Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen egeret válasszak?
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- CPU léghűtés kibeszélő
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sbazsi
veterán
válasz sbazsi #19717 üzenetére
strapa tesztek:
PH - Panasonic FT1
PH - Olympus Tough 6000
PH - Olympus tough 8000
PH - Canon D10dpreview.com
dpinterface.com
pixinfo.coma pixinfós tesztek alapján kiváncsi lennék, hogy kinek mi a véleménye a pana vs canon képek / video minőségéről
-
sbazsi
veterán
válasz benvolio #19706 üzenetére
"amit az egyik közvéleménykutatás kimutat, azt a másik megcáfolja..."
egyébként az olyval van egy kis ellenszenvem, a legutóbbi olympusom (850sw) képminőségével nem voltam megelégedve, és hát az xd kártya sem mellette szól....
az is igaz, hogy nem szabad egy 30-40ezres gép képminőségét egy 80-100 ezresével összehasonlítani, valamint nem szabad a low-end kategória minősége alapján megitélni egy márkát. -
sbazsi
veterán
Milyen víz- és ütésálló gépet vegyek?
Az általam eddig fellelt kínálat:
Pentax Optio W80 67.900
Olympus MJU Tough 8000 94.900
Olympus MJU Tough 6010 74.900
Panasonic Lumix DMC-FT1 79.900
Canon PowerShot D10 82.900Szerk: még nem kapható, de hamarosan jön a Casio EX-G1
Kimaradt valami a felsorolásból?
Eddig ilyen célra egy Olympus MJU 850 SW-m volt. Ennek a minőségével nem voltam teljesen megelégedve, még néha vakuval is bemozdult a kép nappal beltéri medencében (nem a víz alatt). Na meg a zoomja sem volt teljesen jó, ha zoomoltam, akkor igencsak gyengék lettek a képek.
Ki melyiket venné? Pro és kontra?!
[ Szerkesztve ]
-
sbazsi
veterán
-
sbazsi
veterán
Csak annyit mondok, hogy nekem van egy 8 megapixeles gépem, nem mai csirke (Z850), ha 8 megapixellel, full minőségben fotózok, akkor az 5 megás képeket eredményez. vagyis 64 kép.
Nyilván lehet a felbontást és a minőséget is csökkenteni...
De egyébként az sd kártyák nevetséges áron vannak.Akksi: Amikor vettem ezt a gépet, kapásból vettem hozzá potakksit. Szinte feleslegesen, mert 400 képet simán megcsinálok 1 töltéssel. Az utángyártott pótakksi kevesebbet bír. Csak akkor merült le, amikor elfelejtettem feltölteni.
Azt a mennyiséget, amit egy nap normál esetben ellő az ember, azt szinte bármelyik akksi kibírja. Este meg lehet tölteni. Oda kell figyelni, nem szabad elfelejteni feltenni a töltőre.
-
sbazsi
veterán
válasz Depression #18395 üzenetére
és azt se felejtsük el, hogy az 512 mega ma már nem sokra elég.
-
sbazsi
veterán
Létezik, hogy edigitalnal a fuji f100fd-t forgalmazását 2008 áprilisában fejezték be?
[link] -
sbazsi
veterán
válasz Skynet258 #16131 üzenetére
az nem mindegy, hogy magyar vagy angol...
de tényleg röhej, amit ezzel csinálnak.
gyanitom az olympus user manual is azért fizetős, meg számla kell, mert valami magyar cég csináltatta a fordítást, és nem akarják, hogy a máshogy bekerült gépekhez így kerüljön manual.
de az olympus feladata lenne megvédeni a vevőit ettől a kellemetlenségtől... -
sbazsi
veterán
válasz philoxenia #16125 üzenetére
és sem írtam mást, és a honlapjuk sem.
itt a magyar user manual online elérhetőségéről (pontosabban elérhetetlenségéről) van szó.meg arról, hogy ha szeretnék belenézni kívülállóként, akkor lehetetlen, ha meg mint felhasználó elhagytam, akkor fizetni kell, persze számla, meg jótállási jegy kíséretében.
még jó hogy személyi adatokat, útlevélszámot, születési anyakönyvi kivonatot, és 5 évre visszamenőleg minden közüzemi számlát nem kérnek.
tisztára mint egy hatóság...egy r0h@dt kézikönyvért.
-
sbazsi
veterán
b@szki...
meg akartam nézni, hogy mire jó az a gomb, az olympus 850 sw-n, ami mellett többek között egy elemlámpa van.Az Olympus Hungary Kft. az általa forgalmazott készülékekhez, a termék dobozában nyomtatott formátumú, bővített kezelési útmutatót biztosít.
Amennyiben a kezelési útmutatója elveszett, azt térítés ellenében, kizárólag nyomtatott formátumban tudjuk Önnek pótolni. Az útmutató pótlása a vásárlást igazoló számla és a jótállási jegy másolatának bemutatása mellett lehetséges.Kérjük, hogy a használati útmutatók elérhetőségéről, megvásárlásuk feltételeiről érdeklődjön az Olympus Mintabolt és Szervizátvevőhelyen az alábbi címek valamelyikén.
ez milyen ocsmány dolog?! nem kevés gyártó nem kevés termékéhez már pdf-ben kapja az ember, vagy adott esetben nyomtatva, és cd-n.
de kérdem én, ha fizetnem kell érte, akkor miért kell a számla, és a jótállás???
csak úgy mellékesen: az angol verzió gond nélkül lejött a nemzetközi oldalról...
[ Szerkesztve ]
-
sbazsi
veterán
válasz runner 125 #16100 üzenetére
mind telefonra, mind fényképezőre "elegáns", és "kényelmes" megoldás a szilikon tok.
-
sbazsi
veterán
válasz runner 125 #16097 üzenetére
az mju 850 35 eft.
a szilikontokkal se vízálló nem lesz, se ütésálló. -
sbazsi
veterán
válasz runner 125 #16093 üzenetére
hmmm..
a 6000 átszámítva 60000 Ft, a 8000 80000.
kérdés, hogy mennyi az annyi mire ideérnek.a másik kérdés, hogy milyen képeket csinálnak, összehasonlítva a mostani sw sorozattal.
-
sbazsi
veterán
válasz runner 125 #16093 üzenetére
na azt én is szeretném tudni...
-
sbazsi
veterán
Kijöttek az új strapabíró kompaktok:
-
sbazsi
veterán
Tudja valaki, hogy ez micsoda?
Dörr Digi Scuba Cam -
sbazsi
veterán
na akkor kanyarodjunk vissza az eredeti elgondolásomhoz (még mielőtt behalt volna a z850-esem exponáló gombja) mégpedig egy vízalatti géphez.
bár valszeg nem ebben a hónapban fogom megvenni (bár lehet bármikor utazunk pár napra pancsolni egyet, akkor lehet sürgős lesz), de azért jól körbe akarom járni, hogy ne egy vacakot vegyek.
bár sejtem ebben a kategóriában ütős gépet nem kapok, de ár/érték arányban a legjobbat akarom.
azt hiszem nyaraláskor vizben/vizparton, valamint gyerek mellett ez ideális választás lesz.
ha jól látom mostanság a gépeket, erre csak az olympusnak van megfelelő gépe.
van a pentax optio w60 is, viszont az nem ütésálló. ami pl egy csúszdán is hátrányt jelenthet.
a víz és ütésállóságon kívül még az is fontos, hogy zsebben elférjen. tehág gép+vízalatti tok nem megoldás, már próbálkoztam vele...
érdekel mindenféle gép, ami elkerülte a figyelmemet, és ami a közeljövőben jelenik meg.mégvalami: mju850 ára karácsony előtti pár hétben 30eft volt. ki tudja miért ment vissza 35-re?
-
sbazsi
veterán
12800-ért csinálták meg.
azt hiszem megérte. -
sbazsi
veterán
Ez vicces: mju 850 sw tartozékok
PT-041 Búvártok.
igaz, ez 40 m-ig bírja...
de akkor is vicces... -
sbazsi
veterán
Közben most felhívtam a szervizt.
azt mondták nem olyan vészes a probléma, állapottól függően max 10eft. annyit meg megér.
annyit még talán megér... -
sbazsi
veterán
válasz rumos14 #16051 üzenetére
van még egy dolog, ez pedig az akksi.
ehhez van 2 db (np40). tehát ha olyat veszek, amihez jó, akkor azzal is kicsivel beljebb vagyok. (igaz autót sem a téligumihoz veszünk, de nem mellékes ha jó rá )
valamint ha sd kártyás, akkor azzal is. tehát xd kátyások és sony-k kb esélytelenek...nézem ezt a z1050 és z1080 párost, még ezek is igencsak esélyesek.
mi a különbség a kettő között, mert nem igazán sikerült rájönnöm.
továbbá hol és mennyiért lehet kapni? újonnan, használtat nem szeretek.fényerő kérdés:
látok ilyet: f2,8 / F5,4 , meg ilyet 2.8 / 8.0, namost ezt hogy kell értelmezni, melyik kissebb a jobb? a 2,8 vagy jelen esetben a /5,4? -
sbazsi
veterán
válasz rumos14 #16032 üzenetére
no épp ez a bajom.
márminthogy z850 és z1000 1/1,7" ccd-vel van szerelve, mig a többi 1/2,3-1,2,, ami kb 50 %-kal nagyobb ccd-t jelent. néztem a többi casiot, meg nem casiokat is nézegettem, de a többség, így az s880 is 1,2,3" és 1/2,5" ccdvel volt szerelve.
volt egy másik casio gépem, az valahogy nem jött be, el is adtam. az 5-6 megapixeles volt.nagyon hajlok a z1000 felé.
mellette:
lesz +2 akksim, tudom tölteni amikor használom (régi gépben) , picit jobb makró (10 helyett 6 cm - néha jól jött volna eddig is), árellene: nincs optikai kereső, több helyet zabál a video, szarabb vaku, kifutó modell, nincs rajta üzemmód tárcsa, és 1-2 gomb
ha minden igaz, jobb képeket csinál, mint a z850, amivel meg vagyok elégedve.
az ára verhetetlen, főleg ha hozzáveszem, hogy sem akksira, sem memóriakártyára, sem tokra nem kell költeni. külön érdekesség, hogy az np40-es akksi önmagában kb 15 eft...Különbség a két gép között (legalábbis amit az edigital és dpreview.com oldalon találtam):
képarány: (tök mind1)
z850: 4:3, 3:2
z1000: 4:3, 3:2, 16:9
felbontás - pixel (tök mind1)
z850: 8mpixel
z1000: 10mpixel
makró: (ez csak jó!)
z850: 10cm
z1000 6cm
Rekesztartomány (annyira sem értek hozzá, hogy tudjam melyik a jobb )
z850: F2.8 - F5.1
z1000: F2.8 - F5.4
Zársebesség-tartomány (ezt a 60mp-et még sosem használtam)
z850: 1/1600 - 60 másodperc
z1000: 1/2000 - 4 másodperc
Vaku hatótávolság: (ez az adat mennyire vehető komolynak?)
z850: 4,3
z1000: 3,6
Kijelző: (duplája felbontés, igaz picit többet is eszik)
z850: 2,5"; 115.000 pixel
z1000: 2,8"; 230.400 pixel
usb: (tökmindegy, mert van kártyaolvasó a gépben, azzal használom. )
z850: 2.0
z1000: 1.0digitális zoom kb lényegtelen...
optikai kereső nincs a z1000-ben, de nagyon ritkán használtam.
meg a már kibeszélt video.bár ha valaki tud hasonló árban olyan gépet, ami jobban megfelel, még lehet más is a nyerő.
-
sbazsi
veterán
válasz rumos14 #16007 üzenetére
én is attól félek...
bár egyszer ez casiomba beledurrant az elem, és akkor az elemfedél és környéke meg a munka volt kb 10 eft.
ha ez is annyi, akkor talán benyelném...z1000 helytakarékos videoja mennyi helyet kóstál, és az minőségben hogy viszonyul a z850 4mbps videojához?
egyébként a casio youtube video capture mód az nem helytakarékos?
-
sbazsi
veterán
válasz rumos14 #15990 üzenetére
az1000 meg is felelne, ha hasonló videot csinálna, mint a z850. (csak sajna hq módban z850 4mbps, z1000 10 mbps)
még meg is csináltatnám a z850-est, ha nem sejteném, hogy nagyonsokért csinálják...
hacsak nem tud valaki normális casio szervizt...mondjuk kb ez a keret. még a fejemben sem tiszta, hogy mit, és hogyan akarok...
azt tudom, hogy előbb utóbb akarok egy vizalatti gépet.
ha annyival jobb lenne az oly mju 1030 mint a 850, akkor rendben lenne esetleg az is. így most nem tudom, hogy két gépem lesz, vagy mi van... (az sem lenne jó megoldás)egyelőre sötétben tapogatózok. a legjobb az lenne, ha valaki meg tudná csinálni olcsón a jelenlegi gépet (lehet csak tisztítani kell / új gombot vagy mifenét rátenni... ) és vennék egy oly mju 850-et. annak még az sem árt, ha leeszi/ledobja a gyerek, és még pancsira is jó
felhasználási terület elsősorban családi képek...
-
sbazsi
veterán
válasz rumos14 #15977 üzenetére
tehat z850 zajos, a z1000 kevesbe.
ha mas egyébben is jobb a z1000, és a videót is hasonló formában tárolja, akkor esélyes.
bár várok javaslatokat hasonló méretben (zsebben eltünjön) és árban. sd kártyával. (ebből van már több gigányi... )nekem eddig a z850 teljesen megfelelt. egy oly mju 850sw mennyivel csinál rosszabb képeket?
nem vagyok szakmabeli, de azért nem is full kezdő...
[ Szerkesztve ]
-
sbazsi
veterán
válasz rumos14 #15971 üzenetére
dpreview.com
digicams.hu
casio-exilim.huz850 szenzor: 1/1.8 "
van vmi infó arró, hogy melyik gép mekkora videokat csinál? létezik, hogy z1000 máshogy menti, mit a z850?
-
sbazsi
veterán
válasz rumos14 #15966 üzenetére
edigitalnal mindkettőre azt írja, hogy a szenzor 1/1,8"
z1000 25 eft, tehát nem hiszem, hogy vennék használtat.
egyébként z1000 a z850-es utódjának tekinthető?a videoval nem csak a hossz a gond, mert mondta valaki, hogy gyors karival megy rá nagyobb is, de a video mérete sem ideális. a casional megszoktam, hogy tömörít. 2perc 9 mp 33 mega. Olyra meg 1x perc 1 giga. ami igencsak sok. és nem netrevaló.
tudsz esetleg elfogadható képminőségű vízalatti fényképezőt? aminek nincs külön tokja?! mert olyat most adok el, mert nagy. szeretem, ha befér a zsebembe.
Első körben úgy terveztem, hgoy veszek egy oly vízállót, nyárra, medencébe, meg ilyenek.
de most, hogy haldoklik a fő gépem...Találtam még egy vízálló fényképezőt: Pentax Optio W60 Vélemény?
-
sbazsi
veterán
Haldoklik a szeretett casio z850-esem.
Ez annyit tesz, hogy az exponáló gomb nincs a helyzet magaslatán, hol érzékeli a nyomást, hol nem. Ügy két nyomáspontja van, az egyik amikor fokuszál, a másik amikor fényképez. A fokuszálást nem érzékeli, és soxor homályos képet csinál.
A másik a zoom, ami össze-vissza megy. Pl közelítést nyomok, és az optika oda-vissza megy.
Mindkettő mintha kontakthibás lenne.Gondolom max házilag lenne érdemes szétkapni, ha értenék hozzá, szervízben meg elkérnek érte egy új gép árát.
Tehát lehet vennem kell gépet.
Néhány kérdés:
Casio Z1000 Z850 - csak én nem látok lényeges különbséget a két gép között a megapixelek számán kívül, vagy a két gép tényleg szinte ugyanazt tudja?
Amit még nézek: Olympus 850 SW Olympus 1030SW Olympus 1050 SW.
utóbbiakkal egyedül az a bajom, hogy a videó max 10 mp-es az adatlapok szerint, és ahogy hallom, nagyon sok helyet zabál. viszont cserébe víz alatt is működnek, és elvileg nem árt neki, ha leejtem.[ Szerkesztve ]
-
sbazsi
veterán
válasz ottkar #13283 üzenetére
a tisztességtelen, vagy a "tisztességes" haszálata szerintem sokkal helyén valóbb lett volna...
A500 Vatera: 18.000 nincs rá gari sem, de legalább használt.
A500 edigital utolsó ár: 19.990
Fuji A850: 24.900 tulképp az a500 utodja...ezt hívják publikus balek keresésnek?!
-
sbazsi
veterán
válasz Dorka73 #13272 üzenetére
csak új vagy használt termékre is?! mennyi adot/vámot/áfát/akármit kaszál le az állam?
kb 100 usd alatti gépről van szó, ebay.
vagy lehet használtat veszek, aminek a licitje nem tudom meddig megy fel, most kb 10 usd-n áll.mod: vicc, hogy a vaterán és a teszveszen milyen áron kinálnak 1-1 fényképezőt...
az ebay-en az új kerül postaköltséggel annyiba, amennyiért kínálják a használtat...[ Szerkesztve ]
-
sbazsi
veterán
nem találkozott mostanság valaki fuji finepix a400 vagy a 500 típusu géppel üzletben?
-
sbazsi
veterán
ultrazoom kategoriában melyiket érdemes megvenni?
lehetőleg sd kártyás, zoomtartomány 27mm vagy közelebbről induljon(beltéri fotókhoz)
képstabilizátor. és lehetőleg minél olcsobban.
nem akarok művészi fotókat, meg semmi extrát, csak egy gépet, amivel szobán belül is ráfér mindenki a képre, és amivel "távolra is látok" képstabival, sd kártyával ahogy már írtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest