Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BIOS frissítés
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
- Powerbank topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pete1
tag
válasz
Balesz1899 #130549 üzenetére
Sejtettem.
Mondjuk, sok mindennel van még telepakolva, de kezdetben, kb 1 évig bírta is ezzel a kártyával. Szóval, kellene egy nagyobb, új táp. Az alaplap H170, Intel i7-6700, SSD, ODD, HDD 1GB, 5 venti.. Ehhez a configurációhoz talán nem is kell DC-DC táp, vagy tévedek?Üdv.
U.I. Ez az XFX táp -ha jól tudom- egy Seasonic 400-as táp.
-
Pete1
tag
Sziasztok,
Hozzáértők véleményét kérem! Melyik tápegység lenne a jobb választás:
- Cooler Master MWE Bronze 550W (MPX-5501-ACAAB) (talán HEC belsős)
- Chieftec ECO 600W Bronze (GPE-600S) (Sirtec belsős?)Tudom, vannak ezeknél modernebb belsős tápok, de nem szeretnék ennél többet költeni...
(Egy 450-es XFX tápot cserélnék le, az Nvidia gtx1060 kártyát már nem bírja el, újraindul időnként.)A válaszokat, véleményeket előre is köszönöm!
-
syberia
veterán
válasz
Piftuka #130544 üzenetére
A teljesen modulárisat is lehet a tápra csatlakoztatott kábelekkel beszerelni.
(#130546) wAfu: Seasonic FOCUS GX-550W Gold
-
wAfu
tag
Sziasztok!
Ajánlást szeretnék kérni tápra a következő konfighoz, 35 ezerig tudok elmenni árban.
1.: Mennyit szánnál rá?
Max 35 ezer pénz
2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
i5 8400, 1 db M.2 SSD, RX 460 (jelenleg, de egy GTX 1070 szintű upgrade van betervezve)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
Legyen csendes, lehető legkisebb eséllyel coil whine-ra, sok garral. Moduláris/fél moduláris előny, de nem feltétel. Jelenleg egy Fractal Design Node 304 (m-itx) házam van.Köszönöm!
-
Piftuka
veterán
válasz
Kezdő vagyok #130542 üzenetére
Szomorú. De... Ismered a mondást?
"Megérdemlik egymást." -
Piftuka
veterán
válasz
syberia #130540 üzenetére
"én praktikusnak tartom a teljesen lecsatlakoztatható kábelek adta "szerelési szabadságot"."
Ez jelen esetben szó szerint "nézőpont kérdése".
Aki az eszközt csatlakoztatja először, majd a kábelt "rendezgeti", és végén csatlakoztatja a tápegységhez, annak tökéletes a moduláris. (Bár a már beszerelt tápegységre nehezebb már ilyenkor rádugni a csatlakozókat a legtöbb számítógépház esetében.)
Aki viszont a tápegységet "rendezi" előbb el a házban, annak tökéletesen megfelel a félmoduláris megoldás is, hiszen - ahogyan rasotamas fórumtársunk is mondta - minimum a CPU és ATX csatlakozókat úgyis be kell kötni.)
-
-
Dzsuri89
őstag
Sziasztok!
Mai nap beujítottam egy MSI RTX 2060 Super Gaming X karit, viszont mint kiderült kevésnek bizonyult a Corsair TX-M Series TX550M 550W típusú tápom hozzá, mert terhelés alatt a kártya fura hangokat adott ki. Először azt hittem Coil Whine jelenség, ezzel is vittem vissza az üzletbe 14 napos elállás keretében, de ott letesztelték és full kussban ment, ettől függetlenül visszakértem a pénzt. Szeretném a későbbiekben a kártyát mindenképp, viszont előtte szeretném tudni milyen táp elég tutira hozzá. Egyébként a vidikari tápigényénél 550W volt megadva, ezért is mertem bekockáztatni.Ami az igényem: 7-10 év gari és teljesen moduláris, a ventije félpasszív megoldással működjön, minimum GOLD kategóriás.
Mondhatom magam igazi Corsair *uinak, mert eddig sose csalódtam semelyikben, úgyhogy ismét Corsair tápokat néztem ki, íme:
1. Corsair RMx Series RM750x 2018 750W Gold
2. Corsair RMx Series RM650x 2018 650W GoldFogalmam sincs melyik lenne elég tutira, de én inkább a 750W-ra szavaznék.
Ezek vannak a gépben:
MSI MPG X570 Gaming PRO Carbon WiFi
AMD Ryzen 5 3600
Kingston HyperX FURY DDR4 3200MHz 16GB (2x8GB) HX432C16FB3AK2/16
1 db vinyó
1 db M2 SSD
1 db SSD
6 db RGB ventiMiket tudnátok az általam felsoroltakon kívül javasolni, ha olcsóbb nem baj, sőt... ?
-
syberia
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #130538 üzenetére
Már a második teljesen moduláris tápomat nyúzom, én praktikusnak tartom a teljesen lecsatlakoztatható kábelek adta "szerelési szabadságot". Felső kategóriás tápot szinte csak full modulárisban kapni, a félpasszív hűtésűek is nagy többségben ilyenek.
-
válasz
syberia #130537 üzenetére
Bár gondolom már ezerszer kivesézett téma, de a moduláris/félmoduláris közül előbbinek nem sok értelmét látom mivel alaplapot úgyis kell rá kötni, és jóval drágábbak a teljesen moduláris tápok.
Már csak azért reflektálok mert modulárist kért, te félmodulárist ajánlottál, ami nagyon helyes. -
syberia
veterán
válasz
atyca #130536 üzenetére
Seasonic Core GM 500W Gold magas hatásfok, félmoduláris, halk, 7 év gari
Corsair TX550M80P Gold, félmoduláris, halk, 7 év gari
(#130534) Surprise: Ajánlatos lenne modern belsős típust beszerezned, megéri a magasabb stabilitás miatt. Nem mellékesen, jóval csöndesebb lenne a géped, és a fogyasztáscsökkenés is számottevő egy Gold fokozatú táppal, a mostanihoz képest.
A két fentebb említett típus ideális jelölt számodra.
-
atyca
senior tag
Sziasztok!
25-30000 ft magasságában keresek moduláris, ajánlott tápot.
Proci: Ryzen 5 3600
Videokártya:SAPPHIRE PULSE Radeon RX 5600 XT 6G
1db SSD, és 1 db HDD van még a vasban.
Köszi előre is! -
Paxker315
addikt
válasz
goodluck #130533 üzenetére
2070su alapon 222w körül eszik, optimalizálva 185 tájékán. 9900k megcibálva is 200w alatt marad. Elégnek KELL lennie 650-nek.
(#130534) Surprise
2060sup alapjáraton ~ 180w körül van max terhelésnél, finomhangolva 150w körül tartható. HA nem túl régi a táp, én nem kapkodnék a cserével, de tény: jobb lenne egy minőségi, modern, DC-DC konverteres 550w-os táp. Legolcsóbb megoldások: FSP Hexa85+, RaiderII Silver pl. -
Surprise
csendes tag
Sziasztok,
VIdeokartyat szeretnek cserelni, a 1060at egy 2060 superre.
config:
LAP : GIGABYTE Z390 M Gaming
CPU : Intel Core i7 9700K BOX
RAM : Kingston DDR4 3200 16GB HyperX Predator
TAP : FSP HEXA+ 500W
VGA : ASUS GeForce DUAL-GTX1060--O6G 6 GB
+3 monitor rakotve a gepre.Szukseges lenne tapot cserelni?
Valaszokat elore is koszonom!
-
goodluck
tag
Sziasztok!
Hány wattos tápot ajánlanátok az alábbi konfighoz?
ASUS ROG Strix Z390-F
I9-99000k
RTX 2070S
1db. SATA SSD
1db. SATA HDD
2db. M.2 SSD
4x8Gb RamHáz: be quiet! Silent Base 801
-
Cs1csó
titán
válasz
T0mBd1gg3R #130528 üzenetére
valahogy notebook-ra asszociáltam - amiben van ugye akku - ok, mindegy tartom, jobb a békesség vegyél ugyanolyat.
-
válasz
Cs1csó #130527 üzenetére
Ez nem töltő hanem tápegység. 12V-ot ad le fixen, az amperitása azt jelzi mennyit bír leadni.
Egyébként egy Shiatsu masszázsülés tápegysége, semmlyen akkuról meg töltésről nincs szó.
Ami probléma lehet, hogy mi van ha a motorok meg minden úgy van megtervezve, hogy számol a tápegység limitével mint nyomatékhatárolóval, és ha több áramot kap még jobban erölködik és elpattan valami műanyag vagy valami.
Egyénként nem tudom, hogy egy ilyen webshop, főleg ha vállal egy év garanciát mitől ne lenne boltból garanciás vásárlás. -
Cs1csó
titán
válasz
T0mBd1gg3R #130526 üzenetére
Talán, boltból garanciást vásárolj, és biztos ami biztos alapon ugyanolyan paraméterűt: 12V 4A, az 5A-es valószínűleg gyorsabban töltene, a kérdés bírná e az akku, az elektronika stb.
-
Bocsánat az off kérdésért, tápegység kérdésem lenne de nem PC.
Megpusztult egy sima külső laptoptöltő jellegű tápegységem, 12V 4A.
Kb mindegy hogy mit veszek, nagyjából ugyanazt kapom?
Ezeket néztem ki helyette:
link1
link2
Biztos lenne valami minőségi ugrás ezek fölött, de lehetőleg nem szánnék rá túl sokat, egy eladásra szánt eszköz szégyenszemre nem indult be a vevő előtt és megállapítottuk, hogy csak a táp halt meg, valószínűleg kiszáradtak a kondik, csak villog. -
syberia
veterán
válasz
Kezdő vagyok #130522 üzenetére
Én nem várnám meg a pukkanást, az ilyen hulladék tápoktól döglenek meg idő előtt a merevlemezek, alaplapon a kondenzátorok....
-
-
Cs1csó
titán
válasz
Kezdő vagyok #130522 üzenetére
Random gép újraindulás, jellemzően pl. nagyon terhelés alatt, kékhalál stb.
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Ismerősömnek HKC PFC tápja van,és esküszik rá,hogy szuper!
Milyen érdekességeket csinál majd a táp,ha elkezd majd beteg lenni? -
Piftuka
veterán
válasz
VibeX #130510 üzenetére
Négy év az abszolút nem vészes, amennyiben a tápegység átlagos körülmények között üzemel. (Értsd: nincsen "csúcsra" járatva 24/7-ben, nincsen állandóan extrém meleg a gépben/szobában, stb.) Ráadásul a Seasonic jó minőségű alkatrészeket használt, és a munkájuk minősége is jó.
Tehát ahogyan mondtam, a teljesítménye elegendő a számítógépedhez.
Egyébként az a probléma, hogy ez nem "egzakt tudomány". Jósolni nem lehet azt, hogy pontosan mikor öregszik el a tápegység az egyes alkatrészekre, vagy a gépre nézve veszélyes mértékben, ill. mértékig.
Nyilván akkor veszed ezt észre, amikor már hibákat produkál a számítógéped. Lekapcsolgat, nehezen indul, újraindulgat, stb.
Rosszabb esetben, amikor a merevlemezed (fentebb sokat beszéltünk erről a témáról is; a HDD-k áramfelvétele, működése és kapcsolata a PSU-val) felülete tele van bad sector-ral. (És ezek általában már nem javíthatóak.)
Nekem anno egy jó minőségű, de kiszáradt kondis tápegység 2 HDD-met vitte az "örök IT mezőkre", mire rájöttem, hogy ez okozta a problémát.
Más kérdés, hogy Didyman újraforrasztotta, kicserélte rajta a kondikat, és a tápegység olyan volt ismét, mint újkorában.
Summa summarum: ezek figyelembevételével érdemes bárkinek az egyes gép alkatrészek (beleértve a tápegység) élettartamával tervezni. -
Cs1csó
titán
-
PeTeR_33
tag
Sziasztok!
A következő konfighoz keresek tápot.
I5 9600K (tuning nem lesz)
RTX 2060 SUPER
16G RAM
1SSD
1HDDLegyen Moduláris és csendes.
Keret 30-35.000
Be Quiet kizárva.Rossz tapasztalat miatt
-
Paxker315
addikt
válasz
vjacintka #130505 üzenetére
Na. 1060 (1660ti, 1660su) kb 130 watt, 3600 kb 90watt, más kacatok 50. 400-450watt bőségesen elegendő.
De 550 fölé tényleg felesleges menni, reálisan terhelve ( prime95, furmark egy időben
)úgy 250watt maximális fogyasztassal szamolhatsz.
450w focus gold ~ 23 ezer forint.
[link]
-
Piftuka
veterán
válasz
VibeX #130506 üzenetére
Ugyanazt tudom mondani, hogy ha működik, nem tapasztalsz problémákat (és a merevlemezed sem kezdett badsector-osodni), akkor maradhat. A teljesítménye elég.
Ám napjainkra az már egy elavult modellnek számít. Védelemre, feszültségszabályozásra, teljesítményre, stabilitásra vannak annál már sokkal jobb egységek is.
Modernebb eszközöket (új Intel/Ryzen alapú masina, új videokártya) én személy szerint nem bíznék rá.
Egyébként nálad hány éve üzemel? -
vjacintka
tag
Az alábbi konfighoz melyik tápot
Alaplap: Asus Strix B450-F
CPU: Ryzen 3600
RAM: 2*8GB HyperX 3200Mhz
GPU: ASUS Strix GTX 1060
SSD: Samsung 860 Evo
CPU hűtő: Alpenföhn Ben Nevis Advanced Black RGB
Táp: (mindenképp Seasonic)
Ház: Be Quiet Silent Base 600
Két választási lehetőség:
[link]
[link]AQUA-ból szeretnék rendelni és ezek vannak is készleten ott(márka, ár-érték adott ugye)
Előre is köszönöm nektek! -
Piftuka
veterán
válasz
VibeX #130498 üzenetére
Nem kifut... Tavaly év végén került piacra, miután a Seasonic megújította a termékpalettáját "OneSeasonic" néven.
Mondjuk, ha csak a linkelt helyről tudod megvásárolni, akkor lebeszéllek róla.
Egyébként éppen tegnap írtam a szóbajöhető alternatívákról... -
Piftuka
veterán
válasz
syberia #130483 üzenetére
"Utánakérdeztem a hibajelenségednek, és én sem a tápegységedre gyanakszom, a táp készenléti körének öregedése máshogyan mutatkozna meg."
Mondjuk nálam ilyet egyszer az alaplap, egyszer a tápegység okozott. (Az elmúlt 20 évben.)
Sajnos ilyen ez a PC! Mindegy, hogy melyik eszköz öregszik el... Ha az ember úgy tovább használja, akkor jönnek az "anomáliák".
A legutálatosabb dolog ilyenkor "ki-LEGO-zni", hogy az alaplap, a tápegység, vagy más eszköz okozza. (Jellemzően a felhasználók zömének nincs is mindenből otthon egy tartalék, amely segítségével kizárásos alapon mindent végigpróbálhatna.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós topik
- Óra topik
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Projektor topic
- Milyen autót vegyek?
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest