Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sniper elite
senior tag
válasz
csucsbicep #60998 üzenetére
Javítom magam
Közben megnéztem és 3+3 fázisú, összetévesztettem egy másikkal... De gondolom ez nem sokat változtat. Még gondolkodom rajta azért.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
sniper elite #60997 üzenetére
Elfogja birni, lapon nem mulik.
-
sniper elite
senior tag
válasz
csucsbicep #60996 üzenetére
MSI Z97 gaming 3
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
sniper elite #60995 üzenetére
Melyik lapot nezted ki?
-
sniper elite
senior tag
Helló!
Egy 4+2 fázisú alaplap elbír egy szorzózáras 4790 procival turbo boost azaz max 4GHz mellett? Kicsit félek, hogy nem bírná stabilan. Ja és 2x8GB ram lenne mellé 1600MHz-en ha ez számít.
-
skyrush7
aktív tag
Sziasztok!
Kicsit utánanéztem a javaslatnak, hogy komolyabb alaplapot kellene néznem. Ezzel kapcsolatban lenne néhány kérdésem (persze, ha nem fárasztom vele a nagyérdeműt).
i5-4690 alá nézegettem, és kettő között vacilálok. Az egyik egy ASRock H97 Pro4 (ATX - +1 pont), a másik egy MSI H97M-G43 (mATX) alaplap. Ezzel kapcsolatban kérdezném melyiket ajánlanátok megvételre (tuning nincs tervben, GTX 760 OC fog helyet foglalni benne, továbbá a gyári Intel hűtő)
Van az MSI-n M.2 port. Kérdés, hogy kihasználnám-e. Magyarán ha SATA 3-as SSD-t veszek, érezhető különbség nem lesz tapasztalható, vagy megéri befektetni?
Előre is köszönöm! -
zazahoho
őstag
Sziasztok!
Nem tudok dönteni, kis segítséget kérek.
ASROCK B85M-HDS
ASUS Vanguard B85
vagy
ASROCK H97M Pro4
ASUS H97M-PLUS
Ezeket a lapokat szemeltem ki Core i3-4130 proci vagy gyengébb Pentium G3240 lenne 2x2 gb ram 120 gb ssd társaságában.
Legfőbb szempont a stabilitás 0/24-ben is (nem torrent miatt) .játék nem lenne telepítve.
Vanguard tényleg annyival jobb mint ahogy a marketing hirdeti? -
bluyoo
nagyúr
válasz
csucsbicep #60985 üzenetére
Valóban érdekes így összeszedve a lapokat átnézni.Ha jól emlékszem anno Asbee linkelte.
(#60986) BomiBoogie
Mint már sokszor írtam, csak magát nyugtatgatja aki azt állítja hogy kevesebbért is ugyan olyan jó deszkát kap ... Max. az olcsóbb is megfelel az igényeinek.(#60987) Mahrenburg
Megártott a hideg sör? -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Mahrenburg #60987 üzenetére
Jéééé....te tényleg életben vagy....
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
BomiBoogie #60986 üzenetére
Nem rossz az, úgysem a lapon múlik már, kb. minden a cpuban lesz lassan. Igen, sokak szerint tekercsek száma=fázisok száma, pedig nem.
Így ránézése nehéz megmondani, mert a Rangeren a lap másik oldalára tették a 4 drivert és még borda is van rajtuk.
-
szg88
őstag
Üdv. Nem tudom, hogy jó helyen kérdezem-e? De az alábbi kombót szeretném megvenni, van esetleg valami kompatibilitási gond? Vagy egyéb tanácsot is elfogadnék, már ezeket az új cuccokat annyira nem ismerem.
Gigabyte GA-F2A78M-DS2 alaplap, AMD FX A10 6700, vagy 6790 proci, Kingston 8GB 1600MHz cl10 ram. Az fm2+ os alaplapba ugye használható az fm2-es proci? -
Mahrenburg
őstag
válasz
csucsbicep #60953 üzenetére
Csucsbicep - Köszönöm!
Bluyoo - "Pár napja benézett ide, szóval biztos él!" - Háááát, fogalmazzunk úgy, hogy határeset...
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
csucsbicep #60985 üzenetére
Tanulságos a táblázat.
A Ranger pl. tényleg nem a legjobb, 8-as "marketing phase", de közben csak 4-es valós.
Ahhoz képest, hogy ROG lap... -
bluyoo
nagyúr
válasz
Putgab #60983 üzenetére
Mondjuk kétmagos CPU-ból is van egy jó adag .....
Mindenesetre akkor AMD FM2+ foglalattal: ASRock FM2A88M-HD+ + AMD A4-6300 ~23K
Intel LGA1150-es foglalattal: Asus H81M-A + Intel Pentium G3220 (vagy akár Celeron ha elég) ~25K
AMD A4-6300 vs Intel Pentium G3220 -
Bandi821
tag
válasz
Zsivaagoo #60978 üzenetére
hát igen én is nagyjából csak rosszat hallottam róla, bár az is igaz, hogy az régebben volt. Ezért kérdeztem, hogy mostanában mi a helyzet ezzel a márkával, de ezek szerint nem sok előrelépés történt.
az igények:
Z97-es chipset (azon belül semmi extra, mondjuk legyen M2-es csati rajta, mert az állítólag nagyon tuti)
proci: új Haswell (ha kijön a 4790K)
igények: alapvetően játékos -
Bandi821
tag
válasz
Zsivaagoo #60972 üzenetére
szia,
köszönöm a gyors választ. Én alapvetően az általad is felsorolt két alternatívához húzok, de új gép összerakása előtt állok és a MSI jobb ár/érték arányt biztosít, vagy legalábbis nekem úgy tűnik, de persze azért a fő szempont a megbízhatóság és a múltban ismerősök, akiknek volt ilyen lapjuk, vagy laptopjuk, nem voltak jó véleménnyel róla.
-
DIMITRIUS
tag
Sziasztok i5 2500k-hoz jó ez a lap? Asus P8Z68-V PRO GEN3
Tuning az lesz bőven... -
Zsivaagoo
őstag
válasz
Bandi821 #60971 üzenetére
Régen sem volt gagyi. P4 korszakban az egyik legnagyobb név volt. (Pl. 865PE Neo II sorozatú lapjaik voltak a legjobbak a piacon és nagyon jól lehetett tuningolni velük P4 Northwood procikat.)
Most sem rossz, csak ezt azt túlbonyolítanak.Ha ingadozol, akkor ott van az Asus és a Giga, szintén nagyon nagy nevek.
-
Bandi821
tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a MSI alaplapokkal. "régen" még elég gagyi és megbizhatatlan gyártó volt. Ez mára megváltozott, vagy maradt u.a.?
Válaszokat előre is köszönöm.
üdv.: Bandi
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
BomiBoogie #60965 üzenetére
Szerintem soha.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Megint olvastam egy másik fórumban, hogy a Z97-es lapok jobban tuningban.
Mikor jönnek rá, hogy az leginkább a procin múlik? -
bluyoo
nagyúr
Attól még hogy a 12 fázis egyezik a tápkörük koránt sem ugyan az, és persze a felszereltségük sem.
Teljesen más alkotóelemekből áll ..... [link] (a Z97-Pro egyezik a Z97-Pro Wi-Fi-vel)
Mondjuk több mint valószínű GHz-eket nem fog jelenteni, és egyik felsorolt lappal sem igazán fognál mellé.
Bár a ASRock Z97M OC Formula kicsit kakukkolás hiszen mATX-es deszka.
"(Sajnos Asrockra 2 év gar van)" Az ASRock lapokra még mindig 3év garancia van. Írj a választott üzletnek, vagy hagyd őket, ha már meg akarnak vezetni ....
"ASUS Z97-AR - 43k (Nem tudom miben külömbözik az előző asustól)" Két videokimenet és a színe.(#60961) mobal
+1 -
Hando
tag
Sziasztok!
Kb 1 hónap múlva vásárolnék új gépet és nem tudok dönteni a a Z97-s lapok tömkelege közt!
Proci i7 4790K lesz ha kijön végre és egy jó lapot keresek hozzá
A maximum keret 40-45k és nem vagyok márka függő sem annyira (MSI most szimpatikus)Ezeket néztem:
ASUS Z97-A - 39k
ASUS Z97-AR - 43k (Nem tudom miben külömbözik az előző asustól)
ASUS MAXIMUS VII RANGER - 45k (tetszik)ASROCK Z97 Extreme4 - 40k
ASROCK Z97M OC Formula - 44k (Sajnos Asrockra 2 év gar van)MSI Z97 GAMING 5 - 42k
(Nagyon nagyon maximum estbe)
ASUS Z97-PRO - 49k
MSI Z97 GAMING 7 - 49k (nagyon tetszik de árból már kicsúszott)Fontos lenne a stabilitás és a jó OC képesség!
Köszönöm a válaszokat! -
bluyoo
nagyúr
válasz
kurtzyx #60952 üzenetére
Hi!
Pl. az MSI B85I GAMING nem sokkal drágább. Mondjuk annyiért már a 9-es szériából a H87I AC is megvan, bár valamivel gyengébb audio szolgáltatással.(#60958) Putgab
Hát ez nem sok használható infó.Milyen CPU lesz benne? Mekkora kerettel keresel lapot?
-
Putgab
újonc
Sziasztok!
Irodai célra kellene alaplap. Megbízható legyen és aránylag gyors. Hosszú távra kellene. Ne legyen nagyon drága.
-
bluyoo
nagyúr
Hi!
Ha használt is mehet az Asus P8Z77-V tökéletes lenne minden megvan rajta ami kellhet.(#60955) elmouse
A PCIe 1x nem gond, a COM-porttok már igen. Még egy darabot meg tudnál oldani egy hátlapi kivezetéssel pl.
De legegyszerűbb az lenne ha beszereznél egy hasonló bővítőkártyát mint pl. ez. -
Bossi
őstag
válasz
elmouse #60955 üzenetére
Sziasztok,
alaplapot cserélnék (lehet cpu-t is) az alábbi paraméterek fontosak
jelenlegi CPU i72600k tehát 1155 foglalat
tuning lehetőség legyen
PCI-Express 3.0
4db RAM foglalat...
és nem akarok 30k fölé menni árban lehet használt is...
esetleg VGA csere sestén a CPU-ban lévő grafikus magot is használhassamhát erre kérnék ajánlásokat
köszönöm
István -
elmouse
aktív tag
Sziasztok!
Létezik-e olyan újonnan vehető alaplap amin van:
- min. 2 db PCIe 1x
- min. 2 db soros port ?
Szerintem nincs ilyen, de hátha.
Köszi! -
Ottó58
senior tag
Nekem sokkal szebben, tisztábban és erősebben szól (ASRock Z87Extreme4), mint az előző Giga Z77-es lapban. Ott 892-es hangkeltő volt.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Mahrenburg #60950 üzenetére
Szerintem joval jobb. Szebben szol, illetve szoftveresen is sokkal tobbet tud(tobb beallitasi lehetoseg van).
PAtr0n: Nekem is feltunoen halk volt az Asus P8Z77-V utan. Azon kivul, hogy a hangszinszabalyzon feltoltam a savokat, mast nem talaltam ez ugyben.
-
kurtzyx
tag
Üdv!
mITX lapkát keresnék egy r9 270x és egy i5 4590 alá egy Corsair Obsidian 250D-be]
Első körben az MSI B85I-re gondoltam, esetleg van valami alternatíva ? Leginkább a hangchipre gondolok itt,
lévén eddig creative sound blaster x-fi + Cambridge audio azur 540A + mordaunt short 906i kombóval üzemelt a gép és jó lenne minimalizálni a visszaesést.
A Proci okán tuning nem lesz Corsair vengeancepro 2x4 gb 1600mhz cl9 ramokat néztem ki így a 4234353254mhzt kezelő lapka sem szükséges.
Előre is kösz. -
PAtr0n
addikt
Srácok!
Z87 Extreme4-es Asrokk hangkeltőjéből, hogy a fenébe lehet normális hangerőt kicsikarni? Nem hiszem el, hogy csak ennyit szól, hisz fejhalgató erősítő is van a deszkán. (150 ohmos fejessel nyomom)
Amit csináltam, hogy feltettem a gyári driverét, minden hangerő maxon, de a Xonar DX-em kb. dupla olyan hangos, pedig az se mondható egy üvöltő valaminek.Nincs valami extra szoftver hozzá, csak a szimpla Realtek ocsmányság?
-
Mahrenburg
őstag
válasz
csucsbicep #60938 üzenetére
Köszi a leírást!
"Nem tudom miből van a lap, de baromi nehéz." -
(Látod DonSasss, azért van benne anyag...
)
Mennyivel jobb a hangkeltője az Extreme4-éhez képest?
-
bluyoo
nagyúr
válasz
troll81 #60945 üzenetére
Mert a Z97-PRO (Wi-Fi ac) miért ne felelne meg a célnak?
(#60946) csucsbicep
Nem is egyszer!(#60947) troll81
Jók a TUF lapokde sajna a MARK 2-őn Sata Express és az M.2 sincs. Viszont ha nem kellenek jó választás lehet.
"mert kiborulok 50 a lapkeret és a 4790k támogatása mert az extrem 6 Z97 cpu listájában plnincs
ez hogy lehet?" Még meg sem jelen a CPU miért lenne benne!
-
troll81
addikt
ASUS SABERTOOTH Z97 MARK 2 erről kellene vélemény ASUS MAXIMUS VII RANGER igen ezekröl valaki tudna tapasztalatot mondani
mert kiborulok 50 a lapkeret és a 4790k támogatása mert az extrem 6 Z97 cpu listájában pl
nincs
ez hogy lehet?
-
bluyoo
nagyúr
válasz
troll81 #60943 üzenetére
Ja nem azért írtam!
Mindkettő jó deszka!
Én talán kipótolnám a ASUS Z97-PRO (Wi-Fi ac) -ra. Bár abban az árban nem egy jó lap van .... szóval lehet válogatni. -
troll81
addikt
válasz
köszi várom a többit is
ASUS MAXIMUS VII RANGER Z97 Extreme6 ez a kettön vivodok éppen
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Köszi, engem érdekelt!
(#60939) EnterR
Csak az a gond hogy azt nem kapja meg 18-20K-ért.
-
csucsbicep
nagyúr
Rövid Hero tapasztalat., ha vkit érdekel.
-
domiromm
tag
Üdv.
Melyik alaplapot ajánljátok?
MSI Z87-G43
ASROCK Z87 Pro4
GIGABYTE GA-Z87-HD3
CPU i5-4670k
Hybrid physx-et szeretnék
1GPU HD5830
2GPU GT520 (majd cserélem nagyobbra) -
bluyoo
nagyúr
válasz
kulfoldi #60931 üzenetére
Szívesen!
Hát a Pentium-okban nem egy erőmű az Intel HD Graphics. De a böngészőre elég lesz.
Intel Pentium G3220 Processor Review 1
Intel Pentium G3220 Processor Review 2 -
kulfoldi
aktív tag
válasz
bluyoo #60930 üzenetére
Koszi valaszt.
Munkara lesz szoval amit linkeltel nekem kicsit tulzas is, nincs szukseg a 4x RAM slotra, eleg a 2x. Aha, szoval prociba integralt GPU van most mar, az az igazsag, hogy 4-5 eve vettem egy i7-940-et azota nem kovettem a dolgokat. Szuper. Akkor jo lesz a GA-B85M-D2V az kb egy 4-essel olcsobb ahol neztem. Es akkor tenyleg egy Pentium G3220-ba is bele van integralva annyi GPU, hogy meg tudjon hajtani ket monitort amin bongeszo fut? Jo ertem, hogy nem nagy graf. teljesitmeny ez egyebkent, de nekem ujdonsag.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
kulfoldi #60926 üzenetére
Már nem a lapon van, hanem a CPU-ban (vagyis APU-ban).
DVI és VGA csatlakozó szinte minden lapon megtalálható, szóval van miből válogatni.
Mondjuk keretet nem írtál, de pl. a GA-B85M-D3H elég jó vétel, ha már Gigabyte. -
Werkly
őstag
Asus Z97 PRO (wifi AC) és Z97 Deluxe között sok a különbség? Megéri a felárat? Kösz!
-
kulfoldi
aktív tag
válasz
bluyoo #60925 üzenetére
Sziasztok!
Ezek integralt GPU-s alaplapok?
GA-B85M-D2V
GA-H81M-D2VSzerintem nem, tudtok olyan H81 vagy B85 chipsetes lapot mondani ami 2x DVI/VGA-t tud es integralt GPU-s?
Vagy ha H81/B85-bol nincs ilyen akkor legyszi olyan mas budget S1150 sokcet lapot ami int. GPU es 2x DVI/VGA. Koszi! -
bluyoo
nagyúr
válasz
Tomdriver #60924 üzenetére
Szívesen!
Nálam nem zavar be (ugyancsak T-com). De annyira nem foglalkoztam a témával. A Tv-m is össze van kötve Wi-Fi-n keresztül a Pc-vel, így a Samsung AllShare progival meg tudom jeleníteni a Pc-n lévő tartalmakat.
De elvileg lehet az okostelefont, táblagépet távirányítónak használni (én erre egy Bluetooth-os klaviatúrát használok) vagy éppen adatokat küldeni fogadni az eszközök között.
Az MSI-nél nem ismerem a programot, de az Asus-nál a Wi-Fi GO programmal. -
Tomdriver
őstag
válasz
bluyoo #60921 üzenetére
Köszi, akkor az ócsóbb lesz stick-el, víz nem kell egyelőre.
Annyit szeretnék még kérdezni, ha van már T-COM-os wi-fim (PC kábellel csatlakozik hozzá, wirelesst csak Tab.-hoz, TV-hez, Laptophoz használom), mi előny származhat még abból, ha mégis a wi-fis lapot veszem meg, illetve a kettő nem zavar e be egymásnak? (Bocs, ez lehet hülye kérdés volt, de sajna ehhez nem értek...
)
Valahol olvastam, hogy több wifi gyengíti egymás jelét, de lehet ez is hülyeség. -
bluyoo
nagyúr
válasz
marquuard #60920 üzenetére
Ja igen az AMD, és a több éves AM3+ ..... Azzal a foglalattal egyáltalán nincs PCI-E 3.0, szóval ha ki is adnál érte többet, akkor sem tudnál PCI-E 3.0 -át azzal a platformmal. Vagyis egy lap képes rá (bár mókolt 3.0) , mégpedig az ASUS Sabertooth 990FX/Gen3 R2.0.
De FM2+ foglalat mellett már van PCI-E 3.0, persze a megfelelő CPU és VGA mellett!
Viszont semmi marketingszöveg nincs abban ha a PCI-E3.0 2X akkora sávszélre képes mint az elődje.(#60919) Tomdriver
Bluetooth stick és a probléma megoldva.
A MAX AC például elő van készítve vizes rendszerekhez, több USB port és ugye a Wi-Fi. -
Tomdriver
őstag
Most már tutira eldőlt nálam, hogy vagy MSI Z97 MPOWER, vagy MSI Z97 MPWER MAX AC lapot veszek - ami zavar igazából a két lap közötti nem kevés árkülönbség.
Nekem wi-fi nem kell viszont bluetooth jól jönne néha, de ahhoz is az AC lapot kéne megvennem.
Fentieken kívül tudásra szinte ua. lapokról van szó, az AC-n talán több az USB port - vagy csak én látom így, van esetleg más eget verő különbség, ami az AC mellett szól? -
marquuard
veterán
Hali.
Érdemes felárat fizetni egy olyan alaplapért, amiben van PCIe 3.0? Vagy ez inkább marketing, mint hasznos fícsör?
-
bluyoo
nagyúr
De ott azt javasolják hogy "húzza ki a 24 tűs csatlakozót és CMOS Reset".
Bár nem vagyok benne biztos hogy ez változtatna valamit a dolgon. Mindenesetre egy próbát megér (és a vezetékes USB-s klaviatúra is).
Amúgy a Gigával sincs gond, legalábbis nagy általánosságban. Bár pont az a szériája nem volt a legjobb/legajánlottabb a Gigának ....
Annál inkább az LC-Poer táppal. Azon sem csodálkoznék hogy az tette be a kulcsot a lapnak. na meg CF/SLI 16X4X lapban ... hát elég pazarló megoldás.(#60905) sazabi
Hát talán az Asus M5A97 R2.0-át megkapod annyiért.De nem akarod tuningolni az FX-et? Szerintem kár parlagon hagynod a lehetőséget.
-
jeffo
tag
Gigabyte GA-H67MA-USB3-B3 alaplap kapcsán szeretnék segítséget kérni, ami egy ismerősöm gépében van, LC Power LC6600 v2.2 táp, 2 db videokártya, Core i7 proci, SSD, HDD, 2x4GB RAM társaságában, Win7 64bit rendszerrel. Valószínűleg nem szabályos gépleállítás után a következő újrainduláskor megjelent egy üzenet, hogy a bios megsérült, és ezért menti, majd visszaállítja. Ezután előjött az e topicban is tavaly 2 felhasználó által megemlített boot loop hiba, hogy nem tölti be a biost, hanem csak folyton újraindulgat a gép, amikor meg végre megjelenik a bios üdvözlőkép, akkor nem érzékeli a billentyűzetet, nem lehet rányomni a DEL, END stb. gombokra, ami fel van sorolva (egyelőre 1-1 vezetéknélküli Logitech és Genius modellel, valamint PS2-essel lett próbálva, vezetékes USB-ssel nem).
Én is bújtam a külföldi fórumokat, de csak annyi eredményt sikerült elérni, hogy a hidegindítást helyrehozza, a gép indításakor benyomva tartom a power gombot, és leáll egyből, majd hosszabb várakozás után kapcsolom be, ilyenkor a legtöbb esetben átlépi a boot loopot, és rendesen pittyen egyet, egyből bejön a bios üdvözlőkép, de továbbra sem lehet belépni a biosba, nem érzékeli a billentyűzetet, az SSD-t, nem lép tovább, nem jön be a rendszer.
Próbáltam elemet kivenni fél órára, majd visszatenni, CMOS Reset-et nem, mert arra azt mondták, ugyanezt lehet elérni vele. Ez sem használt. Azon gondolkoztam, hogy mégis CMOS Reset kellene-e, vagy hosszabb időre kivegyem-e az elemet. Kivettem a videokártyákat, az alaplapira tettem a monitort, lehúztam mindent, RAM-ot tettem más slotokba, de semmi változás.
Külföldi fórumban olvastam valami olyasmiről, hogy az egyik bios chip adott 2 lábát rövidre zárva kell indítani a gépet, és akkor valahogy azt kiiktatja, illetve a másik biossal indítja a gépet. Próbáljuk meg, vagy lehet valami mást tenni ezzel a lappal?
Mondjuk nekem soha nem volt Gigabyte alaplapom, több éve mindig Asus-t vettem, és eddig nem volt semmi gondom velük, stabil a mostani itthoni gépem is. Bár a munkahelyi gépem Gigabyte-os, de valami régebbi modell, azzal is többnyire rendben volt minden eddig, mondjuk abban csak 1 videokártya van, és Chieftec táp.Aki tavaly írt erről a boot loop dologról, az nem ajánlottnak mondta a Gigabyte márkát. Tényleg ennyire rossz lenne?
Egyébként azzal kezdődött az egész dolog az ismerősömnél, hogy időnként újraindult a gép, és valahogy átállítódott a boot sorrend, az SSD helyett a HDD-ről akart bebootolni, de nem tudott. Volt rajta rendszer, de alaplapcsere miatt már nem állt fel. Erre kitalálta az ismerősöm, hogy mentsem le a HDD-t, és maradjon egyedül a gépben az SSD. -
zzolika
aktív tag
Sziasztok!
Kapható olyan alaplap, amin működik egyszerre 2 monitor DVI-vel?
Csak 2D irodai alkalmazások, elég lenne egy prociba integrált GPU teljesítménye is.Vagy marad a bármilyen alaplap +egy olcsó videokari megoldás?
-
amol
addikt
válasz
szacsee #60858 üzenetére
Nem gondoltam hogy rettenetes nagy különbség van köztük, de mivel van azonos áron 1866-os és 1600-as CL9-es RAM is gondoltam a gyorsabb a kézenfekvő választás.
Értem hogy húzni kell hozzá a memóriát, de az megoldható a H97-es lapokban, normál procik mellett is?
H97M-PLUS / 4570S
Nem tervezek tuningot mert halk gépet szeretnék, ezért is néztem s-es procit. Arra van esély hogy egy gyorsabb memória ha 1600-on futtatom tud alacsonyabb időzítést is (tehát 1866-os cl9-es ram 1600-on cl8-at tud pld)? -
sazabi
aktív tag
Sziasztok
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
Ha jól gondolom, a lenti igények 18-20e huf környékén elégítődnek ki.2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
Ami van: R9-270x, 1 vinyó, és 1 ssd, 500w chieftec táp.
Gépháznak valszeg Cooler Master Silencio 550 lesz.
FX-6300-al szemezgetek, milyen alaplap (és ram?) menne hozzá?3. Milyen méretű lapot szeretnél?
mind14. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5db usb2
usb3 eszközöm nincs, de gondolom majd egyszer lesz.
2 sata3, 1 sata25. Milyen a monitorod csatlakozása?
dvi de mind1..6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
nem -
szacsee
nagyúr
válasz
Kaci84 #60901 üzenetére
Asrock Fatal1ty H97 Killer vagy Performance AlC1150
Asus H97-es deszkáin nincs, csak drágábban.
Gigán szintén nem láttam digi kimenetet ilyen ársávban H97-en.
Esetleg ha az Asrock nem szimpatikus, kicsit drágábban MSI H97 GAMING 3 ALC1150-on is van digi kimenet.
bluyoo pedig kivesézte a régebbi chipsetes deszkákat.3.Aragorn: van valami fejlemény, vagy még mindig nincs meg az igazi....
-
Kaci84
őstag
Sziasztok!
Egy i5 (1150) vásárláshoz keresek alaplapot. Tuningolni nem tervezek
Elsősorban ATX lapot szeretnék digitális hangkimenettel.
Olyan 20-30 ért szeretnék válogatni. AsRock, Giga, Asus
Üdv:
Kaci84
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Anime filmek és sorozatok
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Akvarisztika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest