Hirdetés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
blast3r
csendes tag
válasz philoxenia #17096 üzenetére
Köszi szépen!
Estleg Pana Lumix sorozatból v Cannon ból tudtok ajánlani?
Samsung N150,Nokia E51
-
válasz Adam86 #17093 üzenetére
Igaz egy másik géppel ( ), de megoldható:
PhotoDater v1.2 - 164 KB
PhotoDater is the ultimate program for placing date/time stamps on your photos. PhotoDater works with bitmaps (.bmp), JPEGs (.jpg), and GIFs (.gif). You can customize nearly everything about the stamp. Specify your own date/time format, position, size, color, and font. You can date a single file at a time, multiple files, or an entire folder!
Operating Systems: Windows 95/98/ME/NT/2000/XP
HUNGARIAN | MAGYAR:
Dátum beszúrása BMP, JPG és GIF képekbe, csoportosan is
http://www.softpedia.com/screenshots/Photo-Dater_1.png
Jason Kristopher Specht
jkspecht@gmail.com
http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Graphic/Digital-Photo-Tools/Photo-Dater.shtml
http://download.softpedia.ro/dl/60e91867131d6dce724a18fa2c7ea64d/49ce74c7/100013572/software/MULTIMEDIA/PhotoDater.exeFreeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
blast3r
csendes tag
Sziasztok!
40-50k körül milyen gépet ajánlotok? Főleg kirándulásokhoz,családi összejövetelekhez kell. A zoom is fontos lenne. Családi felhasználásra lenne szóval nem kell vérprofiKöszi előre is!
Samsung N150,Nokia E51
-
-
Adam86
tag
Üdv!
Nemrégiben vettem egy Pana DMC-TZ4 et. Viszont sehogyse tudom rávenni, hogy a képeken rajta legyen a dátum. Valaki tud segíteni?
Illetve látom, hogy van hozzá 1.2es frimware. Érdemes ezt feltenni? Ha igen, akkor hogy? Nem jár garancia vesztéssel?Lenovo Thinkad T500
-
-
-
-
ThorsHUN
őstag
Sziasztok!
Olyanban kernem a segitsegeteket, hogy mostansag letezik e olyan gep, ami gyuruvel zoomol es szinten gyuruvel lehet (ha az autofocus helyett ezt valasztom) manualisan fokuszalni?
Korabban volt ilyen az fz30, fz50 es a fuji s6500as szemelyeben, csak nemtom ujonnan lehet e hasonlohoz jutni mostansag? -
Eyesis
őstag
válasz rumos14 #17082 üzenetére
Elnézve a tesztképeket elég zajos, mikor 1:1 ben nézem őket... ez kompakt gépeknél mindig így van? Na meg ami kicsit zavaró lehet, ha valóban kirándulós gépnek akarom, és lemondok a hobbi fotózásról (hova fókuszáljon, hol mérjen fényt, manuális beállítások) a videózás végett, és a videózás közbeni zoom hangja hallatszik a videóban...
Na meg amitől még félek, az az, ha este, vagy buliban, vagy valami extrém környezetben szeretnék képet készíteni, akkor ez az autómatikus kompakt csoda nem fog használható képet csinálni... Na de majd a napokban bemegyek valami fotós boltba és kézbeveszem a TZ5-öt...Eyesis
-
rumos14
nagyúr
-
Sas madár
őstag
Engem használt kisméretű kompakt gép érdekelne,ha van valakinek van ilyen eladó privi-ben elér.
Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
syler
aktív tag
válasz philoxenia #17070 üzenetére
Szia. Na beszéltem az edigitallal, es minden további nélkül kicserélik az E1-es modellre. Lesz piros helyett pink és kész. Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Nem a fájdalom öli meg az embert, hanem a remény amiben csalódott!
-
Dumb
senior tag
Üdv, főleg kirándulásokhoz, természetfotókhoz szeretnék valamit, egy Canon A430 után. Új TZ4, FZ8 , ami tetszik. A tz4-nél tetszik a 28mm, az FZ8 vajon érezhetően zajtalanabb, vagy nincs nagy különbség?
Esetleg egy 2 éves FZ50 65-ért? Aproneten, express-en kívül hol érdemes még használtat nézni? Köszi!"Aki háborúzik, az a legnagyobb barom!"
-
djnice
veterán
Sony DSC-HX1 teszt
Nem sikerült túl jóra a gép sajna... -
Eyesis
őstag
válasz rumos14 #17077 üzenetére
ahha ez a TZ5 ez már jobban tetszik minek szenvedjek a full DH-vel, ha a gépek is szenvednek még vele a 720p meg már bőven elég
nyugalom meg szoktam állni és amikor menetközbne készül kép vagy videó azt többnyire, barátnőm csinálja és leginkább az utazás élményéhez kötődik és nem a kötelezően megnézendő műemlékekhez azokat gyalogosan szoktuk szemlélni
és az külön tetszik a mérete...
na ezt megsasolom élőben is a canont nem éreztem 30ezer forinttal jobbnak... rosszul érzem?Eyesis
-
rumos14
nagyúr
válasz Eyesis #17076 üzenetére
azért ugye legalább megállsz egy fotó készítésekor, nem félkézzel, motorról menet közben lőnél? kedvencem, amikor a turisták meg sem állnak, csak kötelességtudatból megnyomják a gépet egy-egy nevezetesség előtt elsétálva.
azt amúgy meg tudom érteni, hogy ennyi pénzt nem adnál ki nem DSLR-re... a megváltozott kritériumoknak megfelelő gép pl. ez: [link], rendelkezik a klasszikus "P/A/S/M" manuális beállítási lehetőségekkel. ha megvagy ezek nélkül is, akkor sztem ez [link] egy icipicit jobb gép. ha még olcsóbban akarsz kijönni, nézd meg ezt: [link]
2009-ben a 3-6 mpixelt és zajmentes képeket kompaktoknál nyugodtan felejtsd el viszont -
Eyesis
őstag
válasz Eyesis #17064 üzenetére
körbenéztem és átgondoltam, mégsem adnék ki 140et egy nem dslr gépért...
jó persze dslr sem kell... elvégre többnyire motorozás közben készülne videó, kép...
többnyire szép napos, időnként túl napos időben, és azért néha sötétett borús időben is...amit szeretnék, az mégsem a full hd... bár nem lenen rossz, de elég lenne egy 1280x720as videó felbontás is...
az fontos, hogy legyen videózás közben zoom, és fénymérés, lehetőleg némi rázkódásvédelem...
a képek nem kell hogy 120megapixelesek legyenek szeritnem 3-6 is bőven elég nekem, ha nem túl zajos...
lehetőleg kicsi kompakt gép kéne legyen, ami azért nem esik szét ha egyszer egyszer nekiütődik a bukósisaknak, vagy a tanknak...
és igen meghúztam a felső határt... 100ezernél mindenképp legyen olcsóbb...
felőlem régebbi kifutott modell is lehet... használt viszont nem...így milyen gépeket javasoltok?
Eyesis
-
gabor85
őstag
Csókolom. Szóval.
Munkához kinéztem a legalapabb Panasonicot
Viszont a táplálással gondok vannak. Ugye kettő AA elem kéne bele viszont hogy költséhatékony legyen dolog, újratölthető elemekkel kéne megoldani.
Legyen minőségi; gyárilag töltővel csomagolva; és legalább 4 elem legyen a dobozban.
Köszike
(Bocs hogy nem néztem át ennyi hszt.) -
Alex91
félisten
Olympus MJU 1040 digitális fényképezőgép, vörös
En ezt vennem ! Piros, es szerintem kimondottan noi kezekbe valo...
(Es 35k-bol megvan a memokartya is bele, mig a Canonoknal meg arra is kellene penz... Az akksikon kivul.)
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
syler
aktív tag
válasz philoxenia #17070 üzenetére
Néztem ezt is igen de nem láttam pirosban Nem is sok külombséget láttam a kettő közt csak most A te általad linkeltben van képstabilizátor ebben[link] pedig nincs Húha az nagyon nagy baj? Mivel a másik sem lett volna sokkal drágább!
A kút fejemből gondolkodva azt értelmezem a képstabilizátorban, hogy ha mondjuk fotózik és esetleg remeg a keze vagy kis bemozdulásnál korrigálja a képet? Mert ha azt jelenti akkor bizony jobb lett volna az általad linkelt. Mivel néztem a fotóit és pl sok olyan van ahol például egy galamb kitárja a szárnyat, vagy például egy pók a pókhálóban stb. Szóval nem tudom hogyan fogalmazzak olyan egyszeri képek. Ajjaj kezdek mérges lenni mert megrendeltem az A480-at
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
Ajándékba én se adnék használtat...
Nikon P50-et ajánlanám, de azt már sehol sem lehet kapni, azon nagyon sok a beállítási lehetőség.Ezt nézted ? Jól néz ki, a paraméterei pedig a hasonló gépekével nagyjából megegyeznek.
[ Szerkesztve ]
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
syler
aktív tag
válasz Alex91 #17066 üzenetére
Szia. Semmilyen nincs neki most, elromlott még akkor amikor nem volt a barátnőm Én pedig nem kérdezgettem milyen volt neki, engem annyira nem érdekel a téma. Annyit tudok, hogy nagyon szeretne egy gépet kapni, én pedig nagyon szeretnék örömet okozni neki
Neked is köszi philoxenia de használtat semmiképpen nem akarok szülinapi ajándéknak
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
Kompaktabb méretűek, inkább túrára készültek, kevesebb a kiálló alkatrész rajtuk.
TZ4:
Tömeg 214g (akku és kártya nélkül)
Méretek 103,3 x 59,3 x 36,5 mm
Fuji S1000:
Tömeg 325g (akku és kártya nélkül)
Méretek 102 × 73 × 67,8 mm[ Szerkesztve ]
-
seta
csendes tag
válasz philoxenia #17065 üzenetére
Köszi! (Esetleg írnál attól is, hogy miért inkább a belinkelteket ajánlod? Csak hogy mire érdemes figyelnem.)
-
seta
csendes tag
Új fényképezőgépet vennék. Az árat max. 50ezerben szabtam meg magamnak. Mivel nagy fotós és szakértő nem vagyok, olyan gép kellene, aminek a használatát nem kell mindig újra "megtanulni", mikor esetleg nagyobb kihagyásokkal előveszem. Ennek a leendő gépemnek a leggyakoribb felhasználása túrázgatás közben lenne (tájképek, városképek, mimagunk stb.), hirtelen előkapva a szakadék peremén vagy épp egy biciklistáskából. (Nem árt tehát, ha bírja a kiveszem-elrakom gyűrődést.) Nézegettem az optikai zoomokat is, már vannak 12x-sek is ebben az árkategóriában, azt hiszem, ez jól jöhetne, tehát inkább ilyet vennék, mint 3-5x-öst. Két gépet nézegettem konkrétabban (Fuji S1000 és Kodak Z8612IS), de nem tudom, melyik a jobb, megbízhatóbb, illetve hogy nincs-e ezeknél megfelelőbb. Ha valakik tudnának tapasztalatokról beszámolni, bármilyen infónak nagyon örülnék.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Ha igazán érdekli a fotózás, akkor olyan gépet érdemes venni, akár használtan is, ami sok beállítási lehetőséggel és jó optikával van felszerelve.
Például ilyet.
Dizájnban gyenge, de használatban nagyon jó géptípus[ Szerkesztve ]
-
syler
aktív tag
válasz Alex91 #17060 üzenetére
Érdeklődik a fotózás iránt, nagyon is. A gépén min 1000 kép van. Mindig idegeskedik, hogy ez a kép sem jó ez sem, ez türhető stb Szóval szereti ha jobb minőségűek a képek. Ő elég szegény sajna és hát nem teheti meg, hogy vegyen, azért is fontos, hogy azért jobb képeket tudjon csinálni. Nem csak az kell, hogy katt és kész a kép. Szert vele bíbelődni. Tudom, hogy ennyi pénzért nem várhatok csodát de azért én sem állok úgy hogy akármit megvegyek
-
Alex91
félisten
Amugy jo gep, de ha meg az akksikat+tolto hozzaszamolod ez tobbe jon ki...
Ha erdeklodik a fotozas irant (tehat allitgatni akar manualisan), akkor ez kezdo gepnek megteszi. Ha csak "kattintos" gepnek kell, akkor szerintem van ennel olcsobb is, ami szintugy megteszi...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
syler
aktív tag
Szia köszi az infót. Lehet érthetetlenül fogalmaztam, 20 k körüli áron nem talizok gépet. A canon powershot a480-ról kértem véleményt hogy annyiét megéri e? De tényleg köszi.
-
Alex91
félisten
Samsung Digimax L110 - piros
Fujifilm FinePix Z20fd - piros
Samsung Digimax L100 - piros
Olympus MJU 1040 digitális fényképezőgép, vörös
Fujifilm FinePix Z20fd digitális fényképezőgép, piros
Nikon COOLPIX L20 digitális fényképezőgép, vörösDicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
syler
aktív tag
Sziasztok. Nos a multkor már érdeklődtem fényképezőkről, kb 20k környékén. Akkor találtam is egy kodak v803-at de sajna úgy néz ki, hogy az nem beszerezhető. Sehol nem találok ilyen árban megfelelő gépet piros színben Tehát maradt az, hogy többet kell rászánnom a barátnőm ajándékára. Namost néztem ezt:[link] ami van piros színben, és szerintem tűrhető a design is. Na de itt nekem megáll a tudomány, és szeretném ha valaki elmondaná erről a véleményét, mert nagyon nem értek a fontózáshoz sajna. Ez a gép ennyiért jó választás?
-
Alex91
félisten
-
Gyick
őstag
Sziasztok!Olyan 20k-s árkategóriában milyen gépet ajánlanátok?
-
-
Eyesis
őstag
Melyik ultrazoom az ami ar ertekben kiraly, es tud 720ps min 24fps korlatlan hosszu videot csinalni es videozas kozben fenyt mer, kepstabilizal... ?
lehetoled sd kartyaval, es AA akksikkal mukodo, minel tobbszoroso optikai zoommal?
az ara max 150ezer lehet... de inkabb 100 korulit szeretnek... remenytelen?
a megapixelek szama nem erdekel .. felolem akar 3 megapixeles is lehet csak legyen dinamikus a kepe...kivancsian varom a hozaszolasokat.. amiket elore is koszonok
Eyesis
-
perempe
veterán
Csak érdekességképp: egyik vidéki szalonban S602z és IP4200 kombóval dolgoznak. Kisebb nyomatokon inkább a dinamika számít, nem a felbontás.
[ Szerkesztve ]
* Brahms: 4. szimfónia *
-
addikt
Hali
Az arcfelismerő technikáról tudnátok 1 kis ismeret anyagot mutatni nekem?
köszi
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
roti86
őstag
Sziasztok. Én egy Kodak DX77440-es géppel rendelkezem 2005-ben akciósan került 60K-ba .Akkor ez a gép elég jónak számított. Gondolom azóta már sokat fejlődtek a fényképezők is. Mostsnában eltűntek a Kodakok vagy a konkurens gyártók (Canon, Fuji, Panasonic) jobb fényképezőket dobnak a piacra?
-
rumos14
nagyúr
válasz kerlac #17043 üzenetére
ezek az FS-ek, bár most nem néztem utána, lényegesen kisebb zoom átfogással rendelkeznek, 3-5x talán.
a TZ5 tud HD videót, továbbá nagyobb méretű, és ami még fontosabb, nagyobb felbontású a kijelzője, szép darab. ja és 1 mpixellel több a TZ4-hez képest, de ezt nem nevezném előnynek, csak tény. lehet hogy vannak még minimális különbségek, de a lényeg ennyi.
összességében jónak nevezhető gép, jó anyagokból van összerakva, jó az optikája, sokat tud. a képminősége átlagos. -
kerlac
őstag
nézgelődtem még kicsit a Pana háza táján, és ezek is elég megygőző gépek, bár tény, hogy a TZ5 HD módja nagyon megfogott.
amik szintén jók:
Panasonic Lumix DMC-FS25
Panasonic Lumix DMC-FS15Bár igazán a TZ5-ön agyalok, csak tud-e annyival többet a TZ4-nél, mint amennyivel drágább. hmhm.
-
kerlac
őstag
válasz máyköl #17036 üzenetére
mályköl és rumos 14:
Sziasztok! Köszi a válaszokat, segítséget. Eredetileg a rumos14 kollega által is ajánlott Canon SX 110-et néztem, de mióta a szintén általa ajánlott Pana-kat meglestem, hát azokba beleszerelmesedtem. nagyon okosnak tűnik, különösen tetszik HD formátumú video felvétel, 10x optikai zoom, 3"-os LCD, ráadásul aksis. TZ4-et néztem ki, mert árban 50 körül szeretnék maradni, nem tudom nagy jelentősége van-e a 8 vagy 10 megapixelnek, azaz a 10 mp annyival többet tudna? és valószínű egy tartalék aksit sem ártana venni hozzá.
Fujik nekem sem tetszenek, rádaásul rosszak a tapaszatlataim velük (rokonomnál 2 fuji is rövid időn belül bekrepált)
mondjuk 6 éves gépem van már, HP 4 megapixeles, amatőr kis masina (2003-ban volt 150-ről leárazva 100-ra és mekkora vétel volt az!!!), tökéletesen működik ma is, bár kijelzőjét nem lehet használni mivel 4-5 kép és elem már le is merült -
anyuka74
tag
Köszönöm a válaszokat! Reméltem, h van már olyan cucc, ami mindkettőt tudja és még árban is okés. Persze, még így is nehéz követni a technika fejlődését...
...és bocsi a többször kérdezésért!
[ Szerkesztve ]
-
kerlac
őstag
Üdv!
Végigolvastam az utóbbi HSZ-eket, de nem lettem sokkal okosabb, annyi féle gépről írtok, és dícséritek. Nekem abszolute kompakt, kicsi gép kellene, úgy tűnik ezek a fontosak:
min. 8 mpixel,
optikai zoom min 5-10,
minél nagyobb video felbontású video felvétel,
Li aksis legyen - bár ezzel kapcsolatban sokan mondják, hogy inkább tölthető elem, mert abból többet olcsóbban tudok magammal vinni... 2 aksi esetleg?,
nekem Samsung tetszik, de profik Canon-Fuji márkát ajánlanak,
ár 50k körül.memória mindegy, de minél nagyobbat fgoadjon be.
Szerintetek?
-
JoolsNOS
veterán
válasz #31757056 #17032 üzenetére
Az elemek nem újak, de akítől kaptam a gépet ő is mondta hogy ilyen gondja van. Bár most szereztem 2600 mAh elemeket (eddig 1800asok voltak) egyenlőre úgy tűnik hogy működik. Egyenlőre kb 1 órája van benne de ddig minden ok.Pedig nem friss töltésűek. Remélhetőleg ennyi baja volt.
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
Nincs egy olyan digitális fényképezőgép a piacon ami a Canon 590IS-hez hasonló relatíve széles beállítási lehetőségekkel rendelkezik de saját akksija van? Kompaktokat nézegetek ultrazoomok között egy igazán jót sem találni...
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
rumos14
nagyúr
válasz anyuka74 #17027 üzenetére
általános célokra teljesen megfelel az a gép, fényképezésre és videóra is.
videózásnál az a hátránya, hogy az objektíve messze nem annyira fényerős mint egy dedikált videokameráé, ez azt jelenti, hogy beltérben vagy este nem fogsz tudni jó felvételeket készíteni, mert sötét és/vagy zajos lesz. továbbá egy videokamera fogása kedvezőbb mozgófelvétel készítéshez. -
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Bocs hogyha nem nagyon ide tartozó téma de talán itt tudtok segíteni.
Most kaptam egy használt egyszerű kis olympus fe-140 gépet. Az a problémája hogy a frissen töltött elemeket kb 10 perc alatt leszívja. Mi lehet a baja? És lehet e javítani?
KösziI5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
anyuka74
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék Tőletek.
Szeretnék venni egy jó fényképezőgépet vagy kamerát családi felvételekhez, kirándulásokhoz. Arra, h megörökítsük a szép élményeket, látnivalókat.Fényképezőnek, ezt néztem ki, mert 28mm-ről indul és 10Xes.
https://www.muszakidepo.hu/pls/webshop1kk/f?p=304:10:0:::10_CK_CIKK_NEV:pan_dmc-tz5e-s
de mivel a videorögzítése is 1280x720as felmerült bennem a kérdés, h tulajdonképpen mi az alapvető néhány különbség egy ilyen fényképezőgép és egy hasonló árú kamera között?
Lehet, h kamerát kellene keresnem ami fényképet is készít? Vagy ezt a fényképezőt, ami videot is?Előre is köszönöm annak aki elíndít a jó irányba!
Zsu -
Warek
tag
Sziasztok
A közeljövőben (jövőhét) tervezek venni egy új digitális gépet. 50.000 szánok rá.Hétköznapi eseményekre kellene (ballagás diplomaosztó, nyaralás stb.). Olyat szeretnék amiben optikai zoom van 10* vagy nagyobb, mert gyakran kell távolabbra fotóznom és a jelenleg gépemben a 3* zoom nem elég mert rossz lesz a kép. A jelenlegi gépem 6 éves és amit veszek azt is legalább 5 évig szeretném használni. Melyiket ajánlanátok nekem ami megfelel ezekre a célokra.
Köszönöm a válaszokat:
Warek -
szanisza
csendes tag
[link] Vásárlás előtt állok. Sok nézelődés után ez tetszik egyelőre(árban is) a legjobban. Szerintetek? Van valakinek ilyen? Várom a hozzászólásokat!
Köszi -
aneda
senior tag
válasz Thunderzolee #17022 üzenetére
Annyiért én is megveszem!
Igaz elvileg holnap veszek egy Pana TZ5-öst, de másik a SONY W170 ami tetszik, sőt az előnye hogy kisebb is.Az oroszok már a spájzban vannak!
-
veterán
Nos, köszönöm a képeket, és a tanácsokat.
Bár valóban jobbak a 8-10×-es zoomos gépek, de többe is kerülnek. Egyelőre megveszem ezt a Sonyt 33-ért, (időközben még lejjebb ment az ára, nagyon el akarja adni a csávó ) aztán ha meggondolom magam, még elcserélhetem később egy nagyobb zoomolásra képes gépre.
Köszi mégegyszer.
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
törölt tag
válasz Thunderzolee #17017 üzenetére
Ez Panasonic gép, 12x optikai zoommal készült felvételek:
fókusz előtérben
fókusz a tájraKicsit észre lehet venni a homályosodást ha teljes méretben nézed a képeket (ami nem olyan jellegű mint a téves fókusz miatti homályosodás, mert az élek megmaradnak), de fit-to-screen módban egyátalán nem... Illetve a zoomos képek jobban zajosodnak.
[ Szerkesztve ]
-
szanisza
csendes tag
Szerintetek ez a gép milyen? 35nél többet nem tudok rászánni gépre,sok válogatás után ez jónak tűnik:
A Fujifilm FinePix J100 digitális kamera a J széria legújabb darabja, mely külső megjelenésében nagyban hasonlít az eddigi J szériás készülékekhez.
A kamera maximális felbontása 10 millió pixel. A kamera 5x optikai zoommal rendelkezik melynek mérete 35 - 175 milliméter.
A kamera rendelkezik inteligens arcfelismerő rendszerrel (face detection).
A megközelítőleg 24 MB-os belső memóriát SD vagy SDHC kártyával lehet bővíteni.KÖSZI
-
janos1988
addikt
Hellosztok.
Van egy Fujifilm Finepix F40fd gep, ami bekapcsolt allapotban lesett, az optika kicsit kimozdult es nem zarodott vissza. Na most megcsinaltak, de azota viszintesen csikozott kepet csinal a gep, ha meg napkozben fotoznek vele ilyen 1000 fenyerot (?), mutat a gep bal also sarkaban es teljesen feher kepet csinal . A video felvetel meg turheto is keves fenynel. Mi lehet a baja, meg lehet olcson javittatni? Ha menthetetlen, mit lehet vele kezdeni porfogason kivul? Koszi elore is a segitseget.
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
rumos14
nagyúr
válasz Thunderzolee #17017 üzenetére
nézegess tesztképeket, és döntsd el, hogy neked ez megfelelő-e. nagy zoomátfogás természetesen kompromisszumos, minden gépnél, de jól is meg lehet csinálni, pl. pont a Panának szokott sikerülni. amit kifogásolni szoktak, az a zajosság ill. a zaj elmosása miatti részletesség hiánya, de ez minden kompaktra jellemző kisebb-nagyobb mértékben.
-
veterán
válasz rumos14 #17016 üzenetére
Értem.
És nem rosszak ezek az (ultra)kompakt gépek?
Van értelme a nagy optikának?
Úgy értem a sokszoros zoom az valóban jól is működik, vagy csak rá van írva, h 8×, de aztán a valóságban életlen képet ad..
Bár egy Panasonictól nem félek.Ekkora zoomolásnál mindenképpen ajánlatos már a képstabilizátor?
-
rumos14
nagyúr
válasz Thunderzolee #17003 üzenetére
ilyen paraméterekkel, megfizethető árban továbbra is a Pana TZ sorozat a nyertes.
-
krokk
senior tag
válasz Alex91 #17013 üzenetére
jah ára az van.
viszont kicsivel strapabíróbb mint a 850.
ahogy néztem viszont az 50-60ezres ár kategóriával megegyező minőségű képet ad.
Az a plusz 10-20ezer ft az ütés és vízállóságért nem rossz. eléggé masszív kis tégla kidobom otthon a kalapácsotthe funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
krokk
senior tag
válasz Alex91 #17011 üzenetére
nézz utána neten
Jah és gratula hozzá.
Az a baj ismerősnek van olyan és hát garisan de cserélik. Egyenesen végigrepedt a kijelzője, nem tudja mitől...
[ Szerkesztve ]
the funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
krokk
senior tag
Na siker. Vettem egy 1030ast.
Meglepődtem. Mert sokkal jobb képeket csinál, mint amire számítottam.
Átrágtam magam jópár teszten és teszt fotón.
De valahogy azokat mintha nem is ezzel a géppel csinálták volna.
Csak ajánlani tudom mindenkinek akinek fontos az ütésállóság.
Nekem az, kerékpártúrán előfordult már eső és esés is, ezt pedig ez a készülék bírni fogjathe funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
Két gép közül kellene döntenem, amik a Canon IS80 és a Sony W130-as. A lényeg hogy max 40-45k-m van fényképezőgép vásárlására.
A Sony memkártyával együtt éppen 40k, a Canon kicsivel többe kerül, de ahhoz van kártyám.
Most már csak arra lennék kíváncsi ti melyiket ajánljátok?
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
syler
aktív tag
válasz Szten Márs #17007 üzenetére
Köszönöm, akkor így nyugodtabban veszem meg Most jobb kedvem is lett
-
syler
aktív tag
válasz Szten Márs #17005 üzenetére
Szia. Hát én ilyet látok most 18900-ért.[link] Bár ha használhatatlan akkor inkább nem veszem meg. De sajnos most nincs pénzem, komolyabb fényképezőre sajnos. Még ez a 15-20 k is sok nekem, de ennyit rá tudnék szánni. Hát most elkeserítettél picit, szerettem volna neki valami hasznosat, de a pénz nagy úr
[ Szerkesztve ]
-
syler
aktív tag
Sziasztok. Hát sajnos elég láma vagyok a fényképezőgépek terén. De most itt van a barátnőm szülinapja lassan. Tudom, hogy nagyon nagyon szeretne egy fényképezőt. Nem profi ő sem, szóval csak szigorúan szórakozásra kell igazából. Tudnátok nekem ajánlani valami olcsóbb készüléket ami azért elfogadható? Mondjuk 15 körül lehetne kapni ami azért normális képeket készít? Még egy fontos dolog a szín, mindenképpen piros kéne. Remélem nem tűnök bohócnak, de tényleg fontos a szín is. Előre is köszi a segítséget!
-
veterán
Halee!
Érdeklődnék, Sony W170 gép felől.
Tapasztalatok valakinek? Google nem nagyon dob ki semmit róla.
Összehasonlító tesztekre vagyok kíváncsi elsősorban.Munkatársam "megszabadulna" tőle 35ezerért. Októberben vette.
Vaterán találtam egyet ennyiért. Az új ára meg picivel több azért.
Szóval beleugorjak?Jelenleg egy Kodak CX7330-am van (3MP, 3×opt. zoom).
Ezzel is meg vagyok elégedve, szvsz jó gyors. Legalábbis édesapám (nemtudommilyen) Olympusához képest. Meg úgy általában amiket eddig itt-ott használ(gat)tam, azokhoz képest egész jó.
Egy bajom van vele, ez pedig a működési ideje.
Az eredeti tölthető elemjeivel sem voltam megelégedve, inkább vettem bele Duracell, vagy Energizer elemeket. De egy-egy Budapest Parádét végigfényképezni így is két-három garnitúra elemembe került.
Nincs olyan fényképező, ami sok készenléti idővel bír?Igazából egy olyat keresek aminek úgy 8-10×optikai zoomja van, meg ehhez párosítva megfelelő felbontás (7-8MPixel, vagy több).
Fontos lenne még, h összecsukódjon, tehát ilyen (ultra) kompakt méretű legyen, mert amúgy a Fuji Finepix S5800 is megfelelne (bár nem ismerem, jó-e), csak a mérete annak, hogy is mondjam, nem fér bele a zsebembe. Bár az ára kétségtelenül ellensúlyozza méretét.Utoljára karácsonykor nézegettem a h×lyennemvagyok boltban fényképezőket, összesen két gépet találtam, ami az általam felvázolt paramétereknek megfelelt, az egyik Panasonic volt, (valószínűleg a DMC-TZ4-es), a másikra nem emlékszem. Ezek akkor 50 ezer körül voltak, de akkuidőről (természetesen) az eladók nem tudtak felvilágosítani.
Így inkább nem is vettem.
Aztán most itt van ez a Sony, egész olcsónak tűnik.Szívesen várok kritikát.
Még nem vettem meg, csak "gondolkodok rajta", meg húgom legalább megkapná a régi gépem, és nem rágnám a küszöböt, mikor elviszi tüncis képeket csinálni barátnőihez.
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
válasz StevieWonder #17000 üzenetére
Kodak Z1012 IS
-
máyköl
veterán
válasz StevieWonder #17000 üzenetére
Próbálj ,egy kicsit több információt megadni, mert így rengeteg gép lenne, amit ajánlhatnánk. Márkának én Fuji-t ajánlanám.
Amiket azért így kapásból ajánlanák:
- Fuji S5600
- Fuji S7000
- Fuji S5500
- Fuji S8100fdEzek mind méretesek, nekem azok jönnek be inkább, és inkább azokat ismerem. Remélem egy picit tudtam segíteni, ha még mondanál pár dolgot ami fontos lenne bele, akkor könnyebben tudnának fényképezőket ajánlani.
Máyköl
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Környezetvédelem
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Nikon Z 24-70mm f2.8 Objektív 2024.06.havi Fotoplus Vásárlás és még 2,5 év Magyar Garanciával 24-70
- Sunnylife li-po battery safe bag DJI Air 2 drón akkukhoz (3db) eladó
- Fotográfiai filter eladó - Formatt-Hitech 100mm ND fordított Grad
- Újszerű 'Kood 100mm Light Sunset (graduális) resin szűrő' eladó
- Eredeti 'Mindshift Gear Filter Hive' fotós síklapszűrő táska eladó (új)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest