Hirdetés
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluobluo
aktív tag
Üdv!
Valaki tegyen már be TZ5 fényképezőgépével készített tesztképet, mert akit én megkértem, valószinü elaludt ezen a témán!
Köszönöm!Nem rendelek, veszek soha semmit a netről!
-
Kazimír
őstag
Az én Optio-m - szintén - leszívja a legtartósabb elemet is, kikapcsolt állapotban. Kezdetben nem tette, de mára szokásává vált. Sorsát ezzel megpecsételte, nem használom..
Persze nem állítom, hogy minden Pentax ezt műveli, de nem egyedi eset..Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
Manita83
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy jó kis kompakt gépet,csak nem tudok dönteni!A segítségeteket szeretném kérni!Amire használnám az a makro-és leginkább természet fotózás,családi események megörökítése,nyaralások valamint a kutyám lefotózása!Nagyon szeretek fényképezni,csak nem nagyon értek hozzá!Már egy pár napja olvasgatok itt-ott teszteket,hozzászólásokat,de be kell valljam,hogy a felét sem értem annak amiket írtok,írnak a hozzáértők!
Eddig ami a legjobban tetszett az a Sony DSC H 50 volt,de nem írtak erről sem valami túl fényeset a pixinfo(vagy mi?) oldalon.
Ami az anyagiakat illati max. olyan 70-80 ezrem lenne rá.
Esetleg ha típusokat ajánlanátok azt nagyon megköszönném!
Egy lelkes kis amatőr! -
pimmi
senior tag
És ez, nagyon jónak tünik, szerinted ? [link]
-
pimmi
senior tag
Pentax Optio L50
Erről vélemény?
Metróban 25k -
pimmi
senior tag
Mindkettő tetszik, de ez az amiről irtam, ezekhez is kell még töltő, és jön az akku ki be rakosgatás.
-
pimmi
senior tag
Sziasztok.
Van egy régi hp kompacktom, le szeretném cserélni egy egyszerű olcsó, max 27k-s kompact gépre.
Nincs nagy igényem, csak 5x optikai zoom, 7-8 megapixel, és még az lett volna hogy mint a mostani régi hp ,lehessen a ceruzaakkut tölteni a gépben.
De ahogy nézem a piacot,ez már nem divat? Vagy litiumos akku van a gépekben,ehhez persze adnak töltőt,de ha ceruzaakkus akkor kell venni hozzá külön töltőt és nem árt két garnitura akku sem.
A mostani régi gépemnél ez most ugy müködik, hogyha jelez hogy merülne akkor vagy a dokkolojára teszem ami tölti is, vagy ha elutazom akkor a dokkolo adapterét viszem és ezt dugom a gépre ,ekkor a gépben tölti a ceruzaaksit.
Nem értem miért jó folyton ki be rakosgatni az akkukat a töltéshez.
De lehet Én nem vagyok tájékozott és vannak ilyen gépek
Az enyém egyébként egy M525 ami 19k volt 3 éve+ 3k volt a dokkoló az adapterrel együtt. -
Badb0y
addikt
válasz Eyesis #16680 üzenetére
Egy LX3-mal meg egy alap kis állvánnyal simán le tudod fényképezni.
Sztem DSLR különleges körülmények közé kell. Pl. rendes vakut ha akarsz, akkor nem árt, sporthoz kötelező,állatfotózáshoz, asztro-hoz, ezekhez nem árt, de utazásokhoz sztem fölös.Nekem kényelmetlen volt.
De megvárom az áprilist, hátha Canon HF-S 10 kamera tudni fog olyan képet készíteni mint egy kompakt. Bár valószínűnek tartom, hogy nem Mert az lenne az igazi királyság, csak kamera, semmi más. De ez még a jövő
[ Szerkesztve ]
Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Eyesis #16682 üzenetére
A legjobbakat újonnan már nem lehet kapni.
A mostaniak közül több is jó lehet, de a felbontás miatt a pixelsűrűség nagyon megnőtt.
Ez véleményem szerint a legjobbak közül való. Bár drága és nagy, az utóbbi gondolom nem annyira baj.
Tesztfotók[ Szerkesztve ]
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Eyesis
őstag
válasz philoxenia #16681 üzenetére
tudsz mondani jo ar ertek aranyu ultrazoomosat? vagy legalabb olyat amit keruljek el?
Eyesis
-
Eyesis
őstag
válasz Badb0y #16673 üzenetére
Engem is érdekelne, hogy miért utáltad ennyire meg a türösöket...
Igaziból én még mindig nem tudtam eldönteni, hogy kompakt vagy dslr legyen a masinám...
pedig most már jó lenne eldöntenem, mert ez a canon psa70 már nagyon nagyon nem tetszik, ráadásúl már béne a funkció tekerője is...Arra gondoltam, hogy veszek egy kezdő Canon dslres gépet kitben... de akkor hianyozna a videó felvételi opcio...
ha meg kompaktot veszek, hianyozna a képminőség és nem tudom mennyire lehet tanulgatni sok fotós teknikát egy kompakt gépen...
igen tudom d90, persze de en brutto 150nel semmikepp nem koltenék rá többet...
ez meg dslr-ben belépő ár, kompakban meg szinte kilépőszóval érdekelne miért fordítottál hátat végül a dslreknek
Köszi
Eyesis
-
Badb0y
addikt
válasz Szten Márs #16676 üzenetére
Annyibol szimpatikus a dp2 nagyon,hogy en legtobbet tokina 12-24-em hasznaltam,mert tajkepeket szerettem fotozni ill. hdr-t kesziteni. Ha megnezitek a dp2 kepei kozul az oreget eredeti meretben,brutal reszletes,gyonyoru szinekkel,foleg a haja brutal,es ezek a gyari samplek nem szoktak pses kepek lenni. Vagy a kis csaj arca is gyonyoru. Kozben kicsit szamolgattam,1.7x kissebb az erzekeloje mint a 35mm-nek. Leszedtem az osszes kepet,iszonyat durva.
-
Badb0y
addikt
válasz rumos14 #16675 üzenetére
Sry az ekezetekert,de opera mini nem tudja. Beleestem 5eve abba a hibaba,hogy dslr kell nekem,bevasaroltam jo kis obikat,markolatot,jo taska,ha megjelent uj gep,huuu ez kell nekem,i gy utolag visszagondolva nem tom minek,es kb. amikor tenylegesen szuksegem volt a gepre,az evente 3-4 alkalom.Kb. fel eve rajottem,hogy teljesen ertelmetlen dolog,hogy tobb 100e alljon benne. A masik meg,hogy nekem kb. nyaralasokhoz kellett csak,es ezek a gepek,ha kamerazok is,hosszutavon iszonyat kenyelmetlen,leszakad a nyakam Nagyon nagy vonalakba roviden ez a bajom.
-
Szten Márs
nagyúr
A DP2-nek a valós, fizikai gyújtótávolsága 24mm. Jó közelítéssel olyan tehát, mintha egy 24mm-es objektívet szerelnél egy APS-C-s gépre. Bár valójában egy kicsivel kisebb az érzékelő az APS-C-nél, így 41mm kisfilm-ekvivalens gyújtótávolságot nyújt, míg mondjuk ha Canon APS-C-re szerelnél 24mm-es objektívet, az olyan 38,5mm kisfilm-ekvivalens gyújtótávolságot jelentene.
[ Szerkesztve ]
-
rumos14
nagyúr
ennyire nem jött be a DSLR világ? nagy volt, nehéz volt, idegesítő volt az obicserélés?
a felsorolt gépek közül egyértelműen a kis Pana a legjobb, a Sony, Fuji, Ricoh jobbfajta kompaktok, semmi több, míg az LX3 egy unikum a mezőnyben. a Sigma a fix obijával azért eléggé behatárolja a lehetőségeket... asszem amúgy 41mm ekv. a gyútáv, tehát nem valami nagylátó.
bár valamivel nagyobb, de a Pana G1, vagy az új GH1 lehet még alternatíva, képminőségre DSLR szint
-
Badb0y
addikt
válasz rumos14 #16672 üzenetére
Ne menjünk DSLR vizekre, örülök, hogy végre túladtam minden Csak a minőségnek nem örülök, hogy nehezen vagy sehogy nem fogom megtalálni.
Összeszedtem pár gépet, kicsit kibontakozok
Sony DSC-HX1
Sztem nem csak ficsőrök; cmos, 9mp (nem követte a böszme megapixel háborót), de a pici érzékelő ha arányaiban názem az lx3-mal, akkor 8mp-nek kellene lennie. Amik vannak funkciók hozzá jónak tűnnek.Pana LX3: hát még egyenlőre ez a nyerő
Fuji F200EXR: Nagyon jónak tűnik, de a tesztképek amiket láttam vele, nem voltak valami szépek. Pedig ccd-je korrekt méretű (1/1,6 super ccd) bár 12mp.
Ricoh CX1: : 1/2.3" 9 megapixeles CMOS érzékelő, jó dolog amiket tud, viszont NINCS BENNE MANUÁL (mindj tökön szúrom magam)
Sigma dp2: totál brutál gyönyörű képek, jó érzékelő, és itt van egy kérdésem, az obi 35mm-re nézve milyen ? 24mm ? Vagy 41 mm? Vagyis úgy kérdem inkább, hogy APS-C szenzorra levetítve mekkorának felel meg.
-
rumos14
nagyúr
válasz Badb0y #16668 üzenetére
nem várok én csodákat ettől sem. minike érzékelő + sok mpixel + nagy zoomátfogás nem vezet jóra. belepakolnak kismillió fícsört, hogy indokolják a magas árat, és hogy azt hidd, ez egy jobb gép mint az előző. sokmindenben jobb is, de a képminőség egyre csak romlik. egy fényképezőnél talán ez is kellene hogy számítson...
itt is a szokásos zajszűrt, majd visszaélesített képeket látjuk.
a Sony inkább készítsen egy nagyon pöpec A700 utódot, lécci. -
djnice
veterán
-
-
kutga
nagyúr
válasz rumos14 #16666 üzenetére
Üdv!
Köszönöm a választ, én is körülnéztem, kicsit feljebb vittem az árkategóriát és két gépet néztem ki, ezek:
Canon Digital IXUS 80 IS
[link]Sony Cyber-shot DSC-W120
[link]Mindkettőről jót is rosszat hallottam, most azt szeretném kérdezni, hogy mik a tapasztalatok, vélemények.
Nekem a Canon tetszik, mert eddig is az volt, és bár sok minden automata, van bőven beállítási lehetőség benne. Sonynk otthon van, azt nem nagyon használom, nem tudok róla sokat.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
-
nRu3
addikt
Panasonic TZ5 , vélemény?
''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
25-30k körül keresek kompakt fényképezőgépet. Eddig egy Canon a530-ast használtam, valami hasonlót keresek, olyat amin sok minden automata, de azért van mit állítani ha úgy tartja kedvem, viszont mondjuk egy manuális fókusz makrónál és EV léptetésen felül sok mindent nem kell hogy tudjon, nem készítek professzionális képeket, nem is arra lesz a gép.
Ami fontos:
Egyedi akkumulátor (rossz tapasztalataim vannak a cserélhető AA-s akkukkal)
Gyors működés (a Canon mostanra már meglehetősen lomha)
Jó fényviszonyok mellett tiszta képek (el kell fogadni hogy a kompaktok sötétben elvéreznek )
Tartós, megbízható működés
Képstabilizátor sztem ebben a kategóriában felesleges árfelhajtó tényező, ezért nem is sorolnám ide, csak zárójelben.Amit én néztem, az egy Sony DSC-S780, otthon is Sony van, villámgyors, egyedi akkus, mivel azonban nem én használom, a képminőségről nem tudok tapasztalatokat mondani.
E mellé vagy e helyett várnék alternatívákat, minden segítséget köszönök!
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
válasz Badb0y #16654 üzenetére
Samsung NX?
Majdnem kompakt méret, ASP-C szenzorral, a mikor4:3 rendszer konkurenciájaként.
[link]Sztem izgalams 2009 végénk lesz.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Timyyy
őstag
válasz Szten Márs #16656 üzenetére
Mindenkinek köszi a sok segítséget!
Osztrák - olasz mosószerek / élelmiszerek rendelhetők nálam, írj nyugodtan üzenetet!
-
Timyyy
őstag
válasz Szten Márs #16653 üzenetére
Tényleg köszi, azt hiszem eldöntöttük hogy ilyet szeretnénk.
Mostmár csak egy boltot kellene találni, ahonnan újan beszerezhető a kis 6500..
Használtan csak akkor ha minden kötél szakad és semmilyen boltban sem kapható... esetleg ötlet?Osztrák - olasz mosószerek / élelmiszerek rendelhetők nálam, írj nyugodtan üzenetet!
-
Badb0y
addikt
Nincs valami kiszivárgott info a holnap kezdődő PMA-val kacsolatosan a panasonic tájáról? Jelenik meg valami lx3-at überelő, de szegmensen belül maradó gép? Nem g sorozatra gondolok, abból jelenik meg valami ha jól tudom. Mert ha nem, akkor nagy valószínűséggel nem igen jelenik meg idén lx3-at überelő gép.
-
D.Orion
veterán
válasz Szten Márs #16651 üzenetére
Közben utánaolvasgattunk Timivel és ezekre a dolgokra mi is rájöttük, de köszönjük a segítőkész kifejtést, hasznos volt. Már döntöttünk és az eddigiek alapján S6500 lesz, már csak fel kéne kutatni egyet.
[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Timyyy #16647 üzenetére
Miért?
Kapásból valódi zoomtárcsa van rajta, nem pedig ilyen elektromos bizbasszal lehet zoomolni, nagyságrendekkel gyorsabb, könyebb zoomolást lehetővé téve, ez már magában nem mindegy.
Aztán: nagyobb érzékelő, ráadásul jobb helykihasználtságú szuper CCD-vel, míg a 8100 megapixelekkel teletömött, körömpiszoknyi méretű hagyományos CCD-vel rendelkezik - jóóóval, nagyságrendekkel nagyobb elemi érzékelői vannak az s6500-nak, ami talán az egyik legfontosabb dolog digitális fényképezőknél.
(Egyébként nehogy azt hidd, hogy az s8100 tényleg majd 10 millió hasznos pixellel rendelkező képet fog neked adni. A valós részletgazdagág ennek jó, ha a fele, ami azt illeti az S6500 szinte egész biztosan részletgazdagabb képet ad, jobb dinamikával, kevesebb zajjal.)
Lehet RAW-ban is menteni a képet, amit ugye az s8100-al nem lehet. A RAW kvázi feldolgozatlan adathalom, ami az érzékelőből kiesik, utólagos RAW konvertálással sok esetben jóval jobb kép készíthető, mint amit az alap JPG tud, ráadásul sok helyzetben ezen túl is igen jól jön a RAW utólagos formálhatósága.
Ezen túl tágabb záridő intervallum. Éjszakai fotózásra teljesen használhatatlan az S8100, a maga 4mp max záridejével, az s6500 a maga 30mp-jével rengeteg éjszakai témához tökéletes. A másik oldalon is jobb az s6500, a maga 1/4000secével az s8100 1/2000-ével szemben, bár ez kevésbé lényeges.
Az objektívje is minden bizonyal jelentősen jobb minőségű, mint az S8100-nak.Így dióhéjban ennyi azt hiszem
-
Timyyy
őstag
válasz *Ropi* #16648 üzenetére
Ez még jó is lenne, ha beleférne az 55 ezres keretbe, de a 78 asszem túlszárnyalja pöppet
Hopp mire írtam szerkesztettél..
Szóval továbbra is keresek vmi gépet, eddig az egyik versenyző a Fuji S6500.
[ Szerkesztve ]
Osztrák - olasz mosószerek / élelmiszerek rendelhetők nálam, írj nyugodtan üzenetet!
-
*Ropi*
félisten
válasz Timyyy #16640 üzenetére
Canonok közt keresgélj szerintem, pl. Powershot S5 IS: kihajtható kijelző, E-TTL2 vakupapucs, 12x optikai zoom, 8 MP, optikai képstabilizátor, plusz lehet trükközni CHDK fw-vel, így sok más mellett rawot is tudhat, meg úgy általában odaver a hasonló kategóriákban az újabb gépek közt is jópárnak (pl. az említett Fujikat keresztbe lenyeli). Nem mellesleg árban sem vészes, lévénhogy nem mai csirke, de még kapható újonnan pár helyen.
Lehet, hogy visszaszívom: most néztem az árát, jócskán felment a Forint romlása óta...
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Timyyy
őstag
válasz Szten Márs #16646 üzenetére
De miért?
-
Timyyy
őstag
válasz johnjohn #16641 üzenetére
Jaj, nem használtat akarok hanem újat. Amúgy megkerestem a részletes leírást róla, 56 000 Ft-ba kerül, akkor meg már kb ugyanott vagyok, mintha vennék egy S8100-at ugyanennyiért. Viszont akkor már egyértelű hogy melyik éri meg jobban.
Esetleg valami jó Nikon kompakt nincs ebben a kategóriában?
-
johnjohn
addikt
-
Timyyy
őstag
Sziasztok!
Kompaktot szeretnék venni hamarosan, és szeretnék javaslatokat kérni ilyen feltételekhez:
- a max. ár 55 000 Ft
- lehetőleg ne felugró vakuja legyen (de ha annyira jó a gép akkor talán belefér)
- ISO és záridő állítható legyen kézileg
- normális képstabilizátor kikapcsolt vaku mellett is
- nagy vakutávolság
- ilyen képet is tudjak vele csinálni
- makró 1 cm-ről
- arcfelismerés jó ha van, de nem kizáró funkció ha nincs
- színhű legyen
- ha esetleg tud RAW formátumot az nagyon jó pont, bár ennyi pénzért nem reménykedek benne
- lehetőlg magyar menürendszer, de ez sem kizáró dologTovábbá:
Kinéztem már 2 gépet, a Fuji S8000-t és az S5800-at.
Egyértelmű hogy a 8000 többet tud, nem is az a kérdés, hanem az ár/teljesítmény arány...
Záridőben és ISO beállításokban van lényegesebb különbség közöttük, és hát mind a kettő fontos tulajdonság... 32 000 és 56 000 Ft az áruk, de nemtudom hogy ilyen kevés különbség megér-e ennyi plusz pénzt.
Vélemény?Osztrák - olasz mosószerek / élelmiszerek rendelhetők nálam, írj nyugodtan üzenetet!
-
nagyúr
válasz Alex123 #16638 üzenetére
Van azért még egy-két hely, ahol érdemes megnézni. Én például Panasonic FX-35-öt akartam venni a digitcamban, mert az volt a honlapjukon, hogy az FX-37 csak rendelésre van, az FX-35 meg raktáron, erre amikor bementem kiderült, hogy hát az a pesti boltra vonatkozik, úgyhogy itt szegeden az FX-35 is csak rendelésre van. Átmentem az Extreme Digitalba, és levette a srác a polcról, még egy picit olcsóbb is volt...
Aki él és nem boldog, az téved!
-
Alex123
senior tag
-
Alex123
senior tag
Sziasztok!
Megvan a gép, rendelném de két üzletet is találtam (szegedi vagyok), akik kiszállítják...
1. FotoMarket
2. DigitCam
A kettő között majd 5000-es eltérés van árban...
Kérdésem: melyik megbízhatóbb, vannak-e tapasztalatok?
- Alex -
-
Teemu
tag
Sziasztok
Ezekről a boltokról tudtok valami infót? Jót/rosszat?
http://www.elektrogoldmix.hu
http://webaruhaz.fotoplus.hu
http://www.c-sale.hu
A fent említett boltok valamelyikében vennék gépet. -
Zoli89
csendes tag
Hát nem lett rossz az utód se... De egyelőre nekem nem ér meg 20k-val többet esetleg ha majd lejjeb megy az ára egy kicsit...És nem lesz akkora differencia a két gép között de a fölösleges megapixel és zoom növelés miatt nem fogom ezt választani...Esetleg a jobb manuális beállítások valamivel jobb fogás miatt +a valamivel élénkebb színek miatt
-
Zoli89
csendes tag
válasz philoxenia #16630 üzenetére
Hát ott tényleg gyönyörűek a színek bár az ára még nem nekem való...
-
-
Zoli89
csendes tag
válasz philoxenia #16621 üzenetére
SP-560 UZ jókat írnak nagyon róla a pixinfos teszten csak nekem a képek egy kicsit színtelennek tűnnek a h50-hez képest.
-
Zoli89
csendes tag
válasz philoxenia #16621 üzenetére
TTL iESP autofókusz érdéklődni szeretnék hogy ez mit takar?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Zoli89 #16625 üzenetére
Jól gondolod, egy átlag bridge/ultrazoom gép nagyjából A/4 -ig egész jól használható képet csinál szvsz. Azonban minden gépnél sok múlik a fotózás körülményein. Megfelelő fényviszonyok között akár ennél jobbat, kevés fényben már lehet, hogy csak A/5-ös vagy 10x15-ös nyomatot készíthetsz kompromisszumok nélkül. Utóbbira alapból a 2MP egyébként bőven elég.
Ennél a gépnél még a megapixel/optika egész jó eredményt adott.
Itt már rosszabb a helyzet....[ Szerkesztve ]
-
Zoli89
csendes tag
válasz philoxenia #16624 üzenetére
Látom a különbséget meg tudtam is hogy dslr gépek jóval jobb képet csinálnak és így és zajosodás nélkül elő lehet őket hívni... Igazából az érdekelt volna hogy zajosdás nélkül ezeknél bridge gépeknél mennyi a maximális méret cm-be vagy lap formátumba amikor érdemes még előhívni őket.. Mert gondolom valamivel jobbankell hogy bírják a nagyítást mint az általános kompakt kis gépek mivel jobb paraméterekkel rendelkeznek Pl. nagyobb objektív. Vagy rosszul gondolom?
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Zoli89 #16623 üzenetére
Maga a 8-10 megapixel szinte óriásplakátnak is elég lenne, A/3-as nyomathoz mindenképpen, ha a képen valódi a felbontás. Ez egy kompaktnál általában nem teljesül, az érzékelő mérete miatt, ahol ez a felbontás már olyan pixelsűrűséget eredményez, ami zajossá teszi a képet. Másik probléma, hogy a gép objektíve ki tudja-e rajzolni ezt a felbontást? Kompaktnál nem.
Itt nézd meg a teljes méretű képeket!Itt ugyanaz a megapixel, de DSLR a gép.
[ Szerkesztve ]
-
Zoli89
csendes tag
Egy olyan kérdésem lenne hogy ez a 8-10 megapixel mekkora kép kinyomtatására elég úgyhogy még élvezhető legyen?
-
rumos14
nagyúr
válasz spyduck #16617 üzenetére
én azért írtam, hogy lehet-e használt gép, mert a mai új, 8-10-12 mpixeles gépek mindegyike egykutya, olyan szempontból, hogy ha 100%-ban nézed a képeket, azok csúnyák. aminek a képeit megnézve pozitívan csalódtam, az a Canon A2000 IS volt, ill. még a Canon SX100/110 IS is egész jó, végül is...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Laslow #16605 üzenetére
A D40-el összehasonlítani az R10-et? Mintha a Toyota IQ-t hasonlítanád a Skoda Octaviához kb......
Nem érdemes kisebb méretben lőni a mai kártyaárak mellett, utólag sokkal többet lehet kihozni a képekből PC-n , akár ingyenes programokkal.Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
spyduck
nagyúr
Nem nagyon válaszolt senki
Ha lenne max 50k-tok milyen gépet vennétek?
-
hzcs
senior tag
hali
Kösz a választ!
Ma megnéztem a review-okat, és igaz, hogy 5x optikai zoom van benne, de a képminőségtől nincsenek elragadtatva a tesztelők. Viszont megnéztem az fs3-at, igaz ez 5k-val drágább, és csak 3x zoom van benne, de jobb pontszámokat adtak neki.
LZ8
FS3
Elvileg ugyanaz a képstab van benne.Amit előző hozzászólásban írtam, az 5 típus közül az olympusra is írnak stabit, a Canon IS-re is, Nikonra is. Vagy a stabilizátorok között is van lényeges különbség?
Eddig az FS3 a befutó, de ha van jobb ajánlatotok, bombázzatok
-
Alex123
senior tag
válasz Laslow #16605 üzenetére
Hamarosan megjelennek a Canon PowerShot A2100 és A1100 -as modeljei, talán azok tesztfotóit nézd majd meg.
(a gyártó állítása szerint az új DIGIC4 processzor javított a zajszűrésen, stb...)Még nem láttam csak a Canon USA oldalán 3db tesztképet, eddig nem rossz egy ilyen full automata géptől...
De mondom talán....
- Alex -
-
-
Laslow
senior tag
válasz Alex123 #16604 üzenetére
Kerestem egy halom R10-el készített fotót, de őszintén szólva teljes méreten nézve őket mindegyik borzalmas minőségű - az 50.000Ft-os ár számomra tökéletes lenne egy digit gépért, de ezt így nem vagyok hajlandó megvenni. Nagy csalódottságomban az előbb rákerestem a Nikon D40 hétköznapi tesztképeire, mivel megmaradt bennem, hogy a komolyabb, de még nem túl drága gépek közül sokan azt javasolják. Na, a D40 és az R10 képei között egyszerűen nagyságrendbeli minőségi különbség van! Hihetetlen!
Viszont a D40 méretre nekem túl nagy: tuti soha sehova nem vinném magammal - akkor meg minek megvenni?Azon gondolkozom, hogy veszek egy R10-et (vagy valami hasonló kompaktot), de csak 2-3MP-es képeket lövök vele, és így az automatikus kicsinyítés során majd eltűnik a zaj és az elmosódottság egy része (az előbb képszerkesztővel az R10 egyik 10MP-es tesztfotóját átméreteztem 1600x1200-ra, és úgy már kevésbé botrányosnak látszik).
Ez persze pont az az eset, amikor este inkább lekapcsolom a lámpát, csak ne kelljen látni a nő arcát - szóval tüneti kezelés, de a problémát nem oldja meg.
Hülye ötlet? Vagy alapvetően működhet is? Mit gondoltok erről?"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
Alex123
senior tag
válasz Zsozsooooo #16597 üzenetére
Szia!
Most tervezem én is egy új digit vásárlását és ezt a típust ajánlották sokat:
Fennt a neten sok képet találhatsz róla (mármint, amit ezzel a típussal fotóztak) és elég meggyőzőek, főleg ebben az árkategóriában.
(bár nem designes színekben pompázik, a képminősége kíváló és sztem ez fontosabb)
- Alex -
-
hzcs
senior tag
Hali!
Kompakt gépet szeretnék venni 30 ezer körül, max 35 ezerért. Jelenleg egy HP 735-ös gépem van, ami újkorában sem volt valami jó masina, az elemeket hamar eszi.
Amilyet szeretnék:
- jobb lenne ha gombos lenne a zoom, nem tekerős, de ha az, az se nagy baj
- minél többet menjen el akksiról (AA akksi, vagy beépített, mindegy)
- legyen benne normálisabb képstabilizátor, remegős kezű vagyok
- lehetőleg sd-vel is lehessen bővíteni, de a csak xd nem kizáró okVoltam a fukarban, ott ezeket néztem:
- Sony w125
- Nikon S520
- Panasonic FS3
- Canon A590 IS
- Olympus MJU 840 (ez tetszik a legjobban, de a fototrendes tesztet elolvasva nem olyan jó gép, és csak xd-s).Ti mit javasolnátok? Más is szóba jöhet (Samsung nem), a lényeg, hogy 30k körül legyen az ára, valamint a feljebb felsoroltaknak lehetőleg eleget tegyen.
Köszönöm!
Zoli -
spyduck
nagyúr
válasz Szten Márs #16589 üzenetére
Ahan...
Akkor ennyi pénzből el is felejthetem a normális UZ-t.
Mit gondoltok a Ricoh Caplio R8-ról? 45k-ért találtam, az jó ár érte?
Akkor tudnátok vmi jó kis kompak gépet ajánlani? A minőség számít és a garancia.
Legyen azért minimum 6-7x optikai zoom-ja.
Ne legyen használt! Az az egy kikötésem.
Ha neked vagy nektek lenne max 45-50k-d akkor mit vennétek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nikon Z 24-70mm f2.8 Objektív 2024.06.havi Fotoplus Vásárlás és még 2,5 év Magyar Garanciával 24-70
- Sunnylife li-po battery safe bag DJI Air 2 drón akkukhoz (3db) eladó
- Fotográfiai filter eladó - Formatt-Hitech 100mm ND fordított Grad
- Újszerű 'Kood 100mm Light Sunset (graduális) resin szűrő' eladó
- Eredeti 'Mindshift Gear Filter Hive' fotós síklapszűrő táska eladó (új)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest