Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Nikon DSLR topik
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Az Intel felvázolta mi kell az Arrow Lake-S optimális működéséhez
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToBeY
nagyúr
Tudtok mondani olyan oldalt ahol bizonyos tulajdonságokat beállíok, és kidobja milyen gépek tudják azt.Lehet külföldi is lényeg hogy nagy és új adatbázisa legyen.
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
válasz rumos14 #18491 üzenetére
új cucc legyen (garancia miatt), zoom átfogást illetően meg a kezdője legyen korrekt, nem szoktam nagyon zoomolgatni, stb, inkább csoprotképek, kirándulások, épületek, ilyesmik lennének megörökítve.....A méret fontos, igen, mert pont ezért nem szeretem az s6500asom. Jó gép, de én amikor utazok akkor pont 1 hátizsákra való cuccal teszem, így mindig erőlködni kell, hogy a fuji még beférjen. Méretben nem feltétlenül kellene ez a lapos tégladesign, szeretem azokat miken van kéznek kialakítva hely, markolórész, mint amit írtam canon a70 is ilyen volt, amit nézgettem sony dsc-h20 is, cska az 65 K + drágább kártya kell bele....
-
hahajdu
aktív tag
bocs ha picit off, de szerintetek reális árért kinálom?
http://hardverapro.hu/apro/fujifilm_finepix_s6500fd_1gb_xd_kartya_alig_haszna/friss.html
hunpad.com
-
AtHoS
nagyúr
válasz Depression #18409 üzenetére
No közben történt 1-2 dolog, így sebtiben kellett vennem egy gépet.
Végül a Panasonic FS6 típusú készülék lett a préda, mivel azonnal megvehető és 50k alatti készüléknek kellett lennie. Ezt 39.990-ért sikerült szerválni szombat délelőtt.8.1 megapixel 4x optikai zoom és optikai képstabilizátor, ami miatt emellett döntöttem.
Saját akkus, de szerencsére az akkut ki kell venni a gépből töltéshez, így majd később egy pótakku segíti a komfortosságát növelni.Egy 4GB-os SDHC kártyát is vettem hozzá (ezt 3k-ért sikerült Kingston márkában beszerezni). Talán elegendő lesz 3-4 napos kirándulásokhoz is. 8MP és legjobb minőség módban 990 körüli képszámot tesz ki a kijelzőre. Egész jó képeket csinál Auto módban ez pedig fontos lesz, mert aki sűrűn használni fogja annak az egyszerű kezelhetőség nagyon fontos.
Köszönöm a hasznos tanácsokat mindenkinek
read-only mode on the forum
-
Nem szívesen mondom ezt, mert mások úgyis 1ból kántálják, hogy Canon, de 10MP alatt csak az SX110 van, bár ez 8-10k-val átlépi a keretösszeged.
Azért mint kuriózum megemlíteném a Nikon P1-et. "csak" 8Mp-es, az átlagnál egy picit nagyobb 1/1.8-as érzékelőn, igazi unikum a beépített WiFi, és megúszod 30k-ból. (Vagy csak összekeverték vmivel, vagy kifuttatják a készletet)[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Kobe
veterán
újfent megkérdezem, egyelőre még kérdéses a dolog, de ha elmegy a fuji s6500asom, akkor a helyére kellene valami kisebb, egyszerűbb. 50K-s max árkategória, nem kell baromi nagy makro, meg egyéb extra fícsörök, kifejezetten szép képeket készítsen (zaj, színek) és könnyen lehessen használni. Anno a canon powershot a70 volt ilyen amit imádtam, most 50kért keresem a jelenlegi best buyt
-
Lollita
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem az lenne, hogy megéri-e még Sony H5-öt venni akár használtan is? Ebben az árkategóriában (40-50e) mit lehet még jó kompaktot kifogni?
Köszi -
-
-
pimmi
senior tag
Sziasztok.
Vettem egy 4gb-os SDHC kártyát, de a fényképezőgépem csak 3,6gb -osnak látja, miért van ez ?
Köszi -
30z.Samu
félisten
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Nem tudtok véletlen olyan helyet, ahol javítanak régebbu fényképezőket is?
Előre is köszönöm szépen a választ!
Üdv!
Samu
Sic Parvis Magna
-
rumos14
nagyúr
-
nesa
veterán
válasz Zoluska #18434 üzenetére
Az FZ7 FZ8 nal szarabb kepminoseget marcsak 1 ovodas gyerek tud rajzolni zsirkretaval, nekem volt FZ7 aztmondtak nemrossz hat 2 nap utan visszavittem mert olyan ocsmany kepeket csinalt... es vettem 1 fuji s1000fd gepet ami az 1,05 firmel mar valoban fasza kepeket csinal, es nulla a sozott- borsozott kep.
[ Szerkesztve ]
-
[lAyCsI]
addikt
Nah, vízalatti gép projekt kilőve
sima kis kompakt gépet fog kapni az illető...haver barátnőjének Canon IXUS 75 van, és nagyon elégedett vele,
esetleg tudnátok valami hasonlót ajánlani?
olyan 40k körüli tartomáynban?tenkk!
-= No way back from Here =-
-
[lAyCsI]
addikt
hát elég szivola a helyzet...
az olcsóbb(22k) tokhoz 65 pénz a hozzá való gép,
30 ezres géphez 47k egy egy vízalatti tok...
csak tudnám mi az annyukat kérnek ennyi kesst egy darab sz@r műanynagért-= No way back from Here =-
-
[lAyCsI]
addikt
Na közben nekem meg eszembe jutott hogy lehet vennék csak egy olyan gépet amihez létezik faszántos búvártok... aztán majd azt venne magának az illető ha úgy gondolja...
valai ilyen kompatibilis darabot tudnátok ajánlani? vagy hol lehetne ilyesmit keresni?köszi!
-
Kombat
őstag
Hali!
Melyik jobb ár/érték arányban?
Fuji Finepix J120 vs. Kodak Easyshare Z8612 IS?Jelenleg ezt a kettőt tudnám gyorsan beszerezni, árban mindkettő a 40k-t súrolja.
Olvastam, hogy mindenki "fikázza" a Kodakot, de adatok alapján sokkal jobb, mint a Fuji, meg szerintem ha itt 7/10-re értékelték, akkor nem lehet olyan rossz...
-
doc
nagyúr
válasz runner 125 #18453 üzenetére
nekem csepp/paraallo szerintem mar eleg
koszi a tippet, utananezek akko ilyen zacsinak -
runner 125
nagyúr
Fú, hát azért ez nem egyszerű..
Olcsóbb megoldásként úgy rémlik léteznek "vízálló" zacskók, amelyekbe bele tudod húzni a gépet, ..pontosabban cseppálló.
Üdv.M
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
doc
nagyúr
ha mar szoba kerult a vizes tema, szerintetek mit tudok/erdemes csinalni, hogy erosen nedves kornyezetben ne legyen baja a kameranak de tudjak vele kepeket csinalni?
-
runner 125
nagyúr
válasz [lAyCsI] #18448 üzenetére
Értem.
Hjah, 40méterhez szvsz kis kompakt gépet elérhető áron nem is kapsz, az már talán a profi kategória kezdete..
..és valóban, annó néztem én is a víz alatti tokokat, némelyik drágább volt, mint maga a gép.
Üdv.M
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
rumos14
nagyúr
-
[lAyCsI]
addikt
válasz runner 125 #18446 üzenetére
passz... de sztem ilyan halacskákat meg korallszirteke kattingatni közelről megteszi
-
-
runner 125
nagyúr
-
[lAyCsI]
addikt
Sziasztok!
Ha valakinek van tapasztalata vízalatti digitális fényképezőgéppel, cirka 30-40k-s kategóriában az kérem ossza meg a tapasztalatait!
Milyen típust érdemes keresni?előre is köszi!
Lay
-
rumos14
nagyúr
válasz Depression #18430 üzenetére
vitatkoznék azzal, hogy az FZ8-nak mennyire jó a képminősége (sztem eléggé nem az).
és személy szerint meg tudom érteni, hogy az emberek nagy része nem utólag akar vagdosni, hanem egyből 16:9-es képet készíteni. -
rumos14
nagyúr
válasz xrvman #18429 üzenetére
sajnos mindegyik új kompaktgép képe csalódást fog kelteni, ha 100%-ra felnagítva nézed. úgy 5 mpixel körnékén meg kellett volna állni, a mai 8-10-xxx mpixeles gépeken érdemi képrészlet, indormáció egy grammal nincs több. helyette van touchscreen, mosolyfelismerés, "HD" videó. szóval jól gondold meg azt a váltást.
-
rumos14
nagyúr
válasz Zoluska #18427 üzenetére
én hanyagolnám ezt a Fuji-t. javaslom, olvasd el a pixinfo-s teszteket a kinézett gépekről, a képminőség persze hogy baromi fontos, de a kezelhetőség, a gép "intelligenciája" (automatice mennyire találja meg az ideális beállításokat), gyors működése is nagyon fontos szempont.
-
rumos14
nagyúr
válasz Depression #18423 üzenetére
a kinyomtatott kép spec 3:2 arányú, és a legtöbb DSLR is ezt használja alapértelmezettként. remélem, még sokáig.
-
rumos14
nagyúr
válasz Zoluska #18412 üzenetére
a képminőség minden kompakt gépnél kifogásolható. sztem a TZ5 felel meg legjobban elvárásaidnak, bár nem írtad, de a 28mm vs. 36-38mm kezdő nagylátó is igen komoly érv mellette.b szóva la TZ5 a harmadik szempontodnál elvérzik, kicsit talán jobban mint a másik kettő, de az élet már csak ilyen
-
Lollita
csendes tag
Hello!
Én is keresgélek még, de ez a Sony H20 elég jónak tűnik! Valakinek van tapasztalata vele? Köszi -
Zoluska
tag
Azt hiszem rákérdezek a boltban, hogy az FZ8 megvan-e még, ha nem, akkor vagy Sony vagy Fuji, esetleg megyek feljebb árban (Canon SX200, Pana TZ7 kategória). A Fuji állítólag automata üzemmódban nem túl jó, és videó közben nem tud zoomolni, viszont ezek szerint a fényviszonyok nem zavarják annyira. Nehéz szülés lesz...
-
Nem azt mondtam hogy kitölti a képet(bár akár az is megoldható), és sokkal kevesseb "veszik" el a 4:3-hoz képest. Nekem 1xübbnek tűnik 16:9-ben fényképezni mint utólag vagdosni.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Gudy
tag
Én is a Sony H20 és a Canon sx110 között vacilálok... Auch@nban lesz 65-ért.
nem könnyű a döntés.Üdv: Gudy
-
Depression
veterán
válasz Zoluska #18427 üzenetére
Dmc-FZ8 egy szuper gép, persze itt a HD felejtős. De nagyon megérné. Viszont ez egy régebbi felső/közép kategória, ennek a megfelelői a mai világban 100k+ árban vannak.
A sony h20 sem rossz, persze saját aksija van és saját mem.kártyája. Én még a H10-et nézegettem, nem tetszettek a színei, persze lehet, hogy lehet rajta állítani.
A Fuji a legjobb sötétben. Ott csinált normális képeket, ahol a canon sx110 már teljesen elvérzett. Persze világosban viszont pont ennek vannak a legszebb képei, mármint a canonnak. (kivéve ugye az FZ8-at.)cigam: nézz vissza egy kicsit, sx110-re írta, hogy csak egy felbontásban csinál 16:9-es. képeket.
Továbbá a wide=/=16:9. Pont te írtad, hogy 16:10-es monitor előtt ülsz, ahol alul/felül marad üres hely.
És arról ne is beszéljünk, amikor valaki elfordítja a gépet, hogy úgy készítsen egy fotót.
Hidd már el, hogy vágni sokkal könnyebb, mint hozzáadni.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
xrvman
őstag
Sziasztok!
Lassan lecserelnem a regi jol bevalt Canon A20 as gepemet, mely a mai napig szep éles képeket keszit.
Anno a Nikon Coolpix konnyu gepe, es az A20 kozott vacillaltam, es ezt valasztottam. Azt mondom a kepek szepsege miatt nem bantam meg, de sajnos elegem lett a nehez masinabol, sokszor kenyelmetlen vele orakat setalni. Nem tudom hogy a Nikon 700 -asszem ez lett volna, nagyon konnyu volt-.milyen kepeket keszitett volna, am akkor a canon mellett dontottem.Sajnos elszornyedve latom, hogy a megapixel haborunak aldozatul estek a mai gepek, es kiloszamra emelik a megapixeleket, mit sem torodve a CCD lapka erzekenyegevel, mely mar nem bir megbirkozni vele es zajos sokszor eletlen kepek keszulnek.
Most ugy gondoltam, hogy valami ultrakompakt konnyu gepet szeretnek, amit nem erzek meg.
Nikon S60 tetszik az erintokepernyo miatt, am nem tudom hogy napfenyben mit latok ott az LCD-n, bar sajnos ez igaz a Canon 990is re is. Sajni onnan is levettek az atnezetit.
Nagy LCD, esetleg HD video, mindenesetre szeles kepernyos foto keszites az fontos, ugyanis itt lassan mindegyik szeleskepernyos lesz.Szerintetek melyiket vegyem meg?
ill. ha tudtok ajanlani, olyant amiben van atnezeti kereso is, akkor azzal is bombazhattok.Bbocsi de ez az utolso fontos mondatokat valamiert nem irtam bele az elozo hszbe.
-
doc
nagyúr
válasz flame74 #18421 üzenetére
mar emlitettem hogy nalam is eselyes volt az L20, de a rossz kritikak mellett a borzaszto hangminoseg is szerepet jatszott abban hogy nem azt valasztottam, 8 bit mono meg beszedre is eppen eleg, nem hogy koncertfelvetelre
szerintem szerezz be valami mp3-lejatszot amivel lehet hangot felvenni es utolag rakd ossze a keppel, sokkal jobban jarsz anyagilag is, es kb. 1000x-es javulas lesz minosegben -
Zoluska
tag
válasz Depression #18415 üzenetére
Fuji 2000 HD tetszik, kivéve hogy nem tud videó közben zoomot. Bár pár felhasználó szerint részletszegények a képei. Ezzel felveheti a versenyt a sony h20? Panasonic DMC-FZ8 milyen? Arukereso.hu szerint egy helyen még kapható.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Depression #18423 üzenetére
Pedig nem. Legalábbis ha hinni lehet a hivatalos brossúrának, 1920x1080-as felbontásban is lő képeket az S2000HD.
Ami meg a moitorokat illeti:Itt feszít elöttem egy macbook 16:10-es (1280x800). Persze mindenre lehet ellenpéldát is hozni, de sztem a trendről sokat mond pl. az argep.hu kínálata:
19"-osból 2049 "wide", 846 "normal"
22"-osból 2934 "wide", 189 "normal"Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
flame74
csendes tag
Hát igen lehet, hogy jobban járnék, ha vennék egy másik gépet helyette, bár könnyen előfordulhat, hogy annál is találkoznék ezzel a problémával... Lehet megkockáztatom a szervízt majd, még ha furcsán is fognak esetleg rám nézni ott... Na mindegy, majd kiderül, azért köszönöm nektek a tanácsokat!
-
Depression
veterán
A TV-t még el hiszem, de a monitorok többsége nem 16:9-es méretarányú. Minden fényképezőgép tudja már, akinek válaszoltam azt említette problémaként, hogy ezt csak a legnagyobb felbontásban tudja.
Azért ragaszkodnak a normál felbontáshoz, mert a kinyomtatott kép igenis ilyen. Könnyebb alul-felül vágni, mint a két széléről.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
válasz flame74 #18421 üzenetére
- Tuti hülyének néznek emiatt
- Nem biztos hogy a mikrofon a ludas, lehet hogy az azt követő elektronika nem bírja a gyűrődést
- Viszont egy külső mikrofoncsati lehet megoldaná a problémád, mert oda tehetsz osztót, ha túl nagy jelet kapna, de ennyi macerából simán kijön egy külső mikrofonos kamera.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
flame74
csendes tag
Köszönöm a válaszokat. Ha a leragasztás nem segít, akkor szerintetek a szervízben az én költségemre kicserélik benne az eredeti mikrofont egy új, strapabíróbbra? Érdemes ezt megpróbálnom? Csak nem fognak ott hülyének nézni engem emiatt...
-
válasz Depression #18415 üzenetére
Miért lenne kamu? Nem neked kell utólag megvagdosni a 4:3 (3:2) arányú képet, hanem eleve 16:9-ben kapod meg. A komponáláskor is előnyos, ha 16:9-ben látod amit 16:9-ben akarsz megörökíteni.
Juteszembe mi a túróért ragaszkodnak a 4:3-hoz a gyártók? Ma már 90%ban monitoron, TV-n nézik a képeket, és azok 16:9-esek.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
válasz Laslow #18418 üzenetére
Na abban se lenne köszönet. Jó kis magashangszűrő lesz belőle. Recsegne lehet nem fog, de csak annyi lesz a hangból, hogy bum-um-bum. + Ha rosszul rögzíted, minden apró mozdulatra reccsen 1et.
Mondhatni így jártál. Valószínű a beépített miki nem bírja a nagy hangnyomást, cserélni kellene egy strapabíróbb darabra. Az is elképzelhető, hogy az erősítője lő túl a célon, mert már eleve túl nagy jelet kap a mikrofontól. Nem lehetetlen, hogy a mikierősítő vezérli túl a ADC-t. Mivel több sebből vérezhet a dolog, a konyhaasztalon megoldani ezt a problémát szinte lehetetlen.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Laslow
senior tag
válasz flame74 #18417 üzenetére
Ragassz a gép mikrofonjára olyan kis izét, amit a székek és asztalok lábaira szoktak, hogy ne karistolják össze a parkettát. Lehet, hogy bejön, bár sosem próbáltam.
"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
flame74
csendes tag
Sziasztok.
A problémám a következő: Nemrég vásároltam egy Nikon L20-as fényképezőgépet, azzal a céllal, hogy könnyűzenei koncerteken fogok rögzíteni vele felvételeket. Azonban csalódottságomra nagyon torz lett a hangminőség, teljesen élvezhetetlen, pedig nem is álltam közel a hangfalakhoz. Nem tudtok véletlenül valamilyen megoldást arra, hogy hogyan lehetne csökkenteni a gép beépített mikrofonjának az érzékenységét? Vagy valamilyen külső mikrofont csatlakoztassak hozzá valahogyan? A képminőség jó, de a hangminőség az nagyon rossz. A régi Kodak C713-asomnál nem volt ilyen gondom, de ezzel sajnos igen. Ha volna valamilyen ötletetek ezzel kapcsolatban, akkor légyszi írjátok meg. Előre is köszönöm.
-
Laslow
senior tag
válasz GeryPc #18413 üzenetére
A képeken lévő csíkozódás azért jelentkezik, mert a fájlt, ami a képet tartalmazza csak részben tudta a memóriakártyáról beolvasni. Félig beolvasott fájlból pedig a kép alsó részét már nincs elég infója az algoritmusnak összeállítani, legfeljebb a színes csíkokra futja (vagy feketeségre).
"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
Depression
veterán
válasz Zoluska #18412 üzenetére
Fuji finepix s2000 HD.
A 16:9-es felbontás kamu, mindegyik vágással oldja meg, amit te otthon gond nélkül, és pontosabban el tudsz végezni a gépen. A fényképezőn lévő csak abban az egy esetben éri meg, ha a fényképezőt csatlakoztatod a TV-re.
-
GeryPc
senior tag
Sziasztok
"Szerviz" topicot nem találtam úgyhogy ide írom a kérdésem.
Lenne egy sony dsc-w30 digitális fényképezőm olyan problémám lenne vele ,hogy mostanában kezdett el 'hülyéskedni' a fotózott képeket ha rátöltöm a gépre ,akkor úgy jelennek meg hogy a képernyő feléig rendesen látszik a kép ,utána szép színes csíkok,meg mostanában kezdte el azt is hogy kikapcsolnám de nem kapcsol ki ,objektívet nem húzza be csak egy 5-10 másodperc után!
Én a memória kártyára gyanakodtam,a képek miatt,próbáltam leformázni a kártyát na ezek után kiírta hogy formázási hiba és már fényképezni se tudtam vele egyátalán a kártyára
Miután kivettem a kártyát,érdekes módon megszűnt mind a két hiba,viszont másik memória kártyával még nem tudtam kipróbálni.
Kérdésem az lenne hogy,sokan mondták hogy ez a csíkozás ez az objektív koszolódása miatt jelentkezik,de lehet hogy nálam mégis csak memória kártya hiba volt?Ha fontos inkább telefonon keress! tel:70/530 4958 (h-p-ig 10-18 között) | http://www.gerypc.hu
-
Zoluska
tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy fényképezőre 55-65e Ft körül. A szempontok:
- Legalább 6-7 Mp, 5x, de inkább 10x optikai zoom
- Könnyű kezelhetőség, jó automata mód, hogy anyám is megbirkózzon vele
- Jó képminőség, lehetőleg rosszabb fényviszonyok közt is
- Nem ártana HD video hanggal
- 16:9 képarányú képek készítéseEddig amit néztem:
- Canon sx110 is: tetszik, de 16:9-es felbontás csak egy van, és nincs HD video
- Sony h20: Jókat olvastam róla, de csak drága sony memóriát fogad be
- Panasoic TZ5: Az elején tetszett, de a képminősége állítólag kifogásolhatóAz sem fontos, hogy kompakt legyen, megbirkózok a nagyobb mérettel a jobb minőségért cserébe. A segítségeteket előre is köszönöm.
-
ToBeY
nagyúr
válasz runner 125 #18408 üzenetére
Hát jó lenne ha pici lenne. mert most nyaralásnál is rosz volt hurcolni a régi S3500.
Pl repcsin fel túrtam érte a táskát hogy tudjak 2 képet csinálni
De még átgondolom ha nagyon sokba volna egy normális kompakt akkor lehet egy közepes DSLR lesz. -
Depression
veterán
Kifutottam az időből nézegetés közben.
Ti is észrevettétek, hogy az igazán jó ár/érték arányú gépeket folyamatosan szedik ki a kínálatból, ezzel mesterségesen az egekbe emelve a silány minőségüek árát?
Egy éve még 40k környékén számos bridge gép volt, most már az is remek, ha egyáltalán van benne optikai IS. Szörnyülködve nézem a mostani kínálatot.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Depression
veterán
Méretre van korlát?
Bridge Fuji s1500FD Ez 4db AA elemmel működik, a vaku jelentősen gyorsabban feltölt. Képek minőségében ez a legjobb, igaz kicsit a határ felett van.
Canon SX 110is Ultra Zoom, drága is, kisebb is, szép képeket csinál.
Canon Ixus 95 IS kicsi, 3x zoom, minőségi érzet, szépek a képei.Ezen kívül persze tetszés szerint választhatsz, viszont mindenképp ragaszkodj az optikai képstabilzációhoz (IS), ezt előzőleg nem tudtam írni, mert abban az árkategóriában kihagyják.
-
runner 125
nagyúr
Nem tudom mennyire fontos h pici/kompakt legyen, de én a helyedben vennék egy használt D40-et pölö 18-70-nel.
Kicsivel többért nagyon jó kifogható, ott már szép lesz az éjszakai fotó is.Üdv.M
-
Alex91
félisten
IMHO nezz ki valamit, ami tetszik, aztan majd elmondjak rola a velemenyuket! Arkategorian belul altalaban nagyon hasonlo tudassal rendelkeznek a keszulekek. Mindenre tokeletes nincs, az ember eldonti, hogy szamara mik a fontosak, es valaszt.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
doc
nagyúr
en az AA megoldast akkor is sokkal jobbnak/rugalmasabbnak tartom
van egyebkent a kisebb meret mellett mas erv a sajat akksi mellett?(kerdezem en, akinek szinten sajat akksis gepe van )
-
AtHoS
nagyúr
válasz sbazsi #18403 üzenetére
No akkor tájékoztattam a gazdasági illetékest és kikötötte, hogy neki jó gép kell.
Na akkor picit emelve az árkategórián 50k környékére sikerül egy magasabb minőségi osztályba ugorni?
Látom speciális akku hívek is vannak jó páran és pozitívak a megnyilvánulások. Hajlok arra, hogy nem kell feltétlen AA akkus készülék. Maradjunk akkor annál, hogy melyik az amelyikért megéri kiadni 50k-t. A felhasználási körülmények változatlanokA nagy kapacitású kártyát is adagoltam, tehát most már végül is mindegy milyen kártyás a készülék, ha úgyis új kártyát kell majd venni
Remélem nem okozok sok gondot a hülyeségeimmel
Köszönöm a türelmeteket
ui. ha +5..10k-ért kategóriával jobb készüléket lehet venni azért írjátok le. Lehet meg tudom győzni a gazdasági felelőst nehogy már véletlen az 50k-s határösszeg miatt maradjunk le egy jó gépről, ha megéri
read-only mode on the forum
-
csukszik16
csendes tag
a Fuji A900 ról mit gondoltok??
-
sbazsi
veterán
Csak annyit mondok, hogy nekem van egy 8 megapixeles gépem, nem mai csirke (Z850), ha 8 megapixellel, full minőségben fotózok, akkor az 5 megás képeket eredményez. vagyis 64 kép.
Nyilván lehet a felbontást és a minőséget is csökkenteni...
De egyébként az sd kártyák nevetséges áron vannak.Akksi: Amikor vettem ezt a gépet, kapásból vettem hozzá potakksit. Szinte feleslegesen, mert 400 képet simán megcsinálok 1 töltéssel. Az utángyártott pótakksi kevesebbet bír. Csak akkor merült le, amikor elfelejtettem feltölteni.
Azt a mennyiséget, amit egy nap normál esetben ellő az ember, azt szinte bármelyik akksi kibírja. Este meg lehet tölteni. Oda kell figyelni, nem szabad elfelejteni feltenni a töltőre.
-
Alex91
félisten
Szerintem is egy masodik akksi beszerzese a megoldas (ezek sincsenek "beepitve", cserelhetok). Meg egy utangyartott is megteszi, es sokszor nem sokkal dragabb, mint ket AA akku...
(En is vettem plusz akksit, bar lehet, hogy folosleges volt. A Li-ion akksik meg barmikor ratolthetok...)
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
doc
nagyúr
a ceruzaelemes megoldas nagyon praktikus, csak nagyobb/vastagabb lesz tole a gep
ugyan anyagilag huzosabb megoldas, de erdemes gondolkodni egy masodik akksi vasarlasan, igy mar biztos eleg leszen 4B-s SD-kartyat hasznalok a Casioban, 10MP kepbol kb. 600 fel ra, tehat egy 512-es eleg szukos lenne (egy-egy varosnezo turan altalaban ugy 150-200 kepet csinalok)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Linux kezdőknek
- Autós topik
- Hardcore café
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest