- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HP notebook topic
- Bluetooth hangszórók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- Azonnali notebookos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
richson
csendes újonc
válasz
nightwolf37 #1198 üzenetére
Köszi, nem tűnik rossznak. meg is rendeltem.
-
richson
csendes újonc
válasz
nightwolf37 #1196 üzenetére
Szia!
Köszi a tippet, de azért lenne jobb a csíptetős, vezeték nélküli mikrofon, mert megbeszélés közben nem mindig ülök a számítógép mellett és így mindig hozzá tudnék szólni amikor csak szeretnék. (és azért nem mikrofonos fülhallgató, mert elég közel vagyok ahhoz, hogy jól halljam a hangszórókat és a fülhallgatóhoz képest pedig ez kényelmesebb lenne)
-
richson
csendes újonc
Sziasztok!
Olyan mikrofont keresek, ami:
- vezeték nélküli (preferáltan USB stick van hozzá)
- pólóra csíptethető
- elfogadható a hangminősége ahhoz, hogy megbeszéléseket bonyolítsak vele (nem kell stúdió minőség, de a kaputelefonnál azért legyen jobb)
- le tudom némítani úgy, hogy távol vagyok a számítógéptől (szóval van rajta valami némítógomb)Tudtok ilyet ajánlani?
Magamtól egyelőre ezt találtam:
https://www.pcx.hu/bluetooth-mikrofon-2db-type-c-lavalier-csiptetheto-aktiv-zajszuro-toltotok-fekete-gp-146756-874476
De nem tudom, hogy milyen lehet a minősége...Köszönöm előre is!
-
Abrion
senior tag
Hali
Vettem tegnap egy headphones amiben van egy extra vezetéke amin egy mikrofon is van, "One Odio Pro-50" és telefonon működik de pcn nem, ez a hangkártyám "Creative Sound Blaster Z SE" zizegö hangot halok, és ha beállítom a creative saját softverébe az eredeti mikrofon csatlakozójára a mikrofont de nem dugom oda be, nem jönn elő az opciók, de ha bedugom egyből előjön, szóval a kártya észleli.
Néztem videokat hogy mit kéne csinálni, de azok sem segítetek. -
Ata88
csendes tag
Sziasztok!
A következőben kérném a segítségeteket.
Van egy mikrofonom sajnos nem tudom beazonosítani a típusát, 3,5mm jack csatlakozás ami 4 pines. A Lenovo laptop amin csak 1 csatlakozó van füles/microfonos, az felismeri és jól kezeli, viszont az asztali gépbe ha bedugom, az előlapon érzékeli hogy bedugtam de semmi, állítási lehetőség semmi hang, a hátlapon meg tudom állítani, de csak zajt vesz, semmi egyebet. És van egy esperanza mikrofonom is ami viszont 3,5mm jack 3 pines, ez teljesen jól működik az asztali gépen mind előlapon és mind hátlapon is, viszont ezt meg a laptop hibásan érzékeli mert fejhallgatónak ismeri fel, és nem is engedi átállítani.
Asztalin a Realtek HD hangkezelőbe, ugye csatlakozáskor felkínálja hogy válasszam ki mit csatlakoztattam, viszont a laptopon nincs ilyen program, csak Realtek Audio Console ahol mutatja hogy mik vannak csatlakoztatva épp a géphez, és milyen hangerőn üzemelnek, de lényegében semmit nem lehet benne állítani.
Valakinek valami ötlet hol mi lehet a hiba? Mindkét eszközt szeretném használni mindkét gépen. A driverek frissek.
Köszönöm -
nightwolf37
junior tag
Sziasztok!
Mikrofont keresnék Discord-ra. Csak játszani kell, amikor beszélgetünk a srácokkal. Szerintetek ez jó lenne? Elég közel vagyok az asztalhoz.
Trust Starzz mikrofon
Köszi a választ előre is.
-
Kaci84
őstag
Üdv, olyan mikrofont szeretnék amivel tudom mérni PC ventilátorok zajszintjét is. Ezek olyan 20-40 dB -el mennek. Külön mérőt nem akarok, mert fel is vennén meg amúgy is most készültem mikrofont venni. Ki is néztem az itt is ajánlott Fifine T723-t. Nem kell professzionális legyen és tűpontos. Elég ha annyit tud, hogy érdekes legyen bemutatni YT-on két termék között a különmbséget.
-
stellaz
veterán
Sziasztok!
Vettem egy Boy MM1 mikrofont, hogy tudjam rögzíteni a telefonnál jobb minőségben, ha a kisfiam zenél. Működik is, de baromi halk a felvétel, pedig közelről veszi az egyébként elég hangos hangszert. Jack csatin keresztül telefonra van rákötve a Boya saját alkalmazásával (nem minden alkalmazás ismeri fel sajnos).
Ezzel lehet kezdeni valamit?
-
Hauptmann
veterán
Létezik valami olyan árnyékoló, ami hangfalaktól elválasztja a mikrofont, hogy ne legyen visszhangos? Van egy HyperX Quadcast S-em vesére állítva, de várhogy is helyezem el az asztalon, játék közben panaszkodnak, hogy visszahallják magukat a többiek.
-
nuke7
veterán
válasz
BlackDevil #1182 üzenetére
ha komolyan veszed, egy karos állvány mindegyikhez kell
-
BlackDevil
aktív tag
Fifine A6T vagy Solocast lehet a jobb választás gaming streamre? Az elöbbihez karos állvány van, így mivel magasabban van, gondolom nem hallatszik be annyira a bill hang.
-
IzI
őstag
Hi
Tudnátok ajánlani nekem valami olcsó mikrofont? Hd 560s fejhalgatót akarok venni és pc-s játékokhoz használnám.Asztali opción kívül van valami lehetőség?
-
KAMELOT
titán
Szasztok!
Trust Emita USB Studio Microphone
Ezt néztem ki magmanak. Jó fajta? Vélemény esetleg?
Köszönöm! -
nuke7
veterán
válasz
vodrosjozsi #1176 üzenetére
szerintem ez így felejetős, de ti tudjátok…
-
nuke7
veterán
válasz
vodrosjozsi #1174 üzenetére
nem lenne
ráadásul nem is sokkal olcsóbb, (mondjuk a focusrite pont egy kvázi prémium márka, van olcsóbban 2 csatornás usb interface) de komolyan, jack-es mikrofonnal podcastet csinálni... nem is értem
-
nuke7
veterán
válasz
vodrosjozsi #1172 üzenetére
Egy usbs audio interface-t ajánlanék, aminek van két bemenete. Pl. Focusrite 2i2 - és ha ketten beszélgettek akkor két mikrofon egyértelműen.
-
vodrosjozsi
addikt
Sziasztok.
Szeretnénk egy *khm, igen, még egy az ezer mellé, unalmas, 0 halgatottságú* podcast csatornát csinálni, csak saját szórakoztatásra, de nyilván később elérhetővé tennénk a spotin.
Van egy Samsung Tab S7 tablet/vagy egy androidos telefon amin rögzítenénk a beszélgetést, illetve van is egy mikrofonunk amihez elvileg kell egy adapter, hogy tudjuk használni.
A kérdésem az, hogy egy asztalnál beszélgetve elég 1 mikrofon vagy jobb lenne 2? Nem spórolás a cél, szívesen veszek másik mikrofont is, de akkor viszont ahhoz kellene egy újabb adapter, hogy a kétcsatornás rögzítés menjen, ugye?
És ha igen, akkor tudtok ajánlani ilyen adaptert? Néztem Rode-ot de érdekelne más, hasonló adapter is (ha tudtok használtan nekem az is jó)
Köszönöm! -
nuke7
veterán
válasz
BlackDevil #1170 üzenetére
Nincs olyan ami hardveresen szűri a zajokat. (Vagyis van, legutóbb másfél millió forint körül lattam ilyen rendszereket)
az árkategóriában találsz pár ajánlást ha visszaolvasol. -
BlackDevil
aktív tag
Sziasztok. A feleségem szerint beszéljek artikuláltan és egy kicsit hangosabban, azért gondoltam itt is megkérdezem. Milyen mikrofont tudnátok ajánlani egy halkan brummogó embernek? Discord beszélgetésekhez kellene. Lehetöleg a billentyü hangot szürje ki, illetve a többi háttérzajt. ( család, stb ) Kb 20k értékben.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
LilProphet90 #1165 üzenetére
[link]
Én MIDI-re tippele -
Ewun
csendes tag
Hali!
OneOdio FM1-ről tud valaki valamit? Nem sok minden van róla. 15 ezer magyar pénzért hozzá lehet jutni most. Discordhoz keresnék valamit.
Köszi! -
LilProphet90
senior tag
Sziasztok!
A munkahelyemen az üzletekben vannak hangosbemondó mikrofon, amiből egyet ki kéne cserélnem, de nem találtam ilyen csatlakozójú eszközt (a másik fele forrasztva van).
Tud valaki segíteni, hogy ez milyen csatlakozó, és esetleg milyen mikrofonnal vagy átalakítóval tudnék újat beszerezni helyette?Előre is köszönöm!
-
-
Dounter88
csendes tag
Sziasztok! Mi most a best buy álló mikrofon játékhoz/discordhoz 10k alatt?
-
Meghivott
addikt
Üdv! Tudtok ajánlani karaoke mikrofont 15K-ig? Lehetőség szerint bluetooth-osat... Köszönöm! (például ez SIKS professzionális karaoke mikrofon jó lehet?)
-
- = Zk = -
félisten
szevasztok.. régi visszatérő problémám, csak most megint előjött..
adott az alaplapi hangkeltő, vagy egy xonar dgx... de a mikrofonom valahogy összeakad azzal amit én és mások hallanak....
nem cserélnék fejhallgatót, sem hangkarit EZÉRT gondolom, hogy mikrofont elég ha veszek...
vettem is egy Urage-et, valami olcsót, USB-és... de azzal meg nagyon halk vagyok, gyér. ha a HyperX mikrofonját használom amit a fejhallgatóhoz csatlakoztatok, azzal meg a discordot nem tudom úgy belőni... team speaken érdekes jól ment ez a urage-xonar kombináció....
vagy az egész terv kuka, és valami usb-és vezetéknélküli fejhallgató, gémelésre...
szal első körben gondoltam lecserélem HyperX SoloCast-re... -
Hauptmann
veterán
Költségkeretet direkt nem írtam, mert tudom, hogy nem lesz olcsó.
Nem lenne messze tőlem a mikrofon. Esetleg olyasmi is jó lenne, aminél a tripod teleszkópos magasságállítással rendelkezik. Azért asztalra felfogatható állványos, mert amikor nem használnám, eltenném a mikrofont.
-
Hauptmann
veterán
Online játékra vennék valami mikrofont. Tripodos kéne, nem asztali karos. Ami még fontos, hogy az asztali hangfalakból lehetőleg ne szűrődjön be semmi a mikrofonba. Mit ajánlotok?
-
nuke7
veterán
ffine t732 minden benne van a csomagban, ezzel nem fogsz mellé.
-
Zsiráfnyál
aktív tag
Az létezik, hogy esetleg hibás maga a mikrofon ?
A [leírása] szerint "Közvetlenül mobiltelefonra köthető", így hát rádugtam a telefonomra, de kb ugyanarra az eredményre jutottam ott is, halk sistergést / zajt tudtam vele rögzíteni, és csak nagyon minimálisan, alig hallhatóan hallatszik ha beszélek bele.
Sőt, van egy másik sima TRRS headset-em (egy régi Xiaomi Piston 2 IEM, amin van mikrofon), rádugtam azt ugyanarra a mobiltelefonra, és az tökéletesen rögzít mindent.
Összefoglalva :
- Mobiltelefonról ez a mikrofon nem működik, míg egy másik igen.
- A PC-s interface-en ez a mikrofon nem működik, míg ugyanazzal a kábelezéssel egy másik igen.Ezek alapján gyanús, hogy egyszerűen hibás lehet a mikrofon, vagy én használom valahogy rosszul ?
-
Zsiráfnyál
aktív tag
Hát nem kevés, az biztos.
Próbáltam a fejhallgatóm kábelével, ami hasonló TRRS -> 2x TRS, de azzal sem akart működni (a fejhallgatóm mikrofonja működik azzal, kipróbáltam).
Elméletben működnie kéne a fenti kombinációnak, vagy itt valamelyik kábel / átalakító, esetleg maga a mikrofon lehet hibás ? Ütközik esetleg két összetevő, vagy önmagában lehet hibás valamelyik ?
-
nuke7
veterán
válasz
Zsiráfnyál #1146 üzenetére
-
Zsiráfnyál
aktív tag
Üdv,
Összeraktam egy ilyen kombót, de sajnos nem működik. Mi lehet a probléma ?
[TRRS jack mikrofon] + [TRRS -> TRS átalakító] + [TRS -> XLR átalakító] + [USB Interface]
A TRRS -> TRS átalakítónak van külön mikrofonnal és fejhallgatóval megjelölt kimenete, ebből csak a mikrofon ágát dugom be az interface-be.
A 48V fantomtápból elvileg így 4V-t kap a mikrofon, aminek 1,5 – 9,5 V tápra van szüksége. Más mikrofonok (pl a rendes fejhallgató headset-em) működnek is így, ez viszont valamiért nem.
A mikrofonból szinte semmi hangot nem tudtam kihozni, egy kis minimális sípolást hallottam egyszer vissza belőle, illetve egyszer hallottam azt is, amit beszélek bele, de azt akkor, amikor az interface bemenetének hangerejét 0%-ra letekertem, és a fantomtáp is ki volt kapcsolva (tehát pont akkor, amikor nem kellett volna semmit "hallania").
Mi lehet a probléma ?
-
Tukolp
aktív tag
Sziasztok,
Tanácsot szeretné kérni mikrofon vásárláshoz,
Youtube videókat és egyéb vidókat készítenék, leginkább géphez kötném usbvel.
kb. 20 000-et szánok rá.Nagyon lekötelezne a segítség mert fogalmam sincs hogy milyet vegyek,
1000 köszi -
Helios
tag
válasz
krizoli #1143 üzenetére
Yenkee-t használom pár hónapja, 20+ óra megbeszélésem biztos volt vele, senki sem panaszkodott még a hangminőségre. Én a részben piros színe és piros világítása miatt ódzkodtam tőle, de már kb. megbarátkoztunk. Hasznos, hogy ha a rajta lévő gombbal némítod, akkor a világítása is kialszik, így vizuális visszajelzés is van róla.
-
krizoli
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy mikrofont venni, ami alaplapra lenne dugva.
Jól gondolom, ha nem/minél kevesebb zajt szeretnék akkor jobb választás az USB?
Ha igen akkor mi az ajánlott? Jó lenne ha lenne némítás rajta de ha nincs nem halok bele. Csak beszélgetésre kéne. Örülnék ha 15.000 Ft alatt meglenne.
Eddig ezeket találtam: YENKEE YMC 1040
Superlux E205U (nem tudom megéri e a 2x árat)A segítséget köszönöm
-
Nova_
tag
Hali!
Szeretnék venni egy mikrofont 40-60k értékben. Főleg gaming-re és discordos beszélgetésekre kellene. Nem fogok dalokat vagy podcastokat recordolni.
Amiket néztem az a Blue Yeti és HyperX Quadcast. Ezeket nagyra tartják a neten, de mondtak olyat is hogy már van ezeknél jobb is ilyen árakon, de semmi konkrétat.
Ebben kérném a segítségeteket. -
Zsiráfnyál
aktív tag
Üdv,
Próbaképpen vennék egy ilyen mikrofont: [link]
Amit bedugnék egy ilyen interface-be: [link]
Ezzel az átalakítóval: [link]
A problémám, hogy a képen látom, hogy a mikrofon csatlakozója TRRS, míg az átalakítóm bemenete TRS, vagyis ez ha jól értem, nem passzol.
Mi erre a helyes megoldás ? Létezik egyszerű TRRS anya -> TRS apa kábel ?
Neten keresve csak olyanokat találok, amik egy TRRS anyából csinálnak két TRRS apát. Ilyesmire van szükségem, vagy létezik egyszerűbb megoldás ?
Köszi előre is ! -
hunace
tag
Sziasztok, asszony jógaóráihoz keresnék usb-c mikrofont, kb.2,5 méterről beszélne az állványon lévő telefonjától.
Nem tudom hogy usb -c puska is jó lehet vagy csak Bluetooth -os Miki jöhet szóba?
Tudnátok ajánlani erre valamit (20-55E között) ?Köszönöm
-
nuke7
veterán
válasz
Askformore #1132 üzenetére
Rosszul van beállítva, hogy mit vegyen fel.
-
Askformore
senior tag
Sziasztok, van egy mikrofonos alap JVC headsetem, amihez vettem egy elosztó kábelt, rádugtam az egyik végét a mikrofon bemenetre, a másikat a fülesre, és tökéletesen működött tegnapig.. most viszont nem tudom működésre bírni a mikrofont. Audacityvel tesztelgetem, rábeszélek, felveszem, de csak sistergést és a windows hangjait (egyszer bepittyent egy win értesítés, és rajta volt a felvételen) veszi fel, nem a külső hangokat. Tegnap 5 órát töltöttem el vele, de nem sikerült megoldani, elvileg windowsban minden jól van beállítva. Van valakinek valami ötlete? Köszönöm
-
I02S3F
addikt
Sziasztok! Zajszűrő mikrofonos vezeték nélküli headsetet keresek, amivel zenét is hallgathatok és a Windowst is hangvezérelhetem, plusz a telefont is.
Egyáltalán, ha keresőszó tudnátok ajánlani, vagy cikket, az is jó lenne!
-
Aranygyerek
aktív tag
válasz
Aranygyerek #1124 üzenetére
Megrendeltem .Remélem boldogok lesznek vele +5m a kábel még körtánchoz is elég
.
-
nuke7
veterán
válasz
Aranygyerek #1122 üzenetére
behringer xm-8500 plusz egy xlr -> jack átalakító kábel.
(egy mikrofon bemenet van rajta amúgy...)
vagy bluetooth headset ha jól láttam, ha legalább 5.0-ás a BT akkor már egész vállalható a mikrofon minősége is. -
Aranygyerek
aktív tag
Sziasztok
A helyi óvodának kellene egy mikrofon az ünnepségekhez .Udvaron is használnák.Köszönöm
-
Kékes525
félisten
Milyen mikrofont tudnátok ajánlani, nyelvtanuláshoz? Egy program ellenőrzi a kiejtésemet. Nem zajos környezetben (otthon) használnám.
-
Sziasztok, gyerek 12 éves, podcast-et meg videokat akar csinálni és azt hiszi, hogy ehhez feltétlenül jó mikrofon kell. 20 E Ft-ot szán rá, hármat nézett ki: FIFINE K669B, FIFINE Gaming USB vagy Streamplify MIC Tripod. Melyiket vagy melyik másikat ajánljátok és miért?
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok!
Mikrofont keresnék PC-hez. Külső hangkártyám van (Focusrite Scarlett Solo), így arra is dugható (XLR bemenet).
Elvárásom nem sok van igazából, ne legyen csillagászati árban, de ne legyen gagyi sem. Ne kelljen ordítani bele, hogy a másik oldalon egyáltalán halljanak. Nem tudom játszik-e a zajszűrés fizikailag is, vagy az csak szoftveres, de jó lenne ha nem vinné át a billentőcsapkodást meg az ilyesmit. Szeretnék rá valamiféle kill-switch-et is, de nem kötelező.Miket ajánlanátok?
Előre is köszönöm! -
koppi999
csendes tag
Sziasztok
Skype konferenciákra keresek pc mikrofont.
Keret max 5000
[link] ez humbug? -
ÁdiBá
veterán
Sziasztok,
Lenne egy olyan kérdésem, rendelkezem Denon DJ Prime 4 StandAlone dj pultal, készülök hangósitásra, JBL EON 715-718S Aktiv hangfalaimmal.
Egy családi programon Bábos fog játszani, lesz neki mikróportja.
Milyen eszköz kell ahhoz hogy én rátudjam kötni a hangfalra vagy a dj pultra balanced módban.
Gondolom van egy vevő és egy adó.
De most honnan tudom hogy milyen jeladót szerezzek be az adott mikroporthoz?
Tudnátok segiteni ebben? -
laskr99
addikt
Sziasztok!
Teams/Google meet milyen mikrofont tudtok a géphez ajánlani?
PC lenne, csak annyi a lényeg,hogy halljanak, semmi más -
D@ny7
aktív tag
Sziasztok.
Asztali PC-hez szeretnék vásárolni mikrofont. Discord, játék stb-hez kellene.
max 25E a keret. Jó lenne ha valamilyen állványos megoldás lenne, mert nem sok hely van az asztalon. Az alábbiakat néztem: [link] [link] [link]
Ezek közül választanák, de ha van ennél jobb, ebben az árban, azt is megnézném. -
Katsu
aktív tag
Sziasztok,
Szeretnék egy mikrofont vásárolni Discordhoz és Gaminghez. Nincs szükségem stúdió minőségre, annyi az elvárásom, hogy tiszta legyen a hangom. A nappaliban fogom használni.
Hyperx SoloCast, SuperLux e205 és egy olcsó Yenkee 1040est találtam az elvárásaimnak megfelelőnek. Jah igen, szeretném, ha a klaviatúra nem hallatszana be a mikrofonba játék közben.
Illetve jó lenne, ha a mikrofonba tudnám a fejhallgatót dugni és nem a gépbe. De mivel ez kényelmi funkció lenne nekem, így nem kizáró ok, ha az eszköz ezt nem tudja.
Szóval örülnék, ha valahogy a 3 eszköz közül ajánlanátok 1-et, de ha van jobb, akkor más mikrofont is szívesen veszek. Az ár maximum 20k legyen.Illetve erősítsétek meg, de jól értem, hogy a mikrofonokon található jack csatlakozó, az ugyanúgy továbbít minden hangot a számítógép felől, mintha a gépbe dugták volna?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Üdv: Attila -
nuke7
veterán
válasz
mefistofeles #1103 üzenetére
Mire szeretnéd használni?
hama kicsit jobbnak tűnik. -
Sziasztok!
Melyiket ajánlanátok a két mikrofon közül?
Hama uRage 700hd vagy Trust GTX 242előre is köszönöm.....
-
stellaz
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest