Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Intelesek vs AMD -sek DÜHÖNGŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nyomtató topik
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
válasz ISZOLE #20002 üzenetére
ha a megvágott papírképet utána visszanagyítod fénymásolóval, akkor igen...
digitális képeket nem igazán lehet addig nagyítás szempontjából összevetni az analóggal, amíg a fölbontásuk meghaladja a minimálisan szükségeset - hiszen addig mindig leméretezve fogod megjeleníteni őket
így ez a crop-olást végző megoldás is joggal nevezhető egyfajta zoomnak, amíg a végeredmény fölötte marad az okvetlenül szükségesnek (márpedig a mai kameráknál nem nehéz, hiszen az otthoni képernyőkhöz vagy 10x15 nyomtatáshoz 2-3 Mp végeredmény is elég)
igen: amíg el nem éred a maximális értéket, addig leméretezés fog történni - de fölnagyítás, szükségtelen méretnövelés ennél a módszernél sosem
az utólagos crop-nál annyival jobb, h
- sokan rettegnek bármilyen képszerkesztő programtól
- nem a már elmentett JPG-ből dolgozik, hanem a még tömörítetlen kamerapufferből, így akár vmivel jobb is lehet az eredménye -
Degeczi
nagyúr
válasz ISZOLE #20000 üzenetére
nem hiszem, h tényleg nem látod a különbséget: a B) mód nem végez semmilyen nagyítást, egyszerűen csak kivág - addig, amíg a kért kisebb fölbontás engedi
az A) mód viszont mindig digitális nagyítást alkalmaz - vagyis teljesen fölöslegesen (hasznos + adattartalom nélkül) növeli meg a képek fölbontását
ez értelmetlen, míg a másik módnak lehet haszna, ha vki nem akar utómunkával foglalkozni és elég a kisebb fölbontás
-
Degeczi
nagyúr
válasz ISZOLE #19998 üzenetére
nem értem mire jó ezen kötözködni?
jó, akkor az A) digitális zoom először vág ki egy részt ki a képből, majd utána nagyítja teljes méretre - de nem ennek módja volt a kérdés, hanem az, h az általad írtakkal szemben sok típuson létezik B) megoldású digitális zoom is, ahol bizony van kapcsolat a beállított képfölbontás és a digit zoom mértéke között, mert ott a teljes fölbontású kép közepéből vág ki egy kért fölbontású részt - és ez természetesen csak addig lehetséges, amíg a kért fölbontás kisebb, mint a kamera maximális, natív értéke
meili ezt joggal kérdezte #19976-ban, amire az a helyes válasz, h ez típustól függő, melyik megoldást használja
-
Degeczi
nagyúr
válasz ISZOLE #19983 üzenetére
de: digitálisan fölnagyítja - majd megvágja, mert a kimenő kép fölbontása ilyenkor sem lesz nagyobb, mint amit a kamera egyébként tud. Ezzel tehát csökken a látószög, megtörténik a digitális zoom. Korábban ez volt a teljesen egyeduralkodó módszer.
A "kisebb kimenő fölbontásban csak az érzékelő közepéről vágunk ki részletet" módszert a Fuji kezdte alkalmazni nagyon régen, majd lassan a többiek is. A Sony még nevet is adott neki ("Smart Zoom"), mintha ők találták volna ki...
-
wwhy
veterán
válasz ISZOLE #19411 üzenetére
bocs, igaz, pont fordítva írtam
lacam: ha gondolod erkélyről, lakásban készíthetek pár képet, de sajna nincs időm kimondottan tesztképezni eddig kb. 30 kép készült vele, azokból tehetek majd fel.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
Khelben
nagyúr
válasz ISZOLE #19215 üzenetére
Nekem kicsit több viszonyítási alapom van, mint két darab gép, a családban van hivatásos fotós is, meg nem kevés kompakt gép, egyik se ceruzaakkuval megy és egyikkel sincs akkugond. Nyilván meg kell venni hozzá a gyári akksit egyszer, ha biztosra akar menni az ember. Ha meg valaki elfelejti feltölteni az akkut, az a ceruzaakkut is elfelejti.
A drágább gépeknél meg már rég nincs is ceruzaakku. -
döglégy22
csendes tag
Csak az a baj, hogy nem tudom mi melyik kategória mellett szól.
Gyönyörű tájképeket, esőt, napsütést, árnyékot, fényt, havat, tüzet, mozgást, embereket, csendéletet, stb. szeretnék fotozni szép képminőségben, hogy akár nagyban is kinyomtathassam. És nemcsak automata üzemmódban használnám, hanem állitgatnék is a különböző lehetőségeken. A pentax k100d nagydarab masina, de gondolom szebb minőségű képeket készít, mint az s3. Gyorsabban exponál meg ilyesmi. Javitsatok ki ha nem igy van, vagy ha más gépet ajánlanátok.
Nem tudok dönteni. Ha pentaxot veszek külön obira nem lesz pénzem csak a kitobit fogom használni.
Üdv -
-
Chris_T
tag
Aha most néztem, tulajdonságai alapján nagyon jó gépnek tünik (én az S3-at nézegettem, dehát az is már tényleg túl van a keretösszegen (meg a 6Mp még belefér, mint a Kodak Z612nél), ha lenne annyi akkor egyébként vennék egy S3-at (vagy hozzá tennék még egy kicsit és akkor már valami belépöszintü DSLRt)
-
Prego
senior tag
Köszi már utánanéztem, 7044Ft ÁFÁval nagykerben a kazi+108db lap.
És még egy jó dolog, az A520 tud videót is, nem is olyan rosszat:
[link]
(Csak akit érdekel)
A téma a Malév Virtualnak szól, de sztem attól még látszik, hogy azért lehet vele szaggatásmentes videót is csinálni (természetesen hanggal).
Örülök nagyon neki
Csak bírja ki a Szeptemberi utat.Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
Szten Márs
nagyúr
Namost... A530-ason van mód amikor a záridőt te választod olyanra amilyenre akarod, a belnde meg akkora amekkorának a gép mondja (kemény egyféle lehet zoomállástól függően). Ez a te definíciód alapján záridő előválsztás...
Van program amikor a gép álítja, stimmt, de nincs, amikor mindkettőt kézzel állítom ahova akarom. Itt van a kezemben a gép, szóval ez egész biztos...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest