Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViperNet
csendes tag
Helló!
Vettem egy Superlux E205UMKII mikrofont, de sajnos nagyon-nagyon halk. Kipróbáltam 2 laptopon is, több USB aljzaton is, maximumra állítottam a mikrofon gain-t, állítgattam a felvételi frekvenciát is, a potit is állítgattam rajta, de sehogy se akart normális hangerőt felvenni, mindig alig hallható hangot vett fel (3-5 cm-re beszéltem tőle).
Tudja valaki mi a fenét kellene még állítani a Windows-on, hogy rendes erősségű jelet adjon?
Mert az olcsóbb Trust 232 mikrofon (mellé elhelyezve) rendesen normál erősségű jelet tud továbbítani a Windows-nak, tehát úgy gondolom nem a beállításokkal van a gond.
Van valakinek ilyen mikrofonja? Már azon vagyok, hogy visszaküldöm a picsába ezt a szar drága mikrofont, mert nem plug&play és működik, mint az olcsóbb Trust mikrofonom.Erről lenne szó:
https://www.muziker.hu/superlux-e205umkii-white -
nuke7
veterán
válasz Lézerparaszt #897 üzenetére
szerintem a fejhallgató kimeneten keresztül, ha bekapcsolod a direct monitoringot...
[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
Lézerparaszt
őstag
Sziasztok! Van egy Samson G Track Pro-m, az lenne a kérdésem, hogy lehetséges valahogy keverőre kötni?
A játék nem játék! Hypperkarma#2958
-
nuke7
veterán
válasz Johnny_vT #895 üzenetére
a korábban linkelt m-audio mic talán a legsokoldalúbb mikrofon, ezért érdemes lehet ránézni, sok beállítási lehetőség van, és a jack a monitorozásnál jöhet jól, hogy halljad, hogy mit rögzít valós időben a mikrofon.
Az általad felsoroltak közül én a blue yetit vagy az audio technica-t venném amúgyhttps://youtube.com/user/nuke7
-
Johnny_vT
senior tag
Sziasztok!
USB-s mikrofont keresek. Felhasználása: beszédhang (hangoskönyv, interjú), esetleg videós projektek alá különbözö hangok, zajok, illetve ha újra elkezdek gitározni, akkor akkusztikus gitár.
Már megnéztem a YouTube erre vonatkozó tartalmának a felét, de kíváncsi vagyok a ti javaslatotokra, tapasztalataitokra is. A költségkeret még nem fix, de szeretnék 100€ alatt vagy körül maradni.Alábbiak tetszettek az eddig hallottak alapján:
- Maono AU-PM422 (/421)
- Mackie EM-91CU
- Blue Yeti Nano
- Audio-Technica ATR2500(x)A 3,5mm-es jack csatlakozó tényleg annyira nagy elöny, hogy érdemes rá áldozni? A felvett hang nem vagy csak nagyon minimálisan lesz utómunkázva, mivel nem értek hozzá
A fenti listából vagy azon kívül mit ajánlanátok? Olvastam az M-Audio Uber Mic-et, az hol helyezkedik el ezekhez képest?- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem, lenne, hogy adott egy RHA T20i nevű fülhallgató, aminek a mikrofonját érzékeli a windows, nincs letilva, alapértelmezettnek van beállítva, mint aktív eszköz, megpróbáltam az előlapi csatlakozókat, ott is ez a helyzet :/ (Egy Y alakú mic/headphones elosztóval kötöttem be a gépbe). Hangot ad, viszont a mikrofonja nem érzékel. Megpróbáltam laptoppal is, ott hibátlanul működik, szintúgy telefonon is. Esetleg valakinek van valamiféle ötlete, hogy mi lehet a probléma?
Előre is köszönöm! -
Redplee
senior tag
Hali, van valaki aki jártas videómikrofonok terén? Sony ZV1 videokamerára keresek mikit, és a Rode Videomicro és a Rode Videomic GO között mi a különbség és melyik lenne jobb?
Tech YouTube csatornám: Ren-Tech - Technology Unboxed
-
gaben88
őstag
Ne viccelj, ezért jöttem ide kérdezni. :-)
Viszont közben felmerült még egy igény, ami teljesen összezavart és kezdem eldobni az agyam... Szeretne szabadban is hangokat felvenni. Most vagy powerbankkal és adapterrel ráköti az iPadra, iPhone-ra pl az M-Audio Uber mic-et vagy lehet egy Tascam féle DR-07X lenne neki a legjobb és akkor kicsit olyan minden egyben megoldást kapna? Vagy létezik, hogy a BOYA BY-PM700SP kap elég tápot egy iPhone-ról is pl?iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
nuke7
veterán
Bocs, nem akartalak félrevezetni - ebből a kínálatból egyértelműen az M-audio Uber Mic a legjobb, csak akartam mutatni pár minőségi alternatívát ( ami nem behringer vagy trust)
[ Szerkesztve ]
-
nuke7
veterán
behringer cuccok általában ár/értékben nagyon jók, de nem kimagasló minőségűek.
Ennyiért (50k) már tudsz Rode-ot vagy Prodipe-t venni, én azt venném.
pl:
- Prodipe USB 37k + 10k állvány esetleg meg popfilter és ilyesmi
- Rode NT usb mini szett 43k[ Szerkesztve ]
-
gaben88
őstag
A keret legyen mondjuk 50k-60k es igazabol nem nekem kell, hanem a felesegemnek. O akkor hobbibol tematikus ASMR tartalmakat csinalni. Amiket neztem USB-s verziokbol. Fifine K690, M-Audio Uber Mic, BOYA BY-PM700SP, Trust GXT258 vagy a nagyon trendi HyperX Quadcast.
Persze, ha mar lesz egy ilyen a csaladban, lehet en is fogom hobbibol hasznalni neha! :-)Nem tudom jackes verzioban mi johetne szoba, azoknak meg nem neztem utana, csak felmerult bennem, hogy he, hat ennek az alaplapnak egesz jo az audio resze, akkor miert nem hasznalom ki?
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
gaben88
őstag
Lehet hülyeséget kérdezek, de picit elgondolkodtam. Papíron a Gigabyte X570 Aorus Master rev 1.2-s lapomnak elég jó az integrált hangcuccai, stb. Kérdés, egy USB-s mikrofon beépített erősítője, stb jobb minőséget jelentene, mint egy jobb jack mikrofon az alaplapomra kötve?
Illetve, ha USB-s mikrofon, akkor érdemes olyat választani, amelyiken van jack, hogy a monitorozás értelmes legyen, vagy be lehet állítani Windows 10-ben a monitorozást úgy, hogy ne legyen viszhangos?
-
nuke7
veterán
9500-ért van olyan, amin van némító gomb, bár nem tudom, hogy minősége milyen...
19ért van a Fifine k669 amin ugyan tekerő van, nem gomb, de talán jobb minőségű mikrofon[ Szerkesztve ]
-
gaben88
őstag
Sziasztok,
BlitzWolf BW-CM2 USB-s mikrofonnal kinek mi a tapasztalata? Illetve ha nem ajánlott, akkor ebben az árban mi a tuti? Eddig a Fifine T669 és a K683A között agyaltam, de véletlen bejött a képbe ez is és mivel szeretem a BlitzWolf termékeket, gondoltam megkérdezem!
-
Laby
őstag
Sziasztok!
Trust GXT 232 mikrofonom van jelenleg. Van hozzá egy [link] ilyen állványom.
Az állványt szeretném megtartani, viszont keresnék a GXT 232 helyett egy olyan mikrofont aminek van egy gombnyomásra mute funkciója. Nem kell hangerő tekerő, csak az a lényeg hogy egy mozdulattal tudjak némítani (az sem hátrány ha van valami visszajelzés, hogy ne hagyjam úgy ) .Alapból nem kell hiperszuper minőségűnek lennie, a GXT 232 is bőven elegendő volt nekem, akár egy picit gyengébb is lehet ha van benne ilyen funkció.
Ha jack dugós az még jobb lenne, mert akkor hangkártyáról közvetlenül tudnám felvenni a hangot, nem kéne állandóan a képet meg a hangot is külön indítgatni. USB sem kizáró ok persze.
Játékokat szoktam felvenni baráti társaságnak, nem kell nagy streamer karrierre gondolni, bár ez a szettből gondolom kiderült.Tudnátok néhány alternatívát ajánlani, utána olvasgatnék, csak annyi féle van hogy nem tudom merre induljak el.
Köszönöm!
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
nuke7
veterán
no, no az úgy nem működik...mondjuk van olcsó - külső hangkártyával szerintem jó lehet, szinte kizárt, hogy jack-ről jól működjön, de egy probát megérhet úgy is...
-
nuke7
veterán
számolj úgy, hogy ezek a mikrofonok 20-40cm-re vannak tervezve - behallatszik persze az egész szoba is ha akarod, dehát a minőség nem lesz olyan jó...
csináltam neked egy kis tesztet, hogy értsd miről van szó.
(plusz 10db-t hangosítottam az egészen, amúgy az utolsó már nem igazán lenne hallható)https://youtube.com/user/nuke7
-
TeeJay
félisten
Sajnos nem értek ezekhez annyira
[link] Ez a Superlux 1-1,5 méterről már semmit sem tudna érzékelni a hangból?
Tetszik hogy van rajta poti meg USB-s így csak bedug és ki is lehetne váltani vele a Logitech webcam mikrofonját.A webcam mikrofonja 3-4méterről is még veszi a hangot csak ugye zajos meg gyenge minőségű. Puskamikrofon meg USB-ben gondolom horror áron lesz és az meg szűk lesz ha nem előtte ül az ember úgy meg nem sokra megyek
Hogy kell elképzelni ezt a másfél métert a mikrofontól? Nagyon lecsökkenne az érzékenysége már ilyen távra?
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Semin
senior tag
-
nuke7
veterán
hát másfél méterre már irányított karakterisztika kell (puska mikrofon) - mennyi a kereted?
#860 Semin : nekem 1080-am van, szóval azon ez nem játszik, de én is hangfallal használom a mikrofonom és egyáltalán nem halljak vissza magukat az emberek pl. teams-en, zoom-on, google meet-en, stb. (DC-n PTT-n vagyok, szóval ott nehezen hallanák vissza magukat )
[ Szerkesztve ]
-
Semin
senior tag
Szóval így egy hónap teszt (RTX Voice) után azt mondom, aki teheti használja ezt a cuccot, mert nagyon-nagyon jól működik. (ez egy szoftveres zajszűrés Nvidia kártyákon)
Képes gyakorlatilag bármilyen komolyabb háttérzajt (még egy porszívót is) teljesen negálni. Féltem, hogy a hangszórók miatt visszahallanak dolgokat Discordon, de ez a cucc ezt is simán megoldja. Azt kell mondjam meglepett mennyire jó.Legalább ennyire elégedett vagyok az "SPC GEAR SM900" szettel. [link]
Minőségi cucc, aki hasonló árkategóriéban gondolkodik, annak bátran ajánlom.[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
Sziasztok
Tudnátok ajánlani webkamera mellé normálisabb mikrofont?
Logitech C920 webkamerám van, elvileg sztereó mikrofon van benne de nem túl acélos és nézelődök hogy valami USB-s mikrofonból lehetne-e jobb minőségűt kapni és a cél az lenne hogy másfél méterről is még jól vegye a hangot ahol a webkamera mikrofonja már kezd elvérezniMik ajánlottak ilyen egyszerű USB-s mikrofonokban?
KösziMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
nuke7
veterán
-
csaszizoltan
csendes tag
Sziasztok!
Tudok nagyon sok dolgot az elektronikából, egy MIT-s online félves kurzust is elvégeztem, de ez az alábbi tájékozatlanságom most megfektetett, ami mások pongyola fogalmazásából is eredhet:
Mostanában vásárolni szándékozom egy nagy érzékenységű mikrofont, olyat ami egy normál szoba távolabbi részén is érzékeli a beszédhangot, s itt vagyok meglőve, mert az érzkenységet -6dB-től, -45 dB-ig adják meg (hirtelenjében erre a szélső értékekre emlékszem) és a -6 dB mellé még oda is írták, hogy ha nagyobb számot látunk, akkor az még érzékenyebb. Ha matekosan nézzük akkor -6-nál nagyobb szám pl. a -5 vagy a 3, de nem -45, és ha azt nézzük, hogy milyen jelszintről ad jelet (érzékeny) a mikrofon, akkor a -45 dB a nagyobb (abszolút értékben is). Tehát teljes kavar van a fejemben (a mikrofonérzékenység kapcsán), egyszerűbben fogalmaza a kérdésem csupán annyi, hogy melyik érték jelöli az érzkenyebb mikrofont: a -45 dB vagy a -6 dB ?
Köszönöm a választ!
- Kivel és mit iszik Orbán? - Tök mindegy! Sörös vagy boros, csak közel legyen Soroshoz.
-
Napster82
tag
Jelenleg egy Trust Gxt 232 Mantis mikrofont használok. Érdemes lecserélni egy Behringer C-1U mikrofonra. Jobb a Behringer C-1U?
-
Semin
senior tag
Amennyire én tudom, a kardioid karakterisztikának - amit ez a mikrofon fixen használ - nem barátja a távolság. (és figyelni kell az orientációra is.)
Azért vettem az állványos verziót, hogy ne legyen messze az arcomtól, mert már fél méter is azt okozhatja, hogy halk vagy.(nyilván valameddig erősíthető szoftveresen, de az meg háttérzajt eredményez.) Remélem meg fogom találni az arany középutatViszont pont így nem szűrődik be a bill. , egér, vagy a hangszórók hangja.
Én csak hétfőn fogom tudni beüzemelni, és egy kicsit tesztelgetni.
[ Szerkesztve ]
-
Berry08
csendes tag
Sziasztok Srácok!
Nem olyan rég vásároltam egy Focusrite scarlett 2i2 külső hangkártyát egy At2020 as mikrofonnal de valahogy csak monoban rögzít a mikrofon! Biztos én vagyok a béna de egyszerűen nem tudom mi lehet a gond! Előre is köszi! -
Semin
senior tag
Hirtelen felindulásból vettem egy SPC GEAR SM900 USB-t [link] .
Nem stream volt a cél csupán egy jól hasznalható normális minőségű mic kommunikációra.
Azért lett USB-s mert nem tudom a hangkártyám mennyire tudna meghajtani egy normális mikrofont.
(alaplapi, bár nem a leggagyibb)
Valaki használ hasonlót? Mi a vélemény erről a kategóriáról? Előre is köszi -
nuke7
veterán
a legolcsóbb usb-s kevesebb mint 7k
A superlux meg 16k, egy-két kategóriával még jobb is[ Szerkesztve ]
-
nuke7
veterán
ha nincs még headseted, szerintem azzal érdemes kezdeni, vannak elég jó minőségűek és az akkor valsz jobban megéri
#832 kobak11 : ez az output általában keverőbe megy, szóval szerintem teljesen rendben van - nézd meg, hogy milyen, ha ráteszed egy erősítőre.
[ Szerkesztve ]
-
kobak11
csendes tag
Sziasztok!
Vettem használtan egy ilyen vezeték nélküli mikrofont:
https://shopee.ph/Sony-Professional-Wireless-Microphone-SN-368A-i.50113787.27284205126.35mm-es jack outputja van, egy átalakítóval hozzákapcsoltam a kis számítógép hangfalam 3.5mm-es (erősítős) bemenetére. Feltekertem a hangerőt a kis hangfalon, a mikrofont észleli a vevő de a hangszóróban csak igen halkan lehet hallani, amit bele mondunk, szerintem túl halkan.
Szerintetek ez OK így vagy átvertek és jó hangosan kellene hallanom?
(Arra gondolok, hogy esetleg impedancia-illesztési gond lehet...)Nem igazán értek ezekhez a dolgokhoz, ezért kérem a segítségeteket, tanácsitokat, hiszten Ti értetek az ilyesmihez. Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv.
-
ubiii
csendes tag
Halihó
Szeretnék elkezdeni videózni/streamelni, ehhez szeretnék mikrofont vásárolni. Mivel még csak kezdeném, így a rá szánt összeggel nem szeretnék elszaladni.
Szóval tudnátok ajánlani olyan mikrofont, ami már úgymond jó minőségben tud felvenni? Előre is köszönöm
-
nuke7
veterán
asmr-hez szerintem ez kevés lesz, bár lehet, hogy találsz elég jót... de nézd meg, hogy melyik USB-s mikrofon fér bele a keretedbe kb. (nem biztos, hogy lesz elég jó minősége szvsz ennyiért az ASMR-hez)
pár lehetőség:
A fifine 669 pont belefér a keretedbe (20k)A marrantz kicsit kilóg, viszont ez tuti jó minőség. (23k)
a Superlux-al pedig vannak jó tapasztalatok itt forumon is, elvileg az ezüst belefér a keretedbe. (ez elvileg 18k - én inkább ezt venném, mint a fifine-t)
#827 macy : nem hinném, hogy jelentős különbségek lennének, dehát az interneten biztos van olyan, aki már használta mindkettőt...
[ Szerkesztve ]
-
Shibiya
csendes tag
Sziasztok
Mikrofont szeretnék várásolni hangfelvételhez. ASMR videókat szeretnék felvenni, aki nem tudná mi az, általában relaxációra használt, suttogó hangok, vagy tárgyakkal generált hangok. Max 20 000 Ft-t szánok rá. A jelenlegi fülhallgatómnak sajnos nem működik a mikrofonja. Nekem mikrofonos fülhallgató is megteszi. Miket érdemes szemügyre vennem szerintetek?
-
macy
addikt
Uraim egy gyors kérdés. Hama urage stream 800 hd vagy SPC Gear SM900?
-
DNReNTi
őstag
Na most megint elbizonytalanodok, mert a geardo enem meg a Rode-ot kivanja nagyon. De azt en mar ebben a kategoriaban profinak itelem meg - sot a tobbihez kepest a kategoria felett van. Marad valamelyik Fifine szerintem.
but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
nuke7
veterán
a rode-al nem foghatsz mellé, de ez már az a kategória ahol azt kell venni, ami a legjobban passzol az elvárásaidhoz. (van mute gomb, mikrofonon gain állítás, monitor out, stb.)
Ha fix asztalnál kell a mikrofon, a boom arm mindenképp kell, ha nem akarod, hogy a billentyűzet behallatszon - bár mondjuk a laptop bill nem hangos, de ki tudja mit használsz.
-
DNReNTi
őstag
Szevasztok,
Szeretnek venni egy elfogadhato budget USB-s mikrofont, az alabbi celokkal:
- meetingek (eleg sok van, kb egesz nap meetingelek)
- online tartalomgyartas (live podcast, online meetup)
- neha voiceover videok alaRoviden 100%-ban beszedhang rogzitesere / kozvetitesere van szukseg ar/ertek aranyban jo minosegben. A keret amit raszannek az netto kb ~30k.
En az alabbiakat neztem eddig:
Rode NT USB Mini
Hama uRage 800HD
Fifine K678
Fifine K683aA Rode arban ki is maxolja a budgetet (sot), valszeg o a legjobb minosegu termek, de az a massziv asztali allvany eleg sok rezgest es zajt kozvetithet, illetve az USB kabele is nagyon rovid. A beepitett filteren kivul lehet elbirna meg egy kulso pop filtert, szoval a jarulekos koltsegekkel ez mar lehet inkabb brutto 50k. Es ennyiert nincs rajta egy mute gomb, ami a meetingeken eleg handy lenne.
A Hama eleg jonak tunik ar/ertek aranyban, minden IS jon a csomagban brutto 30-ert. Nagyon keves review van rola, de azok alapjan korrektul szol. Amit hianyolok hogy a 700HD-val szemben ezen nincs jack output, nincs gain allitas es mute gomb sem.
A Fifine K678 mondjuk postaval 25-bol megvan, nagyjabol mindent is tud, review-k alapjan nagyon jo ar/ertek arannyal bir. Ami kifogasom, az itt is a massziv asztali allvany, illetve a filter hianya. Viszont elobbi cserelheto, utobbi potolhato es meg akkor is a kb 30-as korul vagyok.
A Fifine K683a egy erdekes joszag, mert nem nagyon tudok belekotni, mindent is tud amire szuksegem lehet, megis a legolcsobb. Van mute gomb, gain poti, output jack, gyarilag jon vele pop shield, USB-C-s kabele van, ami nekem kulon orom, mert csak az van a laptopon, raadasul gumirozott tripodon all. Uj termek, keves review van rola, de azok alapjan engem meggyoz. Az osszes kozott ennek a legkisebb a freki tartomanya, mindossze 50Hz-17kHz, de ez beszedhangra eleg kellene legyen. Az erzekenysege elvileg elmarad a K67x szeriatol. Az ara postaval ~19k, szoval itt meg mondjok siman belefer a budgetbe egy boom arm, ha a gumis tripod megis sok zajt kozvetitene.
Mit gondoltok? Merre menjek? En most leginkabb a ket Fifine kozott dilemmazok.
Szivesen meghallgatok egyeb javaslatokat is.
Koszi!but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
sifaa
csendes tag
Sziasztok!
Win10 alatt ki lehet valahogy kapcsolni a mikrofon automatikus erősítését?
Maraggyáá máá
-
sifaa
csendes tag
Közben kiderült, hogy a keverő 32 csatornát tol át USB-n, amit a Windows még kezel, de az OBS nem tud. A Windows hangbeállításnál az eszköznek 2 beállítása létezik: 32csatorna 16bit, és 32 csatorna 32bit.
Ez az OBS-nél nem működik.
Valahogy össze kéne fésülni 2 csatonrává.Ennek fényében bármilyen segítség?
Létezik valamilyen szoftver, vagy "okosság" erre?
Az eredeti kérdés:
"Nem konkrét mikrofon téma, de van közte hozzá, az OBS topic elég elhagyottnak tűnik...Van egy komoly keverő (QSC TouchMix 30 Pro) amit USB-n összekötöttem egy erős HP laptoppal.
Windows 10 hang bemenetek közt aktív és működő Line in csatornát hiába aktiválom az OBS -ben, a csatorna a szoftveren belül néma marad. :W
Ha tudtok kérlek segítsetek!"Maraggyáá máá
-
nuke7
veterán
válasz kristoph08 #819 üzenetére
Szerintem az teljesen jó, de 1 méternél távolabbról nem használnám - esetleg még a hangerővel lehet játszani...
-
kristoph08
csendes tag
Sziasztok!
Olvasgatom a fórumot egy ideje, de gondoltam konkrétan rákérdezek mit ajánlanátok.
USB-s mikrofonra lenne szükségem (fontos az USB, illetve, hogy ne kelljen hozzá külső szoftver, erősítő, bármi). A felhasználás célja elsősorban a következő: online előadásokat tartunk bizonyos témákban, ahol laptopról megosztva beszélünk elméleti dolgokról is, majd kicsit eltávolodva a mikrofontól gyakorlatot is bemutatunk. Így általában kb. 1 méterre, de olykor 2 méterre is lehetünk a mikrofontól. Jelenleg a Lenovo laptop saját mikrofonját használjuk, ami meglepő módon elégséges, viszont ideje lenne feljebb lépni.
Erre a felhasználási területre szeretnék kérni ötleteket, elsőre AT2020 USB-re gondoltam, ezt a típust hallani a legtöbb helyről. A keret felső határa kb. ez az árkategória.
Köszi a választ!
-
sifaa
csendes tag
Sziasztok!
Nem konkrét mikrofon téma, de van közte hozzá, az OBS topic elég elhagyottnak tűnik...
Van egy komoly keverő (QSC TouchMix 30 Pro) amit USB-n összekötöttem egy erős HP laptoppal.
Windows 10 hang bemenetek közt aktív és működő Line in csatornát hiába aktiválom az OBS -ben, a csatorna a szoftveren belül néma marad.
Ha tudtok kérlek segítsetek![ Szerkesztve ]
Maraggyáá máá
-
kecstama
tag
Hali!
Superlux E205U MK2
Laptopok tökéletes, asztalin viszont nagyon búg. Egeret mozgatva erősödik, gondolom fölhurok. Na de a kérdés-
Hogy a jó istenbe tudnám ezt kiszűrni. Próbáltam a gép tápjáról levenni a földet, nem szűnt meg a búgás. Különboző USB portokat is próbáltam. Ha kíhúzom a perifériákat nagyban csökken a zaj. Az egész elosztóról szedjem le a földet? Nem lesz az veszélyes?
-
Lall
veterán
Sziasztok!
Segítségeteket kérném egy viszonylag spéci esetre. Sportrendezvény utáni sajtótájékoztatóra, amit élőben közvetítünk iPad-el, keresnék két kézi (asztali) mikrofonos vezeték nélküli szettet. Vásároltam is egy Behringer Ultralink ULM202USB szettet. Megérkezett, működik viszont az érzékenysége elég gyenge, így mikor kihelyezem az asztalra tartóba téve, alig hallani belőle valamit. Ez így ebben a formában inkább karaokera alkalmas.
Tudtok ajánlani valamit, ami nem brutálisan elrugaszkodott összeg és alkalmas lehet erre? Kinéztem még ezt a Boya-t + még egy mikrofon, de nem igazán értek hozzá. Vajon ez mennyire lehet érzékeny? Jó lehet erre vagy van valakinek tapasztalata, ötlete ezzel kapcsolatban?
Ide figyelj bájgúnár! Felőlem bájologhatsz akár a fákkal is, de mégis minek nézel te engem légypapírnak, hogy így tapadsz rám?
-
weres78
senior tag
Sziasztok!
Telefonáláshoz keresek headsetet.
Sokat tárgyalok hosszan, akár útközben, és állandó probléma, hogy a háttérzajokat, szelet stb jobban hallják, mint engem.
Létezik esetleg megoldás erre a problémára? Valamilyen csiptetős megoldást szeretnék, akár külön mikrofon + fülhallgató is lehet, persze egyszerűbb lenne egyben... -
pinnacle
nagyúr
Megkérdeztem a RØDE-t. Ezt válaszolták.
The VideoMic Me-L is a mono microphone. The only stereo microphone we have that is compatible with iPhone's is the i-XY, though this isn't really suitable for video use due to the way that it sits on the phone.
Igaz nem is írták sehol, hogy sztereó lenne. Lehet ezek a mikrofonok igazából arra vannak, hogy a beszélőt vegyék, és ne hallatsszon be a környezeti zaj.
Shure MV88-nál írják, hogy sztereó, irányt is lehet állítani, de ott meg állandóan le kell venni a tokot, így maradok a telefonnál. -
pinnacle
nagyúr
Most látom, hogy a Boya BY-DM200 eleve mono mikrofon?
Lightning Digital Mono Microphone,
With two built-in microphone capsules to create good mono sound effect.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Kipróbáltam Samsung headsettel, lightning átalakítóval. Samsung telefon jobb minőségben, sztereóban vesz fel, iPhone-ok meg monóban. Egyébként lehet hagyom a külső mikrofont, mert igaz, hogy a belső mikrofon felerősíti a környezeti zajt, de a külsők, lehet inkább "irány mikrofonok", vlogolásra valók. Shure-en lehet állítani, hogy honnan vegyen, de ott meg állandóan le kell venni a tokot.
-
nuke7
veterán
válasz pinnacle #799 üzenetére
sajnos nincs olyan lightning-jack átalakítóm amivel működne a headset-em vagy a mikrofonom, de az alap hangja az iphone 8-nak valóban monó.
Viszont szerintem a mikrofon sztereót csinál belőle
(ugyanis alapból az SE is mono-ban vesz fel, csak a mikrofon miatt lett sztereó a hang)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Trollok komolyan
- Filmvilág
- Óra topik
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest