírjuk, nem kell 1600mhz-es ram, a proci max 1333-ig használja ki i5 tetejéig bezáródva. Talán az újabbak (+amd-k) már 2000mhz körülit is támogatnak. Magyarán az 1600as nem lesz gyorsabb, még felhúzva sem veszed észre a különbséget.
6850-es van 40 ezer környékén, az olcsóbb ramokkal talán bele is fér a keretbe.
Táp lehet hogy még erős is. És mennyit szánsz rá? Alaplapból is lehet lefaragni, szerintem kicsit túlzás annyiért venni, mint a procit... a proci és a vga a két legdrágább általában, a tápnál meg inkább ne spórolj, de túlzásba sem kell esni, 400-500 W-s is bőven elég lehet.Hani, így már érthető, de azért jó kis hely, ahol ezt meg lehet csinálni... mi tavaly egy p4-nek megfelelő gépet tudtunk volna csak megkapni...
-
Jim-Y
veterán
Az alaplap H67-es chipsetű legyen és ne P67, memóriából jó az olcsóbb Kingmax/Kingston is, persze mehet abból is 2x4 vagy 1x8gb...
Videókártyából mindenképp nVidiát válassz ilyen feladatokra, mert elképzelhető, hogy a használni kívánt program ki tudja majd használni a vga-ban(nVidia) lévő CUDA magokat, ezzel kicsit tehermentesíteni tudja a cpu-t. A táp feleslegesen nagy, és régi, elég egy 400/450W-os táp is ennek a konfignak. Innen válassz -> jotapok.atw.huüdv
-
Hani
aktív tag
válasz bluemirage #5674 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
-
Vegyigyümi
tag
Sziasztok!
A következő összeállításhoz milyen videókártyát vegyek szerintetek?
A táp teljesítményének kiválasztásához van valami progi? Mert elég nehéz összevadászni a teljesítményeket minden egyes alkatrészhez.Jöhet a konfig szapulása, de csak finoman még új vagyok a gépösszeállításban.
Konfig:
Alaplap: ASUS P8P67-M
Proci: INTEL Core I3-2120 3.30GHz
Ram: Corsair 8GB DDR3 1600 Mhz
Táp: GIGABYTE Superb E570W
Ház: COOLERMASTER RC-334U-KKN1 Elite 334 FeketeA következő kártyákon vacilálok (1 GB):
GTX 550 Ti, HD6770, HD6790, esetleg HD5770
A HD5770: azért kerül szóba, mert jóval kevesebbet fogyaszt mint a többi, és teljesítményben nem marad nagyon le.Használat: Rajzoló progik 3D (ACAD), játék (nincs kifejezetten spéci), Videószerkesztés.
Monitor: 24" 1920 × 1080Fontos, hogy ne legyen hangos. Elkezdtem magam beleásni a videókártyák világába, de nem igazodom ki teljesen.
Ami nem kék, az más színű.
-
őstag
Verzió: 2
LAP: ASROCK H61M/U3S3 ~18 eFT
CPU: INTEL Core i3-2105 3.1GHz 1155 BOX 32eFT
RAM: 4GB DDR3 1333MHz ~5eFt
HDD: WD 500GB Caviar Blue 7200rpm 16MB SATA2 22 eFT
ODD: nem kell
HÁZ: van
TÁP: FSP400-60APN ~10eFt
Összesen: ~87eFt. BruttóLap USB3-ra cserélve. Gyors, nagyobb winchi.
I3 2105, HD3000-es(!!) integrált VGA-val.
Ehhez később mehet majd egy diszkrét VGA kari.
Mindez már egy olyan office gép, ami már diszkrét VGA nélkül is alkalmas bizonyos játékra... Fél múlva, ahogy írtad és kérted... pedig még mindig jó játékra diszkrét VGA-val[ Szerkesztve ]
-
Hani
aktív tag
Nem hülye a kérdés, kicsit fura a helyzet.
A gép az irodáé lesz, ott fogja az emberünk használni napi x. órában, munkára, így az iroda fizeti. A videokártyát saját pénzből venné majd, ha úgy dönt - éppcsak nem tudja, hogy ezt választja, vagy otthonra vesz magának saját gépet. Ezért van kavarodás, szeretnénk a keretből a legerősebb, legjobb, leghalkabb, leg-leg-leg gépet venni, amit opcionálisan később kiegészítve egy videokártyával a lehető legjobb játékgéppé válhat (nyilván az adott kereteken belül).Ebben kérném a segítségeteket.
-
TGWH
őstag
Ez lehet hülye kérdés, de ha rászánjátok a vga-ra a pénzt, miért nem veszitek meg a géppel együtt?
potetheus, 570 nem rossz, csak drága kissé, hd7850? 1600mhz-es ram felesleges, 1333 bőven elég a 2500k-hoz.
3 venti sem kell, vegyél inkább egy normálisan szellőző házat 15-20 körül, abban lesz kettő, de olcsó ház + egy venti + 1-2 kb. 7 ezres procihűtő is megteszi helyette. Variálni lehet, szerintem a jobb ház (15 ezer nagyjából) két ventivel már elég.[ Szerkesztve ]
-
horush
addikt
-
Hani
aktív tag
A vga külön keretből megy majd - ha megy majd; azt ugyanakkor nem akarjuk, hogy a proci mellé ne lehessen elég erős videokártyát berakni. Nem tudom, hogy ezt egy G620-as proci mennyire korlátozza, ha korlátozza.
A memóriában igazad van, egyedül azért lesz 8 GB, mert így olcsóbb, az egyik négyes blokk a kitből egy másik gépbe kerül majd.
[ Szerkesztve ]
-
godan
csendes tag
-
Hani
aktív tag
válasz bluemirage #5664 üzenetére
Köszönöm.
Közben írtam egy verziót az #5655-ben, csak utána olvastam a hozzászólást.
-
Hani
aktív tag
#5652-re:
bluemirage ajánlatát továbbfejlesztve és a keretet egy kicsivel kiterjesztve lehetne mondjuk az alábbi gép (aktuális IPON-os bruttó árak):
LAP: ASROCK s1155 H61M/U3S3 B3 usb3 sata3 - 17.666,-
CPU: INTEL Core i3-2100 3.10GHz 1155 BOX - 29.439,-
RAM: Kingmax DDR3 1333MHz / 8GB - 10.731,-
HDD: WD 500GB Caviar Blue 7200rpm 16MB SATA3 WD5000AAKX - 20.321,-
TÁP: FSP Hexa 400W - 10.364,-Ez így bruttó 88.521, még kb. éppen belefér. A kérdés, hogy ezzel kapcsolatosan van valamilyen ellenvélemény, kompatíbilitási probléma, bármi?
-
őstag
-
potetheus
csendes tag
db2 ARCTIC COOLING F12
db1 ASROCK Z68 Extreme3 Gen3
db1 ASUS ENGTX570 DCII/2DIS/1280MD5 PCIE + Mass Effect 3 97.836 Ft (77.036 Ft)
db1 BITFENIX Shinobi
db1 FSP Aurum Gold 500W 20.218 Ft (15.920 Ft) 20.218 Ft (15.920 Ft)
db1 INTEL Core i5-2500K 3.30GHz 1155 BOX 54.394 Ft (42.830 Ft) 54.394 Ft (42.830 Ft)
db1 KINGSTON 8192MB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3K2/8G 1Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont nem a valóság.
-
balpis
őstag
A tápos topic szerint a sharkoon WPM széria kb. a CTG, Hexa szintjén van. Persze nem XFX vagy Aurum. Ha korlátozott a keret és jól jön a modularitás, nem tűnik rossz választásnak.
Teljesítményben erősebb a CTG500-nál, majdnem, az 550 szintjét hozza. 430W@12V pedig elég kell legyen még komoly tuning esetén is ezzel a VGA-val.
(Vagy ott van 2k-val drágábban a WPM 600W is, de szerintem az 500 se kevés)Persze ha van keret egy XFX-re vagy Aurumra, akkor egyértelműen inkább azok közül valamelyik.
[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
potetheus
csendes tag
Egy ilyen gépet rendelnék Iponról:
házhűtés: 3 dbARCTIC COOLING F12
alaplap: ASROCK Z68 Extreme3 Gen3
Videókari: ASUS ENGTX570 DCII/2DIS/1280MD5 PCIE + Mass Effect 3
proci: INTEL Core i5-2500K 3.30GHz 1155 BOX
memória: KINGSTON 8192MB HyperX XMP Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT
Táp: HARKOON WPM power supply series 500w
Ház: THERMALTAKE VN60001W2N Spacecraft VF-I
Már beszereztem ssd-t plusz Winyom van,szerintetek ez jó így, vagy a videókártya túlzás ?
Köszönöm előre is a válaszokatMinden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont nem a valóság.
-
Hani
aktív tag
válasz bluemirage #5654 üzenetére
Köszönöm.
Ha jól számolom, akkor ez ODD nélkül 64 K-ra jönne ki. Esetleg erősebb procival és nagyobb (500GB - 1 TB) _és_ gyors hdd-vel beszorítható 85 körülre?
Alaplapilag az USB 3 nem lenne rossz, de nem feltétlenül szükséges: jelenleg egy két portos kiegészítő kártyát használunk, max. átrakjuk az új gépbe.
-
őstag
LAP: ASROCK H61M-GS ~13 eFT
CPU: INTEL Pentium G840 2.80GHz 1155 BOX ~18eFt
RAM: 4GB DDR3 1333MHz ~5eFt
HDD: SEAGATE 250GB Barracuda 7200rpm 16MB SATA2 18 eFT
ODD: NEC AD-7280S ~4,5eFt (opcionális)
HÁZ: van
TÁP: FSP400-60APN ~10eFt
Összesen: ~65-70eFt.Céges vásárlás, tehát ha mindenből új kellene, akkor:
Megbízható Asrock lap Gigabites LAN-al (iroda), de USB3 és SATA3 nélkül. Elégséges Winchi.
Irodába tökéletes proci ami később diszkrét VGA-val még felhozható az említett játékok szintjére. De azért egy BF3-hoz már kevés lesz. Ahhoz legalább I3 kellene.
Nagyjából ennyi lenne a szűk keretből.
Jövő:
Ha nagyon a játék irányába mennél el, akkor talán egy I3-2100 ami +10eFT lenne.
Később egy SSD még jól jöhet az irodába, gyorsítana rendesen. Most a Samsung 830-as sorozata pl. nyugodt szívvel ajánlható.[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
válasz round3r #5647 üzenetére
én azt mondom, itt az ár és a VGA memóriája döntsön, nagyjából egyformák a teljesítmények
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Hani
aktív tag
Sziasztok!
Szükségünk lenne egy olyan irodai gépre, amit később (~ fél év múlva) egy diszkrét videokártya hozzáadásával fel lehetne turbózni úgy, hogy fusson rajta pár modernebb játék (Diablo III, Heroes VI, ilyesmik). Játék szempontjából nem szükséges túl nagy felbontás és szuper részletesség, cirka 30-40.000 forint lesz majd egyszer a videokártyánál a max. ár.
Amire használnánk: office, számlázóprogramok, net, munka közben háttérben futó videolejátszás, pár netes flash-játék, ilyesmik - és később majd persze pár modernebb játék, ha lesz videokártya bele. Előny lenne, ha halk lenne és lenne benne egy nagyobb, gyors hdd.
Monitor, bill+egér, ODD, gépház (táp nélkül) van, már csak a belevaló kéne. Az összeghatár bruttó 65-85 K lenne, persze ha érdemes, pár ezerrel meg tudjuk emelni a keretet.
Köszönöm előre is a segítséget:
Hani
(szerk: belekerült az ODD is a "van" sorba)
[ Szerkesztve ]
-
TGWH
őstag
Hát a dio 3 talán még azon is el fog futni. Az ssd-t akkor érzi meg az ember, ha már használja, iszonyat gyors.
Ha ráférsz 60-90 gb-ra, akkor én ssd-t lehet ajánlani... mellé még majd esetleg egy hdd ha lemegy az ára. Ha úgy nézed, OCZ Vertex 2 120 GB SSD 120 GB, SATA2, 24 000 Ft nem is sok érte, igaz ennél csak jobbak vannak, nézegess pár tesztet, megéri-e a sata3-mas neked. Úgy gondolom, ha nem akarsz napi sok száz gb-ot mozgatni, felesleges. Így viszont nehéz kijönni a keretből (A6-as amd necces dio3-ra), 60 gb ssd meg talán kevés lesz.
Majd a többiek kiokoskodják, én csak azért írom, mert hamarosan nekem is gép kellene, okosodjak addig is mit érdemes és mit nem
-
-
TGWH
őstag
válasz borzas71 #5645 üzenetére
Ennyi erővel lehet egy i5-2600k is, hisz erősebb... Neked kellene eldöntened, mennyit szánsz rá, valamint mennyit vagy hajlandó várni a plusz munkára, amit a lassabb proci eredményez.
VGA szintén, mennyire használnád játékra, mert ha inkább sok videóvágásra, akkor lehet gyengébb vga is, csak ilyen ritkán szokott előfordulni, ugye aki munkára veszi, akkor már játszi is, ha ott egy erőgép alatta...Faith, úgy gondolom, hogy találsz jobbat, ha visszaolvasol... ilyen felbontás ilyen kártyával, ráadásul 512 ram? Talán a celeront is elfelejtheted. Olvass vissza, még ezen az oldalon több 60-100 ezer közötti ajánlat van.
Én inkább egy ssd-t vetnék be, ha nem kell sok hely, sokkal jobb, akár a legolcsóbb 60gb is, és nem sokkal drágább.[ Szerkesztve ]
-
Faith
aktív tag
Üdv!
Összeraktam magamnak egy gépet,Net,Film,Zene és néha egy kis játékra lesz használva a gép.
Monitor felbontás az változó 1600x1200 vagy 1920x1080.Asrock H61M-HVS
Intel Celeron G530
Kingmax 4096MB DDR3
VTX3D VX6750 512MB DDR5 (elég kicsi rajta a hűtő, nem túl hangos?)
SEAGATE 320GB 16MB 7200RPM SATA3
LG GH22NS70
AKYGA AK01BK
FSP FSP350-60APNEz így 75k-ra jött ki, érdemes lenne valamin változtatni? Gondolom a táp az elég lesz mellé.
[ Szerkesztve ]
-
round3r
csendes tag
-
pohár
félisten
-
borzas71
tag
Köszi a választ!
RAM: OK
HDD: Értem. 5400rpm nem lesz lassú?
SSD: OK
CPU: OK
CLR: OK
VGA: Nem tudom szükségem lesz e olyan erősre.Cuda vitához:
3D nem lesz, ellenben videovágásnál a 2 magos gép amit használok már dadog ha túl sok a vágás meg az effekt. Szóval ez valóban szempont lenne.Kíváncsi vagyok mindenki véleményére.
Köszönöm! -
TGWH
őstag
Ott meg na 24/7-ben vágsz videót, talán összejön 3 óra különbség, akkor már megérheti...
-
-
TGWH
őstag
Akinek cuda magos vga kell? Nem én mondtam
Nekem az egyik abit lappal gyűlt meg a bajom, nem vitte a vga-t, amit pedig hivatalosan vinnie kellett volna.
A következő talán asrock leszszerk.: 8 napos acc nem feltétlenül azt jelenti, hogy 8 napja foglalkozik a pc-vel...
[ Szerkesztve ]
-
horush
addikt
Dafuq? 8 napos accal ennyire ért hozzá már a srác? Minőségre nincs baj a giga lapokkal. Általában felszereltségre sem. Szinte csak etron usb3 chipek miatt esnek ki az ajánlott lapok közül.. Meg valakinek tetszik még az uefi bios is (az új giga lapokon egyébként van már vmi. touch bios), de szerintem semmit nem jelent. Inkább a "gyönyörű" kék színeket felejtenék el..
[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
a Giga már tényleg nem a régi
nekem a P965-DS3 még itt pörög a gépben, már bő 5-6 éveGB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Tompie
őstag
Most már ember legyen a talpán aki el tudja dönteni.
Alaplapos topicban:
"Ma már nem ajánlott lap a Giga sajnos."
"Lehet, hogy nem is lenne vele problémád épp, de inkább ne kockáztass. Sok a hiba velük mostanában." -
TGWH
őstag
Ez a Tom gyerek már valamelyik tegnapi cikkhez is lett linkelve, ott is alaposan elnézett valamit.
Ahogy én néztem a legutóbb tesztekben, egyértelmű volt, hogy a cuda nem rossz, de max egy percen / óra nem hiszem, hogy bárki összeveszne, főleg ha az árára rápillantunk. Vannak más, speciálisan 3d modellezésre gyártott nvidia kártyák, akinek kell, megveszi azt 200 ezerért.Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
pohár
félisten
powerdirector teszt, durván 100-150%-kal gyorsabb a munka a CUDA magokkal, FHD felbontásban majdnem 4-szer gyorsabb
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
horush
addikt
válasz borzas71 #5630 üzenetére
Ja, egy kevés változtatás nem ártana:
RAM: 1333mhz-est vegyél, -3k
HDD: inkább ilyet: WD 2000GB Caviar Green 5400rpm 64MB SATA3 WD20EARX. +1k, a seagate-ekkel szoktak gondok lenni
SSD: OCZ Agility3 60GB -6k Ez is ajánlott, s nagyon jó áron van.
CPU: INTEL Core i5-2310 2.90GHz 1155 BOX -7k
CLR: Vegyél vagy 3 Arctic F12 PWM ventit. A házban alapból nem nagyon van. +5k
VGA: ha ráér pár napot, akkor hd7850. Ha már most rendelnéd, akkor valamilyen gtx560ti. PL: GIGABYTE GV-N560UD-1GI GTX560Ti 1GB GDDR5 PCIE, +5k, vagy 64k körül: VTX3D VX6950 2GBD5-2DH PCIE. A HD7850 is 65k körül fog kezdeni, de jóval erősebb a 6950-nél.Az egér helyett is valami usbst vennék inkább.
[ Szerkesztve ]
-
TGWH
őstag
Nekem azért kissé fura, hogy pont a vga-n spórol, ehhez a procihoz egy 570, vagy egy új hd7850 is simán passzolna, nem?
Ramból nem elég 1333mhz ehhez a procihoz?
Ugye ha ennyit rákölt az ember, kissé fura, miért az alaplapon és a vga-n spórol, a ram meg talán túlzásnak is tűnhet.
Hozzá kell tennem, a monitor kitűnő választás, a lehető legtökéletesebb
Viszont ha már játék, hozzá lehetne csapni valami jobb egeret is, meghálálja, nekem már egy kis net után is fájj a csuklóm, igaz egy fotel is kellene a kényelemhezSzeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
pohár
félisten
válasz borzas71 #5630 üzenetére
a VGA-t a helyedben inkább egy 560(Ti)-re cserélném, már csak a CUDA magok miatt is, ami nagyon meggyorsítja majd a videóvágást
összességében jó kis konfig, nem lesz vele baj
-
borzas71
tag
Sziasztok!
Egy ilyesmi gépen gondolkodom:
Dvd író NEC AD-7280S Fekete OEM 1 db 4.444 Ft
Merevlemez SEAGATE 2000GB Barracuda 7200rpm 64MB SATA3 ST2000DM001 1 db 33.670 Ft
Ssd SAMSUNG 64GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC064D/EU 1 db 28.194 Ft
Videókártya VTX3D VX6870 1GBD5-2DHV2 PCIE + Dirt 3 1 db 46.649 Ft
Memória KINGSTON 8192MB HyperX XMP Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3B1K2/8GX 1 db 14.554 Ft
Processzor INTEL Core i5-2500 3.30GHz 1155 BOX 1 db 50.979 Ft
Alaplap ASROCK H61M/U3S3 1 db 17.666 Ft
Billentyűzet LOGITECH Deluxe 250 PS/2 Magyar Fekete 1 db 2.464 Ft
Monitor DELL U2312HM Fekete 1 db 51.098 Ft
Tapegység FSP Aurum Gold 500W 1 db 20.219 Ft
Haz BITFENIX Shinobi 1 db 14.592 Ft
Összesen: 284.529 FtMegköszönném ha véleményt mondanátok róla. Érdemes változtatni valamin?
Ja, amire használnám:
videóvágás (Powerdirector, Sony Vegas)
játék (Skyrim, Dragon Age2)
film, net stb[ Szerkesztve ]
-
TGWH
őstag
Hűtő nem kell most, az ráér, ha kicsit húzni szeretné, azért a 2500k nyers ereje nem fogy el egy darabig +800mhz akár gyári hűtővel is sikerülhet.
Ha az ssd nem fontos, később vesznek bele, akkor meggondolandó szerintem.Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
balpis
őstag
válasz stig330 #5626 üzenetére
ha már megvan, akkor mi is a kérdés?
Működik, nem rosszak az alkatrészek. Probléma lehet esetleg majd az etronos USB3 vezérlőből egyes eszközökkel. (de elviselhető, nekem is az van, bár mégegyszer nem vennék ilyet, de annyira nem gond, hogy ezért cseréljek alaplapot)notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
stig330
csendes tag
csak ezeket tudtam csak megvenni enyiért! (új 2600k nem nagyon van 52k ért sajnos)
a z68 -as lap ázért kellet ,mert kicsit megemeli az i72600 órajelét is (3900mhz turboval 4200mhz)meg csak ez volt matx és usb3 és sata3 együtt és még az 1600-os ramokat is kezeli.
az enermax-ot meg szerintem ennyiért nem lett volna szabad kihagyni nem ?[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
válasz stig330 #5623 üzenetére
milyen árak ezek?! esetleg nettok? (annak némelyik - pl. alaplap - kicsit soknak tűnik, bruttónak viszont hihetetlenül kevés - pl. RAM, CPU)
ha ragaszkodsz a házhoz, tegyél bele hátra egy AC F9 ventit még.
Jó az Enermax, ha garis még, de ebbe a házba elég egy Hexa 400 is, hacsak nem valami nagyon felsőkategóriás VGA-t akarsz tenni majd. Új, olcsóbb - persze nem Enermax minőség...A 2600K általában csak 3k-val drágább a sima 2600-nál. Ha már Z68-as lapot veszel és külön CPU hűtőt, akkor a tuning lehetőséget érdemes lenne meghagyni és 2600K-t venni.
Persze nem tudjuk, mire kell a gép, lehet, hogy egy 2500K is untig elég lenne...
[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
A 2310 csak 6,5%-kal lassabb a 2400-nál (órajel arányos a legtöbb esetben).
Azaz durván egy 20mp-es folyamat 21-ig fog vele tartani. Ez nyugodtan bevállalhatóA H61M/U3S3 egy elég jó alaplap, de ha később 8GB fölé szeretnél menni a RAM-mal, akkor zat csak teljes cserével - 8GB-s modulokra - tudod megtenni. De szerintem ez is beválalható, egyelőre elég lesz a 8GB, ha csak fotókat "piszkálsz", egy év múlva pedig már biztos elterjedtebbek lesznek a 8GB-s modulok is.
Lehet persze még olcsóbb alaplap, de később az USB3 jól jöhet még.A H61M-GS alá pedig nem mennék felszereltségben és minőségben. Ezen viszont nem spórolsz eleget egy még egy fél SSD-re se.
Az SSD elsősorban a betöltéseket gyorsítaná. Ha a RAW file-okat is ráteszed a munka előtt, akkor a file-ok beolvasása nagyot gyorsulna. Ha a TMP könyvtárat ráteszed, a futás is gyorsulhat, de az SSD nem igazán szereti a túl sok írást.
Szerintem kipróbálható a konfig SSD nélkül a 2310-es procival, akár H61-es lapon, és később tehető hozzá esetleg majd egy SSD is, ha összejön rá a keret. (pl. OCZ 60GB SATA3 2.5" Agility 3 ~22k)
-
stig330
csendes tag
lap: ASROCK Z68M/USB3 22k új
cpu: i7 2600 49k új
hűtő: Arctic-Cooling Alpine 7 Pro Rev.2 (socket 1156,775) 5k
ram: KINGSTON 8192MB HyperX XMP Blu DDR3 1600MHz 10k új
ssd : Corsair CSSD-F120GB3-BRKT 37k új
táp : Enermax Liberty ELT500AWT (használt garis) 14k
ház : Sharkoon MS140 10k új (ez csak azért ,mert mATX és tetszik)
cd: pioneer dvd-dl rw sata II 3k
hdd: hitachi 1TB 7200rpm (ez már megvolt)
Össz : 150k
véleményekre lennék kiváncsi, hogy ez jó-e így?
(vga kártyát később tervezem)
a válaszokat elölre is köszönöm! -
TGWH
őstag
Az a 8-10 ezer forint plusz, amit tudnál nyerni egy 2500k-hoz képest, azt is magában hordozza, hogy egy laza 800mhz-es tuningot minden gond nélkül elfelejthetsz.
SSD mindenképpen nyereség, nem a cpu-n múlik.Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
-
balpis
őstag
Alaplap: FOXCONN H67A-S ~24,5k
CPU: INTEL Core i5-2400 ~47k
RAM: Kingmax 1333MHz 2*4GB ~11k
Táp: FSP FSP400-60APN ~10k
VGA, ODD, ház , HDD vanSum ~93k
H67-es lap egy későbbi RAM bővítés lehetőségére, egyelőre 8GB RAM-mal.
i5-ös, 4 magos processzorral a RAW konverziókhoz.Felsőtáposba a Hexa 400 kábelei is elegendőek, az szebb. a belseje ugyanaz, mint az APN-nek.
szerkesztve: bocs, nem láttam, hogy HDD van. Javítottam.
[ Szerkesztve ]
-
JoceeHunt
őstag
Lapok közül a Gyga szerinted jó?
Nagyjából ez lenne nettó 35-ben:Intel Celeron E3400 Dual Core 2600MHz 1MB LGA775 Box
FSP 400W FSP400-60APN Active PFC 80+
Samsung 4GB DDR3 1333Mhz 3 év gar
GIGABYTE HD5450 1GB DDR3 GV-R545D3-1GI
GIGABYTE GA-G41MT-S2PTA régi procit kiemeltem:
Pentium 4 3GHZ/512/800 Malay , ketyeg rendesen, feldobom apróba, az E3400 csak jobb lesz picit.joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
balpis
őstag
Az XFX pro kb. az FSP aurum szintjén van, de hosszabb garancia van rá és olcsóbb.
Az FSP hexa, APN az nagyjából a CTG szintje. Ezek már jó, megbízható tápok.
A corsairnek vannak nagyon jó tápjai is (TX, AX, HX), de gyengébbek is (CX, GS). Ez utóbbiaknál semmivel se rosszabbak (sőt!) az olcsóbb FSP-k, CTG vagy Sharkoon WPM.
Egyébként se a corsair, se a chieftec, xfx, sharkoon nem csinálnak terveznek saját tápokat.
De ha odajutsz, hogy gépet akarsz, erre inkább kérdezz rá a tápos topicban, ha az itt kapott válaszokban nem bízol meg teljesen (egyébként teljesen értehető számomra, ha több helyen érdeklődik valaki)notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
JoceeHunt
őstag
vagy ezek közül a lapok közül?
GIGABYTE GA-G41MT-S2PT
MSI G41M-P28
ASUS P5G41T-M LX
ASROCK G41M-S3joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
bluyoo
nagyúr
Sziasztok!
~95e kerettel kellene egy asztali Pc fotószerkesztésre (RAW) néha kis játék is lenne.
Hd6670 VGA ,vinyó és a ház megvan és odd nem kell.
Előre is köszi az ajánlatokat.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
JoceeHunt
őstag
nagykerembe nincs G-s proci , winyó, ODD, ház nem kell. Az általam beírt konfigba csak a táp a gáz, vagy pontosan mi?
Akkor marad az eredeti terv a 400-as FSP táppal. Úgy már tutkó?
[ Szerkesztve ]
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
horush
addikt
válasz Superhun #5599 üzenetére
Parancsolj:
LAP: GIGABYTE GA-H61M-S2V-B3 ~13eFt
CPU: Intel G530 BOX ~10,5eFt
RAM: VERITECH 4096MB DDR3 1333Mhz VG ~5eFt
HDD: WD 500GB Caviar Blue 7200rpm 16MB SATA3 WD5000AAKX ~20eFt
ODD: NEC AD-7280S ~4,5eFt
TÁP: FSP350-60APN ~8eFt
HÁZ: AKYGA AK01BK ~4eFt
Összesen: ~65eFt.JoceeHunt: Jó az is. Ezt a konfigot egy 100wattos táp is elbírná kb..
Nem hinném, hogy megérne.[ Szerkesztve ]
-
JoceeHunt
őstag
Ez jó?
FSP 400W FSP400-60APN Active PFC 80+ Nettó 7200.-Procit VGA-t, 1 winyót, meg 1 írót elbír a 400-as táp?
Ez a proci megér 6500Ft-ot a másikhoz képest többért?
Intel Pentium E5700 Dual Core 3000Mhz 2MB LGA775 Box[ Szerkesztve ]
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
JoceeHunt
őstag
40.000 bruttó. Tényleg csak netezésre, esetleg COD1 COD2-re kell, másra nem. A régi gépbe füstölt a táp, lőtte az alaplapot, és mindenképpen abba a házba akarnak gépet a rokonaim a lehető legolcsóbban.
Nagykerből rendelek, gyakorlatilag árgép legolcsóbb ára.Ramok még DDR400-asak, procit nem tudom még nem szedtem szét, vidikártya AGP-s. Szóval ehhez lapot újba...
Használtat semmiképp.[ Szerkesztve ]
-
TGWH
őstag
válasz JoceeHunt #5602 üzenetére
Előbb azért várd meg, mint mondanak a többiek. Árakat nem írnál, mennyiért rendelnéd? Szerintem tudnak olcsóbbat mondani majd. Én pusztán kérdeztem, meg szürke is volt, azaz nem kell hallgatni rám, nem szabad. Amúgy is én mást vennék
-
TGWH
őstag
válasz JoceeHunt #5600 üzenetére
Ha egy p4-esen megy, akkor szerintem ezen is fog
2*2 gb helyett miért nem 4gb?Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2060 Super (RTX 3060 Szint)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Gamer PC Eladó: i7 6700K RTX Asus Rog 2070
- GAMER PC - RTX 3080 - i5 13400F - 32GB RAM - 1TB SSD - VÍZHŰTÉS
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- Eladó 2020 Apple Mac Mini M1, 16GB RAM, 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest