Hirdetés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
StevieWonder
tag
Üdv
Jó gépet szeretnék venni max 50k környékén (persze olcsóbb az lehet)
Fotózásra szeretném használni de szeretnék vele videókat is csinálni (szóval jó lenne ha nem csak pár másodperceseket tudna)
Méret és márka nagyjából mindegy
milyet ajánlotok?
előre is kösz a helpet
-
Bandus99
őstag
Sziasztok!
Nem vagyok kepben ennel a kategorianal mi jo mi nem, igy a topiklakok segitseget kernem.
Ismeros kinezett maganak egy gepet Fuji Finepix 1000fd 39K kerdeznem jo valasztas, vagy ezert a penzert van mas sokkal jobban javasolt fgep? Altalanos amator hasznalatra lenne csaladi esemenyek, nyaralas megorokitese.Koszonom elore is.
Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben
-
Balli
őstag
válasz djnice #16959 üzenetére
Koszi szepen! Szerintem be is rendelem hamarosan a V1253-as modellt ebay-rol. Tok jo most neztem amit belinkeltek az tegnap jart le Remelem fel lesz rakva ujra...
Egyebkent igy hogy az USA-bol rendelem nem kell ra pluszba meg vamot fizetni?
A V1253-as kijelzojen sem sokat latni napsutesben mint a V1073-on?Athens 2004
-
redzsi
senior tag
No tegnap kipróbáltam a Pana TZ4est. Paraméterei jók, de a menüje, a kevés beállítási lehetőség nekem nagyon nem tetszett. Nem érdemelte meg egyik nagyobb gép sem a plussz 20-30ezer forintot, így megvettem a Canon 590is-t.
Köszi a segítségeket!
Üdv -
-
törölt tag
válasz rumos14 #16984 üzenetére
Az FZ7-ben még a makró mód is témán belül volt állítható, az FZ8-ban már bármilyen üzemmódban makrózhatunk. Az FZ7-ben rekesz csak programeltolással változtatható, az FZ8-ban M-módban rekesz és záridő együttesen is megadható. Ezenkívül az LCD felbontása is nagyot nőtt az FZ8-ban, a 114ezer pixeles megjelenítőt 207ezresre cserélték. Az FZ8 már tud RAW-ot is, és az akkut is tuningolták.
Utólag is úgy gondolom, hogy jól választottam, igaz hogy vannak a gépnek képminőségben komoly hiányosságai, és fura az is hogy iso100 alatt nem manuálozható az iso, az FZ7 az iso80-at is tudott kézzel. Igazából én is azért vettem, hogy tanulgassak vele, és nagyon tetszik a menüje is, átgondolt, könnyen kezelhető, nagyon informatív a kereső, exponálás előtt bármilyen adatot látok a kijelzőn amire szükségem van. Hát ha ezután fog jobban érdekelni a fotózás, akkor veszek majd DSLR-t, de egyenlőre ezen még nem gondolkodom.[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
Ricoh R10-ben van vöröszem hatás csökkentö?
I humbly and respectfully decline™
-
khron
tag
Szóval egy kis önreklám:
Eladó Canon A650IS.
Gyári doboz tartozékaival,4db GP 2700mAH akku, egy Energizer töltő.
A kijelzőjén védőfólia van.....
További okosítás priviben.WANTED: minden ami - SEGA -
-
rumos14
nagyúr
válasz redzsi #16962 üzenetére
nagyjából jól látod, ezek a mostani ultrazoom gépek valóban eléggé lelohasztóak szoktak lenni. személyes tapasztalatból azt mondom, hogy egy 12x zoom-os 5-6 mpixeles Pana FZ5/7 vagy Canon S2/S3 vagy Sony H2/H5 még egész kó képeket csinált, sőt, kifejezetten szépeket is, addig a 18-20x zoom-os, 8-10-12 mpixeles monszterek már túlmentek azon a bizonyos határon. képminőségben egy grammal nem jobbak mint az említett kis Canon, csak nagyobb a zoom és esetleg fényerősebb az optika.
de az LX2 v. TZ4 biztos nem lesz jobb mint a fent említett régebbi gépek.következő 10 napban lehet h a szokásosnál is több elütésem lesz, külföldről írok céges lapotop-pal, kicsit furi
-
-
pimmi
senior tag
Ez a gépem amit itt írok tudja, [link]
tölti a 2 db ceruzaakut a hasában, adapterrel.
Kipróbáltam azt is ha sima elem van benne, rádugtam az adaptert és kiirja az lcd-re hogy check battery -------no charged battery. (lehet hogy nem pont ezt )
Vagyis valahogy érzékeli pedig egy gagyi gép, ezért nem értem miért nincs ebben a canonban ilyen ----------- tudom a soros töltés miatt, de az már legyen az én bajom ha nem jo az akku, ez fenn áll egy olcsó külső töltőnl is.
Egyébként [Ő] az aki tudja hogy tölthető az akku vagy nem, és az elődje a Hp 735 is tudta a maga 3 megapixelével. -
törölt tag
Pár hirtelen válogatott fotó, amiket tegnap óta csináltam az új Panasonic FZ8-al. Hozzá kell tennem, hogy teljesen kezdő vagyok, a fotózási tapasztalatom eddig csak telefonokkal volt, első fényképezőgépem ez. A neten is sok helyen lehúzzák a tesztek, de szerintem annyira nem rossz. Ugyan vannak hiányosságai, nade melyik gépnek nem...
Semmi post process, se átméretezés, ezek nyersek:
[link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link][ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
sziasztok! Kodak EASYSHARE Z8612 IS ajánlott?
I humbly and respectfully decline™
-
sz.j
nagyúr
válasz philoxenia #16870 üzenetére
A végén mégis a pana TZ5 mellett döntött a fiam, remélem nem fog benne csalódni.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
stop
aktív tag
válasz brembo #16948 üzenetére
Ha beltérben is szeretnéd használni, olvasd el a mért értékek részét is a tesztnek,
vannak olyan élethelyzetek hogy akár 15-20 mp is lehet az újratöltési ideje a vakunak!!!szerk:
természetesen szaki87-nek szól csak félrenyomtam[ Szerkesztve ]
"az együgyű lenézi társát, az okos pedig meghallgatja azt" P.K.11.12.
-
A gép honnan tudná, hogy tölthető akkumulátor, vagy eldobható elem van bent?
Merthogy az utóbbit nem célszerű tölteni. Hapedig a feszültségkülönbség alapján döntene (2,4 kontra 3V), honnan tudná eldönteni, hogy lemerült elem, vagy sima aksi van bent. Persze menüböl is állíthatóvá tehetnék, de ez lenne az első amit az user elfelejt beállítni csere esetén.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
pimmi
senior tag
válasz #31757056 #16958 üzenetére
Minden oké a géppel, csak két dolog ami nem tetszik.
Az egyik ez a csuklópánt, nem értem miért ilyen világos olyan mintha nem is ehhez gyártották volna.
A másik hogy van hozzá adapterem amiröl megy a gép, de kár hogy nem tölti az akkukat a gépben, igazán tehettek volna bele töltőt.
Egy kérdés, az enyémen nincs ez a matrica ami itt látszik a gép oldalán ,neked van vagy az eyémről leszedték?[ Szerkesztve ]
-
mustad1
tag
http://fototrend.hu/tema/tanuljunk_digitalisan_fotozni/friss.html
valaki átkukkantana ide egy picit?
thnxpana fz 28. abszólúte kezdő, de! lelkes!
-
redzsi
senior tag
Napok óta olvasgatom visszafelé a hozzászólásokat. Jelenleg 2009 januárjában járok. Egészen hihetetlen, hogy zoom/ultrazoom gépek között nincs igazán ajánlott gép. Csak rossz és kevésbé rossz. Nyilván ez a gyártók, és nem a fórumozók hibája. Mindig találok egy nekem tetszó gépet, utánaolvasok, újra és újra csak az derül ki hogy gyenge képeket készítenek. Így az én kiszemeltjeim is állandóan változnak.
Nincs mese ma megpróbálok venni egyet. Eddig Canon sx110is, és Fuji s8100fd. Mindkettőnek megvan a maga baja, a Fuji 28mm-es ez nagy előny a 36-hoz képest.
De már azon is gondolkodtam, ha már ilyen állapotok uralkodnak akkor egy majd 20ezerrel olcsóbb Canon 590is lesz a befutó az ár/teljesítményével.
Üdv -
djnice
veterán
Igen, volt V1073-masom is, aztán elpasszoltam egy havernak, nagyon jó képeket és videót készített, csak egy baja volt, hogy napsütésben semmit sem lehetett látni a kijelzőjén...
ISO 200-nál beindul a Kodakok-nál egy erős zajszűrés + a jpeg tömörítő algoritmusa is túl erős, így festményszerű lesz a kép 1:1-ben nézve monitoron, kültéri képeknél is, a legjobb ISO 64-en vagy 80-on hagyni.
Ebay-en most is van annyiért pl itt, van neki fekete és fehér is, mind újak, annyi hogy töltő nincs hozzájuk, de az kb 1000 Ft ugyancsak ebayről. 34$-ért küldi ide a gépet megkérdeztem, tehát össz 114$ x 220 ~ 25.000 Ft -
törölt tag
válasz rumos14 #16941 üzenetére
Néztem az FZ7-et is, de kezelhetőségben alulmarad az FZ8-nak sajna manuális módban. Jó lesz nekem az FZ8, azt rendeltem végül. Megkötöm a szükséges kompromisszumokat, tanulgatni, gyakorolni jó lesz ez, ha el akarom adni majdan akkor se bukok sokat rajta, és kihasználatlan sem marad... 45-ért nem kapok jobbat sehogy sem
pimmi én is onnan rendeltem, nagyon korrekt volt a kiszállítás, az ügyintézés is, minden
-
khron
tag
válasz philoxenia #16953 üzenetére
Hát ez se lenne baj, csak az a kromatikus aberráció elég gázos fuji-nál, meg a hd video is a pana mellett szól. Egyszer volt egy TZ3 panasonicom, az viszont egy rakás sz@r volt, ezért kicsit tartok is tőle.
WANTED: minden ami - SEGA -
-
Balli
őstag
Hopsz, most nezem a kepeket es ugy latom a V1073-nak nem 16:9-es az LCD-je van
Egyebkent van valami negativ resze a szélesvásznú fotozásnak azt leszamitva hogy nem nagyon lehet ilyen arányban előhívatni, meg persze igy más a kép megkomponálása
Csak mert nem nagyon terjed, pedig ebben a formátumban LCD tv-n sokkal jobb nézni szerintem mint a 4:3-as képet, valamint a TFT montirorom is 16:9-es leszVan a neten arrol lista hogy milyen 16:9-es LCD-s fotogepek vannak most a piacon? (Sony T szeria, Kodak V1253...?)
Athens 2004
-
Balli
őstag
válasz djnice #16952 üzenetére
Vegre valaki akinek van ilyen gepe, koszi a hozzaszoalst
A Z1085-os modellt azert hanyagolnám, mert a 16:9-es méretarányú LCD kijelzőt preferálnám mivel ilyen meretben szeretnem kesziteni a fotoimat és kompromisszumot kötve a kép minőséggel inkább kisebb/könnyebb gépet szeretnék annál, ezért gondoltam a V1253-ra. Esetleg meg ez az ujabb V1073-as modell johetne meg szoba: [link] -ebben ugy latom mar van kepstabilizator is, kijelzoje ennek is 16:9
amator fotos vagyok, azaz automataban fotozok nem allitgatom kezzel az iso-t. Automatan mekkorara lövi be az ISO-t es mit ertesz az alatt hogy ISO200 felett nem szep a kép, zajos nappali fotonal is van gond vele?
A képstabi hianya mennyire hianycikk nappal/arnyekban/szurkuletkor? Esti fotozaskor ugyis lefixcalom a gepet/allvany.Egyebkent semmi tapasztalatom nincs az Ebay-al, de most megneztem az USA/UK/Nemet/Osztrak oldalt es fix aras, uj V1253-ban csak USA-ban lattam ami ki is szallitja es cakkon pakk $200 lenne ami nem tul jo ar: [link], meg dragabb is es gari sincs igy. Vagy Te hasznaltan vetted, licitalos ajanlatokat kellene inkabb nezni? Ha veletlen 25k-ert tudnal postaval akkor szoljal lszi
Szerk.: most latom van V1073-as gepetek is Osszehasonlitva a ket gep: V1253vsV1073?
[ Szerkesztve ]
Athens 2004
-
philoxenia
MODERÁTOR
A méret dönt itt, mindkét gép jó nyilván a saját méretkategóriájában, de a
Fuji: "Tömeg 918g (akku és kártya nélkül)
Méretek 133,4 × 93,6 × 150,4 mm"Pana:"Tömeg 265g (akkuval és kártyával)
Méretek 108,7 × 58,5 × 27,1 mm"A szűrőméret is árulkodó. Fuji 67; Pana 46
Nem ugyanabban a kategóriában versenyeznek.Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
djnice
veterán
A családban van egy V1253, egész jó gép, bár a képminősége ISO 200 felett már nem valami szép, viszont gyönyörű HD videót készít. Nincs benne képstab sem, így inkább én a Z1085-ös modellt ajánlanám, annak 5x-ös az optikai zoomja és képstabilizátort is tartalmaz. Kb egy árban vannak, de én ezeket a Kodakokat mindig ebay-ről vettem, mert 25-ből megvannak postával együtt és annyiért nagyon jó vétel.
-
djnice
veterán
válasz szaki87 #16947 üzenetére
Képminőségben jobb a Fuji, itt össze is hasonlíthatod őket fej-fej mellett ugyanazokkal a képekkel: http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM
+ a Fuji tud HD videót felvenni, így én mindenképp azt venném.
A Sony utolsó jó fényképezője a H10 volt, a H50 képminőségén valamit nagyon elcsesztek. -
pimmi
senior tag
-
Melon87
tag
Helló!
Küldetés: Venni akarok egy fényképezőgépet!
Felhasználás: Családi fotók készítése, hobbi szintű fényképezések (mindenféle beállítással szívesen játszanék )
Ár: max 40e (sajna)Minden segítséget előre is köszönök!
-
brembo
aktív tag
válasz szaki87 #16947 üzenetére
Szia!
Személyes tapasztalatom egyikkel sincs, de íme a tesztek:
Sony DSC H50
fuji s2000HD[ Szerkesztve ]
-
szaki87
csendes tag
sziasztok!
2 gép közül kellene választanom:
Sony DSC H50
fuji s2000HD
árban naggyából egy csoportban vannak
vki tud vmi teszteket belinkelni h melyiket vegyem meg inkább?
vélemények??
köszi -
redzsi
senior tag
válasz Zozzant #16940 üzenetére
Úú ez nagyon látványos! Gondolom beltérben mégnagyobb a különbség.
Ezek a kompromisszumok!
Sony H3 :40 ezer ft, olcsó ha még kapható, jó képeket készít, pofás gép, csak hát 38mm-es.
Sony H10: 50 ezer ft, hasonló mint az előző csak egy 10-essel drágább, de még biztos kapható.
Canon 110is: 60 ezer ft, szép képeket készít, 36 mm-es, jó a menüje.
Sony H50: a legjobb, legdrágább, legbonyolultabb, 31mm-es. Mivel memory stick-es minden Sony + 5ezr ft.
Hát nekem nem egyszerü a választás.
Lehet a sorsra bízom. Ha találok H3-ast az lesz, ha nem akkor Canon. A 15 ezer ft különbség szerintem nincs köztük, a teszteket olvasva legalábbis.
Egy biztos, a jelenlegi Kodak C613-ashoz képest előrelépés lesz.[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
Nem feltétlen kell lemondani a dSLR-ről, D90 már tud videót Noh persze nem ennyiért.
A Pana LX3 biztosan jó alternatíva lehet. Nagyon jó kis gép.
Üdv.M"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
khron
tag
Sziasztok!
Le szeretném cserélni Canon A650IS gépemet, hasonló kompaktra.Fontos a video, ezért hanyagolnám a dslr vonalat.
Viszont a minőség is fontos
Max 120e Ft.
Amiket néztem
Pana LX3
Fuji s100fs
esetleg érdemes várni az f200 exr -re?
Köszi!WANTED: minden ami - SEGA -
-
Balli
őstag
Mer nagyjabol eldontottem, hogy egy Kodak V1253-at szeretnek.
Nekem a kepminőség, 16:9-es nagy LCD kijelző es a 720p filmfelvevés es kis ház miatt tetszett meg, ezek alapjan nekem best-buy gyanus ennek ellenére sajnos sok infot/tapasztalatot nem talaltam rola, mert eleg ritka. Pedig a teszt is jol sikerult: [link]
A fenti miatt +mert mar kifutó modell sajnos csak egy netes aruhazat talaltam ahol 40 alatt aruljak: [link]
Esetleg valakinek tipp hogy hol lehetne meg megvenni hasonlo aron es nem netes uzletben?Athens 2004
-
brembo
aktív tag
Sziasztok,
Nemrég vettem egy S6500fd masinát, és szeretnék hozzá makró előtét lencsét. Lehetőségem nyílott jutányos áron hozzájutni egy Raynox MSN-202-höz. Alapvetően DCR-250-esre vadászom, és nem tudom, hogy az MSN-202-es mennyiben más. Valaki tud segíteni ebben? Saját tapasztalat, esetleg fotó érdekelne.
Köszi előre is.
Üdv: brembo
-
redzsi
senior tag
Nem tudtok egy olyan oldalt, ahol összehasonlítják egy azon fényképpel a pl. 31mm, 36mm, 38mm nagylátószögű állásokat?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Pont az tetszik nekem az FZ8-ban ami keveseknek fontos inkább nekem viszont annál jobban, szépen és könnyedén állítható a mélységélesség vele, ellentétben pl a DSC-H10-el nem lehet ilyet a tesztek szerint. Kültéri portrékhoz és tárgyfotózáshoz a legjobb, nekem meg leginkább ilyen irányú céljaim vannak Azt is látom hogy a Pana gépek zajosabb képeket csinálnak már alacsonyabb ISO-n is, viszont a manuál beállítások szépen kombinálhatóak cserébe, tanulni a fényképezés alapjait szintén kiváló lehet egy kezdőnek mint én. Egy funkcionalitásban szegényebb géppel csak szenvednék, hiába a valamivel jobb képminőség (ami feldolgozás után már még kevésbé észrevehető). A zaj igazából annak nagyon fontos aki 7.2 megapixelben, 100%-os nagyításban vizsgálja a pixeleket. És végül de nem utolsó sorban 45 ezerért nem nagyon tudnak a kompaktok RAW formátumban menteni...
-
törölt tag
-
Sas madár
őstag
Engem használt kisméretű kompakt gép érdekelne,ha van valakinek van ilyen eladó privi-ben elér.
Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak.
-
törölt tag
És ez szerintetek? Panasonic DMC-F8 ez olcsóbb mint a Sony és tud is annyit
-
törölt tag
Ejha... Ez a cucc elég finom ennyi pénzért. Tud manuális módokat is, és fele annyiba lenne mintha megvenném a Sony DSC-H10-et.
Ma megnéztem a H10-et, kipróbálgattam, hát nagyon meggyőző, azt hittem nagyobb darab, meg nehezebb, de nem, nagyon jó a fogása, könnyed kis gép, viszont drága. Sokallom érte az 50ezret, viszont van rá egy külön köthető biztosítás ami 3700ft és 2 évre teljeskörű cseregarit adnak rá, leejtésre és összetörésre is. Persze ha egy év múlva nem tudják cserélni, akkor levásárolható az ára, és hát kitudja egy év múlva 50ezerért már milyen kamera lesz, lehet hogy lesz belépő szintű dslr is Szóval ennek meg itt nagy az előnye... Viszont a Sony-hoz még külön memóriakártyát is venni kell, így 55 alatt sehogy nem jövök ki vele ha azt veszem, biztosítással, mindennel... És makróban is a Sony a király, egyszerűen képtelen vagyok dönteni
-
pimmi
senior tag
Még 4 db van raktáron, ma rendeltem meg, már hívtak,holnap itt van.
[ Szerkesztve ]
-
pimmi
senior tag
[a590is] 28k egygigás kártyával.
-
jobbacsabba
aktív tag
Valakinek tapasztalata a Canon PS A590 IS képstabilizátoráról esetleg?
-
-
törölt tag
válasz djnice #16919 üzenetére
Köszi a választ! Igen, azt néztem hogy ugyanaz a hardver, kivétel a kijelzőt, meg pár szoftveres cuccot, pl arcfelismerő ami nekem nem kell. Most ahogy elnéztem a Canon SX100 képeit, azok nekem jobban tetszenek, és állítólag abban van valós blende is, ezért állítható a mélységélesség. Az már mindenképpen látszik hogy a H10 nem éri meg a plusz 10ezret a jobb kijelzőért, elég lenne a H3-masé is. A Canon viszont szintén drágább, és cserébe nem is aksis...
-
djnice
veterán
A három legjobb kompakt összehasonlítva:
Sony DSC-H10 vs Canon SX100 vs Ricoh R8 - ISO 100
Sony DSC-H10 vs Canon SX100 vs Ricoh R8 - ISO 400
Sony DSC-H10 vs Canon SX100 vs Ricoh R8 - ISO 800A Sony a legjobb nincs mese, de ezt már régóta mondogatom itt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Jónapot! Én kb egy hete nézegetem a kompakt gépeket, és igen nehéz helyzetben vagyok... Sajna a pénzem az igen kevés (max 50 rugó), ezért eddig 2 típust néztem ki, ami nagyjából passzolna az igényeimmel, az egyik a Sony Cyber-shot DSC-H3 a másik pedig a Sony Cyber-shot DSC-H10. Az előbbihez 40 a másodikhoz 50ezer kemény magyar valutáért tudok hozzájutni, különösebb utánajárás nélkül, itthon. Az nyilván egyértelmű, hogy ennyi pénzért a valós rekeszről le is mondhatok, ezzel együtt a mélységélesség állításról is. Viszont mindkettő gép ezen kívül megfelelne az igényeimnek, de csak elvileg.
A minimum igényeim:
-LI-Ion akksi
-Manuális záridő/blende/ISOViszont a baj az, hogy állítólag mindkét gépben csak körülményesen és menüben hosszasan járkálva lehet hozzányúlni a manuális módokhoz, ami jelentősen hátráltató fotózás közben. Ezért aztán úgy gondolom, hogy lehet jobban megérné még olcsóbban inkább ultrakompakt-ot venni, abban úgysem lehet állítani semmit, úgyhogy nem is kéne rajta idegeskedni, hogy a föld alá temették a manuális kezelést...
A kérdésem az lenne, hogy tud-e valaki 40-50 ezerért ugyanolyan tudású, de jobbnan kezelhető gépeket mint a H3 vagy a H10? Én már a fél internetet végignéztem, de nem találtam tudásban hasonlót vagy jobbat, csak 60 ezer felett,de annyi pénzem meg nincs
Köszönöm előre is a tippeket!
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Tudnátok olyan fényképezőgépet ajánlani, ami elég szép képet készít, nem érdekelnek a megapixelek, de azért legyen 5 mp min., és ha lehet 8x optikai, de mégis viszonylag kis, kompakt gép legyen. Mindenféleképp 50k szeretnék.
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
Még mindig kompakt gép vásárlása előtt állok, és ahogy nézem a különféle gépek adatlapjait egy valamin elgondolkodtam, mégpedig a képstabilizáción.
Az én fejemben úgy áll össze a dolog, hogy legelőször digitális képstabilizálást használtak, ami az ISO érték növelésével próbálta javítani a kép minőségét, ez azonban a képminődésg romláságoz vezetett.
Ha jól tudom (és javítsatok ki ha tévedek) a mostani kompaktokban CCD stabilizátor és optikai képstabilizátor működik, előbbi a szenzor mozgatásával stabilizálja a képet, utóbbi az objektívbe épített lencsével.
Ha ez így helyes ahogy leírtam, mit lehet mondani melyik a legjobb megoldás, ha egyáltalán van ilyen?
Volt már gép ami CCD stabilizátorral volt és tetszett, de van olyan is ami optikaival jár. A PH! cikkét olvasva nagyjából képben vagyok, de ott nem írtak le gyakorlati tapasztalatokat. Úgy gondolom azonban, hogy ha rászánom magam egy gép megvételére mindenképpen olyat veszek, amiben már van képstabilizátor, attól függetlenül hogy nem akarom állandóan használni is.
[ Szerkesztve ]
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
redzsi
senior tag
-
rumos14
nagyúr
-
redzsi
senior tag
Kifutottam az időből. Visszaolvastam, nem sokan dícsérik a Panát. Akkor kiesett.
Egyre esélyesebb a Canon. -
redzsi
senior tag
válasz rumos14 #16901 üzenetére
Kipróbáltama a Canon 110is-t. Hát nagyon könnyű pofás kis gép. Tudása is jó. Az üzletben megakadt a szemem a Panasonic FZ8-ason. Erről mi a véleményetek? A tesztet olvasva ez is jó gép, jó a vakuja 36mm-es, a kromatikus aberrációt mondják hibának. 57 ropiba kerül.
-
krokk
senior tag
válasz Alex91 #16905 üzenetére
értem.
nekem a 770sw tetszett meg nagyon. rokonnak van, kicsivel több mint 100kg a srác és úgy mutatta meg, hogy ráállt.egyenlőre amúgy én az 1030sw felé húzok. Azthiszem délután be is ugrok a helyi bótba és megérdeklődöm van e és mennyi pontosan.
the funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
Alex91
félisten
Nem tudom, de nekem tetszik maga a keszulek . Es a jelenlegi 6 eves, HP 635, 2 MPixeles (ipari hulladek) kameranal mar ez is fenyevekkel jobb .
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
krokk
senior tag
-
Alex91
félisten
En most pont ezt az Olympus 850 SW-t nezem. Nem tudom, meger 35k-t? Altalanos felhasznalasra kellene. Semmi extra fontos igeny. Raallitani, kattintani. Valakinek valami tapasztalata?
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
csibor
addikt
Panasonic DMC-LZ8 25K mi a vélemény róla?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Környezetvédelem
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- További aktív témák...
- Nikon Z 24-70mm f2.8 Objektív 2024.06.havi Fotoplus Vásárlás és még 2,5 év Magyar Garanciával 24-70
- Sunnylife li-po battery safe bag DJI Air 2 drón akkukhoz (3db) eladó
- Fotográfiai filter eladó - Formatt-Hitech 100mm ND fordított Grad
- Újszerű 'Kood 100mm Light Sunset (graduális) resin szűrő' eladó
- Eredeti 'Mindshift Gear Filter Hive' fotós síklapszűrő táska eladó (új)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest