Aktív témák
-
old_artist
addikt
Üdv!
Esetleg ez a táblázat a segítségedre lehet!
-
ricsik
őstag
Azon gondolkodtam, hogy egy 5:4-es 19"-os monitorhoz képest a 24"-os 1080 felbontású monitor alacsonyabb. Valaki megerősítené?
Mivel függőlegesen az 1024 és az 1080 között csak 56 pixel a különbség, ezért nagyjából ugyanakkora kép látszik a 24-esen, mint a 19-esen függőlegesen, csak sokkal szélesebb.
Maximum a pixelméretekből adódhat némi eltérés.
Példa kedvéért vistán 19-esen 10 ikon fér el függőlegesen, akkor a 24-esen max 11?24-es vásárlásán gondolkodom, de ezek most megzavartak, olyan monitorra vágyom, ami nem csak szélesebb, de magasabb is.
Ha a fenti gondolatmenetem helyes, akkor 1080-as helyett 1200-es 24-est kéne vennem?
Az meg nem annyira jó hd filmekhez.
Nagy dilemmaEgy 24-es tulaj erősítse meg légyszi az elméletem.
köszi -
Tomate
veterán
válasz
old_artist #3096 üzenetére
Ez van sajnos. SAMSUNG P2350 Erről tudsz valamit?
-
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, sajnos sok kereskedő vagy "nem tudásból" (érdektelenül), vagy (mint tudjuk, rossz) magyar gyártói oldalról, vagy megtéveszésből írja ki a valótlan adatokat!
- borzasztó, a Mo.-i BenQ és az Ipon is miért nem a hivatalos külhoni gyártói oldalról szerzi be az adatait, elképesztően szánalmas!
Az tuti biztos, hogy BenQ a HDA monitorjait mind d-sub csatlakoztatással szállítja, és csak a HD-s monitorjain van D-sub / DVI-D (HDCP) / HDMI 1.3 / Headphone Jack! -
Tomate
veterán
Amúgy az az érdekes, hogy ebből a monitorból van G2411HD változat is. Ami 9pénzzel drágább. De, nem tudom mi a különbség. Hivatalos BenQ oldalon semmi különbséget nem ír. Én attól félek, hogy a HDA-n csak D-sub csati van ami számomra életképtelenné teszi. Viszont ha van DVI is, de HDMI nincs az nem probléma. (A HD-n mind a 3-van) Ipon azt írja HDA-ra, hogy DVI: igen, máshol meg, hogy nincs. Kb gőzöm sincs, hogy most van-e DVI a HDA-n vagy nincs...
Most nézem, hogy csak a magyar Hivatalos BenQ oldal ilyen fos, hogy nem írja ki, hogy a HDA-n csak D-sub van. [link]
24" FullHD D-subbal? Ezek mit hisznek?
Kár érte...Akkor az Ipon miért írja, hogy DVI igen? Mindjárt írok is nekik.
-
Tomate
veterán
válasz
old_artist #3093 üzenetére
-
Tomate
veterán
60 és 65k között tudtok ajánlani 24"-os moncsit?
-
Syde
tag
válasz
old_artist #3088 üzenetére
Ezt megoldást szándékosan nem szeretném. Ugyanis, mint ahogy írtam ez a monitor egy kiterjesztet képernyő volna, ahol ha akarom csak egy gombnyomásra átváltok TV-re. Egy LCD TV-ét nem tudom, hogy lehetne e ilyen módban használni. A különböző felbontásról nem is beszélve.
-
szacsee
nagyúr
Üdv!
Nézegettem a hsz-aitokat és ahogy elnézem nekem a Samsung 2494HS lesz a barátom.
Jól sejtem, hogy HDMI-s DVD lejátszóval összekötve nem lesz gond és mind a videó, mind az audió jel továbbítva lesz a monitorra?
Még egy kérdés, de nem vagyok tisztában vele... ha a HDMI-t használom, akkor az audió ki (jack) csatlakozón is hallom a hangot, vagy ott csak akkor, ha az audio in-be érkező jeleket továbbítja? -
old_artist
addikt
válasz
Barett 50cal #3086 üzenetére
Üdv!
Mindkettő FullHD-s monitor jó választás lehet, viszont a samu 23"-os, ezért nagyobb felületen élvezheted a kijelzőn megjelenített képet!
-
Barett 50cal
senior tag
Samsung 2333SW vagy LG Electronics W2261V-PF
hello kinéztem ezt a kétmoncsit,miavéleményetek róla??macMinihez használnám.
ÜDv -
Syde
tag
Sziasztok!
Vajon létezik olyan ~24 colos monitor ami rendelkezik TV-tunerrel és nem TN paneles? A második monitort kiterjesztet képernyőként is kívánnám használni.
Köszönöm
-
Axel 007
tag
Következő lenne a kérdésem:
Játékra és filmezésre melyik a jobb?
-Samsung T220
-SAMSUNG 2343BWElőre is köszönöm!
-
Egzee
őstag
Sziasztok! Ezen kérdésem felteszem a 21"-26"-os monitorok topikjában is, nem is értem minek így elszeparálni a topicokat...
Milyen TFT moncsit vegyek, (ezen kérdésem persze most a topicban foglalt méretre értem) ha mind a játék, mind a filmnézés fontos nekem? Illetve van-e ilyen méretben 120hz-es monitor, nehogy a jövőben ez jelentse a válaszfalat köztem és a 3D játék között. Ár/érték számít, 150ropit azért már sajnálok rá, de az alatt mehet! Csak FullHD képességű monitorokra vagyok kíváncsi! Köszönöm!
-
Ollari!
Tulajokat kérdezem: samsung 2494-nél a 4:3 képarány megjelenítésére milyen lehetőségek vannak?? Tud a monitor olyat, hogy két oldalon fekete csík van, és a képet torzítatlanul jeleníti meg, vagy csak teljesképernyős módban széthúzva megy neki?
Gyakorlatilag már csak ettől teszem függővé hogy megvegyek egy ilyet (HS-t).
kösz
-
Zsubi
őstag
Sziasztok srácok!
Véleményeket szeretnék kérni a Samsung P2370 és P2350-es monitorokról
Melyik a jobb és mivel(mennyivel), esetleg ilyen árban tudnátok-e valami mást ajánlani ami jobb -
Beatrix555
csendes tag
válasz
Beatrix555 #3077 üzenetére
Azt még hozzá kellett volna tennem, hogy filmre, dvd-re inkább a tv-készüléket használom (itt max csak akkor használnám ezt ki, ha esetleg a netről töltenék le filmet, s így csak itt tudnám megnézni, bár lehet akkor inkább lemezre írnám és be a dvd-be + tv-re
Illetve még azt kellett volna feltennem az előzőekben kérdésként, hogy a fent említett funkcióknak igazából van valamilyen gyakorlati hasznuk, ( ha igen, akkor melyiknek), vagy csak az olyan laikus felhasználóknak szól mint én, hogy így jobban ráharaphat a termékre??
-
Beatrix555
csendes tag
Sziasztok! A kérdésem az lenne (és bocs amiért nem néztem át az előző néhányszáz írást
), hogy konkretizálva fel tudja sorolni nekem valaki, hogy mi a különbség a samsung 2 modellje: a 2333SW illetőleg a 2494HS típus között. Igazából a funkciók tekintetében vagyok bizonytalan, a samsung honlapján ugyanis hibásan illetőleg hiányosan tüntetik fel azokat. Egyrészt a kisebbik samsungnál a tulajdonságoknál azt hiszem több olyan funkciót nem sorolnak fel, ami a nagyobbnál felsorolt és a kisebbnél is megvan (legalábbis nekem valamelyik oldalon a leírásból, vagy egy -videós ismertetőből talán- ez tűnt fel, s lehet hogy ugyanazokat tudja funkciók tekintetében, csak ott lustaságból nem sorolják fel az összesset) másrészt el is rontották, mert ha jól emlékszem szintén a kisebbik monitor esetében a monitor képe mellett magicbright2 funkcióról írnak, míg a konkrét tulajdonságoknál pedig már magicbright 3-ról szólnak. (ill. van e különbség a MB2 és MB3 között?) Szóval ha valaki tud válaszolni a kérdésemre, akkor please
Így nem tudom eldönteni, hogy melyiket lenne érdemes vásárolnom. Ami egyértelmű számomra: a méretbeli különbség 0.4"; illetőleg a dinamikus kontraszt arány a nagyobbnál 50.000:1-hez míg a kisebbnél 10.000:1 hez , (
ez amúgy mit jelent? és van a gyakorlatban valami haszna?) A kisebbik kontraszt érték megegyezik ( 1000:1) megegyezhet? vagy csak ezt is elírták) Illetőleg a HDMI jelenléte ill. hiánya a másik eltérés (amúgy mi az hogy HDCP támogatás? ) A HDMI-n keresztül miket lehet csatlakoztatni a monitorhoz? Bocs a sok dinka kérdésért, de számomra ezek továbbra is kérdések maradtak a samsungos átolvasás után is.
Meg tudja mondani valaki,hogy egy egyszerű internetes használathoz, illetve inkább játékokhoz, esetleg a későbbiekben film nézéshez ,netán dvd csatlakoztatásához (talán talán később egy konzolhoz, de ez még nem biztos hogy lesz) melyik a jobb készülék?Köszönöm előre is a segítségeteket: Beatrix (és köszi hogy végigolvastátok
)
-
ricsik
őstag
válasz
old_artist #3074 üzenetére
A 0,277mm és a 0,277mm között tényleg nem számottevő a különbség
Mennyi akkor a különbség? Érdekelne.
-
Dzsano
tag
válasz
old_artist #3071 üzenetére
Ezt nem gondoltam volna.
"Igen, a HS 23,6" Wide (59,94 cm), a HM meg 24" Wide (60,96 cm)!
Akkor a HM-nek nagyobb a pixelmérete? Bár mindegy, az az 1 cm már szvsz nem számít, ennyiért a HS sokkal jobb.Szerinted otthonra ez a Bestbuy? (meg a 2333SW)
Írnátok valamit az új P-s Samsungokról, ha valaki találkozott már vele. (P2370)
Mi benne az újdonság, igazából? -
GancsiJr
csendes tag
válasz
old_artist #3071 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
-
GancsiJr
csendes tag
válasz
old_artist #3068 üzenetére
Köszi az infót old_artist!
Véleményed szerint valós adat akkor 2494HM-nél, hogy 24", nem pedig 23,6"? Mert ha nem, akkor inkább maradok a HS-nél, szerintem annyit nem ér meg egy TN-paneles monitor, ha tudásra és teljesítményre megegyezik a HS és a HM, másrészt nem hiszem, hogy kihasználnám az állítható magasságot vagy a pivot funkciót..
-
old_artist
addikt
válasz
horvathkrisz #3059 üzenetére
Üdv!
Az ICC színprofilról itt olvashatsz bővebben!
-
GancsiJr
csendes tag
Samsung hivatalos oldalán ez áll:
2494HS : Látható képméret 23,6"
2494HM: Látható képméret 24"Szóval innen vettem... Amúgy nagyobb webáruházakban is ugyan ezek az adatok vannak a két monitornál, valószínűleg ők is a hivatalos adatokra hivatkozva közölték le a monitorok adatait. Szóval akkor most végülis mi a helyes? A másik kérdésem továbbra is fennáll, HS vagy HM az ideálisabb vétel?
és mi is ez a pivot funkció?
-
GancsiJr
csendes tag
válasz
Cyberpunk #3064 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Akkor most egy kicsit hülye kérdés: pivot módot mire tudom használni...?
Ha jól tudom ez, valami portré funkció, de hogy tulajdonképpen mit takar, és hogy mire jó, azt nem tudom pontosan
Amúgy kicsit jobban tetszik a HM fényesebb dizájnja és a kinézete, de nem ez a fő szempont, viszont ha tényleg nincs köztük teljesítménybeli különbség, akkor meggondolandó, hogy melyiket vegyem, de végülis talán nem ér meg 80-85k-t csupán a dizájn, viszont tudtommal van köztük 0,4" különbség a képernyő méretében is a HM javára:/ Ti, mint szakértők, mit ajánlanátok? -
-
Dzsano
tag
válasz
Teki1986 #3061 üzenetére
Van.
Samsung 2333HD
http://www.samsung.com/hu/consumer/detail/spec.do?group=monitorsstoredevices&type=monitors&subtype=multifunctionmonitors&model_cd=LS23CFEKF/EN&fullspec=FLegalábbis a Samsung MO oldalán ezt írják.
A TV tuner sajnos még Mpeg2.
De egész olcsó és jó monitor. 80 K alatt best buy.
-
GancsiJr
csendes tag
Sziasztok!
Monitorvásárlás előtt állok, de nem tudok dönteni, végigolvastam a topicban kb 1000 hsz-t, de végülis nem találtam megoldást a dilemmámra, így megkérdem, hogy szerintetek Samsung 2494HS és 2494HM közt mekkora a teljesítménybeli különbség, illetve megéri-e a 2494HM azt a +10-15k-t?Leginkább filmre és játékra lenne használva, kevesebb netezésre, esetleg néha XBOX 360-ra kötném...
-
Teki1986
tag
Samsung 2333HD-ban az analóg antenna jelet rá lehet kötni? Van benne analóg tuner is?
-
Desmond
csendes tag
Sziasztok!
A héten meglesz az új Samsung T240HD monitorom és a kérdésem csak annyi lenne, hogy tudom, hogy van benne beépített DTV-tuner, de ha ebbe bedugom a UPC kábelt akkor fog menni rajta simán az adók? Csak azért kérdezem, mert ez a digitális TV-tuner kicsit megzavart.
Köszi
-
horvathkrisz
addikt
Elmagyarázná nekem valaki hogy egész pontosan mire jó az ICC profil?
-
karantÉN
aktív tag
-
válasz
DjMcMaster #3054 üzenetére
hali!
ugyan a 22"-es topikban írtam, de ide is tehettem volna, hiszen FullHD-s monitort keresek én is. (csekkold!) A budaörsi Electroworldben néhány monitort volt szerencsém magam kipróbálni, eladó hagyta had tesztelgessek. Kár, hogy csak kevés monitort tesztelhettem: 3db LG-t. Több, mint a semmi! És hasznos volt.
Én meg 16:9-es monitort vennék. Főleg munka + film, néha játék + képeszerkesztés. Hasonló cipő.... Amúgy forgalom miatt tényleg a Sam és LG a két favorit. És persze a pixell gari miatt.
-
old_artist
addikt
válasz
DjMcMaster #3054 üzenetére
Üdv!
Nem elkeserítésképp, de szvsz Neked nem TN paneles monitorra lenne szükséged, viszont egy nem TN-es panelú monitor, ami *VA vagy IPS paneles, manapság 95-100e alatt nem is találnál, ha csak nem használtan!
Képszerkesztéshez, sőt, ha nyomdai kivitelezésre is készítsz, akkor elengedhetetlen a valós 8bit-es minotor, ami *VA vagy IPS lehet csak!!! - és persze műszeres hardveres kalibrálással tudod csak elérni, hogy színhelyesen jelenjen meg a kijelzőn a képminőség, hogy nyomdai alkalmazásoknál ne legyen gondod!
Ezt egy TN-es panelún csak nagy-nagy kompromisszumok árán tudnád csak elérni, hogy pl. sávosodás mentesek legyenek a színátmenetek, ne legyen bevilágításod, jó legyen a homogenitásod, néha a betekintési szög is nagyon sok bosszúságot okozhat (különösen a színtelítettségnél), 24"-ban ezek jobban összeadódnak, stb. - ezért én a helyedben semmi képpen sem vennék TN-es panelú monitort - ha ezek tudatában mégis csak egy TN-es mellett döntenél, akkor ezeket szem előtt kell tartanod - meggondolandó!
Amit ajánlanék, és ár/érték/tudásban megfelelne a számodra, az pl. egy HP LP2275W, bár ez 22"-os, de 110e környékén már megkapható S-PVA paneles, vagy még a Dell 2209WA felene meg a kívánalmaidnak, ami eIPS paneles, ~95e-ért!
A 24"-os kategóriában (FullHS-s), ami szinte "multimédiás" (nagyon kiváló felszereltséggel), és az igényeidet is kielégítené ár/érték/tudás színtjén, az a HP LP2475W, 159e-ért, H-IPS panelal, vagy a BenQ kifutó szériás FP241W (VW) lenne alkalmas még (majd 100e-ért, de nagyon nehezen beszerezhető manapság)!A FullHD egyenlő már a 1920x1080-as (16:9) és a 1920x1200-as (16:10) felbontással is, ez már 22"-osokban is megtalálható!
-
DjMcMaster
tag
Sziasztok !
Napok, hetek, lassan hónapok óta örlődöm...
Tervezem egy 24"-os monitor vásárlását, de sajnos sehol sem tudom élőben megnézni őket és gyakorlati "nyomkodás" után eldönteni, hogy melyiket is vegyem. Mindenki mond ezt-azt, de a rendelkezésemre álló keret után két versenyző (mint sok más embernél) az LG és a SAMSUNG lett. Mindenképpen 1920x1200, tehát 16:10-es monitort szeretnék, de sajnos sok mindenre kell(het). A nagy számok törvénye alapján mindenki a SAMSUNG-ot javasolja, de az egyik bolt eladója szerint azért, mert ezekből adják el a legtöbbet. Gyakrolati tapasztalatom annyi, hogy itt-ott láttam kiállítva egyik-másik (említett gyártó) monitorjait, de 24"-osokat szinte sehol. Viszont az első "nyomkodási" tapasztalatom az volt, hogy minden kiállított SAMASUNG monitor fényere 100%-ra volt húzva, míg az LG monitorok sokkal élesebb és színesebb képet adtak 70%-on. Amikor a beállított értékeket néztem, akkor gondosan figyeltem arra, hogy mindkettőn ugyanaz menjen. Szóval engem a (nem túl sok) tapasztalatom az LG felé húz, viszont a közvélemény meg a SAMSUNG-ot súlykolja. Sajnos azért is vagyok ilyen bizonytalan, mert a rostán fennmaradt típusakot sehol sem tudtam megnézni és (ahogyan azt olvastam) típus és típus közt is rengeteg a különbség, mind panel, színek és bevilágítás terén. Állítólag a SAMSUNG egyenleteseeb, míg az LG foltosabb bevilágítású, de gondolom ez is típusonként változik.A bentmaradó típusok: SAMSUNG 2433BW, SAMSUNG 2443BW, LG L246WHX-BN, LG W2452V-PF (Sajnos ezekről az LG-kről igen kevés tesztet lehet találni.)
Egyszerűen nem tudok dönteni. Pontosabban kicsit aggódom mert mégis csak közel 80e forintnyi elektronikus alkatrészről beszélünk. Sok okosat olvastam itt, csak az a probléma, hogy az itt olvasottak alapján simán el tudnám dönteni melyiket válasszam, ha két típus itt pihenne nálam egy fél órát és bátran tesztelgethetném őket...
Amire használnám: képszerkesztés, webszerkesztés, néha filmnézés, film digitalizálás, internet, viszont játékra sohasem ! Nem lenne rossz a Comp. bemenet sem, mert sokat foglalkozom analóg videós cuccokkal, de ez nem mérvadó. Legyen D-Sub és HDMI (esetleg DVI). Fontos lenne a viszonylag jó színátmenet, mert szoktam volt nyomdába kűldeni az "alkotásaimat". Tudom EIZO lenne a legjobb, de sajnos arra (most végképpen) nincs pénzem. Nem vagyok elzárkózva (a pénztárcámtól eltekintve) akár más gyártó monitorjától sem. Valaki tud esetleg gyakorlati tapasztalatokkal szolgálni ? Előre is köszönöm !
És még egy kérdés: A FULL HD egyenlő az 1920x1200-vel ? Azaz amelyik monitor tudja ezt a felbontást az már FULL HD ? És szintén egyenlő ez az 1080p-vel ? Vagy esetleg ez a bementektől is függ (HDMI with HDCP, DVI, stb.) Ez csak egy sötétségbe burkolózótt kérdéskör az agyamban...
Üdv !
-
LLam
senior tag
sziasztok,
mindenekelőtt köszi, hogy összeraktátok ezt a topicot! Durva mennyiségű és kifejezetten jó minőségű infót kaptam: köszönöm. Ugyanakkor kérdezni fogok, mert nagy a dilemmám..
Szóval egy HP 1955-höz szoktattam magam és jó 4 évig volt a társam a mindennapokban. De pár hete egyszerűen ELFÜSTÖLT
dvi-n keresztül használtam és kezdett nem bekapcsolni meg sípolni/ciripelni, kép felvillant majd nem mutatott semmit és a végén megadta magát /me cry (really!) ebben ugye nem tn+film panel volt. Most viszont nem megy úgy a szekér ahogy annó és kénytelen leszek egy ilyet venni. A keretem max 80k és hiába kerestem nem találtam ebben az árfekvésben nem tn+film-es kijelzőt (nem 24"-est kerestem ofkoz). Amúgy nem használtam semmi különösre, nem vagyok grafikus meg ilyesmi, néha tolom egy kicsit a wow-ot (régebben nem kicsit toltam
).
A kérdésem a következő, nagyon fogok-e sírni pl. a betekintési szögek miatt? Vagy ne parázzak és vegyek pl. egy Samsung 2443BW-t?? Oszt kész? (Nem ugrálhatok nagyon, amit most veszek az marad - jó esetben - újabb 5 évig a monitorom..) -
borisz_B
tag
-
chege
aktív tag
már eléggé elmerültem (talán), a témában, a topik hosszas olvasása alatt. De még mindig nem tudom eldönteni melyik gyártó és típus lenne a legmegfelelőbb számomra. Tudom EIZO lenne a leg optimálisabb, de a 100K+os árfekvése nem nagyon tetszik.
Használhatóság szempontjából a sorrend a következő lenne, és idővel egyre inkább az elsőkre tevődne a hangsúly: Photoshop / Fotó - Film - Játék.
Tudnátok nekem ajánlani? Tudom hogy ez a 23"-24"-es topik, de lehet 22" ben is ajánlat. Köszönöm. -
old_artist
addikt
Üdv!
Tulajdonképpen csak akkor van értelme a HDMI-nek, ha kompromisszum menetsen, adattömörítés nélkül akarod a video és audio minőséget, multimédiás használatakor, pl. set-top box, DVD lejátszó, vagy A/V adóvevő és az audiö és videó monitor, mint pl. a digitális tv (DTV), és ez egy kábelen keresztüli interfészt biztosít.
Mivel a HDMI visszamenőleg is teljesen kompatibilis a DVI-vel, CEA-861 profilt használ a DTV-hez. HDMI DTV-k lejátsszák a jelenlegi DVI-készülékről fogott videókat, és a DVI készülékkel ellátott TV-k lejátsszák a HDMI forrásról a videót, ezért az LG DVI csatlakozásához, ha veszel egy DVI<>HDMI átalakítót, akkor azzal megoldható a HDMI használata! -
finest
addikt
válasz
old_artist #3045 üzenetére
Köszönöm a sok infót és a kimerítő válaszokat a kérdéseimre! Mennyire látod egyébként komoly hiányosságnak a HDMI-bemenetet?
-
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, volt már dolgom mindkettővel, sőt most a HP előtt írok Neked!
Egy biztos, hogy az LG nagyon jó ár/érték/tudás színtű monitort alkotott ezzel a W2600HP-BF monitorral! Különösen játékra és filmezésre kiváló, de kalibrálva már a grafikusok és kiadványszerkesztőknek is kedvelt monitorjává vált! Nagyon jó a feketéje, az Input-lag és utánhúzása, az újabb rev.-vel kijött szériákban már nem tapasztalható a régebbi tesztekben felsorolt hiányosságok! Hátránya a felszereltségéből adódik (csak d-sub és DVI-vel rendelkezik), de ezért ilyen kedvező az ára!
A HP egy "atombiztos" készülék, nagyon kiváló felszereltséggel, kitűnő H-IPS paneljának köszönhetően szinte mindenre, univerzálisan használható! Ennél a HP-nél is az újabb rev.-ekkel nagyon sok mindent kijavítottak mára, és a (világgaranciális) gariztatása kiváló, ha lenne valami gond vele, 3 napon belül ingyenesen kiszálnak a HP mérnökei, s ha nem tudják orvosolni a hibát, akkor helyben azonnal cserélik, nincs macera és a több hetes cserekészülék miatt sem, mint egyes más gyártói típusoknál!
A két monitorok közül mindkettő nagyon jó választás, itt csak (esetleg) a design, a 24" vs. 26", és persze a felszereltség dönthet egyik vagy másik javára, na ... meg a kedvező ár!mod: "A natív felbontásához nem túl pixeles a kép 26"-on, vagy ezt gyengén látókanak tervezték?" - nem!
-
finest
addikt
válasz
old_artist #3043 üzenetére
És a Hexa-féle LG W2600HP-BF S-IPS és HP LP2475W közül melyiket választanád? Láttam, h sok infó van már a HP-ről, de az LG is jónak tűnik, olcsóbb is egy húszassal, nagyobb is, volt már dolgod vele? A natív felbontásához nem túl pixeles a kép 26"-on, vagy ezt gyengén látókanak tervezték?
-
old_artist
addikt
Üdv!
A samu 2494HS megfelelő lehet játékokra és filmezérsre, viszont ha valóságos színmegjelenítést szeretnél a kijelződre, akkor ezt műszeres, hardveres kalibrálással meg lehet oldani! Az biztos, hogy egy PVA paneles monitorhoz képest visszalépést jelent a TN-es panel megjelenítésben, betekintési szögben, homogenitásban, bevilágításban, és színegyensúly kezelésében, különösen az árnyékos, sötét részletek szürkeárnyalatos spektrumában (mivel 6bit-es színszámítású, ahogy fentebb írtam), de ezt kalibrálással lehet csökkenteni - vagyis javítani, és egy valóságosabb színmegjelenítésű színegyensúlyban tartani!
Abban is biztos lehetsz, hogy egy TN-es panelú monitornál, ha erős játékos vagy, akkor néha észrevehetetlenebb lesz az Input-lag és az utánhúzás is, de ha nem, akkor ez elenyésző különbség!
A 4:3-as képarány megjelenítésről majd egy tulajt kell megkérdezned, de ha jól hallottam, akkor a skálázhatósága elég jó a monitornak, bizonyos kereteken belül, de majd más ír a tapasztalatáról ... -
T.Peter
őstag
válasz
old_artist #3040 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
-
finest
addikt
A Samu 2494HS megfelelő választás játékokra és filmezésre? Most egy PVA paneles Acert nyúzok, nem lesz gagyi a színhűsége ehhez a panelhez képest?
A 2494HS betekintési szögei milyenek? Mit csinál a régebbi játékokkal 4:3.as képaránynál? -
old_artist
addikt
válasz
T.Peter #3039 üzenetére
Üdv!
Tulajdonképpen majd minden monitorban megtalálható a LUT, de az már nem mindegy, hogy ezeket a színszámításokat, színinformációkat milyen árnyalati fokozással teszi lehetővé. Tehát, milyen megjelenített színeket látsz egy kijelzőn, ami 16,7millió színt alkot, de nem mindegy, hogy ezt milyen színtartományból állítja elő, mint pl. az EIZO-nál 68 milliárd színpalettából vagy ezek megkülönböztetéséből teszi lehetővé, amit viszont a panel adottságainak leginkább megfelelő 16,7millió színt optimális megjelenítésre lehet kiválasztani!
Tehát:
- valós 3x8bit, 24bit színmegjelenítésben: R:256, G:256, B:256, ami 256^3 = 16,777,216
ezt pl.
- 10bit LUT-tal és 14bit színkezeléssel a 1,06 milliárd (ami R:1021, G:1021, B:1021 színárnyalatok, ami 1021^3 = 1,064,332,261)
- 12bit LUT-tal és 16bit színkezeléssel a 68 milliárd (ami R:4096, G:4096, B:4096 színárnyalatok, ami 4096^3 = 68,719,476,736)
színpalettából állítja be,
- TN-es panelnél: a színmegjelenítés (RGB) alapszínenként 6 bit, 3x6bit = 18bit = 262.144szín. Ezekkel a panelekkel csak ditherelés-sel, vagy FRC-vel biztosítható a 16.7M színmélységet.Tulajdonképpen nem a LUT, hanem a "bit" színmegjelenítés és színkezelés a fontos, hogy ebből a Look-Up-Table-ből hogyan válogatják ki a megjelenített színeket!
Ezt pl. úgy kell elképzelni, mint egy háromdimenziós tömböt, amelynek mindegyik oldala (az alapszínek, tehát vörös (R), zöld (G), kék (B)) 10bit hosszúságú, azaz 256 helyett 1021 színárnyalatot tartalmaz, és így mivel az egy időben megjelenített színek száma 16,7 millió lehet, ezt a 16,7 millió színt a vezérlő 1,06 milliárd (1021x1021x1021) közül válogatja ki. -
T.Peter
őstag
válasz
old_artist #3038 üzenetére
Köszi ezt is. Csak az EIZO-kban található meg ez a LUT?
-
old_artist
addikt
válasz
T.Peter #3037 üzenetére
Üdv!
A LUT, a Look Up Table rövídítése, ami nem más mint egy táblázat és egy mátrix, és természetesen a jelen esetben egy színmátrix is, mely további korrekciós funkciókat lát el, mint pl. a tónusskála- és a színkorrekció, nagyobb színpaletta elérésével.. A bemeneti értékekhez rendelt kimeneti értékeket tartalmazza az RGB alapszínekre, valamint a fekete színre vonatkozóan a monitor és a VGA kártya ismeretében.
"Az Eizo kijelzők egyik érdekessége, hogy egy úgynevezett LUT, azaz Look-up-Table-ből válogatják ki a megjelenített színeket. Ezt úgy kell elképzelni, mint egy háromdimenziós tömböt, melynek mindegyik oldala (az alapszínek, tehát vörös, kék, zöld) 10 bit hosszúságú, vagyis 256 (azaz 8 bit) helyett 1021 színárnyalatot tartalmaz. Így bár az egy időben megjelenített színek száma 16,7 millió lehet, ezt a 16,7 millió színt a vezérlő 1,06 milliárd (1021x1021x1021) közül válogatja ki. Ez teszi az Eizo monitorokat speciálissá, és a professzionális munkára alkalmassá. A LUT-nak kézenfekvő előnyei vannak, gondoljunk csak arra, hogy a kontraszt, színhőmérséklet, gamma vagy RGB állításának hatására sem változnak meg a kijelzőn megjelenített színek." by fLeSsIgen, sajna a 24"-os alatti monitorok még elérhetőek ebből a szempontból, de 24" vagy felette már kezd durvulni az áruk!
-
T.Peter
őstag
válasz
old_artist #3036 üzenetére
A LUT minek a rövidítése? A színszámítási vezérlésé? Kisebb méretben még nem is annyira vészes az áruk, viszont 24-től felfelé kezd eldurvulni.
-
old_artist
addikt
válasz
T.Peter #3035 üzenetére
Üdv!
Igen, nagyon is sok múlik az elektronikán, most gondolj bele, hogy pl. egy valós 8bit-es samu (S-PVA) panelból az EIZO tud 10bit-es színszámítású vezérlést készíteni, ez a szín-információk pontosabb árnyalati fokozását teszi lehetővé, mint pl. a szokásos 8bites LUT-oknál. Ezeknél a 10bit-eseknél pl. minimális sávosodást és a kiválóbb színteret, a széles színtartományú színárnyalatokat, stabilabb kontrasztokat vehetünk észre!
Pl.: HP LP2275W vs. EIZO S2231W, aminél ugyanazon 6ms g2g 22"-os WS Samsung S-PVA (LTM220M3) panelt építettek be, viszont a HP csak 8bit, az EIZO meg 10bit-en kommunikál - nagyon nem mindegy, viszont ez az árában is megmutatkozik!Az EIZO-n kívül a NEC rak be kiváló vezérlő egységet és elektronikát a monitorjaiba, ami még nálunk kaphatóak!
-
T.Peter
őstag
válasz
old_artist #3032 üzenetére
Köszönöm a felvilágosítást.
Ezek szerint akkor több múlik az elektronikán, mint a panelen? Persze csak a PVA-s és IPS-es monitorok között. Az EIZO-n kívül még melyik gyártó rak jobb fajta elektronikát a monitoraiba?
-
old_artist
addikt
válasz
--Disztroj-- #3033 üzenetére
Üdv!
Igen, ebben igazad lehet, hogy a piac irányítja (és a PR) - sajnos, és nem a felhasználói igények, hogy minden tekintetben elégedettek legyenek a leendő tulajok!
Ha a TN-es panelek közül kell választanod, akkor szvsz a Samsung 2494HS vagy HM közül is javasolnék, a 2443NV-vel szemben, ha esetleg grafikai programokra is használnád!
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
old_artist #3032 üzenetére
"de csak a led-es és majd az oled-es monitorok hozhatják majd el a (talán?) végleges, minden kompromisszum mentes megoldást!"
A piac úgy kívánja, hogy sose legyen tökéletes/kompromisszum mentes termék, szóval azok se leszek ilyenek....bár tény hogy a legtöbb ember igényeit bőven kielégítik majdErről vélemény?
SAMSUNG LCD Monitor 24" 2443NW 1920x1200, 20000:1 DC, 300cd, 5ms, WIDE
[link]fotó, grafika, játék film amire használnám, kb. ebben a fontossági sorrendben....más paneles az ára miatt nem játszik
-
old_artist
addikt
válasz
T.Peter #3028 üzenetére
Üdv!
Mint minden monitornak, nem csak a panel a legfontosabb alkotóeleme, hanem a vezérlő egysége, hogy a panel egyes "gyengeségeit" hogyan lehet "feljavítani"! Ezért csak komplett egészként lehet figyelembe venni!
Mint láthatod, minden monitormak (panelnek és vezérlő egységének) vannak előnyei és hátrányai, ezért nem lehet felállítani egy jobb vagy rosszabb kritériumot, különös képp a funkciójának meghatározott módokat figyelembe véve - mire is kell nekem!?
Tudom, sokan elbizonytalanodnak a *VA vagy IPS minitorok választása során, hogy melyik lehet a legjobb a számára, de ezt csak a tesztelések és a végfelhasználói tulajok észrevételei és tapaszatalatai alapján lehet kiválasztani a számunkra megfelelőt!
Abban biztos lehetünk, hogy ma már eléggé fejlettebbek ezek a monitorok, és majd minden vizuális szükségletünket végre lehet hajtani vele, de csak a led-es és majd az oled-es monitorok hozhatják majd el a (talán?) végleges, minden kompromisszum mentes megoldást! -
horvathkrisz
addikt
Sziasztok,
az egyik áruházban találtam 50.000 Ft-ért egy Samsung 245B-t, de sajnos már csak a kiállítási darab van belőle.
Szerintetek érdemes lenne elhozni? -
AirBooms
addikt
válasz
--Disztroj-- #3029 üzenetére
Köszi!
Nálam a játék - illetve flight simulator - is fontos, de ezt állítólag a TN panelesek elég jól tudják. Szóval akkor ajánlott kategória. -
T.Peter
őstag
válasz
old_artist #3026 üzenetére
Köszönöm az ismertetőt.
Ezek tudatában melyik a legjobb? PVA-k közül valamelyik, vagy az IPS-es paneltípusok közül valamelyik?
-
Cyberpunk
félisten
Jóval kisebb után húzás, minimális elhanyagolható vagy egyes esetekben zéró input lag.
Ezek a képességek az egyedüli előnye a TN-nek a többi panel típushoz képest.
Persze csak ha hardcore gamer az illető, ha amolyan hébe-hóba játszó típus akkor már nem nagyon számít. Nem hiába esküszik a "kemény mag" a TN-re vagy a CRT-repersze az utóbbi esetben megfájdulhat a fej meg elfolyhat a szem
egy idő után.
-
old_artist
addikt
válasz
T.Peter #3021 üzenetére
Üdv!
Ha jól tudom, akkor az IPS (In Plane Switching) panel technológiának öt féle variációja létezik:
- IPS, eredeti régi, alapszintű, valamivel rosszabb betekintési szög, és kontraszt, rossz válaszidő, már elvétve találunk még használtban is, viszont valós 8bit-es színszámítási pontossága már megvolt, különösen grafikai alkalmazásokra kiváló
- DD-IPS (Dual Domain IPS) - némely modellnél továbbfejlesztett IPS (EIZO, NEC) - IDTech technológiai fejlesztése
- S-IPS (Super IPS) - eltejedtebb, nagy látószög, kiváló kép minőség, színek pontosabb megjelenítése, sőt egyes modelleknél már 10bit-es vagy nagyobb színszámítású is létezik (EIZO, NEC)
- IPS-Pro (IPS Provectus) - jelenleg a legújabbak közé tartoznak, a legjobb és legnagyobb áteresztési és kontraszt arányúak, mint a többi IPS panelesek, a legjobb és legszélesebb színtartománnyal (Matsushita fejlesztés) rendelkezik
- AS-IPS (Advanced Super IPS) - alapvetően az S-IPS panelre épül, jobb a válaszideje, fényes a bevonata (NEC, Dell, EIZO CG típusoknál),
- H-IPS (Horizontal IPS) - újabb generációs IPS panelek (LG Display), új pixel struktúra, ami pontosabb színvisszaadást, jó háttérvilágítási áteresztőképességét biztosítja, magas kontraszt aránnyal, ami az elektród sík elrendezésétől adódik. (LG, HP, NEC, Hazro, Apple)
Van opcionális megoldása is, ez az A-TW (Advanced True White) pl. a NEC, ahol a fehér színegyensúly természetes megjelenítést sugároz a kijelzőre, és a fekete homogenitását és tökéletesedését adja!
- eIPS (Enhanced IPS) - új generációs IPS panel technológiai fejlesztés (LG Display) alacsony költséggel. Enhanced S-IPS technológia, ami javít az előző generáció által kiterjesztett látószögkeken (tengelyirányban). Az eIPS elérési válaszideje kiváló 5ms, Input-lag és utánhúzása a legjobb az IPS ganarációban, ami jellemzően előnyt jelenthet majd a TN panelről váltók körében, akik nem csak grafikai alkalmazásokra használják majd!
Ha valamit kihagytam volna, akkor majd a többiek kiegészítenek! -
AirBooms
addikt
Mi a véleményetek erről: Samsung T240?
Tudom, TN paneles. De ezen kategórián belül milyen?
-
karantÉN
aktív tag
válasz
old_artist #3013 üzenetére
hello
nem a lustaságom miatt nemtudtam végigolvasni hanem mert nemtudtam annyit gép elött lenni de ma már sikerült és akinek kellet már sikerült is megvenni egy samsung 2494HM-t .
Köszönöm a segítséget , miután sikerült végigolvasni ez lett találtuk a legjobb árnak a közelben . -
-
Cyberpunk
félisten
válasz
T.Peter #3018 üzenetére
Hát bár én nem vagyok szakértő a témában, de tudomásom szerint a jelenlegi legjobb kijelző típus az OLED. Valami eszméletlen szép kontrasztos és éles képed ad, de arra még sajna várni kell egy kicsit hogy elterjedjen
Amit viszont kapni is lehet hát van egy pár típus, a különböző IPS (S-H), MVA, PVA-sok közül nehéz dönteni. Némelyik ebben némelyik abban a jobb. Én tudomásom szerint az IPS panelok adják az élénkebb teltebb színeket viszont oldalról nézve enyhe lilulást lehet felfedezni. Viszont a feketéje az nem annyira fekete mint például egy S-PVA-s monitornál.
hát ha én tehetném akkor mindenképp egy S-PVA panelos Eizo-t vennék azok már elég profi monitorok főleg a kiváló vezérlő elektronikájuknak köszönhetően.Egyébként én is sokáig gondolkodtam egy jobb képességű monitor beszerzésén aztán főleg az anyagi okok no meg a játék döntő szerepe miatt egyenlőre maradok a TN-nél. Tudom sokan szidják, de a kispénzűek és főleg a gamer-ek körében egyértelműen ez a panel típus viszi a pálmát. Annak minden jó és rossz tulajdonságával.
-
Hollari!
mostanság keveset játszom, és megesik hogy több éves gamekkal. Szóval nem teljesen mindegy, hogyha veszek egy FullHD monitort, akkor esetleg elbúcsúzom a játéktól vagy előveszem a mostani 17" CRT monitort.
Egyszerű a kérdés: milyen megjelenítési módokat támogat egy 16:9-es és milyet egy 16:10 es arányú monitor??? (az összes érdekel). X1950 Pro kártyával nem nagyon akarok 1280x____ fölé menni.
Ami a kompatibilitást illeti, a 16:10 a korlátozott szoftvereknek jobb lehet, de a 16_9 meg a filmeknek lehet jobb. Filmet majd mindennap nézek.
pls. dobjatok egy teljes támogatott felbontáslistát! Köszönöm!
-
T.Peter
őstag
válasz
old_artist #3010 üzenetére
Üdv. Lenne egy kérdésem. Melyik a legjobb panel típus papíron, és melyik, amit kapni is lehet? Merő kíváncsiságból kérdem csak, mindig is érdekelt, te pedig profi vagy monitorokban.
-
-
Dzsano
tag
válasz
old_artist #3011 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, valahogy megnyugtattatok, ebben a két monitorban (2333SW és 2494HS) gondolkodtam én is.
A kérdés már csak az, hogy érdemes-e megvenni mondjuk júniusra, vagy kivárjak októberig, hátha olcsóbbak lesznek (helyreáll a forint) vagy várható esetleg valami új?
-
BullZeye
veterán
Valóban várható az LCD monitorok drágulása?
-
karantÉN
aktív tag
hellosztok !
véleményetekre lennék kiváncsi
Milyen 24" os nem TN panelos monitort tudtok ajánali ami viszonylag olcsó is .
Milyen 24" os TN panelos tudtok ajánlani ami szintén viszonylag olcsó
Full HD-s és nem Full HD-s kivétel 1 aránt érdekel
köszi előre is a segítségetu.i .
szokásos dolgora használva , film , néha játék , és photo , net stb -
old_artist
addikt
Üdv!
Valahol egyet kell értenem a "Cyberpunk"-kal, de szvsz is a samu 2494HS-t választanám, vagy a 2494HM-et ajánlanám, de ha a 2333SW-nél tennéd le a voksodat, akkor sem csalódnál - mint TN-es panelúban, csak esetleg a különbözetet szvsz egy VGA erősítésre költeném, ha full-ban ki akarod hajtani a teljesítményt! - meggondolandó!
-
old_artist
addikt
válasz
gabrielarky #3009 üzenetére
Üdv!
A HP LP2475W-t még sajna a gyártónál is rosszul közlik, mivel H-IPS panelú (mivel van ilyen monitorom, lupéval ellenőríztem még mikor megvettem), és bizony nem '<" ilyen elhelyezkedésű, mint az S-IPS panel, hanem 'I" ilyen elhelyezkedésű, ami H-IPS-re utal!
Abban biztos lehetsz, hogy nem jársz rosszul ezzel a HP monitorral! Mivel a régebbi tesztekhez képest sok minden kijavítottak a rev.-ekkel, ezért egy nagyon kiváló felszereltségű és képminőséghű monitorhoz juthatsz!
Unverzális, szinte majd mindenre kiválóan teljesít, és ha be van hardveresen kalibrálva, akkor szinte élmény lesz előtte ülnöd, főleg, ha PS munkálatokat is végzel vele!
Bár valós 8bit-es színszámítású (nem úgy mint az EIZO, ami 10-12-14, stb. bit-es), de mérföld kövekkel (ég és földdel) jobb mint egy TN-es panelú!
A Dell-hez (60-85ms) képest a HP Input-lagja (21-29ms) szinte a harmadával jobb (a cikk végén nézd a táblázatot)!A HP LP2475W-t megkaphatod majd 160e-ért szinte a legjobb áron (pixel garanciával is), és gariztatása az egyik legjobb, mivel ingyenesen kiszállnak a 3 év alatt, ha bármi gond lenne, és helyben cserélik a monitort!
Nagyon ajánlott vétel!!!- nem fogsz benne csalódni, azt garantálom, már vagy 3 hónapja nyúzok egyet, de csak jókat mondhatok róla!
-
gabrielarky
tag
válasz
Cyberpunk #3008 üzenetére
Cyberpunk, köszi a választ!
Hu akkor már totál megvagyok zavarodva
A prohardware a legjobbnak hozta ki az egyik nagytesztben a Dell monitort
Igaz azthiszem HP nem volt a versenytársai között.
Van még valakinek tapasztalata mostanság vásárolt Dell Ultrasharp 2408 WFP-vel ?
Eizo biztos felejtő mert legolcsóbban is 206 ezerért látom és eleve 160 ezernél több nem lett volna monitorra csak közben a forintgyengülés is betett rendesen az áraknak.
Néztem a HP monitort amit írtál és itt S-IPS panelt írnak, nem H-IPS-t.
Az, hogy univerzális az nagyon nem ártana mert játszani és filmezni is szeretnék, nem csak melózni rajta, de ami a melóhelyemen van TN-FiLM paneles 24" monitor (LG) az valami ritka gáz darab amikor Photoshoppolok, főleg ha a szineket nézem, a monitor közepétől felfelé teltszines, tőle lefelé meg világosabb pedig ugyanaz a szín, néha kifolyik a szemem mert olyan mintha homályos lenne stb. Szóval ha ennél bőven jobb a HP LP2475W akkor nem kell EIZO.
Kinek milyen tapasztalata van még PVA, IPS paneles 24" monitorokkal?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
Cyberpunk
félisten
válasz
gabrielarky #3006 üzenetére
Hát én nem sok jót halottam a 2408WFP-ről horrorisztikus az input lagja még szabad szemmel is jól látható. Én nem venném meg az biztos no meg az ára sem gyenge.
Én a helyedben meg nézegetnék egy HP LP2475W-t az is egy kiváló monitor, hasonló áron és képességekkel. H-IPS panellal ami még játéknál és filmnézésnél is megállja a helyét.
de ha 180k a felső határ akkor én már elgondolkoznék azon hogy még 20-30k + zsé és már is tudsz venni egy elég komoly profi Eizot ami azért garancia minőségre. -
Cyberpunk
félisten
Én a 2494HS-t ajánlom az nagyon jó kis monitor talán a legjobb képességű az általad felsorolt monitorok közül. Kitűnő az input lagja
de mivel nem sokat játszol ezért inkább szerintem a 2333SW-t vedd nem kicsit olcsóbb, és azért az is egy nagyon jó monitor. a különbözettett meg idd el
-
gabrielarky
tag
Sziasztok!
A Dell topicból küldtek ide, hogy itt kérdezzek. A közeljövőben szeretnék egy 24" Dell 2408 WFP monitort venni. Tudom, hogy nem olcsó de mivel nagyrészt grafikával (photoshop) foglalkozom az elsődleges szempontok egyike a színhelyesség, bevilágítás stb. Egy másik topicban azt írták, hogy a Dell 2408 WFP-nél már van jobb hasonló monitor és jobb áron.
Előtte a Samsung 244T-t illetve 245T-t néztem de kiderült hogy egy tízezerrel túl vannak árazva és ez a Dell Ultrasharp 2408 WFP még jobb is náluk azért ez a cél jelenleg.Tehát nem TN-Film paneles 24 colos monitor kell,felső határ 180e.
Válaszaitokat előre is köszönöm
-
Dzsano
tag
Sziasztok!
Új monitort szeretnék vásárolni, kb. az alábbiakat:
Samsung 2333SW vagy
Samsung 2443BW vagy
Samsung 2494HS (talán ez tetszik a legjobban)Kérdésem a következő: melyiket ajánlanátok leginkább?
Vagy más típust, hasonló paraméterekkel? Árhatár: kb. 80K.
Felhasználási terület: 75 % internet, 10% WEB szerkesztés, szövegszerkesztés, 5% játék (stratégia), vegyes otthoni használat.
Kívánalmak: legyen éles a kép, elég nagy legyen filmnézéshez is, és legalább 5 évig nem akarok másikat venni helyette.
A szuper PVA/IPS monitorokra sajnos nincs pénzem, köztisztviselő vagyok...
A VGA kártyám elég öreg, remélem azért azt a pár stratégiai játékot full kihajtja: ATI 1950PRO (ASUS)
Szerintetek felmennek az árak őszig? Ne várjak?
Segítségeteket köszönöm!
Dzsano
-
Seikai
aktív tag
Sziasztok! Kinéztem magamnak egy 23" -os samsung 2333SW moncsit!
Full hd-s és főleg Xbox 360-hoz használnám! Vga és dvi port van rajta csak így az lenne a kérdésem, hogy ha az Xbox hdmi jelét átalakítóval a dvi-be kötöm akkor nem lesz baja az 1920X1080-al mert azt hallottam a vga kábenél gondok lehetnek
-
Icewind
aktív tag
válasz
donpeter84 #3001 üzenetére
ez vajon jobban "fárasztja" a szemet, mint egy szimpla 60-70hz-s kép? Csak mert ez kicsit olyan, mintha két különböző képet kéne egyszerre érzékelnie/ feldolgoznia..?
-
donpeter84
csendes tag
válasz
Cyberpunk #3000 üzenetére
A 3D-s megjelenítésnél 60Hz-en mutatja a kék, 60 Hz-en mutatja piros színeket. Ezt szűri meg a szemüveg jobb és bal oldalra(Nvidia).
Szóval a VGA-nak le kell tudnia képeznie a 120 Hz-t. Most, hogy ezt lehet-e 120Hz-en használni vagy csak 2x60Hz-t tud azt már én se tudom.
Aktív témák
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OLED TV topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- iPhone topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Le Mans Ultimate
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- LG UltraGear 45GS95QE-B OELD Monitor! 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- SAMSUNG (LH98QMCEBGCXEN ) 250CM !!! 4K WIFI SMART MONITOR ! AKCIÓ! IGAZI MOZI!!
- Dell Alienware AW2725DF QD-OLED Monitor! 2560x1440 / 360Hz / 0.03ms / FreeSync!
- Philips Evnia Ultrawide Gamer Monitor!34"/3440x1440/Mini LED/1400nit/165hz/G-sync-Freesync/Ambiglow
- LG UltraGear 27GP850-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync!
- 1MII B03PRO+ Receiver, Transmitter LDAC
- Nyugdíjazott laptopok :) Ingyen Foxpost!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3370,94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3067
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z1 Plus Chieftec 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest