Hirdetés
- eGPU tapasztalatok
- Gaming notebook topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen videókártyát?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
-
haruspex
aktív tag
-
haruspex
aktív tag
válasz
hibavissza
üzenetére
A gx9 belefért az esőkabátom zsebébe, pl.
A10-25ben nem csak a fényereje számítnan miatt különlegesnek, hanem a a minősége és az átfogása miatt is. A felszorzás továbbra is csak a mélységélességre lesz normálisan használható, de egy 20-50 3.5 pro ff sem lenne olcsóbb. Meg ehelyett, feltehetsz egy 12-32-t ha nem kell éppen. Mondjuk én sem venném meg, de szerintem ez pont meglepően korrekten van árazva.
-
haruspex
aktív tag
válasz
trlala
üzenetére
Én jobban örülnék, a 8-25 helyett egy 10-30-nak, nem fix fényerővel, kevésbé prémium anyaghasználattal, könnyebb súllyal, (kifizethető árcimkével) a Panasonic 20-60 mintájára. Akár drágább kitobjektívként is. Sokkal logikusabb lenne, és sokkal több vásárlót lehetne vele bevonzani. És tipikusan, ahova ezt használja az ember oda nem sokat számít a fix f4 szerintem.
Akinek meg prémiumban kell ez annak úgy is ott a Pana 10-25 (a tudásához képest olcsón, ez meg lesz 350-500k között szerintem). -
haruspex
aktív tag
válasz
Allien
üzenetére
Azon nincsen fókuszgyűrű, szóval makróra felejtős. A Yongnuo 42.5, akkor már az zajosab lassabb fókuszú, optikailag kicsit gyengébb, de azon legalább tudsz kézzel élesre állítani.
Legolcsóbban egy manuális 50-essel jössz ki, van választék bőven, és könnyű velük dolgozni, bár bizonyos nagyítás felett már nem mindegyik annyira éles. -
haruspex
aktív tag
K20d/k50/ks2 :)
-
haruspex
aktív tag
Mindenképpen lenne piaca szerintem a rendszernek, kérdés, hogy, hogy adják el, meg kinek. Pláne hogy nem látszik,hogy más rendszeren a croppos milchez annyira törnék magukat a gyártók, pár kit jellegű objektíven kívül eddig. (Kivétel Fuji), Bármekkorát lendít egy-két célra a Sigma amit hozzá tesz.Az alsó közepet vitte sokáig az ára, és a formaterv, de Canonnak/Sonynak jobb neve van. Aztán a trendek meg a fejlődő szenzor hiánya eléggé visszavette a dolgokat. Persze mivel egy gyártó van kb. nem sokat lehet ebben tenni a piacon. De akkor se adjanak már ki gépet 8 éves szenzorral,pláne, ha már van újabb 3 éve...Trendeken értem pl. a sok okos YT-s megmondót, meg hogy hirtelen pl. mindenki 85-mmel szeretne vállas portrét (Mondjuk sztem pont az egyik legkevésbé izgalmas műfaj talán.). PL. amikor még megvetem anno az e300-at akkor még legnagyobb előnynek a nagyobb mélységélesség volt emlegetve a fórumokon, most ez meg hátránynak. (Nyilván önmagában egyik sem igaz).
Az ár nem lenne olyan nagy gond a felső kategóriában, de el kell magyarázni, hogy miért kellene azt éppen megvennie valakinek. Ezért is annyira elhibázott lépés az 1.2 sor, nem sok érvet tudnék mellette, míg pl a 45. f 1.8 -ra, de akár egy Pana 25.14-re igen igen. (Izlandon a Laugavegur trailen találkoztam egy csókával aki az FF nagylátó mellé egy Oly vázat, és egy kistelét hozott, mondván, hogy még mindig könnyebb, mint a Nikonjára így. )
Más: igenis kell a több MP, a jövő a 4-8k tévéké, montitoroké pláne ha croppolsz, hogy 10 év múlva felskálázás nélkül tud mutogatni a képeid. Illetve, én azt olvastam valahol, hogy a BSI a magasabb pixelszámmal hoz inkább előnyöket.
-
haruspex
aktív tag
válasz
üzenetére
Ja vegyél Sonyt, azt még a farkad is nagyobb lesz. Mondjuk maga cég is is szarik az apsc-vonalra, de nem baj, kiadják ugyanazt a vázat kb. más szenzorral, vagy keresővel évente, mert mibe kerül az nekik.. Azért gyárt rá a Sigma/Tamron rá mert saját objektívek nincsenek, ezért jó üzlet. Te viszont eltakarodhatnál máshova trollkodni.
-
haruspex
aktív tag
válasz
Throme
üzenetére
Én az a hülye vagyok, aki még vesz néha Hangzó Helikon cd-t, pedig arra sem emlékszem a gépben bekötöttem-e a dvd-lejátszót a gépbe .... De az összes kazettám+dvd-m+cd nem került annyiba mint mint az objektívjeim nem újonnan, és mindet meg tudom majd hallgatni 10 év múlva. De ez igazából a bizalomról szól. Az szerintem, egy rendszernek, vagy cégnek a legérdekesebb. Nézd meg már napok óta senki sem tudja, hogy mi van. Ezek után Te mennyi tennél ebbe e dologba időt, és pénzt? Egyrészt nem sokat, ez ugye kihatással van a partnerekre, meg sokan tettünk a ebbe a dologba mindkettőt. A Samsungba sokkal kevesebben. Meg valahogy az egész módja lett egészen érdekesen előadva. Ha a tulajdonosváltással be lett volna jelentve új váz, és objektív
pl. Vagy le lett volna írva, hogy mi lesz az eddig kifogásként használt gyárköltöztetésből, és a K+F-el...Vagy csak az, hogy bocs, de nem bírjuk tovább pénzzel.Így csak mindenki átverve érzi magát, az elmúlt évek hitegetései után. Ezzel van a probléma. És ezt mondom úgy, hogy Panasonic vázat használok évek óta, szóval, ha ők maradnak nagyon nem érint a dolog.
De tényleg nehéz pálya amúgy hogy volt már pár különböző szenzorméretű gép a kezemben, de, hogy hogy adod el, hogy van értelme, hogy kisebb a szenzor, amikor sok okos mást mond (Kedvencem egy YT videó ahol vki kiteszi egymás mellé az obikat, és magyarázza, hogy miért nem sokkal olcsóbb a fele akkora.)
-
haruspex
aktív tag
válasz
Throme
üzenetére
Egyfelől igazad van másfelől viszont azért nézd úgy, hogy valakinek elég nagy befektetés az itteni fizetésekkel beruházni egy-egy PRO obira, pláne zoomra. Nem egy dvd lejátszó, árkategóriája. És így azért nem mindegy, hogy, hogy húzzák ki alóla a rendszert, lenullázva a lehetőséget, hogy esetleg váltani tudjon. Bónusz azért mivel nem egyedül volt a buliban az üzlettársakkal is azért ki lett kiszúrva szerintem.
Senki nem tudja, hogy mi lesz, de, reméljük a legjobbakat, de ha tényleg komolyan gondolják a folytatást (ugye erre azért van esély, egy nagyjából kész rendszer, mindennel hozzá ) akkor a váltást is lehetett volna úgy vezényelni, hogy ezt bárki elhiggye.
Meg igazából mondjuk az Oly húzásai valszeg visszahathatnak a többi eladásukra. Ha most megy az egész fotós részleg a levesbe, (még ha a Panasonic marad is) döntéshozóként nem gondolnád meg sokszor, hogy bármire leszerződj velük? És igazából megérdemlik keményen dolgoznak érte.
-
haruspex
aktív tag
válasz
Hi!King
üzenetére
Nagyobb átfogású az biztos, de a 11-22-nél igazából nem jobb szerintem a tesztek alapján, ami a a párja lenne, viszont sokkal drágább. Mondjuk a többi rendszeren sincs igazán párja. Amúgy nekem ha kirándulok gyakorlatilag ez a kitobim, nagyon kényelmes méretű, meg átfogású, a fényerő meg legtöbbször nem hiányzik. De 190-et én sem adtam volna érte, én is 100 körül vettem itthon akcióban pár éve. Azt hiszem amúgy a kisebb szenzor miatt nehezebb nagylátót gyártani a rendszerre, nyilván ez a vásárlót nem vígasztalja.
-
haruspex
aktív tag
Az a gond, hogy nagyon nem tudnék, olyan rendszert mondani, amibe szívesen beszállnék, és megfelelne a felhasználásomnak. Mondjuk ha nagyon muszáj meg tudnám oldani az életemet, egy Eos m-mel egy 11-22-vel, és egy adapterezett valami régi sigma 50-150-nel, de annyira nem akarom... Mondjuk eladni, biztosan nem most érdemes (mondjuk esetemben egy 40-150 pronak nem hiszem, hogy nagy piaca lesz pl...), Év végére legkésőbb majd látszani fog, hogy mi lesz a sorsa a rendszernek szerintem.
Szerintem amúgy bőven lenne helye a piacon az mft-nek, főleg, hogy minden a full frame felé megy, ami méretben, és árban is meg fog mutatkozni. De az Olympus elég gyakran (finoman szólva) érthetetlen üzletpolitikája biztosan nem segített. A kérdés, az, hogy az új tulajnak, és a Panának mik a tervei. Meg, hogy egyáltalán hány gyártó tud életben maradni a piacon.
-
haruspex
aktív tag
Múlt héten megjött a Yongnuo 42.5-öse, sok időm még nem volt rá, de itt az első benyomások:
1. Zajos a fókusz. Igazából semmi vészes, csak elszokott tőle már az ember.
2. teljesen nyitva lágy, rekeszelve javul 2.5-re már teljesen rendben van, de ezek inkább benyomások egyelőre.Makróra megnézném, de nincs hozzá közgyűrűm, azt hiszem áttétgyűrűm a raynoxhoz.
Összességében annyit amennyibe került, azt megéri szerintem,
de nekem a 40-150 mellé szerintem nem fog maradni. -
haruspex
aktív tag
Nem tudom, van-e akit érdekel, vagy láttátok-e, de felkerült egy teszt a Yongnuo 42.5-ről, tesztképekkel.
http://radojuva.com/2019/10/yongnuo-42-5-mm-1-1-7/
-
haruspex
aktív tag
válasz
lugosi
üzenetére
Elvileg ugyanaz a szenzor, viszont, a gx8-ban furcsán viselkedik, műfényekre különösen érzékeny. Általában azt mondanám, hogy a gx9 jobb magas iso-n. A shutter shock valós, de, egyrészt objektívtől is függ, elektromos zárral szerintem ritkán gond. Jpg-ben is jobb a gx9, és elvileg fejlettebb a képstabilizáció is Minden másban, (kereső, fogás, időjárás állóság) a gx8 a nyerő, minden nyilván attól függ, hogy mennyi az annyi. Én gx8-ról váltottam gx9-re.
-
haruspex
aktív tag
válasz
Bullitz
üzenetére
Hali, nekem megjöttek tőlük a dolgok, de amíg 200-ért van gx9 itthon rendes garanciával, és újabb szenzorral, vagy vagy em10 mk3, 45mm-el addig azokat választanám, az utóbbi valszeg olcsóbbra is jön ki ha eladod az obit.
Mindkét cégnek elég jó a szervize, és a supportja+ az Olynak elég jó akciói is szoktak lenni, úgyhogy csak akkor érdemes szürke forrásból vásárolni, ha nagyon muszáj. (Nyilván van olyan árkülönbség amikor a kérdés az, hogy ki tudod-e fizetni.)
-
haruspex
aktív tag
válasz
INTELligent
üzenetére
Szia!
ÉN ezt használom egy éve kb., nem a csúcs, de az ára sem az a kategória, én viszont szeretem.
https://www.gearbest.com/camera-bags/pp_674874.html?wid=1433363
-
haruspex
aktív tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Kérdés, hogy mennyivel rosszabb, mondjuk ha már fejlődik a gx7/gx80-hoz képest az jó, (és nem ugyanaz) bár azért az nem nehéz... Szerintem ezt úgy is azok utódjának szánják inkább, nem a GX8-énak.
Mondjuk én lehet pont fogok váltani egyrész ezek miatt, másik a kissebb méret, és az opcionális markolat. Meg bizonyos fényeknél a GX8 1600 körül már közel használhatatlan, az újabbakról meg nincs ilyen panasz, a teszteken is jobban szerepelnek.
-
haruspex
aktív tag
válasz
Tin_Shield
üzenetére
Én kiváncsi lennék, az alapján amit a g9-ről írtak, de ugye az meg csak Pana obikkal működik.
-
haruspex
aktív tag
Az e-m10 mkiii-ból szerintem a PDAF nem hiányzik igazán, de ezért legalább egy PEN-F szintű szenzor igen, már csak a számok miatt, pláne, hogy KB. akkor jelentették be, hogy ritkábban fognak vázakat kihozni.
Ha most elfogadom, hogy egy belépőszintű gép, a a6000-rel szemben, aminek kb. az árában mozog nem rossz, de felette a E-M5 utódnak se híre se hamva, és mondjuk biztos vagyok hogy nem lesz olcsó, ha egyszer megjelenik. De amikor már 6k TV-ket mutatnak be, és látszik, hogy előbb utóbb ez lesz az átlag felbontás a 16mp már nem olyan sok. -
haruspex
aktív tag
válasz
totálkezdő
üzenetére
Nem csak az a baj, hogy mennyi új dolgot, hoztak ki. Kijött az e-m10 MKIII, ami kb. a használható videóval tud többet mint az előző, se PDAF, se új szenzor. Kijöttek a új PRO fixek, amik nagyok, drágák, ehhez képest nem annyira fényerősek mint sokan várnák cserébe.
Persze a másik oldalon objektívből olyan sokat nem kell kihozni, vannak, és jók is, bár elkezdhetnék stabilizáltra frissítgetni a meglévőket a DUAL IS miatt. Szenzorfronton meg eléggé szabott a pálya amíg kb. egy gyártótól lehet venni, és az azt gyárt amit akar, de az is talán az ő dolguk, hogy kezdjenek a helyzettel valamit. Jó volt a 16 mp-s szenzor, de azért ma már azért minden már rendszeren annyival jobbak vannak, hogy elég ciki hogy MFT-n ezerpárszáz dolláros szint alatt nincs más, és az új 20mp-s sem váltja meg a világot.
-
haruspex
aktív tag
Megjött ma, nem sokkal ezelőtt a Yi 42.5. Olcsó műanyag, és elég könnyű, viszont amúgy nem néz ki rosszul, és nem kellemetlen közbevenni. Lőttem vele párat, nincs sok összehasonlítási alapom, f 2.8 alatti obit nem használtam, de nem néz ki rosszul szerintem teljesen nyitva sem. Az hogy makró, azért az elég erős túlzás.
-
haruspex
aktív tag
válasz
Royo85
üzenetére
Nagy csodát nem várok, de mint fél áron minden hasonlóhoz képest. Amúgy jellemző, hogy azt sem sikerült kiderítenem, hogy a a macro, az milyen nagyítást takar. Úgyhogy nagyon kíváncsi vagyok. Ha próbálgatni a portrézást, meg akár egy közgyűrűvel nagyjából makróra akkor már elégedett leszek.
-
haruspex
aktív tag
válasz
Royo85
üzenetére
A világon semmit nem lehet róla tudni, egy videóreviewt-t és pár képet találtam. Az mf is érdekes lesz, hogy hogy oldható meg, igazából nyár óta megvan a gx8, de nem néztem lehet-e vázról hogy lehet állítani, pegig a 12-32-n sincs fókuszgyűrű. AMúgy én megrendeltem egyet, kíváncsi leszek ha beválik akkor elég jó boltot csináltam, ha nem....hát van ilyen. Ha lesz rá igény majd összehasonlíthatjuk az Oly 45-sel.
-
haruspex
aktív tag
Ha valakit érdekel az amerikai Amazonon a Yi 42.5mm f 1.8 99 dollár, Mindennel együtt olyan 41 körül ér ide.
-
haruspex
aktív tag
-
haruspex
aktív tag
Azért azt is figyelembe kell venni, szerintem, hogy nem olyan sokára jönnek a 6k tv-k, és valószínú majd a monitorok is.. Azzal eggyüt, hogy szerintem elég fölösleges felbontásnak tűnik, ha egy képet 10 év múlva akarsz megmutatni valakinek tv-n jól jöhet a nagyobb felbontás.
Amúgy én is a 20mp-s szenzort, és a pdaf hiányát tippelem.
-
haruspex
aktív tag
Sziasztok!
Esetleg érdekes lehet a szervizes az Olympus szervizes tapasztalatom. Egy kirándulás alatt valószínűleg porszem került az egyébként két hónapos 9-18-as objektívembe, mert nem járt simán a fókuszgyűrű, úgyhogy elvittem a márkaboltba. Átvették, azt mondták, hogy két hét amíg kész lesz. Arra a kérdésre, hogy mennyibe fog ez kerülni, az volt a válasz, hogy valószínűleg megcsinálják garanciában. Két hét múlva jött az sms, hogy kész van. Végig udvariasak normálisak voltak, le a kalappal, szerintem ez az ügyintézés egy nagyon nagy érv a márka mellett.
Ezzel párhuzamosan vittem a Camera kft-be egy Tamron 70-200-at szintén tisztíttatni, mert poros volt belül. Ez nyilván pénzes volt, ez nem is gond. Amikor kész lett érte mentem, kifizettem, de a biztonság kedvéért megnéztem, és egy kicsi de látható porszem ott figyel benne. Kérdezem a csajt, hogy ezt így hogy. A válasz az volt, hogy, hogy amennyire lehet kitisztították, az szerepel a papíron is, meg hablatyolt valamilyen ragasztott lencsetagokról is. Nem egy tragédia, sok jelentősége mert a képeken nem látszik, és azt is elhiszem, hogy nem érdemes azt a részt annyira bolygatni, DE MIÉRT NEKEM KELL ÉSZREVENNEM, és miért nem lehet normálisan szólni, ahelyett, hogy megpróbálják elsunnyogni. Mindemellett a kommunikáció más téren is elég problémás, ebben a formában nyilván a munkájuk is felvet kérdéseket. Párhuzamosan a márkaboltos ügyintézéssel elég nagy volt a kontraszt.
-
haruspex
aktív tag
válasz
aginor
üzenetére
Hát, a közgyűrűk miatt eddig is teljesen manuálisan, használtam egy Tamron 90-est, optikai keresővel keresővel, úgyhogy ez nem lesz majd újdonság. Igazából az EVF-fel nem annyira sikerült megbarátkoznom, ezért is nem lenne baj, ha mindkét rendszerre rá lehetne majd tenni, ha már úgy alakult, hogy kettő maradt.
Reméltem, hogy nem én leszek az első aki kipróbálja ezeket, de úgy lesz
Az a baj, hogy simán lehet, hogy ugyan az, mint az eredeti, más felirattal, vagy valami épphogy használhatatlan műanyaglencsés vacak. -
haruspex
aktív tag
válasz
aginor
üzenetére
Per pillanat két rendszerem van, és úgy néz ki nem igazán sikerül a 70-200-amat eladni, így marad is azon lesznek a fényerős dolgok, mft-n meg a kicsi könnyűek, túrázósak jobb híján, bár pénzben lehet így jobban is járok. Ezért elég nagy előny, ha mindkét rendszerre fel lehet tenni valamit,meg mondjuk optikai keresővel mondjuk szívesebben is dolgozom, pláne, hogy a Pentaxoké elég jó.
A Loawáról én is sokat találtam, meg képeket is nézegettem, amik vele készültem, és elég szimpatikus, viszont vannak no name klónjai mint pl. ez, ez, vagy ez.
Amit linkeltél azt mondjuk kipróbálnám, bár az, hogy 4x nagyításnál kezdődik, az eléggé lekorlátozza a felhasználhatóságát.
-
haruspex
aktív tag
Lenne egy kérdésem az urakhoz, bár nem tudom, hogy mennyire vág témába.
Mégpedig, hogy a Venus 60mm-es makrójához papíron nagyon hasonló no name objektívekről van-e valakinek bármilyen tapasztalata, vagy infója. Megéri-e kétszer adni az eredetiért., vagy esetleg ugyan az a kettő csak márkajelzés nélkül. A neten nem nagyon találtam tapasztalatot ezekről.
-
haruspex
aktív tag
Hát gyanítom főleg nem Európába szánják ezt sem, de aki nagyon akarta a Kodakot is beszerezhette néha ebayről, legalább is az objektívvel találkoztam ott.
Igazából nekem pont jó lenne, így hogy f 1.8, és makró is egyben, kb. olyan fókusztávval amit keresek. Csak legyen jó, és beszerezhető...
-
haruspex
aktív tag
Innen a 42.5/1.8 is érdekesnek tűnik, pláne, hogy elvileg makróban sem rossz.
http://www.43rumors.com/yi-technology-announces-new-mft-camera/
-
haruspex
aktív tag
válasz
madgie
üzenetére
Igen az sem stimmelt nyilván. De azért egy kicsit más, és ha a látószöget írják rá akkor sokat nem érnek el.
MrChris: Igen, és azt nem reklámozták nagyon, hogy az csak egy átmatricázott Sigma volt ha jól emlékszem.
És közben ha jól láttam a Panasonic bejelentett két új objektívet.
-
haruspex
aktív tag
válasz
hibavissza
üzenetére
Két embernek írtál egy hozzászólásban kedves dolgokat, akik Neked nem nagyon címeztek semmit.
Az F érték csak egy szám, nem pedig mértékegység, így elég fura lenne, ha így kéne számolni vele. Nem véletlenül nem is teszik így általában csak itt az az MFT fórumban.
Igen a négyharmad egy kompromisszumos rendszer,de mindegyik az, hogy miben az csak nézőpont kérdése, a full frame felett meg ott a középformátum, de a méret is ugyanúgy szempont, meg az objektívkínálat, és ez az amiben itt viszont kevesebbet kell kötni, mint máshol. Hogy a saját példámat említsem, én a méret miatt tértem vissza, és az egyszerűség kedvéért szállok ki a másik rendszerből (pedig rühellem az EVF-t), de ezt, ha nem lennének a PRO objektívek, konkrétan a 35-100 f 2.8, vagy a 40-150 PRO ezt nem tudnám megtenni míg másnak pedig más hiányozna. Ha más MILC rendszert választanék akkor ezt nem tudnám megtenni, legalábbis lottó ötös nélkül.
Igen a marketing egy erős dolog, PL: volt ismerősöm, aki Canon 600d-t vett videózni Panasonic helyett, mert az apsc. Az FF meg pláne ez különösen az A7 vonal, mert elég hamar elfogynak a natív obik, ha elkezd építkezni az ember, és bár nyilván manuálozni az egyik legjobb, szerintem a legtöbben nem erre veszik.
t72killer: Igen azt én is írtam, hogy a Pana gyárt szenzort, csak azért ők itt messze nem akkorák mint a Sony, és azt hiszem az E-m1-ben is van némi Sony tervezés, de lehet hülyeséget mondok.
Az erős Jen az minden gyártót vissza fog fogni persze, mondjuk most amíg a régi gépek ki nem futnak kicsit felemás lesz a helyzet. Viszont lesz egy két dolog aminek különösen ártani fog eladás szempontjából, mert egyszerűen az emberek drágábban már nem fogják megvenni, a 12-100 az egyik ilyen lehet, mert azért ki lehet váltani másképp is.
-
haruspex
aktív tag
válasz
hibavissza
üzenetére
Akár azt is leírhatnád, hogy éppen mivel nem vagyok képben, ha már ilyen kedves stílusban sikerül kommunikálni. Esetleg a személyeskedést még offba is teheted.
-
-
haruspex
aktív tag
Azért azt látni kell, hogy az mft gyártók, az Oly különösen kényszerpályán vannak sok szempontból. Nincs saját szenzorgyártás, abból kell nagyrészt főzni amit kapnak. A régi 16-os egy elég jól sikerült szenzor volt, de ha valaki nem gyárt jobbat, újabbat akkor nem lesz. Márpedig sok lehetőség nincs akitől venni lehetne, és ez persze a piacnak sem tesz túl jót. A Panasonic jobb helyzetben lenne a saját gyártás miatt, de azért ők messze nem olyan szintű versenyzők itt mint a Sony.
Ha tippelne kéne amúgy az új 20mp-s szenzort sem azért hanyagolják mert rosszabbul sikerült, hanem marketing, vagy kihozatali okokból.A másik az erős Jen. A nagyobb gyártók is árat emelnek, jó eséllyel az új objektíveket sem erre az árszintre lőtték be mikor elkezdték tervezni, valszeg a 30mm-et is az ára indokolta volna, bár így is felesleges duplázás. A12-100 pedig elég sokakat érdekel (engem is), ezzel az átfogással, méretben is hajlandó az ember kompromisszumot kötni, aztán majd kiderül kifizetni hányan tudják/hajlandóak.
Az pedig, hogy valaki úgy magyarázza az igazát, hogy az F értéket duplázza elég nevetségesnek tűnik. DOF szempontból lehet így nézni, de az messze nem az egyetlen szempont, és a kis mélységélesség elég gyakran hátrány nem pedig előny.
-
haruspex
aktív tag
válasz
MrChris
üzenetére
Nekem velük is pozitív a tapasztalatom, amikor meg akartam valamit nézni megmutatták, mert normálisan kértem. De ők valójában nem márkabolt, csak a nevük megtévesztő, azért nem szívesen adnak oda kipróbálni dolgokat. Amúgy ha jól rémlik ott is volt valamilyen teddpróbára szerű dolog, de nem vagyok benne biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 512GB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
- Samsung Odyssey G5 C32G55TQWR 32 Ívelt 1000R WQHD Gamer Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- Gyári garanciával Digitalizáló tábla XP-PEN Artist Pro 24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest