- Milyen házat vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED TV topic
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Fényeskedjék: ROG Strix OLED XG32UCWMG monitor tesztje
Aktív témák
-
_tRebroN_
tag
Üdv mindekinek!
Szal névnapom alkalmából hétvégén megleptem magamat egy Eizo S2431W-vel
szeretném megosztani veletek a kalibrálási eredményeket.
Gyári beállítás 1
Gyári beállítás 2
Kalibrált beállítás 1
Kalibrált beállítás 2
Köszönet Hexának a monitorért és old_artist-nak a kalibrálásért.tRebroN
-
kocsonya
tag
Sziasztok!
old_artist: hol lehet venni HP L2465-t 100e-ért?
Egy kis segítséget szeretnék kérni, mert nem tudok dönteni.
24-es monitort szeretnék, jó volna PVA paneles, de nem hiszem, hogy akarok költeni 150e+ egy monitorra.
Böngészés, programozás, filmnézés valamint videoszerkesztésre kellene, illetve TV-nézésre STB-on keresztül.
Elvárások:
24" 1920x1200 vagy 1920x1080 még nem tudom biztosan, hogy jó-e a kisebbik megoldás, szóval aki használt mind2-t az kérem írja meg, hogy pl vidszerkesztésnél vagy bizonyos esetekben tényleg jobb-e a +120 sor
HDMI csatlakozó STB csatlakoztatás miattAmit néztem eddig és itt is többször volt szó róla:
Samsung 2494HM - FullHD
LG L246WHX-BN - WUXGAEzeken kívűl ha valakinek van még javaslata szívesen veszem.
Nem sürgős nagyon a dolog, de még júniusban meg szeretném venni, mert a mostani 19-es FU-SI CRT-m sajnos már elég homályos kezd lenni és hamarabb fárad a szemem tőle.Köszi
-
Lipazzz
csendes tag
válasz
old_artist #3396 üzenetére
Köszi Old Artist!
Ezeket nézegettem én is... akkor szerintem még gyűjtögetek őszig, aztán elválik, hogy hol tartok/tarta világ akkor.
-
Cobra.
őstag
Akkor most ha szeretnék TV-s bemeneteket is, akkor a HP LP2475w a legjobb választás?
-
old_artist
addikt
válasz
Lipazzz #3395 üzenetére
Üdv!
Először is, ha kép- és fotószerkesztésre használnád a leendő monitorodat, akkor a legfontosabb:
- *VA vagy IPS monitorban gondolkodj minden képpen
- műszeres kalibrálás nagyon fontos, és nem csak a színtelítettség és valóságos színek visszaadásáért, hanem ha kalibráltatod, akkor azzal kevesebb is lesz a fogyasztása kb.30-40%-al is, ami nem egy megvetendő dolog!Igen, az LG W2220P (100-120e közötti árával, LG.Display H-IPS, 1080p, 5ms g2g, FullHD) és a W2420P (150-160e közötti árával, LG.Display H-IPS, 1080p, 5ms g2g, FullHD) vagy a W2420R (LED-es háttérvilágítású H-IPS!!!
- ~500e-es árával) a maga 12bit színszámítási pontosságával és az NTSC színtér 135% lefedésével nagyon kiváló monitorok lesznek, ha hazánka is eljutnak, de addig még várhatunk - talán őszig!
A Dell 2408WFP monitorból csak a nyugat-európára szánt modellekből is szvsz csak az A02 rev.-eset érdemes megvenni, de a 2709-est már ajánhatom, bármelyik rev.-el (190e, S-PVA))!
Ha alternatív megoldára szánod a HP LP2465W-t, akkor a 100e-es árával megoldást jelenthet a számodra, főleg hardveres kalibrálással, de elgondolkodtató lehet egy HP LP2275W (S-PVA, ~110e) vagy a HP LP2475W (~159e) is! -
Lipazzz
csendes tag
Tanácsot kérnék egyelőre, határozott igényekkel:
- Full HD felbontás
- 22" vagy nagyobb (inkább 24" vagy nagyobb)
- főként mindennapi használatra, KÉP- illetve FOTÓSZERKESZTÉSRE(!), valamint zeneszerkesztésre alkalmas (utóbbi elég statikus, max. a virtuális VU-méter felvillanó led-jei ugrálnak)
- alkalmankénti DVD-nézésre, videószerkesztésre
- utolsó telepített játékom Colin McRae 2 valamint Leisure Suit Larry, és ez is marad(vagyis nem létkérdés a xxfps, meg nemtommi)
Van egy félprofi Canon digitális gépem, amivel legfőképp sRGB módban készítek képet, mert a legtöbb megbízás félprofi dolog, és ahhoz (tapasztalatom szerint) az sRGB üzemmód, jó szem, és jó nyomtató elég. Már csak egy jó monitor hiányzik. Majd ha lesz elég pénzem veszek egy Flexiscan 2431-est például...
Addig viszont kellene egy monitor valahol 100.000 HUF környékén a fenti öt kitétellel, ami kalibrálás után ha nem is megy át az UGRA teszten, de azért weboldalra tehető és esetleg inkjet-es nyomdába adható képeket ad vissza színhűen.1. Létezik ilyen jelenleg, vagy érdemes megvárnom a LG Flatron W2220P-t, míg végre kapható lesz?
2. Van komoly baja a Dell 2408WFP Rev.A00 modellnek?
3. Megéri a HP LP2465W 100.000 HUF-ért?Kösz és üdv,
Lipazzz -
blazsey2
senior tag
válasz
old_artist #3393 üzenetére
Helló.Hát sajna elég sokat kell melóznom,de szép lassan majd jönnek az infók.
-
blazsey2
senior tag
Helló.Nagyon jól szuperál a SAMU 2494HS-em amire vettem: játékra,netre meg nagynéha filmet nézni tökéletes.Az egyetlen dolog ami nem tetszik az érintő gombok de azt is meglehet szokni.Én a TN panelesek közt csak ajánlani tudom.
-
old_artist
addikt
Üdv!
Tulajdonképpen az S-PVA és a H-IPS-t összevetve, az mondható el, hogy a H-IPS-en nagyot javítottak a fekete és a színek mélységén, és a színtartományok pontosabb, telítettebb színterek megjelenítését produkálja, és az oldalról való betekintési szöge is javult, de az a bizonyos "magentásodás" a panel adottságából ered!
Itt olvashatsz a panel technikai és technológiai különbözőségükről még!
Input-lag és utánhúzásban is nagyot lépett előre a H-IPS paneles LG.Display (a 30ms "álomhatár" alatt teljesítenek (a Hazro pl. 5-7ms), amit már a Hazro, a NEC és LG monitorokban is beépítésre kerültek, nem csak a HP-ben!24"-os S-PVA-ban jelenleg ilyen árképzéssel nem tudok Neked megfelelőt ajánlani, de van, pl. NEC MultiSync 24WMGX3 A-MVA paneles, EIZO S2431W S-PVA paneles (most van a Hexaa-nál 190e-ért), és állítólag (Mumee írja), hogy az A02 rev.-es (de szerintem csak nyugatra szánt) Dell 2408WFP már megfelelően teljesít, de szóba kerülhet, ha még fellelhető a BenQ FP241 vagy az LG L245(246)WP-BN!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Hidd el, nagyon megéri, és a Mo.-i gariztatása is kiváló, ha bármi gond lenne vele, 3 napon belül kicserélik - ingyenesen helyszínre szállítva (+cserélik), és ha még veszel hozzá CarePack-ot (+7e), akkor a gariztatást 5 évre biztosítva van a számodra!
A 24"-osok közül szvsz BestBuy monitor, különös képp a felszereltsége miatt is!
Igen, a Hexaa árulja Mo.-on szinte a legolcsóbban, és ha bekalibráltatod, akkor egy nagyon kiváló színterű és valóságos színmegjelenítésű kijelzővel szembesülsz! -
ricsik
őstag
Lehet, hogy volt róla szó, de a H-IPS és S-PVA összevetve mit mutat a képlet?
Azt tudom, hogy a H-IPS feketéje átmehet lilásba bizonyos szögből nézve, meg talán kicsivel szebb rajta a kép, de mégis. Van más egetverő különbség?
24" S-PVA ból gaméra mi az ajánlásod? Dell 2408 ugye a lag miatt kiesett nekem. -
ricsik
őstag
válasz
old_artist #3386 üzenetére
Köszi a kiigazítást, én is evvel a monitorral szemezek, csak hát az ára...
Még Hexxától is húzós.... nekem... -
old_artist
addikt
Üdv!
Bocs, hogy közbeszólok, már többször jeleztem a HP-nek is, hogy javítsák ki, mivel ha 6ms g2g 24"-os WS LG.Display H-IPS (LM240WU4) panel van benne, akkor az H-IPS és nem S-IPS! A két panel között ha nem nagyon, de óriási a különbség, különösen a pixelek alakja és elrendezése miatt is!
-
koltain
csendes tag
Üdv
engem meggyőzött a 2494-es, és persze old_artist nagyon gondolkodtam az 1200 soron, de amire nekem kell, arra bőven elég most. kösz mindenkinek a hozzászólást amik segítettek a döntésben. Természetesen ha megvan beszámolok róla
-
PaJa1
őstag
Azt tudom hogy a graf kártya tudja hajtani mind a kettőt.
Már magam is a 94es felé hajlok.De a döntést az fogja végül is megszabni, hogy mennyi suska marad a többi gép alkatrész megvétele után, meg hogy mennyi fizu csúszik majd be a szezonból....de utálom, amikor nem azt veszem amit akarok, hanem ami marad.
Köszönöm a válaszokat. Lehet, hogy majd mielőtt a bolt felé igyekszem újra felbukkanok...aztán megint mást hozok el amiért indultam
-
Hali!
Nos, hogy 16:10 vagy 16:9 az VGA szempontjából tök mindegy. A filmek miatt is inkább 16:9, és a fogyasztás miatt pedig DUPLÁN a 16:9-es, hiszen felét eszi... nem kérdés. Főleg hogy drágább a régebbi 16:10-es. Egyedüli kérdés legfeljebb a TN vagy nemTN lehet. Az meg ugye erősen pénztárca függő.
-
borisz_B
tag
Hy!
Ha jót és megbízhatót akarsz, akkor HP LP2475W, gariztatása kivételes, jól felszerelt és a H-IPS kijelzője kiváló, (pláne, ha be is kalibráltatod), bár ára egy kicsit magasabb a 150k-nál, de itt még jó árban elérhető, a HP lista árához képest!
A másik jelöltem a 26"-os LG W2600HP-BF, S-IPS paneles, játékra és majd minden alkalmazásra kiváló lehet, ez már belefér a keretedbe!
Ezeket ajánlom, de hátha más még tud valamit ... -
PNP
őstag
Sziasztok, pár hónapja már kérdeztem, de most vált aktuálissá a monitorvásárlás. 24-26"-os méretben keresek jó minőségű (tehát nem TN) panellel szerelt típust, valahol 100 és 150e között. Kösz a tippeket!
-
borisz_B
tag
válasz
blazsey2 #3378 üzenetére
Hy!
Igen, elsőre nekem is nagyon szokatlan volt a 21" CRT (1280x1024) után a 22 "-os FullHD lenovo L220xcW (1920x1200), és először nekem is kellemetlen volt a natívon a kis betük mérete, de laptopot is használtam, és így már könnyebb volt megszoknom a natívban való üzemeltetését, amin kiváló éleséget és kiváló tiszta kép-megjelenítést kapok cserébe!
Majd biztos, hogy Te is megszokod!
-
bozont
veterán
válasz
blazsey2 #3376 üzenetére
Igaz elsőre nagyon szokatlan. Én 19" crt + 1024x768 után váltottam 24" + 1920x1200-ra és először nekem is nagyon rossz volt, de a betűk méretét lehet növelni a felbontás állítása nélkül is. De kell 1-2 hét mire az ember hozzászokik. Mindenesetre én már vissza nem térnék a kisebb felbontásokhoz az biztos.
mod.: Kíváncsiságból kipróbáltam én is abban a felbontásban és nekem meg már az nem teszik, olyan hatalmas minden.
Viszont az 1680x1050 még úgy elmegy, de azon is elég nagy minden. Viszont azért ezeknél a felbontásoknál a kép már nem annyira éles mint natívban, de ezt nem is vártam az interpoláció miatt.
-
blazsey2
senior tag
válasz
old_artist #3371 üzenetére
Na beüzemeltem,hát egyenlőre szoknom kell a 32-es samsungom után.A színei egyenlőre kicsit furcsák még azt szoknom kell,de fényereje brutális le is vettem 50%-ra a fényerőt és a kontrasztot is.Amúgy HDMI-in kötöttem össze és egész élesek a felbontások én most 1440x900-ra állítottam.Játékkal még csak ezután fogom kipróbálni.
-
PaJa1
őstag
Bogár került a fülembe...
2493HM vagy 2494HM? -Samsungok
Találtam egy írást, ott ezt olvastam:93: régebbi modell, 1900x1200 16:10, 100W fogyasztás, kisebb pixelek, 400 cd/m2.
94: újabb modell, 1900x1080 10:9, 45W fogyasztás, nagyobb pixelek, USB, 300 cd/m2, lefele is dönthető.Engem igazából a felbontásuk érdekelne, hogy játék(16:10) közben mennyire lenne probléma/észrevehető a 94essel(16:9) illetve fordítva a 93ason(16:10) egy 1080as film megtekintése.
Netezés és egyéb ablakos programok az elérhető legnagyobb felbontáson vagy annak valamelyik arányosan kisebbikén futnának.Meg ugye mind a kettő samsung monitor és saját samsung panellal van szerelve ezért talán szebb képet ad mint a HS amiben nem samu panel van?
Árban ahogy láttam a 93as(gondolom a nagyobb felbontás miatt) 6ezerrel többe kerül.
A 2333SW től azért távolodtam mert nagyon nem jön be a design főleg az a pipaszár nyak amit állványnak neveznek. Lehet hogy van olyan masszív mint a mostani és a kiszemeltek téglatest megoldása, de én jobban bízok az utóbbiban.
-
old_artist
addikt
válasz
blazsey2 #3370 üzenetére
Üdv!
Igen, mivel már kalibráltam ilyen 2494HS-t, ezért valamivel képben vagyok, és egy kicsit voilt időm "elszöszögni" mellette! Az biztos, hogy a fekete és fehér egyensúlyával "megküzdöttem" (mivel én is észrevettem ezen hiányosságát), de kompromisszumos beállítással sikerült egy viszonylag jó beállítást találni!
Az biztos, hogy a 24"-os TN-esek között a mostani árával (~63e) nagyon jó vétel!Természetesen várjuk majd a véleményezésedet is -
-
blazsey2
senior tag
-
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, a
samu 2333SW, 5ms 23"-os WS Samsung TN Film (LTM230HT01) paneles, a másik
samu 2494HM, 5ms 24"-os (60,96 cm) WS Samsung TN Film (LTM240CT01) paneles, pixel mérete 0,277 mm, a
samu 2494HS, 5ms 23.6"-os (59,94 cm) WS CMO TN Film (M236H1-L01) paneles, pixel mérete 0,272 mm, a
samu 2493HM volt 5ms 24"-os WS Samsung TN Film (LTM240CT01) paneles!"Ha nem nyújtom ki az 1050es képet, hanem a széleit feketén hagyom akkor is fogja torzítani a megjelenített képet mert nem a gép natív felbontásán használom?" - igen, mint minden monitornál, ha nem natívban használod, és arányos felbontással csökkented, akkor nem fogja megnyújtani (ezt VGA-ból vezérelheted), de a kép elkerülhetetlenül homályosodik és életlenedik, de ez pl. játékok alatt nem annyira észrevehető, viszont office, net alkalmazásoknál (pl. betüknél) miért is ne a natívot használnád!
Utánhúzását és lag-ját pl. játékoknál, ha nem szimulációs játékokkal játszol, akkor nem annyira észrevehető, és a 2494-esek elég jók ilyen szempontból!
-
PaJa1
őstag
Üdv.
Már a 22"es topicban érdeklődtem a dolgok után.
2 monitor marad, igaz a 22" től már távolodva. Mindkettő Samu, eddig is azok voltak és nem volt velük semmi probléma.
Sam 2333SW - Eredeti Samsung paneles
Sam 2494HM - nem tudom milyen panellal szerelik.Az első mellett az alacsonyabb ára szól. De ronda és nincs benne pivot. Igaz mindkettőt el tudom viselni.
A másodikban meg minden van amit az előzőből hiányoltam. Pivot és nem kerekített és sok helyen csillogó borítás. Egy kicsivel nagyobb is.
HDMI bemenet is található rajta, bár úgy világosítottak fel hogy az annyiban jobb a DVInél hogy hangot is továbbít. Na én a hangot nem a Kijelző rikácsolóival akarom szólaltatni, úgyhogy nekem ez nem lényeges, de árban rátesz sajnos.Mindkettő 1080at tud, de mi van akkor ha 1050 ban játszok valamit, mert főként játékra lesz a készülék, amellett filmnézés (azért kell az 1080as felbontás) és netezés (pivot). Ha nem nyújtom ki az 1050es képet, hanem a széleit feketén hagyom akkor is fogja torzítani a megjelenített képet mert nem a gép natív felbontásán használom?
Illetve hogy mennyire alkalmas játékra, utánhúzás mennyire tapasztalható ezeknél a monitoroknál?Jelenlegi monitorom 710T (DVI, pivot) amikor vettem hasonló ára volt mint most a 2494HMnek. Megérte, probléma mentesen üzemel azóta is.
-
koltain
csendes tag
Üdv
Samsung t240-ről véleményeket kérhetek?
-
Félig OFF:
Ismerős vett egy LG 2234 S-BN monitort. 40K-ba került.
Nekem egy Samu 2494SH van, 69K-ba került.Pro-kontra:
LG-n egyetlen csati van, semmi csicsa Samun van DVI-D és HDMI
Samu 4 cm-rel nagyobb képátlóval bír, ha igaz hogy az LG "hozza" az 56 cm-t.
Samu full HD-s, LG "csak" 1650-es.
Samu képe szerintem (szubjektív!) gyengébb, de legfeljebb egyformán közepes mindkettő. Betekintési szög samunál sztem rosszabbAz analóg jel ellenére alapbeállítások mellett sem volt vészes az LG, bár tény, hogy annyira tüzetesen nem néztem meg (igaz, nem is állítottam be rajta az optimumálisat)!
Hogy megéri-e a +29K-t a Samsung? Hááát, határeset. Ennyibe kerül, sajnos, és egy 'rendes' monitor ami nem TN-es meg 2x
-
novoszath
senior tag
válasz
old_artist #3360 üzenetére
szia
2333SW ezen a monitoron gondolkodom
azt szeretnem kerdezni hogy amit irtal atalakítót hozza azzal lehet hasznalni a monitort ps3-al is? full hd ba tudjam hasznalni?
-
old_artist
addikt
válasz
novoszath #3358 üzenetére
Üdv!
Ha 24"-ban gondolkodsz és TN panelesben, akkor elég jó a Samsung 2494HS (~64e) vagy HM (pivot, de drágább), ha elég a 23"-os és megbarátkozol a kisebb pixel méretekkel, akkor a 2333SW, ami egy DVI-HDMI átalakítóval megoldást jelenthet (~56e)!
A 2494-esekben van HDMI, és valamivel felette van a képzelt palafon áradnak, de szvsz megéri! Egyetlen hátrány, hogy a fekete/fehér egyensúly beállítása/megtalálása problémás, de kompenzálását bizonyos kalibrálással helyre lehet hozni, és egy nagyon jó TN paneles monitor kijelzőjét láthatod és használhatod az asztalodon! -
novoszath
senior tag
hi all
segítsegeteket kérném
monitor vásárlás elött allok és nem tom milyen monitort vegyek
fontos lenne a hdmi csati benne
60K a plafon amit ra tudok szanni
tudnatok ajanlani monitort?
üdv: Novi
-
Mumee
őstag
válasz
old_artist #3345 üzenetére
Hali
A02-es 24-est teszteltél már? Nálam most járt egy és ég és föld az A01-hez képest is, átlag 23ms input-lag, a színkezelés is jobb lett, kalibrálás után egymás mellé tettem egy A01-el, és hát jó munkát végeztek az A02-vel.
-
audi100td
nagyúr
válasz
old_artist #3353 üzenetére
Értem, kösz a segítséget.
-
old_artist
addikt
válasz
audi100td #3349 üzenetére
Üdv!
Igen, a "HDA" jelüben csak d-sub csatlakozó van, a "HD" jelüben meg DVI+HDMI csatlakozó, és mint annyiszor leírtuk, hogy mennyivel tökéletesebb egy digitális jel (különösen az élsimítása, a betük és a képek élessége, a geometriai pontosság, stb.), ezért szvsz ha még a HDMI-t is ki tudod használni, akkor megéri azt a plusz többletet anyagilag (már a jövőre gondolva is), amivel többet ad ezen csatlakoztatású monitorok kihasználtsága, nem beszélve a VGA-ról is lassan eltűnik a d-sub!
Sőt, megtévesztő a doboza is (ha jól tudom), mivel "HD" van ráírva, és csak az oldalán a kis cimkéről lehet észrevenni a "HD" vagy "HDA" típust, vagy kibontva a hátsó csatlakoztatási lehetőséget ellenőrízve, hogy azt kapunk-e, amit megrendeltünk! -
-
CsodaPOK
senior tag
válasz
old_artist #3342 üzenetére
Köszi szépen!
Acer így biztos kilőve.@3347 blazsey2: Köszönöm a linket. Tegnap sok iponos tesztet olvastam, de ezen valahogy átsiklottam.
Most jelenleg kettő között vacilálok:
SAMSUNG 2333SW
LG W2253V-PFSamu kicsit nagyobb, LG design kicsit jobban tetszik, van rajta HDMI.
2ms vs 5ms nem hiszem, hogy olyan nagyot számítana.Szerintem ez ilyen feldobok egy huszast és fej vagy írás alapon lesz eldöntve
-
audi100td
nagyúr
válasz
old_artist #3322 üzenetére
Egyébként a Benq E2200HDA miben tud kevesebbet a "sima" E2200HD-nál?
Csak azért kérdezem mert 10k-val olcsóbb.Annyit vettem észre az adatokból, hogy nincs rajta DVI és HDMI bemenet, ez mekkora hátrány?
-
audi100td
nagyúr
válasz
old_artist #3322 üzenetére
Köszönöm a segítséget
, így már lesz miből válogatni.
-
garuda
csendes tag
válasz
old_artist #3345 üzenetére
Szia!
Ezzel sokat segítettél, azt gondolom, ha választanom kell a méret és 10 bit-es színtábla között, akkor attól tartok a méretet fogom választani, ergonómia nekem kicsit fontosabb, napi akár 10 óra monitor előtt ülés miatt.
Valószínűleg a 8bit és 10 bit közözz annyira nem látnám a különbséget, mint a 24" és 27" között. Bár tudom, hogy ez kicsit fura párhuzam.
Kb. még 4 hét míg sor kerül a tényleges beszerzésre. Kalibrálás miatt mindenképp kereslek, ha meglesz a monitor. Az mennyire gond, ha linux fut a gépen, és nincs rajta windows? Attól még megoldható a kalibrálás? Color profile fájlt tud kezelni a linux is tudtommal. Hivatalos Nvidia driver fenn van a Linuxomon.
Video kártyám Zotac Geforce 9500GT 512MB DDR2. Ez elég lesz a meghajtásához?
-
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, a napokban kalibráltam be egy ilyen "jószágot", mint a Dell 2709W!
Nagyon ütős egy monitor, különösen a mérete és az éles kiváló natív felbontása és színkezelése, főleg bekalibrálva (nagyon igényli) megfogott a színtelítettsége, bár ez is 8bit-es, de nagyon jó a vezérlő egysége!
Az is biztos, hogy dolgozni rajta és a bőséges helye a desktopon nem is vitatott!
Igen, ár/érték/tudás színten ha be van kalibrálva, akkor kiváló alternatíva lehet, és sokkalta jobb és szebb képe van szvsz, mint a 24"-os bármely Dell-nek, de ehhez persze kell egy nagyon kiváló VGA is, hogy meghajtsd és kihajtsd a kompromisszum mentes felbontást! -
-
old_artist
addikt
válasz
CsodaPOK #3332 üzenetére
Üdv!
szvsz maradj a samu vagy az LG-nél, a mostani acer-eknek (és asus-oknak), kölönösen a 22-24"-osoknál nagyon nagy a bevilágításuk (még oldalról is), és a homoganitásukban is nagyon elborzadtan bizonyos típusoknál az acer monitoroknál, ezért nem nagyon ajánlom!
Igen, az "olcsó húsnak híg a leve" érzés itt helyén való lehet! -
old_artist
addikt
Üdv!
Ha be van kalibrálva, és user módban használsz egy monitort, akkor megbízható színtérben dolgozhatsz (nem kell a gyárilag beállított érték), de ilyen szempontból bármelyik általad választott monitor megfelelő lehet, de nem elhanyagolható a 10bit színpontosság, ezért a samu és az EIZO sokkalta jobb, sávosodás mentes és pontosabb szürkeárnyalati skálát jelenít meg, amit a sötét és árnyékos helyeken tapasztalhatsz a lagjobban!
Igen, a vezérlő elekrtonika nagyon fontos egy monitornál, hogy az adott panelt is milyen mértékben tudja "feljavítani", és mivel bármennyire is eléri vagy nagyobb egy színtér a monitornál, a 10bit-es színszámítási és a színinformációs pontosságot, ami a színárnyalatok pontosabb fokozatosságához és elérhetőségévé váljon, egy 8bit-eshez képest nem is vitatott, hogy megbízhatóbb színkezeléshez jutsz! Nem beszélve a többlet színmegjeleítésről, amit pl. egy 10bit-es 1billió színből állítja elő, a 16,7millió színhez való megjeleníthetőséget!
A valós 8bit-eseknél ezért is ügyelnek arra, hogy egy bizonyos színteret elérjenek vele, hogy kompromisszumként a színkezelés megfelelő legyen, ezért is fontos egy megbízható vezérlő elektronika és a panel megbízhatósága (fényerő, háttérvilágítás, homogenitás, kontraszt, stb.)! -
bozont
veterán
válasz
old_artist #3335 üzenetére
Hogyne lennék!
Húzós ára volt, de nem bántam meg hogy beruháztam rá. Gyönyörű képe van, a feketéje is nagyon szép (egyedül teljesen sötétben fekete háttér mellett romlik kicsit a helyzet de nem vészesen, meg akkor látszik a sarkokon egy kis bevilágítás). Élmény rajta filmet nézni, főleg ha fullhd vagy 720p, de a kisebb felbontású dvdrip-ek sem néznek ki rosszul rajta. A játékokról meg ne is beszéljünk, semmi utánhúzás és én az inputlagot sem érzékelem. Nagyon szuper.
-
válasz
CsodaPOK #3333 üzenetére
A dinamikus kontraszt messziről kerülni kell.Ha nem lehet kikapcsolni az baj.
A fekete úgy lesz feketébb,hogy kikapcsolja a háttérvilágítást azon a helyen,de mivel nem tudja pixel szinten kikapcsolni,ezért foltokban sötétebb lesz a kép,ami rondítja a képet.
Lg-nél nem mindegyiknél lehet ezt kikapcsolni,így ez negatív pont. -
CsodaPOK
senior tag
Sziasztok!
Egyenlőre érdeklődés szintjén kérdezősködnék. Neten kicsit kutakodva két monitort talátam, ami tetszetős és egyet, amit úgy nem tudok hova tenni.
Az első kettő amit úgy el tudtam helyezni:
Samsung 2333SW (~50K)
LG W2261V-PF (~50K)És egy olyan feketebárány:
ACER V243H (~41K)Jelenleg is egy Acerem van, amivel meg vagyok elégedve, így a márka ellen nincs ellenszenvem. Tulajdonságlapját olvasgatva az adatai alapján legalább olyan jó mint az előző kettő, néhol jobb is. Viszont ilyen olcsó húsnak híg a leve érzésem van, akármennyire is meg vagyok elégedve az Aceremmel. Google se bőbeszédű róla.
Ti melyiket választanátok a 3 közül, esetleg mi mást?
Követelmények: full hd, 22-24", max 55K.
HDMI ha van nem baj, de nem létszükséglet. Most biztos nincs amit azon keresztül kössek rá, de a jövőben kitudja.
Pixelgaranciának örülnék.Köszi szépen.
CsodaPOK.
-
bozont
veterán
válasz
old_artist #3321 üzenetére
Jézus, ennyit drágultak a monitorok, vagy csak az Eizo-k?
Én még 200k-ért vettem újonnan az enyémet.
-
Sziasztok!
Tud valaki egy boltot ahol sok monitor van,hogy esetleg meg lehessen nézni őke télőben?
Van valakinek olyan képe,ami a különböző képméretű monitorokat hasonlítják össze?(A rajzolt képméretek nem adják vissza annyira.Jelenleg ezeken a monitorokon gondolkozom:
Benq E2200HDA 39k
Benq E2200HD 52k
Samsung SyncMaster 2333SW 50kLeginkább a HDA felé húz az eszem,mert minél kevesebbet szeretnék költeni és jelenleg csak azt tudnám megvenni
-
garuda
csendes tag
válasz
Szia!
Most látom, hogy van még egy monitor kb. ennyiért: DELL 2709W. A színkezelése is jó, ha jól bekalibrálják, és olyan 200 körül van az ára, szóval nem sokkal több mint a 24-esek, de azoknál sokkal nagyobb, így feltételezem (bár még soha nem dolgoztam ekkora monitorral) sokkal könnyebb, kényelmesebb dolgozni rajta. Mi a véleményed erről a monitorról? Olvastam róla a prad.de-s tesztet, nekem abból az jön le, hogy jó grafikai munkára, ha rendesen bekalibráltatom akkor kiváló választás, és ár/minőség-ben igencsak veri az összes eddig felsoroltat. Bár én még csak TN paneles monitorral dolgoztam ezidáig, így nem vagyok biztos abban, hogy jól ítélem meg a monitorokat. Neked mi a véleményed erről a monitorról?
-
vagamo
őstag
Monitoroknál a natív mód mit takar?
-
replika
tag
Van valakinek tapasztalata az Lg L246wh -val? A sebességet illetően láttam a teszteket, azok tetszettek, de a színekről (persze TN monitorhoz képest) semmi használhatót nem találtam.
Játékra ok, azt látom, de jó-e filmnézésre is? Van valakinek tapasztalata vele? -
garuda
csendes tag
válasz
Szia!
Köszönöm a válaszod, sokat segítettél. Akkor a HP, SAMSUNG, és EIZO monitorok maradtak fenn a listámon. Köszi az EIZO tippet, engem nem zavar, hogy kiállított darab, szóba jöhet, mint lehetőség, gondolkodom rajta. A prad.de-n lévő tesztben viszont azt írják nem nagyon képes ez az EIZO monitor az adobeRGB kezelésére.
Ezért színterek terén, a samsung talán jobb választás lehet. Mit gondolsz erről? A fényképezőm adobeRGB színtéren készíti a képeket, szóval nem árt, ha tudja a monitor
. Persze az EIZO mellett szól maga a tény, hogy EIZO, de ha ezt most egy pillanatra figyelmen kívül hagyom, akkor a SAMSUNG-nak mintha kicsit jobb lenne a színkezelése a fent említettek miatt, nem? Sőt, talán még a HP-nek is jobb a színtérkezelése, még a 8 bites LUT ellenére is.
A hardveresen kalibrált monitor természetesen alap.
-
South Velen
addikt
válasz
South Velen #3310 üzenetére
Mindegy, majd döntök magamtól, mint a múltkor... ha valakinek esetleg van személyes tapasztalata valamelyikkel, azt szívesen várom.
-
-
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, ha grafikai és képszerkesztési munkákhoz használod a monitort, akkor fontos lehet a számodra a 10bit-es színszámítási pontosság, mivel ezeknél a monitoroknál, a 8bit-esekkel szemben, jobb a sávosodási és a pontosabb az RGB szürkeárnyalati megjelenítést tesznek lehetővé, és persze a hardveresen kalibrált monitor sem hátrány!
Az említett monitorok megfelelőek lehetnek, viszont a HP LP2475W az újabb H-IPS paneljának köszönhetően és a ~159e-es ára + felszereltsége nagyon kiváló lehet ilyen alkalmazásokra, viszont ...
... most még egy monitort ajánlanék, ami szinte ár/érték/tudás színten felülmúlhatja mindhármat 24"-os 10bit színszámításával, ez az EIZO S2431W (S-PVA paneles), amit most ~br.190e-ért megkaphatsz kalibrálással együtt, számlával, eredeti 5 éves gyári EIZO garanciával, garantáltan pixel hiba menteset a Hexaa-tól, mnt EIZO viszonteladótól! Ezek a monitorok (2db) bemutató modellek voltak, és 50-100 órát mentek "csak", ezért is olcsóbbak most, mint a ~br.260e-es lista ára! - meggondolandó esetleg, ebben nem csalódnál, abban biztos lehetsz!
-
garuda
csendes tag
Sziasztok!
Monitor vásárlás előtt állok, 24"-ost szeretnek venni, és gondoltam rákérdezek itt, hogy melyiket szeressem. Főként grafikai tervezésre és fotók, képek szerkesztésére kellene, játszani egyáltalán nem fogok rajta. A legtöbb munkát online-ba csinálom majd weboldalakhoz, különféle szoftver alkalmazásokhoz, elvétve kerül kinyomtatásra néhány fotó. Ezt csak a color space miatt írom, hogy nem feltétlenül kell az ECI2-őt is lefednie, és tökéletesen visszaadnia, ha az adobeRGB-t visszaadja és lefedi az nekem eleg. A munkám 95%-át csak monitoron fogják nézni mások is. De minél jobb munkát szeretnék, minél könnyebben csinálni, ezért veszek új monitort.
Jelöltjeim (eddig), mindegyikkel szemben vannak fenntartásaim:
* Dell 2408WFP (Azt olvastam nem túl jó grafikai munkához, túl erős fénye miatt)
* HP LP2475w (Van olyan jó az S-IPS, mint a a masik kettőnél az S-PVA?)
* Samsung 245T (nem túl régi ez a többihez képest, nem fejletlenebb, kiforratlanabb? Viszont 10bit-es a LUT benne, ez sokat számít? A többiben csak 8bites, ha jól tudom.)Kb. mindegyik hasonló árban van, szóval az ár nem döntő, de ha ajánlotok egyéb monitorokat is, akkor azt is csak ilyen 180 körül tegyétek. Én nem találtam e körüli árban olyat, amit még lehet is kapni itthon.
Előre is köszönöm a tanácsaitokat.
-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
22" vagy 23"-os monitort szeretnék, sok pénzem nincs (max. 50k, de az nagyon a vége), szóval szeretném minél olcsóbban megúszni. Filmre, néha játékra, munkára és netezésre kellene. Tudnátok valamit ajánlani? Jöhet több tipus is
, előre is köszönöm.
-
Cobra.
őstag
Hmm, közben magtaláltam az ezzel foglalkozó topicot és kicsit elrémísztettek az ott írtak, miszerint a TV-k nem kezelnek minden felbontást. Valakinek tapasztalata, hogy az újabb Samsung/LG/Philips FHD TV-k működnek minden szokvaányos PC-s felbontásban?
-
Cobra.
őstag
32"-os FHD TV mennyire alkalmas monitornak? A TV-met meg a monitoromat szeretném kiváltani év vége felé és még nem jöttem rá mi lenne jobb: 24-26"-os xVA/IPS paneles monitor vagy egy 32"-es TV. Árban nincs nagy különbség közöttük, de a 32-es TV-t tudnám messzebbről is nézni.
-
South Velen
addikt
Samsung (...)
P2350
P2370
2433BW
2443BW
2494HSTi melyiket választanátok és miért?
Illetve, mivel hogy VGA-nek marad 3870, az interpolálási képesség nagyon érdekelne.A 2350, 2370, 2494HS támogat 1600x900-as felbontást ?
Valamint a játékok mennyire ismerik ezt a felbontást?Előre is köszi .
-
Zoli1222
addikt
válasz
TazLeacher #3308 üzenetére
Itt annyira nincs hideg. Főleg a szobámban. De a ragasztó sem jött még meg. Úgy hogy nem gáz. De inkább nálam legyen, mint a csúcs szuper postánál.
-
Zoli1222
addikt
válasz
TazLeacher #3306 üzenetére
Még nem.
-
Zoli1222
addikt
válasz
TazLeacher #3304 üzenetére
Bizony-bizony!
Nem vészes egyáltalán.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Zsozsooooo #3299 üzenetére
Nekem ilyenem van, és baromság...teljesen normálisan használható. Mielőtt megvettem megkérdeztem 3-4 embert, aki szintén ilyet használ, hogy ő nekik ez normál használat mellett felűnt, illetve zvaró-e. A válasz az volt, hogy nem, teljesen jól használható. És én is ezt erősítem meg...biztos igaz a videó, de hogy ezt nem lehet normál használat mellett észrevenni, az is biztos. (Pedig én is be voltam sz@rva)
-
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, egy profi műszeres (hardveres) koloriméterrel elvégezzük a kalibrálást, ami a hátérvilágításra, a videó kártya jelszíntjére, a monitor fényerő, kontraszt és RGB%-os beállításával egy valóságosabb színtérre, szín-intenzitásra lehet beállítani a kijelzőn megjelenített képet! Ez hardveresen történik a monitoron, szoftveresen a színek ideális megjelenítésére ezen hardveres értékek figyelembevételével elkészít egy icc profilt, amit a ColorManagement-be beágyazva használja az op-rendszer és a programjai!
A hardveres kalibrálást természetesen az adott monitoron kell mindig elvégezni, mivel ahány monitor, annyi féle elektronikai eltérés, és annyi féle kalibrálási eredmény!
Sajnos nem lehet felállítani egy átlagolást sem, mivel ahány VGA jelátvitel, annyi féle jelkibocsátás (különösen egy ATI és egy nVidia között)!"Megcsináljuk a kalibrációt és kapunk egy színprofil fájlt." - ez a döntő (!!!), a továbbiak már csak alternatív megoldások a felvetésedben, különösen, ha egy más beállítást, vagy egy másik ua. típusú monitor színprofilját használod, akkor meglepetések is érhetnek, mivel "nem a Te monitoroddal készült a kalibrálás"!
Tulajdonképpen egy ICC színprofilhoz (ha nincs megadva, hogy a monitor vezérlésénél milyen fényerő, kontraszt és RGB színeltérésekkel volt kalibrálva), semmit sem érsz el vele, attól még nem lesz színhelyes (színhű) a monitorod, sőt ha még ezen értékeket is beállítod, az mivel nem a Te monitorod elektronikájából nyerték ki, ezért néha furcsa színbeli problémákkal is találkozhatsz!Még egy általános felhasználásra is szvsz érdemes műszeresen bekalibráltatni a monitort, mivel ezzel olyan színtereket - *VA és IPS paneloknál (és "talán" még a TN-eseknél) és CRT-knél is valóságos színeket lehet megjeleníteni, amit bármelyik panel esetében a grafikai munkáknál és képszerkesztéseknél, játékoknál és a DVD+filmeknél észrevehető a legjobban, különösen az árnyékos, sötét helyeken a kalibráció által megjelenített 256 színárnyalatokkal!
Tehát: ha találsz is a neten bármilyen, a monitorodhoz tartozó kalibrálási eredményeket, az csak hozzávetőleges, alternatív lehetőség lehet a számodra, mint írtam fentebb:
... "nem a Te monitoroddal készült a kalibrálás"! -
Zsozsooooo
tag
Na ez lehet tetszeni fog mindenkinek :[link] rengeteg monitort össze lehet hasonlítani !
-
replika
tag
válasz
Zsozsooooo #3298 üzenetére
Utánhúzást nézted már, hogy mekkora? Azt hallottam, hogy elég gyors. Dícsérték nagyon a monitort, csak a színeket húzták le, de azt nagyon (nem bírták beállítani semmilyen kalibrálással), illetve mi van a betekintési szögekkel mennyire gáz ebben a nagyságban? Mondjuk, ha 4 ember akarja nézni mint tv-t?
Aktív témák
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- GTA V
- Napelem
- Milyen házat vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Delta Force (2024)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- iPhone topik
- További aktív témák...
- LG L192WS monitor eladó: 19" 1440 900
- SAMSUNG AI Smart VA monitor 32" M7, 3840x2160, 16:9,
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is/Beszámítok!
- SAMSUNG LU28R550UQRXEN 28" 4K 60Hz UHD LED monitor
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF VG34VQL3A 34 180Hz VA 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3461, 96% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Kolink Observatory RGB A-Data 750W
- Lenovo T14 Thinkpad Gen3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest