-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz Maximum1 #9612 üzenetére
Eurocase-es HULLADÉK tápegységgel rendelkező gépet azért ne ajánlgass. Köszönjük.(#9610) Steven88:
ASrock H61 alaplap, 11k
G530 CPU INTEL, 12k
4GB RAM DDR3 1333Mhz, 6k
160GB HDD sata2 7200 rpm, 5k (HWapró)
HD4850 1GB DDR5 , 10k (HWapró)
FSP/Chieftec 400 watt, 5k (HWapró)
Codegen ház, 3k
total: ~50k#9611) Tesomatee : A Raidmax házak igencsak gagyik, Érdemes lenne cserélni. A 7200-as HDD maradhat, az SSD pedig igen, nagyon nagyon érezhetően felgyorsítja a windows-t, érdemes venni, akár egy 12eFT-os 32GB-osat is, a win7 64 bit 20 GB-ot foglal, elfér rajta bőven.
[ Szerkesztve ]
-
nihill
őstag
válasz Maximum1 #9554 üzenetére
Nekem a 2500k@4,4 konfigomban 2db TCs venti is van és nagyon szépen szabályozzák magukat, csak jól kell elhelyezni a hőérzékelőjüket.
Meg a TCs venti másra is jó egyébként, pl én a konyhába a beépített hűtő alá raktam kettőt, a hőérzékelőt a kompresszorra raktam, vettem egy 12v-os adaptert tápnak, és kész is az automata hőfokszabályozós szellőztetés(#9555) Inv1sus
Sajnos a "kis" tápok használhatóságát tönkre vágják azzal, hogy egyszerűen nem raknak rájuk elég csatlakozót, pedig egész komoly konfigokat is nevetve elvinnének.[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Maximum1 #9221 üzenetére
Azért ennyire kezdő nem vagyok, a táppal semmi gondom nincsen. Leginkább nem is a CPU-hűtő a bajom (az is, persze), hanem az MSI 5850. Az automata szabályozás egy sz*r (55%-on mennek a ventik idle), ha meg "kézbe veszem" Afterburnerrel, vagy simán Catalystban, akkor ugyan le tudom tekerni egészen, viszont terhelésre nem mindig hajlandó felgyorsítani. Marad mondjuk 20%-on, miközben 90 fokos a GPU...
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
sears
csendes tag
válasz Maximum1 #8139 üzenetére
Hmm szal akkor csak 2 ventit tudok rácsatlakoztatni az alaplapra? Mert csak 2 slot-ot találtam! Egyet alul, és egyet a bal szélen vhol! A CPU hűtőnek mind a 2-re szüksége van? Azért gondoltam a PC land-ról vásárolni, mert akkor csak 1szer kell házhozszállítási díjat fizetnem!
-
pohár
félisten
válasz Maximum1 #8103 üzenetére
hát egy 7850-hez képest fasorban nincsenek játékok terén
szirtesp... úgy látom, hogy támogatja a CUDA magokat, én így egy GTX570-et ajánlanék, egálban vannak a 7850-nel, így lényegében ugyanazt kapod
amúgy nem tudom hol élsz, de aprón is tudsz olcsóbban beszerezni dolgokat, akár újonnan, akár használtam, lejjebb tudod kicsit faragni a gép árát
[ Szerkesztve ]
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
stig330
csendes tag
válasz Maximum1 #8073 üzenetére
köszönöm!
azt mondod ,hogy a 6850 nem fér bele?
nekem sharkoon ms140-em van és asus 6950 ref. van benne artic extreme 5870 hűtővel és simán befér csak ki kellett csavarozni a gyárilag is eltávolítható vinyó tartó lemezt .
az fsp hexa helyett akkor chieftech vagy esetleg corsair ?(melyik típus olyan 10k körül)
a freezer 7 pro helyett mi lenne jó ? -
Crias
senior tag
válasz Maximum1 #7002 üzenetére
Csak annyit mondtam hogy míg a h67/h61-es lapoknál olcsóbb kategóriában egyértelműen az u3/s3 lap volt az ajánlott mert olcsó (jóval olcsóbb mint más hasonló tudású lap) és minden van rajta ami csak kell, addig a H77M és az ATX-es tesó között alig van ~2k különbség, annyit meg ha nagyon nem szorít a keret ér is, az u3/s3-omnak ilyen tekintetben nem igen volt olyan alternatívája csak akkor ajánlottunk ATX-es lapot ha azt külön kérték.
(#7001) xtevo
Ezt neked kell eldöntened, fentebb már Jim-Y és Felzergabor felhozott érveket mind2 oldal mellett.[ Szerkesztve ]
Crias
-
Crias
senior tag
válasz Maximum1 #6997 üzenetére
A Samsung 430 is nagyon ajánlott volt.
Mellesleg akkor most én is soroljam fel hogy mivel több egy u3/s3 mintm egy 12k-s lap? Nemáááá...
Viszont a H77M nekem személy szerint nem jelent akkora alternatívát mint amekkorát az U3/S3-om nyújtott, mert ~2k-val többért ott van a ASROCK H77 Pro4/MVP ATX-es rengetek PCI slottal, stb.Amúgy ezek közül mi az amit kihasználsz? És minőségi javulás?
PCI-E 3.0??? ugyanmár bőven elég a 2.0 is
Digi Power??? He?
Egyedül az Inteles vezérlő és a natív usb3 ami miatt talán jobb a H77M, de ez inkább a sandforce vezérlők hibája...
Egyszerű a képlet u3/s3-omhoz nem kell ilyet venni/ajánlani.Crias
-
Crias
senior tag
válasz Maximum1 #6994 üzenetére
Hülyeség... Én ha belefér a keretbe nem ajánlok OCZ-t mert ratyi, nagyon sok gond volt az OCZ-vel mint márkával, bár ez az új szériás nagyon jó árban van és az inteles vezérlők mellé jó.
Mellesleg még ha úgy is viselkedik mintha sata2-ön menne akkor is jóval jobb mint ha HDD-t használsz és a sata2 vs sata3 nem annyira látványos különbség sőt sok esetben szinte észrevehetetlen javulást okoz, mint HDD-ről sata2-es ssd-re váltani, így 20k-t megér egy sata2-es 60GB-os OCZ is, főleg hogy inkább a sata2 és a sata3-om között teljesít ha jól tévedek.[ Szerkesztve ]
Crias
-
Jim-Y
veterán
válasz Maximum1 #6994 üzenetére
18K-et bőven megér, csak akkor nem kell Sandforcos ssd-t ajánlani hozzá. Egyrész nézheted úgy, hogy az alaplap/vezérlő nem hajtja ki a sandforcokat, de akár úgy is nézheted, hogy a sandforcok nem szeretik azt a vezérlőt.. Emiatt én tuti nem fogom kevesebbet ajánlani a lapot, max akkor mindig Samsung SSD-t ajánlok hozzá.
-
balpis
őstag
válasz Maximum1 #6143 üzenetére
Az etron USB3 valóban nem működik (biztosan nem működött fél évvel ezelőttig még) együtt minden USB3 cuccal. De sokkal igen. Azóta volt már talán 3 driver frissítés is.
Nem tudom, most mi a helyzet, de nekem az első két próba még 2011 nyarán negatív volt - két kölcsön HDD-vel -, de még ugyanazzal a driverrel ősz óta szépen - egyetlen akadás nélkül megy 2 különböző HDD-m is.
Azaz nem biztos, hogy lemondott az USB3-ról az etron miatt.Talán megpróbálom majd ismét kölcsönkérni a korábban nem működő HDD-ket és frissítem a drivert, megnézem, mi a helyzet. De nem biztpos, hogy menni fog, mert a viccből a teszthez használt és rajtahagyott filmnek nem kifejezetten örült a főnököm - mikor a fia azt nézte
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
válasz Maximum1 #6107 üzenetére
Szia, már 3x megkértem a tesztelős űrlap tulajdonosát, hogy tegyenek bele engem is (SSD-s topikban visszakereshető), de úgy látszik ez elmaradt...
Az, hogy ebben a lapban az SSD szarul működne, az bullshit, nem tudom ki találta ki, de nagyot tévedett, nekem jó értékeim vannak -szerintem- és abszolút gyors minden. SSD topikban ez is visszakereshető..
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-12400F/14400F + RTX 3080 GDDR6X + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- Mini-ITX AMD Gamer / Ryzen 5600 / 6700XT/ 32GB RAM / RAY TRACING /
- GAMER confiuráció , hardware frissítés miatt eladó !!
- iMac 2021 8/256GB
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600 / RTX 2080Ti 11GB / 32GB DDR4
- Félkonfig eladó! I7-6700k 16Gb DDR4 BeQuiet! Pure rock MSI Z270 TOMAHAWK ARCTIC
- Keresek használt Intel 10-12. gen. i5 IGP CPU-s félkonfigot alaplappal, lehetőleg 1-szer 32GB-tal
- Eladó vagy csere Ryzenre!
- Gamer PC! Ryzen 5 2600 / RTX 3060 8GB / 16GB DDR4 RAM
- Gamer vas ROG 4070Ti Super 16GB, Ryzen 7 5800x 3D