- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali fotós kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Hisense LCD és LED TV-k
- Smart TV vagy TV okosító? Mi éri meg jobban ma?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Céleszköz: LG Smart Monitor Swing
- Autós kamerák
Aktív témák
-
Zoli1222
addikt
válasz
Sirandrish #3199 üzenetére
Én is így vagyok vele. Én is nagyon agyalok rajta, h megveszem.
-
Sirandrish
legenda
válasz
Zoli1222 #3198 üzenetére
Hát nem kicsit
Főleg az FPS gamek lehetnek ott a toppon..meg ugye a Stratégia..a kis csapat azon már nagy csapat..dehát gondolom minden gyönyörű rajta
De nem utolsó sorban egy 1080P-s filmet is szépen leadhat...
Ajjaj...lehet csak meg kéne venni...ez kb olyan mint a kaja..minél többet dumálunk róla annál jobban kell!
-
Zoli1222
addikt
válasz
Sirandrish #3197 üzenetére
Ezen a monitoron milyen szép a maffiózó.
Nekem is nagyon bejön. Gyönyörűek a színei. Rakás extra. És még így használtan is, olyan az állapota, mintha vadi új lenne. Ent is nagyon jó fej.
-
Zoli1222
addikt
válasz
Sirandrish #3195 üzenetére
Ma du voltam nála megnézni. Nagyon frankó monitor.
-
Sirandrish
legenda
Láttam egyik barátom hírdetésében Őt...szvsz igen kellemes ára van.
Szerintetek? -
mg105
senior tag
sziasztok!
monitor vásárlás előtt állok, és a következőket néztem ki: Samsung 2333SW vagy Samsung P2350. a második drágább természetesen, de jobb tulajdonságokat adott meg a gyártó. mennyire lehet ezeknek hinni? megéri a drágább?
előre köszi -
rogan85
tag
válasz
old_artist #3192 üzenetére
Én is azt választottam végül, de nem találok sehol normális áron. 1-2 helyen láttam de ott irreálisan magas áron ~90k, és 20k-val többet nem ér a samsungnál. Még egy boltban bízok, holnap felhívom őket h van-e, ott 78k volt.
Nem néz ki rosszul az E2400HD, de végül az 1200-as felbontás miatt döntöttem a benq mellett, és ez csak 1080-as sajna
Nagyon erőltetik ezt a felbontást.
-
Vagtam
tag
Szóval nincs, na mind1 azért köszönöm, veszek egyet és majd megosztom, ha valaki szükségét érzi.
-
rogan85
tag
Álmatlanul töltött éjszakák után 2 monitor jött ki győztesnek:
BenQ G2400WD
Samsung 2494HSBenq mellett szól: 1:1 pixel mapping miatt konzolra kötve nem torzul a kép. 1900X1200-as felbontás jobban tetszik, kisebb felbontás használata esetén jobb az input lagja mint a samsungnak.
samsung: olcsóbb 5-8K-val
10°-kal nagyobb H látószög (ez mennyit számít), dc: 50k
Képminőségben van különbség? Melyiket válasszam? Továbbra is játékra és filmnézésre venném.
-
Mumee
őstag
válasz
gabrielarky #3009 üzenetére
Én az eddig nálam járt és tesztelt 2408wfp-kről tudok nyilatkozni, amelyek REV A01-esek, Old_Artist kollega által linkelt tesztben REV A00 szerepelt, és a Samsung crt-hez mért input-lag 27-35 közötti volt mindegyiken, ami nálam járt Dell, de elképzelhető, hogy csak én voltam ennyire szerencsés.
-
Ízlésbeli kérdésekről nem vitatkozik az ember, de kétségtelen, hogy nálam is szempont volt, hogy a 2429HS élőben is elég kis randa, nem nyújt többet - nekem - egy korábbi postban kifejtettem, hogy miért - és drágább is, mint a P2350, ezért ez utóbbit vettem végül. Elegáns, főleg az átlátszó kerete.
Az érintőgombjaival még nem békültem ki mondjuk, kicsit esetleges a kezelése, lehet, hogy az ujjamban van a hiba. A telepítőn van mondjuk szoftver hozzá, így nem feltétlenül kell a gombokkal matatni.
-
Vagtam
tag
-
hydra112
csendes tag
Szeretnék egy monitort venni, erre gondoltam: BenQ G2411HD
http://benq.com/products/LCD/?product=1457&page=featuresKerestem róla leírásokat, de semmit nem találtam. Érdemes ilyet venni?
-
BullZeye
veterán
nem csak hogy teljesen oké, de diszkrét, és az érintőgombok rajta isteniek, nem kell nyomkodnod elég ha megsimítod a ki-bekapcs gombot ^^ csak lágyan, és már megy is
_ak_
Hangerőszabályzót én nem találtam rajta, hangszóró van rajta, bár beépített így ne várj egy dolby digitalt. Hang bemenet és kimenet egyaránt van (3.5 jack), de úgytudom hogy HDMI az hangot is (?) átadja a video mellett.
nagyon fasza kis monitor ez, amint említettem egyetlen egy dolog van ami nagyon de nagyon nagyon nem tetszik, hogy bizony a monotom képeknél, pl játékoknál mikor csak mész előre, közbe lassan forgatod a kamerát jobbra vagy balra, akkor biza megjelenik az a kis csík, de videóknál is néha
bevilágítás minimális, a színek szépek, jó az egész ^^
-
_ak_
addikt
Egy SAMSUNG 2494HS tulajtól kérdezném, h a monitorból van vmiféle hang kimenet? Tehát ha HDMI-vel rákötök egy xboxot, akkor vmilyen formában ki tudom nyerni hangot a monitoron keresztül?
Tudom, h meg lehet külön oldani a hangot a boxból, de nekem konkrétan az kéne, h a monitoron keresztül menjen, h hangosítani/csendesíteni tudjam. Sajnos nincs semmi erősítőm.
Illetve mi az a pivot?
-
rogan85
tag
Az ugye nem okoz problémát egyik full hd monitoron sem hogy pl 1280x1024-es képet kapjak a felesleget fekete csíkkal kitöltve?
Catalyst c.c.-ben van ilyen beállítás, csak a biztonság kedvéért kérdezem. -
bozont
veterán
Hogy a fullhd filmek hogy néznek ki azt sajnos nem tudom, de szerintem nem ront sokat a lefelé konvertálás, viszont így elég lenne letölteni a 720as verziót is. Már a 24"-is monitoron is nagyon jól néznek ki pedig itt nagyobb a felbontásbeli különbség. De ha nagyon kell a fullhd (mert azért nem néz ki rosszul
) "már" 150k-tól lehet olyan tv-ket kapni és vannak 37" és 42"-ak is 200k alatt [link]. Mondjuk jobban jársz, ha a megfelelő topicban kérdezősködsz tovább, mert nem nagyon vagyok otthon ebben a témában.
BullZeye
Nem hinném, hogy ugyan az lenne, maximum hasonló. Azt nem írtad, de ha csak játékoknál jelentkezik lehet nincs bekapcsolva a vsync, általában akkor törik meg a kép. A 60hz-es frissítés miatt az az ideális ha a játék 30 vagy 60fps-el fut, úgy biztos nem törik meg a kép. -
BullZeye
veterán
Jah egyébként arról sem szól a fáma, vagy legalábbis nem olvastam egyik fórumban sem annó, hogy a 24" monitoroknál ugyanaz az elektronika van, mint a kisebb monitorokban. Ezért hiába van 2-5ms frissítés, ez sajnos nem ér semmit, ha a kép bizonyos helyzetekben "fut" legalábbis (nálam) a 45°-os szögben megy a kép, akkor megjelenik 1-2 kis csík, mintha nem frissítene elég gyorsan az egész
Nem szellemkép, egyszerűen egy jól kivehető csíkocska fut végig a monitor közepén függőlegesen felfelé. Sajnos nem tudom jobban leírni, vagy megmagyarázni a jelenséget, nem tudom mi a neve. Viszont ismerősöm mondta hogy 26" monitoroktól jön az újabb elektronika, és 32" monitoroknál dettó ugyanez a helyzet
Szóval így gondolkozzatok a nagy monitor vásárlásán
nem bántam meg 2494HS-t viszont picit veszít az értékén számomra ez a "kis" baki
Ha esetleg van erre valami kis házi praktika, megoldás, beállítás lehetőség vagy akármi, mert főleg játékra van a monitor, és elég zavaró tud lenni sokszor. Tekintve hogy filmeknél ez nem jön elő soha, ott nem elég dinamikus az egész. De pl már sacred 2nél is jelen van a füves jeleneteknél (első pálya).
-
Zsubi
őstag
Sziasztok srácok!
Véleményeket szeretnék kérni a Samsung P2370 és P2350-es monitorokról
Melyik a jobb és mivel(mennyivel), esetleg ilyen árban tudnátok-e valami mást ajánlani ami jobb -
_ak_
addikt
Csak a kíváncsiság kedvéért, 24"-os kategóriában miért nem szerepel annyit a Benq 2400hd modellje?
Ill jól láttam a SAMSUNG 2494HS-n nincs jack kimenet? (igazából semmiféle kimeneti lehetőséget nem említ a samsung honlapja)
Meg egy picit el is bizonytalanodtam. Jelenleg egy 21"-os crt-m van ami bár szépen működik, de amióta laptopom van szinte csak filmet szoktam nézni rajta vagy néha xboxozok, ezért arra gondoltam, h lecserélem vmi nagyobbra, de nem vagyok benne biztos, h ez megér nekem 75k-t (benq2400hd), viszont, azt sem tudom, h megérné-e a kisebbik testvért választanom, lévén, h szinte csak 1-2 árnyalattal lenne nagyobb, nem? Érdemes lenne várnom egy kicsit és inkább később a 24"-osat vennem? Ill mi játszik a benq 2400hd-n kívűl amin van 2,5 jack kimenet is (vagy legalább rca, h ha hdmivel kötöm össze mondjuk a boxal, akkor át tudjam vinnia hangot a hangcuccomra vagy este egy fejhallgatóra?
-
Cold5
senior tag
válasz
old_artist #3158 üzenetére
Szia,
Nagyon köszönöm. Akkor meggyőztél, a DELL lesz a nyerő!
Üdv,
Cold5 -
old_artist
addikt
Üdv!
Szvsz ez a DELL 2209WA igaz nem FullHD, de eIPS panelos és nagyon kiváló 100e alatti árával, különösen, ha "Leginkább fényképek digitális utómunkáira használnám"!
24"osban nem fogysz ehez hasonlót találni 100e alatt, viszont volt egy, amit nagyon "leáraztak", az a BenQ FP241 volt, de mivel beszüntették a gyártását, ezért a kereskedőknél már nem nagyon lehet kapni!"Szerinted érdemes inkább lemondani a felbontásról és inkább a jobb panel legyen a döntő?" - igen!
-
Cold5
senior tag
Most találtam egy DELL 2209WA igaz nem full HD de IPS panelos.
Szerinted érdemes inkább lemondani a felbontásról és inkább a jobb panel legyen a döntő?
-
Cold5
senior tag
Szia old_artist,
Szeretnék tanácsot kérni tőled.
Monitor vásárlás előtt állok, szeretnék egy 22"-24" közötti monitort ami nem tn paneles és full HD felbontás-os, valamint kevesebb mint 100e Ft?
Létezik ilyen?Ha nem akkor TN-es közül melyik gyártó melyik típusát ajánlanád? Úgyancsak full HD és 100e Ft-ből szeretném ha ez megvalósulna.
Leginkább fényképek digitális utómunkáira használnám.
Várom válaszod!
Köszönettel,
Cold5 -
rogan85
tag
Úgy néz ki hogy hogy inkább 1200-as monitor kéne. Tudtok hasonló minőségi monitort ajánlani mint a 2494HS ebben a felbontásban?
-
old_artist
addikt
válasz
szacsee #3153 üzenetére
Üdv!
Mivel már kalibráltam 2494HS és HM-et is, a teszthez képest én a deltaE átlagos 0,4 és max.1,3 értéket tudtam elérni, ami már igen csak jónak mondható, színvisszaadásban!
Igen, a linkelt hsz.-em még 3 hónappal ezelőtti volt, azóta ajánlom, mivel az ára is kedvezőbb lett (majd' 10-15e-rel)! szvsz a HS és a HM között csak a pivot mód lehet döntőbb, de mindkettőnél a homogenitás és a fehér egyensúly zavart egy kicsit, de az utóbbit állítgatással és kalibrálással "kikínozható" egy jó érték!
Játékoknál sajna nem tudok eredményeket, de amit a teszben is írtak, hogy csak "enyhe elmosódás" volt tapasztalható! -
szacsee
nagyúr
válasz
old_artist #3147 üzenetére
Szeretnék kérdezni valamit, mivel Te otthon vagy monitorok terén.
Filmnézésre és játékra keresek monitort 24"-osok közül ezidáig a Samsung 2494HS és HM jött be a legjobban a hsz-okra alapozva.
A HM felé hajlok, mivel van pivot és usb hub ..
Viszont ez a teszt kicsit elbizonytalanított... input lagos mérésnél az elmosódással kapcsolatban. Régebben írtad, hogy melyik monitorok ajánlottak játékra, viszont itt sem a HS, sem a HM nincs köztük.
Ha a HS-nek kisebb az input lagja, illetve szebbek a színei, akkor azt venném, viszont ha kb ugyanazt produkálják, akkor a HM a bejövős.
Mi a véleményed a két monitorról? -
ntraxxx
tag
válasz
old_artist #3151 üzenetére
Hmmmm nagyon szépen köszönöm a segítségedet úgy hajnalban
-
old_artist
addikt
válasz
ntraxxx #3150 üzenetére
Üdv!
Természetesen itt a PH-n is találsz:
itt is kapható, meg itt is megveheted számlával, 3 éves garanciával - és esetleg kalibráltatva is! -
ntraxxx
tag
válasz
old_artist #3149 üzenetére
Hát én találtam Dell 2208WA 73e ft ért de Dell 2209WA sehol sem :S tudnál linket küldeni?!
-
old_artist
addikt
válasz
ntraxxx #3148 üzenetére
Üdv!
Mivel ez a Dell 2208WFP 2ms g2g 22"-os WS AU Optronics (M220EW01 V5) vagy Samsung (LTM220M2-L01) TN+Film panellel szereltek, ezért szvsz a Dell 2209WA 5ms g2g 22"-os WS LG Display eIPS (LM220WE4) panelessel sokkal jobban járnál, különösen, ha grafikai alkalmazásokhoz használod, és még hasonló árban is van, mint a linkelt TN paneles, ezért jobb választás egy eIPS paneles!!!
-
ntraxxx
tag
válasz
old_artist #3146 üzenetére
http://www.dunaelektronika.com/index.php?id=termekek&art_id=4125&nyelv=hun És ez?!
-
old_artist
addikt
válasz
ntraxxx #3144 üzenetére
Üdv!
A samu helyett inkább válaszd a Dell 2209WA-t, ég és föld a különbség (és árban csak 85-95e között mozog) - különösen, ha "grafikai munkára ps3-4, flash, kiadványok, 3dmax" programokban használnád!!!
- és ha főleg bekalibráltatod, akkor ez a Dell lehet a nyerő választásod!
-
csyo
senior tag
szóval van valakinek vmi ötlete?
19" syncmaster913n monitoromat lecserélném egy nagyobbra 23-24" tft re
film, net, photoshop.
játszani nem szoktam, 3d nem kell
milyet ajánlanátok?
-
ntraxxx
tag
Vélemény erről: Samsung T220 ?!
továbbra is grafikai munkára ps3-4, flash, kiadványok, 3dmax (sajna most nincs 200e egyenlőre legalábbis)
-
Zoli1222
addikt
A Samsung2443BW-ről mi a véleményetek? Játék, filmnézés-hez jó lehet?
-
front3r
őstag
válasz
ntraxxx #3139 üzenetére
TN paneles monitorok nem igazán jók munkára, DE színhű lehet egy kis kalibrálással ami olyan 8-10 ezer Ft.
Ezt a hozzászólást ajánlom figyelmedbe! -
front3r
őstag
válasz
Tikakukac #3136 üzenetére
Nekem 2494HS-em van, nagyon jó benne hogy alig van bevilágítás, vagyis szinte nincs is.
Amúgy meg teljesen rendben van a monitor. Egy hátránya van, igaz kezdem megszokni: Érintőgombos vezérlése van és az hagyjá hogy nem látod sötétben hogy mi melyik, de van hogy az se tetszik neki, hogy hogyan nyomod meg. -
ntraxxx
tag
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék, egyenlőre még nem profi szintű de már haladó grafikai munkámhoz keresek monitort. Az lenne a kérdése$m hogy mit tudnátok ajánlani 70-80e ft között én eddig ezt találtam http://ipon.hu/webshop/product/samsung_2494hs/37407
Előre is köszi
-
Tikakukac
titán
Közben még egyet találtam, szerintem amit lehetett felkutattam
SAMSUNG 2333SWVárom az ötleteket
-
Tikakukac
titán
Közben még találtam egy ACER X233Hbd-t is, Ennyiért elég jónak tűnik ez is.
-
Tikakukac
titán
Sziasztok!
Lett egy kis szülinapi pénzem és szeretném beleölni egy szép nagy monitorba, a mostani 17"-os CRT óriási helyet foglal+lassan meg is fog halni. A lényeg hogy minél kevesebből kijöjjön, és a WoW-om meg filmjeim élvezhetőek maradjanak. A kinézett típusok a következők:
Benq E2200HD
LG W2253V-PF
SAMSUNG P2350
POINT OF VIEW TFTV22WPBSD01
FUJITSU-SIEMENS SL3220T
LG W2242T-PF
LG W2294T-PF
SAMSUNG 2343BW
SAMSUNG 2233BW
SAMSUNG 2494HSAz utolsó már eléggé túl mutat a kereten, ami olyan 60k lenne max, de ha tényleg olyan jó akkor gyűjtögetek még hozzá. Jó mazsolázást a listához
Köszi mindenkinek előre is
-
-
szacsee
nagyúr
Számodra ez a megfelelő topik, viszont tüntesd fel, hogy mennyi pénzt szánnál rá.
Nem mellékes, hogy mire használnád:
- játék, némi film, winben matatásra TN paneles
- képszerkesztésre, nyomdai munkákra, illetve ha kell a színhűség oda javasolt a PVA, S-PVA és népi zenekara.. -
csyo
senior tag
-
szacsee
nagyúr
2333SW-t csak példának hoztam fel 23-24"-os mezőnyben, mivel 65K alatt van és azt is nézegettem... de nem bejövős..
HS mellett szól mint feljebb említettem a hátlapon kialakított jobb szellőzés, ami az élettartamra szerintem jótékonyan hat.
HDMI még jól jöhet hidd el és a + hangszóró.
P2350-ről kevés a tapasztalat, de ha rákerestél gondolom ezt láttad.
A zongoralakk külső szép (P2350) és jobban bejönne nekem is, de a lustaság nagy úr és ha nem akarom 5 óránként tisztítani, akkor inkább a mattot választom, ami nem is tükröződik annyira... fényes helységben (gondolom én). -
válasz
szacsee #3128 üzenetére
Köszi a választ! HDMI nem szempont, minden audiovizuális igényemet a PC-vel elégítem ki.
Egyébként a 2494HS mellett a P2350-en gondolkodtam, nem a 2333SW-n.
2494HS
Látható képméret : 23,6"
Maximális felbontás : 1920*1080
Kontrasztarány : DC 50 000:1 (1000:1)
Válaszidő (ms) (átlagos) : 5 ms
Ár : 69.200 HUFP2350
Látható képméret : 23"
Maximális felbontás : 1920 x 1080
Kontrasztarány : DC 50 000:1 (1000:1) (Typ.)
Válaszidő (ms) (átlagos) : 2 ms (GTG)
Ár : 63.300 HUFA kérdés, hogy vajon a HDMI-n és a + 0,6" képméreten kívül (melyek számomra nem mérvadó tulajdonságok) mi olyat tud a 2494, ami miatt megéri a + 6k HUF-os árat? Megjegyzem, külsőre a P2350 jobban tetszik, elegánsabb.
-
szacsee
nagyúr
Hopp lehagytam a HDMI-nél a konzolokat, valamint a 2494HS-nek vannak beépített hangszórónak nevezett ketyeréi, amik néha elég jól jönnek.
A képminőségben nagy külömbség nem lehet, mivel nem sok idő telt el a HS és a P2350 megjelenése közt, hogy annyit fejlődött volna.
Még egy apróság látható képméret:
2494HS: 23.6"
P2350: 23"
Ha van keret a 2494HS-re, akkor szerintem azt vedd.. -
szacsee
nagyúr
2494HS szerintem.
Van rajta HDMI, ami később nem hátrány (DVD, BR, Set top box.. etc)
Valamint nálam azért bejövős, mivel a szellőzésnek kialakított rácsok elég szimpatikusak, így ha forgatható fali tartót veszek (mint ha pivot lenne) nem okoz gondot a szellőzése sem.
Sajnos más monitorokat nem nézegettem ezért többről nem tudok nyilatkozni.
2333SW-nél pedig nagy a minőségbeli szórás..BullZeye: Bocs, de nem tudtam az indokot, hogy miért a 2233BW-vel hasonlítod össze, de így már minden világos.. PEACE!
-
Kedves kis eszmecsere.
Ha lenne vkinek vmi tippje, ötlete a nemrégiben feltett kérdésemre, azért ne tartsa vissza magát a centik és pixelméretek viharában...
-
BullZeye
veterán
válasz
szacsee #3125 üzenetére
Képzeld, bátorkodtam összehasonlítani
tekintve hogy 4 centivel nagyobb az átmérője, gondoltam "csak" hosszabb mint egy 22" wide monitor, és azt hittem, hogy 19"-os előző monitoromnál nagyobb ^^ ha már 5" al nagyobb az átmérője =)
De hülyeségeket beszélsz, ami már nekem kellemetlen O.o mert az hogy milyen az arány megint nem függ attól hogy mekkora, megint csak egy példa, kinti LCD TV ami full HD felbontással bír vs. 15" CRT garázsban
úristen 16:9 vs 4:3 és bazz mégis nagyobb az LCD
-
BullZeye
veterán
válasz
szacsee #3123 üzenetére
itt van előttem a 2494 HS, 521*295
bnőmé 300+ magas, és nem 2333SW, hanem 2233BW, ahogy írtam ^^
Ennyi....
Pixelek méretétől függ hogy ugyanazon felbontáson mekkora a fizikai megjelenése a monitornak, nem pedig attól hogy hány pixel széles illetve magas ^^ csak egy példa az én monitorom 23.6", full HD, akárcsak a BenQ e2200HD, ugyanaz a felbontás de BenQ csak 21.5"
BenQnál pixelméret 0.24
2494HS pixelméret 0.271
2494HM pixelméret 0.282 (mivel ez 23.6" helyett 24")De kötözködj még, persze
jah és.... Ennyi!
-
BullZeye
veterán
válasz
szacsee #3121 üzenetére
ha googléztél volna bölcsebb maradtál volna
Azaz ezen táblázatból se derült volna ki hogy alacsonyabb XD
az én monitorom 29 centi magas (2494HS) , bnőmé (2233BW) 30 centi magas ^^ ezért mondtam hogy ez így azért mégsem igaz
tudod pixelméret stb stb. sőt 19" monitorom 940N is 30~ centi magas, vagy 30.5 nem tudom már ^^
-
BullZeye
veterán
válasz
old_artist #3100 üzenetére
Ezzel a táblázattal az a baj
hogy pl a 24" full HD nincs rajta XD és meglepően tapasztaltam, hogy alacsonyabb mint a 19" normál
De ez a 2494HS valami eszement jó, bevilágítást nagyítóval se találtam full fekete háttérnél, színhűség...ugyanolyan mint az előző samsungom
így nekem nem változott semmi
kipróbálgattam amiket írtatok mint beállítás, de azok vagy túlságosan kékek, vagy túlságosan pirosak voltak, így maradt a tök alap "inteligent" és ezzel számomra tökéletes, még CRT monitorhoz képest is szépek a színek.
Az meg hülyeség hogy nehéz a fehéregyensúlyt beállítani....tök alap beállításon is élesen kivehetőek a sötét képeken a részletek, és a fekete fekete mellett marad. Szóval nagyon meg vagyok vele elégedve
-
Sziasztok!
2494HS vagy P2350? Esetleg más 23-24"-es 65k-ig bezárólag?
-
rogan85
tag
Sziasztok!
24"-os monitor vásárlását tervezem. Olvasgatva a fórumot egy 2494HS-re gondoltam de elolvasva a PH-n a cikket a HM-ről (ha jól tudom képminőségben nincs kül a 2 között)
elbizonytalanodtam, mert azt írják h nem ajánlják filmnézésre.Idézem: "Azonban ezek a 24 hüvelykesek szerintünk filmnézésre alkalmatlanok: a tömörítési hibákat kinagyítják, a megjelenített színek alacsony száma és az FRC technológia együttesen szépen kiemeli ezeket a problémákat, emiatt a filmek 99% csúnya, még 2 méterről nézve is!"
Mivel pont filmnézésre és játékra használnám ez nem túl jó. Elsősorban TN paneles monitorban gondolkozom a játékok meg az ár miatt. A kérdésem hogy mennyire zavaró amit írnak a cikkben? Ha valóban az akkor milyen monitort tudnátok ajánlani helyette 80k (nagyon max 100k) környékén? Alacsony input lag mellett lehet más is mint TN paneles.
Köszi!
szerk: most látom h a cikk 2493-ról szólt nem a 2494-ről. Akkor ugye ez a probléma már nem áll fent?
-
csyo
senior tag
sziasztok!
19" monitorom helyett szeretnék nagyobbat, 21, vagy 22".
Mostani monitorom 19" Samsung Syncmaster 913N.
Nagyon faja, tiszta, újszerű pixelhibamentes.
Mennyiért reális eladni, vagy bezsámítatni?
valamint milyet vegyek helyette?
-
PNP
őstag
válasz
old_artist #3113 üzenetére
Kösz a tippet, látom számlás, meg fogom keresni.
-
BWizard
csendes tag
24" monitort szertnék venni főleg filmnézésre és játékra, de fontos, hogy Full HD-s legyen és natív felbontásban éles legyen a kép (szöveg) megjelenítése.
Hetek óta nézegetem a gyártók oldalait és most úgí néz ki, hogy a samsung 2494hs-e lesz a befutó, de érdekelne még pár dolog ezzel a monitorral kapcsolatban:
- a HDMI csatlakozó ezen a típuson már 1.3-as verziójú (mert erről sehol nem találok leírást) vagy csak sima 1.0? (és ez számít egyáltalán akármit is???)
- az 5ms-os válaszideje és mondjuk a P2370-es (vagy akár más gyártó pld: ASUS VW246H) monitorjának 2ms-os válaszideje között van látható különbség, vagy csak parasztvakítás az a 2ms? Megéri ez miatt inkább másik monitort választani? A 2ms-es monitorokon csak a játékok futnak elvileg simábban, vagy a filmeknél is látszik a különbség?
- látott már valaki ASUS VW246H monitort működés közben? Teszt oldalakon az az egyetlen negatívum ellene, hogy az ASUS nem igazából a monitorjairól ismert! ... És? Azért másban jól ismert, és elkezdhetnek jó monitorokat gyártani. Esetleg ez már az?A válaszokat köszönöm!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Igen a BenQ FP241 (V vagy VW) a típusa, nagyon kiváló, de mivel már beszüntették a gyártását, így csak egy-két kereskedőnél fellelhető ~100e-es áron, a Hexaa-nál rendelhető, kérdezz rá, biztos, hogy a segítségedre lesz!
Alternatív megoldásként ajánlanám a HP LP2475W-t, nagyon kiváló, bár ez egy ~50-60e-rel több, de nagyon ajánlott BestBuy monitor színtén - erre is rákérdezhetsz, mivel HP viszonteladó! -
PNP
őstag
Milyen 24-es TFT-t érdemes venni, ami nem TN paneles? Régebben volt valami BenQ 100e körül, amit sokan dícsértek, de nem emlékszem a típusszámára, meg lehet hogy azóta kifutott. Más esetleg nem túl drágán?
Kösz! -
szacsee
nagyúr
válasz
old_artist #3110 üzenetére
Köszi mindkettő kérdésre a választ!
Attól tartok, hogy az audio in csati kimenő csatlakozója az out... gondolom ha fülest dugnának a monitorra, de majd kiderítem. -
-
old_artist
addikt
válasz
szacsee #3107 üzenetére
Üdv!
Ha ugyanazon GPU-s VGA-ra cseréled (pl. nVidia 88xx-t 98xx-re, amiknek G92-es a GPU-ja), akkor a kalibrált eredményeket (minimális eltéréssel) használható, viszont ha pl. egy nVidia 88xx VGA-t cserélnél le egy nVidia GTX-re, vag egy bármely ATI-ra, akkor már nagyobb eltérések is lehetnek, akár 5-10-15% is, ezért érdemes az újbóli kalibrálási helyreigazítás!
-
szacsee
nagyúr
válasz
old_artist #3106 üzenetére
Lehet ez hülye kérdés lesz, de VGA csere után is kalibrálni kell, vagy az csak monitorfüggő?
#3089-re esetleg valaki? -
old_artist
addikt
válasz
danger85 #3105 üzenetére
Üdv!
A kalibrálásnak csak előnye van, hátrányáról még senki sem panaszkodott!
Az biztos, hogy egy valóságosabb színteret és színvilágot kapsz a kijelződre, mint a gyári vagy kézzel történő beállításokat alapul véve!Általában elég drága szokott lenni a műszeres kalibrálás, de itt vannak páran a PH-n, akik már profi berendezéssel is rendelkeznek, és ~5-8e-ből megúszod!
- a "hogy végzikre", amit linkeltem, ha megnézed a termékinfóját, akkor bővebb tájékoztatást kapsz róla
-
danger85
csendes tag
válasz
old_artist #3104 üzenetére
Helló!
Köszi a tippet!
A kalibrálás milyen költséget jelent, mennyire hasznos és van e valamilyen hátránya, hogyan végzik és van e más előnye????
Köszi!
-
old_artist
addikt
válasz
danger85 #3102 üzenetére
Üdv!
szvsz a Samsung 24" 2494HM és a Samsung 24" 2443BW között kell, hogy válasszál, mindkettő a TN-esek közül elég jó!
Ha jó képminőséget akarsz, akkor elengedhetetlen a műszeres hardveres kalibrálás, és akkor szinte nem is nagyon látnál a két monitor között különbséget!
Abban a térségben a "wwhy" foglalkozik kalibrálással, bátran fordulhatsz hozzá, nagyon kiváló kolorimétere van, amivel szinte valósághű színeket lehet "kicsiholni" bármely választott monitorodból! -
danger85
csendes tag
Az előbb nem írtam le, hogy fontos az állítható magasság, dönthetőség, forgathatóság (pivot),
főleg internet, de játék is és film amire használnám. Fontos a jó képminőség. -
danger85
csendes tag
Üdv!
Szeretnék venni egy 24'os Samsung monitort, de nem tudom melyik legyen az.
A következők a lehetőségek:Samsung 24" T240
Samsung 24" 2494HM
Samsung 24" 2443BWAkinek van tapasztalata ezekkel a monitorokkal azt kérem írjon véleményt róluk.
A bátyám vett egy samsung 2493HM-et, majd a szobatársam egy 2443BW-t és azt vettem észre, hogy a 2443BW sokkal jobb képet ad mint a másik filmnézés közben pl: DVD.
Vélemény??
Egymás mellett soha nem volt a két monitor, így nem elég egyértelmű. Vélemény?? Tapasztalat?? -
ricsik
őstag
válasz
old_artist #3100 üzenetére
Ezt ismerem, de nincs benne az 1920x1080, illetve a felbontás nem derül ki, hogy mennyivel nagyobb a látható felület függőlegesen, mert ugye vízszintesen nyilván sokkal nagyobb....
Aktív témák
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Energiaital topic
- Autós topik
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS28BG700EUXEN) 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS32DG500EUXEN) 165HZ QHD GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- HP OMEN Transcend - 32", OLED, 3840 2160, 240Hz, G-SYNC, FreeSync, 0,03ms, HDR - Új - Eladó!
- SAMSUNG LS32DG800SUXEN ) 240HZ 4K OLED GAMER MONITOR !! AKCIÓ
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus Black Használt, karcmentes 256 GB tárhely 3 hónap garancia!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest