Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
honfoglalo
senior tag
Üdv!
Adott egy régi gép:Alaplap
CPU típusa AMD Athlon 64, 2000 MHz 3200+
Alaplap neve Abit KN8 / KN8 Ultra (3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Rendszermemória 2048 MB
Megjelenítés
Videokártya GeForce 6600 GTMivel elég öreg csak a 480p-t viszi youtube-on, HD tartalmakkal nem bírkózik.
Kérdés, hogy mit kéne cserélni benne, hogy menjenek a 720p-s tartalmak. Semmi más nem cél (se játék, se semmilyen program), csak a 720p.
Elég lenne egy új videokártya, ha igen milyen (a lehető legolcsóbb) vagy mást is cserélni kéne?
Egyébként ilyen monitorral van használva.köszi
-
honfoglalo
senior tag
Sziasztok!!
Adott egy régi gép:
Alaplap
Alaplap neve Abit KN8 / KN8 Ultra (3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Rendszermemória 2048 MB
Megjelenítés
Videokártya GeForce 6600 GT
Mivel elég öreg csak a 480p-t viszi youtube-on, HD tartalmakkal nem bírkózik.
Kérdés, hogy mit kéne cserélni benne, hogy menjenek a 720p-s tartalmak. Semmi más nem cél (se játék, se semmilyen program), csak a 720p.
Elég lenne egy új videokártya, ha igen, milyen (a lehető legolcsóbb) vagy mást is cserélni kéne?
Egyébként ilyen monitorral van használva.
köszi[ Szerkesztve ]
-
honfoglalo
senior tag
igen! valóban max-on van a processzor hd alatt.
Videokártya GeForce 6600 GTgéphez milyen processzort tudnék venni, ami megoldaná a problémát és jó az alaplapra, nem lesznek kompatibilitási problémák?
köszönöm
-
honfoglalo
senior tag
válasz honfoglalo #6780 üzenetére
erre esetleg valaki?
köszi -
honfoglalo
senior tag
Üdv!
Ehhez a géphez kellett videokártya, javasoltátok a hd5450-et, alap célokra.
gép:
Alaplap neve Abit KN8 / KN8 Ultra (3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN), Rendszermemória 2048 MBés vettem is tegnap egy ilyet, de nem tudom életre kelteni, driverek törlése után, ha berakom az új kártyát (egyszerre csak az egyik fér bele) csak fekete kép, még a biosig sem jut el, tehát no signal. Lehet, hogy nem kompatibilis mégsema kártya a géppel?? Mit javasoltok?
köszi -
honfoglalo
senior tag
válasz honfoglalo #9436 üzenetére
erre vki?
-
honfoglalo
senior tag
Üdv!
Adott egy öreg gép, a merevlemez lett cserélve újra, egyébként meg:
Rendszermemória 2048 MB
Megjelenítés
Videokártya GeForce 6600 GT
dl atx 450w táp
HDD, ODD mezei alaptípusNamost, vettem fórumi javaslatra egy belépőkategóriás kártyát: Gigabyte PCI-E R545D3-1GI ATI HD 5450 1GB DDR3, de ezt meg már sajnos sehogy sem viszi az alaplap.
Az integrált kártya teljesen tropára ment, így minél kevesebből kéne kihozni egy működő gépet.
Úgy gondolom elkerülhetetlen egy új alaplap az új Gigabyte kártya miatt, viszont ekkor valszeg processzor és memória is megy vele szükségszerűen(gondolom). Alap irodai felhasználásra van tartva a gép, HD filmek kellenének azért, hogy menjenek - főként azért lett véve hozzá az új kártya, játékra nem kell egyáltalán.
Nem gond ha használtak a szükséges alkatrészek, de lehetőleg legyen garancia.
Mit javasoltok? -
honfoglalo
senior tag
válasz szben05 #13147 üzenetére
25-30ból kéne kihozni legföljebb, vagy kevesebből, lehet apróról is, és csak annyi a lényeg hogy a hd filmeket vigye.
Abszolút nem vagyok képbe, teljesen rátok hagyatkozom. Mit csináljak akkor a hd 5450-nel, az kidobott pénz volt? Tápot muszáj most venni, ez a dl atx 450w biztos kevés? A ram oké. A lap és cpu tekintetében milyen mozgásterem van?
köszönöm a segítséget[ Szerkesztve ]
-
honfoglalo
senior tag
válasz honfoglalo #13149 üzenetére
Az ajánlott processzort, hogy képzeljem el, egy notebookos brazos e350-e450 hez képest? Nekem az a szint abszolút elég lenne. Alaplapnál pedig csak annyi a lényeg, hogy kompatibilis legyen a többi alkatrészemmel..
-
honfoglalo
senior tag
válasz honfoglalo #13150 üzenetére
Ennél gyengébb/olcsóbb nincs?
-
honfoglalo
senior tag
Megvan itteni ajánlatra az alaplap (H61M-GS) a proci (G530) az FSP táp, csak a memória kell.
Van az alaplaphoz kompatibilitási lista, de az azokon lévő memóriák közül szinte semmi sem kapható. 4GB kéne nekem, a kérdés tehát:
Ez a memória jó ennyiért? És bele fog menni egy Asrock H61M-GS-be, mert a kompatibilitási listán nincs rajta? -
honfoglalo
senior tag
válasz bluemirage #13976 üzenetére
Rendben, akkor 4GB-os lesz, valamivel olcsóbban is jönnek ezek ki.
Az általad ajánlott belemegy a H61M-GS-be, vehetem azt?[ Szerkesztve ]
-
honfoglalo
senior tag
Üdv!
6 db gépről lenne szó.
Elvárások:
Intel Core i3-3220 3.3 Ghz
4Gb DD3 RAM
120Gb SATA3 SSD
DVD-RW
Win 7 32 bit
15" Samsung monitor
3 év garanciávalMennyiből jönne ki szerintetek reálisan a 6db? (csak mert soknak tűnik az árajánlat...)
[ Szerkesztve ]
-
honfoglalo
senior tag
válasz Zsivaagoo #39451 üzenetére
Az az igazság, hogy ez egy már megrendelt, leszállított konfiguráció, és annak kéne utána nézni, hogy ez mennyire reális, mert szerintem nem. Magyarul azt kéne megsaccolni, hogy mennyivel húzták le szerencsétleneket. Esetleg everest-tel meg tudnám valahogy szerezni a pontos konfigot, alaplappal mindennel, csak nem vagyok ott, így most az lenne a lényeg, hogy ezen adatok alapján kb. megbecsülni a gépek körülbelüli valós értékét. (tudom így nem lehet pontosan, de nagyságrendileg talán be lehet lőni). Sajnos jelenleg nekem is csak ennyi adat áll rendelkezésemre.
( egyébként 227e/db-ért szerezte be az illető, a 6 db gép 1 millió 362 ezer forint volt)[ Szerkesztve ]
-
honfoglalo
senior tag
válasz honfoglalo #39454 üzenetére
Ja látom már az OS-t hagytad ki, win 7 32 bit, 6 gépre mennyit tehet még rá?
[ Szerkesztve ]
-
honfoglalo
senior tag
Egy Gigabyte GA-H61M-HD2 alaplap (érzem, hogy hülye kérdés) meddig javasolt? Tehát honnantól érdemes/kell jobbat venni. i5 meg mondjuk egy GeForce GTX650 vagy valamivel jobb videokártyához még megfelel? Mi az a kategória, amihez már nem ajánlott?
-
honfoglalo
senior tag
Egy megrendelt szerverben E5-2403 1.8 GHz helyett Intel(R) Xeon(R) CPU E5-1410 0 @ 2.80GHz van(ez elvileg erősebb) . Viszont a szerződésben szereplő 2x8GB RAM helyett 2x4GB RAM van és a szerződésben szereplő 3x1TB NSAS (pontosan mi az az NSAS?) helyette az AIDA64 egy 488,2 GB-os és egy 442,7 GB-os partíciót mutat, szóval 1TB-os lehet. Ez összesen mekkora kár lehet, hogy jobb a processzor, de kevesebb a RAM és a háttértár?
-
honfoglalo
senior tag
Valaki tudna segíteni, hogy az NSAS az pontosan mit jelöl/jelent, illetve mennyivel ér többet egy E5-2403 1.8 GHz-nél egy Intel(R) Xeon(R) CPU E5-1410 0 @ 2.80GHz, ha lehetne nagyságrendileg forintosítani.
-
honfoglalo
senior tag
válasz Zsivaagoo #40188 üzenetére
DELL T320-as szerver. Az eredeti kérdés pedig ez: Egy megrendelt szerverben E5-2403 1.8 GHz helyett Intel(R) Xeon(R) CPU E5-1410 0 @ 2.80GHz van(ez elvileg erősebb) . Viszont a szerződésben szereplő 2x8GB RAM helyett 2x4GB RAM van és a szerződésben szereplő 3x1TB NSAS helyett az AIDA64 egy 488,2 GB-os és egy 442,7 GB-os partíciót mutat, szóval 1TB-os lehet az össz háttértár papíron. Ez összesen mekkora kár lehet, hogy jobb a processzor, de kevesebb a RAM és a háttértár? (Egyébként egy Win 7 Prof. fut rajta..)
[ Szerkesztve ]
-
honfoglalo
senior tag
Mit szólnátok, ha ilyen gépet szállítanának le nektek (6db-ot) 237 000 Ft-ért darabját?
i3 2120 processzor
H61M-HD2 alaplap
8GB RAM
Samsung SSD 840, 128GB
Optikai meghajtó
Sharkoon Value ház
Gaba bill+ egér (már nem működik)
Windows 7 (OEM, de matricák a raktárban, nem tették föl)
Benq monitor (33k)
Akyga tápegység----------------------------------------
illetve a második (ebből 1 db-ot 397 000 Ft-ért)
Core i5-3350P
Gigabyte GA-B75M-HD3 alaplap
8GB RAM
NVIDIA GeForce GTX 650 (szerződésben leírt és kifizetett Quadro 2000 helyett)
Kingston SSD 128Gb
Toshiba DT01ACA050 500GB merevlemez
Optikai meghajtó
Benq monitor (33k)
gépház (no name)
Windows 7
Gaba bill+ egér (fos)
Kolink CHS 450 tápegységNekem megvan a véleményem (178-ért sikerült összerakni ugyanezt illetve 240-ért a másodikat középárakkal), de mégis nyilatkozni kéne a szállítóknak. Csak utólag kapcsolódtam be, amikor szóltak már le volt szállítva minden, viszont ebből lesz még egy kis vita...
Vélemények, mennyire gáz?[ Szerkesztve ]
-
honfoglalo
senior tag
válasz membrandj #40237 üzenetére
Még jó, hogy nem láttátok a többi tételt... Több mint 4 milliót fizettek összesen és az egész ilyen a szervertől az iPadekig (pl. iPad 4 Wifi 16 Gb 180 000 darabja...). Most próbálom menteni a kárt, amennyire lehet, először én sem hittem el.
Az apró árrés ironikus megjegyzés volt, nyilván látom, hogy több mint 1 millióval vágták át őket, úgy, hogy amit leszállítottak már nagyrészt nem is működik dől össze. Pl nem volt vírusírtó a gépeken, úgy hagyták, az 1 milliós szerveren Win 7 Prof. van, a gépeken nincsenek oem matricák... Az office-ok egy része nem volt aktiválva.. Rengeteg minden nem egyezik.
[ Szerkesztve ]
-
honfoglalo
senior tag
válasz Zsivaagoo #40240 üzenetére
És ha kifizették és a szerződés balfasz módon volt megszerkesztve (nem tértek ki a tápra, ram, merevlemez márkára, gépház típusára..) és már ki van fizetve, sőt a cég még többet követel, akkor mi a legésszerűbb, tekintve, hogy az egész vállalat működését veszélyeztetik, ha ezek a jó kis kínai tápok lerohasztanak mindent, elvesznek az adatok...
Hozzáteszem, hogy van olyan tétel, ami helyett (videokari) 100k-val gyengébb van a gépben, de ez senkinek nem tűnt fel, amíg meg nem néztem, illetve a szerverben sem az van, mint a szerződésben, szóval vannak úgymond "eltérések"..
[ Szerkesztve ]
-
honfoglalo
senior tag
Üdv!
Az alábbi gépbe nyugodtan rakható Nvida Quadro 2000?
3D modellezésre kellene, hogy akadás mentesen fusson. i3 elég lesz? Ha nem jó a Quadro 2000, akkor mi van alatta, amit bele lehet még tenni?i3 2120 processzor
H61M-HD2 alaplap
8GB RAM
Samsung SSD 840, 128GB -
honfoglalo
senior tag
válasz honfoglalo #40314 üzenetére
Találtam egy tesztet az egyik 3D programról, ott ilyen konfigot használnak:
-Workstation 1-
AMD Phenom X4 @ 3.2Ghz
8GB DDR3 memory
NVIDIA Quadro FX 5800
MSI 790FX motherboard
1TB WD 7200RPM HDD in RAID 1 + 0
Dual 22″ monitors
Windows 7 Professional 64bit-Workstation 2-
Intel Quad Core Q6600 @ 2.2Ghz
4GB DDR2 memory
NVIDIA GeForce 8800GT
500GB Seagate 7200RPM HDD
22″ monitorEz egy 4 éves teszt. Hasonló, de inkább jobb hardver kéne.
DualCore Intel Core i3-2120 elég lehet, maradhat vagy ki van zárva? -
honfoglalo
senior tag
válasz Zsivaagoo #40321 üzenetére
Közben beszéltem egy amerikai-arab sráccal, aki elvileg benne van ebben a 3D témában, és azt mondta, hogy nem a videokártya kell igazán, hanem a processzor, mert ennél a programnál főként "it uses mainly the processor to render the views". Szóval az a kérdés, hogy milyen i5-öt ajánlotok és milyen VGA-t.
A mostani páros: Core i5-3350P, GTX 650, a többi i3-as és alaplapis, azokat kéne i5-re cserélni és hozzá VGA: Ja és alaplap adott: H61M. -
honfoglalo
senior tag
Nem ilyen egyszerű, mivel vannak olyan alkatrészek, amik nem egyeznek a szerződésben foglaltakkal, tehát nem csak az a gond, hogy drágán hozták, hanem hogy nem is a kifizetettet.
Az a gond, hogy már be vannak üzemelve, és nem nagyon van idő/lehetőség újratelepíteni mindent. A processzor csere és egy vga berakása viszonylag egyszerűen lebonyolítható lenne, az alaplapot inkább frissítem, mint hogy mindent újra kelljen összerakni. -
honfoglalo
senior tag
válasz Rypejakten #40337 üzenetére
Megy mellé az itt is jóváhagyott GTX650. Úgy se lenne jó a 3350p?
-
honfoglalo
senior tag
válasz Rypejakten #40359 üzenetére
Egyik sincs még meg. Most egy i3 van kártya nélkül. Azt kéne cserélni, hogy jobban fussanak bizonyos programok. A vkártya erőssége annyira nem fontos, az adott programhoz processzor erő kell. Ezért döntöttünk i5 mellett. Az alaplap adott H61M-HD2 azt lehetőleg nem kéne variálni. Nyilván VGA is kell, de azt az infót kaptam hogy elég a GTX650.
[ Szerkesztve ]
-
honfoglalo
senior tag
válasz Rypejakten #40362 üzenetére
Rendben, akkor a i5-3470 lesz, azon a 2k-n már nem múlik..
És akkor ez így tényleg oké lesz:
H61M-HD2
i5-3470
GTX 650Biosból F2 vagy F3? link
-
honfoglalo
senior tag
válasz Rypejakten #40364 üzenetére
Az F2 van rajta az AIDA szeirnt, ez 2012 /12/10-es dátum. Lerás:Improve system compatibility.
Ezzel működni fog az i5-3470 vagy frissítsek F3ra?[ Szerkesztve ]
-
honfoglalo
senior tag
Nem akarom szétoffolni a topikot, remélem belefér.
Még a rendeléses-becsapós ügyletről van szó.. Lényeg, hogy sok pénzért rendelt egy cég sok szart (gépek), de nem írtak róla szerződést, csak számlát, ami pedig nem részletezett. Elvileg így nem nagyon lehet jogi útra lépni, de az jutott eszembe, hogy nem kéne valami garancia papírjai lennie a leszállított termékeknek? Nem lehetne ezt kikérni a szállítótól, valamit kénytelen lenne adni, nem? Komplett konfiguráció vásárlásnál céges rendelésnél ez hogyan szokásos.? A papírokat nem adják oda csak vállalják a felmerülő javítást?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- GAMER PC - GTX 1060 3GB OC - i3 9100f - 16GB RAM - 500GB M.2 SSD - 500GB HDD
- Garis Gaming PC: RTX 3070, Ryzen 5600x, 1tb m.2 ssd, 16GB 3600MT RAM stb
- The Chronicles of Riddick (PC Guru) / Soldier of Fortune 1 (papírtokos) 600Ft/db
- Gamer pc. I5-3570, Rx 570 8gb, 16gb ram
- Eladó gamer PC i5 10600, 32gb DDR4, RX580 4gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest