Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
membrandj
nagyúr
válasz SyMbioTe #72035 üzenetére
Lap gyenge tuningra, proci hűtő kellene még hozzá. + 15k.
i5-4590+ h97 lap bőven elég, akár 280x,gtx 770 alá is és így bele is fér.Silencio nem hűt jól,még a drágábbik változat se.
Fractal design core 3000, 3300, zalman z9 plus,z9.
Táp: Fsp raider 550, xfx 550.darthdenes
drr2 legyen és azonos órajel.[ Szerkesztve ]
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
freaghill
őstag
válasz SyMbioTe #92166 üzenetére
1. Mire fogod használni a gépet?
Játszani szeretne.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
Semmilyen.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Minden ami a számítógépházban benne van. Azaz egér, billentyűzet, monitor ilyesmi nem.
4. Mennyi a kereted rá?
250-300k
5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol?
21,5"-os. Nem tudom mekkora felbontáson játszana.[ Szerkesztve ]
-
Ármester
válasz SyMbioTe #92206 üzenetére
Szerk. Lejárt sajna 5 percem:
Ha sok VGA-nak elég egy 750Ti is ~44k (Giga dupla ventis) Árakat PCX-en néztem„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Atci
csendes tag
válasz SyMbioTe #92221 üzenetére
Szia!
450E lenne a max keretem, a házat még nem tudom milyen legyen, monitor van Full HD, a procit illetően core i5 4690K lenne? Lehetséges később próbálkoznék a tuningal, de még csak most kezdem tanulni a dolgokat.
UI: Gamer gépet szeretnék
Köszi a segítséget
[ Szerkesztve ]
GTX980/IntelCore7490/Ram16GB/AsusZ97Pro-Gamer/Win10
-
sanzi89
addikt
válasz SyMbioTe #92256 üzenetére
"Lehet, hogy maga a proci nem hoz + fps-t csak ha i3 mellé raksz egy gtx 970-et akkor az nem tudja kihasználni 100%-ban az erejét."
GTX 960-at tervezek venni, a 970-es már egy másik liga.Hűtő nem is muszáj, csak ha nagyon kell a csendessék, Intel gyári hűtője elég bőven.
Összerakom a konfigot, letesztelem, ha hangos/melegszik akkor veszek hűtőt, de első körben biztosan nem.Alaplap: Ezek kb egy árba vannak (kivéve a Z87) és senki nem mondta, hogy rossz az az Asrcok, ezek alternatívák.
A fent említett Asrock lap van az egyik "szerveremben", fél éve megy 0-24-ben, ezért is néztem ugyanezt. Elismerek pár ezrest lehetne itt spórolni, ha jobban utána néznék a chipkészleteknek, szolgáltatásoknak - pl RAID tuti nem kell, meg sok felesleges SATA -. Majd ha lesz egy kis időm jobban belemélyedek. A 3 év garancia is jól jöhet a 2 év helyett.Táp: Nem mindegy milyen. Milyet szereztél? pontos típus!
FSP FSP400 60APN 85+Ház: Inwin Dragon Slayer (jól hűt), FD Core 1500 (ez már nem hűt olyan jól mint az inwin) Ez minegyik mATX
Itt megengedek egy kis szubjektivitást. Az Inwin egyszerűen nem tetszik, a Core 1500-ast pedig sem az iPon sem a PCX nem árulja (ebből a két boltból akarnám összehozni a konfigot). Ahogy nézem az általam írt Core 1300 hűtést tekintve ugyan olyan - egyedül a manuális venti szabályzó hiányzik róla. A több HDD hely nem szempont, 1 SSD, 1 HDD lenne a gépben max. Egyébként a fent említett "szerver" pont egy Core 1500-asban van, mert ott kellett a 6DB HDD hely. Teljesen elégedett vagyok vele, ezért is néztem a Core 1300-ast.Monitor: Azért írta az LG-t mivel az 3-4k-val deágább, de IPS paneles, ami sokkal jobb.
A BenQ VA paneles, és PWM mentes. Az LG IPS paneles és szintén PWM mentes. 3 év garancia mindkettőre, de akárhogy is nézem nem +3-4k a difi valamint megint rendelhetem egy harmadik boltból.[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Clickbait
aktív tag
válasz SyMbioTe #92343 üzenetére
Köszi a választ!
Alaplap téren két Asussal szemeztem egyébként (ismerősök ajánlása alapján)
ASUS MAXIMUS VII Ranger 49k
ASUS MAXIMUS VI Hero 45kÉs valami i5-t néznék még mellé, piacot nézegetve:
4440, 4570S, 4670,
Ezeknek még utána kell néznem.
RAMból én is Crucial-t néztem, esetleg valami Corsair esetleg Kingston.
You got clickbaited.
-
Devas
őstag
válasz SyMbioTe #92432 üzenetére
Köszi!
Ezek szerint egy i5 konfignak kimagaslóan jó ár/érték aránya van.
Játszadozok a gondolattal, hogy megszabadulok a régi AMD gépemtől és belevágok egy Intel-es témába. De ahogy elnézem egy i5-ös ház minden belevalóval kb 200 ezer Ft.
Lehet beérném i3-al is, hisz nem vagyok akkora játékos.Tudnál esetleg nagyságrendileg (nem kell tételekre felsorolni) egy árat mondani egy i3-as konfigra?
Ház+táp+HDD+SSD+alaplap+proci+ram+vga szóval mindenestől. Monitorom az van (1920x1080).
Cél a jó ár/érték arány. Direkt nem mondanék keretet, nehogy befolyásoljon a döntésedben.Köszi!
Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
szupersanyi
aktív tag
válasz SyMbioTe #92432 üzenetére
Alaplap: Miben különbözik a B85-ös és a H97-es?
CPU: Ha H97-es lapot veszek akkor ezek a procik nem lesznek jók hozzá? És nem lenne jobb pl. egy I5 4690 ezeknél?
VGA: Ha GTX 960-ból a 4 GB-osat veszem kicsit drágábban, az látványosan jobb lesz a 3 GB-os R9 280-nál?
És végül azt hol tudom megnézni, hogy melyik játék melyik VGA-t támogatja inkább? -
-
itsDani
tag
válasz SyMbioTe #92502 üzenetére
Köszönöm a gyors választ
Mindenkitől elnézést kérek, összekevertem az Asrock UEFI-jét az MSI-ével, ahol pl. nem lehet scrollozni, mert pl visszadobálja a kijelölést oda, ahol az egered van, és pl erre értettem hogy gagyi. Ha már implementálták, hogy lehessen scrollozni, csinálják meg használhatóra. Az Asrockéval, most hogy megint megnéztem igazából nem volt bajom azon túl, hogy kicsit csúnya (pár éve biztos az ilyen volt a divat), de azt azért még kibrnám. Így viszont nem emlékszem, hogy miért akartam Asusra váltani, úgyhogy lehet, hogy mégis Asrock lesz. Még nézelődök kicsit
-
lanszelot
addikt
válasz SyMbioTe #92493 üzenetére
(#92493) SyMbioTe válasza lanszelot (#92486) üzenetére
A kitöltés:
1. csak játék
2. semmi
3. full pc játékhoz /1 vga kártya elég bele semmi nagyzolás/
4. amennyi kell
5. 4k tv /monitor bemenete van/(#92492) membrandj válasza lanszelot (#92486) üzenetére
1-Két dologért alienware: tesztekben olvastam, és már össze van rakva.
Össze tudom rakni, sőt több évig dolgoztam is comp szervizesként, de az 10 éve volt /kicsit több is/.
Nem érdekelt, lemaradtam, nem tudom a kompatibilitási gondokat, nem tudom a széria hibákat, épp most mi hol tart, melyik mit igényel...stb /kieste belőle, és nincs kedvem heteket olvasgatni, hogy ismét vissza rázódjak/
Régi tapasztalatok alapján tudom, hogy nem legó, hogy csak össze táklod, és tadaam. Illetve netes rendelésnél, ha alkatrész probléma van/előfordulhat/, akkor szívás van. Ezért az össze szerelt gép, azt tesztelték, és egy évig tuti nem kell piszkálni /utána takarítható/ Sokat agyaltam, hogy össze rakni, vagy egészbe venni....
2-Igen.[ Szerkesztve ]
-
Devilhun_HUN
aktív tag
válasz SyMbioTe #92583 üzenetére
Alaplap: MSI X99S Gaming 7 alaplap
Processzor: INTEL CORE i7 5820k 6mag 12szál
Memória: Kingston 2x8GB DDR4 2133MHz HyperX Fruy Black HX421C14FBK2/16
Vga ami még marad: Gainward Phantom GTX 960 2gb
CREATIVE SoundBlaster Z OEM
SSD: 120gb OCZ Vertex 3
HDD: WD Red 3TB 5400rpm 64MB SATA3 WD30EFRX
HDD: Samu 500gb
HDD: Seagate 150gb
Hazhűtő: 5db BE QUIET! Pure Wing 2 14cm
Dvd íróNa ezt így pörgetni fogja egy ideig a Chiftech CTG-500-80P táp?
Amikor meg veszem a 980TI-t vagy a kövi generáció csúcsát veszek egy bika tápot is.
[ Szerkesztve ]
Youtube csatorna: Devilstudio 2015™
-
törölt tag
válasz SyMbioTe #92577 üzenetére
Azt miből gondolod hogy a Fractal 3500 jól szellőzik?
A hexus.net szerint a VGA kártyát pl. olyan gyengén hűti, mint az NZXT H440, A Define R4 vagy a Corsair 330:
http://hexus.net/tech/reviews/chassis/72105-fractal-design-core-3500w/?page=3
Nálam 110 házból kb. a 100. helyen van a hűtési rangsorban.[ Szerkesztve ]
-
GoTReX
őstag
válasz SyMbioTe #92621 üzenetére
Szóval azt mondod ez a javallott, egy tápcserével? Nem gyenge ez a 8magos konstrukcióhoz képest? ( Ez még olcsóbb is 20k-bal)
Processzor: Intel i5 3330 6M Cache, up to 3.20 GHz
Alaplap: Gigabyte Z68AP-D3
Memória: 2x4GB Hynix 1600Mhz DDR3
Videókártya: Gigabyte Geforce GTX 650 2GB DDR5 OC
HDD: WD 320GB Sata 3.5" 100/100
Táp: LC Power 450W ver.2.2
Ház: 3R R480 Shadow-Top állitható ventilláror fordulat
DVD: Sony Optiarc DVD-RW/DLXBOX ID: GoTReX #4839
-
nemethchek19
aktív tag
válasz SyMbioTe #92694 üzenetére
Szia! Én zeneszerkesztéshez/sound design munkákhoz néztem ki i5 4690k-t tuningra. Úgy hallottam ilyen projekthez el kell a tuningos proci. Sok plugint használok egyszerre. Sok sávos projekt is előfordulhat. SSD lesz!
Alaplap: mATX (msi z87m gaming) vagy ATX (MSI z87 g55 vagy MSI Z87-G43)
CPU Hűtőt még nem tudom, szóval az is kell majd.
Nálam is úgy gondolod, hogy felesleges a tuning? Kíváncsi lennék a véleményedre.
Milyenek szerinted a lapok amiket kinéztem?
Ha van ötleted cpu hűtőre azt megköszönném. Úgy 10 000 Ft körül szánék rá, persze nem vagyok biztos benne, hogy ennyi pénz elég. Nanoxia Deep Silence 2 házba menne a csend és a viszonylag jó hűtés miatt. Szóval fontos a halk venti.
[ Szerkesztve ]
-
Prométheusz
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: i5-12400F/14600KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- JGamer PC V2 R7 1700 RX 5700 XT 16GB DDR4 512GB NVME 1TB HDD
- Gamer PC , i5 13400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1.2TB HDD
- i5 10400 + RTX 3060 + 16GB DDR4 Igényes GAMER PC
- Csere-Beszámítás! Limitált! Hordozható Gamer PC! HP Omen X 1000P . I7 7820HK / GTX 1080 / 16GB DDR4
- Asus Z690, 12900K, Rtx4070, 32GB DDR5 gamer PC eladó
- Dell Optiplex 7010 SFF pc,i5 3470,16GB DDR3,240GB Új ssd,hibátlan működéssel!
- Dell Vostro 3900 pc,i5 4460,8GB DDR3,240GB új SSD/GTX 745 4GB vga,tökéletes működéssel!
- GAMER PC / i5-10400 / RTX 3050 / 16GB DDR4 / SSD+HDD / 550W
- Apple Mac Mini M2 2023 256GB SSD/8GB RAM/10C GPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest