- Egérpad topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA® driverek topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED monitor topik
- Computex 2025: professzionális gyorsítókkal újít az Intel
- Visszafogva, de még visszatér a GeForce RTX 5090D
- TCL LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
Csaba_20_
őstag
válasz
fourgee #1412 üzenetére
A PF érték a PFC-re vonatkozik.
Ez a gondolatsor a matematikai ismeretek hiányosságára utal:
fourgee írta:
tegyük fel, a gépem felvett teljesítménye 100W, és egy 60-70-es PF értékű Codegen van benne, akkor az össz teljesítmény elméletileg 160-170W, viszont itt 100 és 101 között van?
Ha a tápegységed hatásfoka 60-70%, a számítógéped által felvett teljesítmény pedig 100W, akkor a számítógéped és a tápegységed együttesen felvett teljesítménye 60%-os hatásfok esetén 100/0.6=166,67W, 70%-os hatásfok esetén pedig 100/0.7=142.86W. Az általad számolt értékekből tisztán látszik, hogy nem helyesen számoltál. Javaslom elevenítsd fel és ismételd át a matematikai és elektronikai ismereteid! -
LukE
veterán
válasz
fourgee #1412 üzenetére
a power factor, es a hatasfok ket teljesen kulonbozo dolog.
siman lehet .99-es PF-u tapot gyartani ugy, hogy a hatasfoka 60-70%.
hatasfok szamit, PF nem. merhogy MO-on kisfogyasztoknal jelenleg nem merik a teljesitmeny tenyezot, es nem is kell utanna fizetni.#include ''linkhalom''
#include ''miernemolvasóvissza''
szerk->Horbal-> gyanus. szvsz.
szerk2: Csaba: ezzel a THG-s dologgal egy bajom van: szep es jo, hogy halalra kinozzak a tapokat, de polo egy budos szo nincs arrol, hogy milyen hatasfok es hang ertekeket hoz ''emberi'' terheles alatt. Foleg nem egy hazba szerelve. Raadasul az sem vilagos, hogy a hangmeres az altaluk fulsiketionek nevezett szobaban vegeztek-e. Meg egyaltalan hol van a zajmero (ja, 12 centire a valamitol) Szerintem az otlet nem rossz, de elb***tak.
Vagy eppen arrol, hogy melyik pontnal buktak meg a tapok, es addig mit csinaltak.
tudom, csinaljak jobbat. csak 1 picit duhito, hogy eleg durva felszerelessel nem birnak egy tenyleg hasznos tap tesztet osszehozni.
de jol pofan vagnak nehany gyartot, ami vegulis nem rossz
[Szerkesztve] -
pmheros
őstag
Válasz a hozzászólásod utolsó mondatára:
Most cserélte le a barátom duál 8cm -es Chieftech 420 -as tápját, egy 12cm -es Chieftech 460 -asra. (a konfig nem változott kb.:390W a felvett.) Azt mondja semmivel sem halkabb, sőt hátul a szitán átáramló levegő őt mintha jobban zavarná. -
Chieftec
őstag
Ha igazán halk tápot akaarsz akkor ne Chifit vegyél Enermaxxal még nemvolt dolgom.
Sztem ha jót akarsz a tápodnak akkor a gép kikapcsolás után rendesen leáramtalanítod (márkásabbaknál nem szükséges, én leszoktam). 410es ről olyat hallottam hogy a dualventissekkel nincs gond csak a 12 esekkel. Nekem 460 as Chifi van eddig nemvolt vele gondom(kop kop kop). Enermaxba az a jó hogy tudod manuálisan álltani az egyik ventijét így pl éjszakai töltésél letekerheted csutkára, kérdés hogy így milyen hangja van, meghogy milyen gép menne róla.
Aktív témák
Hirdetés
- Asus Rog Thor 850W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- GARIS!! MEGBIZHATÓ! PLATINUM!!! Enermax Platimax 1700W 80 PLUS
- MSI MPG A650GF Gold 650W Moduláris Tápegység
- Enermax Maxtytan 750W Titanium Moduláris Tápegység
- Harisnyázott tápkábel hosszabbító / moduláris kábel / vezeték - egyedi - modding - cablemod
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest