Hirdetés
Aktív témák
-
-
Mateosz
aktív tag
up
-
gézu
őstag
-
erdey_a
addikt
válasz
Csaba_20_ #1794 üzenetére
Azok alapján amit mondsz, a proci 70W körül, míg a VGA (mivel nincs plusz tápcsati és az AGp ennyit tud) 42 W-ot vesz fel maximum.
Ez ugye 112. Legyen 5W a procihűtő, meg a vinyó 20. Ez összesen 137.
Ha kétszeres biztonsággal számolok akkor egy 300W-os táp simán viszi.
A kérdés az, hogy ez a gyakorlatban is igaz-e? -
erdey_a
addikt
Halihó!
Kérdeznék, hogy mekkora táp kell minimum az alábbiakhoz.
ASUS K8N lap
Sempron 3100+ s754 64bit
Geforce 6600 (nincs külön áram adva neki)
1 CD író, 1 CD
1 HDD
1 Szellőztető venti -
sqaddy
tag
Sziasztok!
Lenne egy kerdesem a tapszagertokhoz!
Az erdekelne, hogy a regebbi 1.3-as verzioju tapokonugye csak 1 12V-os ag van.Az ujakon mar 2, ehhez kapcsolodoan kb. mennyit jelent a ket amperertek a regihez viszonyitva?
Gondolok itt arra, hogy az asztali gepemben meg egy regebbi aopen 350-es tap van (18A@12V)es mondjuk ez mennyivel gyengebb egy ujabb taphoz (pl fsp bs 400) viszonyitva, ami 14 ill. 15 A-t ad le az egyes agakon? -
Mateosz
aktív tag
Helo!
Most veszek új gépet, és szeretném tudni, hogy milyen tápot nézzek...
A8N-SLI Premium; 3200+ Venice; 6800 GT; 250 GB SATA II Samsung; Asus DRW-1608P.
Találtam Asus házat 360W-os táppal. Ez szerintetek jó?
Ja, és tuningolni fogok!
(Talán a konfig alapján azt gondoljátok, hogy nem kell spóroljak a ház+tápon, de ezt a konfigot egy extra olcsó boltban néztem ki.. szóval nem vagyok milliomos...sajna..)
Előre is köszi! -
Goose-T
veterán
válasz
gyikhus #1786 üzenetére
Kell lennie, még a Chieftec oldalán is írják és a szabvány is előírja.
1 x Dual 20 / 24 PIN ATX (net tube) / 45cm
1 x 4 PIN ATX 12V connector / 45cm
2 x SATA connector / 45cm, 60cm
7 x Molex connector (HDD's, CD-ROM etc.)
on three wires 45cm, 60cm, 75cm
2 x Floppy connector located at the end
of two Molex-wires / 75cm
Gyorsabb voltál.
[Szerkesztve] -
gyikhus
tag
Megnéztem a specifikációt:
1 x Dual 20 / 24 PIN ATX (net tube) / 45cm
1 x 4 PIN ATX 12V connector / 45cm
Ezek szerint leszűrhető 2 dolog:
1 - Hikomat vagyok, mert rossz kábelt dugdosok rossz helyre (hál'istennek ilyentől trippert nem lehet kapni...)
2 - a második csati, ami nekem kell, a 24 fennmaradó 4-e pedig lógicsáljon kedvére.
Hálás köszenetem Uraim! -
-
KPepe
senior tag
válasz
TudorVigyor #1782 üzenetére
Az NF7-en 20 tűs csati van, plussz egy 2*2-es kiegészítő csatlakozó, amit illik bedugni, de nem kötelező. Nekem sincs, mert a tápomon nincs ilyen csatlakozó...
-
gyikhus
tag
válasz
TudorVigyor #1782 üzenetére
Asszem kezd tisztulni a kép... (Bocsássátok meg a tudatlanságomat, tanulni járok ide!)
Az NF7-en egyfelől van ugye a 20pin-es tápcsati, a leválasztott CT tápcsati (20asított) belefigyel, és megy rendesen.
A 4pin-es csatlakozó (a manual szerint ATX12V1 névre hallgat) pedig a CG-vel használva volt, jelenleg pedig üresen van, mert ha belemegy a leválasztott 2x2pin akkor meg se mukkan.
Most akkor a két 4pin-es csatlakozó tök más szabvány, vagy én kötöm rosszul a dolgot? -
TudorVigyor
aktív tag
válasz
gyikhus #1780 üzenetére
Az NF7S tulajok megmondják, hogy kell-e a 12V power, én azt sem tudom, hogy az alaplapodon van-e ilyen csatlakozó. Ha van, akkor általában azt illik használni a táp MEGFELELŐ
csatlakozójával. Amit nem értek, hogy a tápodon akkor nincs 12V power csati??? Mert az kellene, hogy legyen. Ami a main power connectort illeti, azt a leválasztott 2*2 tűvel (ha már így csinálták meg) vígan tudod használni, nem kell átalakító, azt a 2*2-es blokkot pedig nem kötöd sehova.
[Szerkesztve] -
KPepe
senior tag
válasz
strike-force #1776 üzenetére
Na, akkor tisztázzuk, mert lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam
Nem úgy gondoltam, hogy te írtad el és nem létezik 400-as ct táp, hanem arra, hogy a boltok írták el, mert az általam kérdezett CT400A-hoz mindenhol dupla ventit írnak. Viszont ez a táp nem szerepel abban a táblázatban, amiben a GPS-400AA benne van.
És ezért kérdeztem, hogy az a CT400A ugyan az-e, mint a GPS-400AA, - mert az előbbit nem találom a Chieftec oldalain - és csak valami különös ok miatt írják CT400-nak, és dupla ventisnek a hazai boltok? Viszont találtam CT-400AR-ről képet hazai oldalon, amin dupla ventis szerepel, de ez szerintem megint másik táp.
Szóval én hiszek neked, és a GPS-400AA-t már láttam is, az is eléggé nyilvánvaló a kép alapján, hogy 1db 12cm-es ventillátor van rajta - valószínűleg ezt is fogom megvenni - ellenben semmit nem találok a CT400-as tápról.
Remélem most már kiigazodunk egymás mondandóján -
gyikhus
tag
válasz
TudorVigyor #1779 üzenetére
Aha, vili...Azazhogy:
Úgy érted, ezesetben sikerült ráb*ni?
Az extra csati feltűzése nélkül tegnap egész este tesztek mentek, nem volt vele semmi gubanc.
Szerinted mi a teendő? Átalakító esetleg megoldás lenne?
Előre is köszi... -
TudorVigyor
aktív tag
válasz
gyikhus #1778 üzenetére
Az ATX 2.0-ban bevezetett 24 tűs csati plusz 2*2 tűje (amik 12V, 5V, 3.3V-on vannak, ez a blokk elvileg a ''main power connector'' [elválaszthatatlan] része, és te nem használod semmire) NEM AZONOS a korábban bevezetett 2*2 tűs csatlakozóval (neve +12V power connector, 2*12 V). Ha ezeket felcserélted, kezdhetsz izgulni.
[Szerkesztve] -
gyikhus
tag
Sziasztok!
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok, amin lehet, hogy jónéhányan majd jókat mosolyotok majd...
Szóval tegnap beruháztam egy Chieftek tápra (GPS-350EB-101A) mert a régi kódgány már igen tisztességesen kezdte feladni a küzdelmet...
A táppal gond egy szál se, ment rendben, csöndes, nem ingadozik, bazi nehéz, stb.
Viszont egy a gondom. Adva van a +12V-os 2x2 pin-es csatlakozó. A CG tápéval nem volt soha bibi, simult bele az NF7S-be rendesen, ez viszont... Nos, az odáig ok volt, hogy egybe volt a 20 csatlakozóval, de eladó ember lehúzta, h. 20+4 legyen. Viszont, ha rádugom az alaplapra, az meg se nyikkan. Előfordul, hogy rosszul kötöm rá (sztem jól csúsztattam rá, mert 2 pin kúpos, azok alapján mentem) vagy valami gubanc van a táppal? -
ha idezel, idezz pontosan!
sztem valamit elirhattak, mert 400-asbol nincs duplaventis, csak a 420-asbol, a 400-as egyventis 12 centis. azt hiszem ezt mondtam, tehat amikor elirasrol beszeltem, nem arra gondoltam, hogy nincs 400-as ct tap, hanem arra, hogy nem duplaventis, hanem ''csak'' 1 db 120mm-es kavaro van benne. es igazam is volt. ha beutod google-ba az altad linkelt tablazatban megadott 5-ik tap sorozatszamat (GPS-400AA-101A) lass csodat:
Bővebben: link
legkozelebb inkabb 2x olvass, mint 1x ertsd felre, amit irtam. -
Ptech
addikt
Üdv everyone!
Konfigomhoz vízhűtést tervezek, de kodegenny tápot használok kb. 1 éve, és itt az ideje váltani, mielőtt még ronda dógokat művel...A lényegre térve: két delikvens van még versenyben: FSP Blue Storm 400W, oder Chieftech GPS-400AA-101A - 400W(Bővebben: link). Namármost az FSP 15, a Chief only 10 buznyák. Szerintetek minőség szempontjából megéri-e az FSP-t venni, v. tökmind1? Esetleg elég lenne 350 W-os??? Thx 4 da help. -
Ptech
addikt
Üdv everyone!
Konfigomhoz vízhűtést tervezek, de kodegenny tápot használok kb. 1 éve, és itt az ideje váltani, mielőtt még ronda dógokat művel...A lényegre térve: két delikvens van még versenyben: FSP Blue Storm 400W, oder Chieftech GPS-400AA-101A - 400W(Bővebben: link). Namármost az FSP 15, a Chief only 10 buznyák. Szerintetek minőség szempontjából megéri-e az FSP-t venni, v. tökmind1? Esetleg elég lenne 350 W-os??? Thx 4 da help. -
KPepe
senior tag
válasz
strike-force #1768 üzenetére
''sztem valamit elirhattak''
Ez jó, mert ha rákeresek google-ben, már az első 4 boltot nézve is így szerepel mindenhol.
Szerinted ez egyezik a linken levő 400-assal? Bővebben: link Itt az ATX PSII-nél az ötödik egy 400-as táp. -
fasyrt
őstag
válasz
strike-force #1755 üzenetére
Igen. Nem igazán értettem, hogy akkor gps hogy ide delta helyett.
Ez a kép viszont különösen tetszik:
Még a végén az FSP Green Power is elszégyenli magát... -
Khaosz
csendes tag
Tnx az infót,,,
-
Newyorker
addikt
válasz
strike-force #1768 üzenetére
Thx az infót
-
letix
senior tag
ok koszi hasznos infot!!
valami ilyesdmi valaszra szamitottam
letix -
válasz
Newyorker #1763 üzenetére
Newyorker:
boven eleg es a 24 es alaplapra ra lehet dugni a 20 tuset, ha esetleg olyat fonal ki es pci-e atalakitot is lehet venni 1-200 huf kornyeken.
KPepe
en meg ilyen felallasban nem talalkoztam chieftec tappal, mert a 420-as szokott duplaventis lenni, a 400-as meg 1 db 120-as ventivel van osszerakva. ezt a 400-as dulavneits felallast nem ismerem, sztem valamit elirhattak.
Khaosz
350-es bluestorm boven eleg, a jovoben meg lecserelheted a vga-t, procit es meg egy hdd-t is rakhatsz melle, akkor is vinni fogja
letix
365-os enermax olyan, mint a nyomor: orok. szoval nekem is volt ilyenem es kuvajo kis tap ez. ne csereld le meg vagy 2 evig, hacsak nem akarsz SLI-s rendszerre beruhazni, mert ott mar lehet, hogy kifogyna a szusz belole. (amire gondolok: dual 6800ultra... ehehehe) -
letix
senior tag
Hello!
Egy ekrdesem lenne..adott 2800+ tbred B + nf72.0 + 9800pro + 80as hdd + dvd iro,cd iro..meg a korites..
A kerdesem az lenne hgogy egy Enermax365 -os tapom van..nem tudom hogy ezekhez a cuccokhoz ekkora teljesitmeny eleg-e...
csakmert ha nem az melyen erintene..
szoval varom az oteteket
elore is koszonom,
letix -
Khaosz
csendes tag
Sziasztok,
most cserélem a gépemet a következőre. Az a kérdésem, h vajon elég-e ehhez egy FSP Blue Storm 350W-os táp vagy kell hozzá a 400W-os
Athlon 64 3000+
Gforce 6600 Gt
160-as vinyo
1 cd író
1 dvd író
Szóval ezek a fogyasztók. A kérdés, ha esetleg a jövőben egy nagyobb procit vagy egy nagyobb fogyasztású videó kártyát rakok a gépbe akkor még elbírja-e a 350W-os táp. A jelenlegihez tutommal bőven elég a 350W folyamatos teljesítmény.
Köszi előre is
bye -
KPepe
senior tag
üdv!
Ismeri valaki ezt a tápot, mert az árlistákon feltüntetett infókon kívül semmit nem találok róla google-ben:
Chieftech CT400A P4, ATX12V 2.0 PS, aktív PFC, dupla ventilátor -
Newyorker
addikt
AMD Athlon 64 3500+
Asus A8N-E Socket 939
Asus EN6600GT-TD 128MB PCI-E
200Gigás SATA winyó
1 giga ram
A fenti konfigomhoz jó ez a táp:
Chieftec 420W tápegység aktív PFC-s
A kérdésem az, hogy csatok megfelelnek-e hozzá?
Mert ugye s939es alaplap, tehát 24 tűs kell + a 4 tűs procihoz és nem kell az a PCI-e-s tűs csati?
Vagy valami ilyesmi! -
cosmo
aktív tag
eddig meg vagyok elégedve a coolinkommal, és NAGYON HALK!!!
Össz-vissz max 10-15db ha kijön belőle ,még terhelés alatt is!!!
Viszont a hűtő nem világít, De helyette 450 wattos
-
Ptech
addikt
válasz
Fade_Away #1758 üzenetére
<megnézte, teccik neki>
Ha rendesen túl akarom húzni, akkor jobb a 400-as, nem? Vagy esetleg 500-as ha a jövőre is gondolok(PCI-E VGA, de NEM SLi v Crossfire!, SATA HDD)? Ez a Chief sem rossz, ugye(szvsz az ára is jó a mustárban)Bővebben: link
ui: köszi a segítséget!
[Szerkesztve] -
hamarosan miniteszt kovetkezik. nem kell semmi komolyra gondolni, csak csinalok egy kis fogyasztasmerest a gepemen, tobbfele felallasban.
talan szombat vasarnap osszehozom a dolgot. -
Fade_Away
őstag
350ws és fölötti FSP tápokaj javaslok
btw 1acooling mellett nézmég körül itt sztem jobb Bővebben: link -
erdoke nevu lelkes forumtarsunknak ilyenje van es eddig meg nem panaszkodott ra!
irj neki egy mailt, ha gondolod
Bővebben: link -
ZoFe
tag
Sziasztok!
ilyet szeretnék venni a közeljövöben: [L]http://www.hipergroup.com/English/products/hpu-4k580.html[\L]
esetleg van valakinek ilyenje? tapasztalat stb? -
erre gondoltal (DPS es GPS szeria felvaltva!!!)
Ptech
addikt
Üdv!
Hűha, jól +ilyedtem a tápommal kapcsolatban.Én is kodegennyt használok (300W), ezzel a konfiggal: Chaintech S865PE, 2.8 Northwood, 2*256 PQI, 80 GB Samsung, C3C 9600 Radeon, Samsung CDRW/DVD, SB Live. 1kis tuningon gondolkodok, így beszerzek 1ilyet:Bővebben: link Durva, hogy a 3*12cm-es radis, Antarctica blokkos Asetekkel +egyezően teljesít: Bővebben: link
De a táppal akkor súlyos gondjaim lennének, ha próbálkoznék OC-val. Vki tud vmi ár/érték arányban optimális tápot ajánlani?? Thx előre is
-
fasyrt
őstag
válasz
strike-force #1747 üzenetére
A GPS milyen belet tartalmaz?
(Aki elsüti, azt megütöm!)
[Szerkesztve] -
cosmo
aktív tag
Nah, megvettem a coolink cp-4512p-t....eddig müxik....
Mivel lehet lemérni, hogy pontosan miket is tud ez a táp? -
cosmo
aktív tag
és mit szóltok egy coolink cp-4512p- hez???
Ez valami újabb fajta???Mert kb sehol nem találkoztam még vele, csak a readyben lehet venni ilyet 10800-ért..... -
ezt
vagy ezt
cosmo
aktív tag
válasz
strike-force #1747 üzenetére
És mit szóltok ezekhez?
1.coolink ap 450dx-12
2.superflower sf-400p/s
3.coolermaster eXtreme 430WV2.0 Passive -
-
cosmo
aktív tag
Sziasztok!
Manapság még elég egy 350W-os táp?
Persze nem holmi gagyi, hanem egy FSP bluestormról lenne szó!
A konfigom:Gigabyte k8ne,sempron3000+,2*256ddr400,pio109,vantec ford.szám szab.panel(nxp305),maxtor 120gb pata,inno3d gf6600.És egy rakás villogó venti+katódcső...
Namost később lehet, hogy vennék erősebb dolgokat(talán sli-t....)
Légyszi segítsetek!!!!
Vagy esetleg ebben az árkategóriában(10-11K) milyen tápot vegyek???? -
strek
csendes tag
Sziasztok!
Kicsit tovább fejtve a (#1737) témát.
Ma átvittema chieftec 450-es tápot egy haveromhoz (1 éves p4-es konfig) tápot kicseréltem, tápegység bekapcs, powergom, és itt is a nagy semmi, csak a ventik leheletnyi mozdulása. Olyan mintha a bekapcsoló jel után a tápegység nem tudná megtáplálnia a gépet, 12 voltos ággal valami probléma ? Mind1 így kiderült hogy holnap vissza viszem a 2 napos tápot, kiváncsi vagyok mi lesz ... -
sosperecek18
őstag
Hello, lenne egy kérdésem!
Lent látható a mostani gépem, mellette egy 360w-os Chieftec, de a közeljövőben bővíteni szeretném egy vga-val! Pl: X800xl, vagy 6800gt, vagy sima 6800-as de nem tudom birná e ezt a táp!
A gépben egy vincsi, meg egy hdd-van, vmint 3db venti! Igy ami van az a számolós program 290-et ir ki max, akkor ez azt jelenti, hogy nyugodtan mellétehetem?
Előre is kössz a választ/válaszokat! -
Loretto
veterán
válasz
strike-force #1740 üzenetére
#1-be került, szerintem hasznos info.
-
-
strek
csendes tag
Sziasztok!
Ma áll össze az új gépem és a választott táp egy chieftek 450W-es lett. Pakolom össze a cuccot, próbálnám ki és a nagy semmi történik. Pontosabban tápkábel bedug, tápon kapcsoló ''I'' állásbakapcs, alaplapon felvilágít a zöld led, házon megnyomom power gombot, táp-vga-procihűtő lehelletnyit megmozdul és utána semmi.
Átraktam a régi gépembe az csak 20 tűs ezért a felesleget lekapcsoltam, összedugtam, powergom és itt is csak egykis ventimoccanás és nem indul el a gép.
Mi lehet a probléma? Sikerült belefutnom egy hibás egyedbe, vagy csak szimplán elbénáztam?
Konfig: asus a8n-sli, amd 3.2, gigabyte 6600gt, 1g geil ram, chieftek 450w
Segítsetek plz! Ötlet? -
gézu
őstag
válasz
roley16 #1736 üzenetére
Chieftec 420W CT420A2 15,490 Ft
Ezzel sokáig elleszel.
Ez meg jó kis hűtő.
[Szerkesztve] -
roley16
tag
Sziasztok!
Szeretném kicsit megrántani a gépemet és ehez nem ártana lecserélnem a jó öreg codegen tápomat. Az lenne a kérdésem, hogy mit ajánlotok. A keret 10-15k. Konfog:
Msi 865 Pe NEO2
Intel p4 2.66Ghz
2* 512 Mb 4000MHz
Msi Geforce 6600GT
két vinyó plusz két optikai meghajtó
Ja és mégegykérdés:
Szeretnék új hűtőt venni a procira. Az kérdezném, hogy van- e valami jó tippetek 5k körül. Több pénzem nics rá -
fasyrt
őstag
válasz
Loretto #1725 üzenetére
Óóó, köszi!
Tudod hányszor kerestem már ezt a hsz-t, hánszor elolvastam a topikot, de nem lett meg? Az volt a baj, hogy 3000-nél jutott eszembe keresni, úgy 1900-2000-es hsztől, nem gondoltam volna, hoyg ennyire előre volt... Kösz még1x, majd ha találkozunk kapsz 1 sört! -
Newyorker
addikt
Akkor innen ajánjatok légyszi tápot úgy kb 15ért max, mert akkor visszaviszem a Codegen 400W tápegység PFC 24pin 12cm ventillátoros tápomat és ráfizetek még!
NOS?
Jah és az alábbi konfighoz:
AMD Athlon 64 3500+
Asus A8N-E Socket 939
Asus EN6600GT-TD 128MB PCI-E
200Gigás SATA winyó
1 giga ram
[Szerkesztve] -
toM517
aktív tag
Haliho
Uj tap kene nekem, esetleg hasznalt, de nekem uj. Szoval van egy gepem aminek reszleteit meglathatjatok az infomban, de mivel tudom vannak lustak akiket csak az gatol meg a valaszban ezert ide is leirom
Chaintech Zenith 7NJS, AthlonXP 2400+, 2x256 DDR400 Hynix D43, Chieftech 360W, TEAC iro es DVD, Audigy2, RADEON 9500@9700PRO, Realtek LAN, Samsung SATA 160 8MB, Maxtor 120 7200, WD 180 7200 : TT A5000A
+5 Tt Everflow venti meg egykert kisebb.
Mostansag szarakszik a mostani tapom a Chief es elkepzelhetonek tartom, hogy be kene szereznem egy ujjat, a kerdes tehat milyet vegyek ami kesobbis fejlesztesnel ugyanugy jo, gondolok itt A64es rendszere, PCI-E, esetleg tobb vinyo meg venti.
A valaszokat elore is megkoszom.
Udv -
erdoke
titán
válasz
Csaba_20_ #1722 üzenetére
Mivel továbbra is csak hajtogatod a magadét, röviden megpróbálom elmagyarázni, hogy miért nem érted, amit írok:
Nem vitatom a teszt korrektségét, sem a mérési eredményeket (magam is kutató alapvégzettségű volnék). Egyedül az értékelés korrektségét vontam kétségbe, a kettős mércét, amit szemet szúróan alkalmaztak. A kétségeim részleteit már két korábbi hozzászólásomban is leírtam, és bár te mindkettőre válaszoltál, a válaszod sajnos egyik esetben sem volt szoros összefüggésben az én mondandómmal. -
aXXon
őstag
akkor felteszem ide is a kerdest, a HP tapokat vajon ki gyartja?? nagyon fobntos lenne
-
Loretto
veterán
Gondoltam, ha már strike-force ilyen szépen összeollózta, akkor betszem ide ezt a hszt. Bővebben: link
A+GPB- Topower
Akasa- Enhance
Antec- ChannelWell
Aopen- FSP Group
Athena Power- Topower
Chieftec- Sirtec
Coba- ATNG
Coolermaster- AcBel Polytech
Coolink- ATNG
Coolmax- ATNG
Enermax- ChannelWell (?), Topower (?), Wintech (?)
Enlight- Sirtec
EPower- Topower
Fortron- FSP Group
HighPower- Sirtec
Hi-Q- FSP Group
Hi-Val- Topower
Lead Power- ChannelWell
MGE- Youngyear
OCZ- Topower
PCMCIS- Topower
PC Power & Cooling- FSP Group
Powerman- FSP Group
Silverstone- Enhance
Sparkle- FSP
SuperFlower- Topower (14 centiseket nem biztos)
Tagan- Topower
Thermaltake- Sirtec
Vantec- Topower
Zalman- FSP Group
Zippy- ? -
Balux
tag
válasz
Fade_Away #1713 üzenetére
ja köszi a tippet ,és kössz de pesti vagyok bár nagy familiám van pécsen..
de ezzel az erővel bármelyik megbízható tápba bedobhatok egy sbladet-
csak akkor garivesztés van!ezért az lenne a legpraktikusabb ha gyárilag lenne tuti csendes vagy pedig eleve pl. ph-n venni rövid garival olcsón egy akár zajos de megbízható 12cm es tápot és kicserélni benne a ventit! és amit irtál első nekifutásra is 11k...
tehát nem sürgős mert most még épulget a rendszer
(összesen a vizem van meg ami már egyszer müödött a 1.8 as celeronomban de még jönnek a továbi ápgrédek)
elöbb ki akarom találni mi a legtutibb biznisz...de ez is jol hangzik:
akkor szerintetek melyik az a legolcsóbb megbízható táp 12cm es ventivel
amit lehet ph-n szerezni....vagy ilyesmi -
Csaba_20_
őstag
tts írta:
Erdőke talán arra céloz, hogy ha egy tesztben egy cumó egy értéke 1 %-al eltér a megengedettől, az nem jelenti automatikusan azt, hogy ha 1000 cumót vizsgálnánk akkor mind az 1000-nek ua. értéke u.annyival térne el a megengedettől
Én meg azt írtam, hogy az összes tesztnél, amit számítástechnikai portálok végeznek 1-2 darabos mintavételt használnak, vagyis az összes elvégzett teszt eredmény ugyanolyan jól/rosszul példázza az egyes típusokat.
Megismétlem megint magam:
Az elvégzett teszt korrekt volt, a végeredmény az, amit helyeseken kell érteni, feldolgozni!
Nem kell bűnbaknak beállítani egyetlen tesztet, amikor az összes ugyanolyan mintavételezési hibával rendelkezik.
tts írta:
azért Te sem tolakodtál amikor a kompromisszumkészséget osztogatták
Te valamit nagyon rosszul értelmezel a tényeket nem kompromisszumok határozzák meg. Értelmetlenség kompromisszumról beszélni, amikor tényekről beszélgetünk. Fogalmam sincs mire gondolhattál itt kompromisszum alatt. -
fasyrt
őstag
[...] ha egy tesztben egy cumó egy értéke 1 %-al eltér a megengedettől, az nem jelenti automatikusan azt, hogy ha 1000 cumót vizsgálnánk akkor mind az 1000-nek ua. értéke u.annyival térne el a megengedettől.
Háhh! Belekötekedek.
Tehát: A többi cucc lehet jobb is... de lehet rosszabb is. Valószínűleg akkor a többi táp is ilyesmi adatokat produkálna ekkora terhelésnél. -
Shavezz
tag
Javaslom a tápvásárlás előtt ezt nagyon pontosan kitölteni és eszerint méretezni. És amit ad az minimum érték! Szóval ajánlatos annál jóval nagyobbat venni.
A Márka meg megint más kérdés. -
tts
addikt
válasz
Csaba_20_ #1715 üzenetére
azért Te sem tolakodtál amikor a kompromisszumkészséget osztogatták
Erdőke talán arra céloz, hogy ha egy tesztben egy cumó egy értéke 1 %-al eltér a megengedettől, az nem jelenti automatikusan azt, hogy ha 1000 cumót vizsgálnánk akkor mind az 1000-nek ua. értéke u.annyival térne el a megengedettől
sőt azt hiszem egyetérthetünk - még csak meg sem saccolható, mi lenne egy ilyen mérés (pl. 1000 db) eltérő/nemeltérő aránya - ergo a a helyesen értelmezendő erdmény nem kőbevésett általános igazságot jelent, ezek tájékoztató jellegű, informatív dolgok csupán (...hú vazze lehetnék akár kormányszóvívő is)
-
Csaba_20_
őstag
válasz
Fade_Away #1714 üzenetére
Van egy határ, ami után nincs értelme azt boncolgatni, hogy kisebb, vagy nagyobb valami. Számítógép tápegységeknél ez a határ szabványban rögzített. Ha a szabványban előírt határokat túllépi az adott tápegység, akkor onnantól nincs értelme annak, hogy mennyire. Túllépte és pont! Vannak a szabványban ajánlások, amiket nem kötelező betartani, de az említettek pont nem ezen témakörbe esnek.
Gondoljatok már bele, hogy milyen lenne, ha egy számítástechnikai boltban azzal hárítanák el garanciális igényeteket, hogy ''Dehát csak picit lógott túl a szabványértéken, 1%, mi az már? És különben se olyan fontos.''. Azt hiszem ti lennétek a legjobban felháborodva, ha ezt vágnák a fejetekhez, és joggal.
De ha ezt szeretnétek elérni, akkor folytassátok nyugodtan a kardoskodás az álláspontotok mellett. -
Csaba_20_
őstag
Szerintem meg mindenki megtalálja a teszteredményeket és levonhatja a saját következtetését belőle. Aki erre is képtelen, az ne olvasson semmit, mert képtelen helyesen hírt olvasni. Vagyis akit befolyásolni tudnak az általad felvetett dolgot, az ne olvasson tesztet.
Ha egy tápot a teszt tökéletesnek talál, akkor sokkal ritkábban merül fel, hogy újabb darabot kéressen bárki is, azonban ha elhasal, akkor az adott típust favorizálók egyből összeesküvéselméletet gyártanak és új tesztet követelnek, méghozzá nagy számú mintavétellel. Kíváncsi vagyok mire gondoltál pontosan amúgy. Az FSP-nek, mint gyártónak van olyan üzeme, amivel több ezer tápot képes bevizsgálni egyszerre, különféle terhelési módszereknek alávetve azokat. De egyetlen hírportált se tudok, aki rendelkezne ilyennel. Vagyis mekkora számú mintavétel után nyugodnál meg? Egy hírportál maximum 1-2 példányt tud bevizsgálni. Vagyis az összes tesztet végző portál eredményére igazak az általad állítottak és megint ott vagyunk, amiről az első bekezdésben írtam.
Az elvégzett teszt korrekt volt, a végeredmény az, amit helyeseken kell érteni, feldolgozni!
Amúgy pedig a -12V-on az eltérés és a névleges terhelés alatti leállás is hiba és nem felel meg annak, amit a termékre írtak. A -12V-os eltérés is a túl magas terhelés eredménye. Rosszul méreteztek valamit a tápon belül. Hiba azonban úgy felfogni, hogy egyik hiba kisebb, vagy nagyobb lenne, mint a másik. Egyik se megengedhető. -
erdoke
titán
Már linkelték, és korábban is kifejtettem kétségeimet a teszt korrektségével kapcsolatosan.
Ugye egyetlen táp alapján egy típust teljesen elmeszelni nem korrekt, legalább cserét kérjenek a gyártótól, ha valami gubanc van. Ezt meg is tették, de csak egyetlen típusnál, az OCZ 600-asnál, ami el se jutott a névleges teljesítményig, nemhogy hetekig ott működött volna. Ott elmaradt a véleménnnyilvánítás, máshol viszont már a teszt adott tápegységre mutató linkjében is feltüntették a tapasztalt hibát! Ez nagyon félrevezető, lévén néhol csak jelentéktelen eltérést tapasztaltak a specifikációtól (pl. 1 %-kal túllépett -12 V folymatos 580 W terhelés mellett, miközben a +12, a +3,3 és a +5 végig jó volt), míg más esetben lekapcsolt a tápegység! Az OCZ meg el se jutott a full load-ig, mégse volt ejnye-bejnye, csak egy mentegetőzés a gyártótól, és hogy visszaküldik, ott meg kivizsgálják az esetet.
Kissé röhejes ellentmondások.
[Szerkesztve] -
S.Feri
őstag
Üdv!
Mint nekem sokaknak segíthet itt ez a teszt!Bővebben: link
[Szerkesztve] -
S.Feri
őstag
Üdv!
A konfigomban szereplő tápot, szerintetek le kell cserélni vagy sem?
Várnám véleményeteket, és javaslataitokat, ha igen akkor mire. -
Balux
tag
hali
valamelyik őstag avasson be!!
melyik a lehető leghalkabb táp elérhető áron??
víz mellé plussz pár db silentblade 12cm mellé kéne olyan táp ami
tuti nem növeli a zajt(ami nics)
és persze legyen kellően olcsó,mert passzívot tuti nem tok kifizetni!!
szal tapasztalat alapján melyik a legcsendesebb/ár ban a legtutibb?
köszk -
csalaci
csendes tag
Sziasztok! Szerintetek melyik tápot vegyem: GPS-350EB-101A 12cm-es vagy HPC-360-202-DF 2*8 cm-es, (kb egy árban vannak és mindkettő chieftec) illetve nem nagyon értem, hogy a 360-on miért másfélszer annyi minden ágon az amper, teljesítmény meg ugyanaz
-
Windex
tag
Hello!
Én még mindig az FSP tápokat mondom neked. Itt 1 teszt az ikről: Bővebben: link
Csiftekből tudtommal csak 1 vagy 2 széria volt hibás. -
Szoval itt lenne a teszt, amiben a revoltec jo eredmenyt ert el: http://www.planet3dnow.de/artikel/hardware/35nts/ Esetleg ha vkinek van kedve, atnezhetne es utana mondhatna nekem velemenyt rola.
Egyebkent ez az arkategoria a nalam a maximum, ugyhogy ha tud vki ajanlani ilyesmit csak jobb aron azt is megfontolnam. (csak ne csifteket, tul sok elhalalozast hallottam rola) -
hitman77
senior tag
Átrakatták ide a kérdést,
Sziasztok
Egy A64 3000+, 1Gb RAM, 6600GT, 2HDD, 1DVD író-hoz melyik tápot tartsam meg? Most a chieftec van benne, de egy kicsit hangos a ventije és kb 2 éves. A Gaba új és nagy ventis, halk. Sok adatot nem találtam a neten a Gabáról, teljesítményre gondolom megfelelő, de a megbízhatóság még kérdés.
Szerintetek melyiket tartsam meg?
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest