- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Projektor topic
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple asztali gépek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Androidos fejegységek
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Real_Necro
veterán
válasz
John__ #25849 üzenetére
Szerintem ebben a kategóriában csodát ne várj. A kettő közül én mindenképpen Nikon-t venném, pedig sosem volt Nikon gépem. A 2 ceruza akksi nem vészes, itt fórumon is van Varta akku, szerintem tökéletesek, én is ott vettem. A gyári akkussal jobban szívnál, mikor megveszed 20ért a gépet, meg ha kell pótakku (a biztonság kedvéért), akkor még egy 5-ös.
-
John__
csendes tag
Ha már itt tartunk hogy Nikon L23 akciós (17 000) teszkóba és ugye talán egyik legjobb minőség, viszont a Fujifilm JV100 is akciós teszkóba.... 20 000 ft...
Csak szerintem nem olyan jó minőségű gép... Jobb videó. Akuval müködik(adják hozzá), viszont 700-as csak, ami elég gyenge, gondolom nem sokáig birja. Megapixelbe jobb, optikai zoomba rosszabb...Nikonhoz viszont kell akut vennem, szóval Nikon még drágább is lesz 1-2 ezerrel így.
Szerintetek melyik éri meg jobban???
Tudja valamelyik a közeli, Makro dolgokat fotózni? Vagy egyikse?
Üdv
John -
Tomix24
addikt
válasz
Real_Necro #25847 üzenetére
-
Real_Necro
veterán
válasz
Tomix24 #25846 üzenetére
Szia!
Szerintem nyugodtan vidd vissza garba. Még az is lehet, hogy kontaktos a nyákra vezető kis szalagkábel. Anno Canon-nak volt olyan szériája, aminél a szalagkábel elöregedett, így garin kívüli gépeknél is ingyen javították. Bátyám 3 éves Canon gépét így vittem be szervízbe, a szervízköltség 21000Ft-ba került, bátyámnak meg 1 hónap türelembe. Ahogy láttam CCD-t cseréltek, a gép pedig azóta is prímán működik.
-
Tomix24
addikt
Sziasztok! Lenne egy problémám, és lehet már valaki hallott ilyenről.
Samsung_ES65 - gyári visszaállítást megadva neki menüből(kizárva az elállítás lehetőségét), és teljes automata módban fényképezve(más gépekkel itt magától mér fényt,stb), a képek nagy része sötét mint az éjszaka. Pedig fényes nappal fotózom.
A maradék ami sikerül(10 ből 3max) ,az pedig tökéletes, színes éles, hibamentes.
Ugyanabból a pozicióból nézve valamit hol jó hol nagyon nem. Garanciális lehet ez a probléma?Ha állítok is bármit, és mod-okat váltok, akkor sem lesz jobb.. Beltéri fényképeknél meg ha nem vakuzom, homályos és elcsúszott mindenki(auto módban)
-
sdd2
veterán
válasz
Real_Necro #25839 üzenetére
Tégy így.Igen kompakt majdnem teljesen mindegy.A felsőkategória az érdekes és ott a Sony nagyon jó.
He felsős gépet veszek majd szerintem Sony lesz.
-
themebuilder
senior tag
válasz
themebuilder #25838 üzenetére
Design 4
Features 4
Ease-of-use 4
Image Quality 3
Value for money 4Nikon Coolpix S2500 / S2550
Design 4
Features 4
Ease-of-use 4.5
Image Quality 4
Value for money 4.5Érdekes, hogy az olcsóbb kistestvére jobban szerepelt.
-
Real_Necro
veterán
Nekem olyan érzésem van, hogy kicsit túl van lihegve a jó és kevésbé jó téma. Lassan oda érünk, hogy tükörreflexesen kívül minden szar. Kompaktba akár Canont, akár Nikont, akár Samut, vagy SOny-t veszünk, mindegyik tömeggyártásos kis kommersz gép lesz. Arra jó, hogy megőrizz vele pár szép emléket. Ez az emberek többségének elegendő. Az, hogy egyik-másik mivel tud többet, vagy 100% nézetben melyiknél zajosabb, már kicsit bogár a sz@rban téma. Szerintem egy szint után már tényleg csak az dönt, kinek külsőre mi tetszik. Gyanítom, hogy én ha veszem a gépet, bemegyek üzletbe, megtapogatom Canon SX220-at vagy SX230-at (esetleg SX130 IS-t is), meg Sony hx9v-t, aztán amelyik jobban tetszik, az lesz.
-
themebuilder
senior tag
válasz
themebuilder #25822 üzenetére
Canon PowerShot A3100 IS / A3000 IS
Design 4
Features 3.5
Ease-of-use 4.5
Image Quality 4
Value for money 4Nikon Coolpix S2500 / S2550
Design 4
Features 4
Ease-of-use 4.5
Image Quality 4
Value for money 4.5Design 3.5
Features 3.5
Ease-of-use 4.5
Image Quality 3.5
Features 3.5
Ease-of-use 4
Image Quality 3.5
Value for money 4Design 3.5
Features 3.5
Ease-of-use 3.5
Image Quality 3.5
Features 4
Ease-of-use 4
Image Quality 4
Value for money 4Design 3.5
Features 4.5
Ease-of-use 4
Image Quality 4
Value for money 4Canon PowerShot A3000 IS teljesen megegyezik az A3100-el, egy kivétellel 12,1 helyett csak 10,0 MegaPixel-es.
Nikon Coolpix S2550 teljesen megegyezik az S2500-el, egy kivétellel: az S2550 tud felvenni pluszba HD 720p videót is.
-
-
sdd2
veterán
Na jólvan.Mindenkinek joga van azt venni amit akar mindenki tegyen így én részemről lezárom ezt a vitát mert nincs értelme.Te nagyon véded a Sony (bár nekem is a kedvenc márkám) nem mindenben jó.Nekem ez a véleményem.Neked meg az.Az autó meg más mert ot a fromát és a törétesztet is nézi az ember még ennyit.
Szóval részemről lezárva.
-
Mit bizonyít, hogy drága volt? No és akkor mi van ha Samsung képcsöve volt, az SGSThomson gyártotta a hangvékfok IC-t, az Intersil a PAL/SECAM dekódert? Mindez mit bizonyít?Azonkívül, hogy a tvszerelőd, és te is láttad a tv-d belsejét.
No és milyen következtetést vonsz le abból, ha vki a Peugeot-nál dolgozik, de Renault-ja van?
Ha egy gyártó nem csak fényképezéssel foglalkozik hanem telefon,játékkonzol,tv,dvd lejátszó,laptop,erősítő,stb az a cég soha nem fog olyan terméket gyártani mint amelyik csak fotótechnikával foglalkozik.
Az hogy legyártattnak kínával egy számológépet az nem érdekes most.
Namost el kéne dönteni, hogy csak azzal foglalkozik, vagy mással is, ill. hogy most ez érdekes-e vagy nem.
-
sdd2
veterán
Na de hogy ne legyen az hogy nagyon nagy hülyeség amit mondok itt a bizonyíték:
Nikon L23 fő riválisai
Ott szerepel egy Sony a DSC-W380Fotó következtetés (képminőségre kapott pontot nézni)(Sony DSC-W380)
Fotó következtetés (képminőségre kapott pontot nézni)(Nikon L23)
A Sony sokkal drágább mégis sz*rabb.
-
sdd2
veterán
A tv szerelő igazat mondott mert a szetszedett tv-nek a képcsövén ott volt a matrica hogy samsung.Ez egy régi Sony tv volt ami anno nagyon drága volt.
Mint előbb említettem a Sony felső kategóriában kimagasló.Legjobb gépeket gyértja a felső szegmensben.E feletti hozzászólásomat is olvasd el és ezt kiegészíti az.
-
sdd2
veterán
válasz
Real_Necro #25828 üzenetére
A Canon fotó/fotókidolgozással foglalkozik.Az hogy legyártattnak kínával egy számológépet az nem érdekes most.
A panasonic tényleg nagyon jó fényképezőgépet gyárt.De nem foglalkozik olyan sok mindennel mint a Sony.De hogy mindenkit megnyugtassak a Sony-nál dolgozó ismerősöm mondta hogy a Sony fényképezők ebben a kategóriában nem jók!!! Ha egy ott dolgozó ember mondja ezt az már gáz.
Viszont a Sony kamerák és a magasabb kategóriáju Sony gépeknél jobbet nem igen lehet kapni.
A Sony felsőkategóriában kiváló
A fényképezőgépben inkább a lencse a mérvadó.Bár az electronika is nagyon számít.Persze ez készülhet egy futószalagon.
-
VinoRosso
veterán
válasz
themebuilder #25822 üzenetére
many thanks
-
foxi69
tag
válasz
themebuilder #25825 üzenetére
Biztosan más volt. A tesztek általában csodákról írnak minden masinánál:-))) Én egyszerűen odamentem, bekapcsoltam, automata módban zoomoltam és kicsit szándékosan mozdítottam rajta. Mindhárom gépnél ezt csináltam. A Sony és a Pana jól viselte, ez ratyi volt. Én speciel kocafotósnak való hülyebiztos gépet keresek. Ez a Canon nem győzött meg. Ettől lehet kiváló gép
-
De had idézzem eggyik kolléga bölcs szavait:
"A kis méret, nagy zoom, remek képminőség szentháromságból legfeljebb kettőt tud teljesíteni egy f.gép, így nem tudok okosabbat mondani. Valamiben lejjebb kell adni az igényeid, és azt kell venned, ami neked leginkább bejön." csakbMost bölcselkedünk, vagy fotómasinát veszünk? + az általad ajánlott Canon melyiket nem tudja, ha annyira jó?
az a cég soha nem fog olyan terméket gyártani mint amelyik csak fotótechnikával foglalkozik.
Anno a Konica-Minolta-t felvásárolta a Sony, és ezért is gyártanak gagyikat ...
A szakújságírók bírják a gagyit, nem egy alkalommal kapott TIPA elismerést (ami egy fokkal szakmaibb mint az EISA)(és ezt a tv szerelő is mondta)
Ennél tényszerübb, hitelesebb forrást már fel sem hozhattál volna. Had emlékeztessek egy bizonyos kabeltv cég jól informált szerelőire, akik a konkurenciáról már évekkel ezelött megmondták a tutit, (1-2 hónap és becsődől). Bár tény hogy nem mondták meg pontosan mikor indul az a bizonyos 1-2 hónap. Visszatérve a Sony-ra. Szerinted ki fejleszti/gyártja a G optikát, az exmor-cmos érzékelőt, a bionz képfeldolgozó processzort? Nem kellene összekeverni a (bér)gyártást, a fejlesztéssel, és a minőséggel.
Szerinted a Canon számológép, nyomtató/másoló, fax gyártó/tervező részlegének miköze a fotós részleghez? -
Real_Necro
veterán
"És én had mondjak valamit még hozzá. Ha egy gyártó nem csak fényképezéssel foglalkozik hanem telefon,játékkonzol,tv,dvd lejátszó,laptop,erősítő,stb az a cég soha nem fog olyan terméket gyártani mint amelyik csak fotótechnikával foglalkozik.Pl. Nikon,Canon,stb."
Azért azt ne felejtsük el, hogy a Canon sem "csak" fényképező gépet gyárt. Fényképező gépben a Panasonic-ot is dícsérték, érdekes módon ő sem csak fényképezőt gyárt. Ilyen szempontból elhamarkodott dolog lenne lehúzni a Sony-t is. Pl. egy Canon vagy Nikon elektronikája szintén készülhet valahol tömeggyártásban. Még az is lehet, hogy párhuzamosan futnak a soron egy Samsunggal. Manapság mindenki gyárt mindent.
-
sdd2
veterán
Itt a képminőséget jónak írják de a film itt is ratyi.A zoom motorzaját felveszi,szemcsés a felvétel.
Máshol írták hogy "mákos a kijelzője"
De had idézzem eggyik kolléga bölcs szavait:
"A kis méret, nagy zoom, remek képminőség szentháromságból legfeljebb kettőt tud teljesíteni egy f.gép, így nem tudok okosabbat mondani. Valamiben lejjebb kell adni az igényeid, és azt kell venned, ami neked leginkább bejön." csakb
És én had mondjak valamit még hozzá. Ha egy gyártó nem csak fényképezéssel foglalkozik hanem telefon,játékkonzol,tv,dvd lejátszó,laptop,erősítő,stb az a cég soha nem fog olyan terméket gyártani mint amelyik csak fotótechnikával foglalkozik.Pl. Nikon,Canon,stb. És mivel nem tud ennyit gyártani ezért kiadja másnak hogy gyártsa le.Pl. a Sony kiadhatja a Samsungnak hogy ezt a fényképezőt kell legyártsad csak nem a ti lógótokat rakjátok rá hanem a mienket.
A Sony tv-ét példul nem a sony gyártja hanem a samsung.Még a képcső ami a lelke a tv-nek azt is a sasung gyártotta. (és ezt a tv szerelő is mondta).Így vegyél Sony fényképezőgépet.Csak a komolyabb kategóriában lévő gépeket gyártja a Sony.
-
themebuilder
senior tag
válasz
themebuilder #25823 üzenetére
Most nézem, hogy elírták sajnos az árgépen, mert mindegyiknek
3,3-szoros optikai zoom-ja van a gyári weboldal szerint ami mérvadó:
Canon PowerShot A490, Canon PowerShot A495, Canon PowerShot A800 -
themebuilder
senior tag
válasz
foxi69 #25824 üzenetére
Ezt azért olvasd el: Canon PowerShot SX210 IS: minőségi darab
Gyanítom, hogy valami más volt ott a dologban...
Canon PowerShot SX210 IS
-Optikai képstabilizátor -
foxi69
tag
válasz
badika #25810 üzenetére
Én ma bementem a helyi MM-ba és megnéztem ezeket és a régi kiszemeltemet (Panasonic Lumix TZ8). Szerencsére mindegyikben volt még kraft, ki lehetett próbálni őket. Laikusként, kizárólag az automatikus fényképező funkció alapján nálam a sorrend:
1. Panasonic Lumix TZ8: nagy zoommal, bemozdítva is tűéles képet csinált.
2. Sony dsc-h70: kicsit lassabban éledt és a stabilizátora nem annyira hatékony.
3. Canon sx210: ebben van képstabilizátor???? Homályos, dupla fos lett a vele készült kép. -
themebuilder
senior tag
válasz
Real_Necro #25819 üzenetére
16990Ft vs 17900Ft, de 27-30-ig érvényes az újságból kivágható 500Ft kedvezményt biztosító akciós kupon is, így a jövőhét elején a legjobb vétel, összesen 16490Ft-ért megvásárolható akkor a Nikon Coolpix L23-as gép.
A Canon PowerShot A800 hiába új modell, a régebbi modellek 490/495 jobb vételnek bizonyulhatnak nála és szinte ugyanazt - sőt még többet is (4x optikai zoom) tudnak. Persze nem rossz vétel az se 19 ezer forintért.
-
themebuilder
senior tag
válasz
VinoRosso #25811 üzenetére
"Milyen gépet vegyek 15-35eFt között?" kérdésre pár lehetséges válasz
Canon PowerShot A3000 IS - Tesztek - 2 - 24500Ft - Videó
Legszebb kép ebben a kategóriában, jó használhatóság, fém ház, beépített Li-ion akkumulátor + töltővel
A következő tartozékok járnak még a termékhez: Akkumulátor, töltő, csuklószíj, USB kábel, TV-out kábelNikon Coolpix S2550 - Tesztek - 25300Ft - Videó
Nagyon kicsi gép, HD 720p videó készítése, beépített Li-ion akkumulátor + töltővel
A következő tartozékok járnak még a termékhez: Akkumulátor, töltő, csuklószíj, USB kábel, TV-out kábelNikon Coolpix L23 - Tesztek - 18000Ft - Videó
Legjobb ár/érték arány, 5x optikai zoom, AA hagyományos elemekkel és akkumulátorokkal működik, ami külön kell megvenni
A következő tartozékok járnak még a termékhez: Csuklószíj, USB kábelCanon Powershot 495 - Tesztek - 19000Ft - Videó
A fentihez hasonló gép, de jobb használat, 3,3x optikai zoom, AA hagyományos elemekkel és akkumulátorokkal működik, ami külön kell megvenni
A következő tartozékok járnak még a termékhez: Csuklószíj, USB kábelCanon Powershot A3200 IS és A3300 IS - Tesztek - 2 - 35000Ft - Videó
HD 720p videó készítése, 5x optikai zoom, beépített Li-ion akkumulátor + töltővel
A következő tartozékok járnak még a termékhez: Akkumulátor, töltő, csuklószíj, USB kábel, TV-out kábelEgy ok, hogy miért pont ezek a gépek ajánlottak.
[ Módosította: #65675776 ]
-
Piero89
aktív tag
válasz
Real_Necro #25820 üzenetére
Sziasztok!
Erről mi a véleményetek? [Fuji AX300] Első digitális gépemnek néztem ki (pontosabban már le is rendeltem )
-
Real_Necro
veterán
válasz
themebuilder #25817 üzenetére
A 17-hez képest csak 900. De igazad van, nem vagyok matek zseni.
Igaz, én 1000Ft-tól sem esek hanyatt, fontosabb számomra az idő, pl beszerzésnél vagy garanciális ügyintézésnél. 900 Ft-ért inkább nem a tecsóban veszem meg, de ízlések és pofonok, meg ugye spórolás kérdése.
-
John__
csendes tag
Na én is pont a 20 000 alatti, de azokból is a legjobbat keresem
Akkor a Nikon L23 csinálja a legjobb képet? Illetve, az éri meg legjobban?
A Fujifilm AV150 milyen képet csinál illetve milyen gép?? 15-20 000 között van ennek az ára is(boltfüggő).
Esetleg ez: Samsung EC-ES30S 12,2 megapixel 5x optikai zoom, meg nem tünik rossz tudásunak, de sajnos nem értek a fényképezőkhöz.
Vagy ez? : Fujifilm FinePix AX200 Ez se tűnik rossznak.. Van bent Makro 10 cm, azt irja.
Ezek közül melyikbe nincs Makro tudja valaki? Mert azért az hasznos lehet.
Illetve melyiket csinál jó képet? Vagy melyik zárjam ki?
Légyszi segítsetek, mert nem vagyok benne a témába
-
themebuilder
senior tag
válasz
Real_Necro #25809 üzenetére
Ott 1000-1500Ft-al drágább.
-
Hol nem írnak jót a H70-ről? Biztos a Sony lefizette pl. az imgane-resource-t, hogy az "általános felhásználású", a "nagy zoom", a "költséghatékony (olcsó?)" kategóriájú gépek között ajánlja mint az 1ik legjobb.
-
emre33
addikt
Panasonic Lumix DMC-FZ100 gépet rendeltem meg
Holnap érkezik.Akinek majd a jövőbe lene kérdése, keressen bátran.
Jah és SanDisk SDHC kártya 16GB Extreme Pro kártyát rendeltem hozzá.
-
VinoRosso
veterán
Sziasztok !
Milyen gépet érdemes venni max 20kig ? Melyik az amelyiket messziről kerüljek ?
A választ előre is köszi !
-
badika
tag
sziasztok! A kettő közül melyiket ajánlanátok inkább és miért?
Sony dsc-h70
vagy
canon sx210
Árban ugyanaz a kettő. A sony fém házas, ami előny. Ami számít, hogy jó videókat készítsen és lehessen zoomolni is közben (ezt ugy néztem tudják).
Jelenleg sony-t használok így afelé húz a szívem (a canon vakuja kicsit zavaró helyen van szerintem), de lehet, hogy a canon a jobb. Kérem a hozzáértőket segítsenek!Köszönet!
-
Real_Necro
veterán
válasz
themebuilder #25806 üzenetére
Nem akarom lelohasztani a lelkesedésed, de e-diginél is ennyi.
-
sdd2
veterán
válasz
Szia!
Ilyen gépet vettem szombaton a MediaMarkt-ban 17990 ft.Meg egy tokot hozzá 1990 ft-ért.Nagyon jó gép.
Mivel nincs Canon gépem ezért megkérdezném hogy képminőségileg veri-e a Canon a3100-t?
Köszönöm előre is.
-
themebuilder
senior tag
válasz
Nikon Coolpix L23 Review 1
Nikon Coolpix L23 Review 2
Nikon Coolpix L23 Review 3
Nikon Coolpix L23 Review 4
Nikon Coolpix L23 Review 5
Nikon Coolpix L23 Review 6 -
themebuilder
senior tag
Nikon Coolpix L23 17 ezer forint lesz jövőhéten a gazdaságosban (az újságban található kuponnal további -500Ft kedvezmény 27-30 között),
Aki olcsó, de jó fényképező gépet szeretne annak érdemes ezt választani, mert ennél jobb vétel nemigen van.
10,1 Megapixeles CCD-képérzékelő
5x Optikai Zoom, Széles látószög
Videó: 640x480 30fps
Könnyen beszerezhető, AA-méretű elemekkel vagy akkumulátorokkal használható
2,7" Nagyméretű, 6,7 cm-es LCD-monitor -
hapondragon
csendes tag
válasz
Real_Necro #25804 üzenetére
Azért van akkor zseb amiben elfér
Oké. Oké. Csak vicceltem.
-
Real_Necro
veterán
válasz
hapondragon #25803 üzenetére
Azt is írtam, hogy kompaktot keresek, amit zsebre lehet rakni. Szóval ezek a gépek alapból kiestek.
-
hapondragon
csendes tag
válasz
Real_Necro #25770 üzenetére
Hello.
Nem tudom (és persze nem is rám tartozi
mekkora büdzsével rendelkezel, de ha már 100 körül nézegetsz kamerát, jön a Sony legkisebb NEX modellje a C3 olyan 120 körül. Cserélhető obival ugyan nem 16x zoom-al, de a NEX5 és a NEX3 volt nálam egy darabig, azok elég jó kis gépek.
-
hapondragon
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest