- Milyen videókártyát?
- Projektor topic
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Riasztó topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Bluetooth hangszórók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Aktív témák
-
penene
őstag
Aha, oké, akkor szerintem a 375öst veszem meg.
a 375ösre irta, hogy extra halk, viszont a 425ösre, hogy extra jól hűt, AMD ajánlásával... ez nem tudom mennyire szempont.. jó a halkság, de a hőmérséklet is jó lenne (teljesítmény meg azt hiszem így mindegy, ha a kisebb is bírja..
Bár 15 és 20 között van különbség, de ha ez tényleg sokat számít, akkor legyen a drágább... nem tudom a hőmérsékleteket.. a 375nél extra lassú lapátok, halk.. a másiknál meg gondolom jobb hűtés....
A 425öshöz sokkal több extra funkciót ír.. külön kábel minden egységhez, jobb támogatás, stb... és hűvösebb is.. A teljesítményt most nem nézem, metr minden elég..
[Szerkesztve] -
penene
őstag
Ezeket néztem ki:
EG425AXVE
...425W táp, csatlakozó: 6 tűs AUX és 4 tűs + 12V, aranyozott hűtőrács, FM (ventilátor sebesség)
...ellenőrző funkció, TC (hőmérséklet) ellenőrzés, passzív PFC, zajtalan
EG375AX-VE
...370W táp, csatlakozó: 6 tűs AUX és 4 tűs + 12V, aranyozott hűtőrács, FM (ventilátor sebesség)
...ellenőrző funkció, TC (hőmérséklet) ellenőrzés, passzív PFC, zajtalan
Ha jól láttam, ezek mennem A64es rendszerhez...
Jól láttam??
[Szerkesztve] -
penene
őstag
''nForce4 ''jósága'' hype. Elsősorban fűt. ''
Ezt nem értettem, ne hari..
Az utánalevőt igen.Abiton nem szeretnék változtatni most már, egyrészt megrendeltem, másrészt nekem az megfelel, így is kavar volt a lapok között, sokat idegeskedtem miattuk, mert nem tudtam dönteni.
-
penene
őstag
Köszi Szalma, kedves vagy!
Annyira nem tudom, hogy milyen adatok alapján válasszak... mert oké, hogy 350 watt, de abból is van egy csomó
AMD nforce4hez kell..
nem tudom, milyen paraméter az ami alapján döntenem kell...
Nem tudsz ajánlani nekem egy megfelelőt?
Ha azt mondod 350 watt elég ok, de egy 400Wost is megnéznék árszintileg..
Tényleg fogalmam sincs, mi a különség köztük, és hogy mi az ami alapján választanom kéne..
[Szerkesztve] -
Szalma
őstag
(Magyarul itt van róluk némi infó, és beszerzésben is tudnak segíteni -> Bővebben: link.
Szerintem neked egy 350W-os is elég lesz. Tuningra is. Bőven...)
Szeretettel:
Szalma -
penene
őstag
Hehe, köszi. Erről is olvastam, csak nem tudtam mennyire vegyem komolyan.
Annyira sok pénz nincs rá szánva, csak a szükséges mennyiség, de úgy érzem ez fontos része a gépnek.
Pontos típust tudnál mondani? vagy Wattot? 400, 450?
Enermax honlapján vagyok, hát nem igazán tudok dönteni...
[Szerkesztve]
Segiccs, nagyon össze vagyok kavarodva, 3 millió modell.. wááá
[Szerkesztve] -
Szalma
őstag
(Mindenki vegyen Enermax tápot, akinek nem moddoláshoz kell. Bár némely darab elég csinos. Az Enermax-nak nincsenek kakukktojás típusai/szériái. (Közel száz eladott/üzemeltetett Enermax-os tapasztalattal állítom ezt.))
Szeretettel:
Szalma
ui.: Egészen biztosan nincsenen a Földön jobb táp náluk, csak drágább. A Zalmanokra ez fokozottan igaz. (A drágaság.)
uui.: Továbbra sem értem a kapálódzást, pláne ha 30eFt van szánva rá. Igaz, nincs szénné reklámozva...
uuui.: Bocs, ha már unalmas, csak ugorjátok át. -
penene
őstag
Zalman 400W tápegység ZM400B-APS 24,000 Ft 30,000 Ft
30 rugó ezért a tápért. Tényleg megéri??
Nekem megbízható feszültség kell, halkság annyira nem fontos, de ha jó, akkor..(valszeg prociventi, meg házhűtőventik hangosabbak lesznek
)
Esetleg más ajánlat? Olvastam coolinkről, chieftec, cooler master.. mint nagyobb nevek.
Nem csak az számítana, hogy mekkora wattos, mert ha kell, veszek 450 wattosat is, de nekem nem mindegy, hogy ha proci vcorenak megadom 1.5Vot, akkor az 1.4 és 1.6 között fog ingadozni gagyi táppal, értetek ugye?(mérne értenétek)
De én olyn szinten nem értek táphoz, hogy az hihetetlen.. csak az árukból tudok max. következtetni. -
trident
csendes tag
Sziasztok!
Vissza is olvastam, körbe is néztem.
Egy dologban tanácstalan vagyok.
Több helyen is azt olvastam, hogy mind a 12 centis ventivel szerelt Chieftec és az IMBP is ''hangos''....
Hivatalos oldalakon nem találtam zajszintet...
350 W-os Chieftec (12 cm, PFC, 2.0) és 420 W-os IMBP (szintén 12cm, PFC, 2.0) közt vívódom...
Thx! -
penene
őstag
Sziasztok!
Config:
Abit nforce4 ultra lap
3000+ a64 venice (húzás ameddig lehet)
2x512 ram
1 dvd iro
2 vinyó
1 floppy
egyéb.
Milnye tápot vegyek??
350 wattra gondoltam, de milyen táp az amely megbízható feszültséget biztosít, nem olyan szutyok ingadozót? Ez főleg a húzás miatt szükséges, meg amúgy is..
Köszi!
Lehet 400as kell? nem gond.. de a feszültségek megbízhatók legyenek, tehát Jó táp kell.. de sztem 350 elég.. ki tudja húzáskor mennyi..
[Szerkesztve] -
Tottu
senior tag
Amit az előző hsz-ban írtam le, az lenne a végleges gépem. Most jelenleg az adataimnál levő gép van. Ezután már alaplapot akarok cserélni, de avval már akkor mindent kell cserélnem és így inkább veszek majd új winyót, proc... és természtessen új tápot is. Most csak arra akarom hogy a köv 1 vagy 1,5 évet kibírja az ''új'' gép a 350W-os táppal vagy 400W-al (de az már drága lenne).
-
Tottu
senior tag
Ehez a gépehez milyen tápot ajánlotok?
Soltek nfroce2-s alaplap (Sl-75FRN-3L), 2*512MB DDR 400MHZ, Geforce 6600GT vagy 9800PRO, Barton 2,6GHZ, 2db winyó (40 ill. 13GB rakcben), 1 DVD olvasó és DVD író, 1 háló ill 1 hangkártya és egy floppy meghajtó.(1db + venti)
Talán nem hagytam ki semmit.Én egy Chieftech 350W-ra gondoltam, szerintetek elég lenne hozzá vagy 400W-os kell?
Egyébként köcc a válaszokat! -
sammo
csendes tag
Hello!
Szerintetek jó ez a táp:
ATX Táp HCP450A 450W Chieftec 24tűs táp cs. 10 900 13 625 FT
Ha jól tudom a HCP (vagy HPC) a Sirtecet jelenti
Nekem gyanúsan olcsó pár hete ugyanitt a 460 as Chieftec CT-460A 19,6K volt
Ugye ez a széria nem halálozik annyit? -
Goose-T
veterán
válasz
Debilon #1468 üzenetére
Jelent gondot. Ha lemegy 3V alá, akkor problémák léphetnek fel a géppel. Egy haveromnak lement a Codegen tápja 2.9V alá és akkor már nehezen vagy egyáltalán nem ismerte fel a vinyókat indulásnál, valószínűleg a déli híd nem kaphatott elég feszültséget. Ki lett cserélve a táp és rögtön jó lett.
-
erdoke
titán
válasz
Csaba_20_ #1471 üzenetére
Te rosszul látod a dolgot, alaptalanul tulajdonítva nekem elfogultságot. A CM RealPower is az egyik kedvenc tápegységem, de eddig is túl drágának tartottam, most meg aztán végképp aránytalannak. Bármennyire nehéz elhinni, már jó ideje nem köt erős érzelmi kötődés egyik hardveremhez sem, bár némelyiket jobbnak tartom, sőt talán jobban kedvelem mint a másikat.
A HiperPower 580-assal kapcsolatban is csak azt jegyeztem meg, hogy ahol nem fér bele a specifikációba, és amennyivel nem fér bele, annak nincs gyakorlati jelentősége, még a való világban lényegében nem létező folyamatos teljes terheléses állapotban sem. Végignéztem az összes értéket, és továbbra is azt mondom, hogy ez egy jó tápegység, nem pedig a kőbe vésett százalékok bűvöletében csapkodom morcongva az asztalt.
Mellesleg egyetlen példány vizsgálatával nem szabad messzemenő következtetéseket levonni egy típussal kapcsolatban. Furcsa, hogy ezt megtették az OCZ táppal, visszaküldve a gyártónak vizsgálatra, az eredményt nem minősítve, míg a CM és a HP modelljeinél ez eszükbe se jutott.(ha ez számít, az OCZ-t is ''kedvelem'').
Mivel nem ismerlek, ezért nem óhajtok személyeskedésbe bocsátkozni, szerintem ezt (ugyanezen okokból) neked se kéne tenned. Pl. a Hiper tápot pusztán kíváncsiságból és a modularitás miatt vettem meg, semmi szükségem nem volt az 520-as GlobalWin lecserélésére. Éppen ezért nem az én ''tápocskám'', és nem érzelmi felindulásból védem, ugyanezt tenném bármelyik másikkal, ha hasonló méréssel, hasonló durvasággal kaszálnák el egy ilyen kaliberű hiba miatt.
[Szerkesztve] -
Csaba_20_
őstag
Valóban ideális esetet vettek alapul a THG-nél, de a gyakorlatban ennél csak rosszabb lehet maximális terhelésnél. A teszt viszont arra irányult, hogy mennyire igazak a tápokra ráírt névleges értékek, nem arra, hogy elvisz-e egy átlagos konfigot. A ráírt értékeket tudnia kell. Ha tudja, akkor az az alattiakat is tudja. Fordítva ez nem feltétlen igaz, ezért nem célszerű és mérvadó az általad ''emberi viszonyok''-nak nevezett körülmények közt vizsgálni. Természetesen lehetett volna plusz információként ezeket is megmérni, de hangsúlyozom, tápegységnél nem ez a lényeges.
Az utolsó mondat szándékosan olyan.
[Szerkesztve] -
LukE
veterán
válasz
Csaba_20_ #1471 üzenetére
egyreszt igaz.
masreszt a THGs cikk ugy THG-sen el volt b***-va szerintem, mert sok tenylegesen hasznalhato infoval nem szolgalt. (jo tudni, hogy x tap kibir 24 orat a raragasztott cetli szerinti max terhelesen, de az azert rohelyes, hogy gyak. egy szo nincs arrol, hogy mit csinal a tap 1: gephazba szerelve 2:emberi terhelesi viszonyok (ertsd: 100-300W kozott terhelve hogy all hatasfok, zajszint ugyileg) kozott. )
harmadreszt lehet, hogy elfogult erdoke, de azert az utolso mondat. hogyismondjam. -
DrSoul
őstag
Szerintem a jövőbeli gépedhez kéne egy jó minőségű 400W-os. Hisz én is pont úgy gondolkodom, mint te, én is majd olyan irányba szeretnék haladni, és most én is le akarom cserélni az amúgy jól működő DTK 300W-osom.
Én mondjuk 10K alatt szerettem volna vásárolni, de a 400W-osok inkább12-15 körül vannak. Ami ennél drágább, és 400W-os, szerintem már nem feltétlenül szükséges. Abba már ledek vannak, meg minden csinnadratta...!
Én mondjuk kibékülnék egy 380W-os CoolerMasterrel is, az még 10K alatt van, ha 2.0-ás verzió (erre figyelj), de nangyon kapni. -
Csaba_20_
őstag
válasz
Looserke #1473 üzenetére
Olvass:
Bővebben: link
Bővebben: link -
Looserke
őstag
Valaki felvilágosítana, hogy hogy is kellene érteni a 2db 12Vos ágat? Nekem egy FSP 350 Blue Storm van. Hogy tudom megkülönböztetni a két ágat? Remélem nem kérdezek hülyeségeket...
-
Csaba_20_
őstag
Te ne röhögtess, ha 580W-os tápként adnak el valamit, akkor az tudja az 580W-ot és ne csak a 480W-ot! Ha nem tudja az 580W-ot, akkor írjanak rá annyit, amennyit tud. Nem érdekel, hogy milyen tápról van szó, ha kiesik a szabványban megengedett határértékekből, akkor nem működik megfelelően. Az elfogultságod elvakít téged, mert bántják a tápocskád....
-
Slax
senior tag
válasz
Constantine #1465 üzenetére
Ha a gar miatt aggódsz, akkor tájékoztatlak, hogy a venticsere tts tudtával történt, gar természetesen változatlanul bolti. És ennyi zséért ajándék.
-
válasz
Constantine #1463 üzenetére
ne haragudj, hogy ilyet mondok, de ha kiadsz 28 penzt egy tapert, akkor azt meg is erdemled.
nezz korul, hatha van valahol olcsobban, pl a sztem a 460-as chieftec is boven eleg lenne es egy 10-essel olcsobb, abbol a 10-bol meg elmesz a baratnoddel vacsizni.
www.depo.hu-t ajanlom figyelmedbe, bongeszd es jo cuccokat lehet talalni.
masik jo tanacs: 20k felett mar csak egyre kevesebb teljesitmenynovekedest kapsz a penzedert, szoval sztem probalj meg ez alatt maradni.
depo.hu:
Chieftec ENH-0746GB 13.839 / 17.299
/ 460W / Aktív PFC / 12cm-es ventilátor
FSP Blue Storm 13.999 / 17.499
/ 500W / 12 cm ventillátor
esetleg
Cooler Master RS-450-ACLY 18.699 / 23.374
bar ez utobbi sem jobb annyival a masik 2-nel, mint amennyivel tobbe kerul. -
Debilon
addikt
nem akarok új topicot nyitni, meg ez a tápegyságes topic megy inkább...
ha a 3,3V-os ág 3,1 kötül van az jelenthet gondot?
sajnos multiméterem nincs, de eleinte 3,3V, aztán 3,2 és mostmár 3,1 körül tart a BIOS-ban nézve..(tudom nem igazán mérvadó, de mással nem tudom nézegetni)
mi az ami a 3,3V-os ágat használja a gépben? -
fasyrt
őstag
válasz
Típusszámból ítélve Delta beles lehet, tehát nem rossz maga a táp, kérdés hogy 500 w ér-e 28,5 ropit, mikor van 500-as FSP, és 460 CT jóval olcsóbban.
-
Zull
senior tag
Ehhez a majdani confighoz milyen tápot? Mert jó lenne ha a húzást is bírná
P5ND2-SLI
P4 630 @ 4.2 (remélhetőleg)
Corsair Twinx 1GB 667 @ 850 (remélhetőleg)
EN6800GT -
Constantine
csendes tag
Köszi a linket igazából nemszeretnék használt cuccot venni.Nagyon szemezek ezzel a csíftek cuccal csak nemtom mien és menyire érné meg.HELP MEEEE.
Plz véleményezzétek a cuccot.... -
Slax
senior tag
válasz
Ha ennyit szánsz rá, nézd meg erdoke 520-as GlobalWin-jét is Bővebben: link.
-
Constantine
csendes tag
HI!
Köszi a választ a tt-re végülis tárgytalan már mert télleg marha drágák helyette kinéztem egy tápot erről szeretnék kérdezni.Chieftec 500W DT500A2 bruttó 28 490 pénz.Vélemény?....
LINK: http://www.users.hu/termekdetails.php?termekID=20000456 -
erdoke
titán
válasz
Csaba_20_ #1453 üzenetére
Ne röhögtess már. Te se gondolod komolyan, hogy a -12 V 11 %-os túllépése bármit is számít akár full terhelésnél.
Másrészt mikor terhelsz te egy tápegységet 580 W-ra? Ha 480-ra le tudod terhelni egy PC-vel, akkor már ügyes voltál, és akkor valószínűleg bőven speckón belül van a -12 V is. -
válasz
Constantine #1458 üzenetére
komolyan nem kellene sokat, max 100 hsz-t visszaolvasni es valamit ugyis talalnal,de nem is ez a lenyeg.
roviden a tt tapok tobbnyire masik gyartok atcimkezett termekei, nem rosszak, de az arukat sok esetben nem erik meg. ha viszont szukseged van a sok vilagito, csillogo-villogo cuccra es kicsit tobet is szansz ra, akor vedd meg.
konkretan melyik tipusra gondolsz 1ebkent? -
Constantine
csendes tag
Sziasztok!
A Thermaltake tápokról tudna valaki nyilatkozni?Mennyire érdemes ilyen tápot vásárolni?Megbízható?
Előre is köszi a választ! -
DrSoul
őstag
A M*gic*mpban a 400W-os Chieftec 10990Ft bruttó, 12cm-es venti, 24pines (lecsatolható a 4), és elvileg 2.0-ás, mert a 12V is két ágon megy már. És láttam is, tehát a kezemben volt. Én is ezen gondolkoztam, csak itt mondják, hogy CM
ami még drágább, már ezért is fáj a szívem, ráadásul CM-t most ahogy hallom nem nagyon találni.
-
Csaba_20_
őstag
Valóban nincs pontosan leírva az összes felhasznált mérőműszer típusa, de a képek és a dokumentáció sejtet valamit, igaz ez sem mentség. A kimeneti feszültségek grafikonszerű ábrázolásához például olyan oszcilloszkópra van szükség, ami PC-re köthető. Az aktív műterhelés típusát pl. megadták:
In our test-platform, we use four active electrical loads. The platform is custom made for us by Bernd Willer, which he calls the PC-NT-TB2. He is a former AMD engineer and now works as a consultant. The electrical loads are manufactured by the German company Statron.
Egy fokkal komolyabb tesztről van szó, mint a PH által tápegységek témakörében végzett tesztek ez számomra látszik. Talán a nagy tápteszt érhet a közelébe, de az is csak megközelíti. Egy ilyen műszerpark elég drága mulattság, egyes cégeknek, vagy iskoláknak lehet hasonló felszereltségük idehaza. -
Tottu
senior tag
Én is kiszeretném kérni a véleményeteket. az adataimnál levő géphez keresek vmi márkásabb tápot. Jelenleg 300-as Codegen táppal megy, de most már csak akkor fut ha lehúzom a tápcsatit a CD író ill. DVD-romról, ha nem húzum le róluk a tápot akkor a 3D-s alaklmazásoknál meghal a gép.
A jövőben még DVD írót tervezek venni + 2*512MB DDR 400-as ramot, esetleg később egy 6600GT, dee mást nem tervezek. Eztuán már egy 64-s gépbe szeretnék befektettni. Talán egy év múlva
Jelenleg ezt a tápot néztem ki: TÁPEGYSÉG ATX12V 2.0 350W CHIEFTEC 12CM ez 8250FT-ért tudnám beszerezni, a 400-s táp pedig már 12490-be kerül. Az a kérdés hogy a 350-es táp elég lenne a végleleg konfigomhoz is vagy iknább menjek biztosra a 400-al? -
T. Peet
tag
A coolink új szériáját ajánlom mindenkinek.
Ma vettem meg ezt a modelt: Bővebben: link
6000-szer halkabb mint a régi noisetaker-em. Kiváncsiságból lefogtam a cpu és chip ventit és szinte semmit nem hallani. Külsőre is nagyon jól néz ki.
Coolink forever -
DrSoul
őstag
Jó, lehet, hogy megint rákérdezek, csak furcsa volt. Ilyenkor szokták mondani, hogy ''csak 430W-os van'', vagy hasonlók, de én ilyen mondatra emlékszem: ''CM? Húúú, egy pillanat... megnézem.... nagykerben sincs, úgy látom...../Mikor lesz?/ ...Fogalmam sincs....''
Vmi ilyesmi volt.
De újra rákérdezek. Bár ez felülmúlja a keretem. Úgy emlékszem, a CM honlapján szintén 2 fajta van ebből is, egy 1.3-as verzió, megy egy 2.0-ás -
DrSoul
őstag
Mondjuk nem igen találok Pesten CM tápot. Azon a kevés árlistán, amin volt, közlik, hogy jelenleg egyáltalán nincs, és nem is tudják, lesz-e...
-
vlaci79
senior tag
Sziasztok!
Mondjatok néhány táptípust amik megfelelnek az alábiaknak:
500W
12cm venti
4 sata
6-8 nagytápcsati
Ára: 13-25.000 HUF
Köszi
Vlaci -
tts
addikt
a rendesebb CM tápok már ezek - de az ára előtt mindenki vegyen mély levegőt
volt náluk azt hiszem 500-as, talán még +30 EURO-ért és már el is fogyott - persze német bérből kicsit könnyebb -
lorcsi
veterán
itt van atápomhoz a link, de sehol nem találom rajta hog ymelyik szabványnak felel meg.
meg tudná vki mondani? -
lorcsi
veterán
Nekem ezeket a fesz értékek a valódiak (speedfan):
+3,3 3.31
+5 4,97V
+12 12,1V
-12 12,36V
-5 5,3V
+5VSB 5,51V
mennyire elfogadhatóak?
terhelés nélküli értékek,450W-s aerocool. -
fourgee
csendes tag
válasz
Csaba_20_ #1418 üzenetére
Aludtam 1-et és arra ébredtem, hogy a PFC az nem az, ami azt biztosítja, hogy pl a 12V az ne 11,5 és ne 12,5 legyen, hanem minél inkább 12? Mert ebben az esetben elképzelhető 0.99-es, vagy nagyobb érték. Akkor a gyerek megint félrebeszélt, pedig híradástechnikai suliban tanult, aztán meg elvégezte a Kandón a villamosmérnökit. Ő valami hatásfok dumával jött nekem a PFC-vel kapcsolatban. De nem a PFC hatásfokával, hanem a tápegység hatásfokával kapcsolatban. Erre tisztán emlékszem. Most már jobban odafigyelek rá, mert pl. abból a hírből, hogy egy feltört Mac OS elindult PC-n neki nem az jött le, hogy furcsa hogy egy Motorola processzorra írt oprendszer elindul Intel alapú gépen, hanem az, hogy bármit fel lehet törni...
-
Slax
senior tag
Bővebben: link nekem bizony ő tetszik. Tápváltáskor vagy ő, vagy egy FSP lessz a választott.
Nálam ennyi a milyen tápot vegyek dilemma.
-
DrSoul
őstag
Sajna sehol nem találni CoolerM tápot (380W).
LEhet, hogy Chieftec lesz belőle, van itt a M*gic*mpnál 11K-ért egy 400W-os. Nem tudom, van-e rajta PFC, da ahogy itt hallom, nem is fontos.
Ma meg is néztem: 24 tűs (lecsatolható), 12cm-es venti, volt súlya, és Chieftec volt ráírva
gondolom jó lesz. -
erdoke
titán
válasz
Csaba_20_ #1410 üzenetére
És az milyen munka, hogy már a teszt linkekben kiírják, hogy milyen gondot találtak a cuccal (a minden másban tökéletes TypeR ''Not within specification'' a -12 V 1 % túllépése miatt), miközben az OCZ-nek visszaküldik a tápot, és elmarad a megbélyegzés???
''Kissé'' elfogultnak tűnik ez a teszt... -
erdoke
titán
Megnéztem, minden más (fontos) feszérték nagyon korrekt a HiperPower tápnál 580 W terhelésnél, és ugyanitt 76,4 %-os hatásfokot mértek.
A -12 V pedig a megengedett 10 helyett 11 %-ot tért el, azaz 1 %-kal esett kívül a szabványon 580 W-os terhelésnél. Ezt én az adott ágon megbocsátom, mivel a +12, a +5 és a +3,3 tökéletes.
[Szerkesztve] -
Csaba_20_
őstag
válasz
tomcsi23 #1416 üzenetére
Hát én végeztem a tesztet? Fogalmam sincs mi alapján válogatták a tápokat. A Chieftec tápokat továbbra se tartom ratyinak! Még egyetlen emberke se vállalta, hogy javításra küldi hozzám azt a Chieftec tápot, ami állítólag tönkre ment neki. Pedig nyugodtan nézd meg a Chiectec táp halál topicot, felajánlottam a lehetőséget, élni mégse élt vele senki. Ráadásul aki azt állította, hogy a Chieftec a gépét is tönkre tette, nem tudta leírni az ok-okozati összefüggést.
-
fourgee
csendes tag
válasz
Csaba_20_ #1414 üzenetére
Jól van na, nem kell kötekedni
Csak arra voltam kíváncsi, hogy ez a táp jóval kisebb teljesítményt vesz-e fel, mint az elődje, ami egy Codegen volt. A szomszédunk ebben a témában azt mondta, hogy az aktív PFC is ''nagy fogyasztó'', tehát csak úgy símán nem lehet kiszámolni a dolgot. Ő meg olyan, hogy el tudom róla képzelni azt, hogy az új tápot nem a gépbe rakta, amikor vett egyet, hanem oszcilloszkóppal nézegette -
Csaba_20_
őstag
válasz
fourgee #1412 üzenetére
A PF érték a PFC-re vonatkozik.
Ez a gondolatsor a matematikai ismeretek hiányosságára utal:
fourgee írta:
tegyük fel, a gépem felvett teljesítménye 100W, és egy 60-70-es PF értékű Codegen van benne, akkor az össz teljesítmény elméletileg 160-170W, viszont itt 100 és 101 között van?
Ha a tápegységed hatásfoka 60-70%, a számítógéped által felvett teljesítmény pedig 100W, akkor a számítógéped és a tápegységed együttesen felvett teljesítménye 60%-os hatásfok esetén 100/0.6=166,67W, 70%-os hatásfok esetén pedig 100/0.7=142.86W. Az általad számolt értékekből tisztán látszik, hogy nem helyesen számoltál. Javaslom elevenítsd fel és ismételd át a matematikai és elektronikai ismereteid! -
LukE
veterán
válasz
fourgee #1412 üzenetére
a power factor, es a hatasfok ket teljesen kulonbozo dolog.
siman lehet .99-es PF-u tapot gyartani ugy, hogy a hatasfoka 60-70%.
hatasfok szamit, PF nem. merhogy MO-on kisfogyasztoknal jelenleg nem merik a teljesitmeny tenyezot, es nem is kell utanna fizetni.#include ''linkhalom''
#include ''miernemolvasóvissza''
szerk->Horbal-> gyanus. szvsz.
szerk2: Csaba: ezzel a THG-s dologgal egy bajom van: szep es jo, hogy halalra kinozzak a tapokat, de polo egy budos szo nincs arrol, hogy milyen hatasfok es hang ertekeket hoz ''emberi'' terheles alatt. Foleg nem egy hazba szerelve. Raadasul az sem vilagos, hogy a hangmeres az altaluk fulsiketionek nevezett szobaban vegeztek-e. Meg egyaltalan hol van a zajmero (ja, 12 centire a valamitol) Szerintem az otlet nem rossz, de elb***tak.
Vagy eppen arrol, hogy melyik pontnal buktak meg a tapok, es addig mit csinaltak.
tudom, csinaljak jobbat. csak 1 picit duhito, hogy eleg durva felszerelessel nem birnak egy tenyleg hasznos tap tesztet osszehozni.
de jol pofan vagnak nehany gyartot, ami vegulis nem rossz
[Szerkesztve] -
fourgee
csendes tag
Titeket olvasgatva előkaptam a... Az én kis tápom dobozát. Szegény olyan szép, nézegetném, de hát nem átlátszó a gépem. A dobozon lévő adatok felfrissítették az emlékezetemet, így az is beugrott, hogy itt az Aktív PFC nagyon jó, 0,99-es hatásfokú. A dobozon az van, hogy a PF érték nagyobb, vagy egyenlő 0,99-cel teljes terhelés mellett. Előszedtem halvány elektronikai ismereteimet, és rögtön jött a kérdés, hogy lehetséges ez? (az én drágaszágom egy EG495-ös Enermax, ami 485 Watt-os).
Meg azon is elgondolkodtam, hogy ha tegyük fel, a gépem felvett teljesítménye 100W, és egy 60-70-es PF értékű Codegen van benne, akkor az össz teljesítmény elméletileg 160-170W, viszont itt 100 és 101 között van? Eddigi emlékeim szerint kikapcsolt állapotban még csak langyos sem volt, majd ezt megfigyelem. Az viszont biztos, hogy kikapcsolás után még percekig mennek a ventilátorok, mert lehűti magát. -
Horbal
őstag
Ilyen búbánatot látott már valaki, vagy hallottatok a cégről egyáltalán?
[Szerkesztve] -
Csaba_20_
őstag
Érdemes megnézni a következő tesztet:
Cooler Master táp, igen közkedvelt és nagyrabecsült: Bővebben: link
Pár órás teljes terhelést követően lekapcsolt.
OCZ táp, szintén igen közkedvelt és nagyrabecsült:
A teljes terhelést ez sem bírta.
Hyper Type R580, szintén közkedvelt:
A -12V-os ág kifutott a szabványban megengedett értéken kívülre.
Külön érdemes megnézni az Enermax és az FSP tápokat is, hogy miként szerepeltek a tesztben. -
voronoi
tag
Szia, ha 35-ot nem is akarsz adni, de 25-on elgondolkozol, akkor ezt probald ki Bővebben: link Nekem ilyen van (csak a fekete), felelmetes....ezzel tuningolhatsz kedvedre, minden tesztet megnyert, amit olvastam, csak nehany amcsi oldal fanyalog, hogy az usa-nak szant verzioban nincs APFC, de az europaiban van. A masik siras vele kapcsolatban, amit olvastam, hogy rovid (45) a 24 tus csatlakozo, chieftec nagytoronyba is boven eleg, meg 15 centivel tobb is, mint nekem kene, ez mar csak a kotozkodes nehany loser site reszerol. A harmadik siras meg az volt, hogy az elso verziokhoz csak 1 darab pcie tapkabel volt, igy azok nem ''sli ready'' feliratuak voltak, de amit itthon lehet venni azok mar azok, 2 pcie csatlakozoval. Szoval osszesen ez a 3 kifogas volt vele kapcsolatban kb 10 tesztoldalt neztem vegig, de ebbol a 3-bol minket 1 sem erint mar, szoval ajanlom batran. Mindenjot.
-
h3lls
tag
válasz
strike-force #1407 üzenetére
Köszönöm szépen azthiszem igazad van
Valójában a fogyimérő a dizájn szempontjából kellett volna a házba.. de tényleg sok a 35.
-
sztem 35-ot ne adj tapert, akarmit adnak is hozza. a tt tapok nem rosszak, de nem is hude-nagyon-jok. 15-20k korul mar tudsz venni jo 350-400 watt koruli tapot, ami boven elviszi a konfigodat. itt pl mindenki dicseri az fsp bluestorm tapokat. ha nagyon elore akarsz tervezni, akkor sztem fsp bluestorm 500-as (br.~18k) vagy Chieftec ENH-0746GB (460w - szinten br.~18k)(depo.hu). ha elmesz a conrad-ba, ott meg tudsz venni kulon fogyasztasmerot, amit barmire ra tudsz dugni. ha jol emelxem olyan br. 7.5k korul van az is. Bővebben: link
remelem tudtam segiteni
[Szerkesztve] -
h3lls
tag
Szóval azt mondjátok fikák a ThermalTake tápok?
Én nézegettem teszteket angol oldalakon (pl.: Bővebben: link) kimondottan engem a w0057 érdekel Bővebben: link. Van ahol Enermax, OCZ, FSP, ANTEC teljesítményéhez hasonlítják van ahol azt írják hogy tunningosoknak nem ajánllott máshol pedig bizonygatják a stabilitását és h bármilyen rendszert elvisz. Igaz qva drága (35) de nagyon bejön a dizájn meg a Total Watt Wiewer. p4c800 e deluxba 66gthez 1gb ddr, 3.2 p4 @ 4ghz hez lenne... lehet elég a kistesója Bővebben: link vagy Bővebben: link csak az utóbbiról a 12cmes ventit hiányolom
vagy szerintetek nagyon nem éri meg a tt táp
Mit vegyek hejette? A másik ilyen watt kijelzős táp a cooler master 450es. Más ilyen nincs is ugye?
thx -
erdoke
titán
Nem rossz gépicsek az azért, anno elég sok díjat begyűjtött. Bővebben: link
-
DrSoul
őstag
válasz
KőkorSzaki #1401 üzenetére
NEm igazán, ihsz ez 1.3verzió, 8cm-es ventivel (ha jó a link), ráadásul azt mondtad, debreceni.
-
KőkorSzaki
tag
ezt keresed, nem?
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- AKCIÓ! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest