- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Atesz
addikt
válasz flikenflaken #131998 üzenetére
Vegyél kábelhosszabbítót, gondolom a CPU kábel a rövid, esetleg az egyik Sata.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz flikenflaken #131998 üzenetére
Vásárlástól el lehet állni. :)
A ház miatt sajnos olyan táp kell, ami elég hosszú kábellel bír.
Sajnos ugye első körben a házzal kapcsolatos infók elmaradtak
[ Szerkesztve ]
-
flikenflaken
tag
Sziasztok!
Ujra segitseget szeretnek kerni, az elozo ajanlasok sajnos nem jottek be. (Fsp 300w pc-maxtol 3000 ft-ert) mert sajnos tul rovidek a kabelek... Felesleges volt megvennem.
Az elozot 3000ert neztem szoval legalja kategoria.
2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
Asus prime A320m-k
Athlon 3000g
8gb hyperx ram
Wraith stealth cooler
Wd green m.2 ssd 240gb
Zalman s2 haz!
Legyen eleg hosszu a kabel. :/ -
MrChris
nagyúr
Köszönöm az infókat!
-
Lite
őstag
Sziasztok!
Egy Cooler Master Elite 110 házba építettem játszós gépet, ami az alábbi konfig:
Asrock H370M ITX/AC
Intel i3-9100F
Gainward Geforce 1650 Super (pegazus OC gyárilag, én nem piszkálom)
ram, ssd, 3tb hddAzt hittem, a meglévő tápom jó lesz hozzá, aztán nem lett az (kicsit régi és nincs cpu táp kábele).
Az Atx táp befér, még nem modulárisan is, de erősen elgondolkodtam, hogy SFX táp legyen.
A 8cm-es venti a hagyományos SFX tápokon elég (vagy csak elég hangos, amit nem szeretnék)?Amiket néztem:
Bitfenix Whisper M 450W
Seasonic FOCUS 450 Goldkicsiben:
Seasonic FOCUS SGX 450W
FSP 450W SFX PRO 80+
Corsair SF Series™ SF450Mit javasolnátok?
Köszönöm! -
syberia
veterán
válasz MrChris #131991 üzenetére
Gold hatásfokú tápegységek általában hosszabb garanciaidővel rendelkeznek, jobb minőségű az elektronika bennük, a magasabb hatásfok hosszabb távon kimutatható fogyasztásbeli megtakarítást jelent, a Bronze tápokhoz viszonyítva. Félpasszív megoldások Gold hatásfoktól érhetőek el, ha néma áramforrás is cél.
A kinézett BitFenix jobb minőségű, halkabb hűtésű, de ennyire nincs sok értelme a túlméretezésnek, még egy R9 290 esetében sem. Viszont a gép szempontjából nem hátrányos a túlméretezett tápegység, a másik véglet már az lenne.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
E.Kaufmann
veterán
válasz MrChris #131991 üzenetére
Bronz ma már a minimum, sőt már inkább az is kevés. Minél jobb a hatásfok annál kevésbé melegszik a táp, valamint minél magasabb a minősítés, annál hatékonyabb alacsony és magas terhelésen is, mert nem egyenletes a hatásfok terhelés függvényében. Átlag halandónak elég a Gold.
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
syberia
veterán
válasz bgabor_94 #131988 üzenetére
Pont tegnap néztem én is, sajnos nem váltja meg a világot. ez egy minimálisan módosított VS450, sima 80 Plus helyett 80+ Bronze plecsnivel. Nem a leggyengébb kategória, de az említett BQ SP9 határozottan jobb nála.
MrChris: az R9 290 kártyád miatt ajánlottam 650-es tápot, de ha rövid időn belül lecserélnéd, egy modernebb kártyával 500-550 wattos tápegység is könnyedén megbirkózna.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz syberia #131985 üzenetére
Köszi, ez jó ár. A bronz és gold minősítés lényeges dolog vagy csak jól hangzó szavak? Esetleges pénztöbblet esetére még ezt néztem ki. Minőségben ez jobb?
[ Szerkesztve ]
-
bgabor_94
csendes újonc
Sziasztok
Erről a tápról [link] mi a vélemény? Jó választás?
Gtx 1660 super, amd ryzen 5 1600 af mellé menne[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
-
MrChris
nagyúr
Korábban már kérdeztem, csak időközben már azt a tápot nem kapni, leendő konfig:
i5 9600k, Gigabyte Z390 UD, 16GB, R9 290, ~5 hdd, ssd
Extra teljesítményt nem tervezek, esetleg egy VGA csere 4-6GB-os Nv-ra és +16GB ram.
25e körül praktikus lenne...
Ehhez mit, milyet? -
Yany
addikt
válasz hesszan #131980 üzenetére
Két különböző gyártó decibeljeit soha ne hasonlítsd össze, semmi értelme. Csak akkor tudod megtenni, ha azonos, független laborban mérték őket. Kizárólag gyártón belüli skálázásra alkalmas ez az érték. Ráadásul a hangnyomás csak egy paraméter, a hang különböző karakterisztikái épp annyira befolyásolják, hogy mennyire hallható egy ventilátor.
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
hesszan
aktív tag
válasz syberia #131978 üzenetére
syberia és Graphics
köszi! mindkettő 3év garis.
FSP 50%on 21db-t ír a gyártói oldal (100%ot ki se merik írni?), 7 sata port. jójó de 21bd hangos.
BQ 100%on 15db így nálam ez nyerne... de csak 5 sata van benne ha jól látom. a 6. egy molex. szóval ez így nem jó :S bár még talán hang miatt mégis inkább ezt meg egy 300ftos átalakító.(a ház az nagy. de befér 6 vinyó, és a feleségem azt mondta nem érdekli mi van benne, de csak fehér lehet a nappaliban. így ez lett. a ház drágább volt mint egy i3-2100 proci 9éve)
[ Szerkesztve ]
Sungdurung
-
baacuba
csendes tag
-
Kroni1
veterán
válasz Steve_Brown #131974 üzenetére
Igen, az egy CWT belsős táp, és egy szavam nincs rá, nálam már nagyon rég óta teljesít egy ilyen tökéletesen, némán szolgálatot, nagyon jó hatásfok mellett!
-
Paxker315
addikt
válasz Steve_Brown #131974 üzenetére
Igen, elvileg. Érdekesség: a sima CX (nem M) jobb elektronikát kapott.
CX450: " LLC resonant mode front end with DC to DC."
CX450M: "Double forward with DC to DC."bár ezt spec korábban már többször hallottam, így, ha nem szempont a modularitás, inkább CX-et vennék : )
(#131973) baacuba
BQ PP11 400w? CM? Nem szoktam ajánlani, mert véleményem szerint túlárazott, nem ér ennyit, de a kritériumaidnak megfelel : )[ Szerkesztve ]
-
baacuba
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi konfigba keresek megbízható, halk tápot.
20e-30e
2.: Milyen gépre kötnéd?
ASRock H370 Pro4, i7-9700, CORSAIR 16GB CMK16GX4M2D3000C16, Samsung 970 EVO Plus 500GB MZ-V7S500BW, be quiet! Pure Base 500 Case
discrete VGA nincs, csak szoftverfejlesztésre fogom használni
Halk legyen és megbízható, napi 8-10 órát fog menniKöszönöm.
-
CorY
csendes újonc
válasz John09 #131953 üzenetére
FSP Hexa+ 500-at vettem itteni ajánlásra. Az az igazság, hogy még a mérés közben is ingadozik (csak terhelés alatt), és lemegy 11,7-re 11,6 is volt meg 11,8 többször, egyébként meg konstans 12,098 körül van. Sima netezés közben eddig nem volt semmi gond, úgyhogy akkor beruházok egy új tápra szerintem. Köszi a segítséget!
-
hesszan
aktív tag
sziasztok!
● 15e? 20e? 25e? 30nál már rosszul érezném magam a teljes gép értékehez képest... kifizetni ki tudnám.
● Lásd az adatlapomon gép2
● ASUS P8H67-M EVO REV 3.0
● i5-2500
● Gigabyte 1030
● CM 690 II white
● jó lenne ha halk lenne, a gép ritkán fut terhelés alatt. félpasszív működés előny lenne.
● 0-24 megy a gép
● 5+ év gari (Chieftec 500W CTG-500-80P ma hajnalban több mint 9 év után pukkant el)
● minimum 6 sata tápcsati, több is lehetSungdurung
-
Graphics
Jómunkásember
válasz syberia #131967 üzenetére
Alapvetően a Corsairnek szól .
Inkább csak ténymegállapítás, hogy még mindig megy náluk az olcsóbb szériáknál ez a rossz vonal, hogy csökkenő beszállítói színvonallal dolgoznak.
Szerencsére mondjuk már a CWT az egyik legjobb tápgyártó, de szerintem ők is sokat tanultak az Enermaxtól, amikor utóbbi úgy döntött, hogy ledönti az eddigi tápos vonalat.
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz Graphics #131966 üzenetére
Végső soron igen....több OEM is megfordult már Corsair márkanéven. A CWT belső tápjaik lettek a legsikeresebbek....de mi ez a kötözködős hangnem, van ám törlés gombom!
A Corsair VS régi tervezésű belsőt kapott, abból is gyengét. Vannak is panaszok rá.
(#131955): Nekem utóbbi nagy csalódás, a legjobb reputációval bíró gyártó spórolása miatt felejtős lett a belépő szintű szériájuk. Vagy így akarják a vásárlóikat a jobb hatásfokú, drágább tápjaik felé terelni? Szerintem össze tudtak volna hozni olcsón jót, pl. a HEC(!) belsős be quiet! System Power 9 sem drága tápegység, és simán jobb mint az S12III szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz syberia #131951 üzenetére
Mármint a CWT mérnökei?
A Corsair a márkanév, vagy van valami spéci tápmérnök szakosztálya is?
Szerencsére a Corsair rájött maga, hogy az internet világában nem jó buli az, amit pár éve csinált pl a TX szériával is.De mondjuk a VS-nél kíváncsi vagyok a HEC miért került bele... Gondolom ez még olcsóbb mint a CWT...
A CX-nél meg megjelent a Great Wall most nézem... Ja meg a TX-nél is.
Hát akkor a Corsairnél a felső kategória oké, reméljük ott nem lesz elkurvulás.
Itt is megy a szokásos, bejáratott márkanév, ismert típusai, első szériák kiválóak, ennek utánaolvas az ember, utána ahogy jönnek a "revíziók" , egyre gyengébb minőségű belsők...
Ritka nagy kivétel náluk az RM/RMx sorozat...
Az AX széria pedig ment a levesbe... Vagy ahelyett jött az RM...
[ Szerkesztve ]
-
2Late
csendes tag
Sziasztok.
A következő konfighoz szeretnék egy megbízható,lehetőleg gold tápot 25k körül:
Ryzen 5 1600 AF
Sapphire RX580 Special Edition
Corsair vengeance lpx 16gb
Asrock B450 PRO4
Kb 6-8 venti
Silentiumpc signum sg1 tg házban lesz
1-2 TB HDD
1 TB-os SSD
Plusz egy kisebb nVme SSD
RGB-től isten mentsBitFenix Formula 550W Gold-ot néztem,de két napja nem árulják az árukereső szerint.
Üdv.
-
syberia
veterán
válasz Piftuka #131959 üzenetére
Igaz is, szinte egy árban vannak. Akinek szempont a modularitás, és nem küzd helyhiánnyal a gépházban (ez is szempont néha), annak nem kérdés a választás.
(#131962): Én lustálkodhatok, TG-ként kaptam plusz időt rá.
(#131960) juaNiko: RX 580 kártyám van és i5 proci, a teljes rendszer játékokban sem nagyon megy 250W fölé, a digitális mérőm is megerősíti ezt.
Tehát bőven jó az 500-as tápegység számodra.[ Szerkesztve ]
-
E.Kaufmann
veterán
válasz E.Kaufmann #131961 üzenetére
Tápban, csak lejárt a szerkesztési idő.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz Kroni1 #131957 üzenetére
Én csak a kora meg a HP mivolta miatt nem ajánlom (hátha van valami gyártóspecifikus bonyolítás, hiába LiteOn), de nekem egy 300w-s seasonic tfx táp, amit ezresért vettem, működtetett egy full integrált R3 3200G-s gépet amíg nem szereztem új házat és tápot. Nem volt gond az sem, hogy a 8 pin-es cpu konnektorba csak 4 pin-est dugtam, mert csak ilyen volt a tápon, természetesen a 24 pin-es atx tápcsati mellett.
Amúgy a Lite-on is OEM gyártó, csak nekik jobb optikai meghajtók voltak, míg a delta cd-rom-ok alulról súrólták a ciberdrive-okat , tálban viszont a delta a jobb
[ Szerkesztve ]
-
juaNiko
csendes tag
Köszönöm a válaszotokat. Kicsit tartok tőle, hogy kevés lehet. Az ajánlott a videókártyához legalább 500W. Vagy nincs okom ettől félni?
-
Piftuka
veterán
válasz syberia #131958 üzenetére
Vagy annak félmoduláris változata, a "Seasonic Core GM 500".
"Aquila non captat muscas."
-
syberia
veterán
-
Kroni1
veterán
Sziasztok!
Talán nem offtopik a kérdés nagyon:
Van egy régi Core2Duo alapú, LiteOn 300W tápos HP gépem, aminek a belsejét egy alacsony fogyasztású AM4-es rendszerre tudnám most fejleszteni. Kérdésem, hogy ez a tápegység (vannak sata csatlakozók rajta, megvan a 24pines mellett a 4 pines kiegészítő tápcsatija) kompatibilis lehet-e egy frissebb Am4 rendszerrel is, vagy mindenképp vennem kéne egy új tápot? A teljesítménye biztosan elég lesz, csak nem tudom, hogy volt-e tápoknál valami változás ami miatt nem feltétlen kompatibilis egy mai AM4-es konfig a kb. 10 éves tápokkal..[ Szerkesztve ]
-
juaNiko
csendes tag
Tápcserére szorulok ezért kérném a segítségeteket.
25eFt környéki a keret.
A konfig: i5-6500, MSI Z270 Gaming Plus, RX 580 Sapphire 4Gb,1db 8Gb ddr4 ram 2666mhz(későbbiekben belekerül még 1), 1HDD 7200rpm, 1 sata SSD, 5 db házventilátor, Zalman Z9 neo gépház. -
John09
csendes tag
11,4V-nál omlik össze a rendszer azt hiszem. De számomra nem ez a legérdekesebb. Az, hogy így ingadozik a feszültség, számomra azt jelenti, hogy nem stabil a tápegység. Valószínűleg osszcillál is, tehát zajos. Ez eléggé sok bonyodalmat tud okozni.
A te esetedben lehet, hogy vibrál 12V és 11,6V között. A mérésnél pedig az átlagot látod 11,8V-ot.
Közben megvásároltam az FSP 400 GLN tápot. Példaként tudom mondani. 12,25V terheletlenül és ha full-ba beterhelem, akkor 12,12V-ig esik.
Nem tudom milyen a tápod. Ha netezés közben is összeomlik a rendszer, akkor lehet kontakt hiba is. Ha csak terhelve, akkor jó esélyel a táp a ludas. -
syberia
veterán
válasz Paxker315 #131950 üzenetére
Talán a leglényegesebb, ugyanaz a platform mind a kettő, az egyik alkatrészekben , a másik pedig karakterisztikában jobb egy fokkal. Én hatékonyság párti vagyok, kissé fájó szívvel mondtam le a japán kondikról, amikor e két széria között vacilláltam.
Az RM650 máshol is jó reputációval bír, szerencsére kitűnőek a Corsair mérnökei.
-
Paxker315
addikt
válasz szasanyi #131949 üzenetére
Piftuka többször korbejarta a témát, de nagyjából : RM nem japán, hanem kínai "élite" kondenzatorokkal szerelt, és olcsóbb ventivel. Illetve, az RMx-en vannak kabelkondik, ami miatt kicsit nehezebb vele szépen kabelezni.
Kiváló választás mindkettő, az RMx premiumabb modell, de régebbi, kis terhelesen nem olyan hatékony.
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
-
Paxker315
addikt
válasz szasanyi #131944 üzenetére
szia,
a szokásos
10 év garival Corsair RM650x, Corsair RM650, SeaSonic Focus GX 650
Riotoro Enigma, de picit többért ott van a Fractal Design ION sorozata is szintén tíz évvel.
7 év garival Bitfenix Whisper M 750w; SF Leadex Sorozat (Leadex II v III 650w) - szintén hét év garival.Szerintem az RM650 az ára& alacsony terhelésen remek hatékonysága miatt nagyon jó választás lehet. Főleg a hosszú garanciaidő miatt is.
Ezek mind csendes, moduláris, Gold hatásfokú (kiv. Fractal Design- Pt) tápok, megfizethető (értsd: szub44k) áron.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Üdv srácok! Tápegységet kellene vennem, de nem vok naprakész (főleg nem egy esetleges best buy típusban). Tehát szakértő segítséget kérek a választáshoz!
1.: Amennyit muszáj (azért ne 50k+ tápokat ajánljatok).
2.: PC az adatlapomon(de szeretnék legalább 650W-os, és GOLD minősítésű tápot).
Extra igényként ezeket jelölném meg (már ha ezek extráknak számítanak 2020-ban):
- min. 5 éves garancia
- 2x EPS csatlakozó
- terhelésen ne legyen hangos
- a moduláris kivitel előny. -
BogyóBP
addikt
válasz chopin42 #131941 üzenetére
Nálam sose lenne ilyen kombó, max egy RTX 2070 superben gondolkodom még és akkor ott megállna a folyamat.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
chopin42
addikt
-
BogyóBP
addikt
válasz _Atesz #131924 üzenetére
Miért a 650W egy 1 VGA-s gépbe amibe van egy high end proci nehogy már ne legyen elég..Vagy a 650W os verzió az hangos? Az Én gépembe egy i7 8700 as van egy 1060 as vga val és a bíkvájet psu testerje szerint 350W összefogyasztás sincs, nemhogy 650. Nem értelek, kicsit magyarázkodhatnál mielőtt egy jóval drágább tápot ajánlasz, mert engem is érdekelne a 650W os corsair de kiváncsi vagyok miért a 750 est mondtad.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
Iroil
tag
Sziasztok! Lehet off, ha igen elnézést.
A kérdésem az alábbi lenne:
-A számítógépemben lévő FSP HEXA 400W-s elbírna még 8gb ramot?
Leírom a konfigurációt is:
-Asrock H110M-DGS
-Intel I3-7100
-Kingston HyperX 8GB 2133Mhz cl14
-FSP HEXA 400w
-meg a vinyók.Érdekelne hogy ha bővíteném a ramot 16gb-re akkor elbírná a táp a konfigot?
Válaszokat előre köszönöm.Milu
-
Paxker315
addikt
-
Brekkk
senior tag
Sziasztok,
Az alábbi konfighoz keresek táptot.
Alaplap: ASUS Prime P 570x
CPU: R5 3600
Hűtő: Artic cooling freezer e-sport Duo
VGA: MSI Ventus GTX 2060 6 GB OC
SSD: 2 db. 1 NVME, 1 SATA
HDD 3 db 7200 RPM
Ventillátorok: 4 dbModuláris vagy félmoduláris táp kellene
Seasonic Core GM 500 W-os tápra gondoltam hozzá.
Van jobb ajánlat?Köszi
Brekkk -
HurricaNe
csendes tag
Sziasztok!
● "Minnél olcsóbban."
● "i5 3570, Sapphire rx 590 nitro+ vagy 580 nitro+ lesz, 2db SATA HDD"
● "Igen, minimum 6 és 8(6+2) pines pci-e csatlakozó legyen."
Köszönöm szépen a segítséget előre is.[ Szerkesztve ]
-
CorY
csendes újonc
válasz John09 #131927 üzenetére
John09! Egy ideje keresgetem, hogy lehet tesztelni a legoptimálisabban a tápot, mivel gyakran kidob játékból fekete képernyővel és összeomlik a játék meg ilyenek, és a tápra gyanakszom. Azt szeretném kérdezni, hogy milyen eltérés a mérvadó egy ilyen tesztben, amit írtál? Most pár percig ment csak, de 12-ről szinte egyből leesett 11,81 körüli értékre néha még picit lejjebb. Ez már okozhat problémát, vagy keresgéljek még?
Köszi a válaszod! -
John09
csendes tag
válasz lanszelot #131849 üzenetére
Lanszelot. Én úgy tesztelem a tápokat, hogy FurMark-al beterhelem és Aida64-ben figyelem, hogy menyit esik a feszültség. Pl. amit most le akarok cserélni tápot, olyat csinál, hogy 12V-ról leesik 11,6V-ra, ha beterhelem. Furmark-ban a cpu-t és a gpu-t is külön, külön be tudod terhelni.
Illetve, ha így játékok alatt nem fagy ki. Akkor nem biztos, hogy ott a probléma. Lehet ez kontakt hiba is. Én kivenném a videókartyát és egy papír zsebkendővel szépen fényesre törölgetném az PCIe csatlakozóját.
Egyébkén, proci 105W, videókártya 150W =(Ti 180W). A többi együtt max 40W. Ha nem tuningolsz semmit 300W-at körül el kell, hogy legyen.
A legideálisabb 50%-ra méretezni, ott a legjobb a táp hatásfoka. Tehát olyan 600W. A minimum 75% az 400W. -
secler07
tag
Sziasztok!
Úgy hozta az élet, hogy hozzám került egy Cooler Master Elite V3 230V 500W (MPW-5001-ACABN1) táp. Nem nagyon ismerem sajnos, mennyire mellényúlás?Ryzen 5 1600Af
Gigabyte 1650 Super
1 SSD 1 HDD lesz rajtaElőre is köszi
-
Paxker315
addikt
válasz fatikajoker #131922 üzenetére
Bitfenix Whisper M [link] , Seasonic Focus GX [link] , Phanteks AMP!, Corsair RMx.
Mihez kellene? Az adatlapodon lévő géphez 450w is elég, 550w már komoly tartalékkal bírna. Vagy más gép lenne? (9900k, 2080ti& oc?)
[ Szerkesztve ]
-
Yany
addikt
válasz syberia #131905 üzenetére
_Atesz, Syberia
Ennyire gyorsan ennyire netto hasznos infót még nem kaptam itt, pedig járok ide pár éve.
A minősétől én is kevésbé féltem a pénztárcámat, ezért bár kilógott picit és a többi is szimpi volt, mégis a Corsair nyert. Nagyon köszönöm a fáradságaitokat.Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
fatikajoker
csendes tag
-
Paxker315
addikt
válasz fatikajoker #131920 üzenetére
SuperFlower LeadexII belsős, nagyon jó táp. DE arra készülj, hogy a gari az gyártói lesz, mert webshopok nem szeretnek rá sok garit állni : )
Vannak olcsóbb, hasonló nívójú tápok több bolti garrival.
-
fatikajoker
csendes tag
válasz Graphics #131919 üzenetére
Sziasztok!
Végül a gépemnek ezt a tápegységet néztem ki:
EVGA SuperNova G3 750w gold
Kollegám ajánlotta, szerinte nagyon jó minőségű, megbízható, halk táp.
Szerintetek jó lesz?
üdvMSI B360 Gaming Plus / i5 9600KF 3.7 ghz / 4x4 gb HyperxFury DDR4 / Radeon 5700XT 8gb Anniversary 50 /Adata xpg 512 Nvme M.2 /Samsung EVO 860 250 / 2x1 tb WD Black / Aerocool Shard Rgb/EVGA SuperNova 750w GQ Gold+ / Arctic freezer 13 cpu
-
Gomister
csendes tag
Szevasztok!
Egy nem igazán játszós gépbe szeretnék új tápot. Nem kell semmi csipogós-villogós-gémelős hülyeség, csak megbízhatóan tegye a dolgát. Hirtelen itt olvasgatva a Seasonic Core GC 500W Gold szúrt szemet, hogy talán ő lesz a befutó, de ha van bármi ötlet, szívesen fogadom
A jelenlegi vas:
i3 3220
8GB DDR3
2 vinyó
1 SSD
660Ti 2GBCPU, VGA idővel változhat valami i5-i7 szerűre, és egy ~4GB-tal szerelt VGA-ra, de nagyon nem élvez prioritást a dolog.
Köszönöm!
csipp
-
Piftuka
veterán
válasz _Atesz #131912 üzenetére
Khmmm...!
"Corsair RM750x (2018) 24 hónapos standard termékgaranciával."
Vagy 3 hete felhívtam őket emiatt (másik modell is ugyanezzel az adatlappal szerepelt), de nem tudott érdemi információval szolgálni az ügyintéző fiatalember.
Azon kívül, hogy ő sem értette, miért szerepel ez a mondat az adatlapon, hogy az miért nincsen összhangban az ár alatti "120 hónap garancia" megjegyzéssel, illetve megerősítette, hogy a felbontott termékeikre a gyári teljes jótállást adják mindig.
(Ennek azért van jelentősége, mert ők vagy 4 féle fokozatát ismerik a bontott terméknek, és a "csak" kibontott, illetve 14 napos elállási időn belül használt és visszaküldött termékekre igaz mindez. A többi fokozatnál arányosan csökkentik a jótállást.)
Az biztos, hogy a termék adatlapja megtévesztő, és hibás. Hogy melyik része, azt nem tudhatjuk.
Amíg nem tisztázzák, illetve javítják, addig én nem merném megrendelni ezt.
-
Piftuka
veterán
Köszönöm! Tudtam, hogy rád lehet számítani!
Jelentem, hogy hivatalosan elképedtem.
A hatékonysága bámulatos. A belső kapcsán továbbra is azt gondolom, hogy úgy néznek ki a forrasztások, és a ragasztások (és az elrendezés), mintha valaki úgy okádta (már elnézést!) volna össze őket...
A felhasznált kondenzátorok kínálata is meglehetősen "egzotikus", de a teszt végeredménye magáért beszél.
(Nyilván a gyártáson, a kondikon és a modularitáson tudtak spórolni rendesen.)
Korrekt forgalmazótól, 10 év garanciával kínálva még talán el is gondolkodnék rajta, ha most keresnék tápegységet.
Ennyi pénzért viszont azért szerintem továbbra is egy minőségi, Gold fokozatú, CWT, Seasonic, vagy SF belsős példányt vennék a jól ismert "szereplők" közül.
-
syberia
veterán
válasz Graphics #131906 üzenetére
Volt már róla szó korábban, csak rosszul emlékeztem rá, nekem Seasonic alapok rémlettek, de csak SAMA. Bár az elektronika jól van összerakva, én jobban szeretem a már bevált típusokra felhívni a kérdezők figyelmét.
(#131910): Chemi-Con 105 °C kondenzátorok, golyóscsapágyas ventilátor, ez eredeti (Sama) platformot szépen továbbcsiszolták. De ettől még nem lett Seasonic .
(#131908): Hát igen, a minőségnek egyre jobban megkérik az árát.
[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
válasz Graphics #131906 üzenetére
Sama, Guangzhou AOJIE Technologies Co. Ltd
www.hardwareinsights.com[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
-
lanszelot
addikt
válasz _Atesz #131903 üzenetére
De még mindig ott a probléma, hogy honnan fogom tudni, hogy megjavult?
Ma reggel se csipogott. Nem tudom mitől függ, nem tudom előidézni.
Eddig 2szer csinálta a 1,5 hét alatt. De nem tudom mikor fogja ismét.
Mint írtam semmi problémát nem észlelek, és a figyelő progik se.
Hiába terhelem. -
_Atesz
addikt
válasz Topanka #131878 üzenetére
Szívesen, nem fogsz csalódni benne, vérbeli prémium táp.
lanszelotIsmerőstől, stb. Esetleg rendelj egyet online webshop-ból, ha nem a táp a hibás, visszaküldheted 14 napon belül.
Vagy vidd el a géped egy megbízható szervizbe és kérd meg őket, hogy vizsgálják be..
MMIXTitanium hatékonyságú 600W-os táp fix kábellel? A tervezőnek rossz álma lehetett.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest